Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II buigt achterstand om, Helmond Sport zegeviert in harde derby

Laatste update:

Willem II heeft donderdagavond het promotieduel met Sparta Rotterdam in winst omgezet. De Tilburgers kwamen op eigen veld met 0-1 achter, maar zegevierden uiteindelijk alsnog met 2-1. Het is twintig jaar geleden dat Sparta voor het laatst een uitwedstrijd tegen Willem II won. Helmond Sport kwam tegelijkertijd eveneens tot winst. In eigen huis werd streekgenoot FC Eindhoven verslagen: 1-0.

/

Willem II - Sparta Rotterdam 2-1
De bezoekers uit Rotterdam-West ontsnapten in de beginfase. Ruud van der Rijt kwam enkele centimeters tekort om de bal in te koppen, tot grote opluchting van Nico Pellatz. Een afgrijselijke blunder van David Meul leidde de openingstreffer van Sparta in de vijftiende minuut in. Hij liet een schot van Jaime Bruinier onder zijn lichaam gaan: 0-1. In twee minuten tijd zorgde Willem II voor de ommekeer. In de 38e minuut werkte Arjen Swinkels na voorbereidend werk van Marc Höcher de 1-1 binnen.

Donny de Groot nam vijf minuten voor rust de 2-1 voor zijn rekening. Bij tijd en wijle sloegen her en der stoppen door. Höcher en Jérémy Bokila stonden elkaar tússen de lijnen naar het leven en buiten de lijnen zorgde de verzorger van Sparta, Ed van Venrooy, voor commotie. In de tweede helft waren de kansen lang schaars. Sparta kwam zelden voor het doel van Meul, terwijl de thuisploeg ook weinig risico wilde nemen. Twintig minuten voor tijd kreeg De Groot toch een enorme mogelijkheid. Zijn inzet ging tot opluchting van Pellatz net naast. In de tweede helft waren de kansen lange tijd schaars, totdat Henk Dijkhuizen het publiek weer wakker schudde met een pegel van afstand op de lat.

/

Luttele minuten later had invaller Mario Bilate pech dat zijn inzet van de lijn werd gehaald door Van der Rijt. Twee minuten later punterde diezelfde Bilate net naast. In de slotminuut kreeg Willem II nog een grote kans, maar het schot van Jens Podevijn was te slap om Pellatz te verontrusten. De return vindt zondag in Rotterdam plaats. De winnaar speelt tegen De Graafschap of FC Den Bosch voor een plek in de Eredivisie.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-0
Het ging er hard aan toe in de Brabantse derby, waar arbiter Tom van Sichem liefst tien gele kaarten moest trekken om iedereen in het gareel te houden. De enige treffer werd gemaakt door Charles Kazlauskas. Hij verschalkte Eindhoven-doelman Ruud Swinkels zeven minuten na rust met een rake kopbal uit een vrije trap van Jeffrey Altheer.

Driftig op zoek naar minstens één uitdoelpuntl zocht FC Eindhoven onophoudelijk de aanval. Het team van Erwin Koeman kwam niet verder dan combinatiespel op enkele oplevingen van Serhat Koc en Youness Mokhtar. Helmond Sport slaagde erin om FC Eindhoven tot wanhoop te drijven, tot ergenis van de scheidend trainer. Zondag volgt de return in Eindhoven. De winnaar van de tweestrijd speelt tegen VVV-Venlo of SC Cambuur voor een plek in de Eredivisie.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - Sparta Rotterdam:

Bekijk hier de samenvatting van Helmond Sport - FC Eindhoven:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ben benieuwd of Helmond ook in Eindhoven een goed resultaat kan behalen.. zou mooi zijn!

10x geel geen rood, bijzonder. Jammer dat eindhoven niet gewonnen heeft, maarja thuis nog alle kans he. Zou wel mooi zijn dan hebben we ten minste 1 stadsderby en wordt deeindovense eer een beetje hoger gehouden.

10 mei 2012 om 23:39

En is gunstiger voor Psv, als het spelers verhuurt aan Eindhoven.

Hopen dat Sparta dit nog om kan buigen, gun het de Spartanen wel om te stijden tegen Den Bosch of de Graafschap voor een plekje in de eredivisie.

Mooie foto overigens dacht eerst dat het supporters waren

Gefeliciteerd Helmond sport, al hoopte ik natuurlijk op Eindhoven. Degene die doorgaat tegen wie speelt deze dan en na hoeveel wedstrijden staan ze in de eredivisie?

10 mei 2012 om 22:21

degene die doorgaat moet tegen de winnaar van Vvv-cambuur, en wie die tweestrijd wint speelt volgend jaar in de Eredivisie

10 mei 2012 om 22:26

Oh oke zo, bedankt!

10 mei 2012 om 22:23

Als je het stuk leest staat het er geloof ik gewoon duidelijk in. Willem II of Sparta speelt tegen Den Bosch of de Graafschap, de winnaar daarvan gaat naar eredivisie. Helmond Sport of Eindhoven speelt tegen VVV of Cambuur. Winnaar daarvan ook eredivisie. Allebei nu nog een return dus zondag. Makkelijker kunnen we het niet maken !

10 mei 2012 om 22:29

Ja klopt maar had even wat beters te doen dan dit helemaal te lezen. lees:rkctwente haha

Ah jammer van Eindhoven, hoop dat ze het thuis goed kunnen maken.

het was geen hoog niveau, maar er werd volop strijd geleverd ook een harde wedstrijd maar uiteindelijk wel een verdiende overwinning van Helmond, ik zou zeggen op naar de Eredivisie!

netjes hellemond! maar het zal zoals gebruikelijk wel weer stranden. geen club die zo vaak nacompetitie haalt en het nooit redt, als helmond sport. wat gebeurt daar op die foto trouwens?

Willem II goed de achterstand omgebogen, maar op het Kasteel kan dat nog wel is fataal gaan worden, dat uitdoelpunt van Sparta.

Helmond zet een goede prestatie neer, maar in Eindhoven weet je het maar nooit, als ze echt moeten. Ik verwacht 2 leuke wedstrijden zondag daar dus in Eindhoven en Rotterdam!

Ben vanavond naar Willem2-sparta geweest, als ik me ergens aan heb geiriteerd dan is het wel aan die belachelijke scheids en grensrechter. Wat een aanfluiting die kerel, dat die Champions League mag fluiten, misselijk gewoon. En dan die verdiende penalty die we zouden moeten krijgen, maar nee, Misidjan krijgt geel omdat de scheids dacht dat het een schwalbe was, bahbah.

Wat baal ik hier toch enorm van.

Scheidsrechter bij willem2 was buitengewoon genant want de man heeft zelden een goede beslissing genomen. Ook de grensrechters deelden in de malaise.

De wedstrijd had ook nooit om 8u mogen beginnen. Veld stond bijna blank.

Slechte scheids bij Willem ii Sparta... vond het wel meevallen hoor, hij zat er aan beide kanten wel eens naast, maar het was ook absoluut geen penalty, en die gele kaart was ook zeer terecht.

10 mei 2012 om 23:53

ach die scheid was een drama hij zat er bij veel dingen naast.

11 mei 2012 om 03:48

volgens mij heb jij de wedstrijd niet gezien happy, want dit was een zuivere penalty..

on: willem II heeft vanavond 70min lang de wedstrijd volledig gecontroleerd. laten we hopen dat we dat zondag ook kunnen!

Ze waren inderdaad erg slecht, viel op dat ze de handsbal in het strafschopgebied in de eerste helft niet op tv lieten zien. Zat precies op die kant in het stadion, erg jammer. Hoop dat ze voortaan bij dit soort wedstrijden toch wel betere scheidsrechters aanstellen, je ging bijna denken dat ze voor sparta waren. Willem II heeft ervoor gevochten, jammer genoeg viel de 3-1 niet Ik denk als het niet zo hard had geregend, het een betere wedstrijd was geweest.

11 mei 2012 om 13:41

ja op somige plekken op het veld viel niet te spelen.
was bij die wedstrijd en ja het veld was echt nat

1-0 is genoeg meer zeg ik niet over deze pot ,die eigenlijk niet gespeeld had moeten worden op zo waterballetveld.

Scheids matig ja , Maar dan wel voorbijde kanten gelijk verdeelt.

Zondag zullen we het wel zien .

Eindhoven speelde goed combinatievoetbal,maar helmond heeft verdiend gewonnen op basis van de kansen. In de 1e helft moet Helmond minimaal 2x scoren,maar zondag wordt een mooie pot. Gewoon een goal maken daar en het is voorbij

Sonde dat Willem 2 de 3-1 en 4-1 niet binnen prikte. Was in iedergeval zwaar terecht geweest. De scheids was inderdaad drama, al was dat wel 2 kanten op (ietsjes in het nadeel van W2) en de eventuele penalty voor Misjidan heb ik niet goed kunnen waarnemen dus daar zal ik niet over oordelen. Willem II had uiteindelijk genoeg kansen om zelf de wedstrijd te beslissen, maar keeper Meul wilde het volgens mij graag spannend houden. Ik verwacht niet dat Streppel die man ooit nog handschoenen aan gaat trekken, echt een aanfluiting voor het keepersvak.

11 mei 2012 om 08:56

Meul keepte gisteren een dramatische pot, maar een aanfluiting voor het keepersvak wil ik het toch niet noemen. Hij zat er bij de 0-1 gruwelijk naast, en helaas heeft hij zich niet kunnen herpakken. Hij heeft zeker degelijke wedstrijden gekeept dit seizoen, en als hij niet zo nu en dan een foutje zou maken, zou hij ook niet in de Jupiler League keepen.

De gele kaart die Misidjan kreeg was volgens mij geen penalty. Niet dat het een schwalbe was, want die beslissing was belachelijk, maar volgens mij was het buiten de 16. Hoe een scheids daar geel voor kan geven begrijp ik echt niet. Verdediger maakt een tackle. Stel hij raakt de bal, dan is het inderdaad geen overtreding, maar is het dan vreemd dat je valt?

Grensrechter was helemaal volledig de weg kwijt. Volgens mij had hij water in zijn ogen gehad of zo, maar het sloeg werkelijkwaar nergens op wat die man deed. Niet specifiek in het voordeel van Sparta, het ging beide kanten op, maar die man begreep er echt helemaal niets van. Scheidsrechter deed daar vrolijk in mee. Toppunt in mijn ogen: Bokila maakt een omhaal op 30 meter van het doel, schopt een verdediger knock out, en die verdediger krijgt een vrije trap tegen wegens gevaarlijk spel. Juist ja...

Het was zeker geen strafschop voor Willem II, deed zag van Boekel toch echt goed. Wat hij alleen niet goed zag was de aanslag van Guyt op Nieuwendaal!!! Hij kreeg hiervoor geel terwijl dit donker rood had moeten zijn. Verder creerde beide ploegen weinig wat mede door het slechte veld kwam door de regen. zondag zie ik Sparta wel winnen al zal het een boeiend duel worden.

Ik zie iemand schrijven over de omhaal van Bokila op 30 meter va nhet doel. Dit was Varela en die raakte Swinkels absoluut niet. Ik kan me voorstellen dat je in het stadion een ander beeld hebt maar Swinkels maakte een belachelijke schwalbe.

En dat de verzorger van Sparta weg moest is begrijpelijk maar Streppel mocht wel blijven. Die is altijd bezig namelijk....en dan vooral die nare knipoog daarna...bah!

Dit waren betere duels dan dat de 2 eredivisieclubs hebben laten zien. Wordt nog zwaar voor de graafschap en Vvv.

Hee Zico, ik wilde daar allemaal niet over beginnen, maar het is jou dus ook opgevallen, en al die tuimelpoppetjes bij Willem ii wil ik het ook maar niet over hebben, en ik heb wel degelijk de wedstrijd gezien. en zoals ik al eerder heb gezegd, het was geen penalty maar wel een gele kaart voor een swalbe en ben ook blij dat ik niet de enige was die dat vond. maar zeg wel dat in deze wedstrijd nog geen beslissing is gevallen, hopelijk dat er zondag op een normaal veld (geef Willem ii niet de schuld hiervan) gevoetbald kan worden, en dan hoop ik dat de beste mag winnen, en als dat Willem ii is, zal ik de laatste zijn die ze niet zal feliciteren.

In Tilburg had die wedstrijd nooit om 8uur mogen beginnen. uur later was beter voor het voetbal geweest. Willem II heeft zo'n waterafvoersysteem maar door de hevige regenval 10min voor aanvang was het water nog niet weg. De scheids heeft niet eens gekeken of de bal wel kon rollen!!! belachelijk. Dit zorgde ervoor dat beide teams niet konden voetballen het eerste halfuur en de vleugelspelers het eerste uur niet. daarna werd het meer een wedstrijd die vrij gelijk op ging. Zowel willem II als sparta heeft grote hinder gehad aan dit veld waarbij beide kampen terrecht naar kunnen wijze als ze straks uitgeschakeld worden. De beslissingen van de scheids waren helemaal belachelijk waardoor de wedstrijd in de eerste helft aantal keren ontspoorde. Toen voetballen beter ging op het veld werd het qua aanslagen rustiger en werd er meer gevoetbalt. Ik denk dat degene die wint morgen doorgaat alleen heeft willem II het voordeel bij een gelijk spel. ik gok op wederom een 2-1 maar dan voro sparta en dan ben ik benieuwd hoe het in de verlenging gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren