Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II lijdt puntenverlies; Carlos Forbs laat totaal niks zien bij Jong Ajax

Laatste update:

Willem II is er maandagavond niet in geslaagd te winnen van Jong FC Utrecht. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam laat op achterstand, maar sleepte er toch nog een punt uit: 1-1. Tegelijkertijd verloor FC Emmen van de beloften van AZ (3-2) en was Jong Ajax, met onder meer Carlos Forbs in de gelederen, niet bij machte om veel kansen te creëren tegen FC Den Bosch (0-2).

Jong FC Utrecht - Willem II 1-1


Koploper Willem II had het maandagavond ontzettend lastig op bezoek bij Jong Utrecht. De ploeg van Peter Maes had wel veel schietkansen, maar weinig van deze mogelijkheden gingen richting het doel van de beloftenformatie uit de Domstad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De grootste kans voor Willem II was lange tijd voor centrumverdediger Raffael Behounek. De Oostenrijker kon vrij inkoppen uit een hoekschop, maar hij maakte het doelman Andreas Dithmer niet lastig genoeg. Ook Jong Utrecht zou gevaarlijk worden, maar onder meer Adrian Blake trof geen doel. Anthony Descotte deed dat in de slotfase wel: 1-0. Een flinke tik voor promotiekandidaat Willem II, maar de Tilburgers zouden niet verliezen. In de eerste minuut van de blessuretijd trok Jeredy Hilterman de stand met een kopbal gelijk: 1-1.

Jong AZ - FC Emmen 3-2


Eredivisie-degradant Emmen kent een moeilijk seizoen en ook op bezoek bij Jong AZ had de ploeg van Fred Grim het lastig. In minuut 25 kwamen de Drentenaren dan ook op achterstand. Ro-Zangelo Daal schoot namens Jong AZ fraai binnen vanaf buiten de zestien: 1-0. Voor rust stelde Emmen orde op zaken. Eerst snoepte Patrick Brouwer de bal af van de Alkmaarse doelman Sam Westerveld en schoot hij in een leeg doel binnen (1-1), alvorens Maikel Kieftenbeld met een afstandspoeier de 1-2 op het scorebord zette.

In de tweede helft kwam Jong AZ via Dave Kwakman langszij. De middenvelder schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 2-2. Na een mooie aanval over meerdere schijven zette Ernest Poku de thuisploeg voor een tweede keer op voorsprong: 3-2. Aan die stand veranderde niks meer. Voor Emmen wordt het een hels karwei om zich nog te plaatsen voor de play-offs.

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-2


Jong Ajax trad, zoals wel vaker op de maandagavond, aan met een sterk elftal, met een basisplek voor onder meer Forbs, Kian Fitz-Jim en Tristan Gooijer. Onder leiding van Hedwiges Maduro, die in het kader van zijn opleiding tot hoofdtraier eenmalig het plekje van Dave Vos innam, gingen de Amsterdamse beloften onderuit tegen laagvlieger Den Bosch.

Jong Ajax wist negentig minuten lang amper kansen te creëren, terwijl de bezoekers dat wel deden. Vijf minuten voor rust schoot Kasper Kostorz uit de rebound de 0-1 binnen. In minuut 62 verdubbelde Den Bosch de marge via diezelfde Kostorz, die fraai een verdediger en de doelman van Jong Ajax wist uit te kappen: 0-2. Forbs speelde overigens een kleurloze wedstrijd en werd in minuut 71 gewisseld.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel belangrijk puntje nog voor Willem2!

Dit seizoen is echt billenknijpen

Wat was Jong Ajax matig zeg.. ook dit was weer 90 min afzien.

Dit punt kan wel heel belangrijk zijn voor Willem II. Wordt spannend zo bovenin.

Sterk elftal als je 0-2 op je broek krijg?Ajax op alle fronten niveau 0

Ik dheb het gevoel dat dit het slechtste jong Ajax is dat ooit in de KKD gespeeld heeft. Er zit heel weinig in en ook de grotere talenten als een Vos en Rijkhof laten het zelden zien. Ik vind Fitz Jim nog de beste speler, maar die gaat het volgens mij bij Ajax ook niet redden. Het is te hopen dat er in de jeugd grotere talenten zitten, want van dit team moet je het voor de toekomst niet hebben. Damlopen er vooral bij jong AZ toch grotere talenten rond.

8 april 2024 om 22:15

Rijksoverheid vind ik ook niet zo speciaal 😉

8 april 2024 om 22:20

Die fijne auto correctie van een ipad.

Het was al een miskoop, veel
Te diep in de buidel getast voor Forbs. Wat een miskoop met alle respect als dit soort Kwaliteit rondloopt bij Manchester City dan denk ik aan de woorden van van Basten, kijk gewoon in de buurt
Die knul links voor van go ahead een wereld speler bij NEC ook weer zo een uitstekend spelende buitenspeler. Dit is echt weggegooid geld

Belangrijke punt voor Willem II, maar het zit bovenin echt nog dicht bij elkaar

Willem II komt niet meer in de problemen. Roda en Groningen laten ook de punten liggen op belangrijke momenten.

8 april 2024 om 22:45

Vind zowel Roda als Groningen er op dit moment wel iets beter in zitten dan Willem ll.

8 april 2024 om 22:52

Maar toch te weinig om ze nog in te halen. Ze misten vandaag ook belangrijke spelers

8 april 2024 om 23:01

Zou maar zo kunnen! Ze verdienen het ook wel om te promoveren. Denk dat dit puntje wel heel belangrijk kan zijn voor ze!

9 april 2024 om 07:26

Mocht Groningen winnen in Tilburg dan krijg je wel écht een bizarre ontknoping hoor..

Zoveel betalen voor een jeugdspeler als Forbs was een grote vergissing. Snap niet hoe er boven de 15 miljoen is betaald voor hem. En kan het niet eens laten zien in de KKD. Het is echt een speler die alleen maar hard kan rennen. Maar dribbelen, passen en schieten kan die niet. Tja die moet je gewoon verkopen deze zomer. Kijken of een Engelse club zo gek is om dat te betalen. Had lang vertrouwen in hem maar ook bij Jong Ajax kan hij zich niet onderscheiden.

Er zullen vast veel teams bestaan waarin Forbs tot zijn recht kan komen. Maar bij Ajax beheerst hij enkel 1 kwaliteit: rennen. Doelloos rennen. Voor de rest kan hij niks. De termen balaanname, je tegenstander passeren, dribbelen, passen en voorzetten zijn hem volledig vreemd. Hij had nog beter hardloper kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren