Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst valt in en scoort in krankzinnig bekerduel; Alli wordt uitgefloten

Laatste update:

Besiktas heeft een krankzinnige bekerwedstrijd weten te overleven. De club uit Istanbul stond na 67 minuten met 0-2 achter tegen derdedivisionist Sanliurfspor, maar wist de wedstrijd in het slot toch nog naar zich toe te trekken: 4-2. Wout Weghorst maakte zijn eerste minuten na zijn veelbesproken WK en besliste de wedstrijd met de vierde treffer. Na een half uur ondergingen Atiba Hutchinson en Dele Alli een pijnlijke wissel. Laatstsgenoemde kreeg bij zijn aftocht een hels fluitconcert over zich heen. Cenk Tosun was met twee goals en een assist de man van de avond. Door de overwinning plaatst Besiktas zich voor de achtste finale van het Turkse bekertoernooi.

Bij de thuisploeg werden Weghorst, Hutchinson, Georges-Kévin N'Koudou en de nog afwezige Romain Saïss in het zonnetje gezet voor hun WK-deelnames. Van dat viertal startte alleen Hutchinson in de basis. Tegensander Sanliurfspor verraste vriend en vijand door in de negende minuut op voorsprong te komen. Een voorzet vanaf de rechterkant van Seyit Gazanfer kwam terecht bij Kemal Rüzgar, die de bal via een volley op fraaie wijze in de verre hoek zag belanden. Daarmee was het feest voor de ploeg uit het zuidelijk gelegen Sanliurfa nog niet voorbij. Na een kwartier spelen maakte Rüzgar zijn tweede van de avond.

Aan de linkerkant van het veld ontving Baris Gök de bal, waarna hij de zwak verdedigende Valentin Rosier voorbijging en voorgaf op Rüzgar, die dit keer met zijn linkervoet de verre hoek vond: 0-2. Besiktas-trainer Senol Günes stelde direct een nieuw plan op en dat leidde tot twee pijnlijke wissels vlak voor Hutchinson en Alli. Nadat eerstgenoemde de kant had bereikt, liep ook Alli richting de bank. De Engelsman werd bij zijn aftocht getrakteerd op een hels fluitconcert van de aanwezige supporters. Günes stuurde Gedson Fernandes en Tayyip Sanuc het veld in als hun vervangers. Voor rust leidde dat nog niet tot het gewenste effect.

Weghorst werd aan het begin van de tweede helft het veld ingestuurd en ook N'Koudou werd gebracht. De entree van de Kameroener bleek een gouden zet te zijn, daar hij amper tien minuten na zijn entree de assist op de aansluitingstreffer van Tosun op zijn naam kreeg. De spits rondde met links af, nadat N'Koudou even daarvoor een fraaie voorbereidende dribbel in huis had. Twee minuten later was Tosun wederom trefzeker. Een goede loopactie van de spits werd op waarde geschat door invaller Fernandes, waarna Tosun er niet voor koos om de ongedekte Weghorst aan te spelen, maar zelf te scoren: 2-2.

Besiktas denderde vervolgens door en vlak na de gelijkmaker stond de ploeg op voorsprong. Dit keer maakte N'Koudou zelf een treffer. De middenvelder profiteerde van slecht verdedigend werk bij de bezoekers, waarna hij het leer in de verre hoek plaatste: 3-2. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-2 via Weghorst. De spits ontving de bal van Rosier en rondde vanaf een meter of twintig knap af in de verre hoek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alli uitgefloten! Waarom begint Besiktas eigenlijk aan Alli? Lijken me genoeg spelers in de Ligue 1 ofso die super graag voor Besiktas willen spelen en ook restwaarde hebben. Besiktas betaald goed dus ze kunnen echt wel wat beters krijgen dan een Alli.

21 december 2022 om 21:16

Omdat Turkije het land is waar spelers naartoe gaan als ze het niet meer op kunnen brengen echt te presteren.

21 december 2022 om 21:43

Onzin! Turkije is gewoon aantrekkelijk voor een voetballer. Je hebt een goed salaris, goede fans en je verblijft in een veilig land. Bovendien kan je ook bij de grote 3 vaak Europees voetbal spelen en kan je je daar ook nog is in de kijker spelen bij topclubs. Als ik een technische nummer 10 ben uit (Noord) Afrika en ik speel bij Stade Brest of Montpellier dan is een stap naar Besiktas geweldig. Plus zo'n speler heeft veel meer motivatie dan een oude speler zonder restwaarde. Turkije moet gaan scouten in Frankrijk of België daar is er een hoop talent voor betaalbare bedragen waar je ook nog is in de toekomst aan kunt cashen. Zo'n Mounir Chouiar bijvoorbeeld die bij Basaksehir speelt komt ook van RC Lens voor een bescheiden bedrag en daar beleeft Basaksehir nu veel plezier aan. Zo'n jongen heeft ook nog is een islamitische achtergrond waardoor hij zich extra thuisvoelt in Turkije.

21 december 2022 om 22:00

Turkije inderdaad een topland voor spelers. Salaris wordt altijd op tijd betaald, faciliteiten zijn fenomenaal, coaches en management van de club houdt het altijd lang vol, geen fans van andere clubs die je bedreigen, gegarandeerd Europees overwinteren en afspraken worden altijd nagekomen. Lijkt me echt geweldig om daar te spelen!

21 december 2022 om 22:15

Er moet altijd iemand zijn die alle positiviteit moet omdraaien naar negativiteit.. Bizarre wereld.

21 december 2022 om 22:30

Realistische wereld zul je bedoelen.

21 december 2022 om 22:57

AmrabatGoat, het is zeker goed om positief te zijn. De realiteit is echter dat Turkse topclubs al dertig jaar dit type speler haalt. Het zijn altijd spelers als Dele. Dele is gewoon relatief vroeg op dat punt in zijn carrière gekomen. Denk aan Demba Ba, Wesley Sneijder, Felipe Melo, Wout Weghorst, Mesut Özil, Dirk Kuyt, Ryan Babel- of de broer van je accountnaam, Nordin Amrabat. Het zijn spelers die of uit de top komen en ofwel al een paar jaar het niet meer op kunnen brengen of afbouwen, of spelers die kort in een topcompetitie hebben gespeeld maar flopten en dab voor een gelijkwaardig bedrag 'maar in Turkije gaan spelen'.

Dat er dan af en toe een talentje van een Franse middenmoter een overstap maakt en rendeert, dat kan. Maar de topclubs zitten niet te scouten in Turkije voor talent. Ik denk overigens dat als Noord-Afrikaans talent toch liever je laat zien in een top-5 competitie als de Ligue 1 dan in een afbraakcompetitie als de Super Lig. In Europees verband is het al een jaar of vijftien een totale blamage voor de Turkse top en voor stabiliteit of veiligheid hoef je er ook niet aan te kloppen met de hoeveelheid inflatie, onrust en terreur in het land.

Nee, ik zou lekker bij Stade Brest blijven spelen of naar een club in de top-5 in Europa verhuizen als het alternatief Galatasaray, Fenerbahce, Kasimpasa, Trabzonspor of Besiktas was. Ze zijn gewoon bereid disproportioneel uit te betalen voor heel gemiddeld talent. Daarom zit er ook geen groei in het aanzien of de prestaties van dergelijke clubs.

22 december 2022 om 00:57

@jaap ja bij gevestigde clubs word je gewoon op tijd betaald, ja de faciliteiten zijn prima, beter dan bij de kleine eredivisie clubs, fans bedreigen spelers niet, waar haal je dat in hemelsnaam vandaan? Wat bereft Europees overwinteren, van de 5 Turkse clubs die naar Europa zijn gegaan hebben 4 zich weten te overwinteren, en dan hebben Besiktas en Galatasaray nog niet eens een ticket kunnen veroveren (2/3 grootste clubs). Stel je voor dat de Eredivisie zonder 2 van de trio Ajax Psv en Feyenoord Europa in gaat, word waarschijnlijk leedvermaak.

22 december 2022 om 01:21

@FBSK

Ja, het scheelt natuurlijk dit seizoen en het vorige nu de Conference League er is en Turkije meer tickets heeft vanwege hun lage klassering en uitschakeling in voorrondes. Van de Nederlandse ploegen zijn er ook 4/5 aan het overwinteren.

Als je het al bij Besiktas niet weet te redden tegen een tweede divisionist waarin je maar 28 minuten weet te spelen dan ben ik bang dat hij over een paar jaar zal gaan voetballen in de League Two als het meezit. Jammer, voetballen kon hij heerlijk in zijn begin jaren bij Tottenham maar nu lijkt het als een nachtkaars uit te gaan.

Hoop dat Wout nog een stap kan maken naar de subtop in Engeland bijvoorbeeld. Kunnen we goed gebruiken bij NL

21 december 2022 om 21:19

Hij staat toch al bij burnley onder contract ;p

21 december 2022 om 21:31

Haha dat is ook zo, vergeten dat hij op huurbasis naar Besiktas is vertrokken!

21 december 2022 om 21:33

Besiktas heeft koopoptie

Echt onvoorstelbaar dat de WK-gangers geen vakantie krijgen. Zo belangenvereniging als Fifpro stelt ook niks voor

21 december 2022 om 21:49

Beetje overdreven zeg. Ze hebben welgeteld 5 wedstrijden (nederlandse) in 3 weken ofzo dus ze hebben ongetwijfeld genoeg rust aangezien het ook gewoon niet eens de helft van het seizoen is. Meestal krijgen de spelers pas na het wk in de zomer vakantie dan is het een ander verhaal maar nu hebben ze minder wedstrijden midden seizoen gespeeld dan ze normaal zoude spelen.

Hoop dat Koeman Woutje voorlopig gewoon basis zet. Die kan de boel nog een beetje opstoken. Memphis mist het vuur, misschien kan even banken iets losmaken bij hem. Beetje slappe hap de laatste tijd.

Wel sportief van die verdedigers om Weghorst wat ruimte te geven, om de frustratie van het niet verkregen handje van Messi eruit te schieten.

Urfaspor heerlijk gespeeld. Jammer genoeg ging het in 1x mis. Er zit veel potentie in t team van urfa en ik was echt positief verrast door het aanvallende voetbal. Urfa speelt al jaren bagger maar dit lijkt toch een “succes” jaar te zijn. Ben erg benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren