Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wild gerucht uit Spanje: Rijkaard en Van Basten moeten Xavi opvolgen bij Barça’

Laatste update:

Joan Laporta is bij de zoektocht naar een opvolger voor Xavi uitgekomen bij Frank Rijkaard en Marco van Basten. De president van FC Barcelona zou de twee hebben benaderd voor het hoofdtrainerschap bij de Catalaanse grootmacht, zo meldt Radio Marca.

Xavi heeft vorige week aangekondigd dat hij zijn werkzaamheden als trainer van Barcelona op 30 juni van dit jaar neerlegt, wat betekent dat de Spaanse topclub op zoek moet naar een nieuwe hoofdcoach.

Volgens Radio Marca zijn Rijkaard en Van Basten in beeld om die functie in te vullen. Voor eerstgenoemde zou het een terugkeer in Catalonië betekenen, daar hij eerder als eindverantwoordelijke langs de lijn stond in Barcelona.

Rijkaard werd in het seizoen 2003/04 aangesteld als trainer bij Barcelona en nam Henk ten Cate mee als zijn assistent. Na een moeizaam begin van het seizoen eindigde de oud-middenvelder met zijn ploeg als tweede, achter Valencia.

Een jaar later wist Rijkaard Barcelona wel naar de landstitel te loodsen. Wederom een jaar later legde hij naast de Spaanse titel tevens beslag op de Champions League door Arsenal met 2-1 te verslaan in de finale. Hij evenaarde daarmee de prestatie van Johan Cruijff, die in 1992 het grootste Europese clubtoernooi won.

De prestaties van Rijkaard werden in de jaren daarna minder. Aan het einde van het seizoen 2007/08 besloot Barcelona niet langer door te gaan met Rijkaard. De Nederlander werd ontslagen en zag zijn plek worden ingenomen door Pep Guardiola.

Rijkaard en Laporta zijn geen onbekenden van elkaar. Toen de Nederlander Barcelona in 2006 aan de Champions League-zege hielp was de huidige president ook al werkzaam bij de club. Rijkaard wordt nog altijd gezien als een van de meest succesvolle Barça-trainers van de 21ste eeuw, daar hij de club weer op het juiste spoor bracht.

De 61-jarige Rijkaard wordt geroemd om het feit dat hij het beste uit Ronaldinho wist te halen en Lionel Messi liet debuteren in de hoofdmacht van Barcelona. Over Ronaldinho zei Rijkaard ooit: "Die hoef je geen aanwijzingen te geven, die moet je vooral zijn gang laten gaan."

Rijkaard is al enige tijd van het toneel verdwenen als trainer. Zijn laatste klus dateert van tien jaar geleden, toen hij aan het roer stond bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië. Verder waren er dienstverbanden bij het Nederlands elftal, Sparta Rotterdam en Galatasaray.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Classic, altijd maar die Rijkaard die overal wordt genoemd. De beste man heeft slechts 200x aangegeven niet meer terug te willen keren in de voetballerij.

31 januari 2024 om 11:50

Advocaat is ook al 500x gestopt.

31 januari 2024 om 11:53

Advocaat is ook al die 500x keer teruggekomen. Rijkaard heeft niks noemenswaardig in het voetbal gedaan sinds 2008, wat een slechte vergelijking…

31 januari 2024 om 12:15

Advocaat naar Barcelona, nou dat is een mooi idee. Primeur zomaar hier op VZ!

31 januari 2024 om 12:11

Totdat barca belt

31 januari 2024 om 12:18

Als Rijkaard iets had willen doen was ie wel bij Ajax begonnen.
Van Basten is al totaal ongeschikt gebleken als coach. Die staat liever aan de zijlijn azijn te pissen

31 januari 2024 om 12:32

Onder van Basten heb ik wel de beste groepsfase op een EK ooit gezien, tegen Italië en Frankrijk was gewoon ongelofelijk genieten. Het is dat Marco vrij eigenwijs is en slecht met de druk als trainer om kon gaan. Anders had ik het nog wel eens willen zien.

31 januari 2024 om 12:49

Haha over slecht omgaan met druk gesproken. Kan je dat fragment nog herinneren in de Kuip met gele kaart en penalty de max?

31 januari 2024 om 13:09

Marco zou een fantastische assistent trainer zijn denk ik hoor. Alleen kon niet goed met de druk als hoofdtrainer omgaan.

31 januari 2024 om 13:55

Tegen Frankrijk in 2008 zal ik ook nooit vergeten. De Fransen scoorden en Oranje scoorde kort daarna. Henry ging op knieën met zo blik van: damn, deze gasten. Lol

...maar we moeten ook niet vergeten dat Van Basten had een van de beste (Nederlandse) Elftal ooit. Ze waren gewoon perfect.

31 januari 2024 om 15:55

@ 1988 Van basten is eigenlijk net als Zidane. Ze kunnen alleen groepen trainen van wereldklasse. Het zijn people managers en geen tactische meesterbrein. Maar ondanks dat, lag het zeker wel aan Marco dat Oranje zo goed speelde. Of zie jij een Steijn of De boer hetzelfde presteren met dat selectie?

31 januari 2024 om 23:02

@Romarky, mensen lijken alleen de groepfase te herinneren. De hele weg er naar toe was Oranje onwaardig. Hij liet Oranje zo ongelooflijk slecht spelen. Het was niet om aan te zien. Verder opvallend dat grote sterren toen bedankten voor Oranje. De wedstrijden tegen Italie en Frankrijk waren geweldig, maar voor de rest was het om te janken.

31 januari 2024 om 13:22

En V Basten dan?die had toch ook helemaal geen zin meer in de stress van een baan als hoofdtrainer? Nee dan blijft Barca wel een optie 🙄. 😂 echt weer een wild dom gerucht.

Aparte keuze. Uiteraard een groots voetballer en heeft het in zijn tijd bij barca goed gedaan. Maar om dan nu hem aan te stellen na een afwezigheid van 10 jaar vind ik toch een rare keuze. Maar goed zou ook misschien wel goed kunnen uitpakken. Ik zou als ik hem was ook even goed erover nadenken om meteen na zo'n lange afwezigheid gelijk zo'n grote klus aan te nemen..

Ja want beide personen hebben meermaals aangegeven zo graag weer trainer te willen worden... Kansloos verzinsel dit. Daarnaast beide zijn ook al meer dan een decenia uit de running.

Dan was Frank de Boer, Cocu of Van Bronckhorst nog geloofwaardiger geweest

31 januari 2024 om 11:54

Waarom zou het een verzinsel zijn?
Kan best dat laporta ze benaderd heeft, vragen kan nooit kwaad.

31 januari 2024 om 12:06

Dat je uberhaupt van basten vraagt als trainer slaat al nergens op. Heeft helemaal nergens als trainer iets laten zien. En de media werkt ook graag mee zoals modricmagic ook al aangeeft. Zelfde geld voor spelers bedankt voor een nationaal elftal en toch steeds weer in verband gebracht worden. Moet toch brood op de plank komen

31 januari 2024 om 12:09

Het zou toch een hele rare keuze zijn? Ze zijn al heel lang geen trainer meer geweest o.i.d. Het voetbal is in die tijd echt wel veranderd. Het lijkt me dan best ongeloofwaardig dat dit de kandidaten zijn die bovenaan de lijst staan. In combinatie met de voorgeschiedenis van Rijkaard bij Barca is het veel waarschijnlijker dat het een verzinsel is van de media volgens mij.

31 januari 2024 om 12:16

Nergens? De beste oranje wedstrijden tegen Italië en Frankrijk gemist?

31 januari 2024 om 12:20

Ja weet je wat ook best kan? Dat Laporta hun benadert heeft om voor Barcelona te spelen. Net zo kansloos verhaal. Maar he, kan toch vragen.

31 januari 2024 om 12:20


@sb3:
Haha ik wou het net typen maar je was me voor. Ik heb in m'n 30 jaar dat ik het Nederland elftal kijk (vanaf m'n 7e) maar weinig betere wedstrijden van het Nederlands elftal gezien dat die 2 tegen Italiã« en Frankrijk. We speelden die 2 helemaal zoek met een 3-0 en 4-1 overwinning. Helaas verloren we tegen Guus in de 1/8e finale, maar poeh wat een wedstrijden waren dat zeg!

31 januari 2024 om 13:25

Klopt hij is de laatste bondscoach die iets bij Oranje heeft laten zien. De allerlaaste, na hem was het alleen maar beton voetbal.

31 januari 2024 om 14:04

Haha resultaten van bijna 16 jaar geleden bijhalen. Dat elftal was zowat als perfect. Het had weinig invloed van Sint Marco. Twee jaar later stond bijna hetzelfde elftal in de finale van een WK.

Is dit journalistiek tegenwoordig mijn hemel zeg. Dingen verkopen terwijl het pure onzin is. Dat je clicks verkoopt is prima maar dit soort dingen zijn echt beschamend. Mensen die al decennia zijn gestopt als hoofdcoach en altijd gezegd hebben nooit meer terug te keren als trainer...

Dit zou echt legendarisch zijn. En tegelijkertijd een behoorlijk gemiste kans voor Ajax, stel dat ze het gewoon nog doen ook.

31 januari 2024 om 12:09

Ik weet niet hoe vaak Rijkaard al heeft aangegeven dat hij geen trainer meer wilt zijn. Dit komt bijna elk jaar terug en hij zegt constant dat hij het niet meer wilt doen. Dit gerucht kan de prullenbak in.

31 januari 2024 om 12:30

Gemiste kans voor Ajax? Denk niet dat je er echt rouwig om moet zijn.
Rijkaard deed het leuk bij Barca met absolute sterspelers, dat is wel wat anders dan Ajax opnieuw mee opbouwen.
Van Basten heeft ook moeite zich te verplaatsen in een lager niveau.

31 januari 2024 om 13:26

Rijkaard zou het denk ik kunnen, maar Marco is alleen geschikt voor de absolute top, want hij heeft inderdaad moeite met het feit dat de meeste spelers niet zien wat hij wel ziet.

31 januari 2024 om 14:09

@FR010FRDAM
Toen Rijkaard bij Barca kwam, moest er een nieuw team worden gebouwd. Was in eerste instantie niet veel mogelijk en moesten er spelers weg.

31 januari 2024 om 16:05

Rijkaard naar Ajax? Klinkt prima, die is al wel gewend om te degraderen uit de eredivisie als trainer

Als ze alleen nog Gullit toevoegen aan het rijtje dan is het een mooi trio! Rijkaard-Gullit-Van Basten. Rijkaard uiteraard als hoofdtrainer.

31 januari 2024 om 13:14

Dan moeten ze met z'n 3n ook naar AC Milan gaan ipv Barca.

31 januari 2024 om 13:53

Yes dat is de stap hierna. Eerst even opwarmen bij Barca, waar Rijkaard eerder trainer is geweest. Gouden trio op het veld bij Milan jarenlang, moet haast wel een gouden trio zijn als trainers die elkaar aanvullen : )

Heb altijd wel waardering gehad voor Rijkaard, zou leuk zijn om hem weer bezig te zien. Maar lijkt me niet realistisch.

31 januari 2024 om 16:10

Waardering voor Rijkaard als voetballer of als trainer? Want als trainer was het toch niet echt een denderend succes? Gedegradeerd met Sparta en ook bij Galatasaray was het een mager jaartje? Bij Barca was het wel leuk, maar je zou bijna denken dat dit voornamelijk door Ten Cate kwam. Toen hij ging, was het niet veel meer.

31 januari 2024 om 23:05

Door Ten Cate? Wat heeft hij nou gepresteerd? Rijkaard heeft het geweldig gedaan bij Barca. Bij Oranje was het ook prima. De rest was matig, maar dat overkomt elke coach.

1 februari 2024 om 10:18

Ten Cate en Rijkaard kwamen samen naar Barca. Hebben samen veel succes gekend. Toen Ten Cate weg ging (op eigen benen), was het meteen ingestort. Guardiola volgde hem op. Het is op zijn hoogst opvallend toch.

En altijd zijn er weer mensen die in deze indianenverhalen trappen. V Basten en Rijkaard hebben beide al 80.000 aangegeven dat ze geen trainer meer willen zijn. Waarom doet de media dit. Laporta zou dit, Barca zou dat. En de sites plakken het maar al te graag in een leuk artikeltje vanwege de clicks.

Breng maar Mourinho terug.

31 januari 2024 om 12:22

Ja man, lekker betonvoetbal spelen en de bus parkeren met de special one. Typisch Barca-spel ook

31 januari 2024 om 12:38

Het "typisch Barca spel" is al jaaaaaren lang geleden exposed. Een keer raden door wie. Dat spel werkt al jaren niet. Tik Taka zonder Messi is alleen maar Tik...oneindig tikken.

31 januari 2024 om 12:43



Ja man ik zie het bij het meest dominante team van de laatste jaren (manchester City). Tiki-taka zonder Messi werkt prima. Dat bewijst City. En de prijzen liegen er ook niet om he?

31 januari 2024 om 13:27

Welke Tik taka speelt City lol het is een fabeltje omdat Guardiola daar zit. Bekijk eens hoevaak City van buiten de 16 scoort of via de lucht. Dit is is Barça's style.
De prijzen in Engeland zeggen ook niet veel. Daar kun je 10 prijzen per seizoen winnen ofzo.

31 januari 2024 om 13:42

City speelt echt geen tiki-taka voetbal hoor

31 januari 2024 om 13:50

Tiki Taka is gewoon een benaming voor kort combinatiespel. Het Barca van Pep overdreef dat nogal. De basis van het voetbal van City is puur gebaseerd op tiki taka. Dat zij sneller voor directie kiezen veranderd daar vrij weinig aan. Ze domineren en controleren wedstrijden, positiespel is van een absurd hoog niveau, vallen gevarieerd aan (via vleugels alsmede door het centrum), creëren talloze kansen en scoren ook bovengemiddeld.

De prijzen in Engeland zeggen juist veel omdat je veel meer concurrentie hebt.

Wat was het spel van het Barcelona met Messi nog in de gelederen dan? Want de laatste jaren was er ook allang geen sprake meer van tiki-taka.

Gelukkig heeft Rijkaard niet al 100x aangegeven niet terug te willen keren in het voetbal. Ook heeft van Basten aangegeven dat hij niet met de druk van het trainerschap om kan gaan, nou dan is Barcelona natuurlijk echt een perfecte club. Totaal geen media-aandacht en geen socios die in je nek zitten te hijgen.

31 januari 2024 om 14:07

Ja, maar dit is Barca. Als die trein komt ben je verplicht op te stappen. Soort werkkamp is het eigenlijk. Niks te willen, je hebt maar te doen.

Ofzo.

Ik juich dit echt 100% toe, Rijkaard vanwege zijn voetbalkennis, van Basten zodat wij van dat onzinnige en onkundige gezever af zijn.

Van Basten heeft in alles na zijn actieve voetballoopbaan laten zien totaal ongeschikt te zijn. Als trainer, als analyticus, met dat baantje bij de Fifa... Kan me niet voorstellen dat je dan bij hem uitkomt. Hij zegt soms ook echt de raarste dingen. Er lopen echt wel betere opties rond. Ikzelf noem bijvoorbeeld Klopp, dat zou toch wat zijn. Rijkaard kan ik meer inkomen, maar zie ik ook niet gebeuren. Het is te lang geleden dat hij nog trainer is geweest en heeft in die tussentijd ook meermaals bedankt.

31 januari 2024 om 14:15

@Poeheeej!

Dat baantje bij de FIFA heeft hij zelf ingezien dat het een wassneus is. Geeft die ook eerlijk toe.
Ik vind van Basten wel geschikt als trainer. Met de juiste mensen om hem heen, of als specifieke trainer is hij zeker van toegevoegde waarde.
Ook als analyticus zakt hij hier door het ijs.

Dit is toch een bericht voor de wandelgangen, van Basten heeft toch wel vaker dan 1x aangegegven dat hij niks meer wilt doen.

Van Basten heeft uitgebreid beschreven hoe hij psychisch volkomen onderuit ging door de enorme druk bij Ajax, AZ en Heerenveen. Volkomen logisch om dan Barca te willen trainen dan.

31 januari 2024 om 14:06

Zelfs op de foto hier kijkt hij verschrikt. De angst straalt er al vanaf bij alleen al het gerucht dat hij het zou moeten doen. Nee, Van Basten heeft zelf aangegeven dat hij door al die druk niet gemaakt is voor het trainerschap. Niks mis met ene beetje zelfkennis, je hoeft ook niet alles te kunnen. Rijkaard zelf roept ook al jaren achtereen dat hij het niet wil, en houdt dit ook al jaren zo vol.

Een dronken zwerver hoeft maar wat te roepen op straat, een journalist neemt het over en je hebt een gerucht. Volgende gerucht is dat Zidane het wel ziet zitten om coach te worden van Barcelona.

Ah, Marca met weer een onzinverhaal over Barça. Wie had dat verwacht?

Haha, Rijkaard wil niet meer. Dat geeft hij elke keer weer aan en dat houdt hij ook echt al jaren vol. Van Basten wil het ook niet, die kon uiteindelijk de druk van het trainersbestaan niet aan. Heeft hij zelf aangegeven. Dat is in de tussentijd niet veranderd. En dan lijkt me Barcalona sowieso echt een heel slecht begin als hij het weer voorzichtig wil proberen.

Ofwel, hoe kom je erop?

Haha wat een onzin. Rijkaard al lang gestopt en aangegeven niet meer terug te komen. Van Basten kon het met zijn hart niet aan om trainer te zijn bij Heerenveen. Wat denk Laporte, die twee nemen. Dit zou eigenlijk reden moeten zijn voor ontslag op staande voet dit soort ideeën

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren