Grote tijden voor Oranje breken aan

Woensdag, 21 april 2010 om 20:59 door dekenner12

We gaan grote tijden tegemoet met Oranje. Er komen steeds meer grote verdedigende talenten aan. Waar nu de verdediging nog een punt van kritiek is, zal dit de komende jaren veranderen. Met Daley Blind, Gregory van der Wiel, Patrick van Aanholt en Jeffrey Bruma beschikken wij over in potentie een van de beste verdedigingen van de wereld.

Bruma heeft de afgelopen tijd veel indruk gemaakt. Door zijn sterke spel en zijn debuut bij Chelsea wordt er al veel gespeculeerd over het WK. Dat hij indruk maakte is niet gek, hij wordt bij Chelsea gezien als een erg groot talent en dit is terug te zien in zijn spel. Het is duidelijk dat John Terry veel invloed heeft op zijn spel. Zoals Bruma zelf al aangaf in interviews leert hij heel veel van Terry. Zijn speelwijze vertoont dan ook veel overeenkomsten met die van de Chelsea-captain.

Bruma is een atletische verdediger die vele aspecten beheerst. Hij laat zien dat hij over een goede lange bal beschikt en staat bij de reserves dan ook vaak aan de basis van een goede aanval. Voor een verdediger is hij niet bijzonder snel, maar omdat hij zich goed positioneert hoeft hij niet veel te rennen. Bruma is ook aanvallend erg sterk, meerdere keren in een wedstrijd komt hij op om vervolgens zijn actie met een prachtige pass of een schot te bekronen. Als ex-middenvelder is hij aanvallend ingesteld en wil hij vaak naar voren.

Bruma heeft ook zijn identieke kwaliteiten. Hij beschikt over een goede vrije trap. Na elke training oefent Bruma samen met Didier Drogba (!) nog een half uur op vrije trap. Bij de reserves neemt hij dit seizoen dan ook regelmatig de vrije trappen. Daarnaast oogt Bruma erg rustig en kalm.

Het andere talent van Chelsea is Van Aanholt. Ook bij Van Aanholt is het duidelijk dat de spelers in het eerste de talenten veel helpen. Waar Bruma qua speelwijze veel van Terry weg heeft, lijkt Van Aanholt veel op Ashley Cole. Van Aanholt is een aanvallende linksback. Het type dat de hele wedstrijd opkomt en elke keer een voorzet geeft. Bij de jeugd sticht hij hiermee veel gevaar en ook bij zijn debuut leverde hij al bijna een assist, ware het niet dat Drogba miste. Van Aanholt is snel en beschikt over een goede techniek.

Ook in Nederland lopen twee zeer talentvolle verdedigers rond. Hiervan is Blind de jongste. Blind kan je eigenlijk op elke positie in de verdediging kwijt. Bij FC Groningen heeft hij al op beide back posities gestaan en beide rollen met glans vervuld. Blind is verdedigend erg sterk en richt zich totaal op de bal. Aanvallend is hij erg sterk en ook hij komt vaak met een voorzet als gevolg. Voor zijn jonge leeftijd oogt hij al erg ervaren en zelfs al zijn team niet goed speelt, levert Blind een goed wedstrijd af.

De andere is Van der Wiel. Hij is van alle vier de oudste en de meest ervaren. Bij Ajax is hij al meerdere keren opgevallen door zijn goede spel en aanvallende impulsen. Van der Wiel is van allen misschien wel het meest aanvallend en ook het meest doeltreffend. Dit seizoen wist hij al zeven keer het net te vinden, waarvan zes op eenzelfde wijze. Van der Wiel is ook al in beeld bij verscheidene Europese topclubs. Qua intelligentie kan hij nog vooruit, zoals bij de ‘Discoaffaire.’ Niet alleen buiten het veld, maar ook in het veld. Van der Wiel moet nog leren zijn momenten uit te kiezen, want soms wilt hij te vaak waardoor hij zijn verdedigende taken vergeet. Dit heeft tegen Juventus Ajax al een doelpunt gekost.

Met Van Aanholt op linksback positie en Van der Wiel op de rechtsback positie beschikken we over backs die erg aanvallend zijn ingesteld en veel opkomen. Centraal kunnen dan links Daley Blind en rechts Jeffrey Bruma. Net zoals bij het huidige Ajax heb je dan een ‘tweebenige’ defensie.

Deze vier jongens zijn allemaal typisch Nederlandse verdedigers. Stuk voor stuk beschikken ze over een goede techniek en het vermogen om vooruit te voetballen. We gaan rooskleurige tijden tegemoet met Oranje. Onze aanval wordt al jaren bij de besten ter wereld geschaard, alleen ontbrak het ons nog aan een goede verdediging. Laat deze jongens nog een paar jaar rijpen bij hun club en dan hebben we er eindelijk één. Een goede verdediging die mee kan draaien in de top.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door dekenner12)

Leuk informatief stuk zonder (volgens mij) spel- of grammaticafouten. het leest lekker door en ik heb ook egt wat geleerd van dit stuk, want voorheen wist ik helemaal niet eens wat voor soort speler van Aanholt is. ik dacht gewoon dat hij ook een centrumverdediger was, maar dan minder getalenteerd dan Bruma. enige minpuntje is dat je mijns inziens eigelijk nog te weinig vertelt over de spelers, maar aangezien je beperkte ruimte zou ik niet weten wat je dan weg zou moeten doen.

Ik vind het een hele matige column. Ten eerst staat je schrijfstijl mij niet aan, het is gewoon paar woorden punt, paar woorden punt. De zinnen zijn gewoon erg kort. Daarnaast vind ik het een matig verhaal. Je vertelt gewoon wat over deze 4 spelers. Daarnaast ben ik het nu ook niet met je eens dat de verdediging slecht is, 2 goals tegen in de kwalificatie vind ik namelijk niet bepaald slecht.

21 april 2010 om 22:18

@respect2al 2 goals in de gehele kwalificatie is inderdaad zeker niet slecht maar nu hebben we ook niet tegen zeer aanvallende teams met gelouterde aanvallers. Ik bedoel je kan een Ooijer toch niet vergelijken met een Terry of een Nesta, dit kan ook niet gezegd worden van Mathijsen of een Heitinga. Het zijn zeker goede verdedigers maar zijn geen wereldtop en zijn weldegelijk het zwakke schakel van Oranje, omdat de middevelders en aanvallers wel degelijk echte toppers zijn.

On: goed stuk, je stijl spreekt mij wel aan en vind het een zeer informatief stukje. Alleen is Blind van oigiene geen verdedigende middevelder en bij Groningen bij gebrek aan beter niet op de backs neergezet?

21 april 2010 om 22:23

Mathijsen en Heitinga spelen wekelijks tegen topaanvallers en vallen nooit buiten de boot. Dit zijn gewoon hele degelijke verdedigers, subtoppers.
Over de kwalificatie kunnen we natuurlijk door blijven zeuren maar ook Italië en Paraquay, de nummer 1 in Zuid-amerika, wisten het net niet te vinden.

22 april 2010 om 17:27

Ik bedoel hier ook niet mee dat Mathijsen en Heitinga slecht zijn, zeker niet. Ze spelen net voor niks iedere week in de basis bij respectiefelijk HSV en Everton. Maar ik vind ze wel degelijk het zwakste schakel als je kijkt waar onze middevelders en aanvallers spelen: Arsenal, Liverpool, Man City, AC Milan en Real Madrid.

22 april 2010 om 07:33

Ik zeg ook niet dat de verdediging slecht is, maar je kan niet ontkennen dat er op het moment veel kritiek op is.

Voor de rest geef je opbouwende kritiek. Daar kan ik wat mee. het is mijn eerste clubexpert, maar dat kan niet meetellen in mijn beoordeling, want ik heb genoeg clubexperts gelezen om te weten hoe het moet. Bedankt voor de opbouwende kritiek.

Hij vertelt nergens dat de verdediging slecht is, hij zegt alleen dat er momenteel veel kritiek is op de verdediging. Dit is gewoon een feit, ondanks slechts 2 tegendoelpunten in de kwalificatie.

Ron Vlaar, Erik Pieters, Stefan De Vrij, Nick Viergever etc je gaat aan zoveel talent voorbij. Beetje belachelijk dat je je op de toekomstige verdediging richt en niet verder komt dan het beschrijven van 4 talenten. Daarnaast neem ik aan dat je niet elke week naar Jong-chelsea kijkt, dus dat verhaal over Bruma haal je rechtstreeks uit Football Manager?

22 april 2010 om 07:29

Is Football Manager een spel of een site, volgens mij een spel. Naja, hier heb je je antwoord al, ik heb het niet van Football Manager. Trouwens als Football Manager een spel, staan daar daadwerkelijk verhaaltjes over spelers?

Ik vind dit de 4 grootste talenten en ben van mening dat deze later in Oranje moeten spelen.

22 april 2010 om 11:50

Football Manager is een spel met redelijk realistische statistieken. Daarnaast hebben sommige spelers 'lievelingsacties' dan staat er bijv. bij 'zoekt graag de tegenstander op', 'hanteert veel de lange bal', 'komt graag mee op' etc. Maar jij kent Bruma al deze eigenschappen toe aan 3 invalbeurten bij Chelsea en 7 jeugdinterlands? Of kijk jij ook nog naar de reserves van Chelsea?

22 april 2010 om 13:54

Ik kijk wel vaak filmpjes van reserves van Chelsea en Jong Chelsea. Wat trouwens iets heel anders is. Jong Chelsea doet mee aan de Youth Cup en in een competitie en de reserves spelen af en toe wedstrijden. Daarnaast lees ik altijd de samenvattingen van deze wedstrijd. Niet dat dat mijn beoordeling beïnvloed, maar het is wel duidelijk wat voor type speler iemand is. Zeker als hij als verdediger belangrijk is in de aanval

22 april 2010 om 13:54

dubbel

22 april 2010 om 07:29

dubbelpost

22 april 2010 om 07:29

triple post

22 april 2010 om 07:30

quadruple post

Je zegt het eigenlijk zelf al: opkomende backs, een ex-middenvelder als verdediger en Daley Blind draait nu een half jaartje bij Groningen een aardig seizoen..natuurlijk hebben deze jongens allemaal ontzettend veel potentie maar ik denk dat je als collectief toch ook een beuker moet hebben.. een type Stam, Terry, Materazzi, ontbreekt bij de talenten die jij opnoemt...wel leuk geschreven en goed te horen dat onze NL jongens aan de deur van het eerste kloppen bij Chelsea..

Goed stuk, leest lekker alleen ik denk dat de Chelsea verdedigers niet de enige talenten zijn. Ook Stefan de Vrij en Erik Pieters (eerder genoemd) zijn potentiële klanten voor oranje!

22 april 2010 om 19:15

Ik denk ook niet alleen Chelsea verdedigers. Je hebt ook namelijk Daley Blind en Gregory van der Wiel.

twee woorden: Ron Vlaar!

Matige column omdat je niet kunt spreken van een mooie toekomst in mijn ogen. Blind en vd Wiel doen het leuk in de Nederlandse competitie maar of je tegen respectievelijk degradatiekandidaat RKC speelt of tegen degradatiekandidaat Hull City. Blind en vd Wiel hebben zich in NL wel redelijke bewezen, vooral vd Wiel maar ze moeten het eerst maar eens wekelijks gaan laten zien in een grotere competitie. Dat ze talent hebben ziet iedereen wel.
Over van Aanholt en Bruma is iedereen zeer lyrisch maar ook hun moeten zich eerst maar eens in de basis spelen bij Chelsea en het wekelijks laten zien.
Dachten we ook niet dat we met Maduro DE verdedigende middenvelder van de toekomst hadden destijds? Kijk waar hij nu is. Mits deze spelers de goede begeleiding krijgen zullen ze kunnen uitgroeien tot oerdegelijke verdedigers maar er is nog niets bereikt. De potentie is er maar nu nog alles eruit halen.
In deze column zet je wat dingen neer die iedereen ook wel ziet zonder daadwerkelijk ergens dieper op in te gaan en dat vind ik wel een pre als club expert zijnde. Dit stuk had iedereen met een beetje voetbalverstand kunnen tikken.

Je slaat de plank helemaal mis !!!

Je had de artikel anders moeten noemen, je had het degelijke Nederlandse verdedigers op komst moeten noemen.
De jongens die jij noemt zullen in Nederland goed zijn.
In Duitsland mee kunnen.
In Spanje zullen ze zich ook staande kunnen houden.
In Italie worden ze uitgelaggen.
In Engeland kunnen ze leuk invallen tegen de kleine jongens.

Je had een vergelijking kunnen maken met de verdedigers op komst uit landen als;
Bosnie, Servie, Turkije, Portugal, Tjechie, Rusland en zelfs Oostenrijk.
De jongens die jij noemt zullen maximaal figuranten zijn, vergeleken met de opkomende jongens uit bovengenoemde landen.

Toevoeging, zie jij deze jongens al staan tegenover aanvallers van wereldklasse ??

25 april 2010 om 15:59

ja, eigenlijk wel ja.

Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt trainen elke week tegen aanvallers van wereldklasse en dit doen ze vast wel goed, anders zouden ze niet bij het eerste worden gehaald. Van de Wiel zullen we zien op het WK. Daley Blind moet zich nog bewijzen, maar daar verwacht ik veel van.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller62
M. MountMiddenvelder41
T. AbrahamAanvaller41
C. PulisicMiddenvelder30
Marcos AlonsoVerdediger30
AzpilicuetaVerdediger50
B. ChilwellVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren