Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi boos: ‘Wat een nonsens, wat hij zegt slaat helemaal nergens op’

Laatste update:

De organisatie van de Spaanse Primera División (LFP) heeft de wedstrijd tussen Barcelona en Deportivo La Coruña onder de loep. Kampioen Barcelona gaf in de laatste wedstrijd van het seizoen een 2-0 voorsprong uit handen (2-2), waardoor laagvlieger Deportivo behouden bleef voor de Primera División. Ex-Barcelona-middenvelder Xavi is niet blij met de uitspraken van Alberto Lopo.

/

Lopo, verdediger van Deportivo La Coruña, had naar eigen zeggen Xavi tijdens de wedstrijd gevraagd om het wat rustiger aan te doen. Op het moment van vragen was het volgens Lopo 2-1 voor Barcelona. “Wat een nonsens. Wat Lopo zegt slaat helemaal nergens op”, zegt Xavi tegen El Mundo Deportivo.

“Deportivo maakte twee doelpunten en wij wilden, na de gelijkmaker, vaker scoren. Dat komt omdat het mijn laatste competitiewedstrijd ooit voor Barcelona was. Mijn collega’s en ik wilden winnen”, zegt Xavi.

Denk je dat Barcelona het bewust wat rustiger aan heeft gedaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had wel het idee dat Barca het na de 2-0 rustiger aan deed maar dat leek me meer om zich te sparen voor de CL-finale dan dat ze een akkoordje met Deportivo hadden.

12 juni 2015 om 15:02

Het leek er inderdaad op dat ze het wel best vonden. Maar stel dat er echt in de rust een afspraak is gekomen. Dan zou de afscheidswedstrijd van Xavi toch ineens een hele rare nasmaak krijgen.

Tuurlijk hebben ze het bewust wat rustiger aan gedaan. Titel was binnen en ze hadden nog 2 wedstrijden waarbij er prijzen te winnen vielen. Waarom zouden ze zich voor 100% geven dan?
Daar heeft Deportivo gewoon een beetje geluk in gehad.
Natuurlijk is wat Xavi zegt ook waar. Die laatste wedstrijd wilde ze ook winnen, maar ze gave er gewoon niet alles voor.

Despite the poll, denk ik dat ze het hooguit onbewust iets rustiger aan hebben gedaan

12 juni 2015 om 14:31

Nou het zal wel bewust zijn geweest. Bewust even tikkie minder zodat de spieren heel blijven. Maar bewust zege uit handen geven geloof ik niks van. Barca spelers zijn sws moeilijk om te kopen met zo'n loon.

Wat is nou het probleem? Als Barcelona naar aanleiding van die Lopo ineens rustiger ging spelen snap ik het 'verdacht' zijn wel. Maar elke club mag natuurlijk zelf weten hoe ze willen spelen. Als de coach zegt rustiger te spelen is daar toch niets verkeerds aan?

12 juni 2015 om 14:16

Daarom is dit ook kansloos. Een onderzoek kan nooit aantonen dat de spelers rustiger gingen spelen omdat het seizoen erop zat en ze het rustig aandeden in aanloop van de finales, of dat met opzet ze Deportivo hebben laten winnen.

Het lijkt me onzin want als je met je team gepland hebt om een ander team te laten winnen ga je niet eerst een 2-0 voorsprong halen om die vervolgens te verliezen. Valt alleen maar op.

12 juni 2015 om 19:43

De afspraak zou niet van tevoren zijn gemaakt.

12 juni 2015 om 19:30

Het is geen probleem, er komt een onderzoek omdat een speler van Deportivo zegt dat hij gevraagd had aan Barca om het rustiger aan te doen. Daaran kwam Deportivo terug tot 2-2. Gezien de speler er zelf mee komt, is een onderzoek dan ook op zijn plaats.

Plus het feit dat ze met een B-team speelde in aanloop naar CL wedstrijd.

Is niet de eerste keer dat Barcelona een voorsprong heeft weggegeven door het rustiger aan te doen.
Die keren moeten dan ook maar onder de loep genomen worden.

12 juni 2015 om 17:11

Dat Barcelona met een b-team kwam was omdat ze al kampioen waren. Dat geeft ze dan alle rechten daartoe. Alle teams hebben 38 wedstrijden om kampioen te worden of zich veilig te spelen, dat gebeurt niet alleen op de laatste speeldag. Daarnaast had Barcelona nog een paar wedstrijden in het verschiet, niet de minste ook, dus sparen van spelers in deze wedstrijd was een abc'tje. Ik was bij de wedstrijd en Barcelona kon in de eerste helft al met gemak op 3-0 voorsprong komen, alleen werd er wat onzorgvuldig met de kansen omgesprongen, dat duidt niet op matchfixing ofzo hoor. Die goals van deportivo kwamen letterlijk uit de lucht vallen en daarna kwamen zij letterlijk niet meer van eigen helft af. Moet dat dan ook maar onderzocht worden? Ik weet je antwoord daarop wel.

12 juni 2015 om 17:44

Ik was sarcastisch. Ik bedoel te zeggen dat dit vaker in voetbal gebeurd. Maar niet door middel van matchfixing.

Ze deden ook rustig aan, maar niet om Deportivo niet te keten degraderen. Ze moesten de CL finale nog spelen, dat wil je door voor zijn en niet geblesseerd raken in zo'n wedstrijd dit voor Barcelona nergens om draait, maar voor Deportivo grote gevolgen kan hebben. Dat is bijzaak.

De CL finale was ruim twee weken verder dus dat was wss niet het geval, aangezien er meerdere wisselspelers de wedstrijd speelden..

12 juni 2015 om 14:16

Maar de bekerfinale over een week.

12 juni 2015 om 15:52

Hij zdi CL Finale en ook al was de beker finale over een week er stonden slechts enkele basispelers in 't veld dus die vlieger gaat niet op..

12 juni 2015 om 16:28

Hoezo gaat het niet op? Spelers niet laten spelen is toch ook een vorm van rust?

Alcohol was gewoon nog niet helemaal uitgewerkt bij Barca. Beetje hetzelfde als dat Groningen een week na de bekerfinale thuis ook van Zwolle verloor.

Er werd nog een loepzuivere goal van Messi afgekeurd. Barca speelde honderd procent voor de winst. Luis Enrique wisselde Vermaelen na 60 minuten, en 2 min later raakte Bartra geblesseerd, waardoor er geschoven moest worden.

Dit s een geval leugentje om bestwil denk niet dat lopo ht meende wel dat die het zei maar niet dat die het meende de lfp zal hun liplezers snel inzetten

Wat een gelul van die Lopo.
Dat komt omdat het mijn laatste competitiewedstrijd ooit voor Barcelona was.
Mijn collega’s en ik wilden winnen”, zegt Xavi.
Barca ging echt niet het veld in om niet te winnen ook al was het een B elftal.
Dat Deportivo nu niet gedegradeerd is een geluk bij een ongeluk zeg maar.

12 juni 2015 om 19:32

Lopo verklaard alleen maar wat hij gezegd heeft. Daarna kwam Deportivo terug tot 2-2. Aangezien Lopo zelf met deze verklaring komt, lijkt me een onderzoek dan ook volkomen terecht. Zodra het afgerond is, zullen we wel horen wat er nu precies besproken is en wat de invloed van dit gesprek was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren