Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi bevestigt live op persconferentie langer aanblijven bij FC Barcelona

Laatste update:

Xavi blijft definitief langer aan als trainer van FC Barcelona. Dat heeft president Joan Laporta bekendgemaakt in een speciaal belegde persconferentie. Laporta schoof daar aan naast Xavi zelf, die daarna aan het woord zou komen.

Woensdagavond laat werd bekend dat Xavi teruggekomen was op zijn besluit om te vertrekken uit Spotify Camp Nou. Transfermarktexpert Fabrizio Romano en diverse Spaanse media, waaronder Mundo Deportivo, meldden dat de 44-jarige oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende verbintenis toch zou gaan uitdienen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu bevestigen Laporta en Xavi dat nieuws gezamenlijk. "Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat Xavi zal doorgaan als trainer van Barça 1", aldus eerstgenoemde op de persconferentie. "Inzetten op stabiliteit is van wezenlijk belang, en Xavi is een onmiskenbare Barcelonista."

"Mijn collega's in het bestuur zien hetzelfde, en zien ook dat het erg belangrijk is om een coach te hebben die altijd op zoek is naar het beste voor Barça."

Er kan gesproken worden van een complete ommezwaai in Spotify Camp Nou. Na het 3-5 verlies tegen Villarreal in januari, sprak Xavi uit hoe dan ook te zullen vertrekken aan het eind van dit seizoen. Nu zegt de oefenmeester in te zien 'dat het project nog niet af is'.

"Ik ben van gedachten veranderd omdat ik het volste vertrouwen van de president, het bestuur en ook de spelers voelde. Mijn staf en ik voelen dat we de kracht hebben om belangrijke dingen te bereiken en dit project voort te zetten. Dit project is nog niet ten einde", aldus Xavi.

Xavi stapte in november 2021 in bij Barça na het ontslag van Ronald Koeman. In zijn eerste volledige seizoen aan het roer, het seizoen 2022/23, legde de oud-middenvelder direct beslag op de landstitel en de Supercopa. Dit seizoen gaat het minder voor de wind. Real Madrid lijkt er met een voorsprong van 11 punten vandoor te gaan met de landstitel, terwijl Barça op alle andere fronten al is uitgeschakeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Die zijn er natuurlijk ook achter dat Arne al naar Liverpool gaat

Joepi, nog een seizoen met Lewandowski in de basis en aankopen zoals Romeu en Alonso...

25 april 2024 om 14:21

Ja, wat een schande om Lewa onder contract te hebben staan.

26 april 2024 om 00:10

Rutger voor het salaris dat hij krijgt is het niet alleen een schande (ik vermoed dat je sarcastisch bent) maar bestuurlijke onkunde. Opa Lewa is na Frenkie de grootverdiener en harkt jaarlijkst ongeveer 26mln euro binnen.

25 april 2024 om 14:22

Daar heeft Xavi toch geen deel aan? Hij heeft niet beter. Het is het gevolg van de financiele problemen van de club. Verder vertrekt Alonso aan het einde van dit seizoen gewoon.

25 april 2024 om 14:28

Lewandowski is en blijft je beste spits. Al ga je er geen potten mee breken in topwedstrijden.

Wil je een seizoen lang Roque in de basis? Heb je die jongen ook maar één keer een bal goed zien aannemen? Ik niet. Die is echt nog niet rijp.

25 april 2024 om 15:46

Mee eens. Maar hem af en toe minuten geven kan daar wel mee helpen.

Xavi geeft talenten veel de kans over het algemeen maar Roque/Lewa lijkt van buitenaf een beetje een gevalletje van teveel angst voor een grote persoonlijkheid in de selectie.

25 april 2024 om 16:17

Heb je gelijk in, hij mag van mij ook wel eens eerder invallen. Opvallend genoeg startte Xavi Guiu een aantal weken geleden toen Lewandowski eindelijk bankte. Lijkt toch dat Xavi Roque niet helemaal vertrouwt.

Hoe serieus moet je die Xavi nog nemen?

25 april 2024 om 14:31

Wellicht is hij van gedachten veranderd door de miljoenen van Nike en is er nu meer mogelijk. Kan natuurlijk

25 april 2024 om 15:03

Met zijn gedrag langs de lijn is dit toch een overbodige vraag?

Prima nog een jaar voor de 3e plek spelen en hopen dat nummer 2 punten verspilt😭

25 april 2024 om 17:31

Xavi is vorig seizoen kampioen geworden, en momenteel staat hij 2e. Toen hij het stokje overnam van Koeman, is hij van plek 8 naar plek 2 gekomen.

Waar haal jij in hemelsnaam 3e plek vandaan?



Naar mijn mening is deze man emotioneel niet geschikt om een topcoach te zijn. Geeft zelden het juiste voorbeeld aan z'n spelers en als coach zou dat wel moeten denk ik zo. Hij zij eerder dat er geen weg terug was en er dus verandering moet komen, Nu voelt hij het volste vertrouwen naar zijn zeggen en is er dus wel een weg terug gevonden. Deze man ontbreekt het net als Laporta en veel Barca fans aan realiteitszin. Barca is niet het team dat het ooit was en zal dat ook niet snel weer worden,

Gefelicteerd Real Madrid fans..

25 april 2024 om 14:21

Barca doet het de laatste tijd best weer oké. Maar inderdaad Xavi leeft een beetje in het moment en doet dan niet zo'n handige uitspraken en acties. Lijkt op deze manier ook een beetje de schuld bij het team te leggen. Toen er niet werd gepresteerd, liep hij er van weg en wilde stoppen als coach. Nu zijn de prestaties weer wat beter en heeft hij er ineens weer zin in om verder te gaan

Lol. Dat zag je natuurlijk ook wel aankomen. Een gelukkiger huwelijk dan deze 2 gaan beide niet krijgen. Een andere, betere club komt er niet voor Xavi en Barcelona zal hetzelfde denken qua trainers. Niemand wilt zijn vingers eraan branden.

Dit is beter dan namen zoals Flick en Marquez. Een goede 6, en Nico Williams erbij en er staat gewoon een elftal dat weer meedoet voor de competitie.

25 april 2024 om 13:44

En wie verkoop je daarvoor?

25 april 2024 om 13:51

Yamal, Gavi, Pedri, Cubarsi, Faye zijn niet te koop. De rest, bij een goed bod, wel. Dus Araujo voor 100 - 120 miljoen? Verkopen. En aangezien Barcelona na dit seizoen weer 1-1 mag aankopen, mogen ze het volledige geïncasseerde bedrag gebruiken voor nieuwe spelers.

25 april 2024 om 13:55

Araujo voor 100-120 miljoen? Daar gaat niemand zijn vingers aan branden hoor, je mag blij zijn als je zestig miljoen krijgt. Bijna alle topclubs zijn al voorzien van verdedigers en die onbesuisde tackles van hem laten juist zien waarom je er niet zoveel voor moet betalen.

25 april 2024 om 14:00

@paco0102

Barca laat Araujo echt never nooit gaan ook niet voor 100-120 miljoen hij is onze beste verdediger.

25 april 2024 om 14:03

@bianconeri_

60 Miljoen voor Araujo ben je serieus? hij is de beste verdediger van Barca he en een van de beste verdedigers ter wereld hij is sowieso meer waard dan 60 miljoen. ik zie clubs echt wel 70-80 miljoen bieden voor Araujo

25 april 2024 om 14:18

Beginnen bij Frenkie daar zal je het meest voor vangen. Ansu, Dest, Lenglet etc. zullen ook wel wat opleveren.

25 april 2024 om 14:20

Je bedoelt die Araujo die op plaats nummer 28 staat van defensieve bijdrages van alle verdedigers in La Liga? Die slechts 19 wedstrijden in La Liga basis heeft gestaan door pijntjes en dergelijke? Het kan wel de beste van Barcelona zijn, maar het is zeker geen top vijf verdediger in La Liga, laat staan dat elite clubs die zulke bedragen op tafel kunnen leggen op hem zitten te wachten ...

25 april 2024 om 14:23

@bianconeri_

Dan kijk je echt geen Laliga denk ik Araujo is na Rudiger de beste verdediger zo'n beetje in Laliga.

25 april 2024 om 14:35

Klaarblijkelijk kijk jijzelf geen Laliga.

25 april 2024 om 15:48

Waar komt dat 1 op 1 spenderen vandaan? Het kan dat ik iets gemist heb hoor maar dat lijkt me heel sterk daar het salaris plafond weer met een dik bedrag naar beneden gehaald is en Barca op dat vlak nog steeds gigantische la Liga ffp tekorten heeft.

25 april 2024 om 16:25

Dat komt door de geruchten omtrent de nike deal. Zegt natuurlijk niks dat dat in de media komt, want vorig jaar meldde de media ook dat Barcelona terug ging naar de 1:1 regel. Eindstand had Barcelona maarliefst 3 miljoen Euro gespendeerd en verder wat huurdeals afgesloten.

25 april 2024 om 20:21

@real8madrid

Volgens Cadena SER omdat Barcelona terug zwarte cijfers draait en vanwege de Nike deal en de 100 miljoen die ze tegoed hebben bij een Duitse investeringsgroep waar ze vorig jaar 25% van Barca studios hebben aan verkocht.

25 april 2024 om 20:39

Zijn geruchten dat Frenkie op de transferlijst staat. Barca wilt Frenkie niet meer zeggen ze.

25 april 2024 om 20:43

Je krijgt veel duimpjes, Bayern wilde enkele maanden geleden al 100 miljoen uitgeven aan Aurajo. Duimpjes van meelopers, ben ik bang. Ik heb meestal gelijk in dit soort zaken.

25 april 2024 om 13:44

En precies dit is jullie (barca fans) hun probleem.. Zolang Lewandowski jullie aanvalsleider is en de verdediging niet wordt versterkt zal je leuke wedstrijden spelen maar tegen de toppers vaker het onderspit moeten delven. Spelers als Joa Cancelo en Joao Felix zijn nog niet definitief vastgelegd terwijl er weer een bezuinigingsronde moet komen..

25 april 2024 om 14:07

@kelbs01

De verdediging van Barca is prima hoor. Cubarsi-Araujo-Kounde is een ijzersterk duo.

Barca heeft vooral echt een nummer 6 nodig van klasse en een goede linksvoor.

25 april 2024 om 14:18

Dan heb je alsnog geen topteam. Dan heb je een leuk team op zijn best. Je noemt nu Cubarsi, iemand van 17 (!). Ga je nou echt verwachten dat hij volgend seizoen alles basis speelt zonder terugval?

Barcelona heeft Ter Stegen, Koundé, Araujo, Gündogan die tegen de wereldtop aanschuren. De rest ligt hier heel wat niveau’s onder.

Cubarsi, Gavi, Pedri, Yamal, Baldé kunnen nog groeien. Echter is het geen 100% garantie dat zij wereldtop worden. Ze zijn ofwel extreem jong (Cubarsi, Yamal) of ze hebben last van blessures en het is nog maar de vraag hoe ze terugkomen (Baldé, Gavi, Pedri)

25 april 2024 om 14:31

@kelbs01

Lewa is inderdaad vaak ondermaats geweest, maar hij zal je nogsteeds minimaal 15 goals in de liga opleveren daar ben ik echt van overtuigd. Vitor Roque wordt ook langzaam gebracht en ook Fermin scoort steeds vaker. In het eerste volle seizoen van Xavi zagen we in de Liga gewoon een verdedigend solide ploeg. Het niet hebben van een goede 6 en wegvallen van Balde en Gavi heeft enorm veel impact gehad op onze verdedigende structuur. Enige ploeg in de Liga die ik daadwerkelijk beter vind is Real Madrid, en zelfs tegen Madrid zijn we volgend seizoen niet compleet kansloos. Daarnaast zullen Felix en Cancelo weer terugkomen op huurbasis.

25 april 2024 om 15:03

Pedri16, allereerst super veel respect voor jouw nuchtere reactie, je bent een van de enige/weinige die gewoon logisch nadenkt. Ik begrijp echt niet hoe het komt dat Barca fans en de media is hier ook schuldig aan, meteen talenten de hemel in prijzen alsof het al wereld toppers zijn. Cubarsi speelt letterlijk een paar maandeb basis en meteen word zijn naam genoemd als wereld speler. Die jongen gaat hoe dan een terugval krijgen, te maken krijgen met media, geld, faam, stress, blessures al deze bijzaken worden genegeerd. Zelfde geldt voor Gavi en Balde , hoe komen zij terug van hun blessures? Pedri is momenteel de fato route aan het bewandelen, hij heeft nu al 2 hele seizoenej niks kunnen laten zien door blessures en je merkt dat zijn lichaam niet meer 100 is, dat zag je in de laatste classico waar hij achter Brahim Diaz aan het lopen was terwijl die aan het aanvallen is , dit terwijl Pedri de 2e helft was in gekomen.


De enige van al die jongens die worden opgenoemd waar ik heel erg van onder de indruk ben is Yamal. Maar ook bij hem heerst er een gevaar m.b.t. blessures en mentale gesteldheid. We hebben vaak genoeg spelers gezien die op zo een jonge leeftijd geweldige dingen lieten zien, maar achteraf door vele andere factoren een 13 in een dozijn speler waren geworden.

Ik ben van mening dat Barca momenteel veels te veel spelers mist op de juiste plekken.

Links voor vind ik Raphina en Torres helemaal niks. In de spits is Lewandowski gewoon te oud, Lewa was altijd een goal machine maar moest het nooit hebben van link-up play en naarmate hij ouder is geworden is zelfs het goal scoren minder geworden en dat word er volgend seizoen niet beter op. Yamal op rechts is een parel, alleen kan hij niet een hele seizoen en het niveau vast houden en blessure vrij blijven, en ik weet niet wie zijn backup is.
Op het middenveld momenteel vind ik alleen Gundogan van een goed niveau, Frenkie is gelievd zowel in NL als Barca , maar met die jongen ga je de oorlog niet winnen en strijden tegen de grootste clubs, hij levert nauwelijks assist, heeft geen schot in zijn benen, scoort dus bijna nooit doelpunten, is defensief niet top, enige wat hij kan is de bal goed vasthouden meer niet. Pedri hebben we het over gehad, Gavi moet je maar zien hoe hij terug komt, en dan heb je een probleem achterin, Balde is al veels te veel geblesseerd, Cubarsi is nog veels te jong de enige 3 achterin waarvan je zegt wereldtop zijn Ter Stegen, Kounde en Araujo, waarvan Kounde op rechtsback aanvallend niet wereld top is maar verdedigend, en als CB komt hij net te kort dat zag je ook in het begin van het seizoen waar veel chaos was in de verdediging.


Ik weet niet waarom ik overal lees dat Nico Williams en Zubemendi een done deal zijn, maar beide heren kosten minimaal 60 miljoen, ik zie Barca dat echt niet zomaar uitgeven.....


Word nog een hele klus aankomende seizoen voor Barca.

25 april 2024 om 15:19

Klopt wat je zegt. Die aanval is inderdaad helemaal niks. Raphinha heeft een leuke opleving momenteel, dus ik zou hem direct verpatsen in de “hype”. Hoe je het wendt of keert, een buitenspeler zonder actie of snelheid heb je uiteindelijk vrij weinig aan. Hij is bruikbaar door zijn harde werken, dus als wissel vind ik het prima. Als je de mindere ploeg bent is Raphinha wel iemand die in de discipline nooit zal verzaken.

Ferran zie ik echt niks in. Het enige wat hij kan is zich goed posifioneren, echter is zijn afwerken écht belachelijk slecht. Kan je ook absoluut niet mee aan komen in een belangrijke wedstrijd.

Lewandowski kan een balletje vasthouden op zijn best, en hij zal een garantie zijn op 20+ goals in het seizoen. Om eerlijk te zijn: verder zie ik geen enkele speler in de buurt van de 20 goals komen.

Roque is een leuk talent op zijn best, maar hij is technisch echt heel beperkt+ hij is 1,72.. dat betekent dus dat je zowel door de lucht als over de grond (door zijn gebrek aan dribbel) matig/slecht bent. Je kan dus en niet verwachten dat hij een balletje vast houdt, én niet verwachten dat hij met een individuele actie het verschil maakt.. 40 miljoen verspild in mijn ogen.

Het middenveld is vrijwel hetzelfde type. Ze zijn allemaal het best op de links- en rechtshalf posities. Gündogan onderscheid zich door zijn scorend vermogen en aanvallende drang, Gavi onderscheid zich doordat hij defensief het meest direct is van allen. Pedri en Frenkie vallen er tussen in. Pedri is aanvallend minder dan Gündogan, en Frenkie grijpt defensief minder in dan een Gavi. Als je de geruchten hoort omtrent Dani Olmo en Bernardo Silva… dan heb je dus nóg meer spelers die allemaal graag in het midden van het veld opereren. Dan heb je met Baldé en Yamal maarliefst twee spelers die het veld breed kunnen houden.. dat wordt lekker tikken tot je een ons weegt, 60% balbezit en uiteindelijk op fysiek kracht en in de omschakeling word je geslacht.

De defensie is oké ik vind Koundé als rechtsback top, Araujo in vorm ook en alles aan de linkerkant van de defensie is geen zekerheid voor komend seizoen. Misschien neemt Christensen de plek van Cubarsi in mocht Cubarsi een terugval hebben. Geen idee of Baldé of Cancelo de vaste linksback wordt.

25 april 2024 om 15:55

Precies pedri. Hetzelfde met balde en alle talenten die hen zijn voor gegaan. Hebben een geweldig debuut seizoen (deels vanwege het systeem van de opleiding waardoor ze niet tot nauwelijks moeten aanpassen wanneer ze bij het eerste komen) en fans verwachten meteen dat het vanaf daar een lineaire lijn naar boven is. In de realiteit heeft bijna elk van die talenten een terugval, zelfs degenen die uiteindelijk op hun pootjes terecht komen en goed genoeg blijken voor de basis bij een club als Barca.

Zo’n Cubarsi moet je volgend seizoen simpelweg niet teveel van verwachten. Dat heeft de geschiedenis wel uitgewezen. Bovendien is dat ook het beste voor zijn ontwikkeling aangezien de druk dan niet meteen immens gemaakt wordt. Nu wordt hij nog gezien als het talent dat met doorbreekt en bijgevolg knijpen zowel de fans als media een oogje dicht voor zijn misstappen en wordt elke positieve ingreep de hemel in geprezen. Als de perceptie rond hem volgend seizoen veranderd en men hem gaat zien als een basisspeler zien wordt zijn prestatie ook als dusdanig beoordeeld en dat is ongezond voor een knul van 18. Zelfs als zijn prestatie constant blijft tov dit seizoen wordt de beoordeling anders en krijgt ie plots veel meer kritiek te verwerken. Voor je het weet keldert zijn zelfvertrouwen.

25 april 2024 om 13:48

Helemaal eens. En als de scheidsrechters dan ook nog eens fair fluiten, dan doe je zelfs met een heel sterk RM mee. Dit seizoen is natuurlijk gewoon weer een aanfluiting gebleken, la liga, ik maak er nog geen eens meer woorden aan vuil.

25 april 2024 om 16:11

Dit soort mentaal zwakke pieletjes krijg je dus met een coach die alles en iedereen de schuld geeft en zich niet comfortabel voelt tenzij hij in de slachtofferrol zit.

26 april 2024 om 09:37

Ben jij toevallig familie van Xavi?

25 april 2024 om 13:57

Real koopt Davies, Mbappe en Endrick. Alleen Nico Williams is beter om in te lopen op Real?

25 april 2024 om 14:19



Namen zeggen me vrij weinig. Vorig seizoen werd Barca toch ook kampioen met een op papier mindere selectie? In de onderlinge wedstrijden dit seizoen heb ik trouwens geen enkel moment gezien dat Real superieur is aan Barca. In la Liga is Real niet ongenaakbaar. Europees is een ander verhaal.

25 april 2024 om 14:24

Real Madrid kan supersterren in hun prime kopen. Plus dure Elite A-talenten.

Barcelona koopt of ruwe diamenten waarvan het maar de vraag is of ze wat worden (Faye, Roque, Pedri, Julian Araujo) of ze halen 30 plussers die lekker willen afbouwen in het zonnetje (Lewa, Gündogan, Alonso, Aubameyang)

De middenklasse, spelers die vrij ervaren zijn maar toch talentvol zijn volstrekt onhaalbaar. Spelers als Leao, Bellingham, Foden, Mbappe en ga zo maar door zijn A onbetaalbaar, en B willen meedoen om de prijzen.

Het baart me nog het meest zorgen dat Barcelona al jarenlang wordt afgetroeft als het om grote talenten gaat. Terwijl Barcelona toch bekend staat om het kansen geven aan jonge spelers. (Güler, Vini, Endrick, Die zweedse jongen die naar Spurs is, Echeverri)

25 april 2024 om 14:29

In die supercup was t toch wel n groot verschil, afgelopen zondag lag t best dicht bij elkaar inderdaad.

25 april 2024 om 14:35

Leuk dat Barcelona vorig jaar kampioen werd maar dat kwam ook omdat het Europees gewoon dramatisch was. Op één ding concentreren is makkelijk. Maar Xavi heeft in 2,5 jaar tijd niet laten zien dat hij zowel in de competitie als op Europees verband kan presteren.

25 april 2024 om 14:35

Vind ik niet helemaal waar. Real was vorig seizoen van een ander kaliber. Jonge spelers nog niet in hun prime. Dit seizoen is daar Bellingham als zeer belangrijke speler bij gekomen. Nog steeds niet ideaal zonder echte spits en een concurrent.
Real maakt daarin dus echt stappen volgend seizoen.
Real niet ongenaakbaar? Het gat is 11 punten?

25 april 2024 om 15:18



Dus vorig seizoen was Barca ongenaakbaar volgens jou? Ik doelde met die uitspraken op de onderlinge wedstrijden van dit seizoen. Ik zag daarin geen Real waarin ik als Barca fan denk: oh die zijn zoveel beter en verder dan ons.

Leuk dat Real dit jaar kampioen wordt en leuk je smoesje om het te bagatelliseren Modric.

Maar in la Liga deelt er maar 1 team echt de lakens uit de laatste 25 jaar. Ik moet nog maar zien of Real echt een vorm van dominantie kan tonen wat betreft La Liga.

25 april 2024 om 15:34

Leuk dat je de laatste 25 jaar erbij haalt om je gelijk te krijgen hoor. Over de hele historie is Real duidelijk de betere. Daarnaast speelt Messi niet meer bij Barcelona wat vooral de reden was voor al die titels. Niet voor niets dat hij 10 titels van de 27 bezit. Real heeft alsnog aangetoond dat ze de CL meerdere malen kunnen winnen tegen de beste teams. Laat Barcelona maar zien of dat ook zonder ene Lionel Messi lukt. Feit is dat jullie club gewoon matig presteert sinds Messi vertrok en daarvoor in 2020 begon het al te piepen en kraken.

25 april 2024 om 16:03

''de laatste 25 jaar'' lekker cherry picken weer. Real is in alles zoveel groter dan Barca.

Real, Bayern, AC Milan, Liverpool.

Daarna komen pas clubs als Barca, Dortmund etc.

25 april 2024 om 16:10

@kaka2007

Barca is echt wel groter dan Liverpool hoor Liverpool is maar 1x kampioen geworden en hebben 6 CL de rest hebben ze echt niet veel.

Dat je Barca in het rijtje zet met Dortmund is echt ongelofelijk van je..

25 april 2024 om 16:13

In de supercopa was het verschil toch dag en nacht. In de la Liga Classico’s viel dat inderdaad reuze mee. Al is dat ook wel een beetje eigen aan Madrid hè. Die zien er nooit (erg) superieur uit, zelfs wanneer ze consistent winnen.

25 april 2024 om 16:17

Ik zie Barca echt wel Lewa verkopen aan een Arabisch team en Leao halen.

Felix/ferran in de punt als valse spits, Leao/fati op links en Raphinha/yamal op rechts.
Met op het middenveld: Bernardo Silva/gavi op lcm Frenkie/zubimendi op VM en Gundogan/pedri op rcm. Dan kun je gewoon voor alle prijzen meedoen. Verdediging: Cancelo/balde/fort, cubarsi/christensen, aurajo/faye, kounde/julian araujo. Araujo zou je zelfs nog kunnen verkopen en Koulibaly halen als voorbeeld voor Mika Faye.

Komt met de nieuwe sponsordeal, inkomsten nieuwe stadion, cl, verkoop aantal spelers en nog een deel van Barca studios of tv rechten ook echt nog wel genoeg geld binnen.

25 april 2024 om 16:32

Koulibaly halen? Wtf lees ik hier dan.. bedoel je Kalidou Koulibaly? Of is er ergens een talent met dezelfde naam?

Fijn dat je Barcelona Lewandowski ziet verkopen, maar Lewandowski wilt zelf helemaal niet weg. Dus dat gaat al niet gebeuren.

Dat middenveld bestaat enkel uit fysieke lichtgewichten. Je vergelijkt ook Gavi met Bernardo. Alsof zij ook maar enigszins op elkaar lijken. Het is niet Bernardo of Gavi. Gavi is meer defensief ingesteld. Zubimendi is niet geweldig+ als Zubimendi wegvalt heb je dus wederom géén defensieve middenvelder. Ik hoop dat je na 5 jaar wel doorhebt dat Frenkie als defensieve middenvelder absoluut niet kan..

Nee. Hier ga je helemaal niet om de prijzen mee spelen. Dat team heeft het lastig zat tegen Inter/Dortmund/Leipzig. Laat staan tegen een Real Madrid/City/Arsenal.

25 april 2024 om 16:35

messi_123 Liverpool is 19x kampioen geworden

25 april 2024 om 18:23

Lol 25 jaar… de jaren voordat je begon met tellen was zeker voor Real Madrid? Barcelona heeft natuurlijk ook een tijd boven hun stand geleefd en dat ga je de aankomende jaren terugzien. Te veel geld uitgegeven en nu op de blaren zitten en overal gaten moeten dichten. Waren dat de jaren van “beter dan Real Madrid zijn” waard? Ik vraag het mij af.

25 april 2024 om 18:33

Kalidou idd. Is pas 32. Dat is niet oud voor een CV en hij kan als ervaren voorbeeld dienen voor Mika Faye. Is sneller, sterker en beter aan de bal dan Araujo. Heeft net als christensen gespeeld bij chelsea en spreekt ook frans dus kan naast kounde. En Araujo levert veel geld op op de markt. Om en bij 100 miljoen is niet niks.

Dan Lewa. Lewa is 35 en er zitten denk ik niet heel veel jaren meer in op het hoogste niveau. Je zal op een gegeven moment moeten verjongen. Bovendien speelt Fã©lix liever in het centrum en speelt Xavi het liefst met 2 echte wingers. Als je al Felix en Raphinha hebt is Leao het ontbrekende puzzelstukje. Zeker als je jongere voorhoede uit Ferran en Yamal bestaat en je Fati als grootste talent uit la masã­a hebt op lw.

Dan het middenveld. Gavi en Gundogan zijn wel gelijkaardig en pedri en bernardo ook. Gavi en Pedri zullen wss samen spelen en Bernardo en Gundogan invallen of omgekeerd. Het lijkt mij dat Bernardo met cancelo en felix (en mogelijk leao) eerder aan de linkerkant zal worden geplaatst. En gundogan rechts waar hij nu ook al speelt achter Yamal. Gavi speelt ook meestal links voor christensen en pedri rechts achter yamal.

Over zubimendi en Frenkie wil ik je nog gelijk geven maar Xavi is geobsedeerd met Zubimendi en Bernardo. Dat waren zijn eisen om aan te blijven. Zoals je zegt is Gavi verdedigend en kan zubimendi helpen. En zo kan Gundogan Frenkie helpen met Bernardo als meer aanvallende die trouwens ook balbezit helpt heroveren. Ik vind Frenkie op VM ook niet ideaal, maar ik denk dat zubi, gavi en pedri toch vaker zullen spelen en je kan ook altijd nog christensen daar zetten als frenkie echt niet werkt. Als ze echt zo graag een fysieke middenvelder zouden willen zie ik ze eerder Rabiot (of Ndidi) gratis halen.
Vorig jaar is Barca gewoon kampioen geworden he met de minst gepasseerde verdediging van alle top 5 competities. Natuurlijk mis je Busquets en Dembele maar dembele vang je op met een creatieve voorhoede en middenveld en Busquets met zubimendi, rabiot (of ndidi) en als je ook nog over een betere rcv met Kalidou Koulibaly die Mika Faye begeleidt beschikt, heb je best een compleet team.

25 april 2024 om 18:53

Koulibaly zie ik echt absoluut niet zitten. Die is niet sneller dan Araujo, beter aan de bal betwijfel ik, fysiek sterker zou kunnen. Die jongen is echt zwaar geflopt bij Chelsea, harkt nu geld binnen in Saudi. Waarom zou je die willen halen? Araujo is wereldtop. Koulibaly niet. Wil je hem puur en alleen halen omdat hij senegalees is?

Leao sta ik heel erg achter, is een van mijn favoriete spelers. Hij is echter wel belachelijk duur en hij heeft soms de neiging om niet helemaal gefocust te zijn. Over Lewandowski verpatsen spreek je te makkelijk in mijn ogen. Al is het al om het feit dat hijzelf niet weg wilt, en je kan moeilijk iemand met een miljoenensalaris wegpesten.

Dat middenveld is extreem druk bezet. Té druk bezet. Als defensieve middenvelder heb je dan Alleen Zubimendi. Voor de overige plekken op het middenveld heb je dan dus Frenkie (wilt basis), Bernardo (wilt basis), Gündogan (wilt basis), Gavi (gaat echt niet wekelijks banken), Pedri (gaat ook niet akkoord met alleen maar invallen), Fermin (moet dan verkocht worden)

Ik zou het echt belachelijk dom vinden om Bernardo te halen.. wacht één jaar geduldig en pik Wirtz op voor 100 miljoen. 40 miljoen meer dan Bernardo, maar wel iemand die de komende tien jaar absolute wereldtop is. Op links zou Leao een droom zijn, met Nico Williams als back up voor zowel links als rechtsbuiten. Dan zou je eventueel met twee razendsnelle echte buitenspelers kunnen spelen mocht een wedstrijd erom vragen.

Met Wirtz, Zubimendi, Nico, en Leao spreek je echter over om en nabij de 350 miljoen euro. Lijkt me dus niet meer dan een droom.

25 april 2024 om 19:47

@kaka2007

Ik blijf me verbazen om jou reacties. AC Milan een grotere club dan barca? komop hoor amigo, rook een grammetje minder. FC Barcelona heeft toch net zo'n dominante periode gehad als deze clubs die jij hier noemt? Imo ook nog eens het mooiste voetbal wat er ooit op een voetbalveld heeft plaats gevonden. En dan kom jij nu zeggen dat barca in het rijtje van Dortmund hoort? Ik denk dat jij sinds december 2022 niet meer helemaal goed slaapt. Neem ff een slokje water en pak een feestje op koningsdag. want dit gaat niet goed vriend.

25 april 2024 om 20:28

@ModricMagic

Geef je dus onrechtstreeks toe dat het treble winnende Barcelona beter is dan de 3-peat Real Madrid? 😃

25 april 2024 om 20:51

Bernardo zou ik zelf niet halen, je hebt Frenkie al op lcm. En je kunt Jorginho (of Rabiot/ndidi) gratis ophalen als Vm.

Frenkie, Jorginho, Gundogan en Gavi, Zubimendi, Pedri is meer dan prima.
Christensen is trouwens ook fysiek niet de sterkste, maar die heeft het ook uitstekend gedaan als Vm en toen speelde Frenkie ook vrijer en aanvallender. Toen kwamen de boogballetjes over de verdediging.

Wirtz ben ik ook gecharmeerd van, maar daar hebben we Pedri al voor. Die zijn even oud en allebei aanvallend en dus niet compatibel. En je hebt Frenkie al.. Bovendien moet je verdedigend een dan een bijna niet te passeren VM halen en die zijn er niet, die zijn niet betaalbaar of die passen niet bij de identiteit van de club op het middenveld voor de lange termijn. Zeker niet op zo een cruciale positie.

Leao is zeker echt een droomaankoop voor Barca (is veel te goed voor het team waar hij nu speelt en kan bij Barca zijn volle potentie waar maken, is bovendien de enige lw samen met Fati die in potentie beter is dan Vinicius) en als je Araujo kunt verkopen voor ongeveer Leao zijn aankoopbedrag en vervangen door Koulibaly die in alles beter is en goedkoop, is de keuze toch wel voor de hand liggend. Bij Napoli was Koulibaly een van de beste CVs ter wereld en te duur voor Barca. Chelsea was/is een puinhoop daar zijn veel spelers gefaald de afgelopen tijd, hij is nu wat ouder en rijker en daardoor is hij nu wel betaalbaar.

Jorginho (of Rabiot) en Fati zijn gratis en Koulibaly en Leao zijn gewoon haalbaar als je Araujo verkoopt dit jaar. En Lewa (op de langere termijn) dan kan je daar Zubimendi van halen.

Je zou Raphinha kunnen verkopen en Nico en Bernardo halen voor naast Lewa, maar dan zit je met 2 oude en trage spelers voorin. Op de flanken zijn Bernardo en Felix niet zo productief als raphinha, leao, yamal en fati en je gaat daar ook geen prijzen mee winnen. Bovendien wil Nico niet weg en gaat hij nog liever naar Real. Barcelona is daar gevoelig voor. En waarom zou je een slap aftreksel van City willen zijn als je een beter team dan real en city kunt bouwen.
Leao is veel sensationeler en doet een beetje aan Ronaldinho denken. Leao Felix Raphinha is een droomvoorhoede en nog vrij jong. Dan haal je uit alle 3 het beste naar boven en het is betaalbaar als je Araujo verkoopt (en Lewa). Fati kan je dan rustig brengen en is het echt nog niet verleerd. Scoorde nog een prachtdoelpunt tegen Ajax in de Europa League met Brighton waar de klasse nog steeds van afdroop laatst.

Gemengde gevoelens hierover, doet t best aardig maar is dat goed genoeg voor barca? Heeft t toch even leuk gedaan maar ik zie atletico niet nog zo'n bagger seizoen spelen.. maar stabiliteit is wel heel fijn voor de club nu.

Gefeliciteerd culers?



Heel blij dat Xavi doorgaat bij Barca. ik weet niet waarom maar heb er echt vertrouwen in dat we volgend seizoen beter gaan presteren.

Visca Barca Visca Catalunya!!

25 april 2024 om 14:13

Je weet niet waarom omdat het ijdele hoop is en gebasseerd op niks.

Dit Barcelona speelt gewoon 9 maanden slecht dit jaar, en 2 maanden leuk en je denkt alleen maar aan die 2 maanden goed spel. Echter bezweek Barcelona (alweer) bij het eerste beste beetje druk en ga je nu door met een trainer die overduidelijk stijf van de stress staat.

Zou volgend seizoen Klopp dan toch aanschuiven na een sabbatical van een jaar?

Redelijk slim gedaan van Xavi als dit zo uitgestippeld was. Heeft het seizoen nu redelijk rustig af kunnen maken.
Daarnaast, zoals hierboven al wordt vermeld, er staat geen rij (bekende) trainers klaar die het nu aan durven te gaan om bij Barca in te stappen.

25 april 2024 om 14:08

Wat moet klopp in die troep?

25 april 2024 om 14:48

Komend seizoen zal er ongetwijfeld het één en ander veranderen en Klopp heeft al laten zien structuur aan te kunnen brengen bij een club waar het al wat langer niet lekker liep.

25 april 2024 om 15:09

@3ric, liverpool zwemt in t geld.. barca drupt t zwembad vol

25 april 2024 om 14:09

Volgend jaar verlopen ook de contracten van Guardiola, Arteta en Luis Enrique. Hopelijk wil een van hun het stokje van Xavi volgend jaar overnemen. Blij dat hij wilt blijven, vorig jaar is Barca onder zijn leiding met 10 punten verschil op Real kampioen geworden en dit seizoen hebben we behoorlijk veel pech gehad met blessures.

25 april 2024 om 14:26

Guardiola zal een sabatical nemen verwacht ik. Die gaat niet na jaren intensief City tot een machine drillen, overstappen naar een Barcelona dat echt nog flinke stappen moet zetten.

Arteta zou ik realistisch vinden mocht hij kampioen worden met Arsenal. Dan kan hij het hoofdstuk daar succesvol afsluiten. Enrique heb ik liever niet.

Als madrid fan super blij dat deze drama queen aanblijft bij Barcelona.

Aan de andere kant jammer voor de competitie La Liga. Barcelona gaat onder deze trainen niet presteren.

25 april 2024 om 14:11

Vorig jaar kampioen met deze trainer

25 april 2024 om 14:14

@--Feyenoord--

Precies en Barca won ook de Supercopa finale tegen Real.

25 april 2024 om 14:16

Vorig jaar stond de verdediging als n huis, dit jaar is t open huis en er is weinig geld om dat op te lossen. Ze zijn meer bezig met een grote ster zodat mensen blijven geloven dat ze tot de top behoren. Ik vraag me oprecht af hoeveel ze daadwerkelijk kunnen halen ( felix en cancelo zijn gehuurd )

25 april 2024 om 14:57

@dr. Jero; dat is zeker zo. Vorig seizoen hadden we echt een top verdediging met een keeper die ook nog punten pakte. Dit seizoen is diezelfde verdediging een stuk minder stabiel, zeg maar instabiel. Daar moeten we echt stappen maken. En aanvallend is er ook zeker nog kracht nodig.

25 april 2024 om 15:24

De instabiliteit van de defensie kan niet los gezien worden van het vertrek van Busquets. Ook Cancelo ipv Baldé is een hele erge achteruitgang defensief gezien.

25 april 2024 om 14:11

@kaka2007

Madrid fans als jij snap ik dus echt niet. hoe kun je zeggen dat Barca niet gaat presteren onder Xavi alsof alles aan hem ligt volgens jou?

Geef Xavi een echte 6 dan presteert Barca veel beter dat is ook een van de redenen dat we dit seizoen zo slecht hebben door het afscheid van Busquets.

Kijk naar vorig seizoen bijvoorbeeld hoe enorm belangrijk Busquets was was by far met Frenkie onze belangrijkste middenvelder toen. en we wonnen ook bijna alle classico's

25 april 2024 om 14:50

Niet alles ligt aan hem, maar wel veel. Hij gedraagt zich als een kleuter, is tactisch (als trainer) niets bijzonders en maakt vreemde keuzes tijdens wedstrijden.

Hoeveel rode kaarten heeft Xavi dit seizoen gepakt? 5? 6? Komop zeg, dat wil je toch niet langs de lijn hebben staan?

25 april 2024 om 14:15

Barcelona werd onder dezelfde trainer vorig jaar nog kampioen. Met 10 punten verschil op Real. Maar goed.

25 april 2024 om 14:22



Dat jullie nog trappen in die Kaka2007 joh. De man is er alleen om Barcelona te provoceren. Heb je hem ooit inhoudelijk een echte discussie aan zien gaan? Die laatste zin ook: inderdaad vorig seizoen nog kampioen met 10 punten voorsprong.

Houdou.

25 april 2024 om 14:46



Ja elke wedstrijd 1-0 winnen en een tergend slecht real vorig seizoen, knap hoor.

Provoceer helemaal niet. Snap gewoon niet hoe je als ''topclub'' blij kunt zijn met zo'n enorme kleuter van een trainer.

Overigens vaak zat een discussie aangegaan hier op VZ. Maar aangezien de meeste in jullie fanbase hun mening als feit beschouwen valt er weinig te discussieren.

25 april 2024 om 15:38

Barca dit seizoen ook tergend slecht. Tja 1-0 of 10-0 het blijven 3 punten of wist je dat niet? (zal me niet verbazen).

Wat je laatste stelling betreft: ik heb je er helaas precies 0x op kunnen betrappen.

25 april 2024 om 16:06

Ja echt super 1-0, de grote tikie taka club die met Atletico voetbal uit de kleedkamer komt. Daarbij konden jullie je vol focussen op La Liga waar Real ook nog CL wedstrijden had.

Dat je me daar 0x op hebt kunnen betrappen begrijp ik. Zoals ik al zei is een discussie met jullie aangaan nutteloos omdat jullie denken een monopolie op het hebben van een mening te hebben.

Een beetje stabiliteit is niet slecht, maar ik vind het echt heel moeilijk om in te schatten of dit nou een goede trainer is of niet. Ups en downs zijn echt enorm soms in hele korte tijd.

Dat gezegd hebbende: Ben ik de enige die he-le-maal gek word van dat constante gewauwel van trainers en bestuurders over 'dit project is nog niet af", spelers die naar een club gaan omdat ze "geloven in dit project" etc?

Dit betekent dat het zeker js dat Dest hier naar Eindhoven komt. Het hing af of Xavi bij Barça zou blijven of niet en PSV ziet de blessure niet als probleem. Gefeliciteerd Sergiño en PSV!

Top, dan blijft Dest bij ons PSV!!

Gewoon een manier van Xavi in januari om de druk te verlagen omdat ze er toen al helemaal dramatisch voor stonden. Daarna nog 2 maanden aardig gevoetbald maar wanneer de druk kwam bezweken ze weer. Ben benieuwd naar Xavi volgend seizoen maar als die weer als een idioot langs de zijlijn gaat lopen klagen en rode/gele kaarten gaat lopen pakken, gaat het weer diezelfde kant op als dit seizoen. Ook is het afwachten welke spelers ze willen halen. Bernardo Silva wordt genoemd maar ja ze hebben duidelijk versterking nodig op andere posities. Maar goed dat is typisch Laporta zo'n aankoop als Bernardo Silva die eigenlijk niet nodig is.

Truc mislukt. Afscheid aankondigen in de hoop dat de spelers met minder druk alsnog de boel zou omdraaien en hierdoor La Liga en eventueel CL zou winnen. Druk van media etc werd hem zogenaamd te hoog. Circus club geworden. Weer een jaar lang zien hoe deze man iedere keer tekeer gaat langs de zijlijn.

Beetje ongeloofwaardig.

Hoe erg ik Xavi ook waardeer, ik heb het gevoel alsof hij weinig controle over zichzelf als de ploeg heeft.
Zit nou ook niet echt lijn in het spel. Waar we Koeman en Valverde afmaakte omdat het geen Barcelona voetbal was en is, doet Xavi nu hetzelfde. We hebben in de CL nog nooit zo weinig balbezit gehad als tegen PSG in de afgelopen jaren. bijvoorbeeld.

Niet dat Barcelona voetbal heilig is maar we teren teveel op individuele kwaliteiten in plaats van een fundamenteel goed team. Het staat voor geen meter. Het is een soort mislukte hybride versie die we elke week voorgeschoteld krijgen. Ik had graag een Flick willen zien, andere modernere kijk of zelfs een Arne Slot al had dat waarschijnlijk nooit gebeurt.

Gavi, Pedri, Yamal, Curbasi en Faye mogen niet vertrekken. Nu zie ik Ter Stegen en Gundogan ook niet vertrekken. Het liefst loos je Raphinha, Araujo/christensen, Inigo, Romeu en Alonso. Frenkie onder een goed bod als hij zelf ook wilt, die verdient gewoon te veel en dat kunnen we ons nu gewoon niet permitteren. Cancelo sowieso niet permanent overnemen, Felix alleen bij een hele zachte prijs. Kijken waar we kunnen versterken. In ieder geval moet op 6 er iemand doorstromen en op Linksbuiten iets bij. Wellicht nog een rechtsback en dan kan je verder bouwen zonder al te gekke bedragen uit te geven.

25 april 2024 om 16:39



Deels mee eens. Echter vind ik het prima om Raphinha, Araujo/christensen te behouden. Laat ze maar een grotere selectie hebben maar met doorstroming van jeugdspelers die het voltreffelijk doen; Cubarsi, Fermin, Yamal en Fortje (al speelde hij maar een of twee wedstrijden). De tijd voor Roque komt ook wel, als Xavi hem vaker durft in te zetten. Er moet ook onderlinge strijd vinden tussen de spelers. Lekker concurrentie behouden tussen je eigen collega's. Zo blijven ze de wilskracht en motivatie behouden om voor hun plek te blijven vechten.

Xavi deed het echt niet slecht. Behalve dat hij zijn emoties in toom moet houden en zijn liefde voor Lewa moet verminderen. Vergeet niet dat ze hun eigen stadion nog niet hebben, financieel nog aan het opbouwen zijn en echt nog een basisteam moeten vormen. Xavi houdt van Barca en Barca houdt van hem. Het heeft gewoon tijd nodig. Neem je een nieuwe coach, dan ben je weer terug bij af. Enige wat ik hoop is dat de spelers leren van hun fouten dit seizoen en volgend seizoen er weer krachtig aan beginnen.

Een groot verlies voor de club Barca vandaag en een winst voor ons! Ik snap oprecht niet waarom ze niet naar een nieuwe trainer zoeken. Btw een vraagje aan de Barca fans: wanneer je de volgende verkiezing voor de positie van club president? Zouden de leden onder jullie opnieuw op Laporta stemmen? Oprecht benieuwd naar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren