Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons schittert met heerlijke goal én assist in topper tegen Union Berlin

Laatste update:

Xavi Simons was zondagmiddag de grote uitblinker in de topper tegen 1. FC Union Berlin. De aanvaller annex middenvelder van RB Leipzig maakte vijf minuten na rust het eerste doelpunt van de wedstrijd. Simons zag zijn gekrulde inzet vanaf een meter of twintig heerlijk via de onderkant van de lat tegen de touwen slaan. Vlak na de goal kreeg Kevin Volland rood voor een charge op de enkel van Mohamed Simakan en die overtalsituatie buitte Leipzig uit. Simons was met een fraaie dieptepass verantwoordelijk voor de assist bij de 0-2 van Benjamin Sesko. De Sloveense invaller bepaalde de eindstand middels een fraaie kopbal op 0-3.

Aan de kant van Union Berlin begon Danilho Doekhi in de basis. Hij vormde de driemansverdediging met Robin Knoche en Diogo Leite. Sheraldo Becker ontbrak wegens een beenblessure, terwijl ook Brenden Aaronson en András Schäfer geblesseerd moesten toekijken. Leonardo Bonucci begon op de bank bij de ploeg uit Berlijn. Bij Leipzig kreeg Simons andermaal een basisplaats van Rose. Samen met Dani Olmo moest hij voor de aanvoer richting spitsen Loïs Openda en Yussuf Poulsen zorgen. Onder meer Emil Forsberg en Timo Werner moesten daardoor genoegen nemen met een reserverol.

Na een klein kwartier spelen kwam Union bijna op voorsprong. Een voorzet belandde bij Volland, die niet genoeg richting aan zijn inzet meegaf en Janis Blaswich een antwoord in huis zag hebben. Het eerste serieuze gevaar van Leipzig kwam van de voet van Simons, wiens schot vanaf een meter of twintig via Fredrik Rønnow een halve meter over ging. Beide ploegen werden in het restant van de eerste helft bij tijd en wijle gevaarlijk, al liet vooral Leipzig zich zien. Zo liet Xaver Schlager na meer te doen met een rebound, door ruim naast te schieten. Simakan was eveneens dichtbij, maar zijn inzet was uiteindelijk een prooi voor Rønnow.

Vijf minuten na rust was het raak voor Leipzig. Benjamin Henrichs speelde Simons aan, die niet nadacht, verwoestend uithaalde en de bal in een keer via de onderkant van de lat in het doel deed belanden: 0-1. Simons bleef niet veel later aangeslagen op de grond liggen. De Oranje-international probeerde even daarvoor te schieten, maar raakte daarbij de instormende Alex Král. De problemen werden vervolgens groter voor Union. Volland raakte de enkel van Simakan op smerige wijze en moest met rood vertrekken. Even werd er gevreesd voor een zeer ernstige blessure bij de Fransman, die vlak na de rode kaart echter weer opstond.

Het kwam hem op helse fluitconcerten te staan van het thuispubliek, waarna Rose besloot hem te wisselen. Leipzig kwam met tien tegen elf bijna op 0-2 via Olmo, die zijn poging echter gekeerd zag worden door Rønnow. De 0-2 viel vlak voor tijd alsnog. Simons vond de ruimte bij Benjamin Sesko, die zijn eerste voor Leipzig maakte door via de binnenkant van de paal af te ronden. Sesko kende een geweldige invalbeurt, want hij maakte ook de 0-3. De Sloveen kopte op aangeven van Olmo feilloos raak.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10Werder Bremen3110714-937
11FC Heidenheim3081012-934
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3071013-731
14Bochum3161213-2530
151. FC union Berlin 308517-2429
16Mainz 053051213-1727
171. FC Köln3041016-3022
18Darmstadt303819-4217

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja Babadi, Tilman, Saibari en Guus Til staat gelijk aan 1 Xavi Simons, dus we missen hem toch niet.

Hoe kan hij nou in een veel sterkere competitie nog beter zijn.

3 september 2023 om 19:37

Misschien is hij toch niet zo overhyped als menigeen hier zou willen doen geloven.

3 september 2023 om 19:46

Of hij de top zou halen is een ding maar iedereen die een beetje objectief kon zien dat Xavi Simons geen hype is.

3 september 2023 om 19:52

Natuurlijk is hij goed en zagen veel mensen dat. Niet voor niets dat die zoveel topics kreeg over z’n contractverlenging. Was alleen de vraag of dat PSV in zou storten met zijn vertrek, maar dat is gelukkig niet gebeurd.

3 september 2023 om 20:05

Simons was vorig jaar aan het begin vh seizoen zeker wel een hype. Instagrammer met 4 miljoen volgers en weinig laten zien. Nu laat hij het zien

3 september 2023 om 20:41

Of de andere competities zijn niet zo veel sterker

Leipzig heeft geen kans weggeven zegt ook wel wat tegen dit Union. Geduldig afgewacht en hun kansen benut. Benjamin Sesko wordt een hele grote. Heeft qua speelstijl wel wat weg van Haaland. Met Sesko en Boniface heeft de BL in ieder geval weer 2 spitsen met enorm veel potentie. Boniface doet me aan Osimhen denken. Denk dat het voor Werner wel voorbij is, inmiddels gedregadeerd tot 5de spits. Kan niet wachten op de potten na de interland break. Bayern vs Leverkusen en Leipzig vs Bayern staan binnenkort op het programma. Als 2 ploegen lang mee kunnen doen met Bayern dit seizoen dan zijn die ploegen het wel. Spelen ook veel leuker en frisser voetbal dan Dortmund.

3 september 2023 om 19:50

Hoe vind je dat Simons het doet bij Leipzig tot nu toe?

3 september 2023 om 20:20

Meer dan uitstekend samen met Olmo, Openda en Sesko gaan die Leipzig veel plezier geven dit seizoen. Technisch gezien nu al een van de betere daar.

3 september 2023 om 20:25

Super knap zeg. Ik dacht dat ze echt flink zouden terugvallen na het verlies van Nkunku, Szoboszlai, Laimer en Gvardiol. Gun ze persoonlijk wel de titel. Ben zelf niet zo van dat meeloperige gebash op Leipzig. Altijd een leuk voetballende ploeg net als Salzburg met enorm oog voor talent en een gericht aankoopbeleid.

Blijf het enorm zonde vinden dat hij weg is, maar het doet me goed om te zien dat hij het bij Leipzig ook laat zien. Wat een speler is het toch

Xavi z'n goal was inderdaad prachtig. Maar die 3de goal was echt belachelijk. Zo'n soort doelpunt heb ik voor het laatst gezien in de prime Real/Barca periode. Liefhebbers moeten die goal echt even opzoeken. Na de rode kaart was de wedstrijd wel klaar. Dat het publiek het slachtoffer van die smerige overtreding ging uitfluiten was belachelijk maar de 0-3 uitslag was goede karma voor het thuispubliek.

4 september 2023 om 02:25

Dank voor de tip. Geniale goal inderdaad!

“Hij heeft de verkeerde keuze gemaakt”

Vrijwel Iedereen sprak afgunst uit dat hij dom was met zijn terugkeer naar PSG, maar die jongen heeft gewoon een uitstekende keus gemaakt met zijn verhuur naar leipzig. Veel hoger niveau om zich door te ontwikkelen, na een jaartje eredivisie was hij Nederland al ontgroeit

3 september 2023 om 19:54

Snap de afgunst ook niet zo goed. Hij heeft ons naar de voorrondes Champions League geschoten, iets wat toch wel een droom leek na het vertrek van Gakpo en Madueke in de winterstop en daarnaast ook nog eens vier miljoen transfersom. Het is klote dat hij weg is, maar voor een transfervrije speler heeft hij PSV zo enorm veel gebracht.

4 september 2023 om 06:50

Ik denk dat de afgunst vooral is gecreëerd door psv zelf. Het waardeloze communiceren.

Geweldige speler Xavi wens hem het beste toe en hoop dat we kunnen genieten van hem in de toekomst op grote toernooien.

En bij psv lijkt het besef optijd te zijn gekomen dat ze een flinke kwaliteits impuls in de selectie nodig hadden.uiteindelijk goed afgelopen voor beide.

Schitterende goal van Simons, al was de mooiste bal die assist van Olmo bij de 0-3. Wat een heerlijke pass.

3 september 2023 om 20:07

Union heeft geen goal gemaakt hoor.

3 september 2023 om 20:12

Niet helemaal scherp meer op de zondagavond.

Doet het toch gewoon weer goed daar. Leipzig ook wel echt een mooie tussenstap om uiteindelijk de stap naar de echte top te gaan maken. Afwachten waar hij over 2 á 3 jaar speelt

Is op dit moment met de Jong toch eigenlijk onze beste speler? Komt in de Bundesliga en laat het bij Leipzig ook gelijk zien. Koesteren zo'n talent, ze zijn schaars op dit moment.

3 september 2023 om 21:39

Denk kwa vorm en talent wel de beste Nederlandse speler op het moment. Was vorig jaar al makkelijk de beste speler in de Eredivisie en ik ben echt blij dat hij zijn niveau doortrekt

3 september 2023 om 22:59

Met welke de Jong, Luuk of Frenkie?

3 september 2023 om 23:08

Op dit moment zijn ze allebei in bloedvorm. Zou ze allebei opstellen.

4 september 2023 om 10:37

Nederland begint weer aanvallend talent te krijgen

Met Simons, Gakpo en frenkie heb je drie hele goede creatieve spelers. voeg daarbij Lang toe die zich aan het ontwikkelen is bij PSV en Malen die het goed doet!

Van der Vaart zijn uitspraak om het Nederlands elftal om hem heen te bouwen wordt steeds minder gek 😜

De slimste nederlandse speler van deze generatie. Doet een flinke stap terug van Psg naar psv, word in een seizoen de beste speler van de competitie, doet vervolgens weer een klein stapje omhoog en gaat bewust naar een club die zijn niveau weer een stapje omhoog tilt naar de next level. 2 jaar deze competitie kapot spelen en dan zie ik deze jongen zomaar bij een grote club spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren