Bowolar! Neommebo? (Deel 1)

Enige tijd geleden verscheen er een nieuwsbericht dat Amerikaanse en Russische wetenschappelijke instituten erin geslaagd zijn het DNA van een prehistorische mammoet te reconstrueren. We bevinden ons op Voetbalzone en vele van jullie zullen nu dus denken; ‘konden deze prehistorische wezens voetballen dan?!’. Nee, dat hebben ze nooit gekund, maar desondanks moeten het wel intrigerende beesten zijn geweest. Ik denk niet dat veel voetballiefhebbers stil hebben gestaan bij dit, redelijk onbelangrijke, nieuwsbericht. Één voetballiefhebber echter wel, en niet zomaar eentje!

‘Moet je horen Tatjana’, klinkt het ergens in een riante villa in het Rijk van Nijmegen, ‘het DNA van een mammoet is vrijwel in zijn geheel gereconstrueerd’. Enigszins teleurgesteld en verward kijkt Tatjana Simic naar haar, inmiddels ex-vriend, Marcel Boekhoorn, die haar tegen alle verwachtingen in niet vraagt of ze naar Milaan wil om te shoppen. ‘Mars’, klinkt het nogal teleurgesteld, ‘wat wil je dat ik nu zeg?’. ‘Dat ik het jammer vind dat ik er nooit een in levende lijven heb gezien?’. ‘Ja, dat is exact wat ik verwacht dat jij en vele andere mensen over de hele wereld zullen zeggen’, aldus de razend enthousiaste Boekhoorn. Hij schakelt vrijwel meteen zijn grote netwerk in, om voor hem een speciaal team samen te stellen, die moeten onderzoeken of het mogelijk is om via het gereconstrueerde DNA-materiaal een levende mammoet te creëren.

Marcel Boekhoorn, is een ras opportunist, en zag zijn kans schoon een sensatie te creëren. De mammoet moest mensen van over de hele wereld naar zijn dierentuin, Burgers Zoo, trekken. Dit voorbeeld is slechts een kleine greep uit zijn opportunistische praktijken, die overigens in negen van de tien gevallen zeer winstgevend en vermogen creërend zijn. Zo heeft hij in het verleden de vaders van de teamgenoten van zijn zoontje duizenden euro’s zwaarder gemaakt, middels het investeren met een door de vaders zelf beschikbaar gesteld budget. En opvallend genoeg komt zijn opportunisme ook naar voren in de naam van zijn eerste vennootschap, ‘Bowolar’, oftewel ‘Boekhoorn Wordt Lachend Rijk’. Niet voor niets staat de succesvolle ondernemer, die ook bekend staat om zijn saneer kwaliteiten, dus genoteerd voor ruim één miljard euro.

Velen van jullie zullen Boekhoorn van naam kennen en weten dat hij, overigens net als ik en vele met mij, een zeer groot NEC hart heeft. Welke richting dit artikel opgaat kan voor jullie niet helemaal helder zijn, maar hier komen jullie in het vervolg hierop, dat binnen enkele dagen online staat, achter. Datgene dat ik wil duidelijk maken is te lang om binnen één artikel te doen. Dit eerste gedeelte, fungeert daarom voornamelijk als inleiding en het tweede deel zal veel meer en vrijwel in zijn geheel voetbal georiënteerd zijn. Mijn kanttekeningen, positieve en negatieve kritiek op de wijze waarop Boekhoorn en NEC samengaan zal in het tweede deel de kern vormen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 1400+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door Fiheres)

Beetje nutteloos dit....een kenmerk van een goed artikel is om ook juist de kern van een verhaal samen te vatten zodat een artikel interessant blijft..ik hoop niet dat je volgende artikel een ellenlange biografie wordt over het leven van Boekhoorn..

haha ik vind het wel leuk, een keer wat anders. Beetje creativiteit kan geen kwaad, en ben benieuwd naar het vervolg van dit stuk

Het is geen briljant stuk, dus daarom geef ik je inleiding vier sterren, het grootste doel van een inleiding (interesse wekken) is namelijk zeer zeker gelukt.

Volgens mij maak je een fout. Burgers Zoo was niet de dierentuin van Boekhoorn, dat was Ouwehands Dierenpark.

Ben benieuwd naar het vervolg. Ik wacht geduldig af...

Hoop dat het vervolg wat beter is.. Dit vind ik een beetje nutteloos, ik weet wel ieder geval een beetje wie Boekhoorn is, en smaak voor dames heeft hij zeker wel.

Waarom schrijf je in delen als jij zeker nog 400 woorden over hebt? Doe dan gewoon een hele tekst. Overigens ben ik nu wel benieuwt. Maar niet zo beniewt dat ik ga wachten op de sequel!

De inleiding trekt mij niet om de rest van het stuk te lezen, ik heb geen idee waar het over gaat en of ik dit wil lezen....

Dat is reageer is dan ook alleen maar om je een richting op te duwen met je volgende artikel.

Onzinnig artikel,blijkbaar mag iedereen zich hier expert noemen.

19 april 2010 om 17:32

behalve jij dan, jij zit er nog veel verder onder.

on:

Als ik heel eerlijk ben trekt het hele verhaal mij niet. Ik weet niet wie Boekhoorn is dus misschien een inleiding over hem was mooi geweest. Nu las ik over een persoon die met Tatjana Simic had/heeft. Vooral het hele mammoet gedeelte vat ik niet.

21 april 2010 om 12:34

Succer, een clubexpert wordt juist geacht om zijn/haar eigen mening te verkondigen. Anders komen er alleen maar sociaal-correcte stukjes uit, waarbij totaal geen discussie ontstaat. Jouw reactie is pas onzinnig, want hij is niet eens fatsoenlijk onderbouwd.

Ik vind het best een grappige inleiding, ik stem wel bij het volgende deel want verder gaat dit natuurlijk nog nergens over. Ik hoop dat je dit goed kan afmaken.

Pakkende inleiding, leuke citaten en leuk om een artikel te lezen over de grootste financiële kracht achter de Nijmeegse eredivisionist. Alleen is Burgers Zoo nooit van Boekhoorn geweest. Je schrijft leuk, maar ik had het nog leuker gevonden als je de kern en het slot er bij had gevoegd. Wel erg leuk om iets over 'mijn cluppie' te lezen.

Ik vind het een leuke vergelijking, daarom wordt je wel gemotiveerd tot het lezen van het tweede deel.

De winst die je bereikt hebt is dat ik het tweede deel met veel plezier ga lezen, en dan zal ik ook beoordelen. Dit stuk is nog niet af en kan ik ook niet beoordelen, maar je schrijfstijl is leuk. Verder heb je waarschijnlijk nog zat ruimte over om het in 1 deel te doen(nieuwsgierigheid..)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.AZ126
10.SC Cambuur12-6
11.NEC11-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. SchöneMiddenvelder90
J. OkitaAanvaller93
A. AkmanAanvaller82
E. TavşanAanvaller81
S. El KarouaniVerdediger90
J. VetMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren