Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Walgelijke actie’ bij HSV - Hannover 96 maakt de tongen los in Duitsland

Laatste update:

Het duel in de 2. Bundesliga tussen Hamburger SV en Hannover 96 (3-4) heeft vrijdagavond tot het nodige tumult geleid. Niet alleen het scoreverloop was spectaculair, ook buiten de lijnen gebeurde er genoeg. In Duitsland walgen ze van een spandoek in het gastenvak.

HSV had zich met een overwinning op Hannover steviger op de tweede plek kunnen nestelen, maar moest diep in blessuretijd een nederlaag slikken. Indien Holstein Kiel en Greuther Furth zaterdag winnen, zakt de gevallen topclub af naar de vierde plek op de ranglijst.

Het spanddoek van de Hannover-fans, gericht aan CEO Martin Kind.

Na afloop werd er echter niet alleen gesproken over het spelverloop. Op verschillende velden in Duitsland werd vrijdag geprotesteerd tegen de miljardendeal die de Duitse Voetballiga probeert af te sluiten met een externe investeerder.

Er werden onder meer tennisballen op het veld gegooid bij Borussia Dortmund - SC Freiburg. Bij HSV - Hannover hingen fans van de thuisclub hangsloten aan het doel, welke moesten worden kapotgezaagd.

De fans van Hannover gingen nog een stap verder door het hoofd van CEO Martin Kind af te beelden met een schietvizier. Spelers en trainers moesten eraan te pas komen om de emoties in het uitvak weg te nemen.

Toen bleek dat dat geen effect sorteerde, besloot de scheidsrechter het duel te staken. Uiteindelijk werd er 22 (!) minuten blessuretijd bijgetrokken. Hannover trok 2 uur en 40 minuten na de aftrap aan het langste eind.

'Duidelijke doodsbedreiging'


"De walgelijke poster van de Hannover-‘fans’ is geen protest tegen kwaadaardige DFL-investeerders", schrijft BILD. "Met de vrijheid van meningsuiting heeft dit niets meer te maken. Dit gaat veel verder dan Gaga-acties zoals het gooien van tennisballen."

"Dit is een duidelijke doodsbedreiging en moet juridisch als zodanig worden behandeld", gaat de veroordeling verder. "Iedereen die had gehoopt dat we dergelijke ontsporingen in de stadions niet meer zouden meemaken na de vizieraanvallen op Dietmar Hopp (in 2020, red.), kwam helaas bedrogen uit."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Walgelijk gaat mij hierin wat ver. Het lijkt me wel onnodig om dit op de man te spelen, richt je gewoon op de bond. In mijn optiek moet je dit zien op hetzelfde level als een cartoonist die wellicht net over de grens gaat. Het wordt erger als supporters deze man gaan opzoeken, maar dat is niet het geval.

10 februari 2024 om 13:23

Ik denk dat de term ‘walgelijk’ wel goed gekozen is. Niets meer en niets minder. Net zoals bepaalde cartoons gewoon ‘walgelijk’ zijn. De vraag is dan eerder wat een rechter zou zeggen. Waarschijnlijk zouden veel cartoons die veel mensen ‘walgelijk’ vinden nog steeds mogen van de rechter. Ik denk alleen dat de clubs vaak een strenger beleid hebben qua ethiek en dat zij dit spandoek niet hadden toegestaan als ze dit vooraf hadden kunnen voorkomen.

10 februari 2024 om 13:44

Vrijheid van meningsuiting is een belangrijk goed. Dit mogen we nooit op het spel zetten, zelfs niet als het op de grens is of er overgaat. Er zijn al duizenden van dit soort doeken gemaakt er is nog geen enkele fysieke dreiging geweest. Het feit dat het altijd besproken wordt wanneer het extremisme bereikt wordt maar daarvoor genegeerd wordt zegt al genoeg hoe belangrijk dit is. 2 weken geleden was de protest van HSV supporters al, hoor je amper tot niks over. Toen was het nog te beschaafd. We leven niet in een samenleving dat je mening relevant is als je het lief vraagt.

10 februari 2024 om 13:58

Oproepen tot geweld mag niet. Vrijheid van meningsuiting is niet ongelimiteerd. Gelukkig maar.

10 februari 2024 om 14:25

Strandje Larse verwoord het hieronder onder. Hij/zij legt een mogelijke oorzaak uit van dit soort gedrag. Naar oorzaken kijken is beter dan makkelijk maar wat roepen hoe schandalig iets is wat we allemaal al weten en beter dan symptoombestrijding zoals ff wat hardere straffen geven.

10 februari 2024 om 14:47

@adodenhaag: ik snap je vergelijking met cartoons niet helemaal,aangezien het hier toch gaat om het afbeelden van een echt bestaand mens die volgens de afbeelding doodgeschoten mag worden. Dat is best wel walgelijk en op geen enkele manier te vergelijken met cartoons over niet bestaande mensen/figuren.

10 februari 2024 om 15:33

@ Migi, Klopt, maar wellicht moet je eens afvragen waarom iets zo ver gaat tegenwoordig. De grote mensen massa wordt al heel lang genegeerd. De anti geld discussie loopt al bijna 30 jaar he. Als een normaal gesprek geen effect meer heeft, wat wil je dan? Je ziet het bij de boeren, je ziet het bij de klimaat demonstranten, je ziet het overal om je heen. Je kan dan wel zeggen dit is de grens, maar waar ligt de grens als het gaat om hebzucht en macht? Want dat is wat er hier in het voetbal gebeurt. Mensen worden multimiljonair/miljardair, terwijl het voor de normale burger amper nog betaalbaar is om naar voetbal te gaan of uberhaupt iets te doen.

10 februari 2024 om 17:58

De boeren zijn wel een geinig voorbeeld. Dat hele boerengezeik komt door die eeuwige lobby van agro miljarden om geen maatregelen te treffen waardoor het nu te laat is om het stapsgewijs te doen. Mensen laten zich over het algemeen, vooral in groepen, door anderen ophitsen. Juist daarom is aanzetten tot geweld verboden.Ik ben zeer kritisch op het almeer extremere kapitalisme, maar dat verandert niets aam het feit dat een voorzitter met een schietschijf erop fout is en dat onbeperkte vvmu niet bestaat.

Mooie voetbalcultuur in Duitsland hè, enorme uitsuppprt altijd bij enorm veel clubs.

Tsjah, dit krijg je als er nooit naar de massa geluisterd wordt. Al jaren is er sowieso al protest over het feit dat de Champions League een miljarden elite toernooi is geworden, het draait alleen nog maar om pak en beet 20 clubs in Europa en de gehele spanning is al jaren weg. Verschillen worden al jaren groter en waar je vroeger nog had dat een Rode Ster Belgrado met jongens uit de regio wat kon betekenen, spelen we nu met miljarden selecties tegen amper honderd miljoen selecties, meersten zelfs dik er onder. Clubs die weinig tot niks betekenen, denk aan een Hoffenheim met gepompt geld, is meer waard dan de traditieclubs met miljoenen fans wereldwijd. Als normale burger doe je er gewoon niet toe. Dat zie je in sport, maar ook in politiek en je dagelijkse leven. In Nederland is er duidelijk geschreeuwd tijdens de verkiezingen en toch moeten er wetten doorgedrukt worden wat de simpele gewone man niet wilt. Dat is met voetbal net zo. Niemand in Europa zit te wachten op de Super League, maar goed in het midden oosten, Amerika en Azie zitten ze er wel op te wachten en daar zit het geld. Fan zijn van een club betekent steeds minder, je kan beter een TV supporter zijn. We doen alles om stadions zo leeg mogelijk te krijgen, we negeren het belang van streek duels, we hebben regels waar vele clubs geeneens aan kunnen voldoen. Supporters staan vaak in kwaad daglicht. Maar de volgende generatie zal gaan beseffen waar er strijd om gemaakt wordt.

10 februari 2024 om 13:51

Ik kijk uit naar de dag dat de Super League er komt.

De volgende generatie gaat juist helemaal niet beseffen waar er een strijd om is gemaakt. Die lachen erom. Kijk maar naar clubs Manchester City en PSG etc. Het zijn juist die jonge jochies die ermee opgroeien en het is de oudere generatie die ervan walgt.

10 februari 2024 om 15:05

Klopt er zijn mensen die het leuk vinden om een emotioeloze wedstrijd mee te maken, waar de fans amper naar uitkijken alleen maar omdat Haaland tegen Vinicius Jr speelt. Dat mag, maar het gevoel dat ik hier boven omschrijf is wel het gevoel van bijna alle supportersgroepen. Ook die van de grotere clubs

10 februari 2024 om 15:27

@strandje larse, Ik zie graag een super league maar ik denk wel dat het nu nog te vroeg is. Juist omdat jullie nog ruim in de meerderheid zijn, daarom reageerde ik ook alleen op de laatste zin over de volgende generatie. Daar ben ik het namelijk echt helemaal niet mee eens. De weerstand tegen een super league zal met de generatie kleiner worden, net zoals wat er met clubs als Manchester City, Chelsea is gebeurd. De rest van je argumenten hecht ik persoonlijk ook geen waarde aan maar ik weet dat velen van mijn generatie en zeker ouder het wel nog zo zien.

10 februari 2024 om 15:39

Klopt dat het vroeg of laat door iedereen normaal gevonden wordt. Maar dat is omdat wij mensen heel makkelijk in slaap sussen. Denk aan de weerstand tegen mobieltjes. Het is nog geen 20 jaar geleden dat mensen het als obstakel zagen. Nu is 99% van de bevolking een telefoon zombie. En die kant gaan we steeds meer op. En ja als je niet beter weet, zal het je ook minder boeien. Maar ik heb de jaren 70 en 80 niet meegemaakt, maar als ik die beelden qua voetbal bijvoorbeeld terug zie, zie ik toch echt veel meer belevenis. En nee ben geen romanticus, ik zie ook dat er genoeg fout gaat en tuig mag van mij kei hard aangepakt worden. Maar het is jammer. Niet voor niets ook dat depressie onder jongeren kei hard is toegenomen. Kan je van wegkijken, maar het zijn feiten

10 februari 2024 om 15:54

@strandje larse, als ik dit stuk lees, dan geef je eigenlijk ook aan dat de volgende generatie niet beter zal weten en het genormaliseerd zal worden. Dat was precies mijn punt. Dat de boomer generatie steeds loopt te zeiken over de jeugd en hun telefoons, zorgt er niet voor dat de jeugd er anders over gaat denken. Zo is het precies met voetbal ook. Net zoals die gekleurde voetbalschoenen trouwens.

Oude beelden, geven in mijn ogen niet het complete plaatje. Het grote deel van wat je ziet, dat was het beste. Net zoals muziek en films, de lachwekkende troep, daar denkt over een paar jaar niemand meer aan. Het beste wel en.daar wordt steeds aan gerefereerd.

Ik weet niet welke richting je op wil met een stijging van depressies onder jongeren maar dat heeft lijkt mij zeer weinig met voetbal en hun geld te maken. Minder taboe om je hierover uit te spreken, druk om studie in een keer te behalen (studiefinanciering wijziging), armoede door stijgende gasprijzen woningtekort, corona maatregelen lijken mij een paar stukken logischere oorzaken

10 februari 2024 om 17:51

Welke kant ik op ga is volgens mij duidelijk, dat er steeds meer mensen achter gelaten worden omdat niemand ze wilt horen.

Ik geef je gelijk dat er mensen zijn zoals jij die het allemaal wel prima vinden, er is altijd een groep die het een vind en een groep dat het ander vind. Echter de grote massa wilt vaak wel ongeveer hetzelfde. Als we het puur ontopic houden. Deze discussie speelt al sinds intrede van de Champions League en afschappen Europa Cup. Het zijn juist de jongeren die hier tegen afzetten. Meeste mensen in uitvakken zijn onder de 30, vaak zelfs groepen tieners en begin twintigers. Zij delen gewoon dezelfde mening, als de mensen die daar 30 jaar geleden stonden. Dus ja je hebt altijd een gros dat meegaat, wellicht inderdaad zoals in mijn mobiel voorbeeld een grotere massa. Maar de mensen die passie ervoor hebben, de stadions in gaan, het land door reizen, Europa in gaan, die zullen niet veranderen.

En dan stel ik je 1 simpele vraag. Hoe leuk vond je het tijdens corona echt, het voetbal? Het is niet voor niets dat ze fake supportersgeluid moesten toevoegen om de kijker te blijven triggeren. Dit is wat je weggooid.

10 februari 2024 om 18:04

Er worden tegenwoordig toch een stuk minder mensen achter gelaten. We worden juist steeds inclusiever. Dat wil niet zeggen dat er niet ook een grote elite is, maar dat er zoveel mensen niet gehoord worden tov vroeger valt heel erg mee. Rechten van mensen zijn in de 21e eeuw veel gelijker dan de eeuwen ervoor.

10 februari 2024 om 18:26

Puur uit nieuwsgierigheid: waarom kijk he er zo naar uit? Wat maakt het voor jou zo interessant?

10 februari 2024 om 21:19

@strandje larse, Je spreekt jezelf tegen, er worden steeds meer mensen achtergelaten maar het gros gaat met de stroom mee? Als je dan weer terugkomt op de mobiel is, er zijn steeds minder mensen die er nog zo over denken maar degene die er zo over denken, die worden wel steeds meer achtergelaten maar die groep wordt juist steeds kleiner en zo is dat met bijna alle veranderingen. Dat er altijd een zeer fanatieke groep zal blijven, jong en oud, daar ben ik het dan weer helemaal met je eens.

Corona was shit, om allerlei verschillende redenen. Voetballers die continu wedstrijden misten omdat men zo nodig 5 keer per week moest testen. Daarnaast bezoek ik zelf ook weleens een stadion, dat kon ook niet. Maar goed, met deze vraag wil je natuurlijk het over de supporters hebben. Je legt nu alleen een voorbeeld van helemaal geen supporters tegenover geen tot weinig uitsupporters en dat vind ik wel wat anders. Overigens zou ik er niet eens zo zeker van zijn dat de sfeer en belevenis die je graag ziet, zou verdwijnen. Als ik kijk naar beelden van Euroleague in het basketball (voornamelijk beelden om te zien wat de fuck die supporters doen, want Europese regels zijn te gaar), dan zie ik een zelfde soort sfeer als in het voetbal waar jij waarschijnlijk op doelt.

@bolso, ik kijk graag naar topvoetballers, liefst zoveel mogelijk tegelijk. Vind het echt vervelend dat mijn favoriete spelers tegenwoordig over zoveel competities verspreid zijn dat ik ze amper meer kan zien, want tijd die ik eraan kan/wil besteden is beperkt. Volg nog 4 andere sporten, waarvan ik er 1 regelmatig ook echt bezoek, helpt ook niet. Daarnaast sport ik zelf ook echt veel en mijn kinderen ook. Ik kijk nu ook alleen maar naar wedstrijden waarvan een van de clubs in de Super League zou komen qua namen. Een AZ-Twente of Frankfurt -Stutgart, dat zou ik toch nooit kijken. Kortom, ik zou niets missen van wat er weg zou gaan en voor mij persoonlijk zijn het alleen maar voordelen.

Volgens mij was er meer ophef over het spandoek waarbij Kind wordt afgebeeld als Hitler

Het is een tikkie dom om zo je ongenoegen te uiten. Dit geeft de bond weer argumenten en discussiepunten om de aandacht af te leiden. Zo van 'de supporters maken het onmogelijk en we voelen ons gechanteerd omdat ons leven niet zeker is'. Allemaal gezeur.

De term walgelijk is ook te ver gezocht. Er staat geen tekst bij, het is een vizier. Oftewel, ze hebben de beste man in het vizier. Niks meer en minder. De supporters die erbij staan zij ultra fanatiek, maar geen moordenaars.

10 februari 2024 om 14:26

Ik denk dat als je aan 100 mensen vraagt wat ze denken dat er met het spandoek bedoeld wordt, zegt 99 van de 100 dat het gaat om iemand die een kogel moet vangen.

Prima actie. Mensen zullen van alles roepen zonder enig besef te hebben over Martin Kind. Die man heeft er alles aan gedaan om H96 helemaal het graf in te werken en is samen met Dietmar Hopp het gezwel van het Duitse voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren