Bestuur en directie, bedankt voor jarenlang wanbeleid!

Het heeft even geduurd, maar hierbij nog één bijdrage voor deze mooie website. Ik voorspel namelijk dat aanstaande maandagavond de laatste wedstrijd van BV Veendam in het betaalde voetbal zal plaatsvinden. Persoonlijke belangen gaan boven het clubbelang en de supporters van de club zijn de dupe. Iets wat zo mooi had kunnen zijn is in een paar jaar tijd compleet naar de gallemiezen geholpen. Als je een jaarsalaris van € 125.000,- bruto overmaakt aan een modale speler als Niek Loohuis, dan vraag je natuurlijk om problemen. Ook heeft de club grootverdieners gehaald als Marnix Kolder en Paul Matthijs en een kleine club als onze BV kan dit natuurlijk nooit ophoesten.

Het begon allemaal zo positief. Ook ik was opgewekt over de kansen van de Parel van de Veenkoloniën dit seizoen. Tien nieuwe spelers en ook nog eens promoveren naar Categorie II van de licentiecommissie van de KNVB. We hadden er alle vertrouwen in, helemaal na de flitsende seizoensstart en de keurige klassering van de club toen de winterstop aanbrak. De eerste nattigheid werd al gevoeld, maar het kon toch niet fout gaan? We zaten immers in de veilige Categorie II!

Tot de weken van de rechtszaken aanbraken. Het ging compleet fout, zoals het alleen bij BV Veendam fout kan gaan. De ploeg stortte in na zoveel onzekerheid en de bestuursleden wilden hun eigen hachje redden in plaats van de club te behouden voor Oost-Groningen. De meningen over Jans Norder zijn verdeeld, maar zoals altijd zal ook dit keer de waarheid in het midden liggen. Natuurlijk wist het bestuur dat het contract een pro-forma overeenkomst was om de licentie te redden, maar diezelfde Norder maakte tot voor kort ook gewoon deel uit van dat bestuur. Ook hij was en is dus verantwoordelijk voor de huidige situatie van de club.

Het is over en die wetenschap doet pijn. Vele avonden meegemaakt met slecht voetbal, maar ook mooie avonden met prachtige overwinningen. Velen vragen nog wel eens, waarom reis je eigenlijk nog naar Veendam? Het heeft toch geen zin meer? Misschien wel niet, maar iedere keer dat ik het prachtige, authentieke stadion De Langeleegte betreed heb ik weer een lichte wedstrijdspanning. Ik was er vorig seizoen lang van overtuigd dat de club de play-offs kon behalen, zelfs na de meest dramatische wedstrijden zoals FC Omniworld thuis. Dit seizoen moest het helemaal gebeuren met zoveel kwaliteitsspelers erbij. Genieten van de grilligheid van Michiel Hemmen, het zit er al anderhalf seizoen in, maar helaas scoort hij veel te weinig. Er goed voor gaan zitten als Angelo Cijntje weer langs de rechterkant pendelt. Michael de Leeuw die het goudhaantje is met vele goals. Na maandag zal het verleden tijd zijn. FC Oss thuis, laat de BV nog één keer winnen en dan zal de rechter het faillissement uitspreken.

De hoofdsponsor voelt zich verneukt en met hem vele supporters. Nooit is er vanuit de club gecommuniceerd naar de achterban over de daadwerkelijke situatie. Er hangt één grote mistbank voor de club. We hebben allemaal zoveel vragen, maar niemand geeft antwoord. Ik kan me wel blijven ergeren, maar het heeft geen zin meer. De berusting volgt en als er berusting volgt, is het einde in zicht. Bedankt BV Veendam voor de mooie momenten, bedankt bestuur dat het eigen persoontje boven de club gaat. Spelers en technische staf, veel succes met het vinden van een nieuwe werkgever!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 6 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3200+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door Hephaistos)

Mooi artikel. Er spreekt veel onmacht uit, de onmacht van de supporter. Je moet aanzien hoe je club door andere mensen naar de kloten geholpen wordt, zonder dat je zelf ook maar iets kan doen.

Het is natuurlijk niet alleen mismanagement wat de klok slaat. Ook het hele gebeuren eromheen is natuurlijk funest geweest voor de Jupilerclub. De Langeleegte doet zijn naam eer aan wat betreft het geringe aantal toeschouwers, daar waar in principe eigenlijk de meeste inkomsten uit voort hadden moeten vloeien. Ook de economische crisis die ons land momenteel teistert zal daar ongetwijfeld een steentje aan bijdragen. De gehele competitie waarin Veendam trouwens al jaren zit vastgeroest is verworden tot èèn gedrocht. De competitie is bevangen in een sfeerloos en troosteloze uitstraling, met voetbal van een uiterst bedroevend niveau. Dat de naam van de competitie is verbonden aan een Belgisch biermerk en pulpzender RTL het geheel onder de aandacht brengt, geeft ook al aan dat we het allemaal niet echt meer serieus kunnen en hoeven te nemen.

Het is duidelijk dat er een kentering mòèst komen wat betreft deze competitie. Dat er uiteindelijk vanuit Zeist is besloten om er een " Topklasse " van te maken is verassend te noemen. Maar of het daadwerkelijk een verbetering zal zijn is maar de vraag. De naam " Topklasse " die voor een groot deel behuist word door amateurverenigingen, ik heb er zo mijn twijfels en bedenkingen bij, maar dat is iets voor later.

Mooi geschreven, het is ook echt verschrikkelijk wat er gebeurt, maar vooral hoe het gebeurt.
Ik geef 5 sterren, en dat nog 1 keer winnen vanavond mogen jullie achterwege laten, want wij hebben de punten ook hard nodig

Wát een schitterend stuk. Ik ben sprakeloos. 5*

PS: Ik vind je profielfoto wel óntzettend onsmakelijk.

23 maart 2010 om 06:57

Prima geschreven! Ik had zelf altijd het gevoel, als mede-noorderling, dat het eens een keer fout zou gaan met Veendam. Te weinig supporters en te weinig resultaat.

Ps: Ik vind het een machtige profielfoto. Aangepakt zoals het moet.

23 maart 2010 om 06:57

Prima geschreven! Ik had zelf altijd het gevoel, als mede-noorderling, dat het eens een keer fout zou gaan met Veendam. Te weinig supporters en te weinig resultaat.

Ps: Ik vind het een machtige profielfoto. Aangepakt zoals het moet.

23 maart 2010 om 06:57

Prima geschreven! Ik had zelf altijd het gevoel, als mede-noorderling, dat het eens een keer fout zou gaan met Veendam. Te weinig supporters en te weinig resultaat.

Ps: Ik vind het een machtige profielfoto. Aangepakt zoals het moet.

Mooi geschreven maar wat hebben de bestuurders gedaan om hun eigen hachje te redden kan je hier wat meer uitleg overgeven?

Heel goed geschreven en vanuit een liefde voor je club, maar misschien kon wat achtergrondinformatie geen kwaad? Ik kende BV Veendam niet voor deze column, leest wat moeilijk dan. Niettemin: goeie column.

Een super stuk geniaal geschreven. Je voelt de machteloosheid van de supporters!
Meer wil ik er niet over kwijt ik hoop op een mooie (ruime) overwinning als afscheid!

5 *

Prima column. Kom zelf uit de provincie Groningen en zit op school bij veel BV supporters. Ook zei zien het einde naderen, helaas...

Ben zelf één keer op de langeleegte geweest. BV Veendam FC utrecht, een bekerwedstrijd een jaartje of 8 geleden. Tony Alberda was de spits, miste na 15 seconden een enorme kopkans . Prachtige sfeer, een mooi stadion. Helaas gaat dit verloren.

4 sterren, omdat ik 5 sterren alleen geef als een column volmaakt is. Deze is dat helaas niet. Wat deed het bestuur om zijn eigen hachje te redden? zoals hierboven ook is gevraagd?

Super mooi geschreven.
Echt lekker geschreven, jammer voor de club dat ze ten onder gaa terwijl ze in een veilige situatie zaten.

5 stars

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Veendam


78 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Girondins de Bordeaux hoopt Thierry Henry aan te stellen als nieuwe trainer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren