Bekerfinale volgens Europees systeem, Luinge fluit tweede duel

Donderdag, 15 april 2010 om 16:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 16:43

De bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord wordt beslist volgens het Europees systeem. Dat bevestigde Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de KNVB. In het geval van een gelijke totaalstand na twee duels, wint de ploeg met de meeste uitgoals. Mochten beide ploegen ook qua aantal treffers gelijk staan na twee keer negentig minuten, dan volgt een verlenging en eventueel strafschoppen.

De KNVB maakte donderdag bekend dat de bekerfinale over twee wedstrijden wordt gespeeld in plaats van één. Het eerste duel wordt op zondag 25 april om 18.00 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA. Op donderdag 6 mei trappen beide ploegen op hetzelfde tijdstip af in De Kuip. Feyenoord heeft het voordeel van de laatste thuiswedstrijd omdat door loting al was bepaald dat het de thuisspelende club is

Roelof Luinge zal het tweede duel van de bekerfinale leiden, dat op 6 mei in De Kuip wordt gespeeld tussen Feyenoord en Ajax. De arbiter, die na dit seizoen stopt als scheidsrechter in het betaald voetbal, zou al de finale fluiten als afsluiting van zijn carrière. Welke scheidsrechter het eerste duel fluit is nog onbekend52 reacties (laatste reactie door lucabrasie)

Ja lekker, met z'n allen om 6 uur op een donderdag naar het stadion! Klasse justitie bij de knvb.

15 april 2010 om 16:45

Dat was met de Play offs toen toch ook? Ook door de week in de Arena en in het weekend in de kuip. Ging ook prima.

15 april 2010 om 18:20

Volgens mij zaten toen de tribunes leeg, maar daarbuiten zie ik geen problemen om op ddonderdag een finale te laten spelen. Hooguit voor kinderen wordt het dan een probleem, maar ik denk niet dat veel kinderen zullen gaan.

15 april 2010 om 16:52

Waarom niet gewoon 2 keer op zondag.

ach die arme man die d8 een mooi eind van zijn carierre te hebben geven ze hem een anticlimax.

zou me trouwens niet verbazen als hij volgend jaar weer mag fluiten de knvb hou zich toch niet aan de eigen regels

15 april 2010 om 16:45

Behalve als het gaat om duidelijk gegeven gele kaarten die vergeten worden door de scheids, dan houden ze zich opeens heel goed aan de eigen regeltjes. Hypocriete bende daar.

Dit was te verwachten dat dit zou gebeuren.

Maar zoals ik al eerder heb gezegd de goeie supporters worden benadeeld tegen over de (internet) hooligan.

al met al we zullen zien wat het word in de finale

Alsof er mensen überhaupt zin in deze wedstrijd hebben.

Nou dat zal dan wel weer Vink worden he.....dat is makkelijk te raden. Die man die ons dit jaar in de Kuip al benadeelde.

15 april 2010 om 16:46

Ah.. De man die jullie in de race voor het kampioenschap hield? Die?

15 april 2010 om 16:47

De lef hebben om nog te klagen...

15 april 2010 om 16:47

nou vink heeft dat afgelopen dinsdag recht gezet bij az-twente door die penal niet te geven

15 april 2010 om 16:57

Maar hij vergaat ook Douglas zijn 2e gele kaart te geven in de blesuretijd anders waren ze nog een belangrijke speler kwijt dus zo komen ze eigenlijk ook weer goed weg.

15 april 2010 om 17:19

Hahaha, ajax wordt ook altijd benadeeld door de knvb, het is bijna zielig..

15 april 2010 om 18:07

Oke, laten we die discussie nog 1x voeren, wanneer Twente die penal wel had gekregen stond het nog maar 1-1 en hadden ze dus 1 punt, dat resulteert in 2 punt voorsprong, dus dan mogen ze als nog niet meer gelijk spelen. En het feit blijft dat Ajax gewoon zijn 2 wedstrijden moet winnen om kampioen te worden

ontopic; Waarom is er eigenlijk besloten eerst in de arena te spelen daarna in de kuip?

15 april 2010 om 18:12

Haha, ik viel gewoon bijna van mijn stoel toen ik dit las. Zoals Sodegrun al zegt: Bedoel je diezelfde man die jullie in de race hield voor het kampioenschap? De man die 1 zuivere penalty over het hoofd zag? Bedoel je die Vink? Ik hoop het niet he... Je moet wel een andere bedoelen!

Waar slaat dit op konden ze dit beter gelijk doen? Vind de knvb maar heel amateuristisch als ik ga voetballen in me tuin is het nog beter georganiseerd.

15 april 2010 om 16:46

Eens Knvb = (vaak) Ajax. En Ajax = Jack.

Na de eerste wedstrijd is de tweede een formaliteit. Ajax is heer en meester in de Arena dit jaar.

Blijft toch jammer dit. 1 wedstrijd is zoveel mooier!
Het is niet anders.

Baaah nee hè....europees systeem. Dat wordt een schaakspel ipv een spetterende finale.
Wel leuk een Luinge show de tweede wedstrijd.

Lekker bezig daar! Nu kan ik wel op 2 avonden leuk naar voetbal kijken in ieder geval.

15 april 2010 om 16:51

Ja, en wat zal de eerste wedstrijd toch spannend zijn. Finale moet gewoon 1 wedstrijd zijn klaar.
Dat de knvb nu alles weer bij gaat stellen zegt genoeg over de knvb en hun voorliefde voor Ajax.
Hopen dat Feyenoord Ajax 2x helemaal afdroogt. Bij voorbaat de 1e wedstrijd al 6-0, zodat de tweede wedstrijd alleen nog een extra 90 minuten afgang is voor Ajax..

R.i.p Nederlands voetbal.

stel nou dat Ajax kampioen, wordt en Feyenoord de beker wint,
dan ontmoeten ze elkaar weer voor de Johan Cruijff schaal!
wordt dit dan ook in 2 wedstrijden afgewerkt?????
of krijgt Ajax dan het voordeel van de twijfel (knvb) en wordt dit dan 1 wedstrijd?

15 april 2010 om 17:03

Daar is inmiddels een nieuw artikel over verschenen.

Ik hoop niet dat ze in dit in het buitenland meelezen want dat wk word nog eerder in Luxemburg gehouden. Ze kunnen niet een een finale tussen twee club normaal organiseren laat staan een heel toernooi.

En Henk Kesler fluit de 1ste wedstrijd

Europees verband is het toch dus ook 1 finale ajax en knvb vrienden voor het leven

mogen de supporters wel komen of neit??

Jongens, jongens, jongens (en meisjes als zij zich bevinden op voetbalzone). Waar maken we ons druk om zeg? Een bekerfinale is wel eens vaker in 2 duels gespeeld. Bovendien kun je dit ook van de positieve kant bekijken. Luinge mag tenminste nog een extra wedstrijd fluiten. Dat is pas een slechte zet van de knvb om één van de betere scheidsrechters van Nederland aan de kant te zetten, maar daar hoor ik veel mensen niet over, omdat we veel te druk bezig zijn met het provoceren naar elkaar toe!

15 april 2010 om 17:41

"een bekerfinale is wel eens vaker in 2 duels gespeeld"

Misschien in 1943.

"dat is pas een slechte zet van de knvb om één van de betere scheidsrechters van Nederland aan de kant te zetten, maar daar hoor ik veel mensen niet over, omdat we veel te druk bezig zijn met het provoceren naar elkaar toe!"

De Knvb heeft bepaalde regels waar scheidsrechters aan moeten voldoen. Luinge is inderdaad 1 van de betere scheidsrechters die er op de nederlandse velden rondloopt, maar hij is simpelweg te oud. Daarbij komt dat iedereen vervangbaar is, ook Luinge.

On: De bekerfinale hoort gewoon 1 wedstrijd te zijn, maar als bepaalde figuren zich niet kunnen gedragen zullen er oplossingen gevonden moeten worden. Hoe spijtig dit ook is voor de echte voetballiefhebbers. De Knvb heeft in dit geval goed gehandeld, al heb ik als Ajaxsupporter nog liever dat de finale in de kuip wordt gespeeld, zonder Ajaxsupporters. De finale hoort gewoon in het mooiste stadion van Nederland gespeeld te worden: De Kuip.

15 april 2010 om 19:09

de Wit, ik dacht in 1983 of 85 dat het voor het laats in twee keer werd gespeeld en volgens mij was dat Ajax vs nec

Grootste fout van het seizoen bij de knvb wordt aan het einde gemaakt...
Wat een onzin zeg, je zou bijna hopen dat het uit de hand loopt zodat je achteraf kan zeggen, zie je wel nu gaat het ook fout.. Der word veel te veel nagedacht over wat der allemaal wel niet mis kan gaan, wat een onzin dit! Een finale spelen over 2 wedstrijden is echt de slechtste oplossing ooit!
Hele finale-gevoel is dan pleite!
Denk dat we het Wk 2018 ook maar beter kunnen vergeten. Dit is voor de Fifa gwn lachwekkend!

het is ongelooflijk
ajax Moet een prijs pakken dit jaar
is het de titel niet ,dan is het wel de beker.
ze worden echt aan alle kanten geholpen , en NEE ,dit zeg ik niet omdat ik feyenoorder ben want ik ben niet anti - ajax maar wordt er wel doodziek van.

15 april 2010 om 17:10

Ja menfeyenoord, maar helaas is het moeilijk objectief te blijven. Knvb blijft toch echt een onafhankelijke organisatie, die aan alle kanten gecontroleerd word. Wat jij dus zegt kan simpel weg. Frustraties dien je dan ook op een andere manier te uiten.

15 april 2010 om 17:13

ik ben ook feyenoorder, maar wat als jij naar de wedstrijd gaat en er breken toch rellen uit? je word daar bij op je hoofd geraakt en raakt in levensgevaar?

dat hoeft van mij niet, dan wint ajax maar de beker maar dat heb ik er voor geen een mensenleven voorover!

15 april 2010 om 17:13

Ja hoor.. Zal ik je even de reden vertellen, voor je in je eigen onzin gaat geloven? Het is omdat hooligans, onder andere van jouw club, denken dat supporters van een andere club geen mensen maar dingen zijn, en niet met hun poten van elkaar af kunnen blijven!

15 april 2010 om 17:50

vriendelijke vriend ik wil niet zeggen dat ik het eens bent met de 2 duels absoluut niet... maar in eerste instantie heeft het niks te maken met da ajax een prijs moet pakken...het is een uit en een thuiswedstrijd... 2 x 90 minuten. dus daar lijkt me geen nadeel over te zijn! en als ajax echt de titel geholpen zou worden hadden we uit bij psv en uit bij feyenoord ook wel onze strafschop gekregen.. die 2 x door de neus geboord, dus als je het hebt over helpen van de knvb??? dan snap je er niets van... twente won de wedstrijden tegen RKC en tegen Willem 2 met 1 goal verschil... waar beide tegenstanders recht hadden op een glaszuivere penal...daar hoor ik je niet over..!

laat ik voor op stellen dat ik een algemeen voetbalfan ben, maar dat ik een liefde voor feyenoord heb!

dit is de beste oplossing, hoe jammer het ook is maar dit is gewoon maatschappelijk verantwoord, het is niet leuk voor de spanning want de eerste wedstrijd gaan beiden ploegen toch de kat uit de boom kijken en word het een schaakspel!

maar wat als ajax en feyenoord in de kwart finale elkaar hadden getroffen?

15 april 2010 om 17:29

Dan was het natuurlijk over 1 wedstijd gespeelt..

Ik zie hier een hoop reacties van boze feyenoorders, omdat hun zogenaamde voordeel dat de finale in 1 wedstrijd gespeeld wordt de grond in is geboord. Als feyenoord niet de kwaliteit heeft om het over 2 wedstrijden te winnen en Ajax wel, dan is het toch gewoon terecht dat Ajax volgens jullie gaat winnen?

15 april 2010 om 17:30

1 wedstrijd spelen is voor Feyenoord wel een voordeel. Ooit wel eens gehoord van een verrassing? Dit seizoen heeft Ajax gewoon een betere ploeg dan Feyenoord. De kans dat Feyenoord wint over 2 wedstrijden gezien, zal een stuk lager liggen omdat het verrassingselement dan een stuk minder meetelt. Dus terecht dat wij Feyenoordsupporters er boos over mogen zijn.

Dacht dat de tweede wedstrijd om 18:30 gespeeld werd ivm het herdenken van Pim Fortuyn?

"roelof Luinge zal het tweede duel van de bekerfinale leiden, dat op 6 mei in De Kuip wordt gespeeld tussen Feyenoord en Ajax. De arbiter, die na dit seizoen stopt als scheidsrechter in het betaald voetbal, zou al de finale fluiten als afsluiting van zijn carrière. Welke scheidsrechter het eerste duel fluit is nog onbekend"

Luinge moet dan ook de eerste wedstrijd fluiten, dan Knvb heeft beloofd dat Luinge de finale mag fluiten, en nu de Knvb heeft besloten om de finale over twee wedstrijden te beslissen, vindt ik dat Luinge ook de eerste moet fluiten.

Het is gewoon een heel verstandig besluit. Liever 1 wedstrijd, liefst op "neutraal" terrein, wat al moeilijk is met Feyenoord in de finale, maar goed. Het is niet anders.
Het ligt niet aan de Knvb, het ligt niet aan een burgemeester òf zelfs aan de clubs. Het ligt hem aan de hooligans van zowel Feyenoord als die van Ajax. Dat en alleen dat is de reden. En dan over en weer op diverse websites al van alles aankondigen???. Wat had je dan verwacht?.

De randdebielen van beide clubs hebben het voor elkaar. Tijd voor de invoering van een voetbalwet zou ik zo zeggen en de kwaadwillenden voor lange tijd opbergen en daarnaast levenslang een stadionverbod!. Misschien wordt het dan weer leuk!.

Laat Roelof Luinge zowel op 25 april als 6 mei fluiten. Krijgt die man een dubbel afscheid!. Kan ie tijdens de warming-up eerst naar zijn Amsterdamse vrienden zwaaien en op 6 mei naar zijn Rotterdamse vrienden zwaaien. En kunnen de Amsterdammers en Rotterdammers hem uitzwaaien.

Doe het gewoon lekker in de Kuip over 1 wedstrijd, hadden ze maanden geleden al rekening mee kunnen houden tydens de afspraken en niet pas na de halve finales. Dan zatten ze nu misschien wel al met een goed opgelost plan.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.
Noot: Voor het overzicht, zowel voor de bezoekers als voor de moderators, houden we de bekerfinale-discussies zoveel mogelijk centraal in de meest recente topic over de finale plus de grote finale-topic.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren