PSV weet achterstand op FC Twente niet te verkleinen

Zaterdag, 20 maart 2010 om 21:37Bart Kruyt • Laatste update: 21:44

PSV is er niet in geslaagd om de titelrace nóg spannender te maken. De ploeg van Fred Rutten hoopte de achterstand op koploper FC Twente te kunnen terugbrengen tot twee punten, maar in het Phillips Stadion eindigden beide ploegen in evenwicht (1-1). Door dit resultaat kan Ajax zondag naar de tweede plek klimmen: de Amsterdammers moeten dan wel zien te winnen van RKC Waalwijk.

/

Met de puntendeling in Eindhoven was PSV het minst gelukkig. De thuisploeg speelde voor de overwinning en was lange tijd ook de betere ploeg, waardoor de openingstreffer van Danny Koevermans niet als een verrassing kwam. Door een ingeving van smaakmaker Bryan Ruiz wist PSV de voorsprong echter niet te verdedigen. De Costa Ricaan speelde na een fraaie actie clubtopscorer Blaise Nkufo vrij, die Andreas Isaksson kansloos liet met een hard schot in de bovenhoek. Het bleek het slotakkoord te zijn, waardoor de voorsprong van Twente op PSV vijf punten blijft bedragen. Ajax heeft momenteel zeven punten minder dan de koploper.

Zoals verwacht mocht worden begon PSV aanvallend aan de wedstrijd. Met Koevermans én Ola Toivonen in de ploeg zette de thuisploeg direct druk en in de beginfase kwam Twente er nauwelijks aan te pas. Balasz Dzsudzsák was de eerste die zijn geluk beproefde, met een schot net naast, voordat Otman Bakkal de grootste kans kreeg. Hij stond na een voorzet van Jagos Vukovic helemaal vrij maar schoot over, waarna ook Stanislav Manolev nog een goede kans kreeg. Hij werd vrij voor Sander Boschker gezet door Toivonen, maar treuzelde te lang, waardoor Douglas kon ingrijpen.

/

Twente kwam in het laatste kwartier van de eerste helft wel wat meer aan voetballen toe, maar grote kansen kregen de Tukkers voor rust niet. Ook na de thee bleef PSV de gevaarlijkste ploeg, met direct een goede kans voor Koevermans. De aanvaller kreeg kort in de tweede helft de bal aangespeeld door Engelaar maar schoot op Wout Brama, waarna de rebound van Timmy Simons net naast ging. PSV zocht verder en was even later wel succesvol. Een voorzet van Manolev kwam terecht op het hoofd van Koevermans, die geheel vrijgelaten was en van dichtbij met gevoel binnenknikte.

De voorsprong van PSV was terecht. De thuisploeg was het meeste in balbezit en kreeg de beste mogelijkheden, maar na de openingstreffer ging Twente meer op zoek naar het vijandelijke doel. Ronnie Stam werd al gevaarlijk met een goed schot, voordat Ruiz opstond. Na een goede loopactie zette hij NKufo vrij, die de bal mooi in de bovenhoek legde. Ruiz speelde niet veel later ook nog Theo Janssen vrij maar die schoot hoog over, waarna een slotoffensief van PSV volgde. Ondanks kansen voor Nordin Amrabat, Engelaar en Dzsudzsák viel de winnende treffer echter niet, waardoor de punten gedeeld werden. In Amsterdam en in Enschede zal men daar niet ongelukkig mee zijn.Gerelateerd

Meer sportnieuws

510 reacties (laatste reactie door Tlm07)

Ik zet mijn geld nu op twente, ik denk eindstand 1 twente 2 psv 3 ajax

20 maart 2010 om 21:38

ajax gaat morgen psv voorbij

20 maart 2010 om 23:36

RKC - Ajax is nog niet gespeed hoor. Ik geloof in het knollenveld en de mentaliteit van Rkc en natuurlijk de linker van Boerrigter.

21 maart 2010 om 00:05

Ach Tukker1993.

Omdat Twente daar met 1 - 0 wint hoeft Ajax daar geen moeite te hebben hoor. Sparta uit was ook voetballen op een slagveld en daar werd moeiteloos gewonnen, nog een lekker zonnetje erbij ook.

Maar het valt mij op dat Psv-fans; Ajax een kampioenschap toewensen omdat ze van twente "verloren" hebben op basis van effectiviteit?

Dat zou de voorbode voor een Amsterdamse grap kunnen zijn... hilariteit alom zeg.

21 maart 2010 om 01:43

Lekker triest gesteld daar in Tukkerland omdat ene Boerrigter aangeeft dat hij Twente een dienst wil bewijzen en zegt er wel een te gaan scoren gaan jullie dat maar aannemen dat het gebeurd kom op wees realist RKC word aan alle kanten morgen voorbij gelopen.

21 maart 2010 om 03:53

@ mentalist...

nou zie ik 3 reacties boven jou, geen enkele persoon praat over een kampioenschap. maarja, jij (ajax-supporter) neemt dat woord wel weer ff inde mond. mooi voor jou!

maar vergeet niet dat deze topic over psv-fc twente gaat... reageer daar dan aub op! reageer dan met dat soort uitspraken ná rkc-ajax... morgen dus! en dat neem ik ook jou voorgangers (en volgers in deze topic) kwalijk...

maargoed, ik steek mn energie weer in verkeerde dingen... De wedstrijd van het jaar, de nummer 1 en 2 (in willekeurige volgorde) van het seizoen 2009-2010. psv en twente eindigen in een terechte 1-1. kijk de wedstrijd; concludeer het aantal 100 pct. kansen per team, en ik zeg dan 1-1. en terecht. geen speld meer tussen te krijdgen!

21 maart 2010 om 04:23

ik denk ook dat ajax voorbij psv geraakt, eigenlijk wel jammer als je ziet dat psv zo een goed seizoen heeft gespeeld en dan alles nog kwijtspeelt op het einde

21 maart 2010 om 14:07

Goed zo gewoon blijven geloven!

Gelukkig is het nu al morgen en staat het 3-1 voor ajax.

1.ajax 2.twente 3.psv

Ben blij met deze uitslag. Beter dan dat psv won. Nu heb je de 2e plaats tenminste zelf in de hand.

20 maart 2010 om 21:39

1/2 ajax of twente 3 PSV
Natuurlijk moet je PSV niet afschrijven , de verschillen blijven niet zo groot. Maar als PSV het nog eenigzins in eigenhand had willen houden , hadden ze moeten winnen

20 maart 2010 om 21:45

PSV heeft geen pure afmaker voorin. Reis vertrok en ook Lazovic vertrok en wat haalt PSV ervoor terug? Helemaal niets! Ja van der Meyde maar die kan geen bal meer raken! Wie niet durft te investeren heeft bij voorbaat al verloren. Dankjewel Reker, Schuitema en Raad van Commissarissen voor het verzieken van dit seizoen!

Het ergste is ook nog dat PSV helemaal niet zo slecht speelde en recht had op een overwinning maar weer lukt het PSV niet omdat ze weer een echte afmaker ontberen. Het is om moedeloos van te worden maar de schuldigen zitten in de top van Psv. Rutten en ten Hag hebben te maken met een bestuur dat ronduit walgelijk is.

Beste FC Twente en Ajax supporters,

Ik wil jullie alle succes wensen in jullie strijd om de titel, vecht dat maar onderling uit want jullie hebben aanvallers die beslissend kunnen zijn. PSV heeft geen echte topper dus wij zijn uitgeschakeld.

Groeten van een zeer zwaar gefrustreerde PSV supporter!

20 maart 2010 om 21:50

Probleem was dat PSV niets kon investeren! Lazovic vertrok buiten de Nederlandse transferperiode, Reis leverde een verlies op..

20 maart 2010 om 21:51

Helemaal mee eens. En als we dadelijk geen voorronde CL halen wordt het moeilijk om "een afmaker" te kopen. Dan zal er wel bezuinigd moeten worden.

20 maart 2010 om 21:53

@rickardoko

Met Koevermans heb je toch een een pure afmaker in huis..

Echt balen van dit resultaat, niet alleen omdat het kampioenschap nu helemaal verspeelt is maar waarschijnlijk ook de tweede plaats aangezien ik ajax nauwelijks punten meer zie verspelen en het gat met Twente (te) groot is.

Hopelijk wordt ajax dan maar kampioen, al gun ik het ze niet van harte, maar ik schaam me dood voor het Nederlands voetbal als dat dramaspel van Twente in de CL te zien is volgend jaar.

20 maart 2010 om 21:54

Die 5 miljoen van Lazovic moeten voor het WK nog in een spits geïnvesteerd worden lijkt mij!

20 maart 2010 om 22:06

Kevink
Jammer alleen dat de transferwindow op 1 juli opent en dat dan de competitie al is afgelopen en het WK begonnen. Het enige waar we die €5m in kunnen investeren is een transfervrije 'topspits'.

20 maart 2010 om 22:12

'haha dankje.

20 maart 2010 om 22:24

Ze hadden hem toch niet hoeven verkopen.. Een speler behoort dat te begrijpen hoor in maart. Dan maar 2 wedstrijden mopperen, dat is nog altijd minder dan Van der Meyde nodig heeft om fit te worden. PSV wilde gewoon het geld voor Lazovic ontvangen, omdat ze zo'n bod misschien nooit meer zullen krijgen..

20 maart 2010 om 22:34

Joh maak je niet druk,denk aan je hart,nog 6 speelrondes dan zien we wel,het wordt nog heel spannend .ik citeer eredivisie/live: Nkufo...een kans..een goal (het is wel zo).
Succes nog daar in Eindhoven er kan nog van alles.

20 maart 2010 om 22:40

Dennispsv

Je kan een overeenkomst sluiten voor de transferwindow opent.

20 maart 2010 om 23:52

Ik snap volkomen dat jij je schaamt voor datgene wat je hier stelt,in feite zeg je dat PSV nog slechter is dan Fct,daar komt het toch op neer?
Dus in wezen is het dan zo dat we volgend seizoen maar beter naar de bagger van FCT kunnen kijken in de CL dan naar Psv!
Ik hoopals Fct/fan dat Ajax geen kampioen wordt ofschoon zij op dit moment het beste voetbal spelen in Nl.
Maar wat jij stelt is lullekoek,je bent gefrustreerd omdat PSV niet heeft gewonnen.
Ik baal dat drie Nlploegen op een avond zijn uitgeschakeld in de Uefaleague en daar zat ook PSV bij,toen jullie werden uitgeschakeld door Hsv, heb ik stevig gebaald,op dat moment moest Werder/fct nog beginnen,heeft Ajax ook gefaald tegen Juve,maar mn beste ik zal je zeggen op dat bewuste moment was ik behalve FCT fan ook voor Ajax en PSV ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten.
Kort samen gevat: als Ajax/psv/fct nog in de koker hadden gezeten was ik dik tevree ieder voor zich..en god voor ons allen,wat jij zegt raakt kant noch wal

21 maart 2010 om 00:49

Nouja...misschien had Twente nog wel de grootste kansen met Perez en Janssen. Maar het ligt nog zeker helemaal open. Voor 3 ploegen nog.

21 maart 2010 om 09:23

Wat jij zegt zou voor alle nederlandse voetballiefhebbers moeten gelden! Ik probeer als het om de vaderlandse competite maar ik heb toch echt een Ajax hart. En niet niet als mooiweer supporter, mijn opa heeft al vanaf de jaren '60 een seizoenskaart, zelfde geld voor mijn vader. Het is er dus met de paplepel ingegoten. Het was bij ons dan ook groot feest in '95.

Maar ik moet er wel aan toevoegen dat ik me de wedstrijd Feyenoord-borrusia Dortmund nog erg goed kan herinneren. Toen er afgefloten werd sprong ik ook door het huis heen, een overwinning voor het nederlandse voetbal.

21 maart 2010 om 04:22

alhoewel ik supporter voor ajax,zeg ik nu al proficiat aan twente, want denk niet dat ze dit nog uit handen zullen geven

Psv had moeten winnen. Twente..... Lucky natuurlijk. Hbebenze patent op.
Gefeliciteerd twente. Hopen dat Ajax zaken doet in de knollentuin

20 maart 2010 om 22:30

Inderdaad gefeliciteerd Twente, kampioenschap lijkt bijna binnen. Verschil met Ajax kan worden terug gebracht tot vier punten maar dat blijven twee wedstrijden. Ik zie Twente dat niet meer verspelen, het zit allemaal gewoon iets teveel mee met ze. Vandaag was Twente enorm nerveus de eerste twintig minuten maar kon PSV dat er moeiteloos overheen liep niet een kans creeeren. Dat twente dan met de enige kans langszij komt is typerend. Ook dat Tienadalli niet gewoon rood krijgt in de 28e minuut en de bal op de lat in de 91e minuut geven het geluk van de enige kampioen aan.

20 maart 2010 om 23:38

Oh ja?? Twente geluk?? Twente had ook een bal op de kruising. En Toivonen en Bakkal hadden ook wel van het veld mogen worden gestuurd. Ik vind het echt groot gezeur over het geluk van Twente. Als je zo elke wedstrijd speelt en weinig punten laat liggen, weet je gewoon waar je kracht ligt. Niks te maken met geluk.

20 maart 2010 om 23:55

@tukker1993

Je gaat het pas zien als het geluk op is, niet als je het hebt. Dan heeft je tegenstander een keer geluk en dan zie je het wel. Noem het kracht om weinig verschil te winnen of noem het geluk. Feit blijft dat het PSV is gaan opbreken. Of dat Twente gaat gebeuren weten we nog niet. Maar als het gebeurd weet je waar het aan licht

21 maart 2010 om 00:44

PSV was in het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar het kreeg maar weinig kansen en wist het niet af te maken. Na de gelijkmaker van Twente leek er zelfs nog meer in te zitten voor Twente, maar al met al mogen we tevreden zijn met het gelijkspel.

Alles in eigen hand en met een geruststellende marge op kop!

Ajacieden alvast gefeliciteerd met de tweede plaats.

21 maart 2010 om 01:44

@ Patrick070

Haha, en wie is er nu arrogant? Weet jij al zeker dat Twente kampioen wordt dan? Het is zeer waarschijnlijk dat Ajax morgen wint bij Rkc, dat brengt het verschil op 4 punten. Ajax moet nog tegen groningen (thuis), ado (uit), vvv (thuis), willem II (uit), heracles (thuis), nec (uit). Ik zie Ajax hier hooguit 2 punten verspelen (gelijkspel tegen willem II uit).
Twente moet nog tegen sparta (thuis), vvv (uit), heerenveen (thuis), az (uit), feyenoord (thuis), nac (uit). Twente kan goed nog punten laten liggen tegen vvv, feyenoord, az en nac. Ik zie Twente hier wel 6 punten verspelen (toch niet ondenkelijk tegen vvv uit (alleen utrecht en ajax wonnen daar), az uit (az is momenteel in bloedvorm), feyenoord thuis (blijft de nummer 4), nac uit (altijd lastig).
Dus dán zou het in punten gelijk komen, doelsaldo van Ajax is veruit het beste, dus dan zou Ajax kampioen worden.
Wat is je volgende arrogante antwoord? Dat twente niet zoveel punten laat liggen?

21 maart 2010 om 10:08

kan het niet zo zijn dat hij bedoeld dat ze in Amsterdam na dit weekend op de 2de plaats staan!?

21 maart 2010 om 12:26

@ Ajaxfan_21

Ratjenegen had het goed begrepen, ik bedoelde voorlopig niets meer en niets minder dan dat ik verwacht dat Ajax vandaag PSV passeert op de ranglijst en de tweede plaats pakt. En wat is er arrogant aan om te zeggen dat je vertrouwen hebt in je club, omdat die niet veel weggeeft en bovendien een aardige marge heeft. Zelfs als Ajax alles wint kan Twente nog kampioen worden. Ik ben gewoon positief en hoopvol gestemd. Mag dat?

21 maart 2010 om 15:33

patrick070

Dat punt kwam Twente gisteren meer dan toe hoor. Ik had er niet van opgekeken als Twente alsnog in het laatste bedrijf de winst had gepakt.

Wat me alleen enorm opviel, wie weet is dat wel de kern van twente, is dat twente echt pas gaat spelen als ze achterkomen. Tot aan die 1-0 van PSV heeft men op de eerste vijf minuten na vooral geleund en het op zich af laten komen. Meteen na die 1-0 werd echter gas gegeven en zie je dat Twente eigenlijk ook in Eindhoven het spel kan maken. En die kansen kwamen vanzelf. Volledig terechte gelijkmaker ook, mooie goal.

Misschien heeft Twente de kunst wel afgekeken van Psv, wie zal het zeggen. Maar eerlijk gezegd vind ik dat Twente gisteren knap overeind is gebleven in Eindhoven. Als men in Alkmaar niet teveel averij oploopt en bij Feyenoord wint, dan hebben we gisteren de kampioen aan het werk gezien. En die Komt niet uit Eindhoven.

20 maart 2010 om 22:43

Jammer dat jij het lucky vind.
Maar de meeste voetbalkenners noemen dat kwaliteit.
Na de 1 nul van Psv kwam Twente beter in de wedstrijd, en heeft dan ook de mensen voorin die nog een goaltje mee kunnen pikken.
Maar als Psv niet bij machte is een wedstrijd thuis tegen Twente te winnen doen ze het niet goed 1 punt in drie wedstrijden is toch echt te weinig om kampioen te worden.
Noem jij Twente dan maar lucky daar heb ik wel vrede mee.

Hoppa Ajax verzekert van Cl-voorrondes

20 maart 2010 om 21:38

Niet tesnel het zonnetje in huis halen hé.

20 maart 2010 om 21:39

Nou en ik weet gewoon zeker dat Ajax dat gaat halen. 100%. Vooral kijkend naar de schemas.

20 maart 2010 om 21:46

Een nieuwe jomanda?

Terechte uitslag, twente wilde niet en psv kon niet genoeg kansen creeeren

20 maart 2010 om 21:38

Juich niet te vroeg, er komen nog 7 wedstrijden voor ajax

20 maart 2010 om 23:39

Waren er maar meer van dit soort normale Ajax supporters.

21 maart 2010 om 01:46

Waren er maar wat meer Twente supporters die hun eigen club in de gaten houden.

20 maart 2010 om 21:39

Huh?

20 maart 2010 om 21:39

@4j4x1992

Hey ff rustig man we zijn er nog lang niet.
Ajax moet eerst maar alle wedstrijden zien te winnen.
Ik ben ook erg blij als we voorronde CL halen, maar even kalm aan

21 maart 2010 om 01:07

Sjaa de bal is rond he..

20 maart 2010 om 21:39

Beetje voorbarig vind je niet... Eerst zelf maar is winnen van Rkc

20 maart 2010 om 21:39

Werk jij bij een verzekeringsmaatschappij?

20 maart 2010 om 21:40

Misschien, misschien niet. Heb wel een glazen bol en een boel vertrouwen.

20 maart 2010 om 21:44

psv word het in ieder geval niet, die moeten eerst 10 kansen krijgen voor dat er een ingaat

21 maart 2010 om 01:45

@4j4x1992

ik geef je groot gelijk.. ajax moet dit gwn kunnen en twente heeft nog veel druk in de aankomende wedstrijden tegen heerenveen, az, feyenoord, nac,. zijn toch de slechtste niet.

hoop dat ze dus minimaal 2x gelijk spelen nog.. net als vandaag.

1ste helft was saai , 2de helft een stuk boeiender. Ik kan wel leven met dit resultaat. Zondag over PSV heen in de stand

gelukkig een gelijk spel voor twente, psv was de betere maar maakte de kansen die ze kregen niet goed af. en dan heeft twente ruiz nog die weer super belangrijk was voor het doelpunt van fc twente. twente heeft vandaag een punt gewonnen.

Nou ja, ik hoop nu echt dat Ajax kampioen wordt. Het voetbal van Twente mag ik nu dus totaaaaal niet meer!

20 maart 2010 om 21:41

Theoretisch gezien maakt psv ook nog kans hoor, houd de moed erin

20 maart 2010 om 21:45

Dat heb ik de laatste jaren nou met Psv.. Het is allemaal vaak zo zakelijk en minimaal.

Dat Twente vandaag niet veel meer deed dan de deur dicht houden kun je ze niet kwalijk nemen. Met 5 punten voorsprong ga je niet aanvallen in Eindhoven lijkt me. Vanuit Twente perspectief hebben ze een super resultaat behaald. Dat dat niet met oogstrelend voetbal is gedaan zal ze een biet zijn lijkt me..

20 maart 2010 om 21:53

Leuk voor Twente maar zij gaan ons in Europa dus heel wat punten kosten. Als zij kampioen worden zijn ze verzekert van de CL. Stel je eens voor, een Twente in de CL. Met hun spelers ga je het echt niet redden. Vooral als Stoch en Ruiz straks weg zijn. Perez die zo oud is dat hij waarschijnlijk het niveau niet meer aankan en N'kufo die weg gaat. We staan er al slecht voor in de Coefficientenlijst, dus we hebben een sterk team nodig in de CL. Twente is dat in ieder geval niet. Vandaar dat ik hoop dat ajax kampioen wordt, mocht PSV definitief uitgeschakeld zijn.

20 maart 2010 om 23:41

Mag jij dat echt niet meer?? Ik vind het prachtig, als we achter komen is er altijd rust. We blijven denken komt wel goed. En het komt bijna altijd ook wel goed.

Maar nu zit je eigenlijk het spel te veroordelen wat Psv de afgelopen 10 jaar heeft gespeeld. Twente voetbalt als Psv van de afgelopen 10 jaar.

21 maart 2010 om 00:05

Wordt jij hier ook zo moe van?

20 maart 2010 om 21:55

Ik vind dat psv dit siezoen vreselijk voetbal speelt. Ik hou het niet bij maar ik denk wel 15 wedstrijden waarin er aan psv zijde maar 1 goal viel. Ik vind dat als PSV supporter heel vervelend maar de manier waarop twente speelt en zijn wedstrijden wint is gewoon écht om te janken! Ik zie dan die kop van ruiz en ik moet spontaan schijten. Ik heb nog liever dat ajax kampioen word dandat fc twente de eredivisie wint. Ik heb het helemaal niet zo op ajax maar eerlijk is eerlijk ze spelen vaak mooi voetbal met veel goals. Twente scoort vaak in de slotseconde en hebben vaak echt heel erg veel geluk. En wat betreft psv van de laatste seizoenen ik vond vorig seizoen inderdaad heel erg die ervoor ook maar daarvoor vond ik het niet heel erg saai.

20 maart 2010 om 22:45

Wat denk jij van Psv als ze zo blijven aanmodderen?

20 maart 2010 om 23:51

Nou dit Ajax is niets beter dan Twente. Of lees jij een andere stand in de competitie ?? By the way, hoe vaak heeft Ajax het Nederlandse voetbal wel niet voor schut gezet de laatste jaren ??

21 maart 2010 om 00:04

@tdirk, qua ranglijst is twente dit seizoen beter maar in europa in de cl kunnen ze echt niet zo zwak spelen en hopen op een goal van ruiz want dan hebben ze er al lang 3 tegen en ik denk dat diegene dat bedoeld. ajax is in staat om dominant te voetballen, cl niveau is de vraag maar ik geef ze meer kans door de manier van spelen dan twente!

21 maart 2010 om 00:20

@ Barcadamsepsv-er

Als je zo graag wilt dat Ajax CL gaat spelen, moesten ze maar beter presteren en meer punten halen. Wat jij nou allemaal zegt, ligt meer bij Ajax dan bij Twente. Twente haalt gewoon zijn punten binnen, wat kan Twente eraan doen dat PSV en Ajax ze laat liggen. Dus is het gewoon terecht dat Twente de CL ingaat.

dank je wel klote rutten om een 16 jarige die niks klaar maakt in te zetten in een belangrijke wedstrijd.
Toivonen ging de duels goed aan en dan haal ie hem eruit... wat een sukkel van een coach...

20 maart 2010 om 21:39

Niet de eerste keer dat ie die Labyatt om een vaag moment brengt...

20 maart 2010 om 21:43

Inderdaad, snap die beslissing ook niet. Het is natuurlijk goed om een jonge speler speeltijd te gunnen, maar doe het tegen rkc of iets dergelijks, niet tegen twente met maar 1 doelpunt voorsprong.

20 maart 2010 om 21:44

Rood getinte Rutten?!? ;-)

20 maart 2010 om 21:48

Toivonen speelde een dramatische wedstrijd en kwam door zn eigen klungeligheden steeds in die duels terecht. Amrabat maakte de laatste wedstrijden een hopeloze indruk en verder hebben we ook weinig dus het inbrengen van Labyad was en is niet vreemd.

20 maart 2010 om 21:54

hallelujah....ik zat me er ook al over te verbazen
hoe komt het in je op om een 16 jarige te brengen en toivonen eruit te halen
die bracht strijd, lengte en fysiek mee.
alles wat labyad niet heeft gebracht

20 maart 2010 om 22:10

Barca75, Labyad is 17 jaar geworden op 9 maart als ik me niet vergis. Vond Toivonen verre weg van goed vandaag.

20 maart 2010 om 22:20

Tja, Rutten zal ook wel weer volgens jullie thuis horen bij de Twentse Maffia Clan...
zzzzzzzzzzzz.....

21 maart 2010 om 00:48

Natuurlijk, het wordt steeds spannender. De Twentse maffia zet ook al dubbelspionnen in. Alles uit de kast voor de titel!

21 maart 2010 om 01:43

Inderdaad!!! Slim hoor, al die spionnen bij de Knvb en dubbelspionnen bij clubs. Kijk uit, straks schiet Siem de Jong nog eentje in eigen goal voor z'n broer........

Zzzzzzzzzzz kan iemand mij wakker maken? wat een slechte wedstrijd.....twente zal met het zweet tussen de bilnaat terug gaan naar Enschede...

20 maart 2010 om 22:32

Dat denk ik al weken maar het lukt ze elke week weer om overeind te blijven. Onbegrijpelijk dat dit PSV vrijwel geen kans kan creeeren tegen het zwalkende Twente. Zo nerveus als dat zij startten vroegen ze gewoon weer om een nederlaag.....maar ze komen er weer mee weg.

20 maart 2010 om 22:47

Weer om een nederlaag?
Heb jij Twente eigenlijk wel gevolgt?

21 maart 2010 om 01:02

Goed lezen.
'...vroegen ze gewoon weer om een nederlaag' is wat anders dan wat jouw interpretatie is '....vroegen ze gewoon om weer een nederlaag'.

20 maart 2010 om 23:43

hahaha ik denk het niet. Ik denk dat ze de koelkast in de bus open doen en even gaan proosten met een halve liter Grolsch.

Dit is een belangrijke stap naar het kampioenschap ,maar we zijn er nog lang niet!

20 maart 2010 om 21:47

Blaise * N'kufo

21 maart 2010 om 01:46

Van tevoren dacht ik:

Winst PSV --> PSV kampioen
Gelijkspel --> Ajax kampioen
Winst Twente --> Twente kampioen

En daar blijf ik bij... Ik zie Ajax, en ik hoop het natuurlijk ook van harte, geen punten meer verspelen... Daarnaast zie ik Twente nog punten verspelen bij Nac-uit, Az-uit en Vvv-uit. Daarnaast is de thuiswedstrijd tegen Fey ook niet zomaar gewonnen.

Ik hoop, en denk, dat Ajax kampioen word!

Shit balen! Ik denk toch nog steeds dat PSV kampioen wordt!

Dit gelijkspel komt naar mijn mening grotendeels op het conto van Rutten. Onbegrijpelijk om Toivonen al een half uur voor tijd te wisselen, terwijl psv ook na de 1-0 volledig overwicht in de wedstrijd had. Juist Toivonen maakte met zijn fysieke kracht het het middenveld en de verdediging van Twente onwijs lastig. Die Labyad heeft geen enkele fysieke kracht, geen ervaring en heeft in een half uur helemaal niks gepresteerd.

Ook de laffe wissel Marcellis voor Vukovic was voor mij onbegrijpelijk. Je gaat toch niet met de landstitel op het spel een verdediger wisselen voor een verdediger??? Rutten was de slechte man van deze wedstrijd.

20 maart 2010 om 21:41

Helemaal mee eens, begrijp sowieso niet waarom Rutten heel de tijd Labyad inbrengt. Ook tegen Ajax. Volgens mij is 't gewoon zijn troetelbeertje. Bah. Had Toivonen erin gelaten.

20 maart 2010 om 21:45

Al vind ik Toivonen een hele hele nare vieze speler hoor, altijd eventjes natrappen en schwalbes maken.

On:

Nu wordt het nog erg spannend, maar ik denk dat Twente het vast houd.

20 maart 2010 om 22:34

Het was sowieso een wedstrijd vol schwalbes, maar dat zie je vaak in de wedstrijden die Vik fluit. Die gaat erg af op misbaar en geeft vrijwel altijd de verkeerde spelers geel. Brama ging het eerste half uur wel zes keer overdreven naar de grond...bah.

21 maart 2010 om 14:12

Brama overdreven naar de grond? Heb je niet gezien wat voor 'n vieze tikjes die Toivonen en Engelaar steeds uitdeelden. Vink floot dramatisch, geeft geel aan Tiendalli, vraag me niet waarom. En PSV was alleen maar uit op blessures bij Twente leek het wel, vooral Toivonen.

20 maart 2010 om 21:51

Toivonen speelde een dramatische wedstrijd en moest door zn eigen klungeligheden steeds die duels in.

Ruiz kwam het laatste kwartier goed in de wedstrijd, Twente kreeg meer ruimte en Vukovic stond al op een gele kaart. Als je dan een keer aan de noodrem moet trekken kan dat ook zonder grote gevolgen. Daarnaast is Marcellis in balbezit beter dan Vukovic.

20 maart 2010 om 22:34

De noodrem van Teindalli bleef echter wel onbestraft.

21 maart 2010 om 00:12

Vucovic had geel en kon niets meer dan is de wissel toch begrijpelijk?

Gefeliciteerd Twente met jullie kampioenschap, jullie hebben het verdient!

20 maart 2010 om 21:43

Twente krijgt nog Feyenoord en Az tegen, ik denk dat beide verloren worden. Ik zet mijn geld op Ajax. Ik hoop ook dat het Ajax wordt (als Psv-fan) aangezien die geen fouten meer zullen maken en 21 punten zullen pakken. Twente gun ik het helemaal niet, met al dat geluk hebben ze zeker meer dan 30 punten gestolen...

20 maart 2010 om 21:48

Hoezo gestolen??? Effectiviteit noemt men dat.
Er zijn nog wel 6 wedstrijden te gaan, dus kan nog alle kanten op Ajaxfan1000. Bovendien hebben jullie nog een wedstrijd te goed morgen.

20 maart 2010 om 22:00

Geen effectiviteit niks meer dan geluk geluk en nog eens geluk! vanaf nu heb ik niks dan haat aan fc twente. Wat een spel van twente tog weer ik hoop als PSV supporter dat PSV kampioen word maar dat zal waarschijnlijk niet lukken dus hoop ik dat Ajax kampioen word !

20 maart 2010 om 22:24

Een wedstrijd duurt meer dan 90 minuten en dan moet je de concentratie vast kunnen houden. Dat spelers van andere teams dan niet meer kunnen en verslappen kunnen ze bij Twente ook niet helpen en is het geen geluk, want daar wordt op getraind.
Als je cluppie in de laatste 4 wedstrijden 10 punten laat liggen is het meer onkunde van hun dan geluk bij Twente.
Bovendien zijn we in Rotterdam bestolen van de 3 punten door de Luinge-show.

20 maart 2010 om 22:36

Concentratie was ver te zoeken hoor bij twente vandaag. Zeker het eerste uur was het pure chaos, het was puur geluk dat PSV aanvallend machteloos is/was.

20 maart 2010 om 22:41

Vandaag was het inderdaad huilen met de pet op wat betreft het eerste uur, maar ik doelde meer op het gehele seizoen (en ja, daar zaten soms ook wel ongeconcentreerde momenten bij).

20 maart 2010 om 22:52

Heb jij wel eens gehoord dat je een lotto 6 weken achter elkaar wint?
Nee meneer dit is duidelijk de kwaliteit van de Tukkers, nooit in paniek raken bij een achterstand.
Dus bij geluk moet ik toch aan iets ander denken.
En dan ook nog spelers hebben die altijd kunnen scoren.
Onder diefstal versta ik toch ook heel iets anders.

21 maart 2010 om 14:14

Ben ik helemaal met je eens Rijvers.
Dat heeft te maken met uithoudingsvermogen. Wanneer de andere teams op beginnen te raken tegen het einde van de wedstrijd slaat twente toe.
Geluk? Flikker toch op, Twente is gewoon enorm effectief

Pff wat onverdiend is dit zeg... Twente bijna onzichtbaar inde 1e helft. 2e helft krijgen ze een kans gelijk goal.. pff

20 maart 2010 om 21:41

Ach ja zo heeft iedereen dat wel eens.

20 maart 2010 om 21:42

Jij zegt onverdiend. Ik zeg dat de zwakheid van PSV alweer duidelijk is geworden. Het kan niet doordrukken, en dan weet je dat het het tegen ploegen met klasse altijd moeilijk gaat krijgen.

20 maart 2010 om 21:46

Weet je ook eens hoe het voelt, normaal is het altijd in jullie voordeel

20 maart 2010 om 21:56

Dit seizoen toch nog maar heel weinig keer.

20 maart 2010 om 22:17

Komt ie weer met zo een reactie

Heerlijk Twente dit moeten ze dit seizoen niet meer weggeven
Twente kampioen!!!!!! denken jullie niet?????

20 maart 2010 om 21:43

Nee, denk Ajax aangezien het progamma

20 maart 2010 om 21:45

Wow Wendy, dat ben ik niet van je gewent Maar ik hoop het ook!

20 maart 2010 om 21:51

Tsja, kan er weinig anders over zeggen toch. Fc Twente wint vaak met geluk. Ik zie ze dat niet de hele tijd volhouden en zie Ajax nog wel langs Twente gaan. Met een beetje geluk kan Psv nog 2de worden. Wat ik wel hoop. Vind Fc Twente een beetje te zwak voor CL zoals ze de laatste tijd spelen. Psv speelt ook niet geweldig laat ik dat voorop stellen. Maar met een nieuwe man op de flanken en een goede verdediger kunnen we een eind komen en ook Ajax geef ik een goede kans om ver te komen in de Cl.

Nou succes allemaal de laatste rondes!

4j4x1992 Ik heb niet gezegt dat ik hoop dat Ajax kampioen word xp, ik hoop nog steeds op Psv haha.

20 maart 2010 om 23:07

Zow jij hebt jou mening zo'n beetje 90 graden bij gesteld.
Verder denk ik dat jou ploeg er niet meer aan te pas komt.
1 punt in drie wedstrijden is nu niet bepaald om over naar huis te schrijven.
Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Al zal Fred toch anders moeten gaan wisselen, want dat pakt niet vaak goed uit.

21 maart 2010 om 00:51

Volgens mij heeft Wendy haar mening 180 graden bijgedraaid, Rijvers

21 maart 2010 om 11:24

Een mening kan veranderen toch? Vind Fc Twente de laatste tijd niet goed spelen, het zelfde geld voor Psv. Ajax speelt het mooiste voetbal. Eerlijk is eerlijk ik gun het fc Twente natuurlijk van harte aangezien dit de eerste keer zal zijn dat ze kampioen worden misschien.

20 maart 2010 om 21:44

Ze hebben de beste papieren maar komen nog wel tegen de teams die strijden om de 4de plek waarvan Az in eigen huis weer swingend voetbal laat zien dus 100% zeker weet ik het nog niet maar Twente heeft met dit gelijke spel wel goede zaken gedaan!

Over de wedstrijd is het natuurlijk weer dat Psv de controle had over de wedstrijd en eigenlijk wel de 3punten verdiende maar zoals meerdere al hadden aangegeven die wissel van Toivonen voor Labyad was onbegrijpelijk. En dat heeft de wedstrijd doen kantelen helemaal toen Perez eruit ging en Ruiz meer als 10 ging spelen.

20 maart 2010 om 22:04

PSV heeft bijna geen moment controle gehad.
De hele 1e helft leek PSV de bovenliggende partij, maar Twente had geen behoefte om aan te vallen en vond het dus prima om af te wachten.
In de 2e helft scoort PSV vroeg, maar juist dan zie je dat ze geen controle hebben aangezien niet veel later Twente de gelijkmaker scoort.

Als Twente met meer lef had gespeeld had er voor hun meer ingezeten denk ik, nu speelde PSV vol voor de 3 punten maar misten ze stomweg de kwaliteit om het af te maken.
Het leek mij voor Toivonen de ideale pot om zich eindelijk eens echt te onderscheiden. Nu deed hij dat op zich ook wel, alleen in mijn ogen op een negatieve manier. Wat speelde die man waardeloos.

20 maart 2010 om 22:09

@henkkonijn

Helemaal niet met jou eens, Psv was gewoon de bovenliggende partij en twente kan dan wel afwachtend spelen maar wanneer ze de bal hebben mag je wel verwachten dat ze er iets positiefs mee kunnen doen. Dat heb ik twente zeker de 1e helft niet zien doen.
Toivonen was overigens echt niet waardeloos. Hij won genoeg duels alleen zag het er soms wat ongelukkig uit. Zoals al aangegeven door meeste was ook zijn wissel het kantelpunt..

20 maart 2010 om 23:45

Ik hou het op Ajax. Totdat Twente theoretisch kampioen is.

Nou is psv zo goed als uitgeschakelt voor het kampioenschap, kunnen zich gaan richten op plaats 2.
Netjes van twente gelijkspelen bij psv is een goed resultaat, kampioenschap weer een flinke stap dichterbij.

Twente moest hard aanpoten maar was niet lucky.. Hele competitie ligt zo nog open, maar als twente zo blijft spelen worden ze het niet!
Enige pluspunt was wel dat PSV zich zo had uitgesloofd dat ze na afloop op het veld lagen, en twente er nog redelijk uitzag. Een lange adem heb je nu nodig!

Ik heb de wedstrijd niet gezien, wie maakte de meeste aanspraak op 3 punten? Maar ik ben erg blij met deze uitslag.
Nu eerst morgen maar eens winnen van RKC 4j4x1992 want we zijn er nog lang niet !
BAM

20 maart 2010 om 21:39

Duidelijk Psv...

20 maart 2010 om 21:41

Psv, zonder dat het nu echt kansen had.

20 maart 2010 om 21:45

Eigenlijk geen van beide, al drong PSV meer aan en had het meer kansen.

20 maart 2010 om 21:55

Spanning begint een beetje naar me hoofd te stijgen Ik wil Ajax weer in de CL zien!! <3 Ajax

nare smaak aan de gelijkmaker. toch twente 2x gelijk en het kan !

20 maart 2010 om 23:47

We hadden het beter af moeten spreken. Als wij nou gewoon in Enschede hadden gewonnen en jullie in Eindhoven, stond Ajax nog een punt verder weg.

21 maart 2010 om 00:18

Ja laten we aan het begin van de competitie ff allemaal met elkaar afspreken wie wanneer moet winnen om Ajax ff met zn allen van de schaal af te houden. Sjezus kruip anders nog ff verder in elkaar holletje...

Beste eindstand die Ajax zich kan wensen, klimmen naar de 2e plaats en 2 punten inlopen op Twente mocht je morgen winnen van Rkc.. Hopelijk winnen ze, dan kan mijn weekend niet meer stuk.. Ik drink er vanavond in ieder geval al een paar biertjes op..

PSV begon weer goed maar het zakt dan zo in en Twente heeft niets laten zien op die aanval waar die goal uit voort komt dan.. Als Twente zo blijft spelen dan weet ik wel bijna zeker dat Ajax de lachende derde wordt! ..

Belangrijk voor FC Twente, maar als Twente supporter moet ik helaas toch toegeven dat PSV meer verdiend had.

Precies wat ik ervan verwacht had. 2 Ploegen die grossieren in fouten, en absoluut het spel niet kunnen maken.

PSV was toch wel de bovenliggende partij, maar een gelijkspel was zo voorspelbaar van de koningen van het laffe voetbal.

Ajax is kampioen, alleen weten sommigen van jullie het nog niet. Heerlijk.

Ajacieden, gefeliciteerd met de 3e ster!

20 maart 2010 om 21:43

Ja, Ajax is heer en meester in Nederland. Bla bla bla! Pak nou eerst dat kampioenschap maar en ga dan lekker blaten.

On: FC Twente moet het niet hebben van de punten tegen de grote ploegen, dus ik heb er na deze wedstrijd weer wat meer vertrouwen in.

20 maart 2010 om 21:44

Arrogantie straalt er weer van af, altijd hetzelfde met jullie he? Ik ben de 1e die jou een PM gaat sturen en je keihard gaat uitlachen als Ajax geen kampioen word.

20 maart 2010 om 21:51

Als je toch gaat generaliseren moet je wel ons allemaal een pm sturen he!

20 maart 2010 om 22:02

niks geen arrogantie iedereen behalve de twente supporters gunt het ajax en ik denk dat hhet wel duidelijk is waarom en als ajax morgen wint denk ik ook dat ze kampioen worden

20 maart 2010 om 22:17

Heel makkelijk, iedereen over één kam scheren. Laat die vervelende vooroordelen toch lekker weg, joh. Er zullen tussen de Twente supporters ook genoeg van dit soort reacties zitten. Dat betekent dan toch niet meteen dat iedereen er zo over denkt? Anyways, dit Twente is een ware kampioensploeg. Zonder goed spel, toch de punten weten binnen te halen. Chapeau.

20 maart 2010 om 23:14

Ik vind toch dat je niet alle Twente supporters over één kam moet scheren.
Als Ajax kampioen wordt, kan ik daar wel heel goed mee leven.
Ik vind namelijk dat ze na de winterstop het mooiste voetbal laten zien,
Bijna weer net zo mooi om naar te kijken als eerder.
En wat mij betreft mag je best arrogant zijn om te zeggen dat jou club kampioen wordt.
We zien na de resterende westrijden wel waar iedere club staat.

20 maart 2010 om 21:53

Zonde dit weer. Door dit soort reacties krijg je dat iedereen Ajax arrogant noemt. Jammer voor je mede Ajax supporters die niet zo reageren. Verpest het voor hun namelijk.

20 maart 2010 om 22:19

Je hebt helemaal gelijk. Ik walg van dit soort reactie's. Nu krijg je weer van die reacties dat alle Ajacieden arrogant zijn. Bedankt Scr3w!

Volgens mij staan we nog altijd 7 punten achter hoor (met een wedstrijd minder). Mochten we morgen niet winnen kunnen we het al vergeten. En daarna moeten we eigenlijk alle 6 de andere matches winnen. Twente is nog altijd favoriet dus jouw reactie raakt kant noch wal Scr3w. We zijn pas kampioen als we na 34 wedstrijden boven aan staan. En dit is nog lang niet het geval.

20 maart 2010 om 22:13

Waarom moet je nou weer zo'n comment plaatsen? Wat is dat nou voor onzin om te zeggen dat ajax kampioen is en de 3e ster heeft. Natuurlijk hoop ik met alles dat dit gebeurt maar we staan voor nu nog gewoon 3e, 3e staan we vriend dus kap met die arrogantie en wees toch eens realistisch man, je bezorgt je mede ajacieden een slechte naam met dit geblaf.

20 maart 2010 om 23:48

Morgen Rkc - Ajax 0-0. Daar gaan de kansen van Ajax. Wat zullen jullie dan huilen zeg.

nu moet Ajax morgen winnen..
Psv en Twente hebben een moeilijke tegenstanders nog tegaan.
Ajax kan hier misschien zijn voordeel uithalen en heel misschien nog wel kampioen worden.
ik hoop het>

Yes Ajax wint, nu morgen nog en mijn Weekend is perfect

Wel een belachelijk slechte wedstrijd trouwens, hoe durft Psv zich titelkandidaat te noemen.
twente zegt het niet en is het ook niet.

20 maart 2010 om 21:43

Omdat, PSV elke wedstrijd domineert maar de kansen niet afmaakt.(

20 maart 2010 om 21:54

PSV domineerde deze wedstrijd geweaun weer. Net als tegen Ajax en Nac, beter maar die ballen willen er gewoon niet in! Zo klote!

Verlangen naar tijd onder Hiddink doet*

20 maart 2010 om 21:58

Omdat ze slechts een paar punten van de koploper staan?

20 maart 2010 om 23:50

Twente zegt het niet en is het ook niet. Maar staan wel 4 punten voor Ajax in het slechtste geval. Lekker geloofwaardig jongetje.

PSV was stukken beter, Ruiz en Kufo raken 1x de bal en meteen een goal. Mijn complimenten gaan vooral naar Manolev, wat speelde hij goed zeg.
Misschien straks nog even aan Stoch vragen hoe het gras lag, aangezien hij daar de hele tijd lag...

20 maart 2010 om 21:49

Vond jij Manolev echt goed? Kan hoor, maar ik vond hem helemaal niet zo goed. Ik heb altijd bij dat soort spelers van: hebben we dat niet in Nederland lopen, desnoods bij de jeugdelftallen?!

Het gaat niet goed met Psv...

Knappe 1e helft van Psv, maar wederom kan dit PSV niet doordrukken. Dat is toch echt wel een zwakheid in deze ploeg. Twente niet goed, maar wel oerdegelijk en mannen als Ruiz en N'kufo hebben maar één moment nodig.

PSB lijkt nu toch definitief af te haken voor het kampioenschap en kunnen morgen Ajax voorbij zien komen, Twente speelt gewoon niet goed en moch Ajax morgen winnen is het verschil nog maar 4 punten met AZ nog in het vooruitzicht.

Het wordt spannend. Nee, het IS spannend.

Ik had ze liever zien winnen, maar hier kan ik ook wel mee leven

Ik haat twente zo erg dat ze met laf voetbal alweer punten krijgen dit is echt het jammere van voetbal. Nou ja blijft maar een Spel

20 maart 2010 om 23:52

Dat jij dan nog steeds supporter bent van Psv. Zij hebben de afgelopen 10 jaar op de wijze van Twente dit seizoen gespeeld.

Jammer, het blijkt maar weer dat als PSV moet komen, dat het vaak niet gebeurd. Voor de winterstop hoefden ze dat niet vaak te doen maar nu zie je dat steeds meer, ook tegen Ajax. Jammer voor Psv, maar de titelrace is weer een stukje verder open.

Nou hebben we de kans om de 2e plek over te nemen!! En vasthouden. Jammer dan Psv niet gewonnen heeft maar goed beide ploegen leveren 2 punten in. Ajax kan op 4 punten van Twente komen met nog 6 wedstrijden te gaan. 18 punten! Nu moet twente in minstens 2 wedstrijden punten laten liggen. Als Psv had gewonnen was dat maar 1 geweest. Dat is erg jammer. Maar we houden de moed erin. We hadden het al opgegeven maar als we morgen winnen zijn we weer helemaal terug.

Dit toont wel de onmacht van psv aan. De hele tijd beter, tegen ajax de eerste helft beter, tegen hsv over twee wedstrijden gezien ook...maar die goals vallen gewoon niet en de kansen zijn er ook te weinig. Twente heeft gedaan wat het kon en heeft een punt gepakt.
Het is echt pijnlijk om te moeten constateren dat psv (gezien het schema van de top 3) weinig kans meer maakt op de titel. Zeg nooit nooit, maar als Twente rustig blijft komt de titel gewoon naar hun en Ajax wordt tweede.

20 maart 2010 om 21:46

Ik hoor dit nu iedere wedstrijd waar ze punten laten liggen. Tegen Nac en Ajax waren ze ook veeeeeel beter, maar wel 6 goals in 2 wedstrijden incasseren tegen 'slechtere' tegenstanders.
Wat zegt dat dan?

20 maart 2010 om 21:55

Ik heb de wedstrijd tegen nac niet helemaal gezien, dus ik kan daar niet over oordelen. Maar het is zo dat psv moet winnen en dus nemen ze risico's en dan krijg je vanzelf goals tegen als je even niet op let achterin. Maar dat komt ook allemaal omdat ze gewoon te weinig scoren uit hun kansen.
En ajax heeft vorige week ook terecht gewonnen, maar dat is hier niet relevant verder. Punt blijft dat met het vertrek van Reis en Lazovic psv achteruit is gegaan en vooral het scorend vermogen is weg. Waar psv in het begin met slecht spel wel wist te scoren, gebeurd nu niet.

20 maart 2010 om 21:56

Concentratie zakt op bepaalde momenten. En veel pech met afmaken.

20 maart 2010 om 22:01

dat is hetzelfde als dat onze vrienden uit amsterdam al jaren het mooiste en beste voetbal spelen en niks winnen.

psv stelt gewoon teleur de laatste wedstrijden en dat komt doordat ze niet kunnen doordrukken

Zwaar gestolen punt van Twente, Twente is 1 keer voorin geweest en gelijk gescoord. En dan ook nog geen rode kaart voor Tiendalli, was toch overduidelijk een 2e geel die overtreding op Bakkal.

Dag kampioenschap

20 maart 2010 om 21:47

Leuk dat je Bakkal noemt, want hoe die gozer toch steeds zonder gele kaart van het veld af stapt is mij echt een raadsel. Suarez moet hem eens een belletje geven.

20 maart 2010 om 21:57

Die slag achter in de nek van hem op Brama is direct rood waard.

20 maart 2010 om 22:03

Haha lul niet, hij liep perongeluk tegen hem aan. Die tiendalli die had rood moeten hebben, verder niemand!

20 maart 2010 om 23:20

Als jij dit diefstal noemt ga er maar van uit dat je erg gefrustreerd bent.
Maar je moet toch echt naar je eigen ploeg kijken want deze is niet bij macht een wedstrijd te beslissen.
Ook vindt ik het wisselen van Rutten iedere keer wel heel erg matig.
Als je in drie wedstrijden maar 1 punt haalt, ben je niet echt goed bezig lijkt mij zo.

20 maart 2010 om 23:51

Als de spelers van PSV zo doorgaan met hun frustratie uiten valt er straks niets meer te wisselen. PSV zal maandag ongetwijfeld blij verrast zijn om te horen dat er een onderzoek word gedaan naar Bakkal.

21 maart 2010 om 00:19

Moet ik je helemaal gelijk in geven.
Ik begin me toch echt af te vragen wat er daar in Eindhoven gebeurt op de trainingen.
Ik heb Rutten bij Twente wel trainingen zien geven, maar heb toch echt nooit iets in die richting gezien.

20 maart 2010 om 22:14

Lul jij niet met je hij loopt tegen hem aan, dat is dezelfde categorie kletskoek als dat affelay zich breed maakt etc.

20 maart 2010 om 22:27

Volkomen met Jk-ajax eens.

Bovendien Manolev met een tackle van achteren, waar menigeen die lager geklasseerd staat rood voor krijgt.

20 maart 2010 om 22:45

Geel was terecht maar Rood, sjezus man! Rood is voor doodschoppen.

20 maart 2010 om 22:50

Van achteren hoort gewoon rood te zijn, alhoewel het verschilt per scheidsrechter wat ze er mee doen en de traditionele "top-3" wordt meestal toch wel gespaard.
Daarin mogen ze best wel strakker in zijn (en ook als het om een Twente speler gaat ja).

20 maart 2010 om 23:02

Dus nu is geel ineens terecht?: Net zeg je dat hij perongeluk tegen hem aanloopt en ineens is het geel.
Rare beredenatie heb je ...

20 maart 2010 om 23:53

nee het ging volkomen per ongeluk dat Bakkal zn elleboog in de nek van Brama legde. En Toivonen ging per ongelluk op de hand van Brama staan. Stelletje geniepige viespeuken

21 maart 2010 om 02:08

@jasper91 20 maart 2010 om 22:03 #172
Tegen iemand aanlopen kan, maar niet met je elleboog naar voren... Was zuiver rood..

De Knvb kent het telefoonnummer van PSV inmiddels, dus er zal maandag wel een belletje komen... Afellay 3+1, denk dat het voor Bakkal bij 2 wedstijden blijft...

Psv uitgevallen. Twente en Ajax prikken elkaar in de zwarte plekken..

Jongens wordt wakker; Rutten wissel. Toivonnen eruit, wat een domme wissel.

Waar zijn al die mensen die zaten te schreeuwen dat PSV wel eventjes zou winnen? Dit resultaat is erg ongunstig voor zowel PSV als Ajax. Twente staat dan 4 punten voor op Ajax en kunnen het zich veroorloven om nog een keer te verliezen. PSV is alles behalve kansloos voor de titel. Ik denk dat het net zo'n mooie ontknoping wordt als twee jaar geleden. Ik zet mijn geld op Twente. De druk ligt denk ik het meest bij Ajax en PSV de komende weken omdat zij moeten winnen. Twente ook, maar die zitten nog steeds in de underdog rol

20 maart 2010 om 21:46

Underdog rol is gelul natuurlijk met zo'n voorsprong. Twente moet zich diep schamen als ze dit nog uit handen geven. Maakt me niet uit of ze een topclub zijn of niet.

20 maart 2010 om 21:48

Waarom schamen? Elke ploeg geeft weleens een voorsprong weg. Natuurlijk gaat Twente elke week met het zweet in de bilnaden spelen, maar ze proberen nog steeds de underdog te zijn. We moeten eerst maar eens afwachten of Ajax morgen wint, want dat is ook nog geeneens zeker.

20 maart 2010 om 21:53

Ik vind gewoon dat Twente met deze voorsprong geen underdog meer is. Schamen is misschien een beetje overdreven gesteld, maar als Mclaren nog 1x zichzelf in de underdog-rol schuift ga ik flippen. Ze zijn gewoon de keiharde favoriet voor de titel en moeten het nu maar waarmaken.

20 maart 2010 om 22:00

Dat wil Mclaren juist. Dat de concurrenten zich gaan ergeren en daardoor richten zij zich niet 100% tot zichzelf. Twente mag dit niet meer weggeven vind ik, ze zijn de torenhoge favoriet.

20 maart 2010 om 23:05

Als ajax het kampioenschap verspeelt tegen Rkc dan eet ik mijn hoed op.
Twente kan zichzelf gewoon niet meer in de underdog positie praten want ze zijn gewoon 100% favoriet. Psv is denk ik klaar nou en zal moeten hopen op een 2e plaats.

20 maart 2010 om 23:29

Ja, ik zeg het dan nog een keer. Wil je even alle Ajax en PSV fans vertellen dat hun teams niet meer hoeven te spelen, omdat jij zegt dat Twente dit niet meer uit de handen mag geven? Oh ja, en gooi de AZ en Feyenoord fans daar maar bij, want die clubs zullen Twente ook maar zo de punten geven?

Vindt ik erg respectloos van je tegenover zoveel mensen.....

21 maart 2010 om 00:00

Ik zag mag en geen moet. Kijk maar eens wat het verschil is in het woordenboek. De reactie van jou vind ik juist respectloos.

Hier moet Ajax nu van profiteren, ik verwacht dat het nog wel heel spannend gaat worden. Vooral tussen Ajax en Twente, want PSV heeft het nou toch wel een beetje verpest. PSV heeft geen simpel programma en heeft al 5 punten achterstand, dus ze zouden zowat alles moeten winnen om nog kampioen te kunnen worden.

Twente daar in tegen kan nog steunen op de 5 punten voorsprong, maar heeft wel nog een redelijk lastig programma, daarom verwacht ik dat het nog een mooie seizoens ontknoping zal worden, want Ajax heeft een redelijk makkelijk programma waar het dus toch wel wat meer punten zal pakken als de concurrenten.

Ik ben benieuwd wie er kampioen word, ik hoop natuurlijk Ajax!

En maar blijven zeggen van, ja, ze/we waren beter en toch telkens met slechte resultaten naar huis gaan.
Nee, ik ben een echte Psvsupporter en heb de hoop hoog gehouden en ze, net als iedereen, een hand boven het hoofd gehouden, maar mijn conclusie is: het gaat niet goed met PSV

20 maart 2010 om 21:51

Dat was juist het probleem, ze deden er steeds te luchtig over. Ook het verlies tegen Ajax deden ze af met: 'ach we waren veel beter'. Misschien hadden ze juist moeten schrikken dan waren ze eerder wakker geworden.

Bedankt Reker dat PSV onder jouw leiding geen CL speelt en geen kampioen is geworden.
Hoop dat Ajax de titel pakt en enig betekenis in CL kan betekenen.
Rutten is een topcoach bij een subtopper en zeker niet voor een topclub.

20 maart 2010 om 21:45

Wauw, sommige mensen zijn helemaal van de kaart als het ze een keer tegenzit, eerst was rutten de held dat hij het zo goed doet, nu laat psv wat punten liggen en meteen is hij niet goed genoeg, gevalletje dramaqueen noem ik dit.

20 maart 2010 om 22:02

Ja verschrikkelijk. Rutten in gewoon een goede trainer. Dat kun je zien aan de gevalletjes Reis en Lazovic die hij zo weer aan de praat krijgt. Moet je kijken hoelang hij ongeslagen was. En dan ook nog weer Reker er bij halen zoals roybh doet. Alsjeblieft zeg, ga naar de spelers kijken die het op het veld verprutsen. Daar moet je het zoeken, niet bij Rutten of Reker

20 maart 2010 om 22:06

Je haalt me de woorden uit de mond, chapeau wendy!
Ik word zo zat van die negatieve mensen meteen, zolang ongeslagen geweest en dan op basis van 3 wedstrijden hem meteen afschrijven, kinderachtig is dat.

20 maart 2010 om 22:16

Ja dat word ook wel succes supporters genoemd volgens mij. Als het even niet draait direct iedereen de grond in trappen die er niets aan kunnen doen in plaats van je club te steunen. Jammer dat er zulke mensen rondlopen. Doe je weinig aan is overal zo maarja, ik houd er gewoon niet van. Bah

20 maart 2010 om 22:32

Klopt ik heb hier zelf ook een hekel aan, alleen blij zijn en juichen wanneer het goed gaat en anders het meteen laten afweten. Je hoort je club ten alle tijden te steunen, dat maakt je een echte supporters, niet dit slappe achteraf gepraat.. Gelukkig zijn er ook nog echte fans die hun club wel steunen, anders zou mijn cluppie moeten spelen in een leeg stadion haha!

20 maart 2010 om 22:34

Precies. Ik vind Rutten namelijk een zeer degelijke coach die er wat van kan. Jammer voor Psv, er zat véél meer in deze wedstrijd.

Alhoewel er nog van alles kan gebeuren, denk ik toch dat Twente de schaal naar Enschede brengt. PSV moet namelijk alles winnen als ze in de titelrace willen blijven en Ajax wordt denk ik 2e/3e. PSV zit in een zeer ongelukkige periode met een loodzwaar programma voor de boeg. Desondanks blijf ik PSV steunen, gewoon, omdat het mijn club is.

Goede pot gewoon van Psv... Alleen Twente heeft echt een speler van een ongekend niveau. Ruiz had nog geen pepernoot geraakt de hele wedstrijd lang, en dan gaat hij weer goochelen en dan geeft hij weer zo een fantastische assist. En toen had Twente het redelijk onder controle, met alleen nog een fantastisch schot van Dszudszak op het eind. Beetje rare wissels inderdaad van Rutten en Bakkal natuurlijk ook weer oliedom he... Dan heb je vorige week Afellay gehad en dan ga jij ook weer opzettelijk iemand slaan, onbegrijpelijk! Al met al een goed weekend voor Twente en wie weet Ajax?

20 maart 2010 om 23:26

Ruiz kan van ongekend niveau zijn, maar old Kufo maate het schitterend af.
Verder is er nog niets beslist dus elk weekend is lekker spannend.
En als mijn Provincieclubje een tweede plaats zou halen, vind ik het ook helemaal geweldig.

20 maart 2010 om 23:40

Ja inderdaad, de afwerking was ook van een een hoog niveau. En het wordt inderdaad lekker spannend, ideaal voor de echte voetballiefhebbers... En doe je clubje absoluut niet tekort hoor hahaha, jullie zijn titelkandidaat nummer 1!

Twente prima punt verdiend! laatste minuut een mazzeltje, maar als je de echte kansen optelt denk ik dat het gelijkspel terecht was. Dudszak schiet op de lat.....maar Ronnie Stam raakt ook de kruising, ook janssen had de 1-2 op de voet... Dus er kan wel gezegt worden dat PSV zoveel beter was, maar ik denk dat het gelijkspel dik verdiend is. Zeker op basis van de kansen!

20 maart 2010 om 21:44

Hahah je weet niet waar je het over hebt man

20 maart 2010 om 21:46

Jij hebt vast de wedstrijd niet gekeken of een gigantische Psv-bril. Eerst even die bril afzetten voordat je reageert oke?

20 maart 2010 om 21:50

Ik heb de wedstrijd wel degelijk gekeken, anders zou ik ook niet reageren. Jij noemt hier de enige 2 kansen naast de goal die twente heeft gehad. Maar je vergeet die van psv er bij te halen. Manolev, Engelaar, Simons, Bakkal. Koevermans 2 x. Dus afgaand op de kansen kan je het niet verdiend noemen

20 maart 2010 om 23:41

Moet ik nou ook voetbal leraar worden? Met kansen verdien je niet punten. Met goals alleen verdien je niet punten (zie Ajax). Met mooi voetbal alleen verdien je geen punten. Je krijgt alleen 3 punten als je meer scoort dan de oppositie waar je die dag tegen speelt. Als je er net zo veel scoort dan krijg je er één. Als je er minder scoort, dan krijg je er nul. FC Twente heeft dus op die basis (de enige die telt) het puntje dus wel verdiend. Dat Twente dat in jou (of iemand anders z'n ogen) dat niet gedaan heeft maakt helemaal geen verschil, helemaal niet met Twente supporters, en met de rangschikking ook niet.degene die de meeste punten heeft aan het einde van het seizoen, heeft het kampioenschap verdiend gewonnnen. En als dit Twente, Ajax, of PSV is, dan hebben ze het verdiend gewonnen.

Zo werkt het in het voetbal. Je wint een kampioenschap niet met opinies over wie het mooiste voetbal heeft gespeeld, of wie de meeste goals heeft gescoord. Als je je denkt dat het anders moet, ga dan liever naar kunstschaatsen kijken of zo...

20 maart 2010 om 23:52

kansen kom nou als je nu zegt kansjes dan steun ik je

20 maart 2010 om 21:51

Verdient is een groot woord. PSV was wel de betere partij gedurende het grootste deel van de wedstrijd. PSV heeft alleen niet het vermogen om dan door te drukken. Het mist iemand die in deze situaties het verschil kan maken. Zolang PSV vanuit de discipline kan ballen gaat het prima, maar als er meer gevraagd wordt komt het gewoon te kort.

Dit zegt meer over de specifieke kwaliteiten die PSV mist dan dat het iets zegt over Twente.

Totaal geen strijdlust. Het leek wel alsof ze het allang hebben opgegeven. Normaal gesproken hoor je bij dit soort wedstrijden alles op alles te zetten voor de drie punten. Maar PSV had het kennelijk vorige week al opgegeven. Ik vindt dit dus echt heel jammer.

Een goeie uitslag voor ajax als ze morgen winnen, En dan blijven hopen dat twente en psv punten blijven morsen.

Het geluk van PSV is hiermee naar mijn mening definitief voorbij.

Volgend jaar moet Psv een top spits halen. Als is het voor 10 miljoen.

20 maart 2010 om 23:47

Volgens mij moet je je toch ook kapot hebben gelachen toen Ajax in de zomer van 2008 voor veel geld spelers aantrok om kampioen te worden, met als gevolg dat we nu moeten bezuinigen. Bovendien leverde het weinig op naast een 3de plaats. En nou wil je dat jouw club exact hetzelfde beleid gaat voeren ? Ik waarschuw je , in de Zomer zit je vol vertrouwen daarna komt de Kater.

Als Ajax Supporter kan ik niks beter wensen dan dit resultaat, het was de laatste minuten billen knijpen maar met deze 1-1 kan Ajax de 2e positie overnemen.

Nu maar hopen dat sommige Twente supporters niet direct gaan denken dat het nu zeker is dat het kampioenschap binnen is, ik ben ervan verzekerd dat er wederom supporters losbarsten vanavond.

20 maart 2010 om 21:46

Wees niet bang dat denken de meesten nog steeds niet.

20 maart 2010 om 21:49

Ik denk juist dat het andersom is, dat Ajax supporters al denken dat ze de titel binnenhebben. Vergeet niet dat Ajax nog niet gewonnen heeft morgen he.

20 maart 2010 om 21:55

Dat zou erg dom zijn. Twente behaald de hele competitie met veel geluk zijn punten. Ik zou niet weten waarom dat de komende wedstrijden anders zal zijn. Vier punten is behoorlijk veel en Ajax mag geen punt laten liggen.

20 maart 2010 om 21:55

ik als twente supporter barst het hele seizoen na iedere wedstrijd al los. Zo'n goed seizoen hebben we nog nooit gehad, of we nu kampioen worden of niet, dit pakt niemand mij meer af.

20 maart 2010 om 23:46

qua resultaat zal je ongetwijfelt nooit een beter seizoen hebben gehad, ik hoop wel dat je ooit een seizoen hebt gehad waarin beter voetbal werd gespeelt,

Ruik ik hier een advocaatje?

Ik heb geen psv gezien dat vocht voor zijn laatste kans zoals Ajax dat wel deed. Het was voetballend matig, en dan bedoel ik vooral voorin. Geen overleg, geen uitgespeelde kansen. Twente krijgt meer dan het op basis van het spel verdiende maar dat mag psv zichzelf aanrekenen. Verder heb ik Ruiz bijna niet gezien. De enig reden dat Suarez bij de 4-0 niet beslissend is voor de ploeg is dat er al 3 anderen gescoord hebben. Dat ligt meer aan de rest van de ploeg dan aan Luiz. Bij Twente scoren ze vaak maar 1 goal en dan ben je al snel beslissend. Deze 1-1 geeft zowel Twente als Ajax vleugels op weg naar plaats 1 en 2. Psv is nu afhankelijk van 2 ploegen i.p.v Ajax. Het einde gaat nog heel spannend worden.

Zuur zuur zuur.
Weer de betere ploeg, weer met een drup aan de neus.
PSV heeft Twente, op een moment na, volledig gecontroleerd, lamgelegd. Maar ja, je weet dat ze aan een kans genoeg hebben dus moet je er zelf twee scoren. Daarvoor hebben we de kansen wel gehad, maar ze weer niet benut.

Maar ik mag denk ik niet klagen want volgens Leo Driessen hadden we de wedstrijd met 8 man moeten beeindigen. Allemachtig wat een zak hooi is die man.

Titel wordt een heel moelijke zaak.

20 maart 2010 om 21:49

De betere zijn is blijkbaar niet genoeg. Misschien zou je het van de andere kant moeten bekijken, wat mist psv waardoor ze elke keer met lege handen staan? Ik denk zelf dat het scorend vermogen is. Maargoed, even kijken wat Ajax zondag gaat doen. Wanneer Ajax dat wint is het eigenlijk zo goed als over voor psv. Zou wel heel raar moeten lopen mocht Ajax de 2e plek dan nog uit handen geven..

20 maart 2010 om 21:56

Wat ik ook al aangeef ('daarvoor hebben we de kansen wel gehad, maar ze weer niet benut.') is dat het idd ligt aan het scorend vermogen.

20 maart 2010 om 23:56

Ja Psv is ook onder de tactiek van Twente gegaan. Twente gaat eerst gewoon achter over leunen, de tegenstander moe maken. Dan een frisse tiote erin, de vermoeide tegenstander afjagen en scoren. Voila

21 maart 2010 om 00:02

Als jullie gelijke spel ergens aan te danken was dan was het wel Ruiz die het laatste kwartier tot leven kwam. Want met afjagen of 'achterover leunen, de tegenstander moe maken' hadden de kansen van jullie niks te maken.

Psv had goeie kansen om van Twente te winnen, zeker met Dzsudzsak nog in de blessuretijd, maar goed, Twente heeft Ruiz en die heeft maar 1 moment nodig zoals je weet.
Denk dat Psv zich nu beter kan concentreren op de 2e plek, want kampioen worden zit er denk ik niet meer in, vooral omdat ze nog tegen Az, Groningen, Heerenveen moeten en in 1 van deze wedstrijden zie ik Psv wel punten verspillen.

PSV is sinds Nac-uit geknakt en word derde verwacht ik, Ajax en Twente gaan uitmaken wie er met de schaal aan de haal gaat.. Als het even mee zit komt de schaal naar Amsterdam, Ein-de-lijk!

Wat ik nou niet snap van een man zoals Rutten die pretendeert realischtisch te zijn:
Hij zegt dat het niet onrustig is bij Psv, maar hoelang hebben ze nou al op rij verloren, daar moet toch een reden voor zijn?

Psv was de betere, maar blijkbaar zegt dat niks en maakt de betere je niet kampioen. Psv mist gewoon duidelijk iets.. In dat opzicht is psv dus niet de betere, gezien de eindstanden.

Nu is het aan Ajax om er morgen overheen te gaan, normaal gesproken is het dan over voor psv als we naar het programma kijken. Voor Ajax hopen dat twente keer 1 verliest en 1 keer gelijk speelt, ervan uit gaande dat Ajax alles zou winnen.

20 maart 2010 om 21:47

Zou Ajax alles winnen dan mag Twente maar 3 punten verliezen aangezien Ajax' doelsaldo gewoon super goed is.

20 maart 2010 om 22:03

nvm... snap al wat je bedoelt

Binnen een maand verliest psv 10 punten dus Twente zou binnen 6 wedstrijden nog 4 punten kunnen verliezen. Ruiz heeft eigenlijk voor dit punt gezorgd, toen Perez eruit ging kwam Twente tot leven. De club uit Enschede is misschien net zo afhankelijk van een speler als Ajax van Suarez alhoewel in Amsterdam de laatste weken de Uruguayaan minder laat zien.

Ik schat dat psv nu echt grond aan het verliezen is. Normaal gesproken staat morgen de Eindhovense club op de derde plaats met het moeilijkste programma van de drie titelkandidaten. De strijd gaat tussen Twente en Ajax en aangezien Ajax een ver beter doelsaldo heeft mogen de Tukkers eigenlijk maar 3 punten verliezen.

Knappe resultaat voor Twente. Had wel een gelijkspel verwacht. Ajax morgen PSV voorbij, psv heeft gefaald vanavond. The Game is over.

Kezman, Beerens en een goede keeper halen. Amrabat, Bakkal, Koevermans, Issakson verkopen.
Desnoods reserve spelers van topclubs huren.
Sinds de komst van Andy van der Meijde heeft PSV alleen maar punten verspeeld. Negatieve invloeden??

20 maart 2010 om 21:53

Kezman zou geen slechte stand-in zijn achter Toivonen. Koevermans inderdaad verkopen. Bakkal en Amrabat kun je zeker wel behouden, terwijl het unfair zou zijn Isakssons goede seizoen te negeren. Voor rechts zou de huur van Miroslav Stoch een opsteker zijn, hoewel die kans is verkleind nu PSV wederom Europa League gaat spelen. Verder heeft PSV Sigurdson op het oog en de beelden laten een prima talent zien. Misschien is hij haalbaar als PSV Salcido en Simons weet te slijten. In ieder geval zou dat PSV aanvallend meer slagkracht geven:

Spits: Toivonen, Koevermans
Rechts: Stoch, Amrabat, Manco
Links: Dszudszák, Krencji, Ritzmaier
10: Sigurdsson, Bakkal

Jammer voor psv maar nu komt ajax toch dichterbij twente (als ze van rkc kunnen winnen) maar dan zal je zien dat ajax toch nog (veel) punten gaat verspillen in de komende speelrondes

Het liedje gaat verder Twente blijft maar punten halen,zonder dat het daar echt op heeft.
Op die manier wordt je kampioen...en je moet je afvragen of dit allemaal wel goed is...eerst Az nu mogelijk Twente.

Ons Nederlands voetbal was al lachwekkend aan het worden,maar zo gaat België ons binnenkort nog voorbij.
Leuk voor andere clubs...maar het niveau zakt steeds verder weg...ipv dat het toeneemt.ik hoop dat morgen Ajax wint...anders is het eigenlijk wel gedaan...ach dat is voetbal.

20 maart 2010 om 22:34

wat ben je toch heerlijk negatief over twente.
maar als ajax zo goed is waarom staan ze dan niet boven aan.

Erger is nog dat PSV na morgen derde staat en Champions League niet meer in eigen hand heeft. Hopen dat Ajax nog gaat morsen...

20 maart 2010 om 21:52

Ja, geen CL meer, en nu gaat Dszudszak (of hoe je dat schrijft) ook nog weg! het kan niet slechter

20 maart 2010 om 21:57

Ajax en morsen?!?! Ik hoop het niet

Als morgen Ajax wint dan is dit gelijk spel niet alleen een sportieve fout maar misschien ook zelfs financieel.
Het kan nog raar gaan lopen in Eindhoven.

Misschien geen verkeerde uitslag voor Ajax. Ze kunnen PSV morgen inhalen en 2 punten inlopen op Twente. Maar Ajax moet het eerst zelf maar laten zien. Zoals het nu is, staat Twente 7 punten voor en PSV 2 en is Ajax dus nog steeds 3e.

Mede-ajacieden: roep niet te hard dat we wel even kampioen worden. Ajax moet het zelf doen. Ze mogen geen enkel puntverlies meer lijden. Elke wedstrijd gefocused zijn.

Mede-voetballiefhebbers: Op een mooi slot van de competitie!

Nou, kennelijk kan Kufo er wel wat van in de grote wedstrijden, net als uit tegen Fenerbahce

Heerlijke uitslag voor Ajax, beiden punten verspeelt. Zowel Psv als Twente vond ik matig, vooral Twente. Ruiz laat hier ook weer zien een momenten voetballer te zijn, wat een schitterende bal op N'kufo. Iedereen heeft het wel over de Primera Division, maar ik denk dat hij prima in de Serie A zou passen. Verder hield Stam Balasz keurig in bedwang en was Stoch weer onzichtbaar.

Ajax staat in veel opzichten in het voordeel van Psv en Twente. Ajax is veel beter in vorm dan die twee, Ajax heeft een veel makkelijkere programma en Ajax heeft een aanzienlijk beter doelsaldo wat ook van belang kan zijn. Ik denk dat het nu tussen Ajax en Twente zal gaan omdat PSV op instorten staat. Voor Twente worden vooral de wedstrijden uit tegen AZ en thuis tegen Feyenoord van groot belang.

We zullen het zien.

Psv was in de eerste helft de betere, maar kreeg ook mee met de scheidsrechter, met name is brama teveel slachtoffer van door verschillende psv'ers. Verder had bakkal veel eerder gele kaart moeten krijgen hij provoceert veel en trekt t-shirts steeds vaak. Psv probeert ook irritatie over te brengen... Fc twente veel minder of niks. Maar als FC twente uit speelt getuigt wel de klasse van FC twente dat ze punten weet te pakken. Hoe ze voetballen maakt niks uit, PSV hun verdedigers gaan nooit naar voren. Hun centrale verdedigers en verdedigende middenvelder blijven altijd achterin... FC twente is geen lucky, maar gewoon de kwaliteit, de rendement zijn goed bij fc twente. PSV verliest punten ook dankzij Rutten (wissel en tactiek). Feli twente.

Wij Ajacieden moeten niet te vroeg juichen
Ik herinner me een paar jaar terug
Rkc-ajax en Jan Vertonghen schoot de titel zo uit onze handen!!!
of dat PSV in de laatste 3 jaar de titel 2x (!) op de laatste speeldag pakte...

Ik zou maar niet te vroeg juichen

PSV heeft zichzelf in de afgelopen 2 wedstrijden tegen de concurrenten tekort gedaan. 1 punt gehaald, waar het eigenlijk 6 kon halen. Als Ajax wint staat PSV zelfs 3e en ik denk niet dat ze dat 7 wedstrijden geleden hadden gedacht. Maar wat iedereen hier vergeet is dat Ajax nog niet gewonnen heeft he. Ik lach me dood als ze punten verspelen morgen.

Als Ajax morgen de 2e plaats pakt dan komt er helaas wel meer druk op Ajax en juist wat minder op Psv. Rollen worden een beetje omgedraaid.

Verbijsterend slechte wedstrijd eigenlijk. Twente kwam niet tot aanvallen en PSV mistte duidelijk de kwalieteit om gevaarlijk te worden. De enige hoop was eigenlijk op hoge ballen op Koevermans en de meesluipende Toivonen. Onbegrijpelijk dan ook de wissel van Rutten om Toivonen eruit te halen voor een veel kleinere speler. Het initiatief was toen ook weg (eigenlijk na de 1-0 al). Niet dat Twente het initiatief greep, maar ze kregen het meer toegeworpen. Alsof beide ploegen bang waren voor fouten.je zou Twente kunnen betichten van een gestolen punt, maar ik zou PSV toch eerder betichten van het weggeven van de punten. Rutten heeft zijn team niet op de rail en heeft een erg vage taktiek voorgeschreven. Hij begint goed aanvallend en met druk zetten en haalt daarna die taktiek weer volledig onderuit. Onbegrijpelijk. Ajax wil graag 2e worden, dan is dit voor hun een goede uitslag. Zls ze morgen de concentratie en vechtlust op kunnen brengen staan ze 2e. Maar ik denk dat ze stiekem nog steeds voor het kampioenschap denken te gaan. Ook dan is dit geen verkeerde uitslag.

ik heb de wedstrijd gezien en ik vondt het eerlijk gezecht een doodnormale 1-1 gelijk spel.
alleen het laatste halfuur kwam de wedstrijd beter op gang.

over de titelstrijd denk ik toch dat ajax kampioen word.
ajax gaat morgen winnen van rkc en daarom langs psv.
daarna zijn er nog 6 wedstrijden voor ajax . groningen , vvv venlo , heracles (thuis) , nec , ado den haag willem 2(uit) dus ik denk dat ajax echt kampioen gaat worden!!!!!!!!!!!!!!111

Rutten gaat PSV geen kampioen maken. De ploeg was tegen Twente prima op weg totdat Rutten Toivonen wisselde voor ene Labyad. Het schot van Dzsudzsák had een beter lot verdiend.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Toto Binnen!!!

Ik had gegokt 2 OF Minder doelpunten! Ik schrok me een ongeluk toen Twente de 1-1 maakte, aangezien ik bang was voor de 2-1 van PSV maar goed =) Statistieken liegen Niet jongens!

Afgelopen 9 ( !!! ) wedstrijden onderling van Psv-twente: ( Uit en thuis gemix't )

1-1
1-1
1-1
0-0
1-1
0-0
2-0
1-0
1-1

Yesss 1-1 Twente kampioen

20 maart 2010 om 23:09

@l3vi:

Zullen we de champagne dan maar ontkurken en jullie de schaal overhandigen??

Niet te vroeg juichen vriend!

rkc - ajax
ajax - groningen
ado - ajax
ajax - vvv
willem 2 - ajax
ajax - heracles
nec - ajax

twente - sparta
vvv - twente
twente - heerenveen
az - twente
twente - feyenoord
nac - twente

ik denk dat het nog lang niet gedaan is

20 maart 2010 om 22:10

ik denk het wel...

ajax heeft een redelijk makkelijk schema. tuurlijk kan ajax punten verspillen, vooral als de druk te groot wordt, maar normaal gesproken zou ajax deze teams 1 voor 1 verslaan. twente daarin tegen heeft een erg moeilijk schema! tuurlijk is twente tegen vvv de favoriet, maar vvv heeft maar 2x thuis verloren: ajax en psv! daar kan twente het zeker moeilijk krijgen. dan hebben we het nog niet over az uit. az, welke de laatste tijd prachtig voetbal laten zien, heeft daar denk ik een hele grote kans. dan die week erna, met de wedstrijd tegen az nog in de benen, moeten ze tegen feyenoord. ik ga er maar vanuit dat ajax volgend seizoen CL speelt, want de laatste weken hebben ze laten zien dat ze de ware kampioenen zijn met mooi voetbal en veel doelpunten. :D

20 maart 2010 om 22:17

vvv heeft thuis nog niet tegen psv gespeelt

20 maart 2010 om 22:59

nee klopt, het was namelijk utrecht waar ze thuis van verloren...

21 maart 2010 om 00:00

tegen Vvv wint Twente gewoon met 1-0. Az verliezen ze. De rest winnen ze. Dan zijn we kampioen lijkt mij.

Manolev en Simons waren wel goed vandaag. Lichtepuntje voor volgend seizoen.

20 maart 2010 om 22:01

Ik vind trouwens dat (zonder jou ervan te beschuldigen) Simons onterecht veel kritiek krijgt.

Simons is een zeer nuttige speler die zijn ding doet en wel degelijk toegevoegde waarde heeft als basisspeler. Hij kan als dienende speler ervoor zorgen dat creatieve spelers nog meer aanvallende ruimte krijgen. Ik begrijp dan ook nog steeds niet dat hij dit seizoen zo weinig heeft gespeeld. Daarnaast is Simons een leider-figuur en die mist Psv ook wel een beetje in het veld, zeker nu Oijer zo ver is afgezakt.

20 maart 2010 om 22:06

Ja inderdaad, ze moeten die vervelende Bakkal of vallende en klaagende Toivonen der maar is afhalen en Timmy er in zetten. Zeer onderschatte voetballer.

20 maart 2010 om 22:09

Wat me vandaag nogmaals opviel net als tegen ajax, is dat die bakkal echt een heel vervelend mannetje is, het verbaasd met eigenlijk dat deze knul nog geen kaart heeft gepakt in deze 2 wedstrijden, net even dat smerige tikje in de rug geven wanneer de scheids niet kijkt, en meteen naar de scheids lopen als er wat gebeurt bah bah.
En voordat we reacties krijgen van: Vertonghen doet dat ook, ja dat klopt en ook daar hou ik niet van.

20 maart 2010 om 22:21

Ja en dan altijd die handjes in de lucht en vragend om zich heen kijken van huh, wat is hier aan de hand dan? Sjonge jonge ga voetballen en niet lopen zeiken. Zulke jongens moet je gewoon schorsen. Leren ze misschien wel wat van. Net zoals Dzsudzsak. Krijgt ook een rode kaart tegen HSV en zegt dat hij er wat van heeft geleerd. Hij haalde Afellay laatst weg bij een akkefietje terwijl hij normaal net zo leuk mee doet. Hoop ook dat Afellay niet weer zich zo belachelijk gaat gedragen en er wat van opsteekt. En ook dat Bakkel zich eens een keer normaal gaat gedragen en ook Toivonen die de laatste tijd lijd aan de vallende ziekte. Misschien een keer na laten kijken in het ziekenhuis. Misschien kunnen ze er wat aan doen!

20 maart 2010 om 22:21

Ik zou Toivonen doen.

Bakkal vind ik een goede voetballer, alhoewel hij de laatste tijd wat minder is. Toivonen vind ik absoluut geen middenvelder. Toivonen is óf een diepe spits oóf een 2de spits. Als aanvallende middenvelder speelt hij namelijk altijd te diep en kan ook absoluut geen potten breken. De samenwerking met de altijd scorende Koevermans is tot nu toe ook belabberd gebleken. Psv moet in mijn ogen gewoon met Simons, Bakkal, Engelaar en Afellay op het middenveld spelen. Voorin Dzudszczak en Koevermans. Koevermans is geen geweldenaar als voetballer, maar zoals gezegd die scoort vrijwel altijd. Ik durf zelfs te stellen dat Psv vorige week van Ajax had gewonnen als Koevermans in de basis was begonnen.

20 maart 2010 om 22:36

Kijk wat het probleem is tegenwoordig is dat alle spelers te mooi willen voetballen en meer met hun uiterlijk bezig zijn dan echt te spelen. Waar is de bikkel mentaliteit gebleven dat je koste wat het kost doorgaat ook al krijg je een tikje, het willen hebben van die bal, jou bal.
En het is allemaal zo zonde, als affelay wat meer met zn voeten zou spreken dan zat hij nu allang bij een betere ploeg, maar juist dit het probleem.
Ook benadeel je je team gewoon enorm.
Suarez heeft dat ook, het is zonde dat hij zich af en toe laat vallen wanneer hij achteraf toch de bal nog kon halen en doorgaan, dit haalt ook alle snelheid uit het spel en dat maakt de wedstrijd minder aantrekkelijk.
Het is toch veel fijner om een bikkelwedstrijd te zien waarin de scheids iets meer toelaat, dan een schwalbe zwanen wedstrijd waarin iedereen elkaar een kaart aannaait?
Of ligt dat aan mij ...

20 maart 2010 om 22:42

Dat ligt zeker niet aan jou. Ik hou ook van een lekkere harde wedstrijd. Maar dan wel op de sportieve manier en niet zoals Toivonen die Brama even een knietje in de rug geeft en Bakkal die weet even niet meer iemand maar in zijn nek slaat. Nee ga er maar voor vechten en ga er maar een keer wat harder in maar niet van die vieze geniepige overtredingen maken.

20 maart 2010 om 22:47

Precies, hard is niet erg, het maakt juist een wedstrijd leuker, en de supporters reageren nog emotioneler, en dat is geweldig. Maar wel op een faire manier, helaas zie je dit niet vaak meer in het voetbal. jammer

Als Ajacied heb je vandaag alleen maar winst behaald, mits we morgen natuurlijk zelf wél weten te winnen.

Want laten we voorop stellen dat Ajax het vaak het moeilijkst heeft bij de 'op papier' meeste makkelijke tegenstanders. Al is de tijd nu ook wel gekomen om daarmee af te rekenen.

Psv heeft mij echter een beetje teleurgesteld (vind het niet erg trouwens). Ik had verwacht dat ze in eigen huis Twente gingen verslaan. Twente doet dus ook goede zaken. Ze behouden met dit resultaat 5 punten voorsprong op Psv en dat is een zeer riante voorsprong, aangezien het komende programma van Psv geen appeltje eitje is.

De voorsprong op Ajax bedraagt nu 7 punten. Ajax kan die morgen terugbrengen naar 4 punten. Op zich dus een veilige voorsprong voor Twente met nog 6 wedstrijden te gaan.

Psv lijkt vandaag te zijn afgehaakt om de titelstrijd, al is dat natuurlijk niet zo. Ajax en Psv moeten alles winnen en hopen dat Twente zich gaat verslikken in bijvoorbeeld Feyenoord, AZ en/of Nac. Ajax heeft qua programma het vermogen om het maximale aantal punten uit de resterende wedstrijden te halen, al zal Ajax iedere week de valkuilen moeten ontwijken en daar zijn we in het recente verleden nog wel eens ingetrapt. Een enorme uitdaging dus.

In ieder geval vind ik het zeer knap hoe Twente presteert dit seizoen. Ze weten op cruciale momenten vaak punten te pakken. Ook nu weer pakken ze misschien wel het kampioenspunt. En dat met een 'te oude' Kufo, een 'te oude' Perez. Een keeper die 3de keeper bij Ajax was, een centrale verdediger die niet zou slagen bij Ajax of Psv, een afgekeurde linksback van Feyenoord. Een uit de gratie geraakte Theo Janssen, een verassende Brama. 2 buitenspelers die de loodzware opgave hadden om Elia te doen vergeten. Nou dat is ze gelukt. Ruiz en Stoch hebben hun meerwaarde bewezen. Ook moeten we beseffen dat Twente een veel mindere bank heeft dan Ajax en Psv. Het is dus een Enschedees wonder als we naar de spelerselectie van FC Twente (ook in vergelijking met die van Ajax en Psv) en de huidige stand kijken. Twente troeft tot nu toe Ajax en Psv af en dat met veelal spelers die bij Ajax en Psv niet eens in aanmerking zouden komen voor een basisplaats. Dit mirakel valt voor een klein deel te verklaren door naar de altijd positief ingestelde Steve Mcclaren te kijken. Hij heeft FC Twente gigantisch boven zichzelf uit zien stijgen. En het moet dan ook wel een hecht team zijn daar in Enschede. Nu eens kijken hoe zij de komende weken met de druk om zullen gaan. Tot nu toe verbazingwekkend goed, maar ook zij zullen naar mijn verwachting een keer in een valkuil trappen......

Feyenoord krijgen ze thuis dus dat valt mee. VVV is overschat.

AZ verliezen ze wel van, maar volgens mij is dat alsnog niet genoeg voor Ajax? Ajax moet echt hopen dat Twente door de druk helemaal de plank mis slaat want teams zoals Heerenveen en Feyenoord zie ik Buitenshuis niet veel potten breken!

20 maart 2010 om 22:02

feyenoord doet het volgens mij beter uit dan thuis dus er is hoop
je vergeet nac, ok ze verloren van heracles vandaag en kansloos, maar tegen psv hebben ze laten zien dat ze kunnen stunten, er is dus hoop

ai, stel ajax wint morgen dan nog 4 punten achter en 1 voor op psv.
die 4 baart me een beetje zorgen, ik denk dat ze punten gaan verspelen tegen az.
ik moet dan maar hopen dat ze tegen vvv (uit) iets laten liggen (wat goed mogelijk is) of tegen feyenoord ofzo, psv moeten we voor kunnen blijven ALS we winnen morgen...
had liever gezien dat psv had gewonnen maar ach, ik kan er mee leven

PSV heeft veel moeite met scoren en dat al hele tijd het geval, geen echte spitsen voorin, Twente zet vandaag een belangrijke stap richting kampioenschap en Ajax wordt gewoon 2de maar wat de meeste niet mogen vergeten is dat Twente de meeste constante ploeg van dit seizoen is geweest en persoonlijk gun ik ze die kampioenschap van harte.

Onverdiend gelijkspel. Twente was de gehele wedstrijd de betere ploeg. Wederom een gelukkig Psv. Janssen en Perez hadden 100% kansen; 1-3 zou terecht zijn.

De (terechte) kampioen is nu wel bekend. Ik ben geen Twentefan, maar er is maar één ploeg die het kampioenschap verdiend: Twente!

Groeten van een Vvv-supporter

20 maart 2010 om 22:26

PSV heeft dit zichzelf aangedaan. ze hadden de totale controle over de wedstrijd. ze wonnen de slag op het middenveld en hadden altijd ruimte om te voetballen ( Twente juist niet) doordat ze steeds fel druk zetten. maar na de 1-0 viel PSV ver terug. het felle druk zetten bleef uit. en ze lieten nu FC Twente juist komen. ook denk ik dat Fred Rutten FC Twente ongelofelijk in het zadel heeft geholpen door de steekvlieg Tiovonen te wisselen voor het lichtgewicht Labyad. Mcclaren reageerde daar direct op door het inbrengen van de fysiek sterke Tioté. vanaf dat moment was het juist FC Twente dat de slag op het middenveld won, en aan voetballen toekwam. en dat resulteerde dan ook in de 1-1.

20 maart 2010 om 22:20

Nou sorry hoor maar ik vond twente echt niet beter .
Psv had zeker het betere van het spel maar maken de kansen niet af
Tevens was die bal van janssen geen kans want hij schiet em mijlenver naast

20 maart 2010 om 22:46

ik zit nu de samenvatting te bekijken onder andere maar ik heb nog geen 1 kans gezien voor twente in de 1e helft hoor...
dus jouw stelling dat twente de hele wedstrijd de betere ploeg was klopt al niet natuurlijk...
1-3 is ook pas terecht als de doelpunten worden gemaakt, scoor je niet? dan verdien je ook niet te winnen (zie ajax-sparta)
psv-twente terecht 1-1, psv in mijn ogen iets beter en als je janssen en perez noemt, noem dan ook bakkal, engelaar en dan kun je dzsudzsak ook noemen...
psv was beter, creëerde meer kansen maar als je niet scoort verdien je de overwinning niet...

Als jullie het niet erg vinden wacht ik met reageren tot morgen. Eerst even genieten, een biertje drinken en dan morgen dit boekwerk maar eens met een glimlach lezen. Ik kan ze nu al weer opnoemen: PSV veel beter, Tiendalli had rood moeten hebben, Twente speelt veel te slecht voor een kampioen enz..enz.... Maar ik slaap lekker!

20 maart 2010 om 22:28

Nou reageer dan ook morgen en niet nu!
Psv was ook de betere maarja, daar koop je niets voor als je ze er niet inschiet. En ja Tiendalli had rood mogen hebben maar het zelfde geld voor Bakkel
Nou weltrusten dan maar en geniet er van!

Bij winst PSV was alleen de winst van AZ genoeg geweest voor Ajax =p Dan moest AZ minimaal gelijkspelen tegen Psv, en winnen tege Twente, dan was Ajax kampioen =p

Ik wil niet oude koeien uit de sloot halen maar herinneren jullie Ajax - Sparta 0-0? Wat was t, 50 kansen gemist ofzo? Echt triest als je achteraf bedenkt dat DAT misschien wel genoeg was geweest voor de titel!

20 maart 2010 om 22:05

Dat kun je van ieder verspeeld punt zeggen.

Mooi gedaan twente, we gaan er maar voor denk ik zo langzaam aan
Woensdag nog even de finale van de knvb beker halen en dan nog een paar weken knallen

De arrogantie straalt ervanaf bij Ajax. Ik dacht dat Ajacieden wel van het verleden geleerd zouden hebben, maar ik signaleer zelfs de opmerking: 'de derde ster is binnen..' Ajax kán op drie punten komen en ze zijn ineens gewoon kampioen.. Ajax wordt deze week zeker geen koploper, en waarschijnlijk de komende drie weken ook niet, als Twente drie zwalkende clubs treft. NAC en Feyenoord zijn ook niet in topvorm, de enige echte bedreiging lijkt me van AZ komen. Dan kan Ajax ook wel een simpel programma hebben, maar ze blijven afhankelijk van een uitschuiver van Twente. Dus een toontje lager mag voor sommige, zeker niet alle Ajacieden wel even.

20 maart 2010 om 22:10

Waarom moeten ze een toontje lager zingen? Ik vind dat ze dat zelf moeten weten. Ajax stond kansloos achter op 2 ploegen en doet nu weer mee. Mogen ze een beetje euforisch zijn. Als jij vind dat Ajax weinig kans maakt, dan hoef je je over 'die' Ajacieden niet druk te maken.

20 maart 2010 om 22:12

We kunnen ook wel overal arrogantie achter gaan zoeken.

Het is logisch dat wij Ajacieden bloed (moederbloed, of is dat ook arrogant?) ruiken. Ik heb echter nog niemand horen zeggen dat de derde ster binnen is. Ik zie juist veelal Ajacieden zeggen dat Ajax eerst morgen maar eens moet winnen en de rest van het programma ook. Pas dan kunnen we kijken of Twente punten heeft laten liggen.

De opmerking: 'de arrogantie straalt ervanaf bij Ajax' is in mijn ogen dan ook volledig misplaatst. Wij weten als geen ander dat Ajax de laatste jaren in open valkuilen is getrapt. We vinden het nu alleen tijd om daar eens mee af te rekenen. Het is dan jammer dat jij er toch weer de negatieve opmerkingen en reacties uithaalt om Ajax zwart te willen maken. Erg gekleurd beeld heb je dus.

20 maart 2010 om 22:21

Op je wenken bediend: Scr3w:

Precies wat ik ervan verwacht had. 2 Ploegen die grossieren in fouten, en absoluut het spel niet kunnen maken.

PSV was toch wel de bovenliggende partij, maar een gelijkspel was zo voorspelbaar van de koningen van het laffe voetbal.

Ajax is kampioen, alleen weten sommigen van jullie het nog niet. Heerlijk.

Ajacieden, gefeliciteerd met de 3e ster!

En zo zie ik nog wel wat reacties die wat onrealistisch en nét iets té euforisch zijn.

Ik zeg onder toch ook dat er zeker realistischere Ajacieden zijn, zoals jijzelf hierboven.

20 maart 2010 om 22:25

Klopt, maar het is typerend dat je juist de 'euforische' reacties eruit filtert.

Dat doe je niet voor niks. Je had ook kunnen zeggen dat er tegenwoordig veel meer Ajacieden realistisch reageren dan 10 jaar terug, want dat is wel zo. Ik vind het dus jammer dat je juist op datgene ingaat wat sommige Ajacieden zeggen en niet op wat de meeste Ajacieden zeggen.

21 maart 2010 om 00:27

Helemaal met je eens hen_nie
Het is super jammer dat altijd alle supporters over één kam worden geschoren.
En het erge is dat je jezelf er ook nog vaak voor gaat verdedigen.
Terwijl je beter over dat soort reacties heen kunt kijken.
Maar goed het zij zo, laten we ons niet laten verleiden hier ook aan mee te doen.

Die 4 punten doen ajax de das om. Mark my words. Twente verliest waarschijnlijk toch niet. En mocht het zover komen dan houden we toch dat ene (1) punt voor op ajax. Op doelsado laten we het toch niet aankomen. Lekker Good old blaise. Alle 2de ring (blaise) uitfluiters: Zie je wel! Luuk in de spits?? kufo laat toch zien dat ervaring het verschil maakt.

Toch jammer dat Psv niet heeft kunnen winnen, maar voor Ajax en Twente beide geen slechte uitslag.
Ik hoor nu al mensen zeggen Ajax Kampioen maar alles behalve is waar,
Kampioen word je door van de kleine clubs te winnen.
Ik ben al dik tevreden als Ajax 2de word.

PSV mag ook wel meer ervaren speler halen i.p.v. alleen talenten die niet kunnen doorbreken. Enige die is doorgebroken is Dsuszak. Tevens vraag ik me af waarom aanvallers elke keer moeten meeverdedigen??

20 maart 2010 om 22:50

Omdat de backs veel opkomen tegenwoordig, misschien daar wel eens aan gedacht?

PSV heeft het hier laten zitten.

Toch jammer dat Janssen die kans er niet inschoot, maar ja dat was dan niet verdiend geweest! Had zomaar gekund! Laten we het niet over Tiendalli hebben, want dan kunnen we het meteen over Vukovic hebben, die kerel had meteen al geel moeten hebben met zijn opzettelijke handsbal en later kreeg die weer geel. Dus laten we het daar maar niet over hebben. Hopen dat RKC morgen met 11 man in het goal gaat liggen en dat het een gelijkspel wordt! Zou ik wel blij mee zijn!

Lekker een punt gehaald in Eindhoven
We mogen zelfs nog een keer verliezen nu en de druk blijft bij Ajax om te moeten winnen
Twente speelde duidelijk voor een punt
Psv was agressief maar bij Twente stond het goed , ik heb maar weinig kansen van Psv gezien , iig geval op 1 hand te tellen
Kun je wel zeggen dat het niet zo mooi is maar Ajax kreeg met z n 'mooie 'voetbal er 4 om de oren in Eindhoven
Trouwens niemand haalt zomaar punten bij Psv dit pas hun 3e gelijkspel dus Twente komt toch knap terug en niks lucky gewoon een goeie aanval .. Twente werd sowieso na de 1-0 sterker ,, Janssen had de 1-2 nog kunnen maken
Nou ja nog niks beslist , Twente alles in eigen hand

PSV heeft dit aanzich zelf te maken. Ik zat echt boos op de bank! Hoe kun je het maken dat je bij een 1-0 onveilige stand toivonen eruit haalt en meneer labiyad erzet:s je moet doordrukken je weet dat twente altijd gevaarlijk is en ookal speelt het slecht het wel scoort. Dat is een topclub onwaardig deze wissel. En dan te beginnen over Twente hoe is het in godsnaam mogelijk dat je bij een 1-0 achterstand perez eruithaalt en tiote die aanvallend totaal niks toevoegd er te brengen:s als perez geen 90 minuten vol kan maken dan breng je er toch iemand anders in die wel aanvallend iets toevoegd. Als ik de wissels zie en hoe er gestreden is verdiend PSV het niet om kampioen te worden. Twente begrijp ik nog wel ze spelen uit oke, maar wat een dramatische wedstrijd, totaal niet te zien dat deze 2 clubs strijden voor het kampioenschap.

20 maart 2010 om 23:51

Ben het niet eens met je commentaar over Tiote. Het spel van Twente werd een stuk beter na de wissel van Tiote voor Perez, Ruiz kwam aanvallend veel beter in de wedstrijd en hieruit vloeide de goal voort.

Mooi voor Ajax dit! Morgen moeten ze winnen van RKC en dan sta je 1 punt voor op PSV + nog 'maar' 4 punten op FC Twente, mooi dit! Maar goed, FC Twente heeft de beste kansen, maar kan FC Twente met de druk om?

Best mogelijke resultaat voor Ajax omdat er nu in feite 4 punten gemorst zijn ( psv 2 en twente 2).
Neemt echter niet weg dat het gewoon heel moeilijk wordt voor ons om kampioen te worden.
Denk wel dat Twente het erg moeilijk gaat krijgen de laatste speelronden omdat ze de druk zullen voelen. ( denk maar aan Az tegen Excelsior paar jaartjes terug).
Ajax moet gewoon alles gaan winnen om een echte kans te maken en dat zal echt heel pittig worden, ondanks dat ze relatief kleinere tegenstanders hebben. 7 wedstrijden op rij win je niet zomaar en met de druk op de ketel is het al helemaal lastig.
Dit gaat dus gewoon een mooie eindstrijd worden tussen 3 teams als je het mij vraagt met uiteindelijk de verdiende winnaar aan kop. ( al speel je het mooiste/beste voetbal van het land, zolang je meer verliest dan je directe tegenstander verdien je het niet)

20 maart 2010 om 22:23

je zegt wel twente druk voelen maar daar ben ik het niet helemaal mee eens.
twente is vandaag niet echt zenuwachtig geweest zelfs niet toen ze op achterstand kwamen.
en tuurlijk krijgt twente het nog moeilijk.
maar de enige club die ik nog echt vrees is Az.
die spelen zo goed voetbal opeens.
als we van az winnen dan word twente echt kampioen.

20 maart 2010 om 23:57

Ja zo vat ik het op
Ik zeg zelf dat Ajax een grote historie heeft
Dat Ajax de meeste prijzen heeft gewonnen

Waarom kunnen jullie niet gewoon zeggen dat Twente knappe resultaten europees heeft gehaald ?
Dat Twente het nu goed doet .. vorig jaar liepen jullie ook al zo over AZ te zeiken
Nee hoor het is altijd Twente is lucky , de knvb is pro Twente , Twente heeft geluk van ondeschatting in europa
Twente haalt vandaag een punt in Eindhoven dat is gewoon knap ... dat is geen enkele europese ploeg gelukt .. en in de eredivisie alleen VVV en Sparta dus ook Ajax niet

Is dat nou zo moeilijk gewoon een keer complimenten uit te delen ???????

20 maart 2010 om 23:57

Niemand in Europa heeft nog schrik voor Nederlandse clubs, dus ook voor jou club niet.
Dat is heel jammer, maar het is wel een feit.
Was het helaas maar anders want ik verlang echt weer naar die oude tijden.
Maar als ik zo de clubs onder de loupe neem, zie ik dat de eerste tijd ook niet meer gebeuren.

20 maart 2010 om 23:57

Ik schat werder hoger in dan al die clubs die jij op noemt.
Zelfs Ajax is niet opgewassen tegen werder.
Waar geef ik jou de indruk dat ik neerkijk op jullie?/

21 maart 2010 om 00:03

@rijvers

Ik zeg ook niet dat ze schrik hebben voor ons, alleen staat Ajax hoger aangeschreven dan twente en zullen ze eerder schrik hebben van ons dan van twente.

21 maart 2010 om 00:20

Daarom wordt een kampioenschap gegeven aan het team met de meeste punten aan het einde van het seizoen, niet aan teams waarvan de supporters denken dat ze het verdienen. Daar moet je bij andere sporten bij zijn.

21 maart 2010 om 00:31

Als jij graag wilt zien dat ze eerder schrik voor Ajax zullen hebben, mag dat van mij hoor.
Alleen ben ik het daar niet mee eens.
Maar ik ga hier niet over door zeuren, als jij dat zo wilt zien heb je van mij dat punt

Als ik één club iets niet gun, dan is Ajax dat wel! Dan van mij PSV maar kampioen.

ik vond de eerste helft zeker niet boeiend.
de 2e helft werd een stuk aantrekkelijker.
de 2 beste mannen op het veld waren duidelijk 1 bij psv dudszak en 2 bij twente douglas.
voor psv is dit een vreselijke uitslag.
voor twente niet al te slecht en voor ajax als ze winnen zondag een redelijk goede uitslag.

En terecht. Bam!! :D

Wat een heerlijke voetballer is dat toch weer he? Bryan Ruiz! Je ziet hem ongeveer de hele wedstrijd niet en dan in de 70e minuut wordt die wakker dan dolt die de verdediging van PSV even en geeft hij een assist op onze good old Blais N'kufo! Hahaha heerlijk!!

Laat Ajax maar eerst de uitwedstrijden winnen van Ado, NEC (zij moeten winnen i.v.m. degradatie), Heracles en Groningen.

20 maart 2010 om 22:46

Ajax speelt thuis tegen heracles vriend.

PSV probleem is dat ze geen spits hebben van het kaliber Suarez. Toivonen is echt een lachertje, het is maar dat ze geen alternatief hebben. Eigen schuld dus, ik hoop dat Twente het vol kan houden. Ajax verdiend het niet op kampioen te worden!

20 maart 2010 om 22:40

Wie verdiend het wel om kampioen te worden dan?

20 maart 2010 om 22:52

Moge de beste winnen, het was maar een beetje frustratie.

PSV had hier eigenlijk moeten winnen, dankzij dit gelijkspel Ajax bijna verzekerd van Cl-voetbal.
Nu maar hopen dat Twente punten blijft morsen, 2x een gelijkspel is wel voldoende.

Veel ajax supporters - dus niet alle!! - rekenen zich zelf wel heel erg rijk! We horen het hele seizoen al dat Twente in elkaar gaat zakken, dat ze het niet volhouden, etc. Tot op heden is dat nog niet gebeurt. We spelen niet altijd oogstrelend voetbal, maar we pakken ons puntjes wel mee..

Vandaag hebben we een puntje meegenomen uit Eindhoven en dit moet ons toch echt wel vleugels geven voor die laatste paar wedstrijden.

Ps.

Ajax zou zich moeten schamen, met een veel hogere budget veel meer supporters etc. En dan afhankelijk zijn van Twente. Je zou er nederig van moeten worden. - Jammer genoeg gaat dat bij de meeste van jullie niet op! -

Enschede IS Onze Stad!!

20 maart 2010 om 22:32

En dan noemen ze Ajacieden arrogant.. nee wij moeten ons nederig voelen omdat Twente nu voor het eerst sinds jaren titelkandidaat nr.1 is. Gaat ook een beetje te ver, vind je niet?

Vooraf was dit resultaat voor mij ideaal voor Ajax. Maar begin nu toch te twijfelen, want als Twente zelfs bij Psv-uit niet verliest dan begin je toch te vrezen dat ze nog amper punten gaan verspelen bij mindere ploegen dan Psv. Vond ze ook zeer volwassen en efficient spelen, als een ware kampioen.

20 maart 2010 om 23:46

Dat twente uit niet van psv verliest zegt meer over psv dan over twente!
ze moeten nog tegen az en feyenoord, 2 clubs die de punten net zo hard nodig hebben, daar zie ik twente nou niet makkelijk van winnen.

20 maart 2010 om 22:34

Twente zou zich moeten schamen, dat het niet wint van de Nummer2!
dan ben je toch geen écht kampioen..
niet winnen van de nummer 3, niet van 2,
Een schande als Twente zijnde en dan kampioen worden.

20 maart 2010 om 22:50

wat is dat voor onzin. degene die na 34 wedstrijden bovenaan staat is gewoon de terechte kampioen

20 maart 2010 om 23:42

@enschede11

Ik begin me echt rot te ergeren aan al die twente supporters die met hun vinger richting ajax wijzen. Ajax hoeft zich zekker niet te schamen voor de huidige prestatie. De argumenten die jij daar voor geeft zijn kinderlijk gezoch en absoluut niet van toepassing. Met een hoger budget win je lang niet altijd , kijk bijvoorbeeld naar Real die uit de Chamions League vliegt tegen Lyon. En dat van die supporters slaat echt nergens op . Net of de supporters de doelpunten maken. Ze kunnen wel voledig achter hun ploeg staan , wat bij Ajax zekker het geval is. Ik geloof dat niemand zich ons ooit nederig zal voelen ten aanzien van welke club in Nederland dan ook.

Wij Zijn Ajax

21 maart 2010 om 00:12

@adzevedo

Feti blijft wel dat het halve forum hier roept dat Twente kampioen onwaardig is en meer van die onzin, dit zijn veelal ajax fans die dit roepen! Zij basseren dit op het verleden en het feit dat Twente maar met 1-0 in de laatste minuut wint!

Moet jij je dan niet ergeren aan je eigen club die zon bagger beleid voeren?

20 maart 2010 om 22:55

Ik vind dat als je niet wint van je concurrenten (in dit geval nummers 2/3) dat je gewoon niet verdiend om kampioen te worden, je hebt wel gelijk, maar toch vind ik dat je dan niet terrecht kampioen bent.

21 maart 2010 om 00:00

Twente heeft alleen nog maar van Ajax verloren hoor.
Ajax van Psv en Twente trouwens, dus ik snap jou punt niet.

21 maart 2010 om 00:01

@ Djxtalent

Een beetje een selectief geheugen heb je wel. Twente heeft Ajax in Enschede verslagen, PSV heeft Ajax in Eindhoven verslagen. Daarbij verdiend de ploeg met de meeste punten aan het einde van de competitie gewoon het kampioenschap zoals soccerroos al aangeeft.

21 maart 2010 om 00:28

Twente heeft wel gewonnen van Ajax! En je moet ook een beetje constanter zijn met je berichtjes, eerst zeg je dat PSV eigenlijk had moeten winnen, dan zeg je dat Twente zich moet schamen dat ze uit tegen het team op de tweede plaats niet kunnen winnen?

Wij moeten het nog steeds doen met een begroting die minder dan de helft is van die van Ajax, en niet ietsjes meer dan de helft van die van Psv.

Ik denk eerder dat ze zelfs erg trots mogen wezen dat ze het zo goed doen, zonder dezelfde financiele voordelen die de traditionele top drie hebben, of die AZ de laatste jaren had....

21 maart 2010 om 10:05

Wat praat jij nou voor een onzin? Als Twente aan het eind van het liedje bovenaan staat zijn ze verdiend kampioen. Dat wil namelijk zeggen dat ze het beter hebben gedaan dan wie dan ook in de eredivisie. Zou wat zijn als Ajax als kampioen wordt aangewezen omdat ze bij wijze van spreken wel van de top 3 hebben gewonnen en de nummer 1 niet..

Denk dat het bij Psv schort aan een echte vedette, een echte leider in het veld. Waar Ajax Suarez heeft en Twente Ruiz die hun ploegen vaak bij de hand nemen. Wie is de leider van Psv? Juist, Affelay, een jongen die zich snel laat afleiden door een achterstand of een provocerende tegenstander. Een echte leider onwaardig.
Ook mist Psv in mijn ogen een echte topspits, iemand die gegarandeerd minstens 15 goals per seizoen maakt. Toivonen komt nog in de buurt van dit aantal, maar is voor een ploeg die elk seizoen Champions League wil spelen duidelijk niet goed genoeg.
Psv is nu zo goed als afgeschreven voor de titel, en de 2e plaats is ook ver uit zicht, gezien het programma van psv een stuk zwaarder is dan die van Ajax en Twente. Zo lijkt Psv weer veel geld mis te lopen wanneer er geen Champions League wordt gehaald. Er komen vrees ik nog roerige tijden in Eindhoven, het verval lijkt zich steeds verder door te zetten...

21 maart 2010 om 00:17

Je hebt denk ik wel gelijk in het feit dat PSV geen echte leider is. Simons had dat kunnen zijn, als hij een basisplaats zou hebben. Echter, ik snap niet hoe je erbij komt dat Ruiz de leider van twente zou zijn. Aanvalsleider en vaak beslissend, okee, maar leider is hij absoluut niet. Eerder N'kufo of Boschker. Ruiz is dan ook totaal geen leidersfiguur.

21 maart 2010 om 13:16

Feit is wel dat Ruiz en Suarez hun ploeg er vaak doorheen slepen wanneer het niet loopt. Bij Psv staat in zulke situaties niemand op, de beoogde leider Affelay raakt meestal zelfs gefrustreerd in plaats van dat hij zijn ploeg bij de hand neemt.
Ben het met je eens dat Simons een leidersrol zou kunnen vertolken bij Psv. Jammerlijk speelt hij nauwelijks meer, volgens Rutten niet goed genoeg voor het niveau wat Psv nastreeft. Ik denk dat Simons zeker een kans verdient, hij zou wellicht dé oplossing kunnen zijn voor Psv.

Ongelooflijk hoe PSV het de laatste weken eigenlijk heeft weggeven. Ik vond PSV toch wel de titelkandidaat en dat bleven ze ook heel lang voor mij, maar nu wordt het toch al wel erg lastig. In de laatste 5 wedstrijden als ik me niet vergis 10 punten laten liggen. Het was ook vaak helemaal niet nodig. Sparta thuis, in de laatste minuut, NAC uit, 2 kansen 2 tegentreffers zo'n beetje, uit bij Ajax, waar ze te veel kansen miste en nu weer tegen Twente. Ze hadden gewoon moeten winnen. De wedstrijd gecontroleerd maar op de één of andere manier winnen ze toch niet. Ik denk dat het met name door de voorhoede komt. Die missen zo veel kansen. Een echte afmaker hebben ze niet. Eentje die er 20 per seizoen inlegt. Maarja Koevermans en Toivonen zijn niet slecht en die hadden er ook wel ééntje meer in kunnen leggen. PSV heeft het zelf uit handen gegeven denk ik. Zonde, wat ik trouwens helemaal niet erg vind als Ajacied.

De titelstrijd gaat zeer spannend worden. Mocht Ajax morgen winnen (lastig genoeg) dan kunnen we verder praten. Mocht het zo zijn dan gaat het denk ik toch tussen Twente en Ajax waarbij Twente de favoriet is met 4 punten voorsprong. Ajax is afhankelijk en als Twente dus gewoon zijn punten pakt dan kunnen ze er niks meer aan doen. Maar door het lastige schema van Twente kan Ajax nog wel eens dichtbij gaan komen. Het gaat heel spannend en leuk worden...

Wel lullig trouwens, mocht Ajax eindelijk weer eens kampioen worden, zit ik in Amerika en later op de dag in het vliegtuig terug.

Heb veel beschouwingen hierboven gelezen. Onder andere dat een winstpartij van PSV voor Ajax beter had geweest. Toch denk ik dat niet. PSV speelt op zich namelijk niet echt slecht, maar ontbeert scorend vermogen, naast dat veelal de laatste pass naar de spits ook niet altijd goed is. Een gelijkspel lijkt me beter, zeker bij vermoedelijk winst van Ajax morgen in Waalwijk. Dan ga je over PSV heen èn ben je nog maar afhankelijk van 1 club: Twente.
Twente staat dan nog wel 4 punten voor, verliest nauwelijks, maar speelde dit seizoen al meerdere keren gelijk. En juist daar kan, met het programma in de hand, wel eens de winst liggen voor Ajax. Twee keer gelijk van Twente tegenover 2 keer winst van Ajax betekent namelijk ook al de koppositie voor de Amsterdammers. Immers doelsaldo is vele malen beter dan dat van Twente. Winst vanavond van PSV had, ondanks dat PSV een zwaar programma heeft, verre van zekerheid geboden, want het spel van PSV is namelijk niet slecht en zodra zij het net weer wel weten te vinden zullen ze moeilijk te kloppen zijn.
Voor Ajax verandert er nagenoeg niets kwa opstelling naar het competitie-einde toe en dat is al zo sinds de winterstop: alleen winst is genoeg. Dat schept duidelijkheid en iedereen weet al maanden waar het aan toe is en wat er gevraagd wordt.
Ik zie Twente nog wel 2 keer gelijk spelen (minimaal). Als er onverhoops verlies voor Twente tussen zit, des te beter. En het is zoals Mc Laren al aangaf in de nabespreking: hij verwacht niet meer dat Ajax gezien het programma èn gezien de vorm waarin het verkeerd punten gaat verspelen.

20 maart 2010 om 23:42

Twente zal waarschijnlijk nog wel punten laten liggen. PSV ook en Ajax zal ook niet alles winnen. De ene week loopt het lekker en de week daarop laat je punten liggen waar je het niet verwacht. Zo gaat het met elke club.

Mocht er een team tussen zitten dat van het resterende programma alles gaat winnen, dan zal dat qua programma waarschijnlijk Ajax zijn. Maar niets is zeker in de voetbalwereld. Ajax kan morgen ook zomaar punten laten liggen in Waalwijk.

Voor alle drie de clubs bovenin zal de druk groot zijn om te winnen en te te blijven winnen deze laatste weken. Er kunnen nog genoeg gekke uitslagen voorbij komen. De strijd om de titel wordt wederom een spannende

PSV had moeten winnen,, maar je ziet het hé. PSV heeft geen echte 'killer' in huis. En dat gaat ze dit seizoen naar mij mening het kampioenschap kostten!

Had PSV maar geiler moet zijn om dat tweede doelpunt te maken ; )

Zwaarbevochten punt voor Twente, gezien de wedstrijd wel verdiend al met al.
PSV meer balbezit maar weinig uitgespeelde kansen, aan het eind een gevaarlijk schot uit een soort van wanhoops offensief.
PSV zag er verslagen uit, Twente de morele winnaar.

Tegen wie moet ajax speelronde 34?

20 maart 2010 om 22:47

@djxtalent

NEC uit

Twente heeft de eerst helft grotendeels gecontroleerd. Het initiatief lag duidelijk bij Psv, maar dat vond Twente zichtbaar prima. Naar mijn mening iets te prima. Twente gaf weinig weg die eerste helft, maar kon zelf niets afdwingen.

De tweede helft komt PSV fraai op 1-0. Bij Twente ging de rem eraf en het ging wel naar voren spelen. Geweldige actie waar 1-1 uitkomt. Na die 1-1 komt Twente niet meer in gevaar (behoudens de laatste 5 minuten) en heeft Theo een uitgelezen kans op 1-2.

Al met al was PSV optisch beter, maar feitelijk is Twente nooit echt in gevaar geweest. Dat is knap, want velen voorspellen dat Twente zou bezwijken onder de druk en dat is niet het geval geweest.

20 maart 2010 om 23:53

Daar ben het niet mee eens. Als Bakkal de voorzet van balasz wat meer beheerst had ingeschoten (volgens mij kon hij 'm nog wel aannemen, zo vrij stond hij) en als Manolev niet zo had getreuzeld toen hij alleen op Boschker afging, had Twente al in de eerste helf al achtergestaan. Twente heeft in de eerste helft helemaal niets laten zien. In de tweede helft idem, pas vanaf het doelpunt begon Twente iets meer druk te zetten, maar kwam ook niet echt uit de verf. Een onoplettenheid achterin bij PSV en hij zit meteen (mooi uitgespeeld en goed ingeschoten door N'kufo) Daarna heb ik Twente niet veel meer gezien hoor, PSV had nog twee grote mogelijkheden, de kopbal van Engelaar en het schot van Balasz op de lat... jammer, maar onverdiend.
Maar ik moet zeggen dat Twente veel volwassener op me overkwam dan die wedstrijd tegen Ajax toen ze zich lieten overlopen.
Ook moet ik het publiek van Twente een compliment geven, Ze waren in grote getalen aanwezig, en steunden hun ploeg van minuut 1 tot de laatste.
D'r waren trouwens vrij veel Twentefans die in de PSV vakken zaten, niet zo heel handig (niet dat het mij wat boeit, ik snap niet dat je kwaad wordt als iemand voor een andere ploeg juicht), maar er waren genoeg supporters die daar niet zo blij mee waren (ik heb alleen wat dreigende taal gehoord, en volgens mij is het nergens uit de hand gelopen).

PSV wéér de betere ploeg, wéér de (kleine) kansen niet afgemaakt.....

Twente, gefeliciteerd met 't punt enne......

Hou als-je-blieft Ajax onder jullie!!!!!!!!!

20 maart 2010 om 23:01

Tsja Fritz......

De kans, dat jouw nachtmerrie uitkomt is ook weer een stukje dichterbij gekomen, mits Ajax weet te winnen morgen. En dan kunnen we al ten minste 1 ding concluderen, dat dan het PSV niet gelukt is om Ajax onder zich te houden, zelfs niet na die mega-voorsprong van 9 punten, waarbij Ajax al afgeserveerd werd. De Amsterdammers komen steeds dichterbij hun doel: de 30ste titel.

21 maart 2010 om 00:02

Vrees inderdaad met de allergrootste vrezen dat dát gaat gebeuren.....

My worst nightmare!!!!!!!

Maar 't wordt ein-de-lijk wel eens tijd he, na 5 jaar droog-staan!

Come on Twente Enschede!!!!!!

p.s. hoeveel van die (eventuele) 30 heb je er zelf bewust van meegemaakt?

Glorie-hunter?

Wat is die Bakkal trouwens een irritant mannetje geworden zeg.
Hij gaat een beetje gedrag vertonen van zijn grote vriend ibi.
dit gaat nog een staartje krijgen denk ik

20 maart 2010 om 22:53

Nee denk ik niet, want Vink heeft het waargenomen en het niet strafbaar geacht. Dus dan komt er geen staartje....

21 maart 2010 om 00:23

Nee, Brama, die was de hele wedstrijd al tegen hem bezig !! Dan doet Bakkal iets terug en dan is hij ineens irritant. Maargoed, het is maar net wat je krijgt voorgeschoteld door de tv beelden he. Enoh had ook heeeeelemaal niets gedaan, en alleen Afellay deed iets (waar hij overigens terecht voor geschorst is hoor).

21 maart 2010 om 10:31

Typisch geval van samenvattingsjournalistiek: in de wedstrijd zelf zag je duidelijk dat Brama zich omdraaide om te kijken waar Bakkal stond. Hij deed absoluut geen moeite om opzij te gaan, en ging zelfs meer in de baan van Bakkal lopen. Deze knalde hierdoor vol tegen Brama op. Wat ze op TV zeiden van die elleboog sloeg gewoon helemaal nergens op, net als bij die actie van Toivonen waar ze mee begonnen!

Twente word kampioen. Hopelijk komt er nog een wonder en haalt psv gewoon cl voetbal maar dan hebben ze niet meer in eigen hand

Ondanks dat het nu nog alle kanten op kan ben ik toch tevreden met het punt. Hopelijk kan RKC morgen eens "gek" doen. Zou geweldig zijn voor Twente (en Psv) wanneer Ajax morgen punten gaat morsen. Ze denken er zo overheen te gaan in Waalwijk, maar ze hebben tegen Twente wel laten zien dat ze absoluut wel kunnen voetballen en tevens zeer fel spelen! Ik hoop dat Ajax morgen gewoon onder psv staat op de ranglijst.

als dat van Bakkal al een staartje gaat krijgen weet ik het ook niet meer.

Knap staaltje PSV zwartmaken bij de Nos. Brama die in de loop van Bakkal een blok zet waardoor Bakkal tegen hem aan loopt, zichzelf beschermend.
Maar wat maakt de NOS ervan. 'psv die zichzelf weer niet in de hand kan houden en zich weer laat gaan'.

Wat een ontzettend ridicuul geneuzel.

20 maart 2010 om 22:52

Tsja tegen iemand aanlopen kan gebeuren maar je hoeft niet iemand een nekslag te geven toch?

20 maart 2010 om 22:53

hmm, tja het blijft het subjectief. En interpreteren als supporter doe je graag in het voordeel van je club. Ik zie juist dat bakkal brama opzocht en een elleboog geeft. Dat kan je ook zien hoe hij loopt, volgens mij is het ook redelijk duidelijk. Maar in plaats van de schuld bij bakkal te zoeken, zoek jij het bij de NOS of zoals velen doen bij de bond, kan ook....

20 maart 2010 om 22:58

Zoals de Nos het nu liet zien, alleen close-up, was het idd niet goed te zien en kan ik me heel goed voorstellen dat mensen het zo zien als jij het doet. In normale snelheid was het behoorlijk duidelijker te zien dat Brama van richting veranderde en duidelijk keek waar Bakkal was.

20 maart 2010 om 23:00

Ik heb de wedstrijd live gezien, en toen werd het volgens mij ook nog een keer langzaam herhaald. En op basis daarvan vel ik mijn oordeel.

20 maart 2010 om 23:05

In mijn ogen dan een verkeerd oordeel. Maar goed, we zullen zien of de tuchtcommissie er brood in ziet.

edit: zoals rodenski hieronder al aangeeft heeft Vink idd het incident beoordeeld, gezien zn gebaren naar Brama. Dus de tuchtcommissie hoeft niet in actie te komen.

20 maart 2010 om 23:16

ik respecteer je mening en maar kan me er nauwelijks in vinden. Zelfs als hij zonder opzet tegen brama aanloopt, dan hoort zijn elleboog niet op ooghoogte te zitten, vind ik. Maargoed, als vink idd het incident heeft beoordeeld, komt er ook geen schorsing. En dan kunnen we er wel over ophouden, ondanks dat het onsportief is.

21 maart 2010 om 00:18

@superdied
Ik heb de wedstrijd in het stadion gezien, en ik zag toch echt Brama wat inhouden zodat Bakkal acherop liep. Die stak inderdaad zijn arm naar voren, maargoed dat zouden meer spelers gedaan hebben. Ik heb verder ook gezien dat Brama Bakkal vaak opzocht en de hele tijd aan het duwen trekken en provoceren was. (niet dat Bakkal een lieverdje is, maar vandaag was Brama vrij irritant) Dan moet je ook niet als een stervende zwaan op de grond gaan vallen.
Ik zat trouwen vrij dichtbij de plek waar het gebeurde voordat je vraagt of ik aan de andere kant van 't stadion zat.

20 maart 2010 om 22:55

@dennispsv

Van jou is het een knap staaltje goedpraten, want zelfs als je per ongeluk tegen iemand aanloopt betekent dit niet dat je die dan ook een nekslag moet geven. Simpel wegduwen is dan de meest voor de hand liggende reaktie en niet zoals Bakkal het dus doet.

20 maart 2010 om 22:58

Zijn elleboog, hoorde daar gewoon niet te zitten. Dus die schorsing die hij krijgt is gewoon terecht. Dus niet zeuren over een complotten van de nos.

20 maart 2010 om 23:03

@sas32

Die schorsing komt er niet, denk ik. Want Vink heeft de situatie gezien en afgedaan als niet strafbaar. Kon je ook zien, want Vink maakte het gebaar, dat ie moest opstaan.
Dan kan normaal gesproken de tuchtcommissie daarna niet meer overgaan tot actie.

21 maart 2010 om 00:06

Het zou de Knvb sieren om er alsnog 'een zaak' van te maken........

21 maart 2010 om 10:32

Als ze Bakkal hiervoor schorsen hebben ze zich gewoon compleet belachelijk gemaakt...!

Ik zie hier allemaal reactie's staan van mensen die zeggen dat als Twente de champions league eventueel haalt., dat het een schande is dat zo'n ploeg voor Nederland uitkomt. En dat als ze kampioen worden het onverdiend zou zijn, Ajax dat zo geweldig speelt. Feit is dat Twente in 2 seizoenen Europacup net zo ver is gekomen dan Ajax . En dat ze betere tegenstanders hebben gehad in Europa. Als Ajax al zo geweldig speelt is het toch raar dat ze nog steeds 3de staan in de competitie (uitslag van morgen nog niet mee geteld) Dat betekend dus dat ze meer wedstrijden hebben verloren dan Twente en Psv dus zo geweldig zijn ze niet. En ze hebben dat laatste zes jaar tevens niks meer gewonnen,jaja Ajax is zo geweldig. En wat betreft de champions league geen enkele Nederlandse club kan daar in mee komen. Nederland doet het juist hartstikke goed in Europa. Als je met zulke begrotingen in de achtste finale strand tegen clubs met een begroting van minimaal 110 miljoen dan is dat absoluut geen schande. Als Twente na 34 wedstrijden kampioen wordt is dat terecht dan zijn zij gewoon de beste van Nederland. En al dat gezeur en gezanik van die kinderen die de laatste tijd deze forums over spoelen met de meest kinderachtige reactie's, en om de meest stomme antwoorden groene randjes gaan lopen uitdelen. Ga alstublieft na het sesamstraat kijken naar bed en laat voetbalzone met rust.

20 maart 2010 om 23:11

Ik ben het helemaal met je eens. Het is juist heel knap wat een ploeg als Twente de laatste jaren presteert. Daar kan je alleen maar trots op zijn

20 maart 2010 om 23:28

Jij hebt het helemaal goed. Maar ja gefrustreerde Ajax en Psv supporters moeten ook wat te zeuren hebben. Daar moeten anderen daar maar om lachen dan.

We mogen nog een wedstrijd verliezen en er vijf winnen. En dan zijn we kampioen. Simpel rekensommetje.

20 maart 2010 om 23:15

Maar goed spelen en 2 keer gelijk, tegenover 2 winstpartijen van Ajax (even ervan uitgaande dat Ajax morgen het hopeloos onderaan bungelende RKC verslaat) betekent dat er een nieuwe koploper is. En gelijkspelen heeft Twente al vaker gedaan dit jaar en is helemaal niet zo vreemd. Twente hoeft dus helemaal niet te verliezen. Verschil tussen Twente en Ajax naar het eind van het seizoen is wel het volgende. Ajax weet waar het aan toe is èn wat geboden is, namelijk alleen maar winnen. Twente mag verliezen of mag gelijkspelen een keer.....dat kan ook in je nadeel gaan werken en dat je gaat hinken op 2 gedachten. En met het programma dat men in Enschede moet afwerken kan dat risikovol zijn. Tegen dat soort tegenstanders kan je zomaar gelijkspelen (en soms is dat zelfs geen eens een schande, want dat kan tegen teams als AZ en Feyenoord). Mc Laren zei het verder ook nog eens wbt Ajax: kwa vorm en kwa programma verwacht hij niet dat Ajax ergens nog punten gaat laten liggen.

Is dat al zeker dat Vink dat smerigheidje van Bakkal heeft waargenomen?? Zo niet kan ie vriend Ibi denk/hoop ik een aantal wedstrijden gezelschap gaan houden. Voor de neutrale toeschouwer een baggerpot voetbal.

20 maart 2010 om 23:11

hij heeft het waargenomen want stak beide handen in de lucht van doorspelen.
Was ook niet heel veel aan de hand. Bovendien dan mag Brama ook een schorsing krijgen. Ik zat in het stadion en bij een vrije trap van Dzudszak schopt hij Bakkal van achteren. Is niet te zien in de samenvatting maar ik zag het toevallig voor mijn ogen gebeuren. Brama was trouwens de hele wedstrijd aan het zuigen.

Goed gezegd Nolle , zo is het ... ik zit ook al te wachten op de reacties dat Twente geen topclub is hahah
Trouwens Rutten bedankt voor je wisselbeleid ... ik vond het wel mooi dat Toivonen en Bakkal eraf gingen

Blaise GOD N 'kufoooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21 maart 2010 om 00:11

Tja, je hebt helemaal gelijk! Hoe kun je nou Toivonen en Bakkal eruit halen voor Labyad en Amrabat!

Ongelofelijk!

Wil niet zeggen dat daar 't puntenverlies aan heeft gelegen, maar de dreiging naar voren was daarmee hélemaal pleite, op dat ene schot van Amrabat op Boschker na dan............!!

twas wat lomp maar een schorsing vind ik wat overdreven. en als je een elleboog wil geven loop je wel Langs een tegenstander ipv er recht tegenaan

Ik snap reacties niet dat Twente of PSV niks in de championsleague hebben te zoeken. Dat geldt dan ook voor Ajax hoor. Het geldt helaas voor elke Nederlandse ploeg. Dat heeft gewoon met geld te maken helaas. Daarom is het juist zo knap wat er laatste jaren in Enschede gebeurt. Wie voor het seizoen had verklaard dat Twente zou meedoen voor het kampioenschap was voor gek verklaard. Ok voetbal na de winterstop is minder maar ze blijven wel punten pakken in moeilijke wedstrijden.
Over de wedstrijd: Twente heeft een zwaarbevochten punt gehaald en daar is niks mee. Twente is dus de morele winnaar want dat zag je wel hoe spelers van PSV verslagen op veld lagen.

Die goal van Koevermans was mooi, en die goal van Kufo was wel minder, wel een mooie voorzet van Ruiz(?)
PSV begint af te zwakken en Twente is té afhankelijk van Kufo en Ruiz terwijl bij Ajax genoeg vervangers hebben, daarmee geloof ik dat ajax kampioen gaat worden, ongetwijfeld

Prima uitslag voor ajax, morgen 0-2 in de knollentuin en dan hebben ze de 2e plaats in eigen hand.
Dit zat er ook er aan te komen, psv scoort te weinig, twente slaat altijd wel een keer toe, had ook gelijkspel voorspelt.

Een grote dikke rode stip op het voorhoofd van Rutten en heel psv en schieten voor een knaak.

Wel met een bal begrijp me niet verkeerd, uitzondering is Engelaar, hij gaf een goede analyse van de wedstrijd .. klasse Engelaar, hopelijk kom je weer in Enschede voetballen.

En wat niks te zoeken in Europa betreft, de laatste drie jaar heeft Twente de meeste punten gepakt voor het Nederlands voetbal (met onze mindere begroting dan de goden uit eindhoven en amsterdam).

21 maart 2010 om 01:48

- PSV heeft dit seizoen de meeste punten gepakt voor het Nederlands voetbal.
- Ajax heeft de afgelopen twee jaar de meeste punten gepakt voor het Nederlands voetbal. Wat meer is dan dat Twente de laatste drie jaar heeft gepakt voor het Nederlands voetbal en 0,1592 punten minder dan Twente in de afgelopen vijf jaar.
- PSV heeft de afgelopen vijf jaar de meeste punten gepakt voor het Nederlands voetbal.

Laatste drie jaar:
Psv: 37.1498
Ajax: 28.1498
Twente: 22.1498

Toch een knappe derde plaats voor Twente, maar toch op gepaste afstand van de "goden" uit Eindhoven en Amsterdam
Dit doet trouwens niets af van mijn mening dat Twente net zoveel te zoeken heeft in Europa als alle andere teams die door eigen prestaties de Champions League of de Europa League weten te behalen.
Als je als voetballand niets te zoeken hebt in de Champions League, dan wordt dat duidelijk na verloop van tijd door middel van de lijst die ze bij de Uefa hanteren

Hoe was Vukovic bij een van zijn eerste basisplaatsen bij een belangrijke wedstrijd?

21 maart 2010 om 00:12

begon zenuwachtig en wat naief. In een van de eerste minuten ontsnapte hij al aan geel door een opzichtige handsbal, en later pakte hij een domme gele kaart omdat hij z'n tegenstander aan z'n shirt omlaagtrok. Verder speelde hij een redelijke wedstrijd. Ik kan er nog niet veel over zeggen eigenlijk.

Overigens een aardige pot voetbal, leuk om naar te kijken misschien iets minder. Maar beide teams verdedigden over het algemeen op een niveau waar je europees mee kan aan komen zetten.
Prachtige uitgespeelde goals, mooie duels en tactisch zat het goed in elkaar bij beide teams.
Attractiviteit had je nooit mogen verwachten van deze wedstrijd gezien de situatie waarmee twente deze wedstrijd inging. Ik heb vandaag als ajax supporter gewoon een goede pot gezien, tussen twee van de drie sterkste ploegen van nederland.

20 maart 2010 om 23:31

Geef je grootendeels gelijk maar dat goed verdedigen vond ik wel meevallen.
Tiendalli was dramatisch, Wisgerhof degelijk en Douglas is sterk en net snel genoeg om zn eigen fouten goed te maken. Bij de kans van Manolev trekt Koevermans weg om ruimte te maken voor de opkomende Manolev, Als Douglas gewoon blijft staan komt Manolev niet eens in balbezit, nu werd het een gigantische kans die Manolev zelf door treuzelen verprutst. Daarnaast loopt Koevermans vrij makkelijk bij hem weg bij de goal.

Aan PSV kant waren Manolev en Salcido degelijk. Vukovic naief door meteen in de eerste minuten een gele kaart te riskeren door hands te maken en later wel geel pakt door aan de verkeerde kant te verdedigen en zo Ruiz vast te moeten houden. Maza laat zich wel heel makkelijk kennen bij he tdoelpunt van N'kufo. Stapt verkeerd in waardoor hij bijna om zn as moet draaien en daardoor een onoverkomenlijke afstand van N'kufo oploopt.

21 maart 2010 om 00:36

Ach dennispsv zonder fouten geen doelpunten toch? ik bedoel alleen maar te zeggen dat de wedstrijd toch een aardig niveau had en dat de hele wedstrijd lang. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de wedstrijd ajax-psv waar het na de 1e helft gespeeld was.( na overigens een bijzondere sterke helft van psv, moet ik bekennen).

typisch dat een ploeg als twente met dit voetbal (wat een slechte wedstrijd weer) bovenaan staat.. wat zou het gerechtigheid zijn als ajax kampioen wordt, de enige ploeg die Echt voetbalt, veel scoort en het minst tegenkrijgt. als je deze twee teams ziet, krijg je toch je bedenkingen over het nederlandse voetbal. daarom ben ik, en raad ik iederaan aan om, Ajax-fan te zijn, Heerlijk

oja, en we Ruiken Bloed, na morgen nog 4 puntjes op twente! 1 gelijkspelletje en ze Moeten alles winnen, die druk kunnen ze niet aan

20 maart 2010 om 23:31

Ik zal van mn leven geen Ajax supporter willen worden.

Bah van die arrogante mannetjes die maar lopen te pochen. En pas gaan zingen als ze voor staan. Helemaal niks voor mij. Jullie denken nu helemaal dat je al tweede staat. Maar RKC staat dan wel laatste, maar ze kunnen gewoon punten wegsnoepen. En wat zal ik dan de Ajax supporters hard uitlachen, dan is de hoop weer helemaal over.

20 maart 2010 om 23:41

tsjah....punten afsnoepen. Goede vraag. Maar nee....wanneer men nu al de hoop richt op een club als Rkc, dat kansloos onderaan bungelt met maar liefst 11 punten achter op nummer 17 Willem 2...... mag j het toch wel als een vrij onmogelijke opgave betitelen. Maar ja wie weet is de wens de vader van de gedachte. Knollenveld in Waalwijk of niet, RKC moet het opnemen tegen de club, die op dit moment van de titelkandidaten het best in haar vel zit. De vorm is er, de gretigheid is er, en wat misschien de concurrenten wel het minst vinden is, dat eigenlijk na de winterstop ook de wisselvalligheid schijnbaar tot het verleden behoort. Realistisch gezien, ookal moet de wedstrijd nog gespeeld worden, mag je er toch vanuit gaan, dat RKC kansloos is. Daar is men o.a. los van de grote achterstand ook nog aan het bijkomen van de 6-1 nederlaag tegen AZ. Ik gok op een overwinning van Ajax, waarbij de hoogte niet eens zo belangrijk is èn dat men in Waalwijk wederom de nul houdt, zoals het voor de Psv-wedstrijd ook al 6 keer op rij het geval was.

20 maart 2010 om 23:45

Ho ho, voorzichtig met wat je zegt Tukker. Niet alle ajax supporters zijn arrogant. Natuurlijk denken veel ajacieden dat ze nu 2de staan, want ze moeten, met alle respect, tegen Rkc. Ik weet dat het lastig kan worden, omdat RKC nu wel alles wilt geven om goed te presteren in die laatste paar wedstrijden. Ik vind het erg jammer dat je zoveel ajacieden over één kam scheert. En om nou te zeggen dat je van je leven geen ajax supporter wilt zijn, waar slaat dat op? Wil je mensen boos maken? Er zijn arrogante supporters, maar die heeft elke ploeg! Zelfs Twente heeft ze.

Oja, ajax heeft eigenlijk een van de beste sferen in heel Nederland, dus dat ze pas zingen als ze voorstaan klopt niet helemaal. En ook al doen ze dat, Ajax scoort meestal 4x per wedstrijd dus zingen doen we veel. Haha Oké.. dat was opzich wel arrogant ja.

20 maart 2010 om 23:53

Wij richten helemaal geen hoop op Rkc. Ik denk dat Ajax de hoop op anderen moet richten. Twente heeft alles namelijk in eigen hand....

Ajax heeft vanaf de winterstop zonder druk kunnen voetballen, want ze waren immers afgeschreven voor de titel. Ze spelen op dit moment goed. Maar hoe gaat het wanneer de druk ook bij Ajax gaat toenemen? Ik denk dat Ajax dan bezwijkt. Die aanname dat Ajax in 7 wedstrijden geen punt gaat verliezen, is erg optimistisch.

@futjebol: als je jouw redenatie volgt, verdient Ajax de Beker niet te winnen, gezien de wedstrijden die ze hebben gespeeld.....bar en bar slecht.

21 maart 2010 om 00:03

Euhm Silaz,

Volgens mij haal je twee dingen door elkaar. Voor jullie, PSV en Twente was de directe druk van een achtervolgend Ajax misschien wel weg (immers dat kon je wel opmaken uit de kritieken zo rond de winterstop), echter bij Ajax heeft juist de druk al vanaf de winterstop er meters dik opgelegen. Immers, elke extra misstap na de winterstop wbt verlies zou het onmogelijk gewaande, schier onmogelijk maken. De druk was en is nog steeds onverminderd, dat er gewonnen dient te worden. Daarin is niets veranderd, net zoals er dus niets aan de druk verandert is. Bij Twente daarentegen is de druk van een naderend Ajax wel degelijk voelbaar..... ten minste, dat zou het moeten zijn, wanneer (winst van Ajax in Waalwijk meegerekend) je tegenstander van 9 punten nu reeds weet terug te komen tot 4 punten. Tel daarbij op dat Ajax in een goede flow en vorm verkeerd en in vergelijking met de andere kandidaten wel erg makkelijk haar wedstrijden weet te winnen. Genoeg redenen om druk te voelen als je het mij vraagt. Zeker in de beslissende fase wordt elke misstap misschien wel een fatale. Dat gold steeds voor Ajax, maar ook zo langzaam aan voor PSV en Twente.

Het zou trouwens een grote schande zijn, wanneer een bijna 'dood' gewaand Ajax in de winterstop alsnog aan de haal gaat met de schaal. Dan hoor je je als PSV en Twente zijnde eigenlijk wel te schamen en zou een mogelijk kampioenschap van Ajax één van de meest heroïsche zijn uit haar bestaan.....zoveel is wel duidelijk.

21 maart 2010 om 00:03

@miccoli

Ajax een van de beste sferen in nederland? Zal wel een "objectief" onderzoek geweest zijn dan bij de uitgang van de arena
Ik heb namens Twente nog geen uitwedstrijd gemist, maar ajax staat toch echt niet in de top5 qua sfeer!

Ok, die metro was leuk gevonden, maar daar hield t wel mee op...

21 maart 2010 om 00:13

@rodenski
Er zit een knots van een tegenstrijdigheid in je reactie. In de eerste alinea zeg je dat er weldegelijk druk is en was. (wellicht intern, maar niet van de buitenwacht.) In de 2e alinea zeg je een bijna dood gewaand Ajax.....

Ajax stond 9 punten achter op Twente. Twente heeft uit bij Ajax en uit bij PSV punten gemorst. Niet echt iets om voor te schamen. Desalniettemin zou een kampioenschap van Ajax gezien de achterstand idd wel spectaculair zijn.

21 maart 2010 om 11:53

Tukker1993,

Ik zal je gerust stellen. De meeste Ajacieden zullen ook nooit in hun leven een Twente supporter willen worden. Jullie doen voor het eerst in jullie leven mee om de landstitel en meteen krijgen jullie Tukkers arrogante praatjes terwijl jullie niks hebben bereikt in jullie 45 jarig bestaan!

20 maart 2010 om 23:34

Gaan jullie volgend jaar in een eredivisie voetballen die punten toekent op basis van 'mooi voetbal'. Worden jullie fluitend kampioen en kunnen jullie eindelijk weer eens een feestje vieren.

20 maart 2010 om 23:46

Alax=echt voetbal? Het is maar een visie.....een beperkte visie. Voetbal kan op verschillende manieren. Als je minder geld hebt en weet dat je slechter bent, kan je ook gewoon verdedigen en scoren uit een counter of standaardsituatie, zoals FC Porto een paar jaar geleden deed onder Mourinho met de champions league winst als gevolg.

Als Ajax Barcelona loot, en ajax wint met een vieze counter in camp nou, nou dan wil ik jou wel even zien zeggen, dat dat Echt voetbal is

21 maart 2010 om 00:31

Precies, gewoon laten lullen. Men wil de frustatie kwijt. Natuurlijk hoor deze supporters niet als Ajax in de CL tegen Barca loot en brengt er niets van terrecht maar maken wel een onterecht doelpunt. Dan heet het kwaliteit. Lekker laten praten, laat je niet van de wijs brengen. WIj staan met kop en schouders bovenaan!!

21 maart 2010 om 00:05

@futjebol

Jij kunt nu wel zo hoog van de toren blazen met je bedenkingen over het Nederlandse voetbal, maar waar was ajax dan de afgelopen jaren? Juist, nergens! En daar heb ik mn bedenkingen bij, want wat zullen zij een meerwaarde in europa hebben... ahum

We hebben een puntje weten te stelen uit Eindhoven. We verdienden het eigenlijk niet. Maar ja het is gewoon een kwaliteit van Twente om elke wedstrijd wel een keer te scoren en de verdediging die niet heel veel weggeeft. We mogen nog 1 keer verliezen nu, maar er valt niks te verliezen. Psv haalt ons niet meer in dus we gaan sowieso voorronde champions league spelen. Dit seizoen is voor mij geslaagd.

Yes tweede plek weer in eigen handen, dat is mooi !!

nu wel nog ff winnen van rkc natuurlijk!

20 maart 2010 om 23:52

En zo is het maar net..... al dienen we wel PSV te bedanken, dat men zo vriendelijk is om ons weer de kans te gunnen op meer dan de derde plaats........
En nu nog effe Twente vriendelijk aankijken, want wie weet helpen zij ons ook nog wel aan meer......

20 maart 2010 om 23:57

Zoals we Ajax vorig jaar vriendelijk aankeken voor de 2e plek en die nog kregen ook....

21 maart 2010 om 00:08

Dus dat.
Ik bedacht me ineens, dat de huidige serie van PSV verdacht veel lijkt op die van Ajax vorig seizoen. Vlak na de winterstop gingen Ajax en AZ samen op (onderling 1 punt verschil), waarna Ajax in tijdsbestek van 4 wedstrijden 11 punten verspeelde. PSV heeft nu na Sparta, Nac, Ajax en Twente ook een serie van 4 wedstrijden met daarbij 10 punten verlies. Het puntenverlies vorig jaar van Ajax gaf Twente de kans om bij te komen en erover heen te gaan.....nu lijkt dat scenario te worden herhaald. Ajax komt bij en wipt waarschijnlijk nu over PSV heen.

Nog even 2 dingen:

- Bakkal mag ook een schorsing tegemoet zien vanwege zijn gemene elleboog op het achterhoofd van Brama. Zal toch wat zijn, PSV de komende wedstrijden zonder Afellay en Bakkal. Het wordt er niet makkelijker op.
- Misschien voetbalde PSV wel beter, maar in de samenvatting had Twente ook nog 2 goede kansen en een schot dat de kruising raakte. Dus alle reacties van: geen kansen dit en dat kun je ook de prullebak ingooien. Twente kreeg 4 kansen, terwijl Ajax tegen PSV thuis ook maar 6 kansen had. Laten we niet met 2 maten gaan meten.

Nog 1 ding:

- Vergeet niet dat Twente kwam voor een punt en PSV moest winnen, dus de negatieve reacties van dat Twente niet veel aanviel kunnen ook de prullebak in?

21 maart 2010 om 00:10

Tsja, jij hebt dus blijkbaar twee weken achter elkaar alleen maar de samenvatting gezien.

21 maart 2010 om 00:18

Dat klopt, maar wij Nederlanders kijken altijd naar dreiging en statistieken waar je niks aanhebt. Het gaat om de kansen en daarover beoordeel ik.

21 maart 2010 om 10:37

Als je op kansen beoordeeld zou je merken dat PSV zou moeten winnen.
Kansen van Twente:
- goal
- Stam (kruising)
- Janssen (gehaast schot vlak na 1-1)

Kansen Psv:
- goal
- Manolev (alleen op Boschker af, fantastisch verdedigd overigens!)
- Koevermans (net te laat bij een voorzet)
- Dzsudzsak (bovenkant lat)
- Engelaar (kopkans)
- Bakkal (alleen voor Boschker)
- Dzsudzsak (shot net langs)
En zo kan ik er nog wel een paar noemen. Zet daarbij dat de drie kansen van Twente in 5 minuten vielen, en je zal zien dat PSV verdiende om te winnen. Ronduit schandalig dus dat een commentator van de NOS nog glashard durft te beweren dat gelijkspel de juiste afspiegeling is!

21 maart 2010 om 11:26

@thomaslegend:
Wat ik eigenlijk duidelijk wilde maken, maar dat had ik er even duidelijk bij moeten zetten, is dat jij met je 4 kansen voor Twente en 6 kansen voor Ajax een vertekend beeld geeft van de twee wedstrijden. Zoals Geldrop al aangeeft had Twente maar drie kansen en daarvan was die van Stam een knal uit een onmogelijke hoek die er gevaarlijker uit zag dan dat het was en die van Janssen was gehaast en zorgde ook voor weinig gevaar.

Als je dan kansjes van dat kaliber mee gaat tellen, tel je dat soort ballen als de knal van verthongen, het afstandschot van de Jong en meer kansen die in de samenvatting niet te zien waren, ook mee. En dan kom je bij Ajax over de 10 kansen. Je meet dus zelf met twee maten.

De overwinning was inderdaad onterecht, maar wie geeft Twente ongelijk met deze manier van spelen. Het kon nog beter aflopen, maar ze hebben er in ieder geval een positief resultaat mee geboekt. Maar goed, nu wordt het dus echt spannend als ze tegen VVV uit, Feyenoord thuis, AZ uit en NAC uit spelen.

BTW als de Ajacieden hun kans op een titel aanzienlijk willen verhogen, moeten ze even Ajacied Slijngaard lief aankijken. Als hij volgende week tegenover Ruiz staat...

Bijna iedereen gaat er nu vanuit dat Twente kampioen wordt, maar als ze zo blijven spelen laten ze nog wel punten liggen. Zie AZ nog wel van Twente winnen of gelijkspelen, en dan heb je Nac, Heerenveen en Sparta nog. Niet dat psv het zo makkelyk gaat krijgen, maar ik denk dat we meer punten gaan halen aan het einde van de competitie als Twente, maar of dat genoeg is.. en Twente heeft ook nog eens een bekerduel voorafgaand de wedstrijd tegen Sparta.
Hoop dat PSV Champions league gaat voetballen.. en heel misschien nog kampioen wordt.
Klinkt raar maar ik denk dat Ajax morgen nog moeilijk gaat krijgen met RKC want RKC wil natuurlijk nog wel wat laten zien dit seizoen en daar is dit de ideale wedstrijd voor.. en Ajax ´moet´ winnen.

21 maart 2010 om 00:14

Zoals Jol zei: we moeten vroeg scoren. Als dat gebeurd dan gaat Ajax over RKC heen, maar elke minuut die verstrijkt is er weer een voor RKC en zolang Ajax niet scoort kan het nog wel eens een moeilijke wedstrijd worden.

PSV in de Champions League? Ik denk dat ze wel de meest ervaren ploeg ervoor zijn, maar ik zie toch liever Twente, want die kunnen daar verliezen, maar PSV moet eigenlijk door gaan. Maar geen enkele Nederlandfse club is Cl waardig. Er zijn 4 clubs die Europees waardig zijn en dat zijn Ajax, Twente, PSV en AZ.

21 maart 2010 om 00:15

Enige vraag mbt RKC is en blijft òf dat wel realistisch is. RKC staat niet voor niets laatste en heeft niet voor niets 11 punten (!) achterstand op nummer 17 Willem 2.
En dan is Ajax het team in vorm, met gretigheid en behoort de wisselvalligheid sinds de winterstop tot het verleden......
Uit tegen Willem 2 zie ik Ajax ook niet capituleren, al helemaal niet nadat ik vandaag Willem 2 thuis zag verliezen van Utrecht met 0-3. Als en wanneer Ajax wat gaat laten liggen zal het kunnen zijn bij ADO in Den Haag. De rest zijn dacht ik alleen nog thuiswedstrijden en daarvan weten we inmiddels wel, dat Ajax gewoon thuis tot dusver te moeilijk te kloppen is.

21 maart 2010 om 00:26

Gelijkspelen tegen Heracles en Groningen is mogelijk. Dat zijn ook vier verliespunten.
Ajax heeft al vaker kampioenschappen laten liggen tegen de "kleinere" clubs. En iedereen weet: Je seizoen kan nog zo dramatisch verlopen, een overwinning tegen Ajax kan een hoop goed maken

21 maart 2010 om 00:45

Dat is waar. Maar zoals het nu gaat na de winterstop en dan ook nog eens het feit dat de wisselvalligheid tot het verleden schijnt te behoren èn dat Heracles en Groningen in Amsterdam komen spelen lijkt het minder waarschijnlijk dat Ajax het gaat laten afweten. Duidelijk waarneembaar is dat onder Jol Ajax toch wel degelijk stappen heeft gezet en op zn minst volwassener speelt als voorheen. Daarom zijn de vele bespiegelingen op het (recente) verleden waar het mis ging minder interessant. Tel daarbij op, zoals ik eerder al vermeldde, dat de gretigheid er bij Ajax wel vanaf druipt en iedereen er van doordrongen is dat nu het moment is. Dan ben ik geneigd, ondanks de goede en verwoedde pogingen van de tegenstanders, dat Ajax het niet meer zal laten lopen. Vraag blijft wel....laat Twente het nog lopen?.

21 maart 2010 om 01:09

Een gelijkspelletje van Ajax en Twente mag weer 2 punten extra laten liggen met het oog op Ajax. Op het moment van schrijven de grootste concurrent van Twente.
Dat jij denkt dat Ajax de resterende wedstrijden allemaal wint is logisch, je bent tenslotte ook voor Ajax. Maar de kans dat ook Ajax ergens nog punten laat liggen lijkt mij groter dan dat ze dat niet doen.
Een slechte dag voor Ajax en een tot het bot gemotiveerde tegenstander kan altijd voor verrassingen zorgen.
Maar goed, zoals jij je niet wil laten wijsmaken dat Ajax nog punten kan gaan verliezen, zo laat ik mij niet wijsmaken dat Ajax alle resterende wedstrijden wint.
Afwachten en hopen, dat is het enige wat we allebei kunnen doen

Laat ik voorop stellen dat PSV het meest recht had op de winst, maar ik vond Twente eigenlijk best wel goed spelen. Ze hebben niet veel kansen (echt grote kansen) weggegeven en ze stonden gewoon heel goed. PSV had heel veel balbezit, maar vaak wisten ze er niks mee te doen en als het tot een voorzet kwam dan werd die wel weggehaald. PSV had misschien recht op meer, maar Twente heeft zeker goed gevoetbald. Maar als die laatste bal erin ging (die nu op de lat ging) dan kon Twente ook niet klagen.

Twente doet het gewoon goed en als ze gewoon rustig blijven voetballen dan is het kampioenschap misschien mogelijk, maar op dit moment denk ik dat Ajax misschien wel eens kampioen kan worden, gewoon omdat ze zo'n makkelijk programma hebben. Maar we zullen zien, wij staan bovenaan en we blijven er van genieten zolang het duurt.

Als Ajacied heb ik er niet meer zoveel hoop in..

1: twente
2: psv
3: ajax

denk ik.. Als ik gewoon al af ga op de laatste 5 jaar heeft ajax het gewoon al zo vaak af gegeven in relatief makkelijkere wedstrijden en aangezien er nou een relatief makkelijker schema aankomt ten opzichte van PSV en Twente ben ik er toch bang voor..

Twente haalt t wel.. al vind ik het jammer, want ik denk dat dit NL nog wel eens punten kan gaan kosten eigenlijk.. Want wat is twente zonder Ruiz, N'kufo en Stoch? En ook Douglas staat in de belangstelling van een aantal clubs

ik hou me hart nog ff vast en blijf toch hopen op een kampioenschap voor PSV of Ajax

21 maart 2010 om 00:24

Alsof Europa een bovenliggend doel is? De competitie telt! Daarbij heeft Twente de afgelopen 2 jaar tegen CL waardige tegenstanders goed gepresteerd (marseille, Fenerbache, Sporting). In de EL heeft Twente het niet minder gedaan dan Ajax of Psv.

Wat betreft het vertrekken van spelers wordt het onderhand vermoeiend. Iedere Nederlandse (top)club verliest spelers aan het buitenland. Het gaat erom hoe goed het opgevangen wordt. Bij Twente gaat dit al jaren goed. Na Kennedy en Touma riep iedereen de Twente vleugellam werd. Zie daar: Elia en Arnautovic. Toen zij vetrokken was het toch wel echt gedaan: Ruiz en Stoch bleken echter prima vervangers. Dan is er nog een waslijst met spelers die voor Twente belangrijk waren: Wielaert, Maijstorivic, Wilkshire, El Ahmadi, Engelaar. Toch staat de club er in de competitie en beker goed voor en was het bij de laatste 32 in de El.....

21 maart 2010 om 00:41

wordt zo langzamerhand een beetje moe van al die mensen die continu maar lopen te zeuren over dat het NL punten kan gaan kosten etc etc
Zei iedereen dat vorig jaar ook al niet toen Elia en Arnoutovich vertrokken.
Kom op zeg, als Suarez dan draait ajax toch ook wel door.
Stel dat Ruiz en Douglas verkocht zouden worden dan komt er veel geld binnen voor versterkingen. zo zijn jullie bij Ajax ook ooit eens begonnen,
Voorlopig is er vanavond niet verloren staan we nu 5 punten voor op Psv en waarschijnlijk morgen nog 4 op Ajax, dus met nog 6 wedstrijden te gaan moeten we er nog 5 in winst omzetten en dan is Twente voor het eerst kampioen.
Gun ons dat feestje

Het spijt mij zeer dat er heel veel ajacieden roepen dat we kampioen worden. Maar de meeste ajacieden die dit zeggen zijn nog allemaal maximaal 18 jaar. Ik vind het jammer want zo laten wij blijken dat we arrogant zijn. Wat de meeste ajacieden niet zijn. Ik hoop natuurlijk op een amsterdams succesje, maar aan kampioen worden mogen we nog zeker niet aan denken met die grote voorsprong van Twente op PSV (5) en nog 7 op Ajax (wedstrijd minder gespeeld)

Yesssss!!! 3 punten was mooier geweest, maar ik ga opgewekt kijken naar Ajax. Prima resultaat, trouwens Vink moest wel wat beter kijken zeg, Toivonen had er met rood afgekund staan op de hand van Wout Brama en knietje in de rug. Bakkal had er ook met Rood afgekund, elleboog bij Brama, zonder gevecht om de bal of iets dergelijks. De elleboog/ tik die Stoch gekreeg, kapotte lip. Tiendalli was uit de tent geklopt, was bij de 2de overtreding te laat en had ook zomaar met rood eraf gekunt.

Het maakt allemaal niet meer uit een punt erbij is prima. 5 punten los van Psv, 6 van ajax, mocht ajax morgen winnen, nog altijd 3 punten. Dan mag je nog 2 punten minimaal verliezen (ajax moet dan maar eerst eens laten zien dat ze alles winnen) AZ een puntje en vooruit NAC een punt, de rest mede door de thuiswedstrijden moeten 3 punters kunnen worden. Dit geeft de burger moet, het gaat gebeuren, er is niets meer aan de te doen Twente wordt Kampioen!!

ik vind dit mooi uitslag
psv die ze handjes weer is niet thuis kon houde met hun elleboog stoten
twente die op trainingskamp is geweest en niks van gebakt heeft
hoop dat ajax mijn clubbie wint :D dan ben ik blij
dan lekker eindelijk weer is 2e :D en dan moet twente bij az verliezen en nog keer gelijk spelen
zo dat ajax 1e kan worden en 3e ster pakt naar zo veel jaar mag het wel weer en anders volgendjaar 2e is ook voldoende maar je hoopt altijd meer in doelsaldo staat ajax het beste ervoor :D
RKC heeft wel een naar veld maar doen wel slecht duss ajax moet gewoon winnen
Had hugo toch gelijk :D AFC Ajax alles winnen en dan zijn wij kampioen

21 maart 2010 om 00:29

Elleboogstoten???? Ach ja......

21 maart 2010 om 00:57

Niks van gebakt?
Kun je dit aub eens beter onderbouwen.
Beetje warrige reactie, of ben je misschien al een voorproefje aan het nemen op het kampioenschap.

Dan maar een Twents kampioenschap!!!
Hopen dat PSV de tweede plek kan halen aan het einde.

Wederom doet PSV zichzelf tekort. De derde wedstrijd op rij al. Ik had gehoopt op 7 punten in deze wedstrijden, maar helaas is het er maar eentje
Maar goed, verder kijken dan maar. Het spel van PSV is nog steeds goed, maar de kansen gaan er niet in, zoals dat wel gebeurd bij Twente en Ajax. Ik heb er volste vertrouwen in dat dat nog wel goed gaat komen. Voorlopig maar gaan richten op de tweede plaats. Als Ajax nog kampioen kan worden, dan kan PSV nog wel tweede worden

Of stiekem toch nog kampioen worden...

21 maart 2010 om 01:00

Nou Twente heeft nog 15 punten nodig, er effe vanuit gaand dat Ajax alles wint. Bij 14 punten zijn ze dan pas het haasje en minder zo-wie-zo. Twente is op zeker kampioen als het vanaf nu minimaal 15 punten haalt oftewel 5 keer wint.

Wat ik tekenend vond, is dat alweer een psvér een geirriteerde actie maakte, in dit geval Bakkal met een elleboogstoot. Zeer zwak. Verder viel het mij op dat de psv en twente spelers na de wedstrijd vooral elkaars wedstrijdschema's gingen vergelijken, en het wedstrijdschema van Ajax compleet buiten beschouwing lieten.

21 maart 2010 om 00:53

En er is werkelijk geen ajacied die daar wakker van ligt. Laat ze maar de koppies in het zand blijven steken en net doen alsof de grote boze wolf uit Amsterdam niet bestaat. Kans is dan groot, dat wanneer de kruitdampen dan optrekken ineens Ajax de lijst aanvoert en ook daar eindigt.
Bij PSV werd redelijk goed gevoetbald, maar in de laatste 4 wedstrijden slechts 2 punten gepakt. Na 1 punt uit 3 wedstrijden was er geen reden om problemen te zien. Nu na 2 uit 4 misschien nog steeds niet. Maar inmiddels is Ajax niet alleen genaderd, maar morgen misschien zelfs wel voorbij gekomen. Nee het spel is goed, geen wolkje aan de lucht, geen probleem....dag concurrent!. Bedankt en houdt het koppie nog effe onder het zand!.

dag mijn clubbie weer geen prijs echt jammer eigen schuld psv echt hoe komt het toch na de winter de bal wil er niet meer in laat twente nu maar kampioen worden en geen ajax aub maar echt een teleurstelling dit seizoen nu al weer geen prijs net zo waardeloos als vorig jaar rutten heeft niks opgeleverd twente succes wij zijn in rauw bah bah bah

Leuke uitslag.

De enige goede conclusie: competitie is weer wat spannender om te kijken

Ben net terug uit Eindhoven. Was een mooie avond. Ik ben tevreden met de 1-1. Op naar woensdag! Dan naar Rotterdam!

PS: Weet iemand of de man of vrouw van Psv-aanhang die na de wedstrijd een hartaanval of iets anders kreeg het heeft overleeft? We hebben een tijd met z'n allen staat koekeloeren vanuit het uitvak en hij of zij is vertrokken onder een mooi applaus, maar ik weet eigenlijk geen eens of hij of zij het heeft overleeft.

Ik kom terug van een afspraak en heb de wedstrijd niet kunnen zien. Ik moet het hebben van de verslagen op het internet.

Wat heb ik nog toe te voegen aan deze topic? Over de wedstrijd inhoudelijk niks, omdat alles volgens mij al gezegd is. Maar ik vind het jammer om te zien dat er over en weer zo gescholden en ongenuanceerd tegen elkaar tekeer gegaan wordt:

Veel Ajacieden roepen (terecht) dat dit voor Ajax een goede uitslag is. Sommigen laten het daarbij, maar bij anderen stijgt het naar het hoofd. Ook niks mis mee, zolang je maar met respect naar de ander reageert. Ik voorzie een spannend slot van de competitie, met hopelijk de hoofdprijs voor Ajax. Dit wordt héél lastig, en met een tweede plek voor Ajax zou ik uiteindelijk tevreden zijn als je ziet waar we vandaan komen.

Veel Twentenaren ergeren zich groen en geel aan het enthousiasme van de Ajacieden. Waarom? Ajax heeft een goede kans om in te lopen op beide concurrenten. Waarom dat roepen dat Ajacieden arrogant zijn en termen als 'walgelijk' enz gebruiken? Je moet het enthousiasme van de meerderheid van de Ajacieden niet verwarren met de respectloze arrogantie van een hele kleine minderheid. Elke supportersgroep heeft zo'n kleine minderheid. Ik zie dat ook bij enkele Twentenaren.

We zijn supporters van rivaliserende clubs, en het lijkt dat we weinig gemeen hebben. Maar we hebben wél iets gemeen en dat is dat we voetbal allemaal helemaal geweldig vinden. We zijn liefhebbers. Toch? Ik zou zeggen, laten we de rest van de competitie proberen elkaar óók te vinden in wat we gemeenschappelijk hebben.

Dus ik zou zeggen tegen alle 'kampen': reageer op reacties die je energie geven in plaats van energie kosten.

21 maart 2010 om 02:28

Waar had je die afspraak Ajaxpan? In de coffeeshop?

21 maart 2010 om 03:02

idd wat is dit voor een vredespreek

21 maart 2010 om 02:47

Helemaal met je eens

21 maart 2010 om 17:02

Voetbal is voetbal. Als jouw Ajax volgende week met lege handen staat, dan doe je net zo hard mee!

Las hier ergens een stukkie dat als FCT Cl zou gaan voetballen dat een drama zou zijn voor het Nederlandse voetbal hahaha. Geld voor alle clubs op het moment dacht ik zo. Heb je PSV de afgelopen weken fatsoenlijk CL waardig zien voetballen???

Laatste 3 wedstrijden 1 punt.........

Nederland doet uberhaupt niet mee in europa dus gun een ander ook hun pleziertje.

21 maart 2010 om 06:20

Inderdaad als er een ding duidelijk is geworden in EL ,is het wel dat de Nederlandse club niet beter zijn dan de Europese sub top.geen van de drie clubs die strijden voor een plek in de CL heeft een selectie die CL waardig is.er zal dus het nodige moeten worden geïnvesteerd.

Kom 't CL ticket maar halen als Twente 'm niet verdient, zou ik zeggen
En als dat niet lukt, wat hebben de andere ploegen dan in de CL te zoeken, als ze niet eens boven het 'zwakke' Twente kunnen eindigen?

pff als ajacied moet ik wel mijn complimenten geven over de scouting van twente want die ruiz is EGT goed. ben wel blij met een gelijkspel alles ligt nu redelijk open. wel gelachen om wat bakkal zei bij zijn wissel ( sjezus die ruiz niet normaal die gast)

Haha. wat een rot publiek trouwens in eindhoven, hele wedstrijd stil behalve toen de 1-0 viel... ik reageer hier niet vaak, maar echt, doe er wat aan, wat een triest zooitje... Wij overheerstte als twente supporters, mogen jullie van dromen psv'ers. Hoe is het gegaan met die man die op de brancard lag?

En de schaal, waar die heen gaat zien we aan het einde van het seizoen wel. Die dan met de schaal in de hand loopt is de terechte winnaar, en dat heeft niks met armoede van de competitie te maken of wat dan ook, houd er niet zo van zoals jol overal een excuus achter zoeken. Bah.s

21 maart 2010 om 09:44

Weet je, in een eerdere post compilmenteerde ik het twente publiek voor het feit dat ze de ploeg de hele wedstrijd steunden, maar dat het de hele wedstrijd stil was aan PSV zijde is absolute onzin. Het lijkt misschien keivet daar bovenin de hoek, maar als je in het midden van het stadion zit, dan valt dat geluid ook wel mee hoor. Ik kan me niet echt vinden in jouw commentaar. Eigenlijk vind ik het best wel zielig eigenlijk, 'wij zijn goed en julie zijn rot en triest'

Ajax naar dit seizoen de lachende derde

21 maart 2010 om 08:13

Lachende derde ? Eerder lachende tweede of heel misschien wel lachende eerste. Jol heeft toch gelijk gekregen met zijn uitspraak eerder in het seizoen dat het kampioenschap nog niet vergeven was en ook Ajax nog kans had. Hoe een aantal Twente en PSV supporters toen reageerde: dream on en/of Jol gelooft nog in sprookjes. Ben benieuwd of dezelfde supporters nu durven toe te geven dat ze er volledig naast zaten.

21 maart 2010 om 17:04

We zaten ernaast. Nu je zin? Feit blijft dat jouw clubje (neem aan dat je voor Ajax bent) slechts vijf punten is ingelopen op de koploper sinds de winterstop! Dit is slechts de helft van het toenmalige verschil

schandalig dat psv de wedstrijd gewoon met tien man heeft uitgespeeld toivonen had er na 20 minuten al afgemoeten met 2 keer geel (knietje tegen brama en een mooie schwalbe) en bakkal had ook rood mogen hebben voor zijn elleboog in de nek bij brama. Verder moet ik wel toegeven dat Psv meer aansprak had op een overwinning maar twente heeft in mijn ogen goed stand gehouden.

21 maart 2010 om 11:47

Toivonen werd wel licht aangeraakt. Het was onhandig van Boschker hoe die inkwam, maar het was zeker géén penalty!

Dan had die Tiendalli en die Stoch er ook afgemoeten. Tiendalli met een tweede keer geel en die Stoch had wel vijf gele kaarten voor schwalbes kunnen hebben!

@hellflames: helemaal mee eens. Wat een vuile schwalbe. Al die kritiek op twente. Wanneer je zo een wedstrijd wil winnen. Een gestolen punt hoor ik iedereen zeggen...nee...een gestolen penalty is lekker..
En qua kansenverhouding wil het echt nog wel mee met dat gestolen punt. PSV veel balbezit, maar per saldo net zo dreigend als twente.

Wat een onzin gelul allemaal. Psv was inderdaad de betere maar de bal is rond, plus als je ze zelf niet maakt dan maakt de ander ze wel... al jaren een regel die telkens weer opkomt.

Bovendien hoezo lucky twente? Psv jaren op rij kampioen met de hele wedstrijd de pot dicht houden 1 x counteren scoren en potje weer dicht.

Ajax jaren lang in de laatste minuut een penalty mee en dat soort zaken... dus houdt aub op met lucky twente....

Okay Ajax is de 2e seizoens helft vele malen beter dan de beide andere titelkandidaten... maar psv en twente waren dat toch echt de 1e seizoens helft. Dus wat kraamt iedereen toch een onzin uit...

Bovendien hoezo als Twente in de CL komt "schande voor Nl" ik neem toch aan dat diegene die aan het einde van het seizoen 1e staat dat verdient heeft? Of mis ik hier iets? Psv jaren lang zonder mooi voetbal kampioen geworden, Ajax keer op keer het net niet elftal....

Dus aub ga eerst eens naar je eigen team kijken en de geschiedenis daarvan dan commentaar te geven op de ploeg die nu nog steeds de ranglijst aanvoerd...

@sandokando, je hebt helemaal gelijk Jol heeft gelijk, Ajax heeft gedaan wat ze moesten doen en dat was punten pakken waar andere ze lieten liggen.

Al met al denk ik dat Ajax wel kampioen gaat worden als je kijkt naar de pot van gisteren en de laatste paar wedstrijden van Twente en Psv. Maarja je weet maar nooit, degradanten zijn over het algemeen ook niet de makkelijkste potjes om te spelen.

Anywayz Ajax en PSV supporters succes in het verloop van de comp!

Groet

21 maart 2010 om 09:37

Ajax panels mee in de laatste min van de wedsrtijd? Lucky Ajax? Over welk jaar heb jij het? Weet niet of jij pSV uit gezien heb. Laatste goal van Bakkal. Feyenoord Ajax, twee panels niet gekregen? Dit jaar nul panels gehaad die beslissend waren voor de wedstrijd hoor. Alleen maar nadelen dit jaar. Anders stonden we geoon bovenaan.
Hou nou eens op om over lucky Ajax te praten. Dat is al jaaaaaaren niet meer zo.

Toivonen en Bakkal lieten toch wat irritante overtredingjes zien, ik vraag me af of Ibbi van de week meegetraind heeft. Die actie van Bakkal op Brama, Toivonen een paar keer bij Brama en Koevermans een keer op Brama. De frustratie zat hoog volgens mij, als Twente iets meer guts had getoond, dan hadden ze het gewonnen. Fred kan wel roepen dat ze zoveel beter waren maar kwa kansen zat het aardig gelijk met elkaar. PSV gaat derde worden, het zal tussen ajax en twente gaan. Twente de eerste drie wedstrijden relatief makkelijk, Sparta thuis VVV uit en Heerenveen thuis, als dat 9 punten worden dan wordt Twente kampioen. Zaak voor Ajax en PSV helemaal geen punten meer te laten liggen, beginnende bij vanmiddag in Waalwijk, anders is het over en uit.

21 maart 2010 om 10:00

hahahaha, ik zou me bijna afvragen of je rechstreeks uit de kroeg komt. Eigenlik hebben Toivonen, Bakkal en Koevermans iets bij Brama gedaan, en Brama deed helemaal niets??
Brama was de hele tijd al aan het provoceren en aan het zieken, en als je Bakkal opvangt dan moet je niet zeuren als je een arm in je nek krijgt. Toivonen werd ook een paar keer goed geraakt waar de scheidsrechter ook niet tegen op trad als je zo gaat beginnen. En Engelaar werd ook regelmatig gevloerd zonder dat daar een kaart tegenover stond. Ik vond Vink redelijk fluiten, maar hij liet naar mijn mening teveel toe van Twente kant, dus kan ik me zo'n reactie van Bakkal wel begrijpen.
De kansenverhouding die jij schetst slaat al helemaal nergens op. Het had in de eerste helft al makkelijk 2-0 kunnen staan als Bakkal en Manolev iets scherper geweest waren.
En in de laaste minuut de bal op de lat.. je mag van geluk spreken dat N'kufo (je weet wel, die ene die jullie wel eens uitfluiten) die ene kans afmaakte, anders hadden jullie met lege handen gestaan.
Voor PSV is het zaak om de rust te bewaren, die goals gaan echt wel een keertje vallen...al lijkt dit seizoen al wel voorbij, maar wie weet, het zijn nog 6 wedstrijden!!

Seizoen PSV voorbij, derde is het hoogst haalbare nu. Weer geen CL in Eindhoven volgend jaar.

21 maart 2010 om 10:47

Hoezo derde is hoogst haalbare? Ajax heeft nog niet gewonnen, en als ze winnen staan ze één punt voor! Één misstap van ajax kan dus dodelijk zijn!

en dan joelen de twentenaren n'kufo zo uit de laatste tijd,
ik denk dat ze heel blij met dit doelpunt van hem mogen zijn, kan nog wel is beslissend zijn.

Hier het filmpje van Bakkal en Brama, en nou goed kijken naar de eerste paar seconden. Je ziet Brama omkijken en dan wil hij Bakkal blokken, die op zijn beurt zijn arm/elleboog vooruitsteekt. Hij had het inderdaad anders kunnen doen, maar Brama moet zich niet aanstellen, dat zijn nu eenmaal de consequenties als je de hele wedstrijd zit te etteren.

Nou dit noem ik eerder postie kiezen.
En Bakkal komt met de elleboog in dat is helemaal dom dus dat is de volgende wat 3 weekjes aan de kant mag.

21 maart 2010 om 10:30

ok, noem het plots positie kiezen in de baan van de achteropkomende speler die je ziet aankomen omdat je achterom keek.

21 maart 2010 om 10:43

Je bent zelf in de aanval, dan ga je als (toen) verdediger toch geen positie kiezen?! En bovendien, Brama deed dit al twee keer eerder. De eerste keer werd hij nog bestraft met obstructie, maar de tweede keer niet! Dit was dus derde keer ----> Niet zeuren!

Je ziet trouwens duidelijk dat Bakkal iets achter Brama loopt. Beiden in volle sprint, en Brama stopt opeens. Niets aan de hand dus...

21 maart 2010 om 11:39

Ik zag het al aankomen toen ik Bakkal zag aansprinten. Dit is absoluut niet opzettelijk, soms kun je je baan gewoon niet makkelijk veranderen, of verwacht je dat de verdediger een stap zet. Er was geen enkele reden om hier een elleboogstoot uit te delen, als Bakkal hiervoor geschorst wordt is dit belachelijk.

We geven feyenoord de finale voor de beker in de kuip hebben die ook een prijs dit seizoen,en wij worden thuis tegen feyenoord kampioen van nederland.mooi scenario dacht ik zo

Het leek mis dat psv overwicht had,maar was dat wel zo op het eerste half uur na stond het bij twente gewoon goed en hadden ze de zaakjes gewoon redelijk onder controle

Je kon duidelijk zien dat Twente voor een punt in Eindhoven kwam en mis wel stiekem een overwinning mee naar Enschede wou nemen.

De aanval waar psv uit scoorde was een van de weinige goede aanvallen die ik van de Eindhovenaren heb gezien .

Twente daar in tegen heeft ook 1 perfect uitgespeelde aanval gehad en scoorde daar een heel beheerst doelpunt uit is dat geluk ? denk het niet

Terrechte uitslag. Vond PSV toch weer niet slecht voetballen (heb enkel samenvatiing gezien). Ze vinden de lopende man prima.

Tja Bakkal zal wel een paar wedstrijdjes moeten missen!!!!! Wat een domme actie

21 maart 2010 om 10:45

Samenvatting moet je geen oordeel over geven. Die was veel te subjectief (in het voordeel van Twente). Ze lieten momenten zien van PSV (bakkal, Toivonen) wat niks was, maar het sleutelmoment van de wedstrijd laten ze niet zien, namelijk een overtreding van Tiendalli (had tweede geel moeten krijgen). Vergelijk het maar met Salcido's gele kaart van vorige week tegen Ajax. Daarom werd Tiendalli ook gewisseld!

21 maart 2010 om 11:44

Ik denk niet dat Bakkal geschorst gaat worden. Als je de beelden bekijkt kan je duidelijk zien dat Brama een blok zet. Brama kijkt naar achteren en remt plotseling af om Bakkal op te vangen. Het was Brama zijn intentie om Bakkal tegen hem op te laten lopen. Dat je dan vervolgens een arm in je nek krijgt is toch echt gedeeltelijk je eigen schuld. Compleet andere situatie dan bij Afellay. Ik denk niet dat de arbitragecommisie hier werk van gaat maken. Als ze ook dit soort opstootjes gaan bestraffen dan blijven ze aan de gang.

@vakkie125 : Ach hou aub even op met onschuldig doen zeg :S Hoevaak heeft Ajax het geluk wel niet mee gehad? Ook dit seizoen... Utrecht thuis, rode kaart utrecht... was naar mijn inziens niet geheel een kaart had hoeven zijn. Maar ik zeg net ook dat Ajax na de winterstop toch echt de betere ploeg is?...

Ajax heeft veel geluk gehad in het verleden daar valt niet over te twisten...

En alleen maar nadeel dit jaar? Ow is dat zo ja... nou ik weet niet hoor maar volgens mij was het in de 1e helft van de comp echt geen sprankelend voetbal...

21 maart 2010 om 11:26

eerste deel wat een beetje wat Psv al jaren laat zien. toch

En wat toivonen deed bij brama?? en daarna klagen dat Brama misschien.. Bakkal wilde blokken

Terecht uitslag het werd ook nog leuke wedstrijd om naar te kijken had meer saaie wedstrijd verwacht.
Maar dat is niet gebleken hopelijk wint Ajax van RKC
Dan kan ik vanavond zien dat we boven PSV staan :D

ik zit me hier zwaar te ergeren aan al die jankerds,die het weer hebben over een
nekslag van bakkal.
waarschijnlijk zelf nooit gevoetbald zeker!!!!!!!
voetbal is voor kerels,en je mag best wel een keer uitdelen en ook zeker niet huilen als je een keer een beuk krijgt. maar tegenwoordig moet alles meteen geel/rood zijn.
je moet niet gemeen worden met overtredingen van achter of een elleboog op je smoel.
bij mij is een elleboog nog gewoon naar achter zwaaien op iemands gezicht,en niet je arm naar voren duwen zoals bij bakkal het geval is.
als mensen zich hier zo aan ergeren is kijken naar zaalvoetbal misschien een optie.
zitten jullie nog lekker knus en warm ook.

21 maart 2010 om 19:43

De pot verwijt de ketel dat 'ie zwart ziet. Mensen zoals jij zaten vorige week constant te vragen om een schorsing voor Enoh omdat hij op de voet van Afellay was gaan staan. Iemand een klap geven moet kunnen maar als er iemand op de tenen van je eigen speler gaat staan schreeuwt men moord en brand.
De hypocrisie is ongelooflijk.

mooie uitslag voor ajax. Van RKC winnen en naar boven klimmen.

Twente steelt een punt bij PSV weer door Bryan Ruiz.
Wat een top speler zeg, een geweldige actie waar een prachtig doelpunt uitkomt.
Ik hoop dat Twente kampioen word ik gun het ze zeker.

Best knap dat je in 3 wedstrijden EN het kampioenschap, EN de 2e plaats kan weggeven.
Uiteindelijk dus toch een verloren seizoen, want als je zolang op de 1e plek staat, en het zo uit handen geeft (ook door verkoop van een spelet tussentijds) dan vraag je er gewoon om.
Twente, gefeliciteerd met het kampioenschap, het is jullie serieus gegund, jullie zijn het leukste team dit seizoen. En ajax.. probeer die CL voorronde eens door te komen Succes..

Balasz... succes met het kiezen van het juiste team..

7 vette jaren.. 7 mindere.. denk dat dit voor PSV nu is aangebroken helaas.. maar de realiteit..

21 maart 2010 om 17:10

Hoezo tweede plek weggegeven? We staan één punt achter! Één! Als PSV alles wint, dan halen ze gewoon die voorronde hoor!

Volgende week Vvv, week erop Willem II. Laten we ervan uitgaan dat ze die allebei winnen, dan is het goede gevoel weer terug. Week erop Feyenoord thuis, als ze die winnen zijn we weer helemaal in vorm! Zie niet in waarom we geen tweede meer zouden kunnen worden!

waarom laat twente de bekerstrijd niet schieten?
ik bedoel geen b team opstellen of sleutelspelers rust geven, nee gewoon puur defensief voetballen en loeren op de counter

Dat moet je juist niet doen kom je uit je eigen ritme.
Gewoon normaal opstellen die hap en 2 prijzen in 1 jaar pakken.
Finale mag van mij wel een overijsselse onderonsje worden.
Zit er teminste sfeer in het stadion.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren