This is why I'm hot

Schaar, schaar, schaar, versnelling, steen, penalty! 0-0 op het scorebord en Cristiano Ronaldo heeft op het eerste gezicht een strafschop verdiend. Steen tackelt immers de schaar en dan krijg je een strafschop. In de herhaling zien wij echter dat het geen steen was maar papier. Dat betekent dat Ronaldo hier door een sluwe truc een penalty heeft versierd. De verdedigende steen die dus eigenlijk helemaal geen rotsvaste steen is maar een doodgewoon wit A4'tje druipt woedend af na het zien van een ander stukje papier. Al is dit stukje papier rood en niet metaforisch bedoeld.

Uitgerold doet Ronaldo zijn haar goed, pakt met overtuiging de bal en legt deze op de stip. Een paar uitgemeten stappen naar achteren en hij gaat staan. Armen langs zijn lichaam, kin omhoog en borst naar voren. Niet alleen in de ijskoude lucht zie je dat hij zijn adem controleert, ook de bewegingen van zijn borstkas impliceren dat. Innerlijke rust op-en-top. De spieren, eens zo strak, trekken samen, de aanloop begint. In zijn aanloop lijkt hij zich te bedenken en stopt, de keeper duikt en Ronaldo duwt de bal in de tegenovergestelde hoek. Tien minuten op de klok, tien man op het veld, 1-0, game over.

Fris gedoucht, strak in een Armani pak en met een steen in zijn oor, meldt hij zich bij de pers. Die stellen een paar lastige vragen die hem absoluut niets lijken te doen. Was het een terechte overwinning? Was het een strafschop? Was het rood? Heel nuchter op een beetje arrogante toon geeft hij antwoord. 'Ja er was even contact, ik raakte mijn balans kwijt, tja en de scheidsrechter moet dan volgens het boekje rood trekken'. Ondertussen hoor je op de achtergrond gelach, Nani, een goede vriend heeft het samen met Anderson op Ronaldo gemunt. Anderson spreekt hem aan en Nani geeft hem van achter een tikje tegen zijn oorbel loze oor. Een klein dolletje maar een paar seconden enorm mooie televisie.

Cristiano Ronaldo is misschien wel de meest besproken voetballer van de laatste jaren. Dit om diverse redenen. Hij kan geweldig voetballen, komt enorm arrogant over, heeft de stempel Schwalbe-koning, is de beste speler ter wereld geworden, de duurste speler ter wereld en ook de dames hebben genoeg gespreksstof. Dat hij kan voetballen, en een leuk koppie heeft, dat is wel duidelijk. Ik ga hier dus ook niet de discussie beginnen of hij de beste ter wereld is. Dat mag iedereen voor zichzelf beslissen. Ik ga verder in op zijn karakter zoals ik hem 'kende' bij Manchester United.

Ronaldo wordt gehaat, de voormalig held van Manchester United werd in Engeland door veel rivalen en tegenstanders uitgekotst. Die haat sprong over naar Nederland, zeker na de legendarische wedstrijd tegen Portugal. Menig Nederlander krijgt nog steeds een glimlach op zijn gezicht wanneer uit de mond van doelman Edwin van de Sar komt, dat de noppen van Khalid Boulahrouz nog steeds op het bovenbeen staan van deze Portugees. Zijn verdiende loon immers, en terecht, dat vind ík zelfs! Het is een viespeuk op het veld met zijn schwalbes, zijn irritante gedrag richting de scheids en de tegenstanders. Daarnaast zijn verschrikkelijke arrogante gedrag in het veld waar hij met zeven scharen en een hakje de bal door de benen van de tegenstander speelt. Dan nog zijn houding bij het nemen van penalty's en vrije trappen, zijn nonchalance buiten het veld en als klap op de vuurpijl nog die gigantische diamant in zijn oor, afschuwelijk! Het is zo enorm makkelijk om deze man te haten en toch doe ik dat niet.

Nee, zijn charme ligt op een heel ander gebied en dan bedoel ik niet zijn uiterlijk. Zijn drive is zijn charme. Ronaldo heeft niet het talent van Lionel Messi, zelfs niet het talent van Cesc Fàbregas, Andrès Iniesta of Wayne Rooney. Ronaldo heeft iets veel belangrijker, zijn drive. Zijn absolute mentaliteit om de beste te willen zijn. De wil om de wereldranglijsten aan te voeren, de droom om als beste voetballer ter wereld te worden herinnerd. Hij heeft Manchester United verlaten omdat zijn ambities hoger waren. Hij wil bewijzen dat hij zijn trucjes ook in Spanje kan dat hij ook in Spanje de harten van de mensen kan stelen. Dat hij ook in Spanje de landstitel kan pakken en dat hij ook zonder de routine van Manchester United de champions league binnen kan slepen. Vele Mancunian-collega's zagen het als verraad na alles wat Manchester United voor hem had gedaan. Ik begreep echter hoe hij dacht en begreep zijn beslissing. Hoe zou hij ooit een legende kunnen worden bij een team waarmee hij de landstitel, de Champions League en de voetballer-van-het-jaar titel al gewonnen had?

Het mooie van zijn drive is dat deze niet stopt na een wedstrijd van negentig minuten voetbal. Ronaldo heeft het lijf van een Griekse god en in tegenstelling tot deze goden moet hij er gewoon keihard voor werken. Elke dag trainen, trainen en nog eens trainen en dit niet alleen voor zijn lichaam. Probeer maar eens een voetballer te noemen die harder werkt voor zijn geld, een voetballer die gewoon net als elk ander mens keihard moet werken om zijn hoofd boven water te houden (dit weliswaar op het hoogste niveau topsport). Genoeg mensen willen Ronaldo zijn, al denk ik dat 99% van alle mensen die nu in zijn lichaam geplaatst zouden worden door de mand zouden vallen en de voetbalwereld roemloos zouden verlaten. Die zouden het niveau niet meer kunnen bijbenen, de trainingsarbeid niet kunnen opbrengen of gecharmeerd worden door de vrouwen en het geld dat voor hem makkelijk toegankelijk is maar eigenlijk ook maar een bijzaak is.

Ik ken een Ronaldo, een Ronaldo die bij Manchester United gewoon goed in de groep lag. Die met dolletjes voor fantastische televisie zorgde. Een Ronaldo die gehaat wordt door velen om zijn gedrag binnen en buiten het veld. Maar ik ken ook een andere Ronaldo, de Ronaldo die mijn voetbalhart veroverde met zijn drive. Een ongekende drive die ik van andere voetballers nauwelijks ken. That is why he's hot, and that is why we're not!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 48 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door Ibby007)

Geweldig stuk.
Maar bij Rooney is diezelfde drive ook belangrijk en die heeft ook minder talent.

Vind het ook een goed stuk.
Had wellicht nog een vergelijking met Messi bij gekund.
Dat Ronaldo op de punten die je aan kan oefenen veel hoger scoort dan Messi, zoals koppen, tweebenigheid, vrije trappen, schot etc. etc.

7 april 2010 om 14:08

Nee, dat moet er juist niet in. Dan vervalt dit stuk weer in de discussie waarop iedereen het antwoord denkt te hebben maar niet heeft. De schrijver van dit stuk wil niet beweren dat Ronaldo de best van de wereld is. Hij laat blijken waarom hij idolaat van Ronaldo is en dat kan ik best inzien. Heel erg mooi en overtuigend geschreven en ik ben het helemaal met je eens. Niet dat dit mijn held is maar er wordt nog wel eens onderschat wat die jongen er allemaal voor laat. Edwin van der Sar zei ook al eens in een interview dat hij bij Manchester als eerste op de club kwam en als laatste vertrok, letterlijk.

9 april 2010 om 15:43

Inderdaad dan krijg je de discussie wie nou de beste is, daar gaat deze hele club/speler-expert niet over. Super goed stuk!!

Die is snel gepubliceerd, echt in enkele minuten! Wauw nadat hij 2 keer afgewezen is op spelling!

5 april 2010 om 18:38

Dat klopt. Op een nieuw stukje hebben ze vaak ca. 24 uur nodig, maar als ze een stukje op een paar details terugsturen zijn ze snel klaar.

5 april 2010 om 18:41

Ik had dit stukje al anderhalve week klaar voor mijn andere stukje, dus dacht dat er nog wel een paar dagen overheen zouden gaan!

Goed stuk... Dat is ook wat ik respecteer bij C. Ronaldo. zijn drive en inderdaad, hij werkt er keihard aan en voor om de beste te zijn... IK vind hem ook arrogant, maar ik kan toch wel genieten van zijn inzet...

Alleen al voor de briljante inleiding krijg je 5 sterren

De boodschap van je stuk vind ik wat zwakjes. De drive van Ronaldo ken ik echt wel, dat kan iedere blinde zien. Des te knapper is het dat jij het toch voor elkaar krijgt om mij dit stuk te laten lezen, dus toch 4*.

5 april 2010 om 18:56

Ik snap dat jij en ik dat zien, maar heel veel Nederlanders kennen alleen maar een kant van Ronaldo! Die kennen hem van Nederland-portugal en van zijn schwalbes! Dit stukje is om te amuseren en om die mensen in te lichten over hoe ik Ronaldo als fan van Manchester United ziet. Ben blij dat het voor jou als kenner ook goed te lezen was!

5 april 2010 om 19:08

Hoe ik hem als Liverpudlian zie is vrij duidelijk: een vreselijk arrogante blaag, net als Ferguson. Alleen is het voor niemand leuk als ik met een Liverpool-bril op Clubexperts reageer.

Goed stuk. Ikzefl heb ook een hekel aan hem. Die arrogantie is soms echt verschrikkelijk. Uitspraken zoals: 'als je van voetbal houdt, dan hou je toch ook van mij' vind ik echt walgelijk. Jij bewoordt het allemaal wel goed. Je kan het een beetje vergelijken met artikel van lfcdutchy over Saf, je belicht zowel zijn negatieve als zijn positieve punten.

Probleem voor Ronaldo is dat Messi rondloopt. Heel veel mensen vinden hem nu beter en dit wordt alleen maar versterkt door het arrogante gedrag van Ronaldo. Je zou hem een gemaakte voetballer kunnen noemen en messie een pure natuurlijk voetballer. Als ook maar iets over Ronaldo gaat, wordt meteen de vergelijking gemaakt. Volgens mij is hij qua gedrag er wel vooruit opgegaan. Ik heb namelijk ooit gelezen dat toen hij jonger was nog wel eens zwervers in elkaar sloeg. Nu moet je natuurlijk niet alles geloven.....

5 april 2010 om 18:58

Maar Messi heeft volgens mij niet diezelfde drive, ik denk niet dat Messi naar Engeland gaat om te bewijzen dat hij niet alleen in Spanje 3 man voorbij kan. Niemand zal ooit weten hoe Messi zou presteren in de Engelse competitie.

5 april 2010 om 19:19

En dat is maar goed ook denk ik, want anders keer hij terug naar Spanje naar 1 jaar waarin hij elf maal een brace heeft gehad om zijn benen.

5 april 2010 om 23:30

Geloof mij maar messi gaat het wel redden daar hoor.

Hij red zich nu toch ook tegne Engelse clubs waarom zou die daar dan niet kunnen spelen.

Messi incaseert genoeg om hem gewoon goed genoeg te maken.

maar Messi wil niet weg want hij is zijn club trouw die hem groot gemaakt heeft.

5 april 2010 om 23:42

Er zit wel een verschil tussen de opkomende en zeer technische linksbacks van Arsenal United en Chelsea en die van Birmingham, Hull, Stoke, Burnley etc. Die nemen geen gevangenen om het maar even mooi te zeggen! Maarja we zullen het nooit weten!

6 april 2010 om 14:56

Misschien komt dat ook door zijn talent. Je ziet ook veel jeugdspelers, die het teveel van hun talent laten afhangen. Ze hebben een slechte mentaliteit, want ze denken dat het door hun talent wel goed komt.

8 april 2010 om 15:42

Haha ik moest echt hard lachen van die laatste 2 zinnen, o ja goed stuk by the way 4 sterretjes

Geweldig stuk.
zeker veel waarheid.
Ik zelf heb een hekel aan zijn arrogantie.
maar zijn voetbal trucjes i love it.

Hij is een perfecte voetballer.
Net zo perfect als dat dit stuk geschreven is

5 sterren!

Goed stuk man! Ik deel je mening over Ronaldo. Hij is onuitstaanbaar, maar hij verdient alle lof, want hij werkt er wel kei en keihard voor. Die jongen heeft op dat gebied een geweldige mentaliteit en daar moet je wel respect voor hebben!

Ik vond het zeer vervelend om te lezen, het was moeilijk te volgen voor mij maar de waarheid in het stuk is zeker aanwezig. C. Ronaldo is een kwal maar ook een geweldige voetballer. Dankzij het stukje over Boulahrouz zn noppen, 3 sterren

6 april 2010 om 11:24

Bedankt voor je uiterst bekwame en goed onderbouwde mening Dsquared!
Mooi hoe je de kernpunten van zijn stuk goed uitlicht

Toch 1 klein puntje van kritiek naar jouw mening toe, ”stukje over Boulahrouz zn noppen”, dat is toch juist het huzarenstukje? Had je op zijn minst 4 sterren moeten geven...

'' Ronaldo heeft iets veel belangrijker, zijn drive''
Haha, ik las hier serieus ''zijn dive''!

Maar even serieus, het klopt als een bus. Ronaldo werkt keihard om een betere speler te worden. Daar kun je alleen maar respect voor hebben.

Maar één ding: Ronaldo heeft zeker wel talent, want geloof me, zonder talent ben je nergens. Talent is eigenlijk een ander woord voor aanleg voor iets hebben, en dat kun je gebruiken, maar ook ongebruikt laten. Ik denk dat ieder mens vele verschillende talenten heeft, maar dat merendeels ongebruikt laat. Je kan veel talent hebben in wiskunde, maar een ontzettende sportfanaat zijn en je talent ongebruikt laten. Ronaldo is een van de mensen die zijn talent heeft zitten in datgene waar hij verzot op is, en laat hem nou de mazzel hebben dat het misschien wel het populairste tijdverdrijf ter wereld is, anders had hij nooit zo bekend geweest en had jij nu geen clubexpert over Ronaldo geschreven. Maar het punt is dus: Ronaldo heeft bijzonder veel talent (weliswaar iets minder dan Messi, maar echt niet minder dan Rooney) en hij gebruikt dat optimaal door veel te trainen.

5 april 2010 om 19:22

Tuurlijk heeft hij een berg talent! Misschien kan je karakter trouwens ook wel als kwaliteit zien en dan zeggen dat het talent ook karakter gebonden is!

5 april 2010 om 21:38

Haha, we zeggen hetzelfde in andere woorden
Ik bedoelde dat ook met het feit dat je talent kan gebruiken maar ook ongebruikt kan laten. Dat heeft voor een groot deel met karakter te maken, van hoe graag je iets wilt.
Je hebt helemaal gelijk.

Beste stuk wat ik ooit heb gelezen, en dat meen ik.

Prachtig, de volle 5 sterren.

5 april 2010 om 23:03

Wauw! Dit soort reacties direct boven (en onder) doen mij heel erg goed!
Dankjewel!

Echt een héél goed stuk.
Juist wat ik zo haat aan hem, dat showerige gedrag, verwoord je juist alsof het een godgeven geschenk is. Heerlijk om te lezen.

Mijn mening over Cristiano Ronaldo. Ik mag hem totaal niet en dat is zeer zacht (en netjes) uitgedrukt. Hij heeft een houding op het veld waarop hij zichzelf beter acht dan wie dan ook daar ook op het veld staat. Hij heeft denk ik niet veel respect voor zijn tegenstanders. Wanneer jij een tegenstander op een manier benadeelt als jij beschrijft in jouw inleiding, dus een schwalbe of een dive, dan heb jij geen respect voor je rechtstreekse tegenstander aangezien je hem onterecht een overtreding (en mogelijke gevolgen in de vorm van een kaart) aannaait. Echter kan dit ook gezien worden als de wil om altijd te willen winnen, zoals je dit ook ziet bij Luis Suarez. Natuurlijk zijn deze twee voetballers wel van zeer verschillende klasses. Keur het van Luis Suarez trouwens ook niet goed hoor, maar ben als ajacied wel blij met het betreffende resultaat. Wat heel fout is trouwens .

Ik vond je inleiding een beetje verwarrend met de context van steen, papier en schaar. Alleen het past gewoon helemaal in jouw stuk, aangezien de volgende alinea's allemaal passen binnen dezelfde context. Je hebt een mooie rode draad in het verhaal weten te plaatsen. Met de aanleiding met de penalty, het vervolg de aanloop erna toe en zijn lichaamsbouw en daarna de wil en drive om te winnen van hem waarin hij zijn toekomstplannen uitstippelt. Was deze intentie op voorhand ook aanwezig?

Vond het een lekker stuk om te lezen, vooral omdat ik op deze manier wat meer over hem te weten kom. Heb het snel gehad met berichten over hem omdat het vaak dezelfde inhoud betreft, namelijk of het is commercieel of hij heeft ruzie in de media. Dat hoef ik niet meer te lezen, dus ben blij met zo'n dergelijk stuk waarin ik duidelijk meer respect heb gekregen voor de voetballer Ronaldo. De persoon zal ik helaas nooit respect voor krijgen. Daarvoor speelt hij te vies, is hij een blaaskaak en naait hij andere kaarten aan. Ondanks dat is het echter wel een zeer sterke speler (geworden). Ben by the way nog altijd blij wanneer ik dat voorval op de middenlijn terug kan kijken tussen Ronaldo en Boulahrouz. Begin je dag goed, kijk deze clip. Haha.

5 april 2010 om 19:32

Schaar papier steen, dat zijn de creatieve twists die ik in mijn stukjes wil laten terugkomen. Mijn hersens werken zo ´vreemd´ dat toen ik aan het stukje begon ik die link legde(maar dat weet jij wel=p). Hetzelfde geld over mijn stukje over ´lucky´ Luke ook daar legde ik die link toen het onderwerp klaar was. Ik moet tegenwoordig zoveel moeite doen om niet meer dan 1000 woorden te schrijven. Omdat wanneer ik een onderwerp heb ik maar blijf gaan en gaan en gaan. Dan is er geen houden meer aan en moet je oppassen dat je niet teveel van die creatieve dingen gaat schrijven maar ook iets informatief en je mening!

Ik raad iedereen die het interesseert overigens aan Ronaldo een paar filmpjes te gaan kijken over Ronaldo na een wedstrijd waarin hij weer de uitblinker was. Hij geeft altijd zijn teamgenoten aan dat die heel belangrijk waren. Ook is er ergens een interview op eurosport waar het over zijn arrogantie gaat. Allerlaatst zijn er filmpjes dat hij met andere spelers in de kleedkamer ongelofelijk veel lol heeft, ook met Edwin van de Sar. Dan zie je dat het echt een mens is, haha!

Die schaar, steen papier inleiding vond ik een beetje jammer, maar voor de rest echt een heel goed stuk, zowel geschreven als inhoudelijk. Ik vind het ook echt raar dat mensen het een vervelende voetballer vinden. Ik heb niks met man u of Portugal, maar deze jongen is vaak een genot om naar te kijken. Prachtige trap, dribbel en trucjes. En gelukkig maar dat hij zo arrogant is, want als hij zelf niet geloofd had dat hij de beste speler in de wereld was, was hij het ook nooit geworden. Daar heeft hij echter wel keihard voor gewerkt, het lijkt bij hem alleen allemaal zo makkelijk te gaan, misschien dat mensen hem daarom haten vanwege jaloezie.

Ik vind het echt een heel goed stuk hoor. Jij omschrijft heel goed de situatie Ronaldo omtrent de ”gewone voetbalfan” die hem vooral haat vanwegen zijn aanstellerij en arrogantie. Zoals jij het beredeneert zouden heel veel voetbalfans ook sympathie voor hem moeten/kunnen hebben. Ikzelf smul van zijn arrogantie, gewoon omdat die volledig terecht is. Hij is de beste en heeft er kei en keihard voor gewerkt. Als je dan niet eens een tikkeltje arrogant mag zijn? Ik vind daarnaast zijn manier van spelen een genot voor het oog, die scharen, snelheid en kracht. De houding bij zijn vrije trappen is gewoon prachtig, die keeper wordt al bang bij het aanzien van Ronaldo.

Ik geef dit 5 sterren.

PS: Hier een filmpje waarin je ziet hoe briljant die man eigenlijk is

5 april 2010 om 22:00

Bij deze

5 april 2010 om 22:09

Hangt natuurlijk ook af of Ronaldo in je team zit of tegen je speelt. Als hij Liverpool speler was geweest weet ik niet of ik op dezelfde manier over hem gedacht zou hebben. Dat geef ik heel eerlijk toe. Maarja ik probeer verder te kijken dan die arrogantie. Ik zou nog veel meer kunnen schrijven over Ronaldo. Oa waar hij vandaan komt en hoe en waarom hij arrogant over komt.

Sommige mensen zoals jij vinden die arrogantie ook geweldig! Robben kan ook heel vaak arrogant over komen. Ik zit in Duitsland en dan vragen die reporters natuurlijk heel vaak dingen aan Arjen Robben. Soms komt hij dan zo ongelofelijk arrogant over, zelfde geld voor Sneijder en Louis. Ik keur niks goed maarja het hangt er heel vaak maar net van af voor welke club je bent!

Prachtig stuk ouwe, ik ben het helemaal met je eens!! Ronaldo verdiend misschien bakken met geld, het beste wat je dan kan doen is iniedergeval álles doen om het te verdienen. En Ronaldo lééft voor het voetbal.

Ik dacht éven dat je hem ging afkraken. Ik zie het dus als een pluspunt dat je mij op het verkeerde been hebt gezet.

5 april 2010 om 23:07

:P, tja met hot bedoelde ik niet alleen zijn uiterlijk, maar ook dat hij veel besproken wordt. Voor de rest bedankt. Nee ik schrijf positieve stukken over spelers en clubs, er is al genoeg pessimisme(niet negatief bedoeld hoor) in de clubexperts tegenwoordig. Wat overigens ook knap is, kritiek geven is net zo moeilijk als ophemelen. In deze column tracht ik beide te doen!

6 april 2010 om 00:44

Haha ooh ik heb het helemaal niet over zijn uiterlijk!
Laat daar geen misverstand over zijn!

Klopt ik ben het met je eens. Het is ook pas een echte column als je ook de andere kant belicht en dan juist beargumenteerd waarom datgene waar jij de nadruk op legt beter/sterker/belangrijker is.

6 april 2010 om 05:54

Tja je hebt helemaal gelijk, was echter moeilijk iets bij voortestellen met die vergelijking van jou, haha!

Je slaat de spijker op z'n kop! Gewoon een fenomenaal stukje. Ik heb echt heel veel talentlose 'clubexperts' gezien op deze site. Meestal wuif ik een artikel direct af na het lezen van de inleiding of zelfs al de titel. Je bent de eerste die me van begin tot eind heeft kunnen intereseren.

Alles wat je zegt klopt gewoon en hij komt inderdaad arrogant over. Die arrogantie kan op verschillende manieren geinterpreteerd worden.

- je verafschuwd het
- je vind het prachtig

Ikzelf vind het prachtig. Hoe mooi is het om Ronaldo zo ongelofelijk zelfverzekerd te zien juichen na het maken van een prachtig doelpunt?

Mvg

Dion.

5 april 2010 om 23:28

Fantastisch dat jij heb genoten van mij stuk! Ik als United fan vond het vroeger ook enorm leuk om hem zo te zien juichen. Beetje zoals Robben juigde op het EK de 3-1 tegen Frankrijk(1 minuut na Henry), zo juigt Ronaldo altijd!

Mooi stuk. Waar andere stukken me nog wel eens gaan vervelen op den duur, las ik deze zonder moeite uit. Verder een goede en orginele schrijfstijl en ook een orginele invalshoek.

ik plaats deze reactie alleen om 5 sterren te kunnen stemmen.

Ik vind het begin echt verschrikkelijk goed, hierdoor ben ik door gaan lezen. Toen kwam ik een goed geschreven maar niet een verhaal tegen waarvan je meer over zou willen lezen. Je schrijft erg goed, maar het onderwerp is niet heel boeiend. Een mooie 4 ster

Mooi stukje

Hij komt ook al om 8 uur op training terwijl die om 10 uur start...

Ik val in herhaling van de mensen die boven me staan maar geweldig stuk.

Heel mooi vooral de metafoor in het begin heel orgineel

Ik vind persoonlijk dat iedere voetballer zoals C.ronaldo moet zijn.

IK bedoel niet de arrogantie maar de ijverigheid. Gewoon Werken voor hun geld!!

geweldig stuk , precies wat ik er ook over denk , je kan 'm niet haten ondanks al die smerige trucs.

5 sterren

6 april 2010 om 09:07

Nou, het kan wel en ik ben het levende bewijs
En dan bedoel ik die smerige trucjes waar Suarez een puntje aan kan zuigen. Buiten het veld is het ook een gore smeerlap. Als voetballer niks mis mee, maar die trucjes achterwege laten en buiten het veld gewoon normaal doen, dan is het de perfecte voetballer!

OT: Een super geschreven stuk, doe er nog maar een paar van

Geweldig stuk, Ronaldo is in mijn ogen DE perfecte voetballer, die jonge kan echt alles en heeft een geweldige sportmentaliteit!

Heel goed stuk! 5 sterrren.
Alleen, de aanval van Boulahrouz op Ronaldo's bovenbeen had nooit mogen gebeuren. Een afschuwelijke overtreding, zelfs op zo'n arrogante speler.

6 april 2010 om 11:46

Dat was een slimme overtreding van hem, te vergelijken met de elleboog van Wouters. Natuurlijk is het een schandalige overtreding, maar aan de andere kant was het voor Nederland een nuttige overtreding.

Prachtig stuk heb ervan genoten!

prachtig stuk echt waar echt een heel mooi stuk dat veel mensen hem arrogant vinden dat mogen ze zelf weten maar ik vind alles bij hem perfect

Wilde eigenlijk zelf een dergelijke artikel over Ronaldo schrijven, maar dat is nu overbodig i guess. Je schrijfstijl is echt goed en het verhaal is echt boeiend, alleen ik zie weinig diepgang/vernieuwing. Je had misschien wat meer mogen vertellen over de drive achter zijn drive, of zijn vooruitgang de afgelopen jaren, of misschien wel de mens ronaldo.

6 april 2010 om 13:41

Mijn idee idem, en dan waarschijnlijk beter verwoord.

6 april 2010 om 15:08

Ik zat al aan de 1000 woorden voor ik er erg in had. Ik had niet verwacht dat ik jou nog meer kon vertellen over Ronaldo omdat ik weet dat jij ook zo over hem denkt. Daarnaast denk ik dat nog een artikel over Ronaldo in mijn ogen niet overbodig is. Zo zijn er ook meerdere over Kuyt. Als het een diepere inhoud heeft. Wel denk ik dat niet iedereen eenzelfde artikel met dezelfde boodschap zou waarderen.

iig bedankt!

Ronaldo is de beste voetballer van de Wereld

Prachtig stuk. Erg geestig en gestructureerd geschreven over een voetballer waar ik (en velen) niet echt een fan van ben. Maar zeker respect voor z'n arbeid. En hij bewijst toch echt "oefening baart kunst". Zijn vrije trappen en acties zijn per jaar echt vooruit gegeaan bij Man U. Hij is van niets echt wel "iets" geworden...een prachtige aanvaller met af en toe nare trekjes. Toch knap van Fergusson om het in hem te zien, voor een paar miljoen weghalen bij Sporting en jaren later sportief en financieel full pull cashen.
En toch wanneer ik de naam Ronaldo hoor, denk ik in eerste instantie aan iemand anders.

Schitterend stuk. Die inleiding alleen al is de beste die ik hier op VZ gelezen heb. Je hebt me zover gekregen om voor het eerst sterren uit te delen ;-)

Leuk stuk, erg meeslepend, misschien bijna op het randje van een bouquetroman, maar nog steeds fijn om te lezen. Daarnaast ben ik het ook helemaal eens met je stelling, hoewel ik die arrogante houding wel mag. Dat siert hem. Was hij zo'n ideale schoonzoon als Messi, dan hadden opeens minder mensen een mening over hem. Ten slotte ben ik blij dat je niet voor de invalshoek hebt gekozen om Messi er überhaupt bij te betrekken, want dat kennen we nu wel. Chapeau, 5 sterren!

Eigenlijk klopt die eerste alinea niet echt he. Steen wint van Schaar, maar in jouw geval is winnen een strafschop tegen krijgen. Had je beter om kunnen draaien, dat de verdediging als een slap papiertje in z´n truc trapte in plaats van dat zij een keiharde steen waren die hem de weg belemmerde.
Maargoed dit is natuurlijk wel heel azijn-zeikerig, verder vind ik het een leuk stuk die op de waarheid berust is. 4 sterren.

6 april 2010 om 15:11

Leuk dat je even meedenkt over de metafoor! Tja ik vond het meer dat een steen rotsvast en lomp is en daarom meer aanspraak maakt op typische verdediger, een snelle speler die dan langs komt en gewoon over het uitgestoken been heen valt. Lijkt dan een strafschop te verdienen. De verdediger was dus niet overdreven lomp(steen) maar gewoon zuiver scherp en precies(papier).. Daarnaast past hij natuurlijk ook bij de uiteindelijke rode kaart!

Goed stukje ben het er helemaal mee eens! Heb 1 keer een training gezien van Cristiano Ronaldo en die straalt 100 % professionaliteit uit met name door zijn drive .

Wat een heerlijk stuk, jij verwoordt precies wat ik denk, maar niet goed genoeg kan schrijven.
Deze man doet er alles, maar dan ook echt alles, aan om de allerbeste te worden.
Hij heeft het gevoel dat, ook al zou hij geen talent hebben, hij nog de beste kan worden door te trainen en door te blijven gaan.
Dat zou de instelling van iedereen moeten zijn, want zo kom je nog eens ver.
Niks meer dan respect voor de man zelf, ook al walg ik van hem als hoe hij zich voordoet.

6 sterren =D

Mehehehehe... Kijk dit vind ik nou leuk..!!

Ten aller eerste. Ik heb een spuughekel aan Ronaldo echter ik heb genoeg zelfkennis dat het iets meer over mij zegt dan over Ronaldo. Ik hou van sterke kerels die met het mes tussen de tanden erin kletsen. Of mooie technische spelers die prachtige passes geven maar niet doen alsof ze weten hoe goed die pass was. Hoe Nederlands van mij. Ben niet gek op arrogantie.

Neemt niet weg waarom jij mooi beschrijft waarom deze man zo ontzettend goed is. Hij heeft een drive waar je ziek van word en waar veel mensen iets van kunnen leren. Hij heeft een beeld van zichzelf en daar geloofd hij in. Hij is ook bereid om keihard voor die droom te werken. Een obsessie die hem niet los kan laten. Hij wil gewoon de beste worden. Ik vind het dan persoonlijk interessant wat voor gedrag hij vertoont waardoor hij zo goed is. Bijvoorbeeld dat vele trainen van hem is elke keer een keuze. Als jij en ik voor de 1000000000ste keer extra moeten trainen denken we... "vandaag even niet". Ronaldo denkt "vandaag wel... want morgen wil ik de beste zijn". Prachtig om die discipline en gedrevenheid te zien.

Daarnaast ook leuk dat je Ronaldo zijn menselijke kant laat zien. Soms is het ook goed om te beseffen dat hij ook gewoon een mens is. Iemand die elke dag moet eten en naar de wc gaat en zijn tanden moet poetsen. En oké hij heeft veel talent. Maar met wat hij van onze lieve Heer gekregen heeft haalt hij wel het maximale door zijn drive. Daar kunnen veel mensen wat van leren. oké niet iedereen krijgt dezelfde talenten en dezelfde hoeveelheden. Maar van wat je hebt gekregen kan je wel het maximale krijgen. Dat is een keuze.

Staat vast dat je 5 sterren krijgt. Taalgebruik mooi. Opbouw mooi. analyse mooi. Enig puntje van verbetering voor de volgende keer. De metafoor die je in de inleiding gebruikt kan iets duidelijker zijn. kan me voorstellen dat die niet helemaal binnenkomt bij sommige mensen. In ieder geval chapeau..!!

6 april 2010 om 17:16

Bedankt, en ik heb iig al niet dezelfde fout gemaakt als de vorige keer. Die metafoor is idd een beetje tricky maar wel gewoon het creatieve dat ik in mijn stukjes wil verwerken. Als mij een onderwerp te binnen schiet denk ik ook vrij snel aan een leuke metafoor. Zelfde geld voor mijn artikel over 'lucky' Luke. Volgens mij kijk ik teveel family guy, voor de mensen die dat kennen haha! Daar heb je ook van die metaforen!

Vooral je inleiding was mooi, maar de rest van het stuk is ook prachtig!

Erg goed stuk.

Persoonlijk haat ik Ronaldo en dat zal ik denk ik ook altijd blijven doen.
Toch kan hij erg goed voetballen en ik wist ook al van zijn harde werken.

Eerst dacht ik even dat je zei dat Ronaldo de enige is die zo hard werkt, maar later 'verbeter' je jezelf door meeste te zeggen, dat zou zeker wel kunnen kloppen.

Hoewel hij, zoals jij al zegt, waarschijnlijk minder talent heeft dan bijvoorbeeld Fabregas en Messi, is hij toch erg getalenteerd, het is hem toch wel een beetje aan komen waaien.

Het is niet zo dat als ik net zo hard werk voor voetbal, dat ik net zo ver kom...

Een geweldige voetballer! Dat is een feit. Zijn nare arrogante trekjes (buiten het veld) vind ik wat minder en dat hij onder contract staat bij Real... Maar wat kan ik toch van zijn voetbalstyle genieten. Heerlijk!

Dit vindt ik een fantastische stuk om te lezen.
Ik heb zelf echt een hekel aan C.ronaldo.
Maar ik vind wel dat echt zijn best doet voor alles.
Die jongen komt als eerst op de training aan en vertrekt als laatste.
Hij is altijd bezig met zichzelf te verbeteren.
Echt een goede stuk
1 van de beste stuks die ik hier heb gelezen

Iedereen hartstikke bedankt voor de reacties. Echt fantastisch om te horen dat bijna iedereen genoten heeft. Ben net een maandje onderweg sinds mijn eerste stuk en het is echt heel leuk om mensen te kunnen amuseren.

Bedankt!

Knap stukkie tekst Frikx

Frikx geweldig stuk!
nog weinig clubcoaches gelezen die ik echt goed vond!
Dit was 1 van de eerste.

5 sterren

Frikx jij bent ook hot als je zulke stukken kunt schrijven!

Ben het met je eens dat Ronaldo over meer beschikt dan bergen talent en vindt het knap dat hij ondanks alle verleidingen en bijzaken supergoed blijft voetballen. Ben wel benieuwd wat er met hem zal gebeuren als het een tijdje tegen zit of als hij zich ook in Spanje heeft bewezen. Gaan de verleidingen dan zwaarder tellen dan het voetbal? In ieder geval geeft je stuk veel stof tot nadenken.

5 Sterren

7 april 2010 om 16:09

:P, word nu alleen moeilijk volgende keer nog een beter stuk te schrijven aangezien ik nu al 4,7 sterren heb! Maarja hou wel van een uitdagin!

Ik denk niet dat hij ooit klaar is, zie hem nog wel tot zijn 38 op een voetbalveld staan!

Erg mooi stuk.
In mijn ogen is Ronaldo de beste van de wereld al denken velen daar anders over.

5sterren!

Knap stuk, ik wil je even 5 sterren geven.

Wat een topstuk!
Inderdaad Ronaldo word gehaat om hoe hij is, maar die drive van hem is echt ongekend. Wat deze man doet om de beste te zijn met voetballen, doe jij met je stukje.

heerlijk om te lezen! five stars

Wat een stuk!
Het leest zo lekker. Arrogantie hoort er bij!

5sterren

Tja, goed stuk man!

Lekkere inleiding, sowieso was de titel al aantrekkelijk.. Ik was even bang dat je het papier buiten beschouwing zou laten, maar je hebt een klein stukje genie in je laten spreken!

Het gedrag, tja, zijn arrogantie? Ik vind het mooi, als je zulke dingen doet met een bal en als je er zo hard voor werkt, niet erg vind ik! Ik denk overigens dat die arrogantie nauw verweven is met zijn 'drive', zoals jij het noemt...

Jij zegt namelijk dat hij absoluut de beste wil worden (natuurlijk een goede beschouwing), maar ik denk dat het een klein beetje anders zit: hij wéét namelijk voor zichzelf al dat hij de beste is (arrogantie?), maar dat moet hij nog bewijzen voor zichzelf en voor anderen. Kan je me daar een beetje in volgen?

Overigens vind ik het curieus dat je die actie van Boulahrouz terecht vond... Hoezo precies, als ik vragen mag?

Om toch maar een stukje vergelijking met Messi erin te gooien, want dat is ''hot'': ik respecteer Ronaldo meer als voetballer/sporter, want ik heb het idee dat hij minder talent heeft en dus harder werkt, en ik heb nou eenmaal iets minder bewondering voor iets wat je gegeven is (talent), dan voor keiharde arbeid.
Aangezien ik Messi en Ronaldo eigenlijk wel even goed vind (ze spelen anders, maar toch), moet ik concluderen dat Ronaldo dus iets harder werkt..

En nu weer voor Frikx: knap werk!

8 april 2010 om 11:52

Allereerst bedankt! Jij heb gelijk over dat gedeelte van arrogantie en de beste worden. Zo kan je ook vertalen idd en klinkt erg logisch!

Terecht is misschien een beetje overdreven, maar dat is ook om een beetje sympathie te wekken bij het publiek(de lezer). Als ik had gezegd dat het een belachelijke actie was van Boulahrouz en dat wij Nederlanders ervoor moeten schamen, dan werd ik hier nu aangevallen. Ik blijf Nederlander en als ik mijn boodschap wil laten overkomen moet ik hem eerst afbranden en het niet al voor hem gaan opnemen. Dat deed ik vorig jaar door te zeggen dat die arrogantie wel meeviel en door duizenden discussies aan te gaan. Want ja ik had heel veel respect voor deze voetballer.

Later zeg ik dat ik het gedrag en de steen in zijn oor etc afschuwelijk vindt. Dit heeft hetzelfde principe. Ik vind het niet echt iets voor mannen die oorbellen, maar je moet hetzelf weten. Als je het mooi vind prima. Alleen als ik dit in mijn stukje had gezet neemt het kracht weg van de boodschap.

Soms moet je dingen aandikken, zoals zijn arrogantie schwalbes etc en dingen afslanken, zoals zijn talent. Om de boodschap zijn drive maximaal naar voren te halen.

8 april 2010 om 21:00

ja dat klopt helemaal hoor, over die dingen had ik het ook niet zozeer... functioneel aandikken is gewoon goed

maar goed nu weet ik ook hoe het zit met dat boulahrouz-geval..

9 april 2010 om 15:53

Geweldig stuk
En die titel
5 Steren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren