We varen de verkeerde kant op

De prijzen voor de seizoenskaarten van Feyenoord gaan aanstaand seizoen met 25% omhoog, zodat de schuld deels kan worden afgelost. Verbouwereerd zat ik op mijn stoel. Wil de directie nou echt de mensen die leven voor Feyenoord, waarvan er velen een minimum (of net erboven) - inkomen hebben, zo hard in de portemonnee treffen? De mensen die op de gekste manieren via donaties geld in probeerden te zamelen voor hun club nu nog meer laten betalen?

Ik weet dat er mensen met de argumentatie zullen komen dat die paar tientjes per seizoen maar drie euro meer is per wedstrijd. Maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om die drie euro er toch maar wéér bij te leggen. Vele supporters kopen elk jaar het nieuwe shirt, komen van ver om naar Feyenoord te gaan, kopen in het stadion drinken en eten en zijn dan ook veel geld kwijt aan Feyenoord.

Het gaat mij ook echt niet om die drie euro, maar meer om de situatie in zijn geheel. Wij moeten met zijn allen drie euro meer betalen volgend seizoen zodat ook Ruben Schaken en Adil Auassar een nieuwe Audi R8 kunnen kopen. Ik vind het werkelijk waar belachelijk, er moeten schulden worden afgelost maar we willen wel contracten geven aan spelers van dit kaliber?

Er zijn in het recente verleden genoeg voorbeelden geweest van dure contractspelers die vaak lang niet goed genoeg waren om mee te kunnen met het niveau dat Feyenoord nastreeft. Miskoop na miskoop werd er binnengehaald en ik heb het idee dat de directie van Feyenoord nog steeds niet beseft dat dit niet de koers is die moet worden uitgevaren.

Zo werden Karim el Ahmadi en Sekou Cissé samen voor zo'n tien miljoen euro gekocht. Tien miljoen euro is voor een club die op dat moment rond de twintig miljoen euro aan schuld had ontzettend veel geld. Deze spelers zijn inmiddels uitgegroeid tot degelijke basisspelers maar niet naar spelers die Feyenoord tot grootse hoogtes stuwen. Ajax en PSV haalden daarentegen spelers van het niveau Demy de Zeeuw en Orlando Engelaar en sloegen veel concreter toe op de transfermarkt.

Je zou dus kunnen concluderen dat het scoutingsapparaat van Feyenoord te wensen overlaat. Dat is een kwalijke zaak maar het kan er een zijn zonder veel consequenties. Door simpelweg zo min mogelijk spelers van buitenaf te halen omdat deze toch vaak duur zijn qua transfersom of qua salaris. Er is inmiddels een diepe schuld en die moet gesaneerd worden, ook het argument dat de selectie breed genoeg moet zijn gaat er bij mij niet in. We hebben jeugdspelers en aan de debutanten en de huurlingen bij Excelsior te zien blijkt dat zij ook aardig op niveau meekunnen.

Wanneer gaan de hoge heren in de Kuip nou is beseffen dat dat voor ons helemaal niet hoeft, al die contractspelers van buitenaf.. Ik zie liever een jongen uit de eigen jeugd, of een jonge jongen die gestald is bij Excelsior in het eerste lopen dan een voetballer die moet worden aangetrokken en vaak niet eens een toegevoegde waarde blijkt te zijn. We hebben met Luis Pedro, Kermit Erasmus , Jon Dahl Tomasson , Sekou Cisse en Luc Castaignos volgend seizoen genoeg opties voor de spits. Wie zit er nou te wachten op de beste Wanderson uit het verre Zweden?

Ook voor deze trip naar het verre Zweden van Leo Beenhakker moet er immers weer geld worden getrokken uit de clubkas. Het geld dat van mijn drie euro extra per speelronde per seizoenskaart wordt afgetrokken. En daar slaat men de spijker op de kop. Ik wil geen enkele euro meer uitgeven aan Feyenoord als ze doorgaan met dit beleid te voeren. Toen Stefan de Vrij de kans kreeg bleek hij zich toch ook uitstekend staande te houden, evenals Kelvin Leerdam, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer?

Maak gewoon gebruik van de eigen kweek en ga onze mooie club niet nog dieper in de schulden brengen, wij als Legioen hebben er echt wel begrip voor dat het dan de komende vijf jaar maar van een minder niveau is.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 10 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door bosters)

Mooi artikel over een mooie club. Leo Beenhakker wil zsm naar de Coolsingel, ook al is dat totaal onrealistisch als je kijkt naar wat er op het veld en de bankrekening staat, iemand moet hem dat zeggen voor hij Feyenoord nog verder de grond in boort.

Het is inderdaad niet realistisch om als Feyenoord te denken dat je binnen een aantal jaar weer op de Coolsingel komt te staan.
De knapste prestatie van Leo zou zijn om de club schuldenvrij te krijgen, desnoods door in de middenmoot te voetballen.
Al loop je dan misschien het gevaar dat het moeilijk wordt om structureel weer om de eerste plaats mee te gaan strijden.
Al ben ik het niet eens met het gedeelte dat je zegt dat Psv en Ajax de laatste jaren goed ingekocht hebben, ook daar zaten meer grote miskopen bij dan degelijke voetballers, laat staan geweldenaren.
Voor de rest een prima artikel.

Eindelijk een Feyenoorder die ziet dat de combinatie Been/beenhakker het schip alleen verder doet zinken. Feyenoord heeft een prachtige jeugdopleiding met op dit moment enorm veel potentie. Waarom dan in godsnaam allerlei spelers aantrekken die gewoon veel meer verdienen dan de eigen jeugd. Bovendien is er nooit zo een binding met de club als dat eigen jeugd spelers dat hebben.

Het gevalletje Wanderson is nog wel een van de meest schrijdende zaken. Ongeacht of hij nu zogenaamd helemaal niks kost via allerlei rare constructies. In de jeugd loopt Luc Castaignos rond. Clubs als Arsenal zijn al lange tijd geïnteresseerd in hem. Daarnaast zit Makaay wat in mijn ogen de beste nr9 op dit moment in de eredivisie is op de bank. Dan kan Been wel roepen dat hij een nieuwe spits wilt maar met wat meer inzicht zou hij zien dat er binnen Feyenoord meer dan genoeg mogelijkheden zijn voor de spits positie.

Goed stuk, maar ik heb een aanmerking op de inhoud. Je zegt '' niemand zit te wachten op de beste Wanderson uit het verre Zweden''. Dus jij vind Tomasson, Erasmus, Pedro en Castaignos capabel genoeg voor de spitspositie. Tomasson is oud, Erasmus blinkt wel uit, maar is niet één van de blikvangers van de JL zoals Chadli, Colak en Bokila. Pedro is simpelweg te slecht en Castaignos is denk ik te jong om er al een compleet seizoen te staan.cisse is daardoor de enige mogelijkheid, maar die vind ik ook niet denderend.ik denk dat mensen wel degelijk op Wanderson zitten te wachten. Ik in ieder geval wel.

16 maart 2010 om 21:39

Tomasson is oud maar nog goed genoeg, Erasmus is afwachten, Pedro loopt bijna 1 op 1 dus scorend vermogen heeft hij en Castaignos blijkt een supertalent te zijn.

17 maart 2010 om 14:17

Ik ben het ook met Gininho eens. Waarom die Wanderson halen als je de opgenoemde spelers al hebt.

Maar ja, wat noem je jong? Castaignos zou ik gewoon vanaf nu lekker zijn minuten laten mee pakken bij Feyenoord d.m.v. invalbeurten. Zodat hij kan wennen en volgend seizoen gooi je hem voor de leeuwen.

Lukaku houdt zich toch ook staande bij Anderlecht? Als Castaignos echt zo goed is, als men allemaal beweerd, kan hij dat ook.

11 juli 2010 om 00:29

ik ben het niet met je eens.
je wil castaignos steeds in laten vallen maar tomasson word al ouder, en is op dit moment geblesseerd.
ja, deze speler word voor de leeuwen gegooid, maar dan wel door filnk wat wedstrijden dit seizoen te spelen, en dat zelfs vaak in de basis.
het word een moeilijk jaar voor hem

Ha gino Ik geef je zeker gelijk dat het van de zotte is om meer van de supporters te eisen, zodat nieuwe versterkingen dan ook weer een auto kunnen kopen (ondanks dat ze die van de sponsors krijgen). Investeren in de jeugd is altijd de beste oplossing, maar heeft Feyenoord op dit moment niet een beetje teveel spelers uit eigen jeugd rondlopen? Mensen als Vlaar, De Guzman, Wijnaldum, Biseswar, Wijnaldum, De Vrij spelen wekelijks in de basis (op de Guzman na), dus ik denk dat Feyenoord trots mag zijn dat er zoveel spelers op dit moment doorbreken.

Aan de andere kant, als er potentiele talenten naar de Kuip komen met het vermogen om door te breken, is dit een mooie investering op de lange termijn. Feyenoord heeft nu eenmaal slecht gehandeld op de transfermarkt, waardoor de schuld nu zo hoog is opgelopen. Spelers als Wijnaldum en Vlaar zouden een clausude van 15miljoen in hun contract moeten hebben, zodat ze niet voor een appel en een ei weg kunnen worden gekaapt.

Kan me de frustratie erg goed voorstellen en ben het met je eens dat eigen jeugd brengen de enige manier is om uit de schulden te komen. Toch vind ik dat je wel meer vertrouwen mag hebben in Leo Beenhakker. In zijn tijd bij Ajax als technisch directeur heeft hij laten zien een oog voor talent te hebben. Hij was verantwoordelijk voor het halen van o.a. Trabelsi, Maxwell, Mido en Ibrahimovic. Nadat Beenhakker wegging is er vanuit het scoutingsapparaat van Ajax geen goede aankoop meer gedaan.

16 maart 2010 om 18:55

Heb je gelijk in, al denk ik niet dat Beenhakker daar in zijn eentje verantwoordelijk voor was. Bovendien had Ajax in die tijd voor meer financiele middelen op spelers van dat kaliber te halen. Feyenoord kan een transfersom van enkele miljoenen nou eenmaal niet ophoesten.

16 maart 2010 om 19:17

Beenhakker heeft het zeker niet in z'n eentje gedaan maar het is opvallend dat na zijn vertrek geen goed gescoute aankopen meer zijn gekomen. En het zal voor Feyenoord inderdaad moeilijk zijn om dat soort jongens te halen maar het geeft aan dat Beenhakker wel degelijk kijk heeft op goede voetballers.

16 maart 2010 om 19:23

Heel recent nog de denen Boilesen en Eriksen.

Ik vind het een matige clubexpert. Er staan toch wat fouten in, El Ahmadi kostte 5 miljoen en Cissé 3,5 en volgens mij is 5+3,5 nog altijd 8,5 en niet de 10 miljoen die jij noemt. Daarnaast is de komst van Ruben Schaken nog helemaal niet rond en is die ook stukken minder noodzakelijk dan die van Aussar. Voor volgend seizoen heb je met Cissé, Wijnaldum, Biseswar en Erasmus de vleugels in ieder geval dubbel bezet en vraag ik me af of je dan een 28-jarige rechtsbuiten van VVV met één goal in de Eredivisie nodig hebt. Dus ik ben het met je eens dat Schaken een belachelijke aankoop lijkt, maar jij vergeet te melden dat het nog niet rond is.

Aussar is een gok, misschien zelfs wel een noodzakelijke. Op het middenveld lopen veel contracten af; o.a. die van Landzaat, De Guzman misschien stopt van Bronckhorst er na dit seizoen mee. Ok laatste tijd altijd linksback, maar kan ook op het middenveld. Aussar is een jonge transfervrije goedkope middenvelder, dus geen peperdure oude voetballer uit het buitenland. Hij is mij ook nog niet opgevallen, maar misschien is het wel een goede.

Daarnaast vraag ik me af of jij het nieuwsbericht hebt doorgekregen dat Feyenoord volgend seizoen max. 5 ton salaris kan bieden en 8 ton bij exceptionele kwaliteiten. Daarnaast kunnen er ook geen transfersommen uitgegeven worden of er moet weer een externe financier klaarstaan, iets wat ik niet echt verwacht. Hoewel er bij Feyenoord alles mogelijk blijft.

Behalve dat vind ik het ook oneerlijk dat je en sommige commenters hier Beenhakker en Been beschuldigd van wanbeleid. Zij lieten immers Tiendalli transfervrij naar FC Twente gaan, waardoor er dus meer ruimte kwam voor jong talent. Daarnaast werden contracten van de rechtsbacks Lucius, Greene ook niet verlengd, spelers die duidelijk tekort kwamen. Een prima rechtsback, Dani Fernandez kwam er wel voor terug, die nu helaas jammerlijk geblesseerd is.

Het is ook een goede zet gebleken om de banden met Excelsior weer aan te halen, iets wat door Bosz als onnodig werd beschouwd. Jeugdig talenten als Erasmus, Mulder, Janota, Pedro, Nieveld, Wattamaleo en noem ze allemaal maar op hebben hier belangrijke ervaring op kunnen doen of doen dat nog steeds. Alles word juist zo gefaciliteerd zodat de jonge spelers alle kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Als je kijkt naar de basis zijn Tomasson, Van Dijk en Van Bronckhorst de enige oude rotten die erin staan en is de rest allemaal 25 jaar of nog veel jonger. Dus dat geblaat over oude lullen, talenten geen kansen is dikke bullshit.

17 maart 2010 om 13:02

El Ahmadi kostte 6 miljoen maar of het nou 9,5 of 8,5 is, er staat toch ongeveer 10 miljoen? Ik was niet bij de transacties aanwezig. En waarom is Auassar een noodzaak? We hebben Bruins, El Ahmadi, Fer, Leerdam, Wijnaldum voor zijn positie. En ik heb dat max 5 ton nieuwsbericht gelezen, maar ook al zou Auassar 3 ton krijgen dan vind ik dat nog teveel voor een club die zo noodlijdend is, die is op het einde van zijn contract ook weer miljonair. En dan moeten de supporters daar maar weer voor opdraaien?

Verder haal je er dingen bij die ik niet noem, ik rep geen woord over Tiendalli ik zeg juist dat de Vrij zich goed staande houdt. Ik heb ook niks gezegd ove oude lullen en talenten geen kansen geven maar ik stimuleer het juist? Uitgaande van je laatste 2 alinea's vermoed ik dan oook dat je een ander artikel hebt gelezen.
Toch bedankt dat je de tijd hebt genomen voor een uitgebreide reactie

Ik schrok zelf ook nogal toen ik zag hoe duur mijn seizoenskaart zou worden voor volgend seizoen. Daarbij kwam nog dat je hem voor 1 april moet opzeggen, wil je niet dat ze hem automatisch verlengen en het nieuwe bedrag afschrijven. Niet dat ik hem ga opzeggen natuurlijk, die extra 25% heb ik er met frisse tegenzin voor over om volgend seizoen weer naar Feyenoord te kunnen. Hij is zo´n 50 euro duurder geworden, dus eigenlijk heeft Feyenoord mij dus automatisch lid van het Legioen laten worden en kaarten laten kopen voor de openingswedstrijd, eerste bekerwedstrijd in de Kuip en eerste Europese duel in de Kuip. Dan denk ik maar, ik was sowieso wel naar die wedstrijden gegaan. Al betwijfel ik of ik dan niet nog op vakantie ben.

Maar over het spelersbeleid zul je mij veel minder horen klagen. Er vertrekken veel spelers met een gigantisch salaris en daarvoor komen transfervrije spelers die hooguit 5 ton per jaar zullen verdienen. Met enkel jeugdspelers redt je het gewoon niet, bovendien heeft een jongen als Auassar een mooie toekomst. Schaken ben ik wat minder blij mee, zeker als je bedenkt dat hij zes jaar ouder is dan Babovic die niet langer mag blijven.

tja...eten en drinken kopen in t stadion....daarvan gaat niks naar de club. dan maar zelf wat meenemen en die euro's die je over houdt uitgeven aan je seizoenskaart

en over de jeugd heb je enigszins wel gelijk. je kan alleen niet met enkel jeugspelers gaan spelen en verwachten dat ze er gelijk staan. beetje evenwicht in de selectie kan dan ook geen kwaad. het halen van die gasten van vvv kan ik dus wel begrijpen. wanderson...tja...een scorende spits is wel noodzaak natuurlijk. dan kan je castaignos voor de leeuwen gooien en hopen dat ie ze maakt of een spits halen die bewezen heeft ze te maken op t hoogste niveau...

Goed stuk, vind het maar onzin dat die seizoenskaarten steeds duurder worden is bij Ajax ook, ik vind dat de prijzen van de seizoenskaarten aangepast dienen te worden aan de prestaties. Bij Ajax zijn ze al jaren geen kampioen geworden, dus mogen de prijzen voor de supporters ook wel omlaag.

5 sterren

Leuk stuk hoor. Misschien kon je Ignatovic er ook bijzetten als een regelrechte miskoop van Leo Kazan

Verder vind ik dat Feyenoord eens doelgericht moet kopen. 10 miljoen voor Sekhou en Cisse is natuurlijk veel te veel geld. Feyenoord moet het de komende jaren hebben van de jeugd en dan hopen dat ze sommige spelers voor veel geld kunnen verkopen.

17 maart 2010 om 13:03

Ja die was gehuurd, dus een echte miskoop was het niet..
je 2e alinea kan ik alleen maar beamen.

Leuk stuk hoor, ben het met vele punten eens.. namelijk meer geld op tafel zetten zodat de spelers een mooie Audi R8 kunnen aanschaffen.

Goed stuk.
En ik vind het goed belicht wat Feyenoord op dit moment nou fout doet.
Er zijn namelijk twee kampen in Feyenoord lijkt het wel.
Het ene kamp is Beenhakker / Been die zo snel mogelijk om de titel willen spelen en naar de Coolsingel toe gaan.
Het andere kamp is Gudde en co die proberen de schuld zo snel mogelijk af te lossen en wat minder te focussen op de prestaties van Feyenoord.

Dus het zal maar afwachten worden hoe lang dit nog goed gaat tussen die twee kampen.

17 maart 2010 om 16:54

Tja dat met die twee kampen is natuurlijk precies de rolverdeling:

Het zou vreemd zijn als de technische leiding niet zo snel mogelijk naar de coolsingel zou willen. Toch zou het ook vreemd zijn als het bestuur niet er alles aan zou doen om te saneren.

Over het stuk, aardig geschreven. Het bericht dat het scoutingsapparaat te wensen over laat is al is al zo oud als de weg naar rome. Verder moet je denk ik niet te snel alles willen zetten op jonge jongens, een fout die veel supporters maken. Castaignos is ongetwijfeld een talent maar ik zou graag hebben dat hij de tijd krijgt. Die jongens van excelsior weet ik ook niet, het blijkt gewoon een erg moeilijk verhaal om bij feyenoord door te breken. Denk dat jongens als Pedro en Janota niet goed genoeg zijn. Kermit zou ik nog wel eens willen zien.

Verder zit ik wel te wachten op een speler als Wanderson, heb wat dat betreft aardig wat vertrouwen in beenhakker. Vooral als het niet om veel geld gaat. En wat betreft die Auassar vind ik een tonnetje of drie ook niet zo'n probleem, dat betekent dat je voor iemand als makaay zo’n zes a zes type’s Auassar zou kunnen betalen.

Dit artikel is een grote paradox.

Eerst zeg je dat de supporters moeten betalen voor het aflossen van de schuld, vervolgens is het voor de auto van nieuwe spelers.
Je zegt dat er teveel 'namen' gekocht zijn, en vervolgens noem je De Zeeuw als een goede aankoop van Ajax.
Karim El Ahmadi is geen goede aankoop van Feyenoord, maar Engelaar wel voor Psv. Ik denk dat beide spelers ongeveer hetzelfde brengen bij hun ploeg.

De strekking van je verhaal is duidelijk, maar ik vind het niet zo sterk gebracht.

17 maart 2010 om 18:55

Hmm ik twijfel aan jouw intelligentie. Het is ook zo dat dat de dekmantel is , dat wij moeten betalen voor de schulden af te lossen. Er zou echter beter een consistent beleid gevoerd kunnen worden waarbij er geen salarissen van een paar ton per jaar voor feyenoord onwaardige spelers wordt neergeteld. Ik zeg helemaal niet dat er teveel 'namen' zijn gekocht:s? En Engelaar was goedkoper en brengt meer ervaring en ik heb hem hoger zitten dan El Ahmadi ja. Dus dat dat mijn mening is betekent dat dat het een paradox is ? Een paradox is een schijnbare tegenstelling dus ik weet niet waar je die schijnbare tegenstelling ziet?

prima artikel waar ik zeker mee eens ben :D

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren