Manchester United gaat de landstitel winnen

Het einde van de Engelse Premier League nadert alweer. Nog maar zeven wedstrijden te gaan en dan zal de terechte kampioen weer met de beker in de handen staan, recht voor hun loyale supporters. Wie zal er uiteindelijk zegevieren en er vandoor gaan met de Barclays Trophy? Misschien Chelsea, dat op zoek is naar eerherstel na het mislopen van de vorige drie kampioenschapen. Wellicht Arsenal, dat zes jaar na het laatste kampioenschap weer mag denken aan deze beker. Of is het Manchester United dat na het verlies van Cristiano Ronaldo alsnog haar titel gaat prolongeren. De Premier League is jaren niet zo spannend geweest als deze editie, maar komt toch echt op 9 mei aan het einde. Welke captain aan het einde van de rit deze beker ook omhoog tilt, het is de juiste.

Real Madrid-president Florentino Perez geeft 11 juni 2009 het startschot voor wat een koopzieke zomer zou worden voor de Madrilenen. Liefst drieënnegentig miljoen euro wordt er geboden op de sterspeler van de Engelse kampioensformatie Manchester United. Naïef als ik was dacht ik dat dit het gebruikelijke gebrabbel was van de sportkrant Marca. Een aantal weken later werden wij als Mancunians echter hard op de feiten gedrukt. Ronaldo was vertrokken voor een recordbedrag van tachtig miljoen pond. De pers zowel als grotere groepen fans maakten de berekening dat Cristiano Ronaldo met zijn tweeënveertig doelpunten een onmisbare schakel was in de formatie van Sir Alex Ferguson. Diezelfde Ferguson die volgens verschillende bronnen de deal zelf initieerde, wist echter al dat het behouden van een speler die weg wil nog nooit tot goede gevolgen heeft geleid.

Het genie achter de vele successen die Manchester United kent, is natuurlijk deze Ferguson. De kauwgom kauwende Schot had zijn tactische plannetje al klaarliggen voor het volgende seizoen. Miljoenen rijker en enkel met een handje vol versterkingen voor de vertrokken Ronaldo begint United aan een seizoen dat misschien wel kan uitlopen tot de knapste en succesvolste van de afgelopen jaren. Tactisch heeft het nog nooit zo perfect gestaan, spelers staan waar zij moeten staan en ondanks een groot aantal blessures staat Manchester United op dit moment strak bovenaan. Als er één coach weet hoe je de spelers, scheidsrechters en andere teams moet beïnvloeden dan is het wel deze marionettenspeler. Naast zijn tactisch vernuft is het dus ook een man die buiten het veld weet aan welke touwtjes hij moet trekken. Geliefd door velen, maar gehaat door misschien nog wel meer zal hij ons begeleiden naar nog veel meer zilverwerk.

Dan Wayne Rooney, misbruikt zoals hij de voorgaande jaren was staat eindelijk weer op de juiste plek. Waar hij in voorgaande jaren de schildknaap was van wereldvoetballer van het jaar Ronaldo lijkt hij dit seizoen zelf een haal naar die prijs te gaan doen. De vertrokken meester is vervangen en niemand die nog denkt aan Ronaldo. Daarnaast ademt Rooney Manchester United, iets dat menig Mancunian hart geruststelt, zeker omdat Real Madrid heeft gefaald dit seizoen en het spaarvarken van de heer Perez nog zeker niet leeg is. Rooney voetbalt absoluut geweldig en scoort veel met het hoofd zoals hij dat nog maar zelden heeft gedaan. Dit door de absoluut geweldige aanvoer natuurlijk, maar met die lengte is kopkracht en positionering minstens zo belangrijk!

De aanvoer van United komt tegenwoordig grotendeels van de flanken, Nani en Antonio Valencia spelen de sterren van de hemel. Valencia in het team gebracht om Ronaldo te vervangen, doet het zeer goed. Vele dachten dat hij hem kwam opvolgen al zijn dit twee totaal verschillende dingen: opvolgen en vervangen. Daarnaast zijn het ook totaal verschillende spelers. United speelt een andere speelwijze, waarbij deze buitenspelers zeer goed tot hun recht komen. Maar ook de aanvallende routine is zeer belangrijk, Paul Scholes en de recent teruggekeerde Ryan Giggs hebben dit seizoen weer veel punten verzameld voor Manchester United. De zin 'over de top' doet deze absolute legendes weinig, ze blijven gewoon hun eigen spelletje spelen.

Als wij dan over routine spreken mogen wij natuurlijk ook Edwin van der Sar en Gary Neville niet vergeten. De 'veteran' dutch goalkeeper staat nog steeds zijn mannetje en brengt zonder engelen gezang een serene rust in de defensie. Deze ijzersterke muur die wanneer compleet, legendarische verdediging records verbreekt word recentelijk geleid door een speler die misschien nog wel meer Manchester United ademt dan eerdergenoemde Rooney. Neville, een speler die alweer achttien jaar volop meedraait onder Ferguson en in de afgelopen thuiswedstrijd tegen Ac Milan de in 'vorm' verkerende Ronaldinho in de zogenoemde 'pocket' had. Daarnaast is deze speler niet alleen in het veld van onschatbare waarde, het is een emulgator die de spelersgroep beter doet mengen! Naast deze routine in de defensie is er natuurlijk het wereldduo Rio Ferdinand en Nemanja Vidic aangevuld door een oerdegelijke linksback die door het leven gaat als Patrice Evra.

Wij hebben alles al meegemaakt, alles al gewonnen. Druk is er nauwelijks en de druk die er is neemt Ferguson als bliksemafleider graag weg. Ik heb te weinig woorden om alle spelers te beschrijven zoals ze verdienen, maar het zou een schande zijn als ik hen in deze column geen respect/plaats zou geven. Dus aan de minder zichtbare maar enorm belangrijke wereldtoppers in het team van United waaronder Dimitar Berbatov, Darren Fletcher, Ji-Sung Park, Michael Carrick en Michael Owen de hele bank en de complete staf , chapeau!

Hierdoor denk ik dat Manchester United er dit jaar met de titel vandoor gaat. Gunner2009 en ik hebben in samenspraak geprobeerd een duocolumn te schrijven. Hij zal echter een andere mening hebben, eentje die vast het lezen waard is. Deze mening respecteer ik, maar helaas zal hij aan het eind van het seizoen teleurgesteld afdruipen. Iedereen heeft zijn eigen glazen bol, ik denk alleen dat die van mij het beste functioneert. Er rest mij nu niks anders meer dan tegen de concurrenten te zeggen: Good luck, you are going to need it!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 22 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gooner4eva)

Heren,

leuke column,allebei. Leuk om te lezen en allebei een andere aanpak.
1 puntje toch: Waarom niet een Chelsea clubexpert erbij betrekken. Dan was het nog completer geweest.

3 april 2010 om 10:38

Wij zijn 2 vrienden en waren bang dat bij een nee de exclusiviteit weg was! Wel bedankt!

3 april 2010 om 10:46

Oke, dat verklaart een hoop, idee is super

Erg leuk idee, het zou toch maar gebeuren dat de Chelsea er als lachende derde mee wegloopt. Voor verder commentaar verwijs ik je door naar mijn reactie bij het andere stuk, al geloof ik ook dat Man Utd wederom de titel gaat pakken. Dit geven ze met al hun ervaring en knowhow gewoon niet meer weg, dat geldt zeker als ze vanmiddag winnen.

Edit: De parallellen met 2007/2008 zijn ook een reden waarom ik denk dat Man United ermee vandoor gaat. In dat seizoen stond Arsenal bijna driekwart jaar bovenaan, zoals Chelsea dit seizoen, maar werd het uiteindelijk alsnog weggegeven aan United. Van doorslaggevend belang was destijds de onderlinge confrontatie op Old Trafford, jawel, begin April. Man Utd won destijds met 2-1 door goals van Hargreaves en Ronaldo en mocht deze variant op vergelijkbare wijze aflopen, is de titelrace gelopen.

3 april 2010 om 11:57

Mocht er inderdaad gewonnen worden vannamiddag, dan mag Man Utd de titel inderdaad echt niet meer uit handen geven.

De vergelijkingen tussen 07/08 en dit seizoen zijn er inderdaad (inclusief Arsenal's blessureproblemen), maar er zijn ook belangrijke verschillen denk ik. Dit was in principe een 'overgangsjaar' voor Man Utd, terwijl 07/08 misschien wel net het toppunt van dat team was. Ok, het is maar een overgangs-half jaar gebleken, maar Man Utd speelde in 07/08 toch veel beter voetbal vind ik dan dit seizoen. Een ander groot verschil is dat ook Man Utd heel veel blessureleed heeft gekend dit seizoen. Iets wat ze sinds heel lang niet meer hadden meegemaakt.
Om ondanks dat verlies van Ronaldo/tevez en al die blessureproblemen nog steeds aan kop te staan op dit moment is eigenlijk al ongelooflijk. De onregelmatigheid van Chelsea heeft daar wel heel wat bij geholpen natuurlijk.

Maar toch zou een mogelijke titel dit seizoen misschien wel beter aanvoelen dan die van 07/08 en 08/09. En dat om verschillende redenen. Het zou de 19 zijn (1 meer dan Liverpool), het zou de eerste keer zijn dat een team 4 titels op rij pakt in de eerste klasse, maar bovenal vanwege het feit dat United voor aanvang van dit seizoen (en tot ver in de tweede seizoenshelft eigenlijk) afgeschreven werd door heel veel mensen.

3 april 2010 om 12:18

Ik ben het in grote lijnen met je eens. Het Manchester United van dit seizoen is lang zo goed niet als van de afgelopen paar jaar. In mijn ogen zou dit kampioenschap dan ook meer zeggen over het falen van Arsenal, Chelsea en Liverpool. Het is bekend dat de huidige lichting van Man Utd als een dieselmotor een flinke aanloop nodig heeft om warm te worden, inmiddels lijkt dat punt bereikt. In voorgaande jaren wist alleen Barcelona United nog af te stoppen (en zelfs dat leek aanvankelijk onwaarschijnlijk), ik zie dat dit seizoen niet meer gebeuren. Chelsea en Arsenal hebben hun kans(en) gehad en verspild, of er moet straks op Old Trafford nog iets schokkends gebeuren.

Het afgeschreven verhaal geldt ook voor Arsenal, wat dat betreft kan dit seizoen al als een succes worden bestempeld. De van tevoren als favorieten bestempelde clubs (chelsea, Man City, Liverpool) laten het grotendeels afweten.

Wat er ook gebeurd, wie dit seizoen de titel pakt is kampioen van de armoede. Dat zal de vreugde en de waarde ervan uiteraard niet minder maken, maar opvallend is het wel.

Dit jaar wordt het spannender dan ooit en de wedstrijd dit weekend gaat het kampioenschap beslissen. Ik denk dat Arsenal afhaakt doordat v Persie Fabregas en Gallas nu uitgeschakeld zijn. United mist dan nu Rooney maar ik denk dat dat wel kan worden opgevangen en het belangrijkste is deze wedstrijd doorkomen. Als dat lukt word United kampioen!

Met een Chelsea clubexpert zou het nog leuker zijn geweest kijken wat zijn mening is. In ieder geval een leuk idee!

Grappig idee. Zal zo die van Gunner2009 gaan lezen maar deze vind ik in ieder geval erg goed. Ook ik denk dat Man Utd de landstitel zal winnen al zie ik Chelsea meer als een concurrent dan Arsenal.

3 april 2010 om 17:34

Inderdaad

Jij noemt Evra degelijk, hij is mijns insziens de beste linksback ter wereld. Verdedigend fantastisch en ook opbouwend draagt hij zijn steentje bij. En Nani dit seizoen fantastisch? Een paar leuke wedstrijden maar zijn grote belofte heeft hij vooralsnog niet in kunnen lossen. Ik vind het een leuk stukje maar niet van bijzonder niveau. Ook vind ik dat je foute analyses loslaat op de prestaties van sommige spelers.

3 april 2010 om 11:17

Evra is de beste linksback ter wereld vind ik ook! Daarom noem ik hem oerdegelijk! Nani is gewoon heel belangrijk geweest dit seizoen! Niet elke wedstrijd fantastisch maar wel elke wedstrijd heel degelijk en soms werkelijk onnavolgbaar. Zoals tegen Bolton en Arsenal! Die acties of bijvoorbeeld die pass tegen Ac Milan, fantastisch!

Ik ben benieuwt welke spelers jij dan bedoelt en of je dit verder wil toelichten? Beetje jammer ik kan wel tegen kritiek maar dan wel met onderbouwing!

4 april 2010 om 23:31

Oerdegelijk is iets anders dan beste linksback van de wereld. Een speler als Park is oerdegelijk. Goed te gebruiken, geen rare fratsen af en toe belangrijk.
Evra is voor een linksback zeer belangrijk. Hij verdedigt goed, is aanvallend sterk, maar boven alles: hij vult de linksvoor aan. Het is net Alves van Barca, maar met een mindere trap.

Heel leuk dit! Dit soort columns verdienen gewoon 5 sterren.

Zelf denk ik ook dat Man Utd de landstitel gaat winnen. Zijn op dit moment het sterkste team van de Premier League en ik zie hun dan ook de landstitel pakken.

Leuke columm. Ik zie telkens weer je eigen mening terugkomen, iets wat ik in veel andere columms veel te weinig zie. Ik kan er kort over zijn, ik nauwelijks verbterpunten.

3 april 2010 om 13:07

Dankjewel! Ik vind ook dat eigen mening heel belangrijk is. Veel mensen maken een fantastisch artikel. Maar een artikel is iets anders dan een column! Als ik zeg dat Nani fantastisch is betekent dat niet dat iedereen hem zo hoeft te vinden. Zelfde geld als een columnist een verhaal schrijft je kan het er niet mee eens zijn maar dat wil niet betekenen dat het geen goed en leuk verhaal is!

Als groot verbeter punt voor mijzelf heb ik spelling en grammatica, hier heb ik last van zeker omdat ik (weliswaar lichte) dyslexie heb. Heeft niks te maken met lezen en zins opbouw bij mij. Echt alleen met grammatica en spelling. Bijvoorbeeld de d/t dt regel wil er echt niet in. Andere stukken zijn al een paar keer afgekeurd ivm dit.

3 april 2010 om 15:34

Aan dyslexie kun je weinig doen, maar misschien kun je voordat je het opstuurt naar VZ nog ff door een naaste iemand laten controleren. Ik denk dan Manu niet de titel gaat winnen, want Chelsea staat met 1-2 voor

Kansloos stuk samen met dat Arsenal gaat de landstitel winnen.. Zo kan je elke club wel opnoemen.. Ik vind dit echt grote onzin 1 ster.

3 april 2010 om 14:02

Kansloze reactie, tuurlijk kan je niet elke club opnoemen. Deze 2 clubs hebben allebei grote kans om nog kampioen te worden. Ze willen de lezer overtuigen waarom ze gelijk hebben en doen dat goed met goede argumenten. Ik vind het gewoon grote onzin dat jij 1 ster geeft.
Van mij krijgen jullie 4 sterren + 1 ster omdat Defeyenoord's stem nergens op slaat.

3 april 2010 om 15:50

Ik vind het belachelijk dat jij mij een 1 ster geeft dus geef ik mijzelf een 5 ster!

4 april 2010 om 15:09

Je gaat toch niet jezelf 5 sterren geven omdat iemand er een andere mening op na houdt? Wat verwacht je dan, dat iedereen het met je eens is?

4 april 2010 om 15:25

Nee, zoals al eerder ik kan best tegen kritiek en er zijn hier genoeg mensen die het niet met mij eens zijn! Al kunnen die wel volwassen reageren! maar dan moet het wel onderbouwt zijn! En ja ik ga mijzelf wel 5 sterren geven als iemand anders mij 1 ster geeft! Daarnaast vind ik het ook een leuk stukje en goed!

Daarnaast ben ik misschien een beetje te ijdel en vind ik het belangrijk dat ik een leuk gemiddelde krijg voor dit stuk. Ik weet iig dat het geen 1 ster verdient!

Ps, leuk dat je mij stukje heb gelezen!

4 april 2010 om 22:15

Haha. Mooi deze. Dus omdat jij het er niet mee eens bent geef jij jezelf maar 5 sterren.

Jij bewijst maar weer dat het hele beoordelingssysteem helemaal nergens op slaat. Maar goed.

Ik ga geen sterren geven want dat heeft absoluut geen zin. Ik wil alleen nog zeggen dat ik deze beide artikelen heel inhoudsloos en weinig toevoegends vindt. gaan we nu ook allemaal berichten krijgen waarom Ac Milan of Inter kampioen moet worden?

Er is geen duidelijk criterea waar men de CE berichten op moet beoordelen. De hele categorie "wij worden kampioen" of "waarom wij de leukste club ter wereld zijn" of "waarom Pietje de beste speler ter wereld is" voegt helemaal niks toe. Dat kan ik in elke willekeurig topic over die club vinden. Voegt niks toe. Voor mij moeten clubexperts iets vernieuwends hebben en iemand die laat zien een eigen en persoonlijke kijk op een club heeft. We krijgen nu veel te veel clubexpert berichten die qua inhoud en qua toevoeging 0,0 waarde hebben.

Jammer dat de verloedering van de Clubexpert stukken toeslaat. En dit is één van die berichten die dat maar weer bewijst. Totaal niet vernieuwend of boeiend om te lezen.

En speciaal omdat jij in ieder geval weet dat jij geen 1 ster verdient ga ik je toch maar 1 ster geven. En je kan niet zeggen dat ik je niet gezegd hebt waarom.

*voegt niks toe
*niks vernieuwends
*totaal niet boeiend

Erbij gezegd dat dit alles vanuit mijn kader beoordeeld is. Vandaar dat dit hele systeem ook niet klopt...

5 april 2010 om 00:20

Volwassen reactie, 1 ster.. Ben ik wel benieuwt wat je andere stukken geeft. Daarnaast ben jij een van de 25 mensen die het niks toevoegend niet boeiend en vernieuwend vind. Ik schrijf het voor die andere 24! Jammer dat je dan niet volwassen genoeg bent om gewoon niet te stemmen en niet te reageren! Jij gaat namelijk niet inhoudelijk in op mijn clubexpert en dus kan ik niks met je kritiek. Je gaat niet in op schrijfstijl.. Eigenlijk kom je alleen vertelen dat je het liever niet had gelezen terwijl niemand je heeft gedwongen. Nogmaals erg volwassen!

Jammer dat jij het niet leuk vind. Ik schrijf om mensen te amuseren en bij jouw heb ik blijkbaar zodanig gefaald dat ik 1 ster krijg!

6 april 2010 om 11:22

Jongen, jij geeft o.a mij toch ook gewoon 1 ster omdat jij je niet kan vinden in mijn mening, in plaats van dat je voorbij een mening kijkt en gewoon het artikel an sich beoordeeld. Ik kan me er alleen niet zo druk om maken, jij kennelijk wel.

Kheb nog nooit iemand 1 ster gegeven, maar bij deze.

6 april 2010 om 11:57

Wat een niveau zeg. Ten eerste is het natuurlijk ontzettend dom om een artikel te beoordelen op basis van de schrijver. Er zijn zoveel mensen die hun clubexpert 5 sterren geven. Je kan nu wel zeggen dat hij deze 5 sterren geeft omdat hij het niet eens is met de mening van iemand die 1 ster geeft maar dat slaat ook nergens op. Stel hij had zichzelf 5 sterren gegeven en niet zo gereageerd, had je hem dan ook 1 ster gegeven? Ik vind het gewoon ontzettend zielig om hierom 1 ster te geven. Volgens mij is het de bedoeling dat je een artikel beoordeeld, niet een discussie tussen de schrijver en iemand die reageert. Ook was hij volgens mij al genoeg gestraft door Filip en Ikarjan, die hem ook al 1 ster gaven.

14 oktober 2019 om 14:24

Rekt son.

Totáál niet objectief en veel te lang.
Ik had echt geen zin meer om verder te lezen en heb het met moeite gedaan.
Ook met je mening ben ik het totaal niet eens.
Aanvankelijk zat ik te twijfelen tussen 2 en 3 sterren maar nu ik zie dat je jezelf 5 sterren gegeven hebt omdat iemand anders er 1 gaf maak ik er ook 1 van !

3 april 2010 om 17:37

Ik vind zijn stuk juist erg objectief. Sowieso een stuk objectiever dan die van de gunner. Vind deze column dan ook beter dan die van gunner. Leuk om te lezen. 4 sterren.

3 april 2010 om 22:55

Een chelsea fan die een 1 ster geeft.. Daarom geef ik mijzelf 5 sterren omdat mensen zoals jij niet objectief kunnen blijven! Mijn stuk is enorm objectief ik praat niet over andere teams!

Als jij dan uberhaupt iets kan vinden in de media wat 100 objectief is dan wens ik je geluk. Zelfs de Telegraaf en Volkskrant zijn verbonden aan de termen links en rechts!

4 april 2010 om 14:40

Het gaat me niet om de objectiviteit.
Ik vind het veel te lang en heb gewoon geen zin om het te lezen, het lokte me niet.
Vanwege de moeite die je er in hebt gestoken en de toch goed gevormde zinnen en taalgebruik wou ik je 3 sterren geven, maar omdat je jezelf 5 hebt gegeven geef ik je 1 dan is het gemiddelde alsnog 3

4 april 2010 om 15:30

Je hebt het niet gelezen en dan geef jij mij toch 3 sterren.. Als ik geen zin heb om iets te lezen begin ik er niet aan! Daarnaast vind ik het heel jammer dat ik je niet kon amuseren. Dat is juist mijn doel, lees mijn vorige stukjes maar die zijn erg creatief. Deze is iets informatiever. Ik geef mijzelf alleen 5 sterren omdat ik het belachelijk vind dat mensen mij hiervoor 1 ster geven. Klinkt misschien arrogant maarja zo slecht is het gewoon niet. Ik zie wel eens stukjes waarvan ik denk tjonge jonge dat die hier geaccepteerd worden. Mijn stukje is daar geen deel van!

5 april 2010 om 13:23

Als je goed kan lezen zie je dat ik in de eerste reactie heb gezegd dat ik het met moeite heb gelezen.
Heb het dus wel gelezen maar met tegenzin

Is een leuk artikel geworden Daan . Maar goed dat we doorgegaan zijn met het idee van een duo column en het loont blijkbaar. Mensen vinden het een leuk idee en dan zijn er nog sommige die zonder redenen of onderbouwing één ster voorgeven. Naja, so it be. Laten wij maar denken van dat wij tenminste het voor elkaar hebben kunnen krijgen minimaal één stuk te schrijven en hun dit blijkbaar niet kunnen en in plaats daarvan andere mensen alleen maar ongegrond en ondoordacht af te kraken.

Wil trouwens aan iedereen vragen beide columns te lezen. Is wel leuk voor het totale plaatje. En hoop natuurlijk op een Chelsea fan die een derde artikel schrijft als een reactie, hint hint iemand? Haha.

3 april 2010 om 20:18

haha, Ik zou het wel willen doen, maar ze hebben me afgewezen.

on:
Goed artikel. ik ben het er natuurlijk niet mee eens, maar je onderbouwt het goed en je schrijfstijl is ook goed. Zelf word ik er een beetje moe van dat mensen 1 ster geven omdat ze het niet eens zijn met de inhoud. Ook leuk idee om zo'n duocolumn te schrijven. Ik zag het staan en ik dacht dat kan geen toeval zijn.

Leuk geschreven, alleen moet ik als commentaar geven, dat United absoluut niet de terechte kampioen zou zijn, als ze al winnen.

5 sterren

Zeer orgineel, erg leuk, het is dat ik niet meer zo'n die hard chelsea fan meer ben anders had ik met alle plezier dat derde stuk geschreven. Verder jammer dat hier mensen het zo nodig vinden om 1 ster te geven maar zoals je hierboven al zei so be it. Ik vind ook dat je het goed onderbouwd en met goede argumenten komt.

Conclusie: Zeer goed onderbouwd, dat zijn er jammer genoeg niet veel hier die dit kunnen op VZ, ook een erg orgineel idee om een dubbelstuk te schrijven en leuk dat jullie hetzelfde beginnen en eindigen. Jammer van die mensen die een ster geven, zouden het zelf eens moeten proberen, zouden ze nooit van hun hele leven meer zo durven reageren. Ik heb diep, diep, diep respect ervoor hoe jullie zulke meesterstukken maken. Dit is ook een beetje ter compensatie voor die zielepoten die een ster gaven

PS: Ik moet jullie helaas beide uit jullie droom helpen, want Chelsea heeft op Old Trafford gewonnen, het ziet er naar uit dat jullie beide teleurgesteld zullen afdruipen. Maar nogmaals dank voor de stukken.

Echt een geweldig idee om dit samen te doen.
Alleen ondanks dat ik het arsenal gun denk ik toch dat het chelsea word.
Ik wou je 4 sterren geven alleen zijn er van die zielenpoten die 1 ster zonder goede reden geven dus 5 sterren.

Leuke timing van jullie stukjes....

Net als net die andere club de koppositie over neemten een keiharde statement zet, komen jullie ff de expert uithangen.

Geloof me: Chelsea gaat het winnen en United wordt 2e. Niet dat ik het Chelsea gun, maar ja, de concurrentie is nog zwakker..

Het gemis van C.ronaldo lijkt onbelangrijk, maar ja, als je de feiten straks naast elkaar neer zal leggen, zal je toch zien dat ze na 3 jaar (toevallig het jaar dat Ronaldo vertrokken is) geen titel binnen zullen halen.
Dus we kunnen wel doen alsof niemand meer aan hem denkt, maar de "kenners" zullen aan het eind van dit seizoen toch in dat hoekje gaan zitten graaien voor verklaringen.....

3 april 2010 om 22:57

We hebben dit seizoen al eerder achter gestaan op Chelsea, ben benieuwt of ze nu wel met de druk kunnen omgaan!

We kunnen weer een record behalen in de vorm van de 4e titel op rij, jammer dat wij geen records breken. Vorig jaar konden we record halen 2x cl op rij. Dit jaar 3x cl finale(die is nog mogelijk) en 4x titel(ook nog mogelijk) maar beide moeilijk!

Ik geloof in erin, United gaat er vandoor met de Titel, ondanks het verlies van vandaag, heb ik een trijdvaardige Manunited gezien zonder Rooney ... !

Strijdvaardigheid zal niet volstaan. En we missen wel degelijk het vertrek van Ronaldo en Tevez. Man Utd is kwalitatief gewoon minder sterk dan Chelsea, ik vind het al indrukwekkend dat ze bovenaan gestaan hebben, met de ploeg die ze hebben.

Chelsea begaat volgens mij geen misstappen meer, misschien op Liverpool, maar Man Utd moet tenslotte ook nog naar City wat alles behalve makkelijk wordt.

Ik hoop dat Man Utd (ondanks de enorme schuldenberg) toch wat mooie aankopen kan doen voor volgend seizoen. Om te beginnen rechtsback, Neville is toch echt wel aan vervanging toe ondanks zijn grote waarde buiten het veld, maar hij komt te kort vind ik. Een type Rafinha zou niet misstaan.

De belangrijkste speler die we missen vind ik, is een creatieve middenvelder. Een type lampard, fabregas, gerrard hebben wij niet lopen. Daarom hoop ik dat we Silva van Valencia kunnen aantrekken.

Een tweede goede spits naast Rooney zou ook wel welkom zijn. Hopen dat Macheda eindelijk kan doorbreken. Berbatov is technisch één van de beste van Man Utd, maar het is geen killerspits. Ik zou er graag een type als Drogba of Adebayor naast Rooney zien lopen.

Hopelijk kan Man Utd nog iets redden in de CL, maar het wordt heel lastig woensdag tegen Bayern. Een Robben, Ribéry (onze wingbacks zullen het héél lastig krijgen, en zeker al een Gary Neville tegen de snelle Ribéry, en Evra ook wel tegen Robben), Schweinsteiger zullen het mooie weer gaan maken. Ik zie Bayern dan ook wel een doelpuntje meepikken, en ik zie Man Utd geen twee maal scoren, hoop natuurlijk van wel

Verder vond ik het toch maar weer raar dat Nani op de bank plaats moest nemen, of was dit met oog op komende woensdag. Het is één van de weinige spelers met iets van creativiteit bij Man Utd, en als je die dan al op de bank laat. Toen hij erin kwam was het ook al te laat vond ik. En Valencia, ondanks zijn vele goed afgleverde voorzetten en assists is dit echt geen voetbalwonder, een kleine schande om het nummer 7 te dragen zelfs ... Hij heeft maar 1 actie (die tot nog toe wel heel vaak efficiënt is geweest maar toch) in de voeten.

Ik ben vrij kritisch voor de ploeg waarvan ik al jaren fan ben. Maar Man Utd zie ik noch de titel noch de CL pakken, en versterkingen zijn dan ook aangewezen. Het voetbal over het ganse seizoen gezien is gewoon een stuk minder dan vorige jaren ...

4 april 2010 om 11:13

We zijn al eerder terug gekomen in de race door Chelsea in te halen. Ik denk dat het nu ook nog kan. Beide hebben wedstrijden waar puntenverlies mogelijk is, maar teams als United en Chelsea zijn gewoon voor die wedstrijden ook favoriet! Dus wanneer Chelsea ongelukkig verliest van Liverpool door laten wij voor de grap zeggen een strandbal. United krijgt een onterechte penaly in de 85 minuut dan ben je gewoon weer koploper. Echt alles is nog mogelijk!

Ik zou de kansen zo verdelen, 50% Chelsea 30% United 20% Arsenal, allemaal nog relatiev grote kansen!

Ja, ben het wel eens met de kansenverdeling van je. Hoop echt dat ze de titel voor de 4e maal op rij kunnen veroveren. En hopelijk is Rooney weer redelijk fit voor de derby op City wat nog de lastigste wedstrijd van het seizoen zal worden.

Leuk column! Niet het meest orginele, maar weer goed bedacht om het samen te doen!! Verder inhoudelijk goed, leest lekker weg!

Alleen je laatste zinnetje is een beetje raar. Ik zou 'good luck, you'll need it' Gramatisch beter

5*

4 april 2010 om 19:09

gramatisch beter?
laat me niet lachen

Frikx, je hoeft hier niet op te reageren, maar ik vraag me werkelijk af of jij niet 2 personen bent.
Aan je columns, lees ik een volwassen persoon die hele mooie stukken schrijft met veel gevoel.
Bij alle andere reacties van je lijkt het net alsof een kind van 12 zit te reageren. Je onderbouwt dit verhaal zeer goed, waardoor ik werkelijk twijfel of jou broertje niet zit te klieren op jouw account.

5 april 2010 om 00:21

Bedankt denk ik maar, nee ik ben niet 2 personen, en ja ik reageer af en toe emotioneel. Daarnaast heb ik een uigesproken mening die ik niet onder stoelen of banken steek, en hou ik er van een beetje frictie te creeeren vandaar de naam Frikx!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Alphonse Aréola ruilt Paris Saint-Germain op huurbasis in voor West Ham United, dat tevens een optie tot koop heeft bedongen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren