Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Eric Gerets, mijn hoop in bange dagen

Laatste update:

26 maart 2008. De avond dat onze recente ondergang werd ingeluid. De avond waarop België in eigen huis werd vernederd door een ontketend Marokko. Met vlot aanvalsspel werden de compleet verbaasde Belgen met 4-1 aan het huilen gezet. Nee, niet de Ajacieden Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen stalen de show, niet Timmy Simons van PSV en zelfs geen Moussa Dembéle van AZ. Spelers als Soufian Alloudi, Tarik Sektioui en Mbark Boussoufa waren de grote blikvangers in België. Landverrader Marouane Fellaini wilde waarschijnlijk door de grond zakken nadat hij een dergelijk sterk combinerend elftal nota bene voor sportieve prestaties niet verkoos boven een reddeloos België.

Nu twee jaar later is alles anders. België staat aan het begin van een mooie toekomst met een geweldige generatie. Dick Advocaat heeft weliswaar ontslag genomen maar een Europees land met zoveel talent zal weinig moeite ondervinden om een sterke bondscoach voor de groep te krijgen. Die hoeven zich daar naar mijn mening weinig zorgen te maken. Bij Marokko daarentegen zijn toen de problemen begonnen. Ze tankten arrogantie tegen België en de gelijke spelen tegen Frankrijk en Tsjechië. Landen tanken normaal gesproken zelfvertrouwen bij overwinningen, nee Marokko tankt arrogantie. Ik zie het al weer voor me, in augustus aanstaande staat de wedstrijd tegen Tsjechië op het programma. Tsjechië is een vlot combinerend elftal, ideaal voor Marokko. Hoogstwaarschijnlijk wordt daar een sterk resultaat neergezet en dan begint het verhaal opnieuw. Marokko gaat de CAN-kwalificaties in met het idee dat die Afrikaanse landen minder zijn dan Tsjechië, en dat ze wel even op ’klasse’ zullen winnen. Een jaartje later zit ik hier weer een column te schrijven over de slechte prestaties.

Nu zie ik toch ergens een sprankje hoop. Ik zie de fans al denken ''Huh hoop? Ze hebben zelfs de Afrika Cup niet bereikt.'' Ja hoop! De FRMF lijkt nu echt door te hebben dat het zo niet langer kan. En het feit dat ze zolang bezig zijn om een bondscoach aan te trekken geeft aan dat ze de hand ook in eigen boezem steken. Als de FRMF geen gezeur wilde, hadden ze gelijk Badou Zaki aangetrokken, dan was er geen kritiek meer vanuit de media en van het volk. De FRMF en met name voorzitter Ali Fassi Fihri nemen alle kritiek momenteel voor lief omdat ze een bondscoach willen halen die echt het verschil kan maken. Als landen als Zuid-Korea, Griekenland en Australië sterke resultaten kunnen boeken, dan kan niemand mij overtuigen dat Marokko dat niet kan. En all it takes is de juiste man op de juiste plek. Onze spelers zullen alleen onvoorwaardelijk alles geven wanneer er een strenge gedisciplineerde coach van wereldklasse voor de klas staat. Je kan daar wel een Zaki, Hassan Moumen of Mhamed Fakhir neerzetten. Echter, je hoeft er dan bij voorbaat echt niet vanuit te gaan dat onze trotse spelers met sterallures daar alles voor zullen geven.

Zet iemand als Eric Gerets voor de groep en spelers als Mounir El Hamdaoui en Marouane Chamakh zullen nooit meer piepen. Als ze bij een dergelijke coach één stap verkeerd zetten dan zien ze de bomen van Mamoura niet meer terug. Hoe beter onze spelers worden hoe strenger de bondscoach moet zijn. In de afgelopen jaren is er onder andere gezeur geweest met Boussoufa, Abdeslam Ouaddou, Yousef Hadji, Chamakh, Nabil Dirar en Nabil El Zhar. Er wordt meer gesproken over de problemen van onze spelers dan over series als Voetbalvrouwen. Daar boven op Marokko heeft de afgelopen jaren zoveel bondscoaches versleten dat ik al mijn hoop begin te verliezen. De enige oplossing die er is, dat is een gedisciplineerde bondscoach van wereldklasse en dat is Gerets.

Niet alleen houdt de FRMF zich nu bezig met een geschikte bondscoach, maar ze gaan nu op alle vlakken gestructureerd te werk. Er is een heel beleidsplan opgesteld voor de komende jaren. Er zijn een duidelijke missie, visie en doelstellingen opgesteld. Dit is wel gebleken uit het feit dat ze er maanden over hebben gedaan om voor alle nationale elftallen de juiste man te vinden. Dus we kunnen wel blijven zeuren dat het allemaal zolang duurt, maar ik ben blij dat ze nu eens ergens de tijd voornemen, in plaats van in een vlaag van emotie een nieuwe bondscoach aan te trekken.

Tot slot wil ik zeggen dat het pijnlijk is om te zien hoeveel fans van El Mountakhab zich negatief uitlaten over het Marokkaans elftal. Ik stond te juichen toen ze sterk speelden tijdens het WK 1998, ik stond te springen toen ze de finale van CAN 2004 bereikten. Ik stond te dansen toen er 2-2 werd gespeeld tegen Frankrijk en toen België werd vernederd. Ik ben er ook wanneer de resultaten om te huilen zijn. Als onze Atlas Leeuwen niet brullen, dan moeten wij het maar voor ze doen!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is zeker een strenge coach met discipline nodig, dat is in het verleden al bewezen met die jongens.

Ik vind het alleen schandalig dat je Fellaini een landverrader noemt. Laat die jongen lekker zelf uitmaken voor welk land hij wil voetballen. Ik noem el Hamdaoui ook geen landverrader omdat ie voor Marokko heeft gekozen in plaats van Nederland.

19 april 2010 om 11:21

Bedankt voor je 4 sterren!
Tja een beetje provoceren en wat pit in een column hoort er ook bij dus vandaar

19 april 2010 om 11:36

Gelukkig niet dat jij El Hamdaoui geen landverrader noemt. Hij zou namelijk totaal niks toevoegen aan het Nederlands Elftal. Daar ben ik zeker van. Vind het een matige spits welke alleen scoort wanneer het elftal op hem heen ook goed draait.

20 april 2010 om 09:59

Welke spits heeft Nederland dan eigenlijk? Huntelaar? Daarbij is het handig wanneer je een opvolger in het team hebt. Wanneer een speler voor een ander land kiest is het ineens een matig speler dat niks te zoeken heeft bij Oranje. Vandaar staan ze 3de in de Fifa wereldranglijst en in 22 jaar geen beker gepakt. Na de poulfase maken ze weer een return back to the Amsterdam Airport. Tjah.. wanneer dat incident in Ijsland pas klaar is.

ps: Mocht Huntelaar geblesseerd zijn wie zet je dan als spits?

20 april 2010 om 11:24

als Huntelaar geblesseerd is dan neem je van nistelrooij mee maar ik denk dat Huntelaar niet eens in de spits gaat spelen daar komt van persie te staan. met Robben en Kuijt op de flanken. en als dat niet kan dan zet je kuijt in de spits en kan je met babel en robben op de flanken spelen. Kortom idd hebben we
El Hamdaoui niet nodig.

20 april 2010 om 16:09

Van Nistelrooy zit aardig op z'n leeftijd daarbij kan Kuijt ook geblesseerd raken toch is het handig dat Oranje met 1 spits speelt. Zo maken ze meer kans op doelpunten aangezien ze sterke spelers genoeg hebben aan de flanken.

Voor iedereen die zich dan afvraagt '' de bomen van Maamoura''?

Maamoura is het bos waar Marokko altijd de trainingskampen belegt.

Ik volg de Marokkaanse nationale ploeg niet van nabij, maar ik vind dit wel een leuk geschreven artikel. Of Gerets de oplossing is weet ik niet, maar een coach met discipline lijkt me wel niet slecht voor een dergelijk elftal.

19 april 2010 om 14:10

Thanx voor het compliment!

Ik herinner mij nog heel goed de wedstrijd België-marokko en juist daarom vind ik het een verkeerd voorbeeld. Niet alleen was de score geflatteerd maar daarnaast mega onjuist. Heel de wedstrijd was België de betere ploeg maar door domme fouten heeft Marokko met een onverdiende score gewonnen. Daarom vind ik het ook jammer dat je dit voorbeeld gebruikt in je inleiding want als dit het grote Marokko is stelt het niet zoveel voor.

Daarnaast is het de bedoeling dat je kiest met je hart en niet met je hersenen als je de mogelijkheid hebt om tussen 2 landen te liezen. Waarom zou Marouane Fellaini, notabene een Belg van geboorte, moeten kiezen voor sportieve prestaties (ik laat dan nog in het midden of je met België niet meer kan bereiken dan met Marokko)? Dat is niet de bedoeling van een nationale ploeg! En waarom zou hij in hemelsnaam een landverrader zijn? Hij is geboren in België, heeft een Belgische moeder en is opgegroeid in België. Het is dan toch overduidelijk dat zijn band met België veel groter is dan zijn band met Marokko, het land waar hij gewoon hier en daar eens op vakantie gaat en waarvan hij de taal amper kent. Ik vind het echt jammer dat je zo'n column geschreven hebt met zo'n visie. Ik zal bijgevolg dan ook geen punten geven.

19 april 2010 om 14:10

Geflatteerd?? Sorry ik weet niet welke wedstrijd jij hebt bekeken.. Maar de uitslag was verre van geflatteerd .. Marokko was gewoon de terechte winnaar.. Zorgde voor veel dreiging en de wedstrijd werd nota bene beslist door de debutanten.. (benjilloun, el Zhar)
Marokko heeft ook qua individuele kwaliteiten betere spelers dan Belgie.. Chamakh ( 1 van de beste koppers van de wereld en volgend seizoen speler van Arsenal) Boussoufa (beste speler van Belgie met 17 assists en 13 goals, de goals en assists van de Ueafa cup daarbij niet bij geteld) Taarabt (20 jarige middenvelder van Tottenham die wordt verhuurd aan QPR die na dit seizoen bij een subtopper in Italie of Spanje aan de slag kan) dan heb je nog een stuk of 5 andere spelers die ik nu niet op ga noemen anders blijf ik aan de gang..

Je spreekt jezelf nogal tegen met je 2e alinea. Want juist de Marokkaanse spelers zoals o.a Affelay en Fellaini hebben juist met hun hersenen gekozen ipv hun hart... Niet dat ik er wat op tegen heb.. Alleen vindt het nogal jammer gezien het naar mijn weten een leukere uitdaging zou zijn om wat neer te zetten het land van je roots.. Maar ik ga hier niet verder op in want het is ook een eindeloze discussie van 2 paspoorten enzv.

on: Leuke Column, ben het er helemaal mee eens vooral het stukje over dat hoe beter je spelers zijn hoe strenger en beter de coach moet zijn.. Dus daarom zie ik graag Eric Gerets aan het roer..
Je krijgt dus van mij ook 5 sterren

20 april 2010 om 01:46

@ Temssamani: je versterkt alleen al mijn punt. Als Chamakh (misschien Arsenal), Boussoufa(anderlecht) en Taarabt(kan nog geen basisplaats afdwingen bij Tottenham) al jullie topspelers zijn moet ik zonder twijfel al concluderen dat België beter spelers heeft dan Marokko. (basisspeler bij City, basisspeler bij Arsenal, basisspeler bij Bayern Muchen, basisspeler bij Everton, ....).

En daarnaast is dat 2de een persoonlijke mening alhoewel ik het belachelijk zou vinden dat je zou meespelen met een land dat je amper kent, noch de waarden en normen, noch de taal. Maar ik blijf erbij dat landverrader gewoon een mega belachelijk term is.

20 april 2010 om 09:48

Wat heeft dat nou ermee te maken? De helft van de spelers in het Algerijns team heeft geen gegarandeerde basisplaats. Daarbij kun je wel spelers opnoemen als Taarabt die verhuurd is aan Qpr, maar daar gaat het juist niet om. Kijk naar Algerije toch zover gekomen en een plekje in Zuid Afrika.. en dat door spelers als Ghezzal die nergens te bekennen is in zijn ploegje in de Serie A.

19 april 2010 om 14:13

België werd grote delen van de wedstrijd gewoon weggespeeld. Maar wat jij wilt.
En inderdaad de keuze met het hart. Afellay heeft voor Nederland gekozen omdat hij niet met zijn hart koos, het zelfde geldt voor Fellaini. Dat hebben ze zelf aangegeven. Sorry dat ik er toch nog een x op in ga!

Jij schrijft dat Fellaini een landverrader is, maar ik denk dat juist bijna de hele Marokkaanse selectie landverraders zijn. Want bijna al de spelers zijn getogen in Frankrijk(chamakh, Hadji,kharja,ouaddou), België(dirar), Nederland(el Hamdaoui, Boussoufa, El Ahmadi, Sektioui) of Scandinavië(zaza). Dus hebben ze daar ook hun opleiding gehad. Maarja het is wel logisch dat je het zo doet als je zelf niet kan opleiden.

19 april 2010 om 14:39

Net alsof het wat uitmaakt, al die spelers die jij opnoemt hadden in het land waar ze zijn geboren en hun opleiding gehad hebben niet in de basisopstelling verschenen normaal gesproken.

On: Column goed geschreven, volg Marokko niet zo veel. Volgens mij is het al prestatie van formaat als iemand zich met Marokko weet te kwalificeren voor een WK? Ze staan 68e op de wereldranglijst en de beste spelers zijn met alle respect uitblinkers in de Belgische en Nederlandse competitie.

19 april 2010 om 14:58

Thanx roodwit010

Marokko heeft geen wereldteam, maar ook geen team dat minder is dan de afrikaanse landen. Het zou zich makkelijk moeten plaatsen voor een WK. Tot en met 1998 gebeurde dat ook gewoon. In 2002 had Senegal een beter doelsaldo, en in 2006 had tunesie een beter doelsaldo. Momenteel gaat het dus drama, maar dat ligt niet aan de kwaliteit maar meer aan de punten die ik in de column benoem.

20 april 2010 om 10:02

@makkerman2

Fellaini heeft namelijk laten weten voor de wedstrijd dat Marokko verslaanbaar zou zijn met 4-0. Dit heeft hij letterlijk gezegd op het nieuws bij Sporza. En wat merk je dat er na 90 minuten de score andersom is alleen heeft Marokko 1 tegendoelpunt gekregen. Tjah.. dan sta je toch voor paal als je het zo bekijkt?

@ El Dude en makkerman

Ten eerste vindt ik het opmerkelijk en raar dat jullie ingaan op 1 woordje in mijn column, mijn gehele column gaat namelijk over heel iets anders. Beetje jammer dat jullie je laten leiden door 1 opmerking, maar goed suit yourself.

Ten tweede bijna al die jongens die jullie opnoemen hebben beide ouders van Marokkaanse afkomst, en hebben net als ik een Marokkaanse opvoeding gehad en voelens ons Marokkaans (ja deels ook wel Nederlands). Maar aangezien dat niet het gene is waar deze column over gaat, lijkt het me zinvol om deze discussie gelijk te beindigen.

En El Dude nee lijkt me idd verstandig dat je geen score gaat geven als je 1 woordje in de gehele column hebt gelezen

Marokko heeft inderaad een coach nodig met ballen, laten we het zomaar zeggen. Iemand die streng is en oog heeft voor discipline. Daar ontbreekt het vaak bij de marokanen vind ik persoonlijk. Gerets zou een goede coach zijn maar wanneer Belgie voor hem gaat informeren denk ik dat hij eerder voor Belgie dan voor Marokko zal kiezen. Ook omdat hij zelf belg is en omdat er toch behoorlijk wat talent rondloopt in Belgie. Daarnaast is hij dan bij zijn familie, dat geeft je toch een goed gevoel denk ik. Neemt niet weg dat het een goed stuk is.

19 april 2010 om 15:07

Thanx Sa2.

Ja inderdaad man! Ook voor Marokko zou het vertrek van Advocaat dus wel is nadelig kunnen uitpakken!

Goede column alleen denk ik niet dat je het volledige probleem bestempeld hebt.
Ik denk dat we met een bondscoach als Gerets weer op de kaart gebracht kunnen worden dmv discipline en juiste tactieken alleen ontbreekt het ons nog aan 2 dingen binnen de selectie.
1. We hebben geen klasse centrale middenvelders (daarom vind ik het jammer dat Fellaini voor Belgie gekozen heeft en Afellay voor Nederland destijds, maar dat is hun keus).
2, We missen een echte leider a la Naybet.

19 april 2010 om 15:15

Thanx,

Ja mijn vorige column ging meer inhoudelijk over de spelers. Dus dit keer koos ik voor dit onderwerp.

Marokko heeft een oneindige potentie, maar presteert niet beter dan een C-land als Cyprus. Dit komt door ontzettend veel factoren, van de spelers tot aan de Marokkaanse bond.

De spelers hebben inderdaad een strenge oefenmeester nodig, die het prinsjesgedrag eruit drilt. Daarnaast is een visionair nodig die de corrupte voetbalbond reorganiseert zodat deze eens in dienst van Marokko's trots functioneert in plaats van een aantal omhoog gevallen bazen.

Ook het aanhoudende racisme en het benadelen van spelers uit het Rifgebergte moet stoppen. Het Marokkaanse elftal kan juist een verlichtende rol hierin spelen, in plaats van mee te gaan met de gevestigde autoriteiten.

Een ander probleem is de saamhorigheid in de selectie, mede in stand gehouden door dat racisme. Veel Marokkaanse voetballers hebben hun opleiding en opvoeding genoten in Europese landen. De een is Nederlander, de ander Belg en weer een ander Frans. Dit is niet bepaald bevorderend voor de cohesie en het benadelen van Berbers helpt hier niet bij. Met de harde hand moeten de (grote) neuzen dezelfde kant opgezet worden. Gerets heeft die capaciteiten, ik hoop oprecht met je mee dat hij voor een mini-revolutie kan zorgen binnen de selectie. Als dat lukt dan zal Marokko weer heerser worden van Afrika.

Goede column, toch begrijp ik de mensen die over het woordje ''landverrader'' heen vallen. Bij mij is dat ook bijgebleven en dat komt je strekking niet geheel ten goede. Volgende keer misschien iets zorgvuldiger omgaan met het verwerken van je sentimenten.

Ik vond je vorige column beter, dus ik geef je 4 ster voor deze. Maar ga zo door. Over dit onderwerp is nog zoveel meer te vertellen dat er ongetwijfeld meer columns zullen volgen.

19 april 2010 om 16:09

Bedankt voor je reactie!

Ja er zijn zoveel problemen die debet zijn aan de recente prestaties dat het praktisch onmogelijk is om die in 1 column te persen.

19 april 2010 om 16:48

Ik sluit me volledig bij je aan.

Dat is ook iets wat maar weinig mensen weten. Dat racisme jegens Riffijnen.
Marokko heeft inderdaad briljante voetballers, er is echt tot nu toe geen enkele geschikte coach aangetrokken.
Eric Gerets zou in mijn ogen goed passen bij een Nieuw Marokkaans Elftal.
Een Nederlandse trainer zou ook goed passen.

Marroko zit in hetzelfde schuitje als Belgie idd, beide veel potentie(belgie meer). Landveraders daar gaat er bij mij een sterretje van af.. Zonder uitleg het begrip landverader hanteren...

Voor de rest goed stuk! 4 sterren -1 =3 sterren

Gezien de reacties hier begrijp ik dat het een goed stuk is.

Maar als je iemand een 'landverrader' noemt, ben je niet serieus te nemen. Van objectieve journalistiek is derhalve geen sprake en neem je dit erg kwalijk. 1 ster

19 april 2010 om 18:00

Haha objectieve journalistiek? Ik ben hier om mijn mening te verwoorden, daar is niks objectiefs aan. Bovendien was het ook deels provoceren zoals ik al aangaf.

Idd je hebt alleen de inleiding gelezen, en basseert je gehele mening en score op 1 woord. dus de enige die niet serieus te nemen is ben jij.

19 april 2010 om 20:20

Ik ben het wel met je eens dat landverrader niet echt een goed woord is voor een clubexpert. Daarnaast slaat het natuurlijk nergens op, het halve elftal van Marokko heeft ook niet in Marokk gewoond! De column is verder wel goed.

20 april 2010 om 09:51

Maar de helft van de spelers uit Nederland zijn altijd in het nieuws, daarbij zijn bijvoorbeeld vele Nederlandse Marokkaanen die geen sterk band hebben met Nederland. We vieren geen Hollandse feestjes, eten geen haring en een groot percentage houdt absoluut niet van Frans Duitjs of muziek van Gerard Joling. Spelers met een roots hebben het altijd zwaar te voorduren wanneer ze benaderd worden. Voor Nederlanders is het frustrerend en moeilijk te begrijpen. Marokkaan is Marokkaan en dat staat vast. En als je als Marokkaan veel band hebt met Marokko door Marokkaans muziek en cultuur en vooral wanneer je veel met Marokkaanen omgaat spelen daar ook dergelijk een groot rol.

19 april 2010 om 18:31

Aan een column zijn andere regels verbonden dan aan een Fp-post. Al vind ik deze vorm van provocatie wel misplaatst, is het een beetje kinderachtig om hier massaal over te vallen. Er staan nog 800 andere woorden in.

Als je iemand een 'landverrader' noemt, ben je niet meer serieus te nemen. Van objectieve journalistiek is derhalve geen sprake. Neem je dit erg kwalijk en heb dus enkel de inleiding gelezen. De reden is bekend. 1 ster

Interessant dit.. Het hele Marokkaanse elftal interesseert me geen zier, net als hun prestaties. En toch ben ik deze column gaan lezen, en toch boeide die mij en heb ik hem uitgelezen. Iets wat me bij, voor mij persoonlijk, veel interessantere onderwerpen niet is gelukt. Je schrijft gewoon erg goed waardoor je mij als lezen geinteresseerd hield terwijl het onderwerp me totaal niet aanspreekt. Je schrijftstijl verdient sowieso 5 sterren.

Dat je echter Fellaini een landverrader noemt vind ook ik een schande. Die jongen is geboren in Brussel en heeft alles van de Belgische staat gekregen, een plaats om te leven, opleiding. Ik zou hem juist een landverrader vinden had hij voor Marokko gekozen.

Daarom 4 sterren.

19 april 2010 om 18:18

Super, ik ben blij dat het dan zélfs jou heeft kunnen boeien!

Ja wellicht een iets te ferme provocatie als ik de reacties zo lees. Maar goed.

Geinig, leuk onderbouwd pleidooi.

Ja je hebt echt gelijk broer! Maar ik denk niet dat Gerets komt.

Goed artikel , Marokko en België zijn eigenlijk perfect vergelijkbare elftallen die kampen met dezelfde problemen : de bond trekt op niets en er is een coach met ballen nodig , wat Gerets dus is . Toch vind ik niet dat je gelijk hebt over Fellaini , want hij heeft een Belgische moeder en woont hier al zijn hele leven ! Maar je column vertelt gewoon dat Marokko de beste van Afrika hoort te zijn en met een sterke coach eindtoernooien kan bereiken .

19 april 2010 om 18:41

Klopt, dat is inderdaad wat mijn column probeert te vertellen!!

off topic / http://www.sporza.be/cm/sporza/extra/games/100416_...
on. wel goed stukje en daar mag je best een beetje voor proveceren maar hoop toch dat Gerets naar Belgie komt

19 april 2010 om 20:17

thanx

Mooi stuk tekst. Ik hoop ook dat Marokko de weg weer naar boven zal vinden. Wie weet doen we op het volgend WK wel mee. =P

Van Hanegem lijkt mij de ideale trainer voor Marokko!

Goed stukje alleen om Fellaini een landverrader te noemen vind ik een beetje te ver gaan, maargoed dat is mijn mening.

4sterren

Zoals tristanajax iets eerder ook al zei, eigenlijk interesseert het Marokaanse elftal mij niet veel, maar toch heb ik het hele stuk ook afgelezen.
Lekker stuk, leest goed weg, en die hele ophef omdat je iemand een landverrader noemt is ook een beetje overtrokken. Zoveel Ce's lees ik eigenlijk niet
Hulde

20 april 2010 om 20:57

Thanx kerel!

Echt een leuk stuk, alleen ik heb denk ik een domme vraag:
Can?
Frmf?

misschien dat je dat de volgende keer kan uitleggen (of ik heb er over heen gelezen

****

20 april 2010 om 09:27

Can = Afrika Cup
Frmf = Marokkaanse voetbalbond.

Van mij part hoeft Eric Gerets niet aangesteld worden als bondscoach. Als Roger Lemerre kampioen was met Frankrijk op het Ek in 2000 en Can winnaar met Tunesie in 2004. Dan krab je achter je oren waarom Roger Lemerre niks gedaan heeft voor Marokko. Wat betreft tijd had Roger Lemerre genoeg, als je 1 jaar aan het roer bent bij Marokko mag je in mijn ogen punten binnen halen tijdens het kwalificatie voor een toernooi. En dat is het nadeel zijn van trainer, zorgen dat alles correct en vloeiend loopt binnen het team.

Daarbij beweren vele mensen dat Eric Gerets de juiste man is vanwege zijn taal. Hij spreekt Frans en Nederlands een goede optie als trainer om het team beter in eenheid te kunnen brengen, zo zullen er betere communicatie ontstaan binnen het team. Eric Gerets was een goede trainer bij Olympic Marseille, en de grote man in het midden-oosten met geld. Kan me nog herinneren toen Nabil El Zhar en Adil Chihi geen woord Arabisch konden spreken dan Salam u aleykum. Dankzij Fathi Jamal wisten ze zich toch beter Arabisch leren spreken.

Als je een Marokkaans elftal hebt waarin 30% procent Arabisch spreekt? Dan mag je je toch jezelf afvragen dat dit toch niet kan? Van mij part hoef ik Eric Gerets niet te zien bij Marokko, doe mij maar een oefenmeester als Badou Zaki.

- Geen 1 uitwedstrijd verloren behalve tegen Tunesie.
- Wint en pakt punten in een uitwedstrijd tegen landen als Botswana (wat nu twijfel is of Marokko Botswana wel aankan)
- Pakt punten in kwalificatieswedstrijden dat heeft Lemerre en Henri Michel never gedaan.
- Dankzij hem hebben we Chamakh, Hadji en Zairi in het team gehad.

Het enigst waar men kan zeiken over Badou Zaki, is het mislopen van het wk 2006. Door een domme pure pech van El Karkouri waren we verloren. Ik zeg Badou Zaki en als assistentrainer Fathi Jamal.. kunnen de spelers ook hun eigen moedertaal is leren.

je hebt geluk, Gerets staat redelijk dicht bij een contract volgens sportwereld.be

Heel goed geschreven en aangenaam om te lezen!

Het enige minpuntje is Fellaini een landverrader noemen, het feit dat hij voor Belgie kiest terwijl onze nationale ploeg totaal aan de grond zit lijkt met het beste bewijs dat hij de keuze van zijn hart heeft gevolgd.
Ik ben benieuwd naar jullie nationale ploeg want als je Marokkanen bezig hoort hebben ze precies zoveel toppers terwijl ze enkel Chamack hebben die naar een topclub gaat... hun verdedigers en doelmannen ken ik zelfs niet.
Als je dit vergelijkt met België dan denk ik dat we meer potentieel hebben, in iedere linie hebben we wel aankomende toptalenten (lukaku, Hazard, Defour, Alderweireldt, Kaminski,...)
Nuja door Gerets binnen te halen kun je nooit fout doen, echt spijtig dat hij niet voor de rode duivels kiest.

Ik ben het met veel punten met je eens. Marokko wint zoals je zelf aangeeft meestal de oefenwedstrijden met geweldig spel, maar zodra het erop aankomt falen ze keihard. Ze worden niet voor niets de wereldkampioenen van de oefenwedstrijden genoemd. Dat je Fellaini een landverrader noemt komt wat hard over, maar ik begrijp wel wat je ermee wilt zeggen. Je had het misschien anders moeten formuleren.

Waar ik het niet mee eens ben is dat je net doet alsof België werd weggespeeld door Marokko. Zoals iemand hierboven al aangaf was het best wel geflatteerd. Marokko was wel vooral fysiek sterker, maar zo goed voetbal werd er niet gespeeld. Persoonlijk vond ik de wedstrijd tegen Tsjechië (0-0) beter.

Je schrijfstijl is gewoon goed dus van mij vier sterren.

Landverrader Marouane Fellaini ?! Het is juist een schande dat jongens die op zijn gegroeid in Nederland, of in Fellaini´s geval in belgie kiezen voor een land dat ze alleen maar kennen van vakantie en het verhalen van hun (groot) ouders. Dat zouden ze moeten verbieden ! Omdat je niet goedgenoeg bent voor het ene land en toevallig door geluk een dubbele nationaliteit hebt, kan je zomaar voor een ander land kiezen ? Staat natuurlijk wel goed op je cv natuurlijk. International. Dat geeft status, en daardoor ben je sneller in trek bij een grotere club. Deze jongens die een tweede keuze hebben kunnen het niveau van het internationale voetbal blijkbaar niet aan en dit soort spelers die niet spelen met het juiste gevoel in hun hart en dat trekt het niveau en het moreel alleen maar omlaag. Bovendien brengt het taalproblemen met zich mee en de jaloezie van de spelers die in de Marokaanse competitie spelen

Je kan beter inversteren in een goede jeugdopleiding met spelers die zijn opgegroeid in het land zelf en weten wat het is om te strijden voor vlag, koning, en vaderland. Daarmee bereik je veel meer mee. Wat je kan mij toch niet vertellen dat 35 miljoen inwoners geen talent kan voortbrengen ?!

20 april 2010 om 19:54

ben het helemaal eens met jou reactie dvsu. wou zelf ook zoiets dergelijks gaan schrijven, maar ik had het zelf niet beter kunnen vertellen.

Leuk stukje om te lezen. Voor mij informatief genoeg, zo weet ik ook weer een beetje hoe het zit met onze Marokaanse vrienden. Ik zie dat dat de andere ingredienten van je verhaal voor wat meer reacties zorgen. Ieder zijn keuze:-)

4 stars.

Bedankt voor jullie complimenten allemaal, ik heb de hele dag niks kunnen bekijken dus vandaar dat ik niet overal op kan reageren!

Ik zou je vijf sterren hebben gegeven voor je prachtige stuk, maar het woord 'landverrader' gebruiken is 'not done'. Ik geef je er vier.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren