Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Woerts niet eens met Derksen: ‘Kolere, hij was zó slecht. Levensgevaarlijk’

Laatste update:

Chris Woerts is niet te spreken over de manier waarop Bas Nijhuis floot in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord (0-1) van zondagmiddag. Dat vertelt de sportmarketeer in Vandaag Inside. Johan Derksen is het echter niet met die kritiek eens. “Alleen als Bas fluit zie je een soort Engels voetbal op de Nederlandse velden.”

Nijhuis liet zondagmiddag in Sittard veel vermeende overtredingen gaan, met name in de openingsfase. Arne Slot was daar zichtbaar gefrustreerd over aan de zijllijn en na afloop kreeg de scheidsrechter veel kritiek over zich heen.

Het optreden van Nijhuis wordt ook in Vandaag Inside nabesproken. “Kolere, zó slecht die Bas”, steekt Woerts van wal. “Levensgevaarlijk. Als Bas fluit, dan ben je je leven niet zeker als speler.” Derksen is het daar niet mee eens en wijst naar de column van Willem van Hanegem, die eveneens zeer kritisch was op de scheidsrechter.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik vind alle kritiek op Bas volkomen nonsens. Ik schrok: ik ben het altijd eens met Van Hanegem, maar hij vond dat Bas nu ook te ver ging”, zegt Derksen. “Dan spreekt waarschijnlijk zijn Feyenoord-hart, want als Willem nou van één scheidsrechter gecharmeerd was geweest, dan was het van Bas geweest.”

“Hij laat duels toe. Alleen als Bas fluit zie je een soort Engels voetbal op de Nederlandse velden, alleen tegenstanders kunnen daar niet meer tegen en gaan liggen rollen en matennaaien”, aldus de Snor. Nijhuis werd ook verweten dat hij zich te veel bezighoudt met randzaken.

Zo schuift de arbiter regelmatig aan bij Vandaag Inside en andere programma’s. Dat moet kunnen, vindt René van der Gijp. “We roepen altijd tegen elkaar dat je maar één leventje hebt. Bas vindt radio maken geweldig, een lezing geven in een kantine vindt Bas geweldig, zingen vindt Bas geweldig, als hij hier zit, heeft hij de avond van zijn leven. Dat moet toch kunnen, Wilfred? Kom op. Bas doet dat niet voor het geld, hè. Bas vindt het leuk om dat te doen.”

’Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan’


Van Hanegem had zondagavond in zijn column voor het Algemeen Dagblad geen goed woord over voor Nijhuis. "Hij doet wat hij wil, hij kent de regels ongetwijfeld, maar hij doet alsof het er allemaal niet toe doet. Als er dan iemand klaagt, dreigt hij meteen met geel. En hij geeft ook graag geel voor vasthouden, niet voor schoppen. Op dat gebied lijkt alles toegestaan."

"Het is toch te gek voor woorden dat trainers voor de wedstrijd zeggen: 'Schop er maar op los vandaag want Nijhuis fluit, dus het kan.' Dat Fortuna sprong zo vaak spelers van Feyenoord in de rug of in de zij en Bas vond het allemaal prima."

Van Hanegem denkt dat Nijhuis bewust in de belangstelling probeert te komen met zijn manier van fluiten. "Want hij verkoopt boeken, knalt van kantine naar kantine om geld te verdienen en schuift regelmatig aan in talkshows. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat het kan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mannelijk voetbal moet kunnen. Op dat vlak is de Premier League veel leuker om naar te kijken dan La Liga, waar elk klein duwtje een moordaanslag lijkt waar scheidsrechters ook altijd in trappen. Maar Nijhuis ging dit weekend te ver. Hij moet instaan voor de veiligheid van de spelers, maar gaf Fortuna een vrijgeleide om lekker los te gaan. Het was wachten op blessures, die er gelukkig niet gekomen zijn. Felle duels moeten kunnen maar er zijn regels, die zijn er vooral om spelers te beschermen.

16 april 2024 om 12:21

Het is als speler gewoon niet te begrijpen wat wel en niet kan. Ooit moest een scheidsrechter onzichtbaar zijn, maar met Bas voetbal je om zijn show heen.

Clubs moeten dit probleem zonder de KNVB oplossen, want die gaan niet helpen. Misschien kunnen alle clubs een familielid of kennis van Bas aan de selectie toevoegen?

16 april 2024 om 18:46

Laten we wel zijn, we houden wel heel erg van klagen op scheidsrechters. Verbaasd mij nog dat er mensen zijn die dat vak willen uitoefenen. Het is nooit goed. De ene fluit nooit, de ander fluit de wedstrijd dood, de ander is een thuisfluiter, de ander voelt de wedstrijd niet aan, dan heb je weer iemand kuipvrees. Zelfs tijdens Willem II - Jong AZ waren er Willem II supporters die durfden te klagen over de arbiter terwijl een 100% penalty niet werd gegeven aan AZ, ja maar we kregen wel heel makkelijk onze gele kaarten.

Het is nooit goed, het zal nooit goed zijn. Zelfs rondom de VAR zeiken we op alles wat er is. En het is verklaarbaar, vrijwel alle regels zijn interpeteerbaar binnen het voetbal en dan krijg je dat pietje wel fluit en jantje niet.

Ik heb werkelijk niemand van Feyenoord gehoord over de slaande beweging van ik dacht Timber, aan de zijlijn. Want zo objectief zijn we dan ook wel weer als het om scheidsrechters gaan.

Ik ben in ieder geval blij dat er mensen zijn die vrijwillig wekelijks pispaal zijn, of het nu bij de profs is of bij de amateurs. En hoop dat het gezeik op hen wat afneemt.

16 april 2024 om 12:56

Het is nooit mannelijke voetbal geweest bij Nijhuis. Indien men een hele harde sliding op de bal doet, dan ben ik volledig voor. Alvarez was hier een goed voorbeeld van. Echter indien men de bal mist en daarmee een doodschop geeft, dan moet er gewoon worden opgetreden. Echter valt dit bij hem vaak onder mannelijke voetbal en op.het moment dat je er iets van zegt, dan krijg je direct een kaart.

Hoe komt Christ Woerts erbij dat ie iets over het niveau van de scheidsrechter moet zeggen? Als je hem hoort praten denk je toch ook dat die gast niet goed in zijn werk kan zijn, zaagsel in zijn hoofd.

16 april 2024 om 11:53

Waarom mag jij praten dan?

Wat vooral gevaarlijk is bij deze scheidsrechter is dat de ene moment wel hard kan en dan opeens fluit hij weer voor alles.

16 april 2024 om 12:12

Dit is een voetbalforum en ik reageer op een artikel dat geplaatst wordt. Woerts begint uit zichzelf in een tv-programma te praten over iets waar hij de ballen verstand van heeft. Heb je nog meer drogredenen?

16 april 2024 om 12:16

Jij praat toch ook uit je zelf waar je zelf ook niet veel verstand van hebt?
Is het heel raar om in een praat programma te praten?

16 april 2024 om 12:53

moetnogtanken

Je komt zelf met een drogreden. Woerts zit daar bij een praatprogramma dat is gebaseerd op slap ouwehoeren over alles wat los en vast zit. Waarom moet hij dit onderwerp overslaan? Hij wordt niet geïnterviewd als expert hoor.

16 april 2024 om 12:56

In een voetbalgerelateerd tv-programma waar hij nota bene is uitgenodigd. Hij heeft meer recht van spreken dan jij op een voetbalforum.

Geldt voor ons allemaal trouwens.

Ook wel benieuwd wie dan wel recht van spreken heeft over dit onderwerp trouwens. Enkel en alleen (oud-) (top-)scheidsrechters?

16 april 2024 om 12:16

Vergeet niet te tanken!

16 april 2024 om 19:05

In dit geval maakt het niet uit wie Chris Woerts is en in hoeverre hij recht van spreken heeft. Hij heeft immers volkomen gelijk.

Er is natuurlijk een groot verschil tussen mannelijk voetbal en consequent de regels negeren en hierdoor de tegenstander een soort van vrijbrief geven. Ik ben zijn naam even kwijt, maar die donkere lange jongen centraal op het middenveld van Fortuna heeft de middag van z'n leven gehad. Die heb ik denk wel 4 geelwaaridge overtredingen zien maken, Op het einde wordt Ivanusec me toch een partij door midden geschopt en geeft meneer aan dat er niets aan de hand is.

Sowieso is de regelgeving met scheidsrechters krom. Makkelie, die toch om veel redenen de beste scheidsrechter van Nederland wordt genoemd een rode kaart trekt voor een trekje aan het oor maar de vuistslag van Bergwijn laat maar lekker doorvoetballen en stelt men dat er niets aan de hand is.

Ik ben normaal gesproken fan van de stijl van Nijhuis, maar hij was dit weekend gewoon echt slecht. Dat je veel door laat gaan is meestal goed voor het wedstrijd verloop, maar nu werd het gewoon ordinair schoppen als op de amateurvelden.

Ben het overigens wel eens met de opmerking van Gijp. Laat die man gewoon lekker zijn leven leiden naast het voetbal. Ik vind het ook wel mooi dat hij er na een slecht weekend ook gewoon gaat zitten en zichzelf laat afzeiken door Wilfred.

Het grote probleem bij Bas Nijhuis is vooral dat er geen touw aan vast te knopen is. De ene keer fluit hij een helft niet, de andere keer geeft hij kaarten en strafschoppen voor niets. Het gaat bij een pot waar Nijhuis fluit na afloop niet zelden vaker over Bas Nijhuis dan over de doelpuntenmakers.

Mannelijk voetbal is zeker niet verkeerd zo lang het binnen de regels valt. En daar gaat het weleens mis bij Nijhuis. Consequent hanteren is iets wat hij niet vaak doet (net als de meeste).

Ik vind het vrij apart dat je als speler niet weet waar je aan toe bent. Zoals hierboven gezegd wordt, een scheidsrechter hoort onzichtbaar te zijn en geen invloed te hebben op het spel. Maar zodra jij de felheid van je spel kunt afstemmen op wie er (niet) op zijn fluitje blaast als je een zaag inzet, gaat die vlieger niet meer op.

Ik snap dat niet iedereen hetzelfde kan fluiten, maar Nijhuis hanteert gewoon een totaal andere stijl dan iedere andere scheids in Nederland. Dat kan gewoon niet de bedoeling zijn.

Laten we wel wezen, Derkzen, Woerts, Snijder en noem ze maar op doen het toch allemaal voor aandacht en geld
Er zijn ook die gewoon eerlijk vertellen wat ze vinden
El Ahmadi, Kenneth Perez, Advocaat Kieft en misschien nog 1
Vd Vaart ook eerlijk en soms voegt hij hierbij, maar misschien ben ik nu bevooroordeeld enz
De rest aandacht vragers
Zou er ook maar 1 persoon op aarde geïnteresseerd zijn wat Gijp vindt? Hij mag Derkzen en Genee op zijn knieën dankbaar zijn

16 april 2024 om 22:45

Vind Blind senior ook wel goed. Affelay trouwens ook, maar zowel Gullit als Van Basten dan weer 3x niks. En da's nog zwak uitgedrukt. Kan wel lachen af en toe om Bas maar hij moet zichzelf niet te serieus gaan nemen laten we maar zeggen

Bas moet lekker z'n schnabbeltjes doen op tv en radio etc en verder bij de amateurs fluiten als ie dat zo leuk vindt. Deze man is een karikatuur geworden en daar wordt niemand in voetballand blij van.

Bas fluit zijn eigen wedstrijd met handbal regels gecombineerd met rugby. Spelers weten echt niet waar ze aan toe zijn. Momentum van de wedstrijd loopt door. (Tenminste kan me zo voorstellen dat hij de scheids is met de minste extra tijd. Of misschien wel de meeste echte blessuretijd). Maar het komt het voetbalspel vaak niet ten goede. Ik ben wel klaar met deze scheidsrechter. Als knvb zijnde niet meer gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren