Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wissel bij Marokko: ‘Hij wilde de baas spelen, maar het is geen kinderopvang'

Laatste update:

Het wereldkampioenschap voetbal staat voor de deur. In Leeuwen bespreekt Voetbalzone alle perikelen rond het toernooi met oud-voetballers en kijken ze live mee met de Oranje leeuwen en de Marokkaanse leeuwen van de Atlas. In deze voorbeschouwing schuiven twaalfvoudig international Ali Boussaboun en voormalig voetbalavonturier Jos Hooiveld aan om te vertellen over hun verwachtingen, verrassingen en favoriete opstelling van de nationale ploegen.

Bij de Leeuwen van de Atlas is sinds de aanstelling van de Marokkaans-Franse bondscoach Walid Regragui de rust teruggekeerd. De trainer won afgelopen seizoen met Wydad AC de Marokkaanse landstitel en de Afrikaanse Champions League. “Hij weet wat er gevraagd wordt in het Afrikaanse en Europese voetbal”, zegt Boussaboun over de coach die zijn eigen voetbalcarrière in Frankrijk en Spanje doorbracht. Het tijdperk van zijn voorganger Vahid Halilhodzic werd getekend door de conflicten met onder meer Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech, die daardoor maandenlang niet in actie kwamen. “Hij wilde de baas spelen, maar je moet je plek kennen als trainer. Het is geen kinderdagverblijf.”

Die mate van hiërarchie is nu bepalend volgens de oud-aanvaller van onder meer Feyenoord. “Regragui is echt een people manager, dan gaat het vanzelf lopen tussen de spelers”, vertelt hij over de coach met wie hij zelf samenspeelde bij Marokko. De voormalige rechtsback moet nu zelf kiezen tussen twee van zijn sterspelers op dezelfde positie: Noussair Mazraoui en Achraf Hakimi. “Ik zou Hakimi linksback zetten, daar heeft hij ook gespeeld bij Borussia Dortmund. Zulke spelers moeten hoe dan ook allebei spelen.” Dat Mazraoui ook op het middenveld uit de voeten kan, is volgens Boussaboun niet van toepassing. “Ze hebben genoeg middenvelders. Deze trainer speelt vanuit een sterke basis. Die verdediging moet goed staan.”

Een ander vraagstuk is de spits. In de huidige selectie is Ziyech de topscorer met zeventien goals. “Ik zet Youssef En-Nesyri in de spits. Ik hoop dat hij zijn vorm kan vinden”, meldt Boussaboun. De 25-jarige aanvalsleider van Sevilla scoorde dit seizoen slechts tweemaal in vijftien wedstrijden. Voor Marokko maakte hij veertien goals in 49 interlands. Al met al is Boussaboun positief gestemd over Marokko’s kansen in de poule. “België is niet onaantastbaar, is gebleken. Kroatië heeft veel spelers boven de dertig en moeten gaan vernieuwen. Canada ken ik niet zo, al zullen die er niet voor niets staan.”

De favoriete opstelling van Ali Boussaboun voor Marokko

Denk jij dat Marokko de groepsfase overleefd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hamdallah op het middenveld? Oei Ali.... tenzij hij een 4-4-2 bedoelt? Dan zou het nog lukken. Desondanks lijkt me een middenveld met enkel Ounahi en Amrabat te zwak.

16 november 2022 om 12:06

Als Marokko een kans wil om door te gaan moeten ze 5212 spelen. Hakimi als rechtsback met ook Mazraoui aan de andere kant is teveel van het goede in een 433. Je hebt een extra centrale verdediger nodig die dat gat gaat opvangen. Als je tegen Kroatië niet minimaal gelijkspeelt dan is het toernooi zo goed als voorbij. Als je geforceerd tegen België gaat spelen en moet winnen van hun gaat het niks worden ben ik bang. Kroatië is de finale. Voor Marokko moet het gaan gebeuren tegen die jaguars van de Balkan.

16 november 2022 om 12:12

@antonydollar

Dat dachten we ook toen we met Portugal en Spanje in de groep zaten. Echter hebben wij ons meteen laten vangen aan Iran. Laten we niet denken dat we zomaar van Canada gaan winnen.

Als we met 5 achterin gaan spelen gaan we aanvallend niets brengen vrees ik. Als hij toch zo wilt spelen, dan mag Dari tussen Saiss en Aguerd staan.

16 november 2022 om 12:33

Juist niet! Die amateur Renard speelde tegen Iran met 532 en ging switchen tegen Portugal naar 433. 99 van de 100 trainers gaan aanvallend spelen tegen Iran met 433 en tegen Portugal 532 om na een eventuele winst tegen Iran een puntje te pakken tegen Portugal. Je zag ook aan Renard dat hij na 80 minuten spelen tegen Iran dacht is wel goed zo 0-0. Wisselt vervolgens Sofyan Amrabat erin voor nog meer defensieve zekerheid en voila zoals ze zo mooi in het Frans zeggen is hij toevallig de speler die in extremis een domme overtreding maakt aan de zijkant. Indraaiende bal en hoppa eigengoal in 90+5 ! Tegen Kroatië moet je 532 spelen met dat vervelende middenveld van ze en ze proberen te frustreren met hard spel. Tegen België met die slome verdediging van ze zou ik 433 en fullpress spelen want die gasten achterin kunnen er vrij weinig van. Canada ben je kwalitatief veel beter en moet je ook 433 spelen.

16 november 2022 om 15:27

Canada schat ik ongeveer even goed als Marokko, hebben echt een veel beter team als men denkt

16 november 2022 om 15:32

Niet mee eens. Marokko 22ste op de FIFA ranking en Canada 42ste. Enige namen van Canada die goed zijn zijn : Alphonso Davies, David, Eustaqaio en Buchanan. De rest is niet bijzonder en allemaal uit de MLS.

16 november 2022 om 21:14

Marokko had in wk 2018 enorme pech. Ze speelde erg goed maar var greep nooit in. 2 penalty’s hadden ze moetenkrijgen. Waarbij ook nog die goal die portugal maakte daar kwam een overtreding vooraf aan. Spanje maakte ook een goal die vooraf al buiten de lijnen ging. Van Iran moet je gewoon winnen. Marokko domineerde maar zij wonnen met geluk door een eigen doelpunt.
Moet wel zeggen dat marokko problemen heeft met afmaken van kansen. Wk 2022 word ook moeilijk. Maar alles kan. Tis zeker niet onmogelijk om ronde door te komen. Ze bezitten kwaliteit spelers bij de wereldtop.

17 november 2022 om 00:03

Come onnnn realllllyyyy?
Op elke linie veel betere spelers. Zelfs Davies is niet beter dan Hakimi of mazraoui.
Wie van Canada is beter dan Ziyech of onze geweldige keeper? een van de beste in Laliga?

17 november 2022 om 04:40

Jullie geweldige keeper die al 22 doelpunten heeft doorgelaten ? Ziyech bankzitter van Chelsea?

17 november 2022 om 08:56

Atletico94 livescore fan. Meeste waren verdedigende fouten. Bounou is beter dan de keeper van canada en oranje bijelkaar. Lol

Ben zelf een Marokkaanse Nederlander maar wat is die Ali Boussaboun een onzinprater.. Heb veel liever El Ahmadi die zijn mening geeft dan deze gozer. Marokko gaat het superzwaar krijgen en als je zegt dat Kroatië veel 30+'ers heeft heb je geen enkele pot van Kroatië gekeken vriend! Kroatië heeft een mengelmoes met jonge hongerige spelers en een paar 30+'ers zoals Modric, knipoog Kroaat en Perisic de rest van de basis is allemaal onder de 30! Bovendien hebben ze vorig WK de finale gehaald en weten ze precies wat er gevraagd wordt op zo'n eindtoernooi. De verdediging is perfect met jongens als Gvardiol en Sosa die de verdediging een enorme glans geven. Hun middenveld is misschien wel de beste van het toernooi en ook voorin zijn ze dodelijk met Perisic en Vlasic die in topvorm is. Over België die gaan gewoon Trossard, Lukaku en KDB voorin en op het middenveld Witsel en Tielemans die in topvorm zijn. Canada ken ik minder goed maar met Alphonso Davies en Jonathan David voorin heb je enorm veel snelheid en dreiging. Ondanks dat denk ik dat Stephan Eustaqaio de gevaarlijkste speler can Canada is een Portugese Canadees die 1 van de beste spelers is de laatste maanden bij FC Porto.

16 november 2022 om 12:03

Hij blijft leuk (of niet eigenlijk): knipoog Kroaat. Nog steeds een hekel aan die gast.

16 november 2022 om 12:15

knipoog kroaat is ook geen basisspeler meer, zelfde geldt voor lovren.
ze hebben nu 2 jonge gasten die heel talentvol zijn, en in de vorm van gvardiol ook al wat ervaring.

16 november 2022 om 12:28

Volgens de meesten Kroaten en de Kroatiache media zal de defensie gaan bestaan uit : Stanisic - De knipoog Kroaat - Gavrdiol - Sosa. Aangezien Caleta Car niet is opgeroepen dus gaat het tussen hem en Lovren.

16 november 2022 om 16:07

Juranović-Šutalo-Gvardiol-Sosa word de verdediging

16 november 2022 om 20:20

Nooit dat de Kroatische bondscoach met Sutalo begint en dan ervaren jongens met WK ervaring als Lovren en Vida op de bank laat.

17 november 2022 om 19:57

@antonydollar goed verwoord. Er is geen team dat graag Kroatie tegenkomt, wat een onnozele uitspraken van Ali

“Hij wilde de baas spelen, maar je moet je plek kennen als trainer. Het is geen kinderdagverblijf.”

De trainer is volgens mij ook de baas? Net als een leidster op het kinderdagverblijf?

16 november 2022 om 12:14

De club is de baas. De trainer is de teamleider

17 november 2022 om 13:16

De leidster is dan ook niet de baas van het kinderdagverblijf maar inderdaad een teamleider. De comment van Migi in de context van de opmerking van Ali klopt echter wel gewoon.

16 november 2022 om 12:16

@Migi:Je snapt wel wat hij bedoeld, toch?Op een kinderdagverblijf heb je die strenge hiërarchie nodig vanwege overduidelijke redenen. Als voetbaltrainer moet je ook kunnen aanvoelen hoe autoritair je je opstelt, anders krijg je conflicten met je spelers.

16 november 2022 om 12:19

Ik vind profvoetballers eigenlijk best veel weghebben van kleuters.

16 november 2022 om 12:26

Coaches hebben ook veel weg van kleuters. Zeker coaches die hun selectie niet samenstellen op basis van kwaliteiten, maar op basis van hoe graag ze een speler wel of niet mogen

17 november 2022 om 12:19

@japie
Volgens mij zijn de meest succesvolle periodes van coaches te danken aan de keuze om soms een goede speler weg te doen om de groep in tact te houden?

Ferguson Keane
Pep Ibra
Klopp die bekend staat om zijn focus op mentaliteit

Spelers die zich als kleuters gedragen, sorry maar een Ronaldo, Ziyech en Ibra doen het allemaal, gooien het al snel op de reden die jij aangeeft. Maar ik ben toch de beste? Je team is niet het beste als je je niet aan de tactiek houdt die de trainer aangeeft.

Dat je het zo stelt geeft al aan hoe fucked up de huidige generatie is. Kunnen niet de mentaliteit opbrengen om naar elke trainer te luisteren, kunnen niet tegen kritiek en het ligt altijd aan iets anders. Dienstplicht zou toch wel goed zijn denk ik soms.

17 november 2022 om 19:48

Zidane stelde Ronaldo wel op en won drie keer op rij de CL dus dat is een geweldige coach. Ziyech behoedde bijna eigenhandig Twente van degradatie en was een belangrijke spil bij een Ajax wat de halve finale haalde. Ibra is in elke competitie op Spanje na kampioen geworden. Dan kan je mij niet vertellen dat deze spelers teams slechter maken of dat ze onhandelbaar zijn. Dan zal het dus deels ook aan de coaches liggen dat er een probleem ontstaat

marokko heeft een redelijk sterk team met misschien wel de beste links en rechtsback van het wk?
natuurlijk speelt hakimi niet op zijn natuurlijke plek, maar desondanks is het nog een geweldenaar. ik kan alleen cancelo bedenken die misschien het zelfde niveau is, of ietsjes beter.
een mazraoui in vorm is ook gewoon genieten geblazen. maar denk dat je niet makkelijk een land vind waarbij de back positie zo goed bezet is.

Dat is toch wel mijn grote ergernis bij veel analisten. Ze verdiepen zich niet in hetgeen ze mogen analiseren. Deze Boussboun wordt door (denk ik VZ) gevraagd om het WK te komen voorbeschouwen. Waarschijnlijk ook specifiek het Nederlands elftal en het Marokkaanse elftal (lijkt me bij hem logisch). Vervolgens heeft hij geen idee wat Canada kan, groepsgenoot van Marokko, ''al zullen die er niet voor niks staan''. En geeft hij aan dat Kroatië, met 8 30'ers in de selectie moet doorselecteren. Blijkbaar is dat het magische getal, want bij de 6 30'ers van Marokko is dit niet nodig, en bij de 10 30'ers in de selectie van België is het ook niet van belang. Heel bijzonder.

Als je Mazraoui niet op links wil zetten na de laatste oefen periode, dan vraag ik me af hoe nauw je Marokko hebt gevolgd.

16 november 2022 om 13:02

Klopt; Maz speelde tegen Chili op links en deed het inderdaad super goed. Al vraag ik me toch af moeten hij een Hakimi beter niet van plaats veranderen? Mazraoui en Ziyech op rechts hebben een goede connectie, voertaal Nederlands. En links heb je dan boufal en Hakimi, voertaal Frans. Kan ook wel lekker draaien. Wat denk je?

Marokko overleeft sowieso de groepsfase niet! Ik snap nooit de sentiment en optimisme over Marokko! Gebaseerd op gebakken lucht! Ik hoop dat ze het halen maar ik ben wel realistisch, ik ben Marokkaan.. leuk statistiekje over Marokko.. laatste 9 wk wedstrijden Marokko 1w 2g 6v.. dat zegt genoeg over Marokko, het is absoluut geen toernooiploeg

16 november 2022 om 17:25

Iedere verstandige supporter verwacht niks van Marokko, maar hoopt op een verrassing. Dat is logisch toch? Marokko kan van iedereen (op een goede dag) winnen, maar ook van iedereen verliezen. Het is maar net wat er voorbestemd is. Ik ga er ieder geval met goede hoop voor zitten (en wie weet helpt het "thuisvoordeel" een beetje)

Rare opstelling in mijn ogen. Ik verwacht dat 1 van de twee spitsen zal spelen : Hamedallah of Nessyri. Daarnaast speelt Hakimi gewoon op rechts en Mazraoui op links. Is zeer goed gegaan in de laatste twee oefenwedstrijden. Verder heel apart om de aanvoerder eruit te laten voor iemand die net komt kijken (en alles met rechts doet). De grote vraagteken zal zijn wie er op 10 en in de spits spelen. Ik denk dat die voor vertrouwd gaat met Amallah, maar zou het leuker vinden als die het aandurft met Sabiri of misschien zelfs el Khannous.

Wat een rare gozer. Heeft niks te vertellen over de tegenstander en lijkt z'n eigen elftal ook niet te kennen. Die Boussaboun is het zwakste van het zwakste als het gaat om inteligentie, maar die goals tegen PSV blijf ik leuk vinden

Marokko vs België wordt chaos in Antwerpen en Brussel.Die Boussaboun snapt er niet veel van als hij de aanvoerder Saiss al niet in de ploeg zet.Marokko heeft altijd best aardige spelers maar is zelden een team. Hopelijk is dat nu anders, ik gun ze wel een keer een succesje..

Deze man gaat verder geen analyses doen toch? Bij wedstrijden van Marokko hebben we wel iets beters. El Ahmadi, doe die maar AUB

Neen, Halilhodzic wilde discipline kweken en verantwoordelijkheidsgevoel in het team brengen. Iets wat Marokko echt nodig had. En het resultaat was er, 20 wedstrijden ofzo ongeslagen. Maar neen, het was niet genoeg. En dit ook nog: je openingsduel is tegen Kroatie. Je ex-coach is een Bosnier, was wel handig geweest om er bij te hebben. Maarja...we zullen zien nu wat ze kunnen doen tegen Kroatie en Belgie.

17 november 2022 om 06:27

Hoezo was dat handig geweest?

17 november 2022 om 11:23

Kent de voetbalcultuur aangezien hij gespeeld heeft en coach geweest in Kroatie. Gemiste kans dus.

Kroatie kan je echt niet vergelijk met Marokko ze hebben wat oudere spelers klopt maar wel met heel veel ervaring. beste speler van Kroatie speelt nog altijd basis bij de beste club van Spanje met zn 37 jaar terwijl Ziyech de bank warm houdt Bij Chelsea. daarnaast heeft Kroatie betere talenten dan Marokko.

17 november 2022 om 07:02

En wanneer Modric op de bank begint en invalt, zie je meteen het hele spel van Real veranderen in positieve zin. Die man brengt nog zo veel op die leeftijd. Ik denk zelf ook dat als Marokko echt door wil gaan, dan moeten ze de punten tegen België en Canada pakken.

17 november 2022 om 15:59

Wordt moeilijk voor Marokko. Belgie is minder de laatste jaren maar nog altijd beter dan Marokko en Canada. En ja Modric is echt een geweldige speler om te zien echt een genot om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren