Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Weghorst schittert en evenaart Haaland; Dortmund en Schalke verliezen

Laatste update:

Wout Weghorst heeft ook zaterdag weer zijn waarde voor VfL Wolfsburg getoond. De aanvaller was in het uitduel met FC Augsburg (0-2) goed voor een doelpunt en een assist en zodoende blijft Wolfsburg de nummer drie van de Bundesliga. RB Leipzig won tegelijkertijd bij Schalke 04 (0-3) en heeft drie punten meer dan die Wölfe en zeven minder dan koploper Bayern München. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz staat vierde na een 5-2 zege op VfB Stuttgart, terwijl het wisselvallige Borussia Dortmund zich twee plaatsen lager bevindt na een 2-1 nederlaag bij SC Freiburg.

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 0-2
Het team van Oliver Glasner was in de eerste helft beduidend meer aan de bal, maar voor veel gevaar kon het bezoek niet zorgen. Enkele minuten voor de pauze ontbrak het aan organisatie bij FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, en daar profiteerden die Wölfe onmiddellijk van. Na een goede tegenaanval bezorgde Yannick Gerhardt de bal bij Weghorst, die het leer heerlijk over doelman Rafal Gikiewicz stifte: 0-1. Het was voor de Nederlander alweer zijn veertiende van het seizoen en zodoende staat hij gedeeld derde op de topscorerlijst, met evenveel goals als Erling Braut Haaland.

Weghorst had na bijna een uur spelen ook een aandeel in de 0-2. Hij stuitte eerst van dichtbij op Gikiewicz, waarna de aanval doorging en zijn tweede poging op doel van een mislukt schot in een perfecte voorzet voor Ridle Baku veranderde. Dat was ook de eindstand, daar Gikiewicz niet veel later een schot van Weghorst pareerde en een doelpunt van Maximilian Arnold wegens buitenspel werd afgekeurd.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 5-2
Het team van Bosz ging met een dubbele voorsprong de rust in en dat was verdiend te noemen. Niet alleen kwam Bayer, met Timothy Fosu-Mensah en Daley Sinkgraven in de basis, telkenmale in het strafschopgebied, ook stapelden de kansen zich op. Met een ruststand van 2-0 mocht Stuttgart zich dan ook gelukkig prijzen, al was men dankzij Silas Wamangituka tot tweemaal toe gevaarlijk in de counter. Na achttien minuten spelen opende Kerem Demirbay uit een rebound de score, na een halve redding van Gregor Kobel op een schot van Moussa Diaby. Na een half uur spelen was het opnieuw Demirbay die op aangeven van Leon Bailey de bal door de benen van Kobel mikte.

Het merendeel van de treffers viel zodoende in een aantrekkelijke tweede helft. Sasa Kalajdzic maakte na vijf minuten weliswaar de aansluitingstreffer, maar Bayer was daar niet van onder de indruk. Na een snelle counter via Bailey en de scorende Diaby verscheen enkele minuten later al de 3-1 op het scorebord en ook de 4-1 volgde na een goede tegenaanval. Na voorbereidend werk van Bailey, Patrik Schick en Diaby kopte Florian Wirtz de bal binnen. Het tweede doelpunt van Stuttgart kwam weer voor rekening van Kalajdzic, maar dat was niet het laatste wapenfeit. Een rake inzet van invaller en debutant Demiray Gray betekende de eindstand in Leverkusen: 5-2. Jeremie Frimpong viel een kwartier voor tijd in.

Schalke 04 - RB Leipzig 0-3
Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar ontbrak vanwege kuitklachten en Shkodran Mustafi zijn debuut maakte, beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. Leipzig, dat aantrad zonder de geblesseerde Justin Kluivert, had daardoor het initiatief, maar wist zelf ook niet al te veel te creëren. Dani Olmo zag in de openingsfase een schot vanaf de rand van de zestien overgetikt worden door Ralf Fährmann. Leipzig wist in blessuretijd van de eerste helft te scoren, toen Nordi Mukiele raak kopte uit een hoekschop van Christopher Nkunku: 0-1.

Ook na rust bleek Leipzig de bovenliggende partij. Nkunku mikte vanaf de rand van de zestien nog voorbij de verre hoek, maar in de 73ste minuut viel te beslissing. Angeliño dook vrij op in de zestien en besloot de bal slim breed te leggen, zodat Marcel Sabitzer in alle rust de linkerhoek uit kon zoeken: 0-2. Het werd nog mooier voor Leipzig, toen Willi Orbán drie minuten voor tijd uit een hoekschop van Angeliño binnenkopte.

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2-1
Het waren de bezoekers die de overhand hadden in de eerste helft, al werd het veldoverwicht niet tot uiting gebracht op het scorebord. Nog voor het verstrijken van de vijfde speelminuut hoopte Emre Can zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot van buiten het zestienmetergebied spatte uiteen op de lat. Ook Erling Braut Haaland deed een duit in het zakje; ditmaal voorkwam doelman Florian Müller een tegentreffer. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de tweede helft pas opengebroken.

Enkele minuten na rust zette Jeong Woo-yeong, op aangeven van Vincenzo Grifo, Freiburg verrassend op voorsprong: 1-0. Nog geen drie minuten na de openingstreffer kreeg Borussia een nieuwe mokerslag te verwerken. Jonathan Schmid nam vanaf de hoek van de zestien het vijandige doel onder vuur. Doelman Marwin Hitz kon het schot van ver zien aankomen, maar desondanks moest hij het antwoord schuldig blijven op de inzet: 2-0. Die Borussen kwamen een kwartier voor tijd nog wel met een tegenstoot, maar een nederlaag kon niet meer voorkomen worden. Na een snelle omschakeling gaf Haaland de bal aan Youssoufa Moukoko, die van dichtbij de 2-1 eindstand op het scorebord zette.

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin 1-0
Beide teams keken de kat uit de boom in het openingskwart van de wedstrijd, maar in 22ste speelminuut werd de ban gebroken. Scheidsrechter Sascha Stegemann wees overtuigend naar de stip toen Nico Schlotterbeck op de voet ging staan van Karim Onisiwo. Moussa Niakhaté nam zijn verantwoordelijkheid en zette Mainz vanaf elf meter op voorsprong: 1-0. Union Berlin ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toen Schlotterbeck tien minuten na rust zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg, vervloog de hoop op een goed resultaat.

Uiteindelijk werd de zege over de streep getrokken door de thuisploeg, die met Jeremiah St. Juste in de basis aan de aftrap stond. Jean-Paul Boëtius bleef op de bank, terwijl Sheraldo Becker bij de bezoekers door blessureleed ontbrak. Mainz blijft ondanks de zege steken op de zeventiende plek van de ranglijst; Union bezet de negende positie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dortmund.. de grootste chokers ever... en Weghorst in Oranje please! Dat verdient die gewoon.

6 februari 2021 om 17:30

Waar choken ze nu nog voor dan? Waren voor deze wedstrijd al uitgeschakeld in de titelstrijd haha

6 februari 2021 om 17:55

Nou ... CL plaatsing komt zo ook in gevaar (en daarmee ook heel wat centjes).

Het is éã©n groot drama dat 'voetbal' van Dortmund: Brandt, Reus en Reyna voorop. Ja, als het loopt zijn zij die goede jongens, maar als het niet loopt weigeren ze ook maar wat inzet te tonen. De gehele selectiesamenstelling op basis van mentaliteit is éã©n groot drama. Het zegt alweer genoeg dat FC Bayern echt op hun dooie gemakje kampioen gaan worden terwijl zij absoluut niet in goeie doen zijn. Edit: Knappe goal trouwens van Moukoko hoor, uit bij Union rost hij er een met links binnen en nu een met rechts.

Weghorst vanaf nu in de spits bij Oranje.

6 februari 2021 om 20:56

Dat is natuurlijk niet realistisch met ‘s werelds beste kopper aller tijden Luuk de Jong. Weghorst heeft gewoon het ongeluk dat er een ongekend hoog niveau staat in de spits bij Oranje.

6 februari 2021 om 21:20

Luuk de Jong speel je er inderdaad nooit uit. De allerbeste kopper van Europa!!! Weghorst is slechts een harde werker die er niks van kan. Nee, Luuk de Jong, dat is een echte topper! Nooit wat gepresteerd buiten Nederland maar absoluut beter dan die pummel die met Haaland en Lewandowski strijd om de topscorerstitel van Duitsland.

Tsja, Weghorst laat zien dat hij overal naar het niveau toegroeit en is gewoon al twee seizoenen een topschutter in de BL. Die maakt echt nog wel een toptransfer naar een Europese subtopper. En meteen de kans geven als vaste 9 in Oranje.

Heeft slechts 14 x gescoord in de Bundesliga en zo'n stiftje kan Luuk ook veel beter. Toch Frank?

6 februari 2021 om 20:57

Doe even niet zo cynisch, Luuk de Jong is wel de aller aller beste kopper aller tijden. Weghorst heeft gewoon echt pech, want er hebben nog nooit zulke giganten in de spits gestaan bij het Nederlands elftal.

Volledig eens met de andere reacties: We kunnen niet meer om Weghorst heen. Moet in ieder geval mee deze zomer!

6 februari 2021 om 18:25

daar komt FdB sowieso niet meer onderuit. de beste presterende Nederlandse spelers moeten gewoon minimaal bij de selectie zitten dus als je een Weghorst, Noa Lang en Botman nu niet selecteert dan maak je jezelf volstrekt ongeloofwaardig als bondscoach

6 februari 2021 om 20:28

Japie, Botman gaat toch niet spelen bij NL, die kan je beter bij 1 van de Jong teams mee laten doen. Zelfs De Vrij krijgt nauwelijks speeltijd bij Oranje en die staat vooralsnog een treetje hoger dan Botman. Wat Hangover ook al aangeeft heeft Lang forse concurrentie op links. Je kan niet starten met Weghorst in de punt EN Lang op links, dus die kan imo ook beter vlieguren maken bij Jong. Linksbuiten: Bergwijn, Depay - Spits: Weghorst, Malen - Rechtsbuiten: Berghuis, Stengs(/ihattaren) Of je moet Lang op rechts uitproberen, want daar is de concurrentie wat minder.

Een groot gedeelte van Schalke tegen Leipzig gekeken vandaag, werd wel pijnlijk duidelijk waarom ze onderaan staan, Leverkussen weet gelukkig weer eens wat winnen is ,jammer dat ze de afgelopen weken zoveel punten hebben laten liggen.

ik ben het vaak eens met Johan Derksen. zijn meningen zijn vaak ongezout,hard en zonder uitzonderingen, maar als je beetje tussen zijn harde woorden luister maakt hij alijd erg goede punten, alleen waar ik het gewoon niet mee eens ben, is zijn standpunt over Woutje Weghorst. dat is gewoon een goede spits. ik vind het geen spits dat er bij elke amateurclub rondloopt zoals Derksen beaamt. anders stond de voetbalwereld bol van veelscorende spitsen toch? kijk, Wout heeft iets niet wat andere (moderne) veelscorende spitsen wel hebben;flair, extreme snelheid of trucjes. het ziet er niet mooi uit bij hem, iets wat houterig, log.. maar hij scoort wel altjd. en dat is waar een spits op afgerekend en geprezen moet worden: doelpunten. het is gewoon een goed klassieke nummer 9. ik hou ervan. no-nonsens type spits

6 februari 2021 om 18:38

Niet enkel no-nonsens maar ook werkend als Dirkie Kuyt en kan vervelend zijn als Toivonen. Wel op een minder achterbakse manier, meer in your face. Zou oprecht geweldig passen in het Nederlands elftal, een aanjager voorin. Zou ongelofelijk zijn als hij niet meegaat, sterker nog, basis staat.

6 februari 2021 om 21:22

Ik zie hem anders vaak genoeg geweldige doelpunten scoren. Duikkopballen en stiftjes vind ik wel mooi hoor.

Zolang Malen, Boadu, Brobby, Zirkzee nog niet goed genoeg zijn is Weghorst toch by far onze beste spits met daarachter De Jong als sub.
Depay op links en Bergwijn op rechts. Geen wereld aanval maar echt een meer dan prima niveau. Met Gravenberg(vind ik), de jong en Wijnaldum heb je dan ook een heel compleet middenveld en dan achterin Malacia/Wijndal vind ik de twee beste linksbacks en De Ligt en Van Dijk centraal en dan Dumfries of Geertruida als RB en Bijlow (mits fit en in vorm) dan heb je een mooie combi van talent en top niveau.

Wellicht vinden mensen me bevooroordeeld als Feyenoord maar onze verdediging is op Spajic na gewoon de beste van Nederland. Dus ik vind het zelf niet raar om ze te kiezen

6 februari 2021 om 18:19

Ik zou voor het EK Malen en Memphis voor links selecteren, Weghorst en Luuk voor de spits en Berghuis en Bergwijn voor de rechts. Promes en Babel hebben er niks te zoeken, Babel heeft uberhaupt nooit eindronde ervaring als basisspeler meegemaakt. Het zijn 6 spelers die bijna alles spelen bij hun clubs (Luuk de laatste tijd niet meer, maar wel ideale pinchhitter) en aardig in vorm zijn. Overige opties als bijv Gakpo en El Ghazi maar de kans geven na het EK.

Niet het een of ander, maar is Weghorst inmiddels niet toe aan een vervolg stap? Hij doet dit toch al even een paar seizoenen zo, zoeken ze bij Arsenal niet een echte afmaker? Zal ze goed doen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren