Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavi Simons moet niet in de slachtofferrol kruipen, ga er gewoon staan!’

Laatste update:

Xavi Simons moet niet in de slachtofferrol kruipen. Dat zegt Anco Jansen woensdagavond in Voetbalpraat. De aanvaller annex flankspeler van het Nederlands elftal praat sinds kort niet meer met de Nederlandse pers en dat zorgt voor gefronste wenkbrauwen.

"Simons zit niet lekker in zijn vel? Hij zit geweldig in zijn vel", trapt Mario Been af over Simons. "Hij speelt fantastisch in de Bundesliga bij Leipzig. Ik heb hem tegen Real Madrid zien spelen in de Champions League, dat was echt waanzinnig."

"Die jongen is twintig jaar en kan de druk die wij hem toedichten, dat hij een dragende speler kán worden in Oranje, nog niet aan. Daar moeten we misschien ook iets anders mee omgaan. Het is duidelijk dat het een talentvolle en goede speler is."

Boycot


Simons weigert voorlopig met de Nederlandse pers te spreken. De aanvallende middenvelder voelt zich onheus bejegend door de media en weigerde eerder al om na de Champions League-wedstrijd met RB Leipzig tegen Real Madrid met de Nederlandse pers te praten.

"Dat is toch zielig?", haakt Anco Jansen in. "Hij moet dat ook helemaal niet willen, die slachtofferrol. Het is een speler met veel potentie, maar ga gewoon voor die camera staan en laat jouw verhaal horen."

Been is het met Jansen eens. "Ze moeten hem influisteren dat dat niet hoort. Ik denk dat hij er een keer bij na moet denken dat kritiek bij het voetbal hoort."

"Hij moet de goede dingen maar tot zich nemen en de slechte dingen laten afglijden. Maar dat wij nog heel veel van deze jongen gaan horen in het shirt van het Nederlands elftal staat wel vast", sluit Been af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geef hem groot gelijk, de aanvoerder is bij regelgeving verplicht op te dagen bij de pers, overige spelers niet. Hij heeft groot gelijk om die negatieve en provocerende journalisten links te laten liggen. Het is een voetballer geen woordvoerder van een bedrijf.

28 maart 2024 om 06:49

Prima, maar dan ook niet voor de camera gaan staan wanneer je er drie maakt in de Champions League. Je zal zien dat die boycot dan ineens anders is.

28 maart 2024 om 12:29

als hij er 3 maakt in de cl dan zal echt niet het gene waar hij aan denkt ah ik heb zin in een interview nu. dan wil je dat lekker vieren met je team familie en vrienden. boeit hem dat nou. Misschien moet de media is stoppen met mensen aannemen die vooral gefrustreerd dat ze zelf geen functie bij een team hebben (omdat ze zelf nooit hebben kunnen voetballen) en continu de media misbruiken om hun eigen mening/kennis te laten weten waar niemand op zit te wachten. Dan heb ik het over de driessens etc, die gast is het nog niet waard om zijn kennis/mening in de reactie's van voetbalzone toe te passen omdat iedereen hem zou reporten als trol. daarnaast heb je ook interviewers die in plaats van een vraag stellen aan de speler waar het om draait hun zelf proberen in de hoofdrol te zetten en een soort mening van hun proberen te verkondigen waar op ze eigenlijk alleen hopen dat de speler dan zegt ja jij hebt helemaalm gelijk, wat goed dat je dat heb gezien ik ga dat vanaf nu toepassen. Onze volgende overwinning komt helemaal door jou! (want zij hebben dat wel even gezien met hun zogenaamde kennis). ik zou als speler ook denken van wie ben jij eigenlijk en waar was jij goed in? jij hoort hier de vragen aan mij te stellen en ik geef de antwoorden. Zelfs bij de ex-profs merk je soms dat ze tegen het blinde aan een speler kunnen analyseren en beoordelen om dat ze persã© hun mening proberen door te drukken omdat iemand anders een vriendje kennis van ze is, of niet het zelfde type persoon als hun is qua gedrag kleding of dan ook. Een alvarez zou nooit een goede wedstrijd kunnen spelen volgends vd vaart maar een luie speler met toevallig een goede basistechniek kan weinig fout doen.

28 maart 2024 om 13:00

Zou grappig zijn als de pers Simons dan boycot.

Laat ik eerst zeggen dat ik nooit naar interviews met voetballers kijk, dus persoonlijk mis ik er niets aan. Vind Xavi wel een klein mannetje. Als de pers hem veren in zijn reet stopt dan wel met de pers praten maar als ze kritisch zijn niet? Slap.

27 maart 2024 om 22:22

Groot gelijk, ik ook nooit, maar hij vond t toch ook geweldig toen ESPN uitreiking (kontekruip journalistiek) hem met zijn zusje in et zonnetje werd gezet? Toen stond ie wel op de eerste rij.. et zal mij echt een worst wezen of ie komt praten of niet. Ik ga niet naar een puber luisteren ..Ik had dat van espn niet gekeken maar meegekregen.. toen vond ie t wel leuk, niet de lasten maar wel de lusten!

28 maart 2024 om 09:38

Dat is een prijsuitreiking van Espn, iets heel anders dan een interview waar de journalisten hun best doen om je uit de tent te lokken.

Wanneer is hij nou onheus bejegend door de media? Alleen die vraag van Valentijn of Koeman niks beters had vond ik op het randje, maar zeker niet boycot waardig. En al helemaal niet van alle media.

Eens dus. Zielig mannetje, die Simons, wat dit betreft. Ook bij de Europese wedstrijden komt hij al niet opdagen bij de Nederlandse ESPN . Ik vind dat erg sneu. Het enige wat gebeurt is dat men zegt dat hij slecht gespeeld heeft, nadat hij slecht gespeeld heeft. Net zoals goed goed is.

Ik vind het respectloos vanuit Simons kant. Je kan toch wel even iemand te woord staan zeg. Hoort ook bij je vak. En diegene hoeft dan niet tot zijn ellebogen in je kont te kruipen. So what als iemand je vraagt waarom het bij Oranje niet lukt?

Hele lange tenen heeft hij kennelijk nodig om een enorm, maar ook enorm fragiel, ego stabiel op z'n pootjes te houden.

27 maart 2024 om 21:17

Hij is ook niet onheus bejegend. Hij heeft alleen kritiek gekregen op zijn prestaties in het Nederlands Elftal. Daar kunnen de diva’s blijkbaar niet zo goed meer tegen…

27 maart 2024 om 21:41

Koeman had Valentijn moeten vragen ofzijn baas geen betere journalisten kan sturen. Ik geef Simons groot gelijk. De meeste hedendaagse "journalisten" Zijn gewoon slecht in hun vak en zijn teveel in hun eigen mening gaan geloven. Lekker negeren zou ik zeggen.

27 maart 2024 om 22:07

@ Ryanbabel8 , een gevat antwoord met een vleugje humor! Ja dat zou heerlijk zijn om weer eens mee te maken. Ik mis dat vleugje lossepolswerk en zelfspot. Mag wel wat minder serieus en snel aangebrand. Maar dat geldt voor Koeman en voor Simons. En bij Simons vind ik een boycot dan wel heel extreem, temeer omdat het om niks gaat.

27 maart 2024 om 22:18

Ach ja, hoe erg is een boycot van mensen die over het algemeen toch niets te melden hebben. Als men toch niet het achterste van de tong laat zien zijn dat soort interviews niet relevant. Het is slechts een herhaling op datgene dat na iedere wedstrijd wordt geroepen door voetballers.

Snap überhaupt die interviews niet zo goed. Voor wie dienen ze eigenlijk?

27 maart 2024 om 22:06

Xavi is blijkbaar niet de enige met hele lange tenen, als ik de reacties zo lees. Niemand steekt iets op van de nietszeggende interviews van 2 minuten na de wedstrijd. Prima toch als hij de Nederlandse pers niet te woord staat? Hij speelde tegen Real geweldig en toen hoefde het niet en na zijn slechte performance tegen Schotland hoefde het ook niet. Is maar waar je je druk om maakt..

27 maart 2024 om 22:10

Tis voetbal, we maken ons allemaal druk om niks. Dat is het leuke eraan 😉

27 maart 2024 om 22:17

@hakimfr, inderdaad, waarom willen mensen dit toch zo graag? Mensen doen net alsof ze er recht op hebben en het om een bizarre politieke beslissing gaat, waar hun belastinggeld mee is gemoeid.

27 maart 2024 om 22:42

Precies! Alle media aandacht en sponsors, supporters en merchandising zijn wel de reden dat meneer Simons een zoveel salaris ontvangt.

Hij heeft helemaal gelijk. Als hij geen zin heeft om te praten is dat zijn recht. De Nederlandse pers is er toch alleen maar om te zeiken.

27 maart 2024 om 22:11

Nouja de laatste prestaties van Xavi in oranje waren ook wel afzeikwaardig. Wat een belabberd niveau. Ik vind de voetbalpers, if anything, juist veel te lief voor die spelers. Sneijder op schoot, dat niveau. Meer fans dan journalisten. Het probleem is dat als ze eens kritisch zijn, dat ze 1) elkaar allemaal napraten, 2) soms op de man spelen op een lelijke manier, 3) alleen maar geinteresseerd zijn in hun eigen showtje en niet in een oprecht gesprek of goede analyse. Dus ja, voor beiden valt wat te zeggen, vind ik zelf.

Ik begrijp hem wel, had precies hetzelfde gedaan. Zeikvolk #1 wij

Laten we ook eens kritisch kijken naar de kopstukken in de journalistiek. Zo’n Valentijn van de Telegraaf bijv. Dat kan toch ook niet meer. Wij als publiek hebben toch ook recht op goede en leuke journalistiek, ze werken op een bepaalde manier voor ons toch. Ik kijk soms naar die podcast van jonge gastjes op YouTube, die voetballers in hun programma hebben. Dan zijn het vaak ontspannen en leuke gesprekken. Je ziet die voetballers op een heel andere manier. Veel meer klik en er komt meer uit. Dat hebben de zogenaamde grote jongens in de journalistiek niet met ze. Je hebt uitzonderingen zoals Hans kraay die nog wel leuke interviews los krijgen. Maar het merendeel kunnen die jongens niet goed bereiken. Er moet een bezem doorheen. Meer diversiteit en ander manier van.

27 maart 2024 om 22:14

100% met je eens. Veel voetbaljournalistiek is zo slecht. Die interviews na de wedstrijd zijn 9/10 keer totaal oninteressant. Wat dat betreft missen we ook weinig als Xavi een tijdje niet voor de camera komt. Niet vanwege hem, maar vanwege al die domme vragen altijd. Inderdaad, Hans Kraay Jr. kan dat nog wel eens beter doen.

Maar wat is dan het moment waardoor die dit heeft besloten. Heb ik dat compleet gemist? Ik heb echt nog nooit een interview gezien met hem, niet heus en niet onheus.

Stel je voor dat je je als volwassen man druk maakt omdat een gast van 20 jaar geen interviews geeft. Als voetballer had ik het ook wel geweten, lekker voetbal en laat ze de moord maar stikken met die interviews. Je kan het toch nooit goed doen en zeker niet in Nederland.

27 maart 2024 om 23:23

Blijft onderdeel van een carrière in het profvoetbal, je kan ook zoals Lang schijt hebben. Zeg ook niet dat de juiste weg is, maar ga dan met een media persoonlijkheid praten wat je wel ligt of normale vragen stelt. Je kan altijd antwoorden dat je het geen echte vragen zijn en dat je ze niet hoeft te beantwoorden. Doe je tenminste je zegje, pak je de verantwoordelijkheid in het team. Het is namelijk wel een dijk van een speler als die zijn vorm heeft zoals bij zijn club

Geef Anco gelijk, ga er gewoon voor staan en praat gewoon met bepaalde media dan niet als ze je niet liggen om wat voor reden dan ook. Laat je voor de fans, die gekomen zijn en ook kijken tenminste iets horen.

Anco heel goed gezegd. Alleen tegenwoordig is de media niets anders dan de dertiende speler en meestal van de tegenpartij. Vandaag slecht, kom je slecht in het nieuws, week erop speel je een dijk van een wedstrijd sta je er goed voor in de media. Je moet het allemaal met een korreltje zout nemen ook Xavi. Hij komt er wel, puur omdat ie met lef speelt, geef hem ze ruimte en tijd, dan zal ie zich zeker laten gelden.

Xavi Simons zou moeten beseffen da als hij in Oranje speelt hij geacht wordt te spelen naar de maatstaven die daar bij horen. En die zijn, hoe lastig wellicht ook, van het allerhoogste niveau. Dat heeft Virgil van Dijk vorig seizoen ook gemerkt. Die werd geacht een absolute topverdediger te zijn maar zat ook even niet lekker in zijn vel. En dat zag je terug in zijn spel en zelfs aan het gehele presteren van Liverpool. Doe dan volwassen, geef dat toe en doe je best. Maar ga niet zitten jammeren dat de pers te kritisch is. Simons wordt van die kritiek vanzelf een vent in plaats van een talent.

Wij moeten wel realiseren dat wij als ‘Nederlanders’ zowel pers als supporters, echt een stel zeikerds zijn. Het is letterlijk nooit goed. Nooit goed genoeg. In andere landen wordt daar veel anders mee naar omgegaan.

Simons is het grootste talent dat wij hebben. De manier waarop over hem geschreven wordt na zo'n interland en de vragen die komen zijn absurd. Hij doet zijn best en kan geweldig voetballen, dat heeft hij laten zien. Sportjournalisten zijn helaas meer aandacht zoeker dan sportjournalist tegenwoordig.

Stel Xavi nou gewoon eens op op de plek waar hij zijn hele leven al voetbalde in de jeugd en waar hij ook speelt bij Leipzig.

Bij PVS kon hij als buitenspeler uit de voeten omdat hij uitzonderlijk talent heeft en de eredivisie weinig weerstand biedt.

Reijnders beste man tegen schotland en koeman stelt hem tegen duitsland op op de rechtsbuiten en komt niet in het spel voor.

Koeman moet toch eens nadenken hoe het kan dat Xavi bij PSV en Leipzig de sterren van de hemel speelt en bij het nederlands elftal niet. Schijnbaar weet koeman niet hoe hij het talent van Xavi kan benutten en ik zie dit echt als een Koeman probleem ipv een Xavi probleem.

Ik snap hem wel, hij wil wss met een paar zich journalist noemende mensen niet praten, maar wil ook niet discrimineren. Dus zijn alle (nederlandse) journalisten niet welkom. Dan maar vragen via een Duitse journalist waarom hij zich niet gerespecteerd voelt, want dat is de enige plausibele reden lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren