Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse slaat slag: ‘Eenvoudiger om nee te zeggen, maar toch is het antwoord ja’

Laatste update:

Edwin Reijntjes is per direct de nieuwe algemeen directeur ad interim van Vitesse, zo maken de Arnhemmers bekend via de officiële kanalen. De beleidsman blijft voor minimaal drie maanden aan de huidige nummer zeventien van de Eredivisie verbonden. Met de komst van Reijntjes komt er ook direct een einde aan het verblijf van Peter Rovers, die het afgelopen jaar de scepter zwaaide als algemeen directeur ad interim.

Reijntjes hielp ADO Den Haag in het verleden als interim-manager door een tumultueuze periode heen. De bestuurder verblijft momenteel nog in het buitenland. Per april zal hij zijn werkzaamheden vanaf Papendal gaan uitvoeren.

“Als de één-na-oudste Eredivisie-club van Nederland in nood verkeert en de situatie uiterst onzeker is, is het natuurlijk eenvoudiger om ‘nee’ te zeggen”, laat hij optekenen op de clubsite. “Toch was mijn antwoord volmondig ‘ja’ toen Paul van der Kraan mij benaderde. Deze club verdient een stabiele toekomst.”

Reijntjes realiseert zich dat ‘het niet gemakkelijk zal worden’. “Maar alles begint met geloof in het realiseren van de missie. Daar heb je iedereen bij nodig en daarom is het ook zo belangrijk om dit met Paul (van der Kraan, red.) als adviseur aan mijn zijde te doen, gelet op zijn Vitesse-verleden en gevoel bij de club. Het is nu of nooit, om maar een gevleugelde wapenspreuk te gebruiken.”

Peter van Bussel, die namens de Raad van Commissarissen spreekt, is in zijn nopjes met de aanstelling van Reijntjes. “Het is niet makkelijk om te beginnen bij Vitesse op dit moment en het getuigt van moed om dit juist wel te doen. Met zowel Edwin als Paul halen we mensen met veel ervaring en kwaliteit binnen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat we in gezamenlijkheid de juiste stappen kunnen gaan zetten. Alles met maar één belang: deze prachtige club met een rijk verleden en trouwe achterban in een rustiger vaarwater brengen.”

Van der Kraan


Vitesse maakte vorige week bekend dat Van der Kraan per 1 april tot het einde van het seizoen als crisismanager zal fungeren bij de club. Na het vertrek van Karel Aalbers in 2000 rezen de schulden van Vitesse tot immense hoogte.

Van der Kraan werd in 2004 aangesteld als algemeen directeur en wist met een reddingsactie de club boven water te houden, alvorens hij in 2012 na een conflict met Merab Jordania vertrok. Vanwege zijn prestaties bij de club in die acht jaar werd hij in 2016 door Vitesse benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“toch was mijn antwoord volmondig ‘ja’ toen Paul van der Kraan mij benaderde. Deze club verdient een stabiele toekomst.”

Ik gun het de supporters, maar dat wordt echt een hels karwei. Vaak dien je bij een slechte financiele huishouding pas op de plaats te maken tot alles weer normaliseert, maar bij Vitesse is dat veel gecompliceerder. De inkomsten zijn deels afhankelijk van de prestaties en de uitgaven zijn eigenlijk structureel te hoog geweest. Even simpel bezuinigen gaat hem dus niet worden.

Je hebt te maken met die wurglening, het gemiddelde bedrag dat voorheen werd aangevuld door een eigenaar en er nu niet meer is, een dreigende degradatie en een selectie die bijna volledig gestript is van kwaliteit. Als dat nog niet het ergste was, zal Vitesse hoe dan ook wederom moeten gaan bezuinigen, ook als het zich handhaaft. Bij een degradatie zijn de problemen toch wel catastrofaal te noemen. Dat wordt dan echt een enorme miljoenentekort.

Van Der Kraan heeft natuurlijk geweldig werk afgeleverd met vrij recent FC Twente waar hij echt de rust heeft teruggebracht, maar deze klus is zoveel moeilijker. Op korte termijn is er eigenlijk geen ruimte in de potentiele inkomsten, terwijl het drastisch terugbrengen van de kosten ook een enorme impact op de kwaliteit in de selectie heeft. Echter; als het Van Der Kraan lukt, kan hij Vitesse zomaar zelfvoorzienend en gezond maken. Het is dus wel heel interessant om zijn plan van aanpak in werking te zien.

26 maart 2024 om 13:25

Volgens mij is Vitesse al 30 jaar niet zelfvoorzienend geweest. Zie het Van der Kraan ook niet lukken en Reintjes is ook een splijtzwam bij ADO gebleken.

Ik vraag me ook echt af wat Vitesse nu wil bereiken komende tijd.

26 maart 2024 om 13:49

Ze halen wel mensen binnen die gespecialiseerd gebleken zijn in puinruimen. Dat is ook het enige dat ze (vitesse) kunnen doen, dus in dat opzicht zie ik iets positiefs. Toch denk ik dat ze daar veel te laat mee zijn. Vanaf het moment dat die 150 miljoen euro werd kwijtgescholden, hadden ze direct naar de balans moeten bezuinigen. Dat was de gigantische kans van Vitesse om uit het niets zelfvoorzienend te worden. Helaas is dat niet gebeurd, waardoor je nu geen degradatie kunt dragen. Het wordt voor Vitesse een hels karwei om gezond te worden in de Eredivisie. In de KKD is dat haast onmogelijk.

Het is officieel Vitesse zal binnenkort niet meer bestaan met deze prachtige transfer. Pak maar alvast de zakdoekjes voor de tranen.

Edwin Reijntjes, hoeveel wedstrijden wij hebben geroepen om op te rotten. Dat Vitesse dit zichzelf aandoet. Bizar.

26 maart 2024 om 15:47

Lees veel negatieve reacties over hem vanuit Den Haag. Wat voor puinhoop heeft hij daar precies gemaakt dan?

26 maart 2024 om 22:29

Bra laat hem ons clubje ook ff kapot maken en dan kijken we verder volgend jaar samen in de KKD

Financieel misschien niet zo interessant, maar 2 jaartjes KKD kan voor Vitesse wel eens heel verstandig zijn. Eens stoppen met al die huurlingen en overbetaalde spelers die het niet waarmaken en de jeugd een keer de kans gaan geven.

Met Bramel, Cornelisse, van Zwam, Egbring, Symons, Tielemans, Altena, Jonathans, Sambo, De Regt, Visser, van Duivenboorden, Buitink en Huisman heb je al een solide basis van echte Vitessenaren en hongerige jeugdige spelers.

Neem 2 transfervrije keepers en een paar andere transfervrije spelers, en wie weet kun je oud-vitessenaren als Vroegh, Bruns en Leeflang terug naar Arnhem halen.

26 maart 2024 om 15:21

Zou ik niet zomaar vanuit gaan dat je binnen 2 jaar terug bent in de Eredivisie in deze kkd. Er zijn meer clubs daar die dat hadden gedacht.

26 maart 2024 om 15:55

Twee jaartjes KKD en Vitesse is failliet. Je kunt maar zoveel bezuinigen aangezien je de kosten moet kunnen dekken. Daarbij strip je de selectie ook tevens van ieder beetje kwaliteit omdat je gigantisch in de salarissen moet gaan snijden. Vitesse stevende sowieso al op een miljoenentekort af en die wordt bij een degradatie vast verdubbeld. Die komen straks gewoon een miljoen of zes tekort als ze degraderen (en dan hou ik het nog best laag aan, denk ik). Zie dat geld nog maar eens ergens vandaan te halen. Daarbij verlies je in je tweede jaar KKD de Eredivisie-omzet, terwijl het TV-geld in een razend tempo daalt en sponsoren afhaken. Nieuwe sponsoren betalen dan ook geenszins de bedragen die ze nu betalen. Het is dus allemaal niet zo makkelijk. Ik ben bang dat Vitesse eigenlijk al failliet is zonder een investeerder/eigenaar.

26 maart 2024 om 18:39

Wellicht jaren terug, maar de KKD is ook een stuk sterker geworden met veel (ex) ED ploegen. Op basis van de huidige teams onder de top 3, zitten echt partijen die het huidige vitesse omver kegelen. ADO, Graafschap, NAC, Emmen.

Zonder eigenaar maakt het niet uit of ze KKD of ED spelen, er is en blijft een acuut tekort. Die v//d Kluit gaat het ook niet doen, dus de mogelijkheden zijn wel een beetje op. Ik denk dat er weinig regionale ondernemers zin hebben om hier in te stappen. Bereken even wat de Russen hebben moeten dekken aan kosten, dat verdwijnt niet opeens. Waar Roda groep Phoenix had met regionale vermogenden, heeft Vitesse x3 nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren