Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons wekt grote irritatie met boycot bij het Nederlands elftal

Laatste update:

Xavi Simons weigert ook bij het Nederlands elftal om met de vaderlandse pers te spreken. De aanvallende middenvelder voelt zich volgens Pascal Kamperman onheus bejegend door de media, maar de verslaggever van ESPN heeft daar weinig begrip voor.

“Het is een beetje merkwaardig", vindt Kamperman, die dinsdagavond aanwezig is in Frankfurt bij de oefeninterland Duitsland - Nederland. Simons begon op de bank en viel aan het eind van de wedstrijd in.

"Simons vindt dat er te veel kritiek op hem is gekomen”, vervolgt de verslaggever in gesprek met Jan Joost van Gangelen. Simons weigerde eerder al om na de Champions League-wedstrijd met zijn RB Leipzig tegen Real Madrid met de Nederlandse pers te praten.

Na de wedstrijd tegen Schotland (4-0 winst) werd Simons opnieuw bekritiseerd, onder meer vanwege het vele balverlies dat de aanvallende middenvelder leed. "Ik snap wel dat het hard aankomt bij hem af en toe", zegt Kamperman.

Kamperman vraagt zich af of Simons veel wint met een boycot. "Hij heeft gezegd dat hij niet met de Nederlandse pers wil praten. Ik weet niet of dat allemaal zo handig is."

Vincent Janssen nam het overigens dinsdag op voor Simons. De spits van Royal Antwerp FC hekelt de vaderlandse media. "De omgang met Nederlandse spelers, ik vind het verschrikkelijk", aldus Janssen in gesprek met Het Laatste Nieuws.

"Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen", denkt Janssen. "Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, dat is gewoon een goede jongen en een goede voetballer. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken."

Kamperman reageert op de woorden van Janssen. "In het geval van Simons is dat niet al na één wedstrijd, want in Oranje komt het er steeds niet uit bij hem. Simons wil niet meer met de pers praten, Janssen wil niet meer in de Eredivisie spelen... Ik zou zeggen: laat het eerst eens op het veld zien, dan zien we daarna verder."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet slim van Xavi, maar ik snap t enigszins wel. De media is tegenwoordig vaak op zoek naar confrontaties om te laten zien dat zij het wel even durven vragen. Heel irritant. Niemand zit te wachten op de mening van de interviewer. Stel gewoon goede open vragen over voetbal.

Daarnaast is het natuurlijk wel raar dat een speler dit zelf kan beslissen en dat er niet vanuit de KNVB gezegd wordt dat hij gewoon moet praten met de pers.

26 maart 2024 om 20:53

Als hij niet wil praten dan praat die toch lekker niet. Waar maken mensen zich toch druk om…😂. Eigen keus

26 maart 2024 om 21:38

Alsof ik dat ga missen inderdaad. Zelfs als alle interviews na de wedstrijd worden afgeschaft heb ik niet het gevoel iets te missen. Gewoon een goede analist en wat beelden er onder is genoeg voor mij.

26 maart 2024 om 22:31

Nouja het werkt wel 2 kanten op natuurlijk. Stel je leuke, open vragen zijn spelers ook regelmatig geïrriteerd of krijg je van die "de bal is rond" interviews. Boycotten vind ik sowieso kansloos. Ga dan 1x voor die camera staan, zeg wat je er allemaal van vind en kondig die boycot zelf op Live tv aan. Dan heb je ballen. "Ik praat niet meer met jou" is echt groep 3 niveau. Kom op zeg.

Zelf zijn ze ook de hele dag met Instagram etc bezig, willen het geweldige aan zichzelf maar wat graag laten zien. Als je dan ruk speelt en daar vragen over krijgt is de wereld te klein.

NL media is vaak wat zeikerig idd, maar een beetje professional laat zich daar niet door op de kast jagen en weet het juist goed te sturen. Je hebt ook helemaal de media er niet mee, maar draait ook het NL volk de rug toe. Moet je dat willen?

27 maart 2024 om 10:00

Juist hem ontwijken . Wat een klein kind zeg. Zulke willen alleen in beeld met een gewonnen wedstrijd met een doelpunt die hij gemaakt heeft.

27 maart 2024 om 10:26

"Het Nederlandse volk"... In dit soort situaties moet je gewoon voor jezelf spreken. Ikzelf heb er geen enkel probleem mee dat spelers niet met de pers praten wanneer ze dat niet willen. Wat boeit het mij nou? Na de wedstrijd schakel ik toch door naar wat anders of blijft het zachtjes op de achtergrond staan. Ik ken weinig mensen die het iets uitmaakt of spelers interviews geven. Waarom maken we ons hier dan zo druk om?

27 maart 2024 om 11:00

Prima, maar dan mogen we daar toch wat van vinden. Zoiets als, enorm droevig.

Ga eerst maar eens presteren alvorens je met die allures op de proppen komt. Dit is het gedrag van een kleuter.

27 maart 2024 om 16:05

@kuna_mila

Dus als iemand tegen jou zegt dat hij geen interesse heeft met je te praten betekent dit dat iemand arrogant is, niet dat iemand gewoonweg niet met je wilt praten?

Waarom forceren jullie mensen te praten en als hij dit niet doet is er iets mis?

Wie geeft überhaupt iets om die mediatraining interviews die complete onzin zijn?

27 maart 2024 om 19:37

@Herosennin44 mensen houden er gewoon van om te klagen. Vooral op mensen wiens leven beter is dan dat van hen. Zijn over het algemeen mensen die geen voldoening halen uit hun eigen leven. Is niet alleen in het voetbal helaas. Veel mensen kunnen gewoon niet blij zijn voor mensen die een beter leven hebben, maar dat leven anders inrichten.

27 maart 2024 om 20:12

Nou Kuna_mila dat noemen ze focus !!
Laat die jongen zich nou richten op voetbal en niet op interviews om jou te plezieren. Denk dat je het groter maakt dan het is, en zeker geen ster allures.

27 maart 2024 om 21:16

@wout: wat ik niet in het voordeel van Xavi vind spreken is dat hij bij mijn weten wel met buitenlandse pers spreekt… hoe rijm je dat met focus? En de gehele Nederlandse pers mijden vind ik ook niet sterk. Er zijn echt wel inhoudelijke kanalen te vinden die hem voetballend kritisch benaderen zinder het op de man te spelen. Daar moet hij tegen kunnen. Dat je niet spreekt met een VI Inside oid snap ik best

28 maart 2024 om 07:46

Precies Vassetillidie! Die ''grote irritatie'' is voornamelijk bij journalisten, de rest van Nederland maakt het vast weinig uit!

26 maart 2024 om 21:04

Inderdaad, net zoals Genee gisteren bij Seedorf. Maar blijven zuigen en de grens opzoeken. Moet je je voorstellen dat dat 1 v/d meest succesvolle Nederlandse voetballers is en dan wordt er zo met je omgegaan.

26 maart 2024 om 21:47

Als je ziet hoe Valentijn Driessen zijn vraag over Simons formuleert dan snap ik hem wel. Die mensen zijn niet op zoek naar journalistiek of antwoorden maar alleen maar naar provocatie. Al hoewel dat wel leuk is om naar te kijken, snap ik wel dat je daar niet aan mee wil werken.

26 maart 2024 om 22:53

Dat kan ik uitstekend begrijpen en ik vind Valentijn Driessen (en Verweij) ook helemaal niet leuk om te kijken...

Desondanks ga je toch niet als een kleuter de hele media en dus het volk maar negeren? v Gaal pakte hem tenminste nog wel eens terug, prima. Simons kan toch ook gewoon in een interview aangeven dat hij hier niet op zit te wachten en gewoon zijn stinkende best doet? Al zegt hij Tja het komt er nu nog niet helemaal uit, maar ik ben pas jong en geloof dat het allemaal op zijn plek gaat vallen. Helemaal helder. Dit soort acties maken je ook bij de mensen die niks tegen je hebben niet populair. Schiet je niks mee op.

27 maart 2024 om 09:37

Tja, ik ben het daar niet helemaal mee eens Tyuin. Jouw voorbeeld van v. Gaal vind ik direct een voorbeeld waarbij ik snap dat een speler dat niet wil. Het helpt namelijk helemaal niets hoe v. Gaal het aanpakte en dat is niet een manier wat velen kunnen. Van Gaal vindt het waarschijnlijk 'leuk' om bijvoorbeeld Driessen te ''pakken''. Maar heeft het wat veranderd aan de situatie? Nee totaal niet. Driessen blijft zuigen en v. Gaal blijft hem terug pakken. Als dat niet in jou zit als persoon, dan kan dat uitermate veel energie kosten. Dus ik begrijp helemaal dat Simons dat niet doet.
En daarnaast, ongeacht wat een speler zegt, het wordt toch verdraaid. Dus je kunt het inderdaad uitleggen, maar je krijgt alsnog shit over je heen in de media en je word daarna weer geconfronteerd daarmee.

Ik zeg niet dat dit van Simons de beste oplossing is. Maar ik kan er wel begrip voor opbrengen. Als je niets te zeggen hebt, kun je soms ook simpelweg beter niets zeggen. Alleen lijkt dat niet meer geaccepteerd te worden in de huidige samenleving.

En wat jij zegt over ''het volk negeren'', dat vind ik echt onzin hoor. Het volk stelt hem geen vragen. Dat doen journalisten, die op geen enkele wijze namens het volk spreken.

27 maart 2024 om 11:14

Niet iedereen is verbaal zo sterk dat ze tegen zo'n vervelende journalist op kunnen boksen voor de camera.
Daar helpt geen media training voor..
Van Gaal pakt ze af en toe goed aan, dat vind ik wel mooi en meestal terecht.
Ik denk dat veel mensen deze actie van Simons wél zullen begrijpen eigenlijk, en doet dit niks af aan zijn populariteit.
Hij moet nog wat leren en heeft daar nog voldoende tijd voor, en hij gaat er echt wel komen.
De enige aan wie hij wat mij betreft verantwoording af hoeft te leggen is zijn coaches en medespelers, en dat gebeurt vast wel.

27 maart 2024 om 11:25

Tyuin,

''het volk negeren'' ... Voel jij je vertegenwoordigd door de journalisten die daar staan dan?

27 maart 2024 om 16:07

@tyuin

Hij heeft het recht om niet met mensen te praten als hij niet wilt en als dit hem minder populair maakt bij een groep mensen zegt dat meer over hun dan andersom.

Wat is dit voor rare dwang die mensen denken te kunnen hebben over mensen?

Als er iemand wel niet graag wil dat het goed gaat is het Xavi Simons. De beste jongeman heeft zo'n geweldige drive en instelling. Er is niemand die er harder van baalt als hij een slechte wedstrijd speelt dan hijzelf. Als zo'n kneuzen verslaggever dan ook alleen maar de nadruk op het slechte gaat leggen snap ik dat je er helemaal klaar mee ben.

26 maart 2024 om 23:16

Iedereen wil dat Xavi het goed doet. Maar feit is wel dat het er in NL elftal helaas nog niet echt uitkomt. En dan mogen daar toch best vragen over gesteld worden lijkt me. Gewoon kinderachtig en zwak om dan maar niet met de pers te praten. Hij moet zich niet zo aanstellen. Heeft goed gespeeld bij PSV, doet het bij Leipzig goed. Het gaat hem redelijk voor de wind, alleen helaas bij NL (nog) niet. Hopelijk een kwestie van tijd. Maar kom op zeg.. dit gedrag past perfect bij zijn typische ontdane gezichtsuitdrukking.

27 maart 2024 om 09:20

Jij zal ook, net als iedereen, een bepaalde gezichtsuitdrukking hebben, daar kan ook jij niets aan doen.Zo flauw om daar allerlei conclusies en karaktereigenschappen aan op te hangen zoals bijvoorbeeld Johan Derksen doet.Ik ben een beetje een Derksen fan, maar ik vind dat hij hier de fout in gaat. Heb het over die jongen zijn spel en probeer niet over zijn rug je programma leuk/interessant te maken door dit soort onzin.Ik haat woke en mensen die snel beledigd zijn en dat tegenwoordig niets meer mag. Dus Xavi, neem en niet zo serieus en Johan, niet iedereen zijn gevoel is van beton.Zoek allebei een middenweg.

27 maart 2024 om 16:11

@marton

Ik begrijp het ook niet. Als ik Xavi was zou ik graag met de interviewer praten en zeggen:' Ja als ik niet praat gaan al die roddeltantes die zich als mannen voordoen janken, dus daar ben ik wat heb je voor me?.'


26 maart 2024 om 23:35

Alleen is het niet alleen ‘de kneuzen verslaggever’ maar ook de bondscoach zelf die inmiddels een beetje klaar is met het risico en balverlies in zijn spel. Zou Xavi ook niet meer praten tegen de bondscoach?

27 maart 2024 om 09:29

De woordkeuze is belangrijk voor mensen. De woordkeuze van Koeman is héél anders dan die van Driessen. De manier waarop jij het opschrijft maakt jou geschikt om Driessen, bij ziekte, te vervangen.

Ik ben het niet eens met Xavi zijn algehele boycot, maar kan het een klein beetje begrijpen. Het is nog een vrij jonge gast, hij doet zijn stinkende best en we zijn niet allemaal even goed bestand tegen, op een vervelende manier geuitte, terechte kritiek.

De toon maakt de muziek.

Ik kan mijn reactie naar jouw ook op twee manieren schrijven, waardoor jij je wel óf niet gerespecteerd voelt.

Dus: ik vind het niet ok de algehele boycot van NL sportjournalisten door Xavi, maar ik begrijp het een klein beetje.

Tja, sta er een beetje dubbel in. Ik had hem geadviseerd in gesprek te blijven met de media, maar ik heb er begrip voor dat hij dat niet doet.

Hij wordt er wel echt in zijn eentje de hele tijd uitgepikt door de meningsmannetjes, dat gaat je niet in de koude kleren zitten als jonge man. Het geeft daarbij ook aan dat het hem ook echt iets doet, dat hij er iets om geeft (dat hij graag goed wilt presteren).

Ik denk dan ook dat het het belangrijkste is om die jongen te laten renderen op het veld, dan of hij wel of niet het gezeur van een Kamperman beantwoorden moet.

26 maart 2024 om 21:43

Ik heb er geen begrip voor. Hij speelt toch slecht in Oranje en dan mag dat toch gezegd worden? Net als dat er gezegd wordt dat hij bij zijn club geweldig speelt.

Ze willen wel de lusten maar niet de lasten. Als het kritisch wordt vinden ze het allemaal te negatief. Maar als het positief is willen ze de hemel in geprezen worden.

Het zijn egootjes die voor zichzelf spelen en voor likes op social media. Vind het een goede speler en hij mag straks ook gewoon meedoen. Maar vind dit een slappe actie.

26 maart 2024 om 22:01

Dat mag je vinden en tuurlijk mag er wel eens gezegd worden dat het niet goed is.

Maar opmerkingen zoals "heb je niks beters?" of dat 'hij erbij loopt als op een schoolreisje' gaat dat ver voorbij. Dat jij dat dan goed praat vind ik dan weer slap.

Daarbij voegt het gewoon inhoudelijk ook nul toe, nutteloos negatief gedoe.

Dat generaliseren en hem als lijdend voorbeeld te nemen als luie ondankbare speler mag je ook achterwege laten.

Ik denk dat hij gewoon een grens aangeeft, dat getuigd juist van sterkte. Laat hem maar focussen op presteren voor Nederland. Laat de journalisten maar iets anders verzinnen dan Simons relletjes creëren.

26 maart 2024 om 22:35

Ik vind het onvolwassen. De Ligt is ook heel lang het mikpunt geweest vanwege slechte prestaties en die gaat er heel anders mee om. Simons is een grote speler aan het worden en dat schept verwachtingen. Als je daar niet aan voldoet dan wordt er wat van gezegd. Daar moet je maar mee leren omgaan hoor. Beetje grote jongen worden.

26 maart 2024 om 22:47

Die heeft toch aangegeven dat hij daardoor door een hele moeilijke periode is gegaan?
Moet deze jongen dat dan ook maar omdat de publieke opinie het niet goed genoeg vindt, duidelijk.
Opmerkingen zoals "heb je niks beter?" is toch geen kritiek, maar iemand afkraken?
Geef die jongen gewoon wat tijd, net wat je zegt moet hij zijn weg in deze situatie vinden. Dat komt allemaal wel.
Wat mij betreft kunnen we het leeuwendeel van al die interviews overslaan, weinig tot geen goede vragen. Overbodig gedoe en de ophef onwaardig.

26 maart 2024 om 23:22

Dat is iets anders. Dat je de pers boycot betekent niet dat er niet meer over je gesproken wordt. Door de pers te negeren bereik je niets anders dan dat je ze een extra onderwerp geeft om over te zeiken. Simons moet dat soort kritiek gewoon van zich af laten glijden en vooral luisteren naar de mensen die met hem werken. Hij heeft kwaliteit genoeg, dus het komt wel goed met hem, maar maak het jezelf wat makkelijker door er gewoon schijt aan te hebben ipv er een groot probleem van te maken. Nu krijg je hier bij elke interland gezeur over. Hopelijk coacht Koeman hem hier een beetje in.

27 maart 2024 om 09:39

Kritiek mag, nee moet.

Maar de toon maakt de muziek.
Kritiek kan zelfs helpen en dankbaar worden ontvangen.

De manier en toon waarop de kritiek wordt geuit kan heel veel uitmaken hoe het bij het onderwerp van de kritiek aankomt.

En zeggen dat 'ze' de hemel ingegrepen willen worden is een aanname.
Die aanname kan in sommige gevallen best terecht zijn, maar zeker niet altijd.
Er zijn mensen die het heel vervelend vinden om opgehemeld te worden zoals veel sportjournalisten doen.

En om iets wat de journalisten doen, ophemelen, op het conto te schrijven ban de sporters, in dut geval Xavi, vind ik niet een heel slimme zet.

Wij kijkers en luisteraars, ik incluis, denken vaak te weten hoe sporters in elkaar zitten en wat voor mensen het zijn.
Ik vind dat eigenlijk een heel domme eigenschap van mijzelf.

Vind jij dat ook zo dom van mij?

27 maart 2024 om 09:42

Gesproken als iemand die dit zelf niet mee maakt Bvdp. Ik maak het ook niet mee, dus ik kan het ook niet inschatten. Ik kan mij wel voorstellen dat het ''van je af laten glijden'' niet altijd makkelijk is. En dat het voor ons als gewone burger makkelijker is in onze privé situaties, dan voor bijvoorbeeld een profvoetballer. Onze namen komen niet in de krant, roddelbladen, podcasts en praatprogramma's. Onze uitspraken komen niet op 500 verschillende plekken terug. Wij worden niet continu geconfronteerd met alles wat wij doen en laten.

Is dit het slimste om te doen van Simons? Niet per sé nee. Is het begrijpelijk? Best wel. Door de pers te negeren en mogelijk ook dus de media te negeren, bereik je wel voor jezelf dat jij er op die momenten niet mee zit. En als hij ''niets'' leest, dan creëert hij daarmee wel rust voor zichzelf. Het is dus wel degelijk een manier om de ruis buiten te sluiten. En ik geloof oprecht dat hij wel degelijk luistert naar een Koeman, zijn coach bij Leipzig etc.

27 maart 2024 om 11:24

Wist je dat er een heleboel mensen zijn die met 20 jaar nog niet helemaal volwassen zijn?
Ik vind het helemaal prima dat ie dit doet. Niet dat het de media gaat stoppen met negatief doen over hem, maar ik kan me indenken dat ie er even helemaal niks meer mee te maken wil hebben.
Ook het feit dat ie alleen de nederlandse pers lijkt te boycotten zegt wel wat, blijkbaar is de buitenlandse pers wat minder vervelend in de omgang.

27 maart 2024 om 16:14

@burdy

Er is een verschil tussen kritiek en kritiek geven als een narcistische vader die zijn kinderen belachelijk maakt als ze iets fout doen.

Ik weet dat velen dit verschil niet zien, tot een persoon exact hetzelfde doet bij hun, laat staan duizenden tegelijk.

27 maart 2024 om 20:18

Nou ik snap prima dat je die suggestieve vraagstelling niet wil beantwoorden.

Maar buiten dat, wat als dit hem nu juist afleidt van zijn spel. Dat deze interviews in zijn hoofd gaan zitten en hij het dan lastig vindt om zijn focus op het voetbal te houden ?
Dat kan toch gewoon, is heel menselijk, niet iedereen kan omgaan met het voetballeven, druk van presteren, non stop alles laten voor het voetbal ook in prive tijd, kranten vol staan met jouw kop op de voorkant. Tja daar kies je niet altijd voor wanneer je op je 6e wordt aangemeld bij je cluppie.

Een interview met Pascal Kamperman mis je ook niks aan. Die man moet lekker z'n schakelprogramma doen en verder van de buis af blijven. Sowieso geen interviews doen, want dat is tenenkrommend slecht.

Het begon allemaal heel vroeg bij hem. Men dacht in eerste instantie dat hij werd gehyped door Barcelona en zijn aanwezigheid op social media. Toen hij terugkeerde naar Nederland en bij PSV aan de slag ging merkte je dat het (vooringenomen) beeld dat veel mensen van hem hadden niet klopte.
Hij kon wel degelijk goed voetballen, bleek ook nog eens een harde werker te zijn en een jongen die verstandig overkwam.

Maar als je niets kunt vinden, dan ga je toch opzoek naar iets waarover je kunt zeiken: Een stel volwassen mannen die zitten te bitchen over zijn 'jankgezicht'. Waarom dit een issue is, mag Joost weten...

Ondertussen speelt hij uitstekend bij Leipzig, alleen komt het bij het Nederlands elftal er helaas (nog) niet uit. Hij heeft een dozijn(?) interlands gespeeld zonder ook maar (in)direct betrokken te zijn geweest bij een doelpunt en verspeelt simpele ballen. Speelt hij onder zijn kunnen? Dat ziet iedereen. Hoe dit komt? Dat weet bijna niemand. Maar ondertussen lees je reacties als 'dit wordt een gevalletje Seedorf' de revue passeren. Wederom mag Joost weten wat die twee met elkaar gemeen hebben...

Zien we hier het volgende slachtoffer van onze pers?

26 maart 2024 om 21:37

Hij speelt al tijden vanaf links, kan ook op 10 maar wij zetten hem doodleuk steeds aan de rechterkant. Tuurlijk kan hij beter, maar zo wordt hij ook niet geholpen. Nee wij geven de voorkeur aan Wijnaldum op 10; wat een fiasco.

27 maart 2024 om 08:42

Als je niet snapt wat Seedorf en Simmons met elkaar gemeen hebben momenteel dan moet je, je echt gaan verdiepen in de voetbalgeschiedenis. Seedorf was bij far de meest gedecoreerde clubspeler van het Nederlands elftal eind jaren 90 en begin 00, speelde bij verschillende grote clubs in grote competities en was daar telkens een dragende basisspeler. Bij oranje was hij dat verre van en kwamen zijn kwaliteiten er gewoon niet goed uit. De paralel met Xavi van dit moment is snel gelegd....

27 maart 2024 om 10:14

Die jongen heeft er net 12 interlands oid op zitten. Scoort hij er 3 komende interlands kan heel je geweldige parallel de prullenbak in. Zo goed is 'ie

Heeft iemand een keer iets heel lelijks over hem gezegd dan in de media? Mensen zeggen wel vrij vaak dat ie zich veel aanstelt in het veld, maar dat doet ie ook gewoon.

Maar goed, van mij hoeft 99.9% van de voetballers absoluut nooit interviews te geven.

Gelijk heeft ie , hoog slang gehalte bij sportjournalisten tegenwoordig

Dom. Je staat er al niet lekker op en geeft ze op deze wijze alleen maar redenen om je te bekritiseren.

Begrijpelijk al komt het onverstandig over, de vaderlandse analisten en vaak ook journalisten zijn net fanboys, op een paar uitzonderingen na.

Net een quote van Kraaij, weet dat het met een knipoog is maar spelers 15 jaar een vaste plek geven na een goede wedstrijd is een persiflage op het huidge probleem van de heren aan tafels en langs de velden.

Ik heb een klein beetje begrip voor Xavi, hij doet zijn stinkende best maar het lukt nog niet in NL elftal.

Daar mag over gepraat en geschreven worden maar de manier waarop Driessen dat doet is heel vervelend en zuigerig.

Ook dat slap respectloos geleuter hoe die jongen zijn gezicht staat is heel naar. Niet iedereen zijn gezicht staat op dezelfde manier. Zijn gezichtsuitdrukkingen wordt gebruikt om allerlei bedachte karaktertrekken aan op te hangen.

Dit is beledigen om te scoren bij lezers en kijkers. Zacht gezegd unfair.

Ik zou zelf iemand die zo over mij praat/schrijft een harde schop onder zijn hol willen geven.

Ik adviseer Xavi om zijn boycot zelf openlijk te herroepen en kort uit te leggen wat hij ervan vind.
Als Driessen in de toekomst, bij persconferenties naar blijft doen geef je gewoon loze karaktervolle antwoorden met een opgewekt gezicht. Buiten officiële persconferenties hoef je hem niet te woord te staan, maar is het beter om toch kort, beschaafd en vrolijk een antwoord te geven.

Professionele sportverslaggever geef je wel goede uitgebreidere antwoorden, zo informeer je toch de Nederlandse voetbalenthousiasten en zet je op een normale acceptabele manier de Driessens van deze wereld voor aap.

27 maart 2024 om 09:47

Ik bedoelde karakterloze, maar mijn aurocorrect is slimmer dan ik.

27 maart 2024 om 10:19

Ik begrijp het nut van een algehele boycot niet zo goed. Dat er kritiek is, is volgens hem te begrijpen geeft hij aan. Die kritiek zal je altijd blijven houden, of je nu interviews geeft of niet. Het gaat hem dus om andere aspecten die erbij worden gehaald, zoals Driessen doet, of andere die het over zijn huilgezicht hebben.

Waarom dan een algehele boycot? Je laat daarmee echt niet zien hier boven te staan. Is het makkelijk voor hem? Zeker. Boycot dan juist de personen die volgens jou de grens over gaan, bedenk goed wat je wil zeggen hierover tegen de journalisten die zich wel fatsoenlijk kunnen gedragen en ga verder, want dat talent komt er ook in het Nederlands elftal echt wel een keer uit.

Ik vind dat hij erg zorgvuldig bezig is met zijn carriére en de planning hiervan. Had dit dan ook niet verwacht eerlijk gezegd.

Vind het een beetje kinderachtig, bedoel je speelt op Europees niveau. Wil je de man straks in grote wedstrijden zijn dan moet je hier ook gewoon mee omgaan. Je hoeft niet eens inhoudelijk te antwoorden

27 maart 2024 om 09:51

Eens maar toch ook begrip.
Deze jongen is feitelijk nog een kind.
Toen ik zo jong was had ik ook niet het verstand, de ervaring, de kracht om overal goed op te reageren.

En ik zat gewoon op een lullig kantoortje te werken.
Niet heel NL keek mee wat ik deed en vond van alles van mij.

En zelfs op mijn lullige baantje had ik wel eens stress en deed ik iets doms.

Dus ...

27 maart 2024 om 11:59

Feitelijk misschien, maar hij heeft altijd zo'n gebruik gemaakt van de media en de media ook van hem. Nu zit het hem een poosje een beetje tegen bij het nationale elftal, en wil die bij zijn club en nationale elftal niet meer spreken met bepaalde Nederlandse media. Misschien met de bepaalde personen binnen de media, maar sta dan een ander te woord. Je hoeft niet overal op te antwoorden als je geen antwoord hebt als Xavi zijnde, zoals jij aangeeft zit die jongen in de fase dat je zelfstandigheid verder ontwikkeld. Ondanks de stress, mogelijk dat je geen antwoord hebt laat je nog wel je gezicht zien. Dit geld niet enkel voor Xavi, maar neem je verlies ondanks hoe zuur en sta kort maar krachtig de pers gewoon ten woord. Hij heeft uiteindelijk ook een groter voorbeeld dan ons, en ik hoop dat die een les is voor hem dat je gewoon dit niet continue moet doen.

Laten we gewoon hopen dat hij loskomt zoals bij zijn club, dan kan je genieten van deze jongen.

Jeetje wat een sterallures van Simons zeg, volkomen misplaatst! Hier mag de bondscoach wat mij betreft best tegen optreden. Je praat gewoon met de pers of je blijft maar thuis. Dat heet je professioneel gedragen.

Als hij met specifieke mensen niet wil praten dan is dat wellicht zijn goed recht,maar als hij daadwerkelijk heeft gezegd niet met de Nederlandse pers te willen praten is dat in feite gewoon discriminatie.

opzich begrijp ik hem wel. maar hij kan ook een beetje karakter tonen en gewoon het gesprek aan gaan op een positieve manier. zou graag zijn kant van het verhaal willen horen over wat er beter kan. zowel bij hemzelf en wellicht het systeem waar ze in spelen.

Valt mij vies tegen van hem. Als de pers kritisch is, dan niet met de pers praten. Maar als ze veren in je reet duwen dan wel? Neem dan een voorbeeld aan De Ligt. Die staat altijd netjes de pers te woord. In goede en slechte tijden.

Ik snap die jongen heel goed. De Nederlandse voetbaljournalistiek is het afvoerputje van de samenleving en één groot slangennest. Geldt overigens ook voor de comment sectie op Voetbalzone…

Dat jankhoofd zit ook niemand op te wachten net als Virgil,Memphis en Wijnaldum. Van mij mogen ze alle 4 uit Oranje worden gezet. Interviews is onderdeel van het beroep als je dat niet wil donder je maar op

27 maart 2024 om 17:02

Maar ze mogen wel normaal behandeld worden. Die boycot van VI was ik het ook niet mee eens, beetje een zwaktebod van volwassen kerels. Maar hoe Xavi Simons benaderd wordt is zeer laakbaar. Daarbij stond de hele selectie achter die boycot, dus om het alleen bij deze 3 neer te leggen is wel erg makkelijk.

Normaal gesproken ben ik hier op tegen, maar na die achterlijke opmerkingen van Valentijn Driessen kan ik het wel begrijpen. Zo respectloos.

Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken.

Lof na een goede pot, kritiek na een slechte. Stel je voor zeg. Wat een mentaliteit. Neem dan even Nacho na een wedstrijd waar het Bernabeu de Madrid-spelers uitfluit vanwege een zeer slechte wedstrijd en daarnaar wordt gevraagd na afloop: "we waren slecht, als wij in de tribune zaten hadden we ook gefloten."

De laatse speler die media niet te woord stond ging naar man utd, dus simons gaat naar man utd toe nu

De baan 'voetballer' bestaat uit meer dan 90 minuten je kunstjes vertonen. Bijvoorbeeld het hebben van een voorbeeldfunctie of inderdaad normaal de pers te woord te staan. De sponsoren vinden het ook leuk dat er gesproken wordt met spelers, want dat brengt extra aandacht mee. Mij maakt het trouwens absoluut niets uit wat hij wel of niet zegt. Er zijn/waren voetballers waar je ff voor ging zitten om hen te horen, hij hoort daar voor mij niet bij.

Is z'n goed recht. Het is maar een voetballer. Vind het altijd maar raar wanneer mensen denken dat het geven van interviews zowat verplicht is. Het zijn voetballers, geen politici. Die journalisten moeten blij zijn dat er met ze gepraat wordt.

Wat als we dit alles nu eens zien als kritiek op alle "mannetjes" van de media.
Voetballer moeten dit elke dag maar slikken, accepteren en "beter" van worden.

Ik begrijp het deels, ze verdienen hun geld en hebben een goed leven bla bla bla. Dit betekent niet automatisch dat je mentaal ergens tegen gewapend bent.
Deze guy is jong en in ontwikkeling.

Nu krijgen deze mensen uit de media een keer niet hun zin en kijk nou eens wat ze doen. Allemaal gepikeerde kindjes die huilen over hoe iemand zijn leven zou moeten leiden.

Er is geen enkele vorm van verplichting om iets af te moeten leggen naar een paar gasten in de luie stoel, die overigens ook vrij prima betaald krijgen voor hun werk om andere maar eens te vertellen hoe het allemaal zou moeten gaan.

Het is niet slim het is niet Dom, het is gewoon een keuze.
Krijg je wel je zin, staat hij daar weer belachelijke vragen te beantwoorden, want enige niveau is ook ver te zoeken bij ze.
Om vervolgens een geheel nieuwe drama te starten, want dat is het enige doel van deze media-mensjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren