Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech en Saibari krijgen speler van Real Madrid als concurrent bij Marokko

Laatste update:

Brahim Díaz heeft ervoor gekozen om zijn interlandloopbaan te vervolgen bij Marokko, zo bevestigt Fabrizio Romano na eerdere berichtgeving van Marca. Het besluit van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Real Madrid wordt binnenkort officieel bekendgemaakt.

De Marokkaanse voetbalbond is zondagavond op de hoogte gesteld van de beslissing van Díaz. De 24-jarige creatieveling zag het levenslicht in Málaga en speelde één oefeninterland voor Spanje, in 2021 tegen Litouwen (4-0 winst). Volgens Marca is Díaz' geduld nu echter op. De speler wachtte lang op een telefoontje van bondscoach Luis de la Fuente, die dat naliet.

De regels van de FIFA schrijven voor dat een speler van land kan switchen zolang hij voor zijn 21ste minder dan drie interlands in het A-elftal van het land heeft gespeeld dat diegene wil inruilen. Ook mag een speler al drie jaar niet zijn uitgekomen voor het land waar hij geen toekomst meer ziet.

Díaz was dan ook nog vrij om te switchen naar Marokko. De vader van Díaz, Sufiel Abdelkader, is Marokkaans. Zijn moeder, Patricia Díaz, is Spaans. Het was dan ook lange tijd de vraag voor welk land Díaz zou uitkomen, al leek zijn voorkeur in eerste instantie wel bij Spanje te liggen.

Marokko probeert al jaren om Díaz te overtuigen van een interlandloopbaan bij Marokko. Dit seizoen alleen al zijn bondscoach Walid Regragui en bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa al vijf keer naar Milaan en Madrid afgereisd in een poging de tweebenige Díaz te strikken, weet The Athletic.

De Spaanse voetbalbond heeft laten weten nog niet officieel op de hoogte te zijn gesteld van het besluit van Díaz om voor Marokko te kiezen. Díaz werd de afgelopen twee seizoen door Real Madrid verhuurd aan AC Milan, waar hij zich ontwikkelde tot een bepalende speler.

Afgelopen zomer keerde Díaz terug bij Real Madrid. Zondag stond hij nog in de basis in het duel met Celta de Vigo. Díaz werd tien minuten voor tijd afgelost door Aurélien Tchouaméni. Díaz komt onder trainer Carlo Ancelotti in veruit de meeste wedstrijden in actie, al is dat, mede door de aanwezigheid van Jude Bellingham, soms ook als invaller.

Bij Marokko zal Díaz, afhankelijk van waar Regragui hem wil opstellen, concurrentie krijgen van onder meer Hakim Ziyech (Galatasaray), Azzedine Ounahi, Amine Harit (beiden Olympique Marseille), Amine Adli (Bayer Leverkusen), Abde Ezzalzouli (Real Betis), Ismael Saibari (PSV) en Bilal El Khannouss (KRC Genk).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
11 maart 2024 om 03:08

@unbeliebeble

Zekers waar man ben ook echt blij met Brahim Diaz die het bij Real ook goed doet.

Ramadan kareem broeder!🫶🏻

Wat die Fouazi Lekjaa allemaal voor elkaar krijgt dat hou je niet voor mogelijk! Standbeeld.. fouazi for president

Goeie keuze voor Brahim. De bond en bondscoach van Spanje hebben volgens de media geen enkele interesse getoond in hem. Dan houdt het natuurlijk op. Ook zal Yamal de absolute ster zijn aan die rechterkant. Had een prima back-up kunnen zijn maar ja. Leuk voor Marokko want ze krijgen een goeie speler erbij. Brahim heeft een uitstekende dribbel.

11 maart 2024 om 00:18

Nou vind nico van bliboa toch echt wel een speler die verder is dan yamal. Yamal meer potentie dat zeker, maar zou nu voor nico gaan.

11 maart 2024 om 01:15

Nico speelt voornamelijk aan de linkerkant. Kunnen prima dus samen spelen.

11 maart 2024 om 04:30

Verder? Lamine Yamal is 5 jaar jonger, heeft 13 g/a en dat bij een (top)club als Barcelona, waar de druk gigantisch is. Nico doet het redelijk met 18 g/a, maar speelt bij Bilbao, waar je net iets minder druk hebt. Ook is Yamal veelzijdiger, technischer en heeft een veel betere inzicht, terwijl Nico bijna alles op snelheid doet.

Vergeet niet dat dit Yamals eerste professionele seizoen is, Nico is al even bezig. Nico in zn eerste seizoen (op zn 19e) kwam niet verder dan 3 goals en 1 assist.

11 maart 2024 om 09:46

Nico doet bij lange na niet alles op snelheid. Dat is zijn broer.

11 maart 2024 om 09:52

Dit hele stuk heb ik toendertijd ook gelezen over Ansu Fati en die was toen pas 16? We gaan kijken hoe het gaat lopen met yamal

11 maart 2024 om 12:22

Ansu had in zijn eerste professionele seizoen niet 13 g/a en speelde met Messi, genoeg aanvoer.

11 maart 2024 om 12:49

Nico doet juist niet alles op snelheid. Dat is zijn broer Inaki Williams. Nico Williams is een geweldig talent die ook altijd dubbele dekking heeft. Zijn dribbel is zeker wel een van zijn sterkste punten. Ook zegt 5 jaar jonger helemaal niks. Want we weten dat Barcelona niet goed omgaat met hun talenten en fysiek ze helemaal kapot maken. Mede omdat Barcelona niet fatsoenlijk met hun geld kan omgaan.

Trouwens de 18 jarige toptalent Elias Ben Sghir van AS Monaco heeft ook voor Marokko gekozen. Hopelijk kunnen ze een top team vormen met al deze talenten

Waar Yamal van barca voor Spanje kiest gaat Brahim voor Marokko. Eerlijk verdeelt haha .
Denk dat het de concurrent van Ziyech word mbt die rechterkant. Hele andere speler die ze goed kunnen gebruiken mbt de wat vaker geblesseerde Ziyech .

Ben heel blij met dit nieuws Brahim Diaz is oprecht een uitstekende speler om erbij te hebben. die zal denk ik een backup worden voor Ziyech.

Ramadan kareem voor mijn moslim broeders hier🙏🏻

Mooi voor Marokko. Steeds meer echte toppers en ook nu jongens die alleen maar beter worden en normaliter 16 jaar ofzo goed meegaan. Proficiat!

Ben er nog steeds kapot van dat Lamine Yamal niet voor Marokko koos. Met die jongen en Brahim had je in 2030 wellicht nog een gooi als dark horse kunnen doen naar die WK beker in eigen huis. Er loopt enorm veel Marokkaans talent rond in Marokko en Europa, met de juiste begeleiding en structuur gaat Marokko het Afrikaans voetbal domineren.

11 maart 2024 om 04:59

Ik heb wel wat twijfels over jouw laatste zin. Marokko heeft "pech" dat het in Afrika ligt. Ik denk dat de speelstijl in Europa hun beter ligt dan de speelstijl in Afrika. Op een of andere manier lukt het ze niet om echt te overtuigen met zo een goede selectie. Maar ik laat me graag verassen de komende jaren.

11 maart 2024 om 16:38

Ik snap je reactie, maar Algerije heeft ook laten zien succesvol te kunnen zijn met “fris” voetbal.

Marhaban Abdelkader Diaz!😊
Nu kan Ziyech eindelijk verhuizen naar de 10 waar hij met zijn steekpasses veel meer kan betekenen voor En Nesyri dan nu. Ben Seghir van As Monaco zit er volgens mij ook bij. Mijn Ramadan kon niet beter beginnen. 😁

Olympisch team van Marokko heeft leuke spelers. Hopelijk kunnen ze verassen;
Adam Asnou (Bayern Munchen)
Ezzalzouli ( Betis)
Riad (Betis)
Akhomach (Villareal)
S. Diop (Nice)
E. Ben Sghir (Monaco)
Saibari (PSV)
Al Khannous (Genk)
Kechta (Le Havre)
Targhaline (Le Havre)
Lekhedim (Real Madrid)
El Jebari (Atletico Madrid)
Nadir (Olympique Marseille)
Taha (Twente)
Driouoech (Excelsior)
El Ouahdi (Genk)
Oukili (RKC)
Salah (Stade de Rennes)
Belaarouch (Strasbourg)
El Ouazani (Guingamp)
Mouaeffek ( Saint Ettiene)
El Aynaoui (Lens)
en nog veel meer...

12 maart 2024 om 14:17

El aynaoui is recent benadert door de franse jeugd elftal en heeft dus bedankt volgens meerdere betrouwbare mediabronnen. wie wel is benadert en waarschijnlijk word opgeroepen is salim el jebari.

volgens meerdere spaanse mediabronnen was de spaanse bond wel degelijk op de hoogte van zijn keuze voor marokko volgens marca, cadena sport, as, relevo. de reden voor zijn keuze is dat de la fuente koos voor spelers die minder presteren dan hij op zijn positie. de trainer heeft aangegeven dat hij zich niet laat chanteren omdat brahim diaz heeft aangegeven dat marokko hem belooft dat hij de nr 10 shirt krijgt de aanvoerdersband en verzekerd is van basisplaats tot het wk van 2030 door de bond. en vanuit van de spaanse bond is heeft de la fuente aangegeven dat hij geen speciale beloftes wil geven op een basisplek en dat hij wel voor de twee oefeninterlands wel word opgeroepen maar geen zekerheid heeft op europees kampioenschap in de zomer. en hij wil niet zijn kans laten gaan bij het marokkaanse elftal voor twee interlands bij spanje terwijl hij meer word gewaardeerd bij de marokkaanse bond. de bond begon pas actie te ondernemen toen hij zijn voetbalnationaliteit van spaanse naar marokkaanse heeft geswitched bij de fifa want als je dat doet kan je wetelijk niet terug en kan hij dus niet meer voor de spaanse elftal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren