Ajax stijgt naar tweede plek na ruime zege in Waalwijk

Zondag, 21 maart 2010 om 14:18Bart Kruyt • Laatste update: 14:23

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de puntendeling in de topper tussen PSV en FC Twente. De Amsterdammers hadden het in de eerste helft zwaar bij hekkensluiter RKC Waalwijk, maar kenden na de thee een stuk minder problemen en liepen uit naar een 5-1 overwinning. Dankzij deze ruim uitgevallen zege neemt Ajax de tweede plek over van PSV en bedraagt de achterstand op lijstaanvoerder Twente nog vier punten.

/

De overwinning kwam Ajax uiteindelijk wel toe, maar Martin Jol weet dat de zege wel erg geflatteerd was. Zeker in de eerste helft kreeg RKC de nodige kansen en stond de gehavende defensie van Ajax een paar keer slecht opgesteld. De hoofdstedelingen konden niet eens mopperen over de 1-1 ruststand, hoewel een op het oog geldig doelpunt van Luis Suárez werd afgekeurd, maar na de thee stelden zij alsnog orde op zaken. Het laatste half uur speelde RKC ook nog met een man minder, wegens een rode kaart voor Ruud Berger. Toch volgden er kansen op de aansluitingstreffer, maar die bleef uit, waarna Ajax uitliep.

Met een vroeg doelpunt (‘8) kreeg Ajax in Waalwijk nog wel wat het wilde, maar toch liep de eerste helft niet zoals gewenst. RKC begon zelfs het beste en kreeg in de tweede minuut al een enorme kans om op voorsprong te komen, maar een kopbal van de vrijgelaten Berger werd van de doellijn gehaald door Vurnon Anita. Aan de overkant was het wel snel raak: Suárez vond Siem de Jong, die van dichtbij binnen kon knikken. Een eenvoudige middag leek in het verschiet te liggen voor Ajax, maar niets bleek minder waar. RKC gaf zich niet gewonnen en ging op jacht naar de gelijkmaker.

/

Berger was opnieuw de gevaarlijkste man. De spelmaker kreeg een goede kans om binnen te schieten maar twijfelde te lang, voordat hij even later op Maarten Stekelenburg stuitte. Ajax kreeg zelf maar nauwelijks kansen en de gelijkmaker was dan ook niet echt verrassend te noemen. Een indraaiende vrije trap werd verlengd, waardoor Marko Pantelic de bal alleen kon schampen en Maarten Stekelenburg gepasseerd werd. De keeper van Ajax dacht even later dat Suárez zijn ploeg weer op voorsprong zette, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de herhalingen viel niet te zijn of die beslissing juist was.

Kort na rust kon Suárez alsnog zijn 28ste doelpunt van het seizoen maken. De Uruguyaan leek een overtreding te maken maar mocht doorspelen, passeerde zijn directe tegenstander en schoof beheerst binnen. Ajax bleef vervolgens de bovenliggende partij, speelde beter dan voor rust en kwam gelukkig op 1-3 dankzij een eigen doelpunt van Hans Mulder. De verdediger van RKC zag Berger kort hierna zijn tweede gele kaart incasseren, waardoor de wedstrijd in het slot kwam te zitten. Charlison Benschop en Benjamin de Ceulaer kregen nog wel kansen om de wedstrijd weer spannend te maken, maar zij faalden in de afronding. Suárez (1-4) en invaller Dennis Rommedahl (1-5) deden dat niet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

332 reacties (laatste reactie door Bruijnie)

Punten pakken en snel vergeten, dat is het eerste wat mij en ik denk ook mening Ajacied te binnen zal schieten.
Ajax speelde in een veel en veelste traag tempo, oogde erg onwenning en onzeker, natuurlijk ook door het gemis van het hart van de verdediging, en de belangrijke pion op het middenveld. Toch, op Suarez na de 3 belangrijkste speler van Ajax, wat overigens niet als excuus aangeduid mag worden, want, met alle respect, je hoort gewoon je plicht te doen en te winnen van Rkc, wat overigens geflateerd gebeurde.
Enige speler die mij positief opviel was vd Wiel, die attent was en er fel bovenop zat, en in balbezit ook niet gekke dingen deed.
Oleguer had het lastig met Benschop, had eerlijk gezegt niet anders verwacht. Tegen statische spitsen, zonder een al te groot loopvermogen is Oleguer een uitstekende mandekker, tegen bewegelijke snelle jongens, als Benschop, komen de tekortkomingen van Oleguer duidelijk aan het licht.
Wat me wel opviel was dat de corners, genomen door Suarez, voor het eerst dit seizoen echt gevaar opleverden, misschien een idee om hem vaker te laten trappen?

Nog even de scheidsrechter, wat is deze man dramatisch. Niet dat hij nou zo anti Ajax was, of pro Rkc, beide ploegen hadden last van deze man, die gewoonweg niet Eredivisie waardig is.

Gelukkig wint Ajax dit jaar (eindelijk eens zou je zeggen) de moeilijke wedstrijden, al moet het wel beter, want bij respectievelijk Ado, Willem 2 en NEC uit gaat dit soort spel je punten kosten.

21 maart 2010 om 14:21

Jij typt snel, maar het was een typische Ajax-wedstrijd van de laatste tijd lijkt het wel. Eerst is het altijd afwachten wat er gaat gebeuren, maar staat Ajax eenmaal met 2 punten verschil voor, dan kun je er vanuit gaan dat er nog 3 bij komen

21 maart 2010 om 14:23

Hij tikt eerst op word en dan kopieert en plakken

21 maart 2010 om 14:23

was na de 1-5 begonnen

21 maart 2010 om 14:42

Toch wordt PSV gewoon weer kampioen, net als altijd.

21 maart 2010 om 14:44

idd net als vorig seizoen ja...

21 maart 2010 om 14:45

Op basis van wat denk jij dat? Zowel Ajax als Twente staan boven psv...en Ajax heeft veruit het makkelijkste schema...dit zou zomaar eens een lachende 3e kunnen worden in de vorm van Ajax.

Plaats 2 mag niet meer vergeven worden...en ik denk niet dat het nog gaat gebeuren...en wie weet meer...psv is na lazovic gewoon minder geworden...en ik denk dat ze voor het 2e jaar op rij naast het net zullen vissen.

Gezien het voetbal,verdiend Ajax ook het meest om kampioen te worden...of dat gebeurt is en 2e.

21 maart 2010 om 14:47

Bedankt dat je me ff aan het lachen maakt!

On: Slechte pot, 3 punten mee naar Amsterdam en op naar de volgende wedstrijd!

21 maart 2010 om 14:47

ja inderdaad

21 maart 2010 om 14:48

MK: Hoezeer ik je mening zou willen delen, ik denk het niet. Met pijn in mijn hart moet ik constateren dat PSV het simpelweg ook niet verdiend met het spel van de afgelopen weken. Twente is stabieler en Ajax speelt ook met slecht voetbal nog een tegenstander met grote uitslagen van het veld. Dat moet je hand in eigen boezem steken vind ik.. FC Twente het is jullie gegund, PSV mag met veel pijn en moeite gaan strijden om de 2e plek. Maar als je naar het speelschema kijkt worden we gewoon 3e

21 maart 2010 om 15:06

Geflatteerd...hahahaah.....ze bedoelen...rkc degradeerd geflatteerd

62 doelpunten om je oren zegt genoeg waarvan 9 in een heel seizoen door Ajax.

Niemand wint dus daar geflatteerd voor alle duidelijkheid.

21 maart 2010 om 15:06

De uitslag verbloemd veel.

Dit was een ongelooflijke drama pot van Ajax. Het is maar goed dat ze tegen de degradatie-kandidaat moesten. Terwijl die degradatie-kandidaat met tijd en wijlen beter was dan Ajax. Ik denk dat ajax van geluk mag spreken dat het nog een relatief gemakkelijk programma heeft. Want als ze zo blijven spelen, redden ze het niet.

21 maart 2010 om 15:28

mag ajax ook een minder spelen.

tjsonge jonge ongelooflijk. meteen weer zeiken over ajax.

op deze manier speelt twente al erg lang hoor.

en zelfs al ajax slegt speelt winne ze nog met 4 goals verschil.

21 maart 2010 om 15:39

Hmm denk dat je hier ongelijk heb. Ik zie psv geen kampioen meer worden.

Loodzwaar programma nog voor die gaste, en als het (wat ik denk) op de laatste wedstrijd aankomt, dan moeten ze naar az uit.. Ook niet iets wat je 123 wint he.

Ik zie twente ook nog wel punten verspelen, en de lastigste voor Ajax nu is ado uit. Maar gewoon alles winnen, en dan zien we wel waar het schip strand, 2e plek ben ik al tevreden mee, zolang we die CL maar spelen!

Het liefst natuurlijk kampioen, maar dat hebben we niet in eigen hand.. Dus hopen dat twente nog 2 keer de punten verspeeld.

Maar psv word het dit jaar egt niet.

21 maart 2010 om 15:48

Dit is weer zon opmerking van als Ajax even 1 helft niet heel goed speelt dat ze het dan gelijk niet redden. Twente en PSV winnen ook nooit gemakkelijk het is meestal rond de 80e minuut dat ze de 1-0 maken. Dat is ook niet bepaald goed.
Ajax is ondang dat ze niet heel goed waren toch in staat om 5 goals te maken. Dat zegt toch ook wat over de kwaliteiten van Ajax.

21 maart 2010 om 16:51

RKC heeft een rotveld om op te spelen,daar kun je niet des/ajax voetballen,fct had daar twee weken geleden ook last van,van snel combinatiespel kan daar geen sprake zijn,dat zag je vanmiddag duidelijk,snelle passes over de grond kwamen hobbelend over,en werden hierdoor afgeremd.
Gelukkig voor Ajax beheersen ze het panna op de vierkante mm binnen de 16,vandaar dat de uitslag meer dan verdiend is voor de Afc.
Ik hoop dat ons Twente kampioen wordt,maar als uiteindelijk Ajax met de schaal ervandoor gaat kan ik ermee leven,zoals de ploeg de laatste maanden speelt verdienen ze E.L

21 maart 2010 om 17:18

Ajax mag dan wel het makkelijkste schema hebben, maar dat zegt niks. Ajax kan zo maar van 2 makkelijke clubs verliezen en PSV en twente verspelen geen punten meer. Als je dat scenario krijgt is Ajax in deep shit.

21 maart 2010 om 17:44

pieken op het juiste moment biggles. tegen psv en twente moesten ze er staan en stonden ze er. breek me de bek niet open over het aantal keer dat de concurrentie dramatisch speelde en met de hakjes over de sloot ging.

21 maart 2010 om 14:23

Ach, RKC was 20 minuten prima. Ajax begon erg slecht op het dramatische veld. Na rust was er geen vuiltje aan de lucht. Prima uitgelopen en weer 5 maal gescoord. Gewoon goed gedaan dus, met het missen van drie spelers uit de as. Scheidsrechter was denk ik het slechtste die ik dit seizoen gezien heb. Onbegrijpelijk hoe slecht deze man is.

21 maart 2010 om 14:29

Haha, Liesveld is werkelijk een drama. Ik heb best een hoge pet op van het Nederlandse scheidsrechtersgilde maar deze man is de uitzondering die de regel bevestigd zullen we maar zeggen. Verder een verwachte, grote overwinning voor Ajax die imo volledig verdiend is. Zo wordt de titelstrijd lekker spannend, alleen jammer dat PSV niet won gister, dan had het nog mooier geweest.

21 maart 2010 om 14:33

Hij vergeet aan te geven om te wachten bij een vrije trap tot hij gefloten heeft, voordeel kent hij niet. Mensen krijgen kaarten om onduidelijke redenen. Hij geeft geen penalty omdat de wedstrijd bijna voorbij is. Echt heel vreemd.

21 maart 2010 om 14:25

gefelicteerd met de overwinning ajacieden,

een fctwente supporter

21 maart 2010 om 15:31

Dank je wel Twente supporter ;-)

Dubbel gevoel overheerst, 3 belangrijke punten en weer aardig aan het doelsaldo gewerkt maar het was bagger. Vooral bij 0-0 geven ze 2 a 3aardige kansen weg. En naturlijk kis je het complete centrum maar als je de manier ziet waarop dan zet je dat toch te denken. Maar goed, snel vergeten en op naar de volgende finale.

21 maart 2010 om 14:30

Ik ben het volkomen met je eens. De organisatie stond bij Ajax gewoon minder. Het is duidelijk dat met name Vertonghen een belangrijke schakel aan het worden is in het team van Ajax. Wel mijn complimenten aan Oleguer, hij stond vandaag zijn mannetje.

Wat betreft de scheidsrechter, de heer Liesveld zal ongetwijfeld naar eer en geweten gefloten hebben. Het is alleen triest te noemen dat een wedstrijd als deze niet goed geleid kan worden. Ik ben benieuwd hoe lang de Knvb vertrouwen in deze man blijft houden.

Gelukkig heeft Ajax vandaag gedaan wat het moet doen, winnen! De competitie blijft spannend, zeker als twente nog punten verspeeld. Wellicht dat PSV zich komende weken nog weet te herpakken, dan blijft het tot de laatste speelronde spannend. Voor de neutrale toeschouwer een positieve ontwikkeling. Ik als Ajacied hoop natuurlijk op een wonder.

21 maart 2010 om 14:34

weet niet waar jij naar hebt zitten kijken als vd wiel het enige positieve was dat je opviel want rommedahl viel erg sterk in.

21 maart 2010 om 14:42

Doelde eigenlijk op de basiself, maar je hebt gelijk, Rommendahl viel goed in ja, en Enoh deed het ook goed, maar bij vd Wiel zag ik als enige vanaf de 1ste minuut dat het hier ergens om ging. Was fel en attent. Normaal een kenmerk van Suarez maar die vond ik de eerste helft ook geen schim van zichzelf

21 maart 2010 om 14:51

Ehmm, niet provocerend bedoelt hoor, maar wanneer was eigenlijk de laatste keer dat Ajax rond deze tijd in het seizoen boven PSV stond?

21 maart 2010 om 15:16

vorig seizoen!

21 maart 2010 om 15:22

vorig jaar -,- ......

21 maart 2010 om 15:30

Wel ja? Ik dacht namelijk dat PSV hoger was geeïndigd dan Ajax, maar zal me wel vergissen dan..

21 maart 2010 om 15:37

Vorig jaar was het
1. Az
2. Twente
3. Ajax
4. Psv

21 maart 2010 om 16:48

hahaha eerst nachecken dus voordat je iets neerzet

21 maart 2010 om 18:37

Hoezo, ik vraag het toch gewoon?

21 maart 2010 om 15:45

Het is eigenlijk best triest voor Rkc. Het hele seizoen spelen ze al leuk voetbal, maar punten ho maar. Ook dat is wel een kwestie van kwaliteit, of vooral overtuiging en vertrouwen, maar ik denk dat RKC al met al over het hele seizoen wel het meeste pech heeft gehad met punt verlies.

Als ik dan een Willem 2 zie worstelen met een op papier veel beter team, dan zie ik toch liever een RKC blijven.

Maargoed, in dit geval zal ik er niet om treuren dat de punten naar Ajax gaan. Op naar de volgende 3 pt. Niks anders telt op dit moment.

1e helft dramatisch
2e helft stukken beter
Eerste 3 punten voor kampioenschap binnen
en 85-19 virtueel volgens mij.

Verdiende overwinning

Ajax had wel hulp nodig. Door de rode kaart kwamen ze in hun sas

21 maart 2010 om 14:20

Verdiende overwinning. Geen goede wedstrijd van onze kant maar mogen wij ook eens met minder voetbal winnen :D. Eerste helft had RKC er zin in mede dankzij ons lieten we dat ook toe. Snap nog steeds niet waarom het doelpunt van Suarez nu afgekeurd werd maja gelukkig was de naaistreek van de scheids deze keer niet bepalend voor de einduitslag. RKC heeft zich in de eerste helft goed geweerd en verbaasd me toch dat ze laatste staan. Pas na de 1-1 gingen we voetballen en heb ik er ook niet meer echt rekening mee gehouden dat de 3 punten niet meegingen naar Amsterdam. Tweede helft prima doorgezet...paar leuke aanvallen en mooie doelpunten dus ik ben tevreden. Na de 1-3 leken de spelers van RKC te denken dat het al gespeeld was dus toen werd het een kwestie van de wedstrijd uitspelen.

Over PSV heen en wie had dat in de winterstop verwacht. Iedereen riep toen dat PSV op zijn dooie akkertje kampioen zou worden en zie daar. We hebben CL voetbal nu zelf in de hand dus deze lijn voortzetten. Verbaasde me trouwens dat Enoh een hele goede match speelde.

21 maart 2010 om 14:27

Voor de rode kaart was het ook al 1-3 hoor

21 maart 2010 om 14:28

volgens mij zijn alle punten die ze hebben gehaald voor het kampioenschap

on: toch wel goede overwinning, vooral de tweede helft, moet je dan nagaan dat twente hier mager met 1-0 wint! Het spel zal echt beter moeten voor de uitwedstrijden tegen ado, willem 2 en nec!

21 maart 2010 om 14:35

toch je slechte wedstrijd winnen met 5-1 in plaats van wat Twente met 1-0 doet met al zijn slechte wedstrijden.

21 maart 2010 om 16:07

en onder ons ... maar bij de rode kaart stond het al 1-3 als ik me niet vergis.

Het was geen geweldig spel, maar gewoon 5x gescoord, kampioenswaardig elftal!!

21 maart 2010 om 14:39

ik vind vooral een elftal met vertonghen alderweireld en de zeeuw kampioenswaardig maar dat is mierenneuken. van harte, we zijn psv voorbij!!!! verdiend! wie had dat gedacht twee maanden geleden. en wat een vooruitgang dat ook deze moeizame wedstrijden uiteindelijk alsnog worden binnengesleept. wat een slot van het seizoen. ik ga genieten van onze 2e plek. proost!

21 maart 2010 om 14:47

En ook nog met 5 doelpunten! Je hebt gelijk over dat elftal, laten we het op een kampioenswaardige selectie houden (A) .. Moeizaam spelen en toch 5x scoren, hulde!

Geen goede wedstrijd. Maar de 3 punten zijn binnen.

Voor alle negatievelingen die waarschijnlijk weer over het spel van Ajax gaan zeiken… ik ga het niet eens lezen. De cijfers liegen niet… stop die 5-1 maar lekker in je zak.

21 maart 2010 om 14:24

Reageer dan ook niet over het "slechte" voetbal van FC Twente en Psv.

Gefeliciteerd btw met de 3 punten en 2e plek.

Goed resultaat, voor op zo'n veld!

21 maart 2010 om 15:51

(beide partijen hebben er last van)

21 maart 2010 om 17:02

Onzin, voor Rkc is dit heerlijk. Die hoeven niet te voetballen. Een club als Ajax is in dit geval altijd in het nadeel. Zij moeten het spel maken, combineren en snel spelen. Als je met 10 man achter de bal gaat staan zoals Rkc dan hoef je alleen maar te wachten op dat polletje om die bal weer een poeier te geven en maar hopen dat hij een keer goed valt.

Heerlijke winst. Begon niet goed, maar uiteindelijk is 1-5 een mooie uitslag. PSV voorbij, we zijn de nieuwe nummer 2 en we hebben echt nog wel kans op het kampioenschap! Ik ben tevreden!

De eerste helft was wel niet zo onvoorstelbaar slecht. Gelukkig was het de 2de helft al een stuk beter (nog steeds niet geweldig) maar als je met 1-5 wint heb je eigenlijk ook niets te klagen. Ik zie Ajax geen kampioen worden simpelweg omdat Twente geen 4 punten meer gaat verspelen. Die 2de plaats is denk ik echter wel de onze. Mogen we ook tevreden mee zijn

21 maart 2010 om 14:39

Vergeet niet dat Twente nog naar Alkmaar moet tegen AZ dat uitstekend in vorm is. Ook tegen bijvoorbeeld Feyenoord kunnen ze punten verspelen. Daarbij neemt de druk met de week toe en wil ik wel zien of ze daar tegen bestand zijn. Maar zoals je zegt is de tweede plek ook mooi, helemaal als je bedenkt dat veel mensen Ajax voor de winterstop al afschreven.

Heel leuk dat die eriksen er weer in stond maar die jongen voegt toch helemaal niets toe aan dat team.

21 maart 2010 om 14:25

Viel me ook op, hij wordt enorm gehypet maar ik vind het maar een matige voetballer die telkens te laat de bal afspeelt. Ook weer zo'n speler waarvan je niet precies weet wat z'n positie is.

21 maart 2010 om 14:29

Idd, er word altijd wel gedaan alsof het zo'n groot talent is maar er zijn veel betere talenten hier in Nederland.

21 maart 2010 om 17:04

Tja helaas is hij ook al wel op de leeftijd dat hij uitgeleerd is en je mag verwachten dat hij het elftal op sleeptouw neemt...

Arsenal, Chelsea en Barcelona hebben er geen verstand van.

22 maart 2010 om 07:56

Hihi, klopt, kut voetballer, ook veel te duur geweest...

Ik vond die jongen juist goed spelen, handig met de bal, doet geen gekke dingen, veel overzicht en toch een paar knappe passes gezien. Hij moet alleen nog gaan scoren...

Ajax verdiend gewonnen, ondanks zeer zwakke pot voetbal. Op naar volgende week!

21 maart 2010 om 14:28

Speelde geen hele goede wedstrijd maar wie binnen Ajax wel afgezien van Enoh?? Logisch dat zo'n broekie ons dan niet op sleeptouw neemt. Heb toch weer paar (loop)acties, passes en balletjes gezien waar de kwaliteit van afdroop. Misschien moet je eens verder kijken naar alleen doelpunten en assists want er is meer in het voetbal. Deze jongen raakt bijna elke bal maar 1x aan en heeft weinig balverlies. Ongelooflijk snelle handelingssnelheid en ziet gaatjes die anderen niet of veel later zien.

21 maart 2010 om 14:33

Ik kijk verder dan de doelpunten en assists. Ik kijk ook naar het balverlies en de fouten die iemand maakt. Het zal best een goede voetballer zijn maar als ik kijk naar wat ik van hem heb gehoord en wat hij eigenlijk brengt valt het me tegen. Er zijn zat spelers van zijn leeftijd die een stuk beter voetballen,

21 maart 2010 om 14:54

@ !simic

Begin ze maar eens op te noemen dan...3 weken 18 jaar he. Veel succes....

Dit is ten minste voetbal geen 1-0 of laatste minuten.
gewoon ruime overwinning.
ze hadden het moeilijk maar zette door en daar krijg je dit dan voor
hopen dat ze kampioen worden want dat verdienen ze gewoon!!
3e ster here we come

21 maart 2010 om 14:23

asjeblieft zeg, een eigen goal en een rode kaart leiden nog een aantal doelpunten in.

21 maart 2010 om 14:31

een terechte rode kaart, en die eigen goal kan je wel weer afstrepen tegenover de eigen goal van Pantelic denk ik he?
Ajax speelde slecht, maar heeft gewoon terecht gewonnen

21 maart 2010 om 14:48

Een rode kaart leidt geen doelpunt in! Dat maken de anti's ervan om zo toch noge en smoes te hebben om Ajax af te zeiken. Een rode kaart betekent niet een aantal doelpunten erbij vriend. Dat weet jij dat weet iedereen!!zelfs een penalty is geen garantie voor een doelpunt!

21 maart 2010 om 15:04

om een voorbeeld te geven uit de realiteit, gister heb ikzelf 3-1 gewonnen terwijl we vanaf de 3e min. met 10 man stonden.
1 rode kaart betekent niet dat er extra doelpunten komen. ze zijn natuurlijk wel in het voordeel, maar daarbij komt de onderschatting van de ploeg met 11 man en de motivatie om een extra stap te zetten van het met 10 man spelende team nog bij.
natuurlijk is het amateurvoetbal, wat ik als voorbeeld gaf, niet helemaal te vergelijken met de profs. toch is het een goed voorbeeld dat rode kaarten, geen garanties zijn voor extra doelpunten.

21 maart 2010 om 15:06

Ach ach ach Spotlight moet je weer gaan lopen zeuren. Het word een beetje wekelijkse kost bij jou zo. Ga je voor het gemak dan ook even de eigen goal van Pantelic wegstrepen of ben je die voor het gemak even vergeten? En voor het gemak vergeet je ook even het onterecht afgekeurde doelpunt van Suarez??? Nee naturlijk niet want dan heb je niks te zeuren. Sorry hoor maar je opmerking raakt kant noch wal. En die rode kaart was zeker ook geen rode kaart (2x geel) volgens jou!!!?? Ooit er bij stil gestaan dat de tegenstanders van Ajax zo vaak rood krijgen omdat onze technische spelers blijkbaar te goed zijn voor de meeste tegenstanders en alleen maar met overtredingen afgestopt kunnen worden!!!!

21 maart 2010 om 22:01

die eigen goal dat was gewoon zo'n mooie voorzet dat zelfs de verdediger hem niet kon missen. maar ja slecht begin, goede afloop... netjes op de 2de plek en hopelijk nog meer ***

Kan me niets schelen dat het geflatteerd is, want we staan nu Tweede!!
En tegen wie moeten Psv en Twente nog??

Precies.

21 maart 2010 om 14:22

Als Ajax zo speelt als vandaag gaan ze nog veel punten verliezen.

Precies.

Overigens, als het je niets kan schelen dat het zo geflatteerd is, reageer dan ook niet op slechte wedstrijden van PSV en Twente.

21 maart 2010 om 14:25

Winnen met 5-1 waarin je drie kansen weggeeft, 67% balbezit hebt en 23 keer op doel schiet is wel iets anders dan 90 minuten op eigen helft staan en een goaltje vlak voor tijd binnen prikken. Elke ajacied heeft dus volledig recht om het dramatische anti voetbal van Twente te bekritiseren.

21 maart 2010 om 14:26

Ik denk dat je het verkeerd ziet hier:
Want natuurlijk reageer ik wel op slechte wedstrijden van Psv en Twent. Ik heb er namelijk een mening over

En mag ik je erop attenderen dat Ajax 3 basisspelers mist, waaronder het hele centrale duo.
Het is dus logisch dat het niet lekker in de verdediging loopt.

21 maart 2010 om 14:29

Hou er wel even rekening mee dat dit:
a. De minst uitnodigende locatie van de hele Eredivisie is. Zeker voor iemand als Pantelic. Die zal gekeken hebben en dacht, moet ik ook nog naar dit soort stadions?
b. Zonder drie belangrijke factoren: de Zeeuw, Alderweireld en Vertonghen, deze brengen heel veel rust in de ploeg. Emanuelson, Wiel en Anita kunnen goed voetballen maar brengen geen rust.
c. Dit de vorige keer de wedstrijd was waarin Ajax kapot ging. Toen konden ze over PSV heen na hun nederlaag bij NEC en liepen ze met hun hoofd in de wolken.

21 maart 2010 om 14:36

Pantelic heeft in servie gespeelt. Die is dit soort stadions wel gewend.

21 maart 2010 om 14:37

Hij kent ze. Maar verwachtte niet er nog terug te hoeven komen in West-europa.

21 maart 2010 om 14:54

Dramatisch anti-voetbal? Iets meer respect voor Twente in deze fase van de competie mag wel lijkt me Joostfan! Waarom zo'n vreselijke houding aannemen als een ploeg 4 punten op je voorstaat en dat gewoon een hele knappe prestatie is voor een club als Twente? Ik heb gisteren zitten vloeken als een gek op Twente maar ere wie ere toekomt beste vriend

21 maart 2010 om 14:56

Ja dat is een compliment waard Kasper. Ajax doet het gewoon heel goed de laatste tijd. Mochten ze Twente nog voorbij gaan komende maand kan je ook wel stellen dat het echt verdiend is. Maar zover is het nog niet!

21 maart 2010 om 15:19

Haha ja dat moet Lodeiro ook denken....ajax heeft alle uitwedstrijden tegen de clubs met mooie stadions gehad (feyenoord, Twente, Groningen, Heerenveen, Roda, Psv, Vitesse, Nac, AZ etc gehad) en we kregen sinds zijn komst Sparta, Rkc, Ado, Willemii en NEC ...... Die zal ook wel denken wat is dat allemaal hier :P.

21 maart 2010 om 15:25

hahaha isimic precies. die heeft nog veeeeeulll slechtere gezien. die bij fk Sindjelic bijvoorbeeld.

21 maart 2010 om 16:25

en daarom worden jullie nu verwende arrogante types genoemd....... als het een beetje tegen zit dan ligt het aan het stadion......pfffffffffffffffffff

je kent hem vast wel he.....: als de boer niet kan voetballen ligt het aan het veld!!

21 maart 2010 om 17:02

Als Twente zo blijft spelen als de laatste weken gaan ze nog veel meer punten verleizen....... precies

21 maart 2010 om 17:56

@debestepsv

Als het een beetje tegen zit? Heeft het vandaag tegen gezeten dan?
Over arrogant gesproken. Ik zal je de teksten van de psv'ers besparen toen ze nog 9 punten voor stonden.

21 maart 2010 om 21:16

Ik heb Rutten ook eens horen praten over het veld dus houd je stil.. Of zijn jullie ook arrogant?

Slecht voetbal van Ajax.
Liever dat zuinige voetbal van twente en zoals jullie dan noemen dan dat countervoetbal van Ajax.

Btw, slechte scheids! Ongelofelijk!

21 maart 2010 om 14:24

Pff jeetje, wordt je bang nu Ajax zo dichtbij komt?

21 maart 2010 om 14:25

je bedoeld dat twente goed weg kwam in waalwijk doordat een loepzuivere pingel niet gegeven werd aan rkc? En zonder ruiz zou twente 21 punten minder hebben, ajax mist 3 belangrijke spelers en wint met 5-1.....
Meeste doelpunten gemaakt, minste tegen.

21 maart 2010 om 14:58

Wat een geweldige reactie. Je naam spreekt boekdelen. Wie heeft in godsnaam dit groene randje gegeven? Zonder Ruiz, get a life. Zonder Suarez stond Ajax ook 6e. Maar goed ik verlaag me nu tot jouw niveau..

21 maart 2010 om 15:16

Nee hoor. Laatst stond hier nog een artikel dat Suarez niet zo vaak beslissend is. Zonder Suarez hadden we misschien negen puntjes minder... Anders dan Twente, die kunnen niets zonder Ruiz. Mooie speler is dat, jammer dat Twente hem kan rotten en hij zo weer weg is.

21 maart 2010 om 15:27

Ahem.. volgens mij stond er laatst een artikel over hoe goed en hoe belangrijk Ruiz was. Feit is gewoon dat Twente zonder Ruiz 7plaatsen lager zou staan. Waar ze horen naar mijn mening. anti-voetbal

21 maart 2010 om 15:39

@ Technobastard

Nee hoor want Suarez heeft een minder groot percentage van de totale aantal doelpunten van Ajax op zijn rekening dan Ruiz voor Twente.

Ja Suarez heeft 29 keer gescoord maar Ajax heeft dan in totaal ook 85 keer gescoord....dat is dan toch iets meer dan die 52 die Twente er gemaakt hebben waar Ruiz er 19 van heeft gemaakt..... NOg even voor jou de percentages; 34,5 procent voor Suarez en 36,5 procent voor Ruiz.

21 maart 2010 om 14:26

Ik weet het niet hoor.. Maar ik vond Ajax 75% van de wedstrijd domineren.

RKC smeet in periodes met zijn krachten en met strijd (lees veel overtredingen.. je kon wachten op die rode kaart). Einde tweede helft werd Ajax een stuk beter. Na die 3-1 werd men iets minder geconcentreerd (zie grote kansen die ze weg gaven). Daarna ging men weer meer druk zetten en dwong men RKC fouten te maken (jij noemt dat counteren). Ajax probeerde te voetballen.

En slechte scheids? Waaruit blijkt dat. Oké hij keurt een goal onterecht af. Maar qua kaarten had hij gelijk. RKC speelde op het randje en had veel harde overtredingen.

Ajax probeerde wel te aanvallen en bij vlagen echt mooie aanvallen..

21 maart 2010 om 14:26

Klopt, maar Ajax scoort in zo'n wedstrijd wel even 5 doelpunten, bij Twente zou dat één doelpunt zijn.

21 maart 2010 om 14:27

Liever spektakel dan zuinig voetbal. Weer 5x gescoord, dan kan het slecht zijn, maar ik geniet er van!

21 maart 2010 om 14:30

Zo een gefrustreerde tukker hier?
Als Ajax al 5-1 wint met slecht spel kan je nagaan wat het anders was geworden.

21 maart 2010 om 14:32

@rejmo

we spelen 1 wedstrijd slecht , twente speelt 90 procent van zijn wedstrijden slecht. Ajax speelt slecht en wint met mooie cijfers , zo hoort het als je slecht speelt.of Twente nou goed of slecht speelt het spel is niet om aan te zien en ongeloofelijk saai. Maar ieder zijn smaak.
(de Arbitrage was inderdaad weer een groot drama )

21 maart 2010 om 14:46

rejmo met alle respect maar gezien je leeftijd kan ik deze posting niet serieus nemen.twente voetbalde dramatisch tegen rkc.en de scheids van vanmiddag was niet dramitisch de grensrechter was dramatisch want die keurde een onterechte goal af van suarez.verder niets op aan te merken op de overwinning van ajax.

21 maart 2010 om 15:23

@ Rejmo

Oh ja want slecht voetbal en dan winnen met 1 doelpunt verschil is idd veeeel beter dan slecht voetballen en winnen met 4 doelpunten verschil.

Dat jij jezelf nog serieus neemt in je post. Ajax speelde vandaag idd een matige tot slechte wedstrijd (wat ik hier bijna alle Ajacieden ook toe zie geven). Het verschil bij ons is dat dit een itwedstrijd was en ook geen wekelijkse kost is wat het bij jullie wel is sinds de winterstop (en daarvoor was het ook niet heeel veel beter). Kijk alleen al naar het doelsaldoverschil tussen Twente en Ajax ....twente 30, Ajax 65...volgens mij hoef ik niet veel meer te zeggen.

21 maart 2010 om 15:37

Counter voetbal...lol....de eerste doelpunt kwam uit een stil staande moment. Daarna heeft Ajax het prima uitgespeeld met meer balbezit.

Volgens mij weet jij niet eens wat counter voetbal is en zeker niet als je 68 balbezit hebt en 22 kansen creëert...dan moet je wel heel veel balverlies hebben om, om te schakelen en zo een wedstrijd heb ik niet gezien.

Mensen praten maar wat en hebben geen verstand van voetbal.

68 balbezit en hij noemt het counter voetbal de tempo was veel laag vandaag....lol

De 2e van Suarez ja die was mooi gecountert. Maar wat is er mis mee om te scoren vanuit een counter en je prikt er nog 4 erbij.

21 maart 2010 om 23:25

Counter voetbal? Ajax heeft veruit de meeste goals dit seizoen. Waren dat 85 counters?
Nee je heb gelijk hoor. Liever lekker op je stoeltje blijven leunen wachten op de 1.0.
hmm dolle middag in Twente.
Je houd toch van voetbal, goals, aanvallen, spanningen. Niet. Ga dan lekker dammen of driebanden kijken.

22 maart 2010 om 09:59

''liever dat zuinige voetbal van twente en zoals jullie dan noemen dan dat countervoetbal van Ajax.''

En tog wint Ajax met 1-5 en FCT met 0-1

Complimenten Ajax. Nu doet Ajax weer mee, het wordt spannend!

21 maart 2010 om 21:20

Dank je Dutchy en inderdaad, het wordt zeker spannend! Alleen maar beter

Inapkken en wegwezen!
Niet meer over hebben. Slecht gevoetbald, er toch 5 maken. Klaar.

De 1-5 is uiteraard geflatteerd, maar de tweede helft heeft Ajax in ieder geval bewezen dat ze ervoor willen vechten, chapeau.
Pantelic was me toch een draak vandaag, ongelovelijk, normaal loopt ie mooi ruimtes in en werkt hij, nu was het echt allemaal niets.
Suarez begon heel matig maar zodra hij zijn doelpuntje had ging die los.
Ook vond ik dat Rommedahl erg goed inviel, had liever dat jol hem wat eerder bracht maar ach, we hebben gewonnen.
En nu deze plek vasthouden, en hopen dat Twente punten gaat verspelen!!

zeer slechte eerste helft ,

tweede helft goed hersteld,

Gelukkig hebben we volgende week weer iedereen !

en we staan tweeedeee

Lekker Ajax !! Zolang RKC punten verspeeld zijn we in Tilburg zeer tevreden!

21 maart 2010 om 14:23

Daar moest ik ook aandenken. we helpen willem II.

21 maart 2010 om 14:39

Nee we helpen onzelf, zolang willem 2 niet bang hoeft te zijn, gaan ze ook niet belachelijk hard strijden voor elke bal en elke meter. Helemaal als nacompetitie zogoed als zeker is omdat ze niet meer kunnen stijden maar ook niet meer kunnen dalen. Dan willen ze juist niet te veel spelers moeten missen en willen ze dus ook niet tegen onnodige kaarten aanlopen. (zeker met slechts twee speelrondes te gaan, dan is een rode kaart en 3 wedstrijden schorsing meteen al beslissend voor de nacompetitie, omdat spelers dan ook geschorst zijn)

Niet goed, ietwat gelukkig en geflatteerd naar 1-5 zonder 3 belangrijke schakels, de plek waar het vorig jaar niet gebeurde kunnen we verlaten in de wetenschap dat we over PSV heen zijn.
Enoh Man of the Match, liet vandaag ook zien over een aardige dosis techniek te beschikken en was een van de belangrijke factoren die Ajax rust bracht na de 1-1 van Pantelic.

21 maart 2010 om 14:27

Gelukkig? Ajax geeft een eigen goal weg en ziet een 100% goal afgekeurd worden, wat is daar nu weer gelukkig aan?

21 maart 2010 om 14:32

Gelukkig in de zin dat we in de eerste minuten ontsnapt zijn aan tegengoals, dat moet je niet vergeten. Gelukkig is niet altijd mbt op de scheids.

21 maart 2010 om 14:53

klopt kasper. niet helemaal ongelukkig maar over 90 minuten kon er maar 1 terecht winnen. je hebt een punt wat betreft enoh. hij heeft in de eerste seizoenshelft jzijn waarde als balafpakker bewezen maar verspeelde even zo vaak balbezit. en werd daarmee alsnog een enorm onzekere schakel. hij heeft daarna echter zwaar overtuigd. tegen psv als een koning lopen voetballen en vandaag weer het goede voorbeeld gegeven. in deze vorm wordt hij zeer waardevol, wellicht onze nieuwe davids. ook heb ik kritiek gehad op het rendement van rommedahl maar ook hij bewijst het tegendeel. was er zeker niet voor om zijn contract voort te zetten (zelfs niet voor een fractie van wat hij nu verdient) maar zie nu wel in dat hij zeker toegevoegde waarde biedt, vooral ook omdat hij er mee kan leven geen deel van de basis uit te maken en specifieke kwaliteiten heeft die vooral nuttig zijn tegen het eind van een wedstrijd - als verdedigers moe worden.

Mensen die voor Twente of PSV zijn en klagen dat Ajax slecht speelde moeten de wedstrijd van gisteren maar eens bekijken. Zakelijke overwinning dit. RKC is lastig, dat zag Twente thuis zelfs toen ze nipt weer wonnen. Twente nog 2x fouten maken en Ajax gaat er voorbij. 2x gelijk spelen is al genoeg, maar goed, verliezen tegen AZ of Feyenoord zou mooi zijn.

Was niet echt een goede wedstrijd of zo van Ajax maar was ook totaal niet nodig want in 2de helft liepen we gewoon simpel uit.
over Psv heen :D hartstikke mooi
nog 6 finales die allemaal gewonnen moeten worden en dan zien we wel waar we geëindigd zijn.

dit was wel verwachten vanwege de huidige vorm van Ajax.
helaas.

Volgende week weer belangrijke spelers terug. Niet tegen schorsingen aanlopen is nu wel belangrijk.

Mooie 2de helft van ajax, mooie passjes, en ajax laat zien dat ze het ook kunnen zonder vertonghen, alderweireld en de zeeuw, die toch heel erg belangrijk zijn voor de ploeg.
gelukkig was het tegen een mindere ploeg, want anders zat ajax zwaar in de problemen zonder de 3 afwezigen.
eerste helft niet zo mooi voor ajax, het leek wel alsof ze dachten dat ze vanaf het fluitsignaal al 3-0 voorstonden. :P

ajax supporters gefeliciteerd met deze simpele(en verwachte)overwinning.dat het nog een spannend einde mag worden van de competitie.

21 maart 2010 om 14:25

Dank u wel, en het is wederzijds

Nu begrijp ik waarom N'kufo Twente in de underdog positie zet...ajax kende deze wedstrijd problemen vooral omdat het centrum van de verdediging erg onrustig leek, maar tenslotte winnen we toch met 1-5. We hebben nog 6 wedstrijden te gaan en we scoren als een tierelier, hij zou toch kunnen dat de minimale overwinningen van Twente de doorslag zouden geven.

In ieder geval verdient dit Ajax eerste of tweede te worden en gelukkig staan we er beter voor dat een maandje geleden. Is het te laat? wie weet, maar als we zo tweede worden dan kan ik als Ajacied tevreden zijn zelfs met een vrij anti voetbal Twente als kampioen.

Slechte wedstrijd, maar toch weer 5 goals erbij voor Ajax, de 100 halen ze wel..
Helaas 1 punt over ons heen!
Wat betreft rkc, niks te zoeken in de eredivisie.

Druk op die tukkers houden! Hopen dat ze er niet mee om kunnen gaan, zodat Ajax er lekker van kan profiteren :D

Dit hebben we verdien na zoveel wedstrijden goed spelen.
Het enigste wat Twente hoeft te doen is 2x gelijk spelen of 1keer verliezen en 1 gelijk.
Ik zie het nog echt gebeuren ook deze week moeten ze tegen Feyenoord dat kost ook veel energie.

Als je ook ziet

Twente 52-22
Ajax 85-19 als je ziet hoeveel wij hebben gescoort verdienen wij het wel.

21 maart 2010 om 14:26

Als je ziet hoeveel punten Twente heeft verdiend Twente het wel.

21 maart 2010 om 14:27

Als je bovenaanstaat verdien je dat. Niet op basis van doelpunten. 5x1-0 is net zoveel waard als 1x5-0.

21 maart 2010 om 14:30

1x 5-0 is 3 punten
5x1-0 = 15 punten
En dat is net zoveel waard?

21 maart 2010 om 14:35

Haha geweldig dit. Geef mij dan toch maar 5x die 1-0

21 maart 2010 om 14:39

ben je gek, 5x 1-0 is meer waard dan 1x 5-0, gelukkig zien wij ajacieden niet 1x 5-0, maar hebben we al genoeg wedstrijden met 4 doelpunten verschil gewonnen en ik hoop dat er dit seizoen nog 6 bijkomen.

21 maart 2010 om 14:58

Hahaha tjonge wat sla je hier een modderfiguur.

Trouwens als beide ploegen evenveel punten hebben en dus beide:

5x1-0
5x5-0

staat die met 5-0 boven je.

21 maart 2010 om 16:09

Ik denk dat de beste jongen i.p.v net, niet bedoelde. Misschien een spel of een typefout. Maar ik gedraag me volwassen en snap zijn punt wel.

Nou jongens zotehoren speelde we slecht. Maar zolang we een groot scorend vermogen hebben worden we hier al niet verslagen. Dit is de kracht van Ajax met zwak spel makkelijk grote overwinningen maken.

Ajax Heeft Heel Goed Gespeeld !!

Wanneer je zo'n wedstrijd wint dan ben je kampioenswaardig.

Zo zie je maar: ook in Amsterdam draait het puur om het resultaat. De manier waarop is daar net zo onbelangrijk als in Eindhoven, Enschede of Alkmaar.

Uiteindelijk wel een terechte overwinning trouwens.

21 maart 2010 om 14:41

Ajax speelt zeker resultaatvoetbal, ze willen alles winnen. Zoals de laatste 9 wedstrijden, 27 punten, 29 goals voor, 2 tegen (een penalty en een eigen goal). Tja, wat een vervelend saai voetbal....

21 maart 2010 om 14:46

echte he... Het veldspel liet zeker te wensen over, maar Ajax blijft wel gewoon vooruit voetballen, ook na de 3-1 was er nog de intentie om meer te scoren

21 maart 2010 om 21:25

Waaronder: Fc Utrecht, Twente en PSV

22 maart 2010 om 08:08

Ja, je hebt gelijk, maar laten we nou eerlijk zijn: in deze fase van de competitie gaat het nog maar om 1 ding: resultaat! Ajax moet gewoon alles winnen! en of dat nou met 1-0 is of meer, lekker belangrijk!

Jongens gaan we weer van de reacties krijgen van Ajax = Knvb? Dit keer bleek het toch weer niet he.

Ajax = Pantelic.

21 maart 2010 om 14:30

idd, ach, zoiets zeggen ze alleen maar als het uitkomt wat wel vaker bij supporters gebeurt

21 maart 2010 om 14:38

Nee deze week is het Mulder = Ajax haha.

Enoh speelde goed vandaag. Nu Wordt het echt heel spannend voor het kampioenschap.

21 maart 2010 om 14:25

Hoe zo wordt het nu in 1 keer heel spannend. Twente wint de aankomende drie wedstrijden wel, dan kunnen we verliezen van Az. Thuis verliezen we echt niet van Feyenoord. En de laatste dag is het kampioenschap denk ik al wel binnen.

21 maart 2010 om 14:29

Als jullie verliezen van AZ, wat overigens kan gebeuren, en feyenoord pikt een puntje mee uit Enschede, dan wordt het spannend. Er van uitgaande dat Ajax al de komende wedstrijden wint. Ik vind dat Ajax dat aan haar stand verplicht is en als je de tegenstanders kijkt is dat gewoon logisch.

21 maart 2010 om 14:33

Als Twente verliest van AZ en tegen Feyenoord gelijkt speelt is Ajax er al voorbij ...

21 maart 2010 om 14:42

Daarom, laten we hopen op een spannend slot van de competitie.

21 maart 2010 om 14:45

ik denk dat als feyenoord zich veilig heeft gespeeld voor de 4e plek. ze twente gewoon laten winnen. zou wat wezen dat ajax kampioen wordt dankzij feyenoord.

erg geflatteerd, maar ja het is ook wel zo dat Ajax verdiend gewonnen heeft.

Gefeliciteerd Ajax supporters.

Geflatteerd en moeizaam maar wel gewonnen. Ook Ajax mag een keer minder spelen na alle toppartijen van de afgelopen maanden. Volgende week de Zeeuw/vertonghen/alderweireld terug, dan staat niets ons in de weg om deze goede reeks te vervolgen.

Suarez speelde overigens ongelukkig, Pantelic was uit zijn doen, maar Rommedahl viel goed in.

Was gewoon duidelijk dat we vertonghen toby en de zeeuw missen. Maar 1-5. En zoals Luis zegt wij pakken de 3 poente en 2e plak. En dat was vandaag belangrijk

En dan kijk je naar ondere en zie je daar PSV staan! Heerlijk dit!

Nou volle bak gaan concertreren op de laatste paar wedstrijden, het kom nou toch wel dicht bij hoor dat kampioenschap, alleen moet Twente nog punten verspeelden!

Ajax verdient het

verdiende overwinning en we staan 2e!

@ Rejmo : Twente speelt elke week zo zoals Ajax vandaag speelde ( zonder de zeeuw vertongen en alderweireld ) dus zegt meer over dat clupje van jou dan Ajax

1e helft: 1-1, verdiende tussenstand
2e helft 0-4, verdiende uitslag.
Als je zelfs je slechte wedstrijden met 4 goals verschil wint, verdien je het gewoon om kampioen te worden.
Tip voor Rkc: Zet Mulder in de spits, om een bal zo rustig in de hoek te plaatsen, heb je kwaliteit voor nodig, en Mulder heeft die kwaliteit!

Geflatteerd, maar terecht. Gefeliciteerd met de tweede plek!

We hebben vandaag allemaal goed kunnen zien dat we Vertonghen,alderweireld en de Zeeuw hebben gemist. Wedstrijd opzich was niet al te best,1e helft veel gestunt achterin. Als RKC wat scherper was dan zouden ze gewoon voor staan. Wedstrijd maar snel vergeten en op naar volgende week.

Slechte 1e helft, prima 2e helft, 5 goals....op naar de volgende!

Natuurlijk een dik verdiende overwinning voor Ajax. Kwaliteitsverschil was vanmiddag veel te groot. Ajax mag het zichzelf aanrekenen dat het 1-1 stond bij rust. Na rust speelde Ajax een stuk agressiever en ging het tempo omhoog. Na de rode kaart kreeg RKC met 10 man betere kansen dan met 11 man. Maar Ajax speelde de wedstrijd fluitend uit. Gefeliciteerd Ajacieden met de 2e plek. Nog 6 wedstrijden!

gefeli ajax.. zal nog spannend worden tussen twente en ajax maar k hoop stiekem op het scenario en afloop van 29 april 2007

21 maart 2010 om 14:42

Daarvoor staat AZ gelukkig te ver weg, dus helaas

21 maart 2010 om 14:52

ik vind het prima...want Ajax zal dan op basis van doelsaldo winnen...of denk je dat psv in de laatste 6 potten ongeveer een goal of 40 zal maken??

Nee het wordt spannend en ik hoop dat Ajax verdiend het kampioenschap pakt.

21 maart 2010 om 15:13

joh? ik zeg tog met dezelfde afloop

21 maart 2010 om 16:09

Ja en jij geloof dat psv dat verschil zou inlopen? Dezelfde afloop kan alleen als psv met 1 doelpunt verschil kampioen wordt,en gezien het verschil tussen Ajax en psv qua doelpunten voor is dat schier onmogelijk...dus even nadenken voordat je wat zegt.

Verder was dit een matige pot van Ajax...maar wel de 3 punten die heel belangrijk zijn.

Verdiende overwinning, wel geflatteerd.
gun het ajax meer dan psv om kampioen te worden. voetballend veel sterker. al bleek dat niet uit deze wedstrijd.

toch is de hoop gevestigd op twente.

we zullen afwachten, spannend slot van de competitie verwacht ik.

Al met al ben ik blij dat JAn en Toby er volgende week weer bij zijn

Mooie uitslag, maar een wedstrijd om snel te vergeten.
De 1e helft was echt onthutsend zwak, als je zo speelt tegen Ado uit ofzo loopt het misschien wel anders af.
Ik ben blij dat Jan en Toby volgende week terug zijn, werden toch duidelijk gemist.
Jammer dat Ajax niet 100% speelde, ik denk dat er nog meer in zat maar we hebben niks te klagen, als je hier ruim wint (wat alleen AZ nog was gelukt) heb je het goed gedaan.
85 goals al inmiddels geweldig natuurlijk, ook de minste tegen als je naar die cijfers kijkt is er maar 1 ploeg die het verdient de schaal omhoog te houden.

Verder mijn complimenten voor Rkc, wat helemaal geen slechte ploeg is.
ze speelde een leuke wedstrijd en voorin lopen toch gevaarlijke mannetjes.
Jammer dat ze zo goed als uitgespeeld zijn want vind het toch wel een leuk cluppie.

Mijn cijfers :

Steek : 7, Een paar goeie reddingen.

V/d Wiel : 6, Niet echt opvallend vandaag, ook niet slecht een duidelijk 'zesje'

Anita : 5.5, Nog net een voldoende maar Anita centraal is denk ik toch niet handig tegen grotere clubs, nooit meer doen dus als back doet hij het goed, maar centraal te klein.

Oleguer : 5,5, Vond hem indruk maken tegen Feyenoord en Juventus maar hij gaf veel ruimte weg vandaag, als het een ploeg was van het kaliber AZ ofzo hadden we verloren.

Emanuelson : 6,5 , Goede wedstrijd gespeeld.

Enoh : 7 , Erg nuttig vandaag, een bal van de lijn gehaald en goed verdedigt.

De Jong : 6,5 , Speelde weer een prima duel, onze gewilde '10' hebben we gevonden.

Gabri : 6, Niet erg opvallend maar wel aardig gespeeld alleen is er toch wel verschil tussen De Zeeuw en Gabri.

Eriksen : 6, Vandaag niet erg opvallend, maar deze jongen komt er wel.

Suarez : 6,5 , Ook niet zijn beste dag gehad, maar toch weer 2 goals , 29 inmiddels al!

Pantelic : 6, Hier mats ik hem nog een beetje mee, want vond hem een van zijn mindere wedstrijden spelen in het Ajax shirt.

Rommedahl en Lodeiro nog prima ingevallen, op naar een spannende inhaalrace !

Ajax CBS !

21 maart 2010 om 14:33

Ben jij nou positief of negatief? Ajax speelde erg goed, het klopt wat van die 6 voor Pantelic maar ze hebben 5 keer gescoord en verdiend gewonnen. Als dit de cijfers van Ajax zijn zullen die van RKC wel heel laag zijn.

21 maart 2010 om 14:42

We speelden helemaal niet goed, aan het eind liepen we erover heen maar mag het tegen 10 man en een eigen goal wat ons hielp, neemt niet weg dat we deze wedstrijd sowieso hadden gewonnen. Maar goed was het zeker niet, maar dat ligt aan missen van 3 hele belangrijke spelers en een slecht veld.

We wisten van te voren dat dit geen makkelijke wedstrijd was, door de omstandigheden als je dan uiteindelijk 1-5 wint heb je het qua eindresultaat goed gedaan.

21 maart 2010 om 19:34

Twente won in Waalwijk nipt met 0-1 en PSV nipt met 1-2. Dus die 1-5 is helemaal zo slecht niet, al was het spelbeeld van Ajax voor rust natuurlijk niet goed. Dat lag niet alleen aan de knollentuin, maar ook natuurlijk aan het gelegenheidsduo Oleguer- Anita, dat niet echt ideaal was en waar men toch echt tijd nodig hadden om aan elkaar te wennen. Gabri verving De Zeeuw naar tevredenheid. Maar Gabri is niet echt een stap terug wbt het vervangen van De Zeeuw. Die is meer dan opgewassen tegen taak die hij moet uitvoeren.

21 maart 2010 om 14:34

Realistische cijferbeordeling Quaresma02. Mijn complimenten!

21 maart 2010 om 15:19

Ben het wel ongeveer eens met de cijfers. Maar: Emanuelson : 6,5 , Goede wedstrijd gespeeld.
Een 6,5 is voldoende (afgerond ruim voldoende), goed is het toch vanaf 7,5? Maargoed, ik denk dat een 6,5 wel op z'n plaats is. Leuk dat de competitie weer een beetje meer open is. Gefeliciteerd Ajax.

Slechte pot, maar wel de punten wat wil je nog meer!

The only way is up !
Nu op naar de 3e ster en op naar de 100 goals !

Het was geen beste wedstrijd, maar dit soort wedstrijden kun je het toch nooit goed doen. Nog 6 van dit soort wedstrijden en dan maar hopen dat dat voldoende is.
Ik denk met steeds meer weemoed terug aan het thuisduel met Sparta ..... W.t.f. !

21 maart 2010 om 14:37

100 goals wat maakt dat uit. Die derde ster die is belangrijk!

Misschien geen goede wedstrijd maar voor alle beweerde 'teletekstsupporters' waar iedereen het altijd over heeft een prachtige middag!!

Ik ben heel erg blij met dit resultaat als Ajax-fan. De eerste helft vond ik om te huilen, ik was bang dat Ajax het toch weg zou geven terwijl ze alles in eigen hand hadden, de 0-1 van De Jong was een opluchting, maar de tijden van paniek kwamen daarna pas, Pantelic met de 1-1 voor Rkc, toen was ik bang dat de 2-1 er ook al zou aankomen, maar na de eerste helft begonnen we gelukkig gelijk goed met de 1-2, dat daarna de 1-3 van Mulder kwam was een opluchting, Ajax geeft dit niet meer weg en in de slotfase 1-5 winnen bij RKC die het vele clubs zeer moeilijk gemaakt hebben dit seizoen.

Ajax heeft het beste voetbal momenteel, het beste programma voor de resterende 6 speeldagen, maar of ze kampioen worden is nog de vraag.. Ik denk niet dat Twente nog 4 punten gaat verliezen, het wordt een zeer spannende eindstrijd dat zeker maar Twente gaat denk ik ondanks dat Ajax beter voetbal speelt kampioen worden, tenzij we nog verrassingen tegenkomen en dat Twente onverwachts verliest, maar ik acht de kans zeer klein.

Maar we moeten blij zijn, ondanks dat we het kampioenschap verdienen hebben we tenminste vCL als we zo door blijven spelen, maar niets is nog beslist! PSV zie ik geen kampioen meer worden, Twente heeft alles in eigen hand, nu kijken of ze onder de druk nog kunnen presteren.

Voor de mensen die nog anti-ajax gaan doen over dit duel: cijfers liegen niet. 1-5 is gewoon een oorwassing van jewelste.

Suárez weer gescoord, 29 goals alweer.. Denk dat het record van Afonso Alves met 34 goals wel verbroken wordt, gezien het feit dat hij er nog 5 nodig heeft en 6 duels nog gespeeld moeten worden. Ajax heeft 85 goals gemaakt : 27 wedstrijden = 3,15 goals per wedstrijd (gemiddeld), nou dan zal Suárez wel (hoop ik) nog een aantal goaltjes maken.

Ik wil nog wel de Rkc'ers complimenteren, dat ze het thuis zoveel teams zo moeilijk hebben gemaakt, en vandaag Ajax het ook lastig met ze had, bewijst maar weer dat RKC daadwerkelijk wel een Eredivisie-waardige ploeg is, jammer dat ze nu kansloos onderaanstaan. Wens jullie nog veel succes en hoop dat in de laatste 6 duels nog de 17e plek veilig gespeeld kan worden, want Willem II verdient het meer te degraderen dan Rkc.

21 maart 2010 om 19:38

Daar heb je gelijk in. Van de 24 verloren duels zijn het meerendeel 1-0 en 2-1 nederlagen. Dus iedere keer krap aan en dan zit het ook niet echt mee. Ze zijn maar weinig keren echt gedecideerd 'de boot' in gegaan.

Het was niet echt een goede wedstrijd, maar het waren ook niet echt top omstandigheden. Ik ben tevreden met de 3 punten, daar ging het mij om vandaag. Dat het na de 1-1 nog 1-5 zou worden had ik niet gedacht, maar dat had ook meer met de kwaliteit van RKC dan met die van Ajax te maken. Suarez was zoals altijd belangrijk en verder vond ik De Jong en Enoh ook erg sterk spelen. Enoh lijkt naarmate hij meer speelt steeds belangrijker te worden. Rommedahl viel super in, en als hij akkoord gaat met salarisverlaging zou ik hem zeker houden als ideale invaller. Ik zie Ajax sowieso liever zonder Pantelic, al speelde hij niet super slecht. Het was trouwens misschien ook wel goed dat het doelpunt van Suarez in de eerste helft afgekeurd werdt, al klinkt dat gek. Ajax kwam hierdoor direct met vuur uit de kleedkamer en dat leidde direct tot kansen, en een doelpunt. Als het al 1-2 stond bij rust had ik het gevoel dat Ajax er te makkelijk ging over denken. Al met al, de kampioenstrijd gaat nu echt beginnen!

verdiende overwinning vandaag..het voetbal was niet om aan te zien,maargoed dat kan ajax ook weleens gebeuren,want twente en psv winnen zo al bijna het hele seizoen,dus mag ajax ook weleens een off-day hebben en toch nog 5-1 winnen,dat kan je ook kwaliteit noemen.!

Rkc durft alleen ajax het niet lastig te maken.

Matige wedstrijd waarin Ajax gelukkig weer uiterst effectief bleek. Enoh is een held die de laatste tijd echt zijn draai aan het vinden is, bovendien pakt hij wederom geen geel met een domme overtreding!

De achtervolging duurt voort.

Knap hoor Ajax...
Niet goed spelen en toch veel kunnen scoren, petje af..
Op basis van de gescoorde doelpunten(aanvallend spel) dit seizoen, en de overwinningen op alle "topclubs", verdienen jullie toch wel om kampioen te worden. Vind het niet leuk om te zeggen, maar ik kan er niet meer omheen..
Mijn complimenten..

21 maart 2010 om 14:39

Kunnen we dan op jullie steun rekenen met de wedstrijd in Enschede in het vooruitzicht?

21 maart 2010 om 14:42

Mooie sportieve reactie...en het is wel zo...ajax probeert altijd aanvallend te spelen...wat natuurlijk niet altijd lukt...maar als je zoveel goals hebt gemaakt,en vaak aardig speelt,dan verdien je meer...

We hebben soms de scheids mee gehad,en soms tegen...maar vooral ook pech tegen Sparta thuis bv.

Ik wil zeker nog niet zeggen dat we kampioen worden(hoop ik uiteraard wel)...maar de 2e plaats zou al goed zijn...zeker als je kijkt waar we vandaan komen...want zeg eerlijk,had iemand tijdens de winterstop verwacht dat Ajax 6 duels voor het eind op deze positie zou staan?

Voor het Nederlands voetbal is het gewoon beter dat Ajax kampioen wordt...want hoewel Twente bij vlagen zeker aardig kan spelen,worden ze Europees uit telkens geslacht.,..en heeft Ajax gewoon veel meer ervaring om de punten te halen,wat zeker niet altijd lukt.

Ben blij dat we het weer spannend maken...nu eerst maar van Grunn thuis winnen...want ook dat zal alles behalve makkelijk gaan..

Slechte pot, slecht veld. Keeper van RKC viel positief op. Vond enoh ook voetballend goed mee doen.
verder nog 1vraagje; ik keek op EL op internet 1malig, en nu loopt de wedstrijd van AZ - Sparta er gewoon achteraan door. Is dat normaal?

21 maart 2010 om 14:41

Code zal wel voor de hele dag geldig zijn op het kanaal waar je voor betaald heb

Vandaag was het een slechte wedstrijd het maakt allemaal niet uit we moesten winnen.

Als Twente dit doet word Ajax kampioen
2x gelijk spelen
1x gelijk spelen, en 1x verliezen.

AZ, Heerenveen, Feyenoord, NAC komen er nog aan dat zijn ploegen waar je het zeker nog moeilijk krijgt.

21 maart 2010 om 17:51

heerenveen wint twente thuis wel dat weet ik zekers
feyenoord kan moeilijk zijn maar is ook in enschede
zeg eens eerlijk twente verdiend het 1keertje als kampioen jullie de beker en de j.cruyf schaal
dan weten we dan zeker dat jullie dan niet worden kampioen volgend seizoen als je die schaal wint
wie de schaal wint wordt nooit kampioen alleen psv is dat gelukt en de rest niet

Was na gisteren ook wel te verwachten. Ik had niet verwacht dat Ajax punten zou verliezen bij Rkc. Je kunt echter wel zien dat je tegen dit soort ploegen gewoon heel moeilijk kunt voetballen gezien de eerste helft. Dit zijn echt ploegen wie het veld op komen, niet met de instelling van we willen een punt halen tegen Ajax, ze gaan het veld op om niet zo dik te verliezen. Na de rode kaart van Berger zag je RKC uit elkaar vallen. en zie je Ajax gewoon uitlopen.

Moet wel toe geven dat Ajax tot de laatste minuut doelpunten wil maken. Bij Twente en PSV zie je gewoon dat 1 a 2 doelpunten verschil voor hun voldoende is, en spelen ze de wedstrijd op hun akkertje uit. Bij Ajax is het leuk om te zien dat ze eigenlijk nog niet te vreden zijn met een voorsprong van 5-1, en dat ze er eigenlijk nog wel een paar willen maken.

De competitie word leuk op, Twente mag nog maar 1 keer verliezen of 1 keer gelijk spelen. Ze hebben minimaal 86 punten nodig om kampioen te worden hoe het er nou voor staat. want ik zie ajax eigenlijk geen punten meer verspelen.

Ajax suporters gefeliciteerd, moge de gene die het verdiend aan het eind bovenaan staan.

RKC goed gespeeld, ik vond het wel sneu voor ze dat ze dan zo veel goals tegen kregen.
Voor mijn club Ajax ben ik blij, maar oh oh oh wat was het dramatisch.

Berger natuurlijk oerdom.. 4 overtredingen gemaakt waarvan 2 keer geel, dan doe je toch iets verkeerd.

Uiteindelijk blij met de punten, ook al was het spel frustrerend.

Dat er in de eredivisie nog zulke velden worden toegestaan. Echt een knollentuin tot en met. Ajax pakt verder verdient de 3 punten. Nu nog 18 punten pakken en dan is de 30ste titel eindelijk binnen in Amsterdam.

Ajax speelt slecht, wint met 1-5, kan je nagaan hoeveel het zou worden als ze goed speelde.

Enoh was belangrijk, vooral in de eerste helft paar keer erg nuttig.

Suarez ook weer belangrijk, ook nog een onterecht afgekeurd doelpunt anders had hij er gewoon weer 3 gemaakt.

Het leek alsof ajax geoefend had met die korte corner, viel in de 1e helft al bijna meteen een doelpunt uit, 2e keer was het wel raak.

PSV ingehaald, nu twente nog!!!

had Ajax 3 jaar geleden deze pot ook maar gewonnen...

Zeer slechte 1ste helft, redelijke 2de helft, toch 3 punten.

Ajax begon zeer slecht aan de wedstrijd tegen een fel Rkc, dat de eerste 20 minuten domineerde, maar kwaliteit miste om Ajax écht pijn te doen. Na rust begon Ajax een stuk beter en besliste het de wedstrijd eigenlijk in 10 minuten tijd. Zo kan het dus ook.

Het belangrijkste vandaag zijn de 3 punten. Het spel moeten we snel vergeten. Hopelijk hebben we er wel van geleerd, want tegen ploegen als Ado, Willem II en Nec zul je misschien wel afgestraft worden voor het belabberende spel van het eerste kwartier.

Nog 6 wedstrijden te gaan dus. Ajax heeft vandaag gedaan wat het moest doen en kan weer uitkijken naar volgende week, al spelen we ook nog tegen Go Ahead Eagles voor de beker.

Ajax heeft 22 keer op doel geschoten dus wat wil men nou? Geflatteerd? Serieus, Ajax heeft meer dan 30 (!?!) doelpunten dan Twente gemaakt, een doelsaldo van plus 66 en nog steeds kunnen mensen het niet laten. Dan men geen liefde voor Ajax heeft, prima, maar er zijn hier losers die echt te ver gaan!
Morgen krijgen we zeker weer een column van van Hanegem die dit voetbal niet leuk vind...tja, de azijnpissers zijn nooit tevreden, toch? Het is Lucky Ajax of geflatteerd en dat soort onzin. Ajax moet gewoon zo doorspelen en hopelijk zullen we aan het einde van rit de derde ster vieren!

Een zeer slechte wedstrijd van mijn Ajax...maar gelukkig wel de 3 punten mee...en ze zijn verdiend.

Eindelijk de 2e plaats...en psv voorbij...we moeten minimaal de 2e plaats vasthouden...en dan zelf geen fouten maken en hopen dat Twente nog punten laat liggen.
Het zou mooi zijn als we alsnog kampioen worden...in de winterstop leek het totaal onhaalbaar...maar 6 potten voor het eind zijn we weer helemaal terug in de race...

Als Ajax blijft winnen ben ik benieuwd of Twente met de druk om kan blijven gaan...
Gelukkig is ons centrale duo er volgende week weer bij...en ook de Zeeuw...want dat zijn belangrijke spelers die we missen...

Mijn weekend is weer helemaal goed...en wat wordt het weer spannend naar het einde toe...

Verdedigend stond het inderdaad niet goed genoeg, maar mag het zonder ons vaste centrale duo. RKC speelde 1e helft natuurlijk ook wel aardig, beetje pressie, scherp, kort erop, veel overtredingen.
Dan krijg je het idd moeilijk met zo'n verdediging, maar aanvallend ook behoorlijk wat gecreeerd.
2e helft begin je goed, kom je op voorsprong en na de 1-3 en rode kaart speel je hem goed uit.
Goed resultaat, 5 goals, 2e plek gepakt en nog maar 4 punten achter de nummer 1. Wat willen we nog meer?

nette uitslag!... wel knap dat ajax zich zo herpakt na zo grote achterstand... Maar toch denk en hoop ik dat Twente kampioen wordt.. 4 punten is natuurlijk niet niks en twente pakt gewoon overal zakelijk dr puntjes... Zou het ook wel mooi vinden,, mooie club met mooie supporters

RKC heeft in iedergeval wel laten zien dat ze eredivisie waardig zijn. Ze hebben Ajax het lastig genoeg gemaakt maar het zat gewoon niet mee. Overigens een terechte overwinning voor Ajax maar niet eentje waar je trots op moet zijn als je niet naar de cijfers kijkt. (het was echt zo'n wedstrijd waar je de teletekst supporters er zo uit pikt)

21 maart 2010 om 14:39

haha, ja dat is waar
ik was vandaag (helaas) ook een teletekst supporter en ik heb een goede middag

Heerlijke weekend, psv en twente spelen gelijk. Ajax pakt de drie punten en ze staan nu 2e..vandaag was de 1e helft echt slecht maja 2e halft goed gemaakt...ze missen jan en toby gewoon en de zeeuw natuurlijk..het is nog lang niet gespeeld!!

Ajax wordt kampioen. Simpel gezegd...clubs als Twente gaan nu de kampioenskriebels krijgen en dit gaat ze opbreken...het "we zijn nu zo dichtbij, maar ook nog zo ver weg...en we hebben hier geen ervaring mee" gaat Twente nu opbreken. Feyenoord en Az zijn geen misselijke tegenstanders. En wilt Twente kampioen worden dan moeten ze die wedstrijden wel winnen! En laat Twente nou net geen team zijn om zelf het spel te maken.

overigens wat een belachelijk slechte arbitrage vandaag. Ze zagen aan beide kanten bar weinig.

speelronde 21 ; twente 2-0 heracles
speelronde 22 ; ajax 3-0 twente
speelronde 23 ; vitesse 1-2 twente
speelronde 24 ; twente 1-0 willen Ii
speelronde 25 ; twente 2-1 nec
speelronde 26 ; rkc 0-1 twente
speelronde 27 ; twente 3-1 ado
speelronde 28 ; psv 1-1 twente

speelronde 21 ; ajax 4-0 roda
speelronde 22 ; ajax 3-0 twente
speelronde 23 ; heerenveen 0-2 ajax
speelronde 24 ; ajax 4-0 vitesse
speelronde 25 ; ajax 4-0 utrecht
speelronde 26 ; sparta 0-3 ajax
speelronde 27 ; ajax 4-1 psv
speelronde 28 ; rkc 1-5 ajax

Doelsaldo Twente +30
Doelsaldo Ajax +66
Doelsaldo PSV +38

Ik denk dat je er moeilijk om heen kunt dat ajax dit kampioenschap gewoon verdiend.

Ajax Amsterdam Cbs! (L)

21 maart 2010 om 14:45

1. FC Twente 71
2. Ajax 67

Zo moeilijk is dat niet En ik ben zelf Ajacied.

Verder is het nogal suggestief dat je de eerste 20 speelrondes niet meeneemt. Wie bovenaan staat, staat daar verdient. Mochten wij Twente nog kunnen inhalen zijn wij verdient kampioen, maar als Twente eerste blijft is dat ook verdient.

21 maart 2010 om 14:50

ik was dit toevallig aan het kijken en het viel me nogal op dat er wel heelveel verschil zit tussen de uitslagen van Ajax en die van Twente. En het is ook wel een beetje veel om alle wedstrijd neer te zetten he

21 maart 2010 om 14:55

Dat is zo, maar alleen de laatste 10 is niet eerlijk. Twente speelde een veel sterkere eerste competitiehelft dan de 2e, en bij Ajax precies andersom.

Als Ajax zo blijft spelen gaan ze nog wel ergens punten laten liggen. Als dat gebreurt kan het feest in Enschede beginnen.

21 maart 2010 om 14:49

Ja, want Twente speelt de pannen van het dak natuurlijk.

Ik weet niet of jij hun laatste wedstrijden hebben gezien, die waren nog dramatischer en daarbij heeft Ajax de kwaliteiten om alsnog 5x te scoren en ik kan me de laatste keer niet herrineren dat Twente dat deed.

Zou ik dus op jouw manier redeneren dan zal Twente meer punten dan Ajax laten liggen en kan het feest in Amsterdam beginnen.

Geflatteerde, maar terechte, overwinning van Ajax.

Props voor Rkc, alles gegeven. Het word een spannend slot van de competitie!

Ach laat de twente en psv supporters Ajax maar bekritiseren. Zij moeten ook naar iets zoeken. Ze vergeten alleen dat Ajax de hele seizoen het beste voetbal heeft laten, en meeste doelpunten gemaakt en de minste hebben tegen gekregen. Kunnen er gewoonweg niet tegen dat Ajax de 2de plaats heeft veroverd en dichterbij komt, het is te lezen bij sommige reacties. Ik begrijp dat het spel van twente en psv niet zo best zijn, dat weten we allemaal wel volgens mij.

Verdiende overwinning van Ajax
Ik moet toch zeggen dat de Ajacieden die hier al wekenlang roepen dat Ajax zo briljant speelt gelijk hebben
Vandaag werd RKC weggespeelt met flitsend combinatievoetbal .. na 70 minuten was RKC helemaal zoekgespeeld
Ja Ajax gaat op deze manier ADO , NEC , Heracles en Willem2 totaal vernederen
Twente en PSV verdienen geen plek in de CL .. alleen Ajax kan ons land vertegenwoordigen jullie hebben gelijk
Die Eriksen wat een geweldenaar jongens dat word een hele grote
Ook geen zorgen voor het wk want met Steek en v.d. Wiel hebben we de wereldtop in huis
En thuis spelend is Ajax nog sterker !!

21 maart 2010 om 14:50

Wat zit je nou stom sarcastisch te doen? Beetje gefrustreerd dat Ajax inloopt?

Je legt Ajacieden woorden in de mond, helemaal niemand zegt dat Twente of PSV geen Cl verdient. Mogen we niet eens meer trots zijn op ons eigen team? We spelen niet goed, maar dat kan ook bijna niet op het knollenveld van boer Siem tegen de nummer allerlaatst. Toch maken we 5 goals. Mooi voetbal is het misschien niet altijd, we zijn wel donders productief, 85 goals in 28 wedstrijden is niet niks.

Is dit nou de Tukkerse bescheidenheid? Provocerende reacties plaatsen in wedstrijdtopics van andere teams? Ik hoop dat je trots op jezelf bent, applausje voor jou! Blijkbaar ben je niet in staat om een zinvolle reactie te plaatsen en ga je dan maar topics vervuilen met dit soort provocerende onzin.

Ik vind het echt heel jammer dat mensen het blijkbaar nodig vinden om zo enorm met modder te gooien. Als Twente kampioen wordt, en die kans acht ik bijzonder groot, sta ik vooraan om jullie te feliciteren, en zal ik niet ontkennen dat het een volledig verdient kampioenschap is.

En wat Steek en vd Wiel vandaag fout deden is mij helemaal een raadsel

21 maart 2010 om 14:58

Je hebt gelijk hoor
maar jij leest blijkbaar nooit topics over Psv of Twente
daar staan per keer 100 reacties van ajacieden die Twente en Psv niks gunnen en beide clubs cl onwaardig vinden en alleen Ajax goed genoeg
maar zoals je vandaag tegen RKC kon zien .. Ajax was niet best dus eerst maar eens zien of jullie alles nog winnen
Er zit een wereld van verschil in Ajax uit of thuis dus succes tegen Willem2 , Nec en Ado

Als Ajax alles wint en Twente verprutst het is Ajax verdiend kampioen en ben ik de eerste die je feliciteerd
Maar somige Ajacieden moeten wat realistischer zijn , roep niet zomaar dat je alles wel even wint en dat Twente moet zeggen dat we kampioen moeten worden ... het word nog spannend

21 maart 2010 om 15:57

Je bedoelt mensen die net zulke provocerende reacties plaatsen als jij nu hier doet?
Lijkt wel een kleuterklas, ajacieden provoceren, dus wij provoceren....

Ajax speelde niet echt goed, maar de punten zijn binnen en daar gaat het nu alleen nog maar om. Het zegt trouwens wel wat over Ajax dat ze drie belangrijke spelers missen en dan toch even met 1-5 winnen...

Ik zie Twente nog wel punten verspelen, vooral tegen AZ in Alkmaar. Mocht Twente toch kampioen worden en Ajax tweede, dan ben ik alsnog tevreden omdat we er toch iets van gemaakt hebben nadat iedereen Ajax afschreef voor de winterstop.

je ziet toch maar weer dat ajax zwakkere wedstrijden kan winnen met een ruime overwinning
wel 1 kritiek punt: in de breedte is ajax aanvallend sterk (eriksen, lodeiro, de zeeuw, de jong, suarez, pantelic, rommedahl etc.) daar zit het wel goed maar we moeten toch constateren dat het verdedigend in de breedte niet goed zit, wielaert en oleguer zijn in de 30, gaan niet lang meer mee en wielaert speelt sowieso niet, oleguer wisselvallig, de enige 2 echt goede en stabiele verdedigers zijn alderweireld en vertonghen, er zal dus geïnvesteerd moeten worden in een verdediger (als er geld is)
wordt nog leuk dit seizoen denk ik, want vergeet niet, we doen niet alleen weer mee om het kampioenschap maar we hebben ook de knvb beker nog

21 maart 2010 om 15:01

35 spelers onder contract en daar zitten niet genoeg eredivisiewaardige verdedigers onder???
Begrotingstekort van 25 miljoen terwijl ze al de hoogste begroting hebben van alle ploegen.
En dan vraag jij om extra investeringen voor nog een verdediger.
Een goede technische dienst bij Ajax aanstellen, trek daar eerst wat geld voor uit, dan zullen alle wensen vervuld worden. Omdat er dan verstandiger in spelersmateriaal geinvesteerd wordt.

Zo de titelstrijd is weer open, op naar een zinderend spannend slot van de competitie!!!

21 maart 2010 om 16:45

kritisch lezen is altijd welkom bozzie67
ik zeg niet voor niets ALS er geld is om te investeren hè...
35 spelers onder contract, dat wilt niet zeggen 35 verdedigers hè (dat zeg je ook niet maar toch) onder die 35 spelers zullen er misschien 10 zijn die verdedigen, daarvan is de helft onder de 20 en speelt bij ajax 2 of in de a1...
die spelers moeten nog rijpen, verhuren bijvoorbeeld...
daarom zeg ik: investeer in 1 of 2 verdedigers ALS dat kan, zo simpel is het, ik zei ook niet voor niets dat ajax aanvallend in de breedte sterk is maar verdedigend niet... (ok, boilesen misschien maar ook hij is nog erg jong)

21 maart 2010 om 16:40

Ik zag vandaag daley blind weer spelen, haal die maar terug. Heb je een prima talentvolle verdediger als back up.

Wow wat was dat een fantasieopstelling achterin zeg. 1 en al drama wat daar achterin gebeurde waarbij het middenveld beter centraal in de verdediging had kunnen staan zowat. Het deed pijn aan mijn ogen de wijze waarop 1e helft gevoetbalt werd. Ajax zal achterin toch het nodige moeten gaan bedenken want bij uitval van 2 centrale verdedigers valt kennelijk alles als een kaartenhuis in elkaar.

Idd snel vergeten en naar boven kijken.

twente moet ook nog de beker tegen feyenoord.. toch veel grote wedstrijden en veel druk.. maar twente gaat sowieso punten verspelen maar hoeveel is de vraag.. hopelijk de laatste 4 wedstrijden die erg zwaar gaan worden met ontzettend veel druk tegen heerenveen, az, feyenoord en nac.. dat zijn toch de minste niet.. ze hoeven niet eens te verliezen.. gelijkspel 2x is ook genoeg

al met al heeft Ajax een grote puntenverlies goedgemaakt na de winterstop en zetten veel druk op twente.. hopelijk die 3e ster maar ik wil ook niet te hard van stapel lopen maar ow wat zou dat mooi zijn.. vertrouwen is er genoeg in Amsterdam!

Ajax Kampioen!

Misschien is wel de uitslag enigzins geflateerd maar dat Ajax verdient heeft gewonnen dat is duidelijk zeker als je naar de statistieken bekijkt dan zie dat Ajax in alles de beste is geweest.alleen denk ik wel dat het spel van Ajax een stuk beter mag volgende week want anders gaat het spel dat ze vandaag spelen nog eens punten kosten.gelukkig zijn de jongens Aldeweireld,vertonghen en De Zeeuw er weer bij voor volgende week.als De Zeeuw erbij was geweest dan had ik gevreesd voor een grotere nederlaag voor Rkc.wat ik toch altijd knap vindt is dat als Ajax een keer slecht speelt toch altijd met wat doelpunten verschil weet te winnen en dat is in tegenstelling met Twente en PSV die vaak met wat minder goed spel weten te winnen met een minimaal verschil.ondanks de wedstrijd ben ik toch blij dat Ajax de 2e plek heeft over genomen van Psv.dat is in mijn ogen een goede prestatie zeker in de wetenschap dat de achterstand maarliefst 9 punten bedroeg.
Al hoewel Ajax nog een lange weg te gaan heeft denk ik dat Ajax 2e wordt.over het kampioenschap zou ik nog even over zwijgen want 4 punten is toch wel redelijk veel als je het progamma van Twente bekijkt.maar we zullen zien wie zich na 34 speelronde de sterkste mag noemen.

Twente hoeft ook helemaal niet meer te verliezen. 2x gelijk spelen is al genoeg als Ajax de resterende wedstrijden weet te winnen.
Ajax hoeft niet langs Twente als ze maar gelijk komen want zowel op doelsaldo als op onderling resultaat zal Ajax boven Twente eindigen.
Ik zie nog steeds genoeg kansen op de 30e landstitel

Je merkt dat de druk op Ajax ook groter wordt, het niveau begint al (dramatisch) te zakken. Dit gaat niet 6 wedstrijden goed.

21 maart 2010 om 14:54

Gelukkig spelen we niet 6 uitwedstrijden op het veld van Rkc.

21 maart 2010 om 14:59

En ook niet 6 wedstrijden zonder ons centrale duo en belangrijkste middenvelder!

21 maart 2010 om 15:02

Het ligt bij ajax altijd aan het veld of de scheidsrechter (knvb) als ze slecht spelen maar nooit aan hun zelf. Hoezo arogant.

21 maart 2010 om 15:18

Je kan niet ontkennen dat het veld dramatisch slecht was. Dit werd zelf aangegeven door spelers van Rkc meen ik. Ajax moet het hebben van positiespel, een goede grasmat heeft hier zeker een grote invloed op. Spelen ze op een modderveld, dan komt het meer aan op bikkelen en hiervoor heb je weinig voetballende kwaliteiten te hebben. Plus het feit dat er drie geschorsten waren. Desondanks weet Ajax toch met 1-5 te winnen en dat is gewoon goed.

21 maart 2010 om 22:25

@ Lothar_nl

Volgens mij heb je de interviews van de Ajacieden niet gezien vandaag. Er wordt door Jol over 'mietjes' gesproken, over een 'dramatische eerste helft van de spelers' enz. Er is dus zeker zelfreflectie.

Enne... leer eerst maar eens het woord arrogant spellen, want als je het niet eens goed kunt spellen, weet je ws. ook niet wat het betekent en heeft het dus voor mij ook geen zin om daar op in te gaan.

21 maart 2010 om 14:59

Ajax miste centraal de verdediging en de Zeeuw...verder was het veld ook dramatisch...

Ik snap dat het je wens is...maar Ajax speelt momenteel nog steeds het beste voetbal...en het is niet altijd even goed zoals het vandaag matig was...maar is psv of twente dan wel goed bezig?

Een beetje realisme kan geen kwaad...dat je teleur gesteld bent dat Nederlands mooiste club steeds dichterbij komt is jou probleem.

We zijn er zeker nog lang niet...en kunnen makkelijk nog 3e eindigen...maar voorlopig staan we 2e met 4 punten achter de koploper...en had dat tijdens de winterstop gezegd,en iedereen lachte je uit...

Ajax verdiend op basis van strijd en grote uitslagen kampioen te worden...of dat ook gebeurt is een 2e.

21 maart 2010 om 17:58

De druk neemt voor twente toe. Ajax weet wat het moet doen. Zo dramatisch als jij het doet voorkomen is het niet qua niveau.... 1 week tijd 9 voor en 2 tegen met 6 punten.

altijd dat gezeur over die andere 2 clubs waarvan jij geen supporter bent,ik snap dat geouwehoer onder elkaar niet,stelletje slechte suporters.kijk dat je voor je club bent okè',maar zeik een ander niet steeds af.en dat vergelijken of terugkijken heeft totaal geen zin,het is zo het nu is en niet anders. Over 6 speelronden zien we wel wie de kampioen is ,en wie het dan ook is,die ploeg was over 34 wedstrijden de beste.(punt)uit.

21 maart 2010 om 15:04

het feit dat je kampioen wordt wil nog niet zeggen dat je de beste bent.. Het wil meer iets zeggen over hoe effectief je bent. (zoals Twente dit seizoen, absoluut niet het beste, maar wel zeer effectief)

21 maart 2010 om 15:12

hierin geef ik je gelijk. De duitse nationalmannschaft voetbalt ook (bijna) altijd dramatisch en het nederlandse elftal op z´n ajax, maar aan het einde van de rit wint meestal de duitse efficiency het van het mooie nederlandse voetbal.

in de reactie's hier boven krijg ik het gevoel dat ajax alle komende wedstrijden al heeft gewonnen??
De titel strijd ligt weer helemaal open. Maar PSV kan net zo goed nog kampioen worden. Want als ajax 1 x verliest en PSV wint is PSV over ajax heen.
Gelukkig wint ajax de wedstrijden waarin heel slecht wordt gevoetbald dit jaar wel. Waar dat de andere jaren weleens anders was.
Ik hoop dat ajax kampioen wordt, want dat verdienen ze ook(doelsaldo zegt genoeg).
Maar dat of ze het worden zal de komende weken duidelijk worden.

Een ajax supporter.

21 maart 2010 om 15:00

Ze hebben nog niet gewonnen inderdaad, maar gezien het schema wel een grote kans om ze allemaal te winnen

21 maart 2010 om 15:15

Maar als Ajax een wedstrijd niet wint kan psv langzij komen. Maar om de 2e plaats vast te houden moet psv ook alles winnen, en gezien het programma voorspel ik dat Ajax meer punten pakt dan psv.

Ik lees hier reacties dat Ajax het kampioenschap verdiend, maar kampioen wordt je als je de meeste punten aan het eind van de rit hebt. Twente staat er het best voor. Ik denk dat Ajax blij moet zijn als ze op de 2e plek eindigen, want dat het niemand 7 weken geleden nog gedacht.

Ja maar het is al eerder geweest dat Ajax kampioen kon worden door nog maar een wedstrijd te winnen blabla.. en die wonnen we dan niet
gewoon niet te veel praatjes krijgen de 6 finales die er in de competie komen allemaal winnen en nogmaals zoals ik in me vorige reactie ook al zei dan zien we wel waar we staan op de ranglijst maar dan kan ajax zichzelf niet veel verwijten.

heel mooi dit. nu twente nog !

beste rkc'ers, met zoveel kansen maar 1 goal notabene door een ajacied hebben jullie niets te zoeken in de eredivisie, als je dit soort kansen niet maakt dan wat is er nog meer nodig?

beste ajaciedem, het spel was niet om aan te zien maar wel 5 goals, snel vergeten en doorgaan, en hopen dat er in enschede veel verloren word door twente.

21 maart 2010 om 15:17

Waarom zo neerbuigend over Rkc?
Die jongens doen ook hun best ...er lopen een paar goeie spelers rond ... misschien koopt Ajax er wel een
Boulahrouz kwam ook van deze mooie club

21 maart 2010 om 16:03

Moet hij ze dan de hemel in prijzen?
RKC heeft best een paar aadige voetballers rond lopen, maar het is gewoon niet goed genoeg, dat blijkt toch ook uit hun achterstand op de nummer 17?
En als het 1 wedstrijd is waar je net even niet het geluk hebt dat zo'n bal binnenvalt, dan kan je het hebben over gebrek aan geluk, maar als het systamatisch het hele seizoen gebeurt, dan is het gewoon gebrek aan kwaliteit

Natuurlijk een dik verdiende overwinning voor Ajax
Maar tot aan het eigen doelpunt en de rode kaart was het niet goed
Als Ajax in uitwedstrijden zo blijft spelen gaan ze nog punten verspelen
Als ze alles winnen word Ajax kampioen want Twente verliest nog wat punten ... hoewel de 1-1 in Eindhoven knap was
Ik denk dat als Ajax nog punten verspeelt word Twente kampioen .. zo niet dan word het Ajax ... de wedstrijden tegen Ado en Nec zullen cruciaal worden voor het kampioenschap

Ik zie goeie kansen voor ajax om kampioen te worden, ze winnen nu zelfs hun slechte wedstrijden met ruime cijfers drnaast heeft ajax het makkelijkste programma.
Twente moet nog tegen vvv, az en nac breda uit en thuis tegen feyenoord en heerenveen allemaal lastige potjes ook als je kijkt naar de manier dat twente zn wedstrijden wint dat moet een keer fout gaan ik zie twente cker nog 2 keer punten verspillen.
Ajax moet er maar voor zorgen dat ze alles winnen.

" De hoofdstedelingen konden niet eens mopperen over de 1-1 ruststand, hoewel een op het oog geldig doelpunt van Luis Suárez werd afgekeurd" Dat lijkt me een beetje met elkaar in tegenspraak

21 maart 2010 om 16:48

Nee hoor, het woord hoewel maakt de zin goed.

goed gewinnen mooie cijfers. maar 1 ding valt me op als ik een beetje snel naar beneden scroll dat ik ging een psv'er ziet

Wat een gelul hier over CL geen 1 Nederlandse club presteerd wat op dat podium dus ook Ajax niet.
Iedergeval kijkt iedereen bij Ajax naar boven wat begrijpelijk is maar een misstap is weer plek 3.
Toch gefeliciteerd Ajax wordt wel spannend nu toch denk ik dat Twente het wordt mogen nog 1 keer verliezen dan is er nog niets aan de hand.
M.v.g. Tukker Terror

Ondanks een mindere wedstrijd, toch ruim gewonnen op het knollenveld van Waalwijk. Over PSV heen gehuppeld èn afhankelijk van nog maar 1 team: Twente.
Twente verlies nauwelijks deze competitie, maar speelt naar verhouding nog wel eens gelijk. Wanneer je nu Ajax en Twente head-to-head vergelijkt zie je dat Ajax haar wedstrijden makkelijker wint en ook ruimer. Van de laatste 10 wedstrijden was de 0-2 uit bij Heerenveen de kleinste uitslag. In alle andere wedstrijden werd meer gescoord. Mc Laren had gisteren wel een punt door te stellen, dat hij Ajax gezien het programma niets ziet verliezen. Daar staat tegenover, dat Twente met wedstrijden tegen Heerenveen, Feyenoord, AZ en ook NAC nog genoeg wedstrijden heeft, waar het ook zomaar gelijk zou kunnen spelen, wat ook helemaal niet vreemde uitslagen zouden zijn. En met een beetje pech verlies je zelfs één van die wedstrijden, want Twente speelt al sinds de winterstop niet echt groots. En bij 2 keer gelijk van Twente en daar tegenover 2 keer winst van Ajax hebb en de Amsterdammers reeds de stand gelijk getrokken, maar wel met het voordeel van een uitstekend doelsaldo, dat dan ons voordeel kan gaan zijn.

21 maart 2010 om 16:13

Ik zou PSV nog niet afschrijven. Dat deed iedereen 2 jaar geleden ook en je zag wat er toen gebeurde.

21 maart 2010 om 16:26

Hij schrijft PSV nergens af, hij zegt alleen dat we het in eigen hand hebben (om PSV onder ons te houden dan)

21 maart 2010 om 16:55

@thomaslegend

Ik schrijf PSV (nog) niet af, maar er is wel wat veranderd. De Eindhovenaren zijn nu afhankelijk geworden van Ajax en natuurlijk Twente. Blijft Ajax winnen.....blijft PSV achter hen staan, dus hebben de Amsterdammers de twede plaats in eigen hand.
En wbt 2 jaar geleden. De situatie is toch lichtelijk iets anders. Dat seizoen heeft vrijwel het hele seizoen PSV de lijst aangevoerd. Zelfs op enig moment met 11 en 12 punten voor op AZ en Ajax. Hebben dat seizoen tot de 33 speelronde geleid. Zagen toen AZ met 2 punten over zich heen komen en ook Ajax, dat op doelsaldo de tweede plaats pakte na de 33ste speelronde. Daarna in 34ste speelronde heeft men over geluk echt niet te klagen gehad. Want dat AZ zou verliezen (tegen met alle respect Excelsior) had niemand, maar ook niemand vooraf gedacht. Ajax won met 2-0 bij Willem II en had PSV 5 goals verschil nodig bij Vitesse. Ajax had dus de 3-0 nodig die niet kwam en Vitesse schoot 2 minuten voor tijd voor een open en leeg doel (keeper was al uitgespeeld), vanaf 5 meter naast. Dus dat seizoen heeft PSV nooit in de achtervolging gemoeten, wat toch anders is dan zoals vrijwel altijd het verdedigen van een voorsprong.

21 maart 2010 om 17:28

@ rodenski

Ik had verwacht dat Az punten liet liggen bij Excelsior. Ik ging er alleen vanuit dat Ajax kampioen werd en niet psv. Maar dat was de spannendste ontknoping ooit wat ik heb meegemaakt. In de laatste wedstrijd werd er om de 10min van koploper gewisseld. Maar dit jaar kan het ook nog spannend worden...

Uiteidelijk heeft Ajax verdiend gewonnen. 1e helft was het even wennen aan elkaar hoe er gespeeld moest worden en wie zou gaan opbouwen dat heeft moeite gekost, 2e helft prima geen moeite meer met RKC gehad en snel op 1-2 gekomen en heel simpel uitgespeeld zoals het hoort. Volgende week de 3 basisspelers terug. Het zal dan ongetwijfels beter gaan aangezien Ajax ook nog eens thuis speelt!

Leuk allemaal, maar ik zou wel aan t doelsaldo blijven werken 020,
zo'n 3 jaar terug hebben we een soort gelijke situatie gehad.
Toen was t feest in eindhoven.
lol, hahaha

psv kampioenen

21 maart 2010 om 16:23

ja, want PSV gaat nog zo'n 30 doelpunten goedmaken in 6 wedstrijden...

Twente 52 - 22 = 30
Ajax 85 - 19 = 66
PSV 61 - 23 = 38

Vrij duidelijk lijkt mij?

21 maart 2010 om 16:27

Nou, 't doelsaldo hoeven we ons niet druk over te maken gelukkig

21 maart 2010 om 17:31

Ik zou meer druk maken om de punten, 1 punt uit 3 wedstrijden is niet echt wat ze noemen geweldig. succes ermee!

21 maart 2010 om 19:38

5 punten uit 5 wedstrijden kan idd ook beter. Gelukkig heeft Ajax nu 8x achter elkaar gewonnen

in de eerste helft speelde Ajax dramatisch. Maar kwam ook door de wind. In de 2e helft speelde Ajax RKC helemaal weg. Ajax is de enige club die het verdient om kampioen worden.
Twente gaat het gewoon verpesten. En PSV die heeft het al verpest.

Ajax Kampioen

21 maart 2010 om 16:32

Wat goed van je dat je die voorspellingen kunt maken! Kun je wat specifieker zijn, dan weet ik dat voor de volgende keer als ik Toto speel.
Objectief kijken kan best lastig zijn, ik snap dat, vooral aan je nickname te zien ben je wel erg neutraal ingesteld denk ik, ook al heeft Twente de beste papieren en Ajax het beste schema, de Eredivisie heeft door de jaren heen veel verrassingen gekent.. De bal is rond..

Je spreekt erg respectloos over de Twentenaren en Psv'ers

Ajax verdient het kampioenschap het meest op basis van de tweede seizoenshelft, de enige topploeg in Nederland die overtuigend wedstrijden weet te winnen, Twente en PSV winnen de meeste duels met één goal verschil, Ajax wint ieder duel met minstens twee goals verschil, en vaak ook met mooi voetbal. Ajax verdient dit jaar waar het 6 jaar lang gretig naar op zoek is: kampioen van Nederland zijn.

Hoop dat Ajax het wordt, maar Twente heeft de beste papieren, ik heb het sinds de winterstop al gezegd en blijf het zeggen: Ajax wordt kampioen!

Goed resultaat, Valt het trouwens meerdere mensen op dat Eyoung Enoh er de laatste weken bovenuit springt op het middenveld, ik vond het altijd al een goede sterke speler, maar de laatste weken ben ik echt onder de indruk..

Een noodzakelijke zege. Slechte eerste helft, toch een dikke winst. Netto ben ik dus zeker tevreden. Ajax heeft gedaan wat het moest doen: winnen.

De doelstelling voor de komende weken is ook nog steeds dezelfde: winnen In elkgeval om minimaal de 2e plek vast te houden, en misschien is er meer mogelijk, maar daarvoor zijn we afhankelijk van een sterk en stabiel Twente.

Ja het was wel even een baggerwedstrijd, maar ook deze wordt gewonnen met 1-5. Eerste helft was dramatisch voor Ajax met verscheidene (stuk of 4-5) echte doelpogingen van Rkc. Altijd wel leuk om te zien dat zulke ploegen tegen Ajax enorm gemotiveerd zijn en dat bijvoorbeeld niet tonen tegen een gelijkwaardige tegenstander.

De buitenspelgoal van Suarez; het is heel moeilijk te zien, maar ik denk toch echt dat de scheids gelijk heeft. Aangezien Suarez vanaf het ene perspectief bij de grens zich achter Boerrigter bevind op 1 lijn. Echter de camera staat wat scheef gepositioneerd waardoor hij er werkelijk achter staat. Ik kan het niet bevestigen, maar heb toch het idee dat het terecht afgekeurd was.

Heel raar dat Anita in het centrum begon en Van der Wiel niet. Het is een enorm risico zo'n kleine centrale verdediger op te stellen ivm kopduels uit standaardsituaties. Al met al heeft RKC er niet echt van kunnen profiteren.

De 2e helft was er niks meer aan de hand voor Ajax, RKC oogde wat vermoeid na het goede spel in de 1e helft. Ajax kreeg zijn kansen en maakte die af, verder ook niet met heel hoogstaand voetbal (met uitzondering de 4e goal die wel mooi uitgespeeld was). Die terechte rode kaart was ook wel te verwachten, omdat RKC het niet meer bij kon benen en er steeds meer slidings nodig waren om Ajax af te stoppen.

Het word nog een spannend einde van de competitie en ik hoop dat Twente genoeg punten laat liggen zodat Ajax nummer 1 wordt, heel moeilijk maar het zou mooi zijn. Ben trouwens wel blij dat matige wedstrijden ook met leuke cijfers worden afgesloten.

Het zou een grote schande zijn, wanneer na PSV ook Twente de voorsprong halverwege het seizoen van 9 punten (voor beide) in zijn geheel zou verspelen.

En wanneer het toch gebeurt, dat ook Twente ingelopen gaat worden en Ajax toch nog kampioen wordt, dan zal het één van de meest heroïsche kampioenschappen uit het bestaan van Ajax zijn. En dan vooral de manier waarop er gestreden is sinds de winterstop en het verloop van de competitie !.

En met 6 wedstrijden te gaan is ook wel duidelijk, dat Luis Suarez topscorer van het seizoen zal worden. 29 goals nu al, tien meer dan de nummer 2. Suarez dus de opvolger van El Hamdaoui van vorig seizoen.

21 maart 2010 om 17:15

Heel leuk, maar daar kopen we weinig voor

Twente zal de resterende wedstrijden in de Grolsch Veste winnen. Met ons fantastische publiek slepen we het team er door heen. Ik verwacht een overwinning in Venlo en een nederlaag in Alkmaar. Mocht Ajax alle wedstrijden winnen dan is het voor Twente in de laatste wedstrijd in Breda er op of er onder. Prachtig dat Twente tot de laatste dag mee doet om de titel.

De centrale verdedigers waren weer eens lekker aan het slapen. Vooral Oleguer stelde mij zwaar teleur. Ik vond hem vorig jaar ook altijd vrij zwak spelen, maar na de wedstrijden waarin hij zijn kansen kreeg door (vooral) de blessure van Alderweireld liet hij een positieve indruk achter. Vooral in de thuiswedstrijd tegen Juventus vond ik hem sterk spelen.

Vandaag ging het echter grandioos mis. RKC kreeg ongeveer een handvol kansen in de eerste helft, die allemaal te wijten waren aan een zeer zwakke mandekking. Maar na rust zat het nog steeds niet goed in elkaar. Volgens mij kreeg Ruud Berger toen die grote kans, hij stond helemaal vrij na een voorzet van Boerrigter.

Maar goed, Ajax heeft uiteindelijk wel drie punten gepakt. Dat is de klasse van Ajax: ze scoren vrijwel elke wedstrijd drie, vier, vijf goals. Zeker de inbreng van Suárez is hierin cruciaal. Ook vandaag bewees hij weer zijn waarde, door (verrassend) de corners te trappen die vrijwel allemaal gevaarlijk waren en bovendien twee goals te maken en één assist te leveren. Het rendement van Suárez blijft ongekend hoog, ik hoop echter dat hij nog minstens een jaar bij Ajax blijft.

Het ziet er dus toch naar uit dat Ajax kampioen gaat worden. Twente en PSV hebben beiden nog een zeer pittig programma, en PSV heb ik eigenlijk al afgeschreven, hoewel ze vaker bewezen hebben de lachende derde te zijn. Gezien het doelsaldo en het programma van Ajax schat ik de kansen van Ajax het hoogste in. Tegen clubs als Willem II, ADO en NEC kan het doelsaldo nog lekker opgekrikt worden richting de honderd en zal Ajax, als het rustig blijft, waarschijnlijk geen punten meer verspelen.

Doel saldo zal dit seizoen nog wel eens een rol kunnen gaan spelen .....

Zakelijke overwinning met een ietwat geflatteerde uitslag.

Stekelenburg: 7, had niet veel te doen, maar bracht wanneer nodig goede reddingen.

Van der Wiel: 8, vanaf minuut 1 er vol op en ging voorop in de strijd. Vrij weinig bal verlies

Oleguer: 7, Werd af en toe een paar keer weg gespeeld door Benschop maar had ook niet anders verwacht.

Anita: 7,5, Verloor weinig duels op een voor hem toch vreemde positie

Emanuelson: 6,5, kwam vrij weinig in het spel voor, af en toe een leuke actie maar that's it

Gabri: 6 Speelde een bijzonder matige wedstrijd had toch wel iets meer van hem verwacht.

Enoh: 8,5, Moet zeggen dat ik niet echt een fan van hem ben, maar vandaag kon ik wel van hem genieten. Heb bijna geen balverlies bij hem gezien vandaag.

De Jong: 7,5 Eerste helft veelvuldig in balbezit. Tweede helft bijna niet meer in het stuk voor gekomen

Eriksen: 7, Werd niet echt betrokken in het spel, maar toch een paar leuke acties van hem gezien, helaas ook een paar mindere.

Pantelic: 5 Wat een drama was deze man vandaag. Heb me continu lopen ergeren. Heel veel balverlies en een hoop slechte passes. Denk dat ik nog mild ben met dit 5je.

Suárez: 6,5 Slechte eerste helft. Tweede helft was een stuk beter.

Rommedahl: 7,5 Viel bijzonder sterk in, beetje het Leonardo verhaal, in de basis niets klaar kunnen spelen, maar als invaller bijzonder sterk.

Lodeiro: - Te weinig minuten gemaakt om goed te kunnen beoordelen.

was niet de beste wedstrijd maa toch winnen ze wel jammer dat emanuelson niet speelde want hij was vorige week echt op vorm dus in mijn ogen verdiende hij om te spellen luis gaat echt voor een record man die gozer heeft al zo een 8 wedstrijden achter elkaar gescoord man we kunnen nog kampioen worden want az heeft nog een lastig programma feyenoord thuis az uit en nac uit kan nog moeilijk worden denk ik hoop dat ze 4 punten laten liggen want wij gaan richting de 100 goals dus zijn we dan gelijk kampioen als ze die punten laten liggen

21 maart 2010 om 18:00

Het kan aan mij liggen, maar volgens mij speelde Emanuelson de hele wedstrijd...
Ajax heeft gewoon verdiend gewonnen maar heeft het niet meer in eigen hand, dus ook al winnen ze alle wedstrijden met 20 doelpunten verschil dan nog moet Twente het verspelen en ik zie ze dat niet meer doen.

Yes mijn clubje gewonnen.
2de stek ben ik opzich al tevrede mee als je nagaat dat we dan eindelijk weer een keer voor CL kunnen strijden.
tuurlijk wil ik die 3de ster maarja 2de plek? Capish

Verder alle respect voor de RKC fans maar ik moest erg hard lachen bij de eigen goal

Jaajaa! Gister me nieuwe shirt binnen gekregen, met Enoh achterop! volgens mij ben ik de enigste in Nederland, maar spijt krijg ik er niet van

eerste helft was om te janken, heel snel vergeten. tweede helft was een stuk beter, vooral rommedahl wordt goed gebruikt. Als iedereen moe begint te worden, moet je altijd zo iemand achter de hand hebben. Blijven rennen en toch weer een (mooie) assist en een goed doelpunt.
Waar ik me wel aan stoor, is de verdediging. het mag toch voor een club als ajax niet zijn dat als er 2 centrale verdedigers niet zijn, geen (relatief) goede vervangers voor heb? Minder middenvelders, wat meer verdedigers.

En tsja, zoals ai aan gaf, ben ik sinds dag 1 al een fan van een speler als Enoh. Lekker doorbikkelen en niet zeiken. Wordt ie een keer afgetroefd, er achteraan! Owja, Gabri is en blijft ook een goede stand-in gezien zijn leeftijd. Altijd goed fysiek sterke middenvelders!

Worden mooie weken! Ik ben persoonlijk al blij met een 2e plek en stiekem de beker ook pakken. We zullen het zien!

Terecht dat Ajax gestegen is naar de 2e plek, ben ik zelf als supporter van AFC Almere City erg blij mee. Het is trouwens wel terecht hoor, want toivonen en Dzsudzsák doen maar weinig goeds de laatste weken.

ik zegt als psv fan dat twente kampioen gaat worden let maar op
ze moeten nou nog 5wedstrijden winnen van de 6 en de 1ce 3weken winnen ze thuis sparta,uit vvv en thuis heerenveen en daarna moeten ze naar az dat kan wel moeilijk zijn maar de 1ce 3weken moeten ajax bij blijven anders is het voor hun ook afgelopen ze moeten nu tegen groningen en nog heracles en nec uit dat zijn voor ajax de moeilijkste tegenstanders
en ik vind dat twente ook 1x verdiend heeft echt al hele jaar bovenaan staan en al mins 3jaar ook mee telend in nederland

Als Ajax blijft winnen, worden ze kampioen, zelfs een kleuter kan nog zien dat Twente nog wel punten gaat laten liggen, en PSV kun je afschrijven, PSV moet nog oppassen voor Feyenoord en AZ!

21 maart 2010 om 18:30

az kan op 66pt komen en psv staat al op 66pt dus az komt zekers niet boven psv meer uit dan moeten ze alles verliezen ook uit bij willem2 en bij vvv dat zie ik niet zitten meer en feyenoord kan bijna ook niet voorbij psv als psv 1x wint dus wordt 2de of 3de plaats jammer voor jou maar ik ga er vanuit dat het 3de plaats wordt en volgende seizoen opnieuw beginnen en weer tegen graafschap vlammen haha

Wat me erg bevalt is dat we hebben gewonnen en de tweede plaats hebben gepakt. Wat me zeer slecht bevalt is de winst van Groningen en het verlies van NAC dit weekend. Waarom ? Nou, daardoor komt NAC op 5 punten van de plek die nog net recht geeft op de play offs die Groningen nu inneemt. Als NAC de laatste wedstrijd tegen Twente nergens meer om speelt krijgen we wellicht een Psv-vitesse scenario, dwz een tegenstander van een directe concurrent van Ajax om het kampioenschap die er de laatste wedstrijd met de pet naar gooit. Zeker omdat NAC nou niet bekend staat om zijn voorliefde voor Ajax ...

21 maart 2010 om 18:24

Als ajax GAE uitschald voor de beker schuiven de play-offs een plek op. Nu is het 6-9 mocht ajax van GAE winnen wordt het 7-10.

En aangezien NAC nu 9e staat hebben ze tot nu toe gewoon een plek in de play-offs.

21 maart 2010 om 19:59

En ik verwacht tussen AZ en Feyenoord ook nog wel strijd. Ookal staat er niets rechtstreeks op het spel, AZ moet winnen om bij de playoff plaatsen weg te blijven en Feyenoord zal zeker wel boven AZ willen eindigen en dus met een aandringend AZ ook rekening moeten blijven houden. Feyenoord zal dus ook gewoon moeten blijven winnen. En daarnaast is mario Been er ook niet de man naar om alles zomaar te laten lopen. Evenals, dat Dick Advocaat zo iemand is. Ik vermoed, dat het niet op de laatste speeldag gaat aankomen. Denk dat na 32 of uiterlijk na 33 rondes het beslist is.

Ik heb toch wel een beetje het idee dat ik vandaag de kampioen heb zien voetballen. Wat ik bij Ajax de laatste tijd steeds zie,wat ik vorig jaar bij AZ steeds zag, is dat je denkt dat de tegenstander het Ajax vandaag weleens moeilijk kan maken. En uiteindelijk slaan ze weer gewoon keihard toe. Enig punt is alleen dat Twente dat ook heeft.

De opdracht voor Twente is simpel. 5x Winnen in 6 wedstrijden. Persoonlijk vind ik Ajax een betere afgevaardigde voor het Nederlands voetbal, maar ik heb het volste vertrouwen dat de top3 het beter doet dan AZ dit jaar.

Zag verder toevallig nog dat filmpje van Eredivisie live met hun 'sprookje' over het kampioenschap van Ajax, maar het sprookje begint aardig werkelijkheid te worden met een eng aantal goed voorspelde wedstrijden.

Nou zou ik wel door een Ajax- bril kijken, maar ik vind deze zege niet geflatteerd. Ik zat in het stadion RKC had in de eerste misschien de beste kansen en had binnen een paar minuten op 2-0 moeten staan maar uit het niets maakt de Jong de 0-1 en komt RKC door een gelukstreffer op 1-1 Maar in de 2de helft was RKC niet zoals in de eerste helft. RKC zakte steeds verder weg. En Ajax speelde dit gewoon goed uit in de 2de helft. Ik zeg dat ze verdiend gewonnen hebben.

Maar als mensen het hebben over psv he, van dat ze minder draaien enzo, hebben ze het over dat lazovic er niet meer is. Ik wil niet veel zeggen maar kvond die gast altijd dramatisch bij psv kan me niet herrineren dat hij veel goeds heeft gedaan voor dat team maargoed.

Ot:lekker Ajax kwas even bang dat het nog mis ging toen de 1-1 viel en dat ajax niet meer scoorde voor rust, maar lekker dat die goal snel erachter aan kwam. Lekker doorgaan nu en wie weet waar dit kan eindigen.

Tip voor Psv!
Zorg dat feyenoord niet boven jullie komt xd

Al met al slecht spel van ajax maar ik ben blij met de overwinning, en we leven met nieuwe hoop naar de volgende wedstrijd toe!
Ik zeg! Hoop doet leven!

21 maart 2010 om 22:19

Er komt echt geen verandering in de top-3 hoor. Jij weet ook dat Feyenoord nooit boven PSV zal eindigen dit seizoen. Zo'n opmerking lokt onnodig negatieve reacties uit.

Dit had bijna iedereen wel verwacht denk ik, maar makkelijk is het niet gegaan, zeker de eerste helft niet. Ajax heeft het geluk dat ze makkelijk doelpunten maken en ook dat Enoh de bal van de lijn haalde in de derde minuut.

De twee Belgen werden toch wel gemist vandaag. Anita kan je toch beter op de linksbackpositie zetten en Oleguer deed het ook niet zo geweldig vandaag.
Toch heeft Ajax hier verdiend gewonnen, zonder die rode kaart en eigen goal was het ook wel gelukt. Maar snel vergeten deze wedstrijd.
We jagen nu op een eventueel kampioenschap, maar Ajax moet naar zichzelf blijven kijken. Gewoon wedstrijden winnen en dan aan het einde van de rit maar kijken waar we staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren