Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse komt met statement na hevige speculaties over faillissement

Laatste update:

Vitesse maakt het huidige seizoen in de Eredivisie hoe dan ook af, zo maakt de club dinsdagavond bekend. Op internet gingen veel speculaties rond over een mogelijk faillissement en per directe beëindiging van het seizoen, maar dat is dus niet aan de orde.

Dinsdag ging een bericht rond op sociale media dat Vitesse zo goed als zeker failliet zou zijn. Ook werd er gespeculeerd dat het personeel zou worden ingelicht en dat het seizoen niet kon worden afgemaakt.

Vitesse voelt zich nu genoodzaakt te reageren op die berichten. "De licentiecommissie verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te kunnen treden over haar besluitvorming aangaande Vitesse", laat de club weten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"De afgelopen dagen en uren zijn er veel speculaties verschenen over de licentie en financiën van Vitesse. Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is."

De Arnhemse club hoeft zich dus niet terug te trekken uit de Eredivisie, vier speelronden voor het einde. "Door onder andere het naar voren halen van verwachte inkomsten uit sponsorgelden en seizoenkaarten kunnen we het seizoen uitspelen."

Vitesse laat tot slot weten dat, zodra er meer nieuws te melden is, dit via de officiële clubkanalen naar buiten wordt gebracht. Er is dinsdag wel een bijeenkomst geweest met betrokken partijen, zo weet de Gelderlander.

Ongerust


Bij dat gesprek waren supporters, personeelsleden en sponsoren aanwezig. Zij werden op de hoogte gesteld van de koers voor de komende maanden. De achterban is bijzonder ongerust, zo schetst het regionale dagblad.

Afgelopen weekend, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen PSV, gaf interim-coach Edward Sturing nog aan zich zorgen te maken dat de club het seizoen mogelijk niet kon uitspelen.

"Daar is ook een probleem, een liquiditeitsprobleem, ook voor dit seizoen. Daar zijn we nog druk mee. We hebben wel een groot probleem, dat heeft de directie ook gezegd", zei Sturing voorafgaand aan de 6-0 nederlaag.

Vitesse kampt met een tekort van ongeveer 3,5 miljoen euro en beleeft daarnaast sportief een rampjaar. De Arnhemmers staan laatste met zeventien punten, zeven punten minder dan nummer zestien RKC Waalwijk. Van de laatste vijftien competitiewedstrijden werd er slechts één gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Krijg je als kieskeurig bent met je investeerders.

16 april 2024 om 20:18

Beter een investeerder die met verstand word gekozen dan een losse flodder met loze beloftes.

16 april 2024 om 20:45

Volgens mij zijn ze juist nooit zo nooit geweest. Deene na de andere Rus (?) Heeft het beleid mogen bepalen

16 april 2024 om 20:49

Is het niet juist mis gegaan dat ze niet kieskeurig genoeg zijn geweest

16 april 2024 om 20:55

Deze zooi kun je niet op die Parry gooien. Het bestuur van Vitesse besloot een wurglening aan te gaan om geld te lenen dat ze niet hadden met de wetenschap dat ze de toekomst van de club op het spel zetten. Als ze op dat moment hadden bezuinigd naar de omzet, was Vitesse gewoon gezond geweest. Het is onvoorstelbaar dat men die incapabele figuren niet aansprakelijk kan stellen. De supporters moeten boeten door een stel ego's.

16 april 2024 om 21:22

In principe kan de curator deze figuren zeker wel aansprakelijk stellen. Zo lang het handelen maar drie jaar voor het faillissement plaats heeft gevonden, en er aan nog wat vereisten voldaan wordt.

Is Sturing niet de hele oorzaak van al die speculaties?

16 april 2024 om 20:22

Kan je dit verklaren?
Volgens mij heeft hij niks de wereld in geholpen en alleen vragen beantwoord van verslaggevers.

16 april 2024 om 20:33

"Ik hoop dat we het seizoen kunnen uitspelen", zei Sturing na het verlies in het Philips Stadion voor de camera van ESPN. "Wat ik begrepen heb, is dat een probleem ."

16 april 2024 om 20:34

Ja beetje apart inderdaad, loopt dat zelf te verkondigen tijdens dat interview

16 april 2024 om 20:48



Nee. Er gingen vanmiddag berichten de ronde om social media over de inhoud van het gesprek. Het voort bestaan van Vitesse, is nog steeds een probleem. En dat was het ook echt voor dit seizoen. Zijn heel veel goede long reads over te vinden.
Sturing bevestigde gewoon hoe het ervoor staat, daar is niks aan gelogen of speculatie aan. Hans Kraay is vooral een vreselijk slechte interviewer, waardoor het er wellicht wat lullig uit kwam

16 april 2024 om 20:56

Ik bedoel het verder niet negatief over Sturing. Maar vóór zijn teksten heb ik niet eerder begrepen dat het uitspelen van de competitie zo twijfelachtig zou zijn. Dus kreeg ik toch sterk de indruk dat hij de "oorzaak" is van alle speculaties afgelopen dagen.

16 april 2024 om 21:43

Is niet zo'n beetje iedere bestuurder sinds Aalbers de oorzaak van de speculaties. Wat moet het toch een ramp zijn om nu Vitesse supporter te zijn... sterkte!

Blijft toch triest dit soort dingen, al komt het door het beleid. Dit gun je geen enkele supporter van een club. Ik hoop dat Vitesse het red. Dat het met een nieuw bestuur en beleid kan beginnen met bouwen aan een toekomst, vanuit de KKD.

Die speculaties zijn ze toch zelf mee begonnen.

16 april 2024 om 20:37

Mwa, ze brachten gewoon naar buiten hoe het ervoor stond. Ik geloof ook wel dat de KNVB de optie al heeft om ze uit de competitie te halen, maar dat gaan ze sowieso niet doen. Daarmee gooi je de gehele Eredivisie in de war. Je moet resultaten schrappen waardoor clubs bevoordeeld en benadeeld worden en dan wordt dat ook weer een heel gedoe. Ik denk dus dat dat nooit een optie is geweest voor de Knvb.

16 april 2024 om 20:42

Hoezo optie voor de knvb? Als Vitesse de rekeningen niet meer kan/wil betalen, stappen ze gewoon uit de competitie hoor. Daar heeft de knvb weinig over te zeggen.

16 april 2024 om 20:42

Zou ook een beetje vreemd zijn als je de laatste 4 weken niet eens meer uit kunt spelen.

16 april 2024 om 20:50

Maar Vitesse gaat er natuurlijk alles aan doen om het seizoen uit te spelen en te overleven. Het feit dat ze toekomstige inkomsten naar voren halen, geeft dat ook wel aan. Het is dus allemaal niet zo verrassend dat ze op z'n minst het seizoen afmaken.

16 april 2024 om 23:41

Dat was toen veendam failliet ging geen enkel probleem voor de knvb 3 speelronden voor het einde. Wij verloren toen 4 punten en cambuur 1. hoppa stonden we weer gelijk met cambuur de laatste speelronde... de rest is geschiedenis... cambuur werd kampioen.

Wat een armoede om al het geld van volgend seizoen te pakken. Maar beter dan failliet gaan, hopelijk kunnen ze weer opbouwen en snel terugkeren in de eredivisie (denk wel dat ze degraderen) zodat we de derby weer snel kunnen spelen.

Het naar voren halen van verwachte inkomsten? Dat klinkt als paniekboekhouden?

17 april 2024 om 05:26

Het lijkt me dat ze ook aardig in paniek zijn in Arnhem? Dus dat ze dit als laatste strohalm pakken om zichzelf zo tijd te gunnen voor een eventuele investeerder.

Het is wel absurd, dat een NEC die gozer heeft van die dierentuin (Boekhoorn toch?) En dat er in Arnhem niemand loopt met hart voor de club en een hoop miljoenen.

Je zou toch zeggen dat Vitesse ook wel een type van Seumeren moet kunnen vinden haha.

Gelukkig maar, dat is één. Hopelijk komt er de komende dagen nog meer goed nieuws!!

Tja, dit was natuurlijk ook gewoon te verwachten. De KNVB gaat ze nu niet meer uit de competitie halen. Dan krijg je ontzettend veel gedoe met betrekking tot de resultaten. Dan jaag je de clubs die daar nadeel van ondervinden tegen je in het harnas. Dat ze het seizoen dus af zouden maken, is dus logisch.

Wel zegt het alles dat het verwachte inkomsten naar voren moet halen. Dat ziet er echt heel slecht uit. Het betekent min of meer dat geen bank bereid is een lening te verschaffen en ook tevens dat Vitesse de middelen niet heeft om die lening te dragen.

Ik ben bang dat dit einde verhaal is. Er is nu al een tekort van 3,5 miljoen euro en je moet inkomsten van volgend jaar naar nu halen, waardoor je boven een waarschijnlijk al groter wordend tekort een nog groter tekort krijgt volgend jaar. Je kunt niet lukraak blijven bezuinigen. Op een gegeven moment heb je een punt bereikt dat er niets meer te bezuinigen valt.

16 april 2024 om 20:39

Het ziet er wel slecht uit, maar bij dit soort clubs komen er dan altijd wel weer vermogende mensen die op het laatste moment de zaak redden.

Zal dan wel in de KKD zijn en de kans is groot dat je de eerste jaren een bescheiden rol speelt. Maar dan besta je in ieder geval nog.

Grootste probleem daarbij lijkt me het stadion. Veel te groot en te duur, helemaal voor de KKD.

16 april 2024 om 20:46

Dan moet de licentiecommissie wel echt met een 'positieve' uitspraak gaan komen en dat is voor nu ook nog altijd verre van zeker. De situatie is al heel lang bekend, die vermogende mensen waren echt al wel ingestapt, als dat kon.

16 april 2024 om 20:48

Dat vraag ik mij dus af, want dan waren ze er inmiddels wel geweest. Vitesse moet niet alleen een sluitende begroting zien te krijgen in de KKD, maar het moet ook tekorten wegwerken en aan betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Als dat eenmaal niet meer lukt, is het heel moeilijk om investeerders te vinden. Vitesse gaat het niet redden met eenmalige injecties.

16 april 2024 om 21:02

Wat dat betreft misschien wel een "zegen", dat ze degraderen. Misschien dat die verhuurder dan eindelijk iets aan de huursom gaat doen.

Net als Twente gewoon bij de gemeente aankloppen dan kan blijkbaar alles…

16 april 2024 om 20:40

Dan moet je de gemeente wel wat kunnen bieden. Onderaan de streep stond de gemeente grotendeels garant voor als het mis zou gaan en verder betaalt FC Twente rente over de lening(en). Ongenuanceerd met sneren strooien zonder dat je je verdiept in de materie komt een beetje kleinzerig over. FC Twente heeft dan wel mazzel gehad, maar ook zeker geboet voor het wanbeleid.

16 april 2024 om 21:15

Twente betaald op dit moment gewoon netjes de leningen terug. Laten we even een lijstje maken met clubs die op verschillende wijzen giften hebben ontvangen. Vitesse heeft al de nodige steun gehad van zowel de gemeente als ook de provincie, de verwachting is niet dat zij opnieuw inspringen.

Dus of mensen hebben nu al betaald voor komend seizoen en dat geld wordt nu al gebruikt.

Of het is geen liquiditeitsprobleem en er is genoeg cash, alleen hoort dat geld boekhoudkundig eigenlijk bij volgend seizoen.

In het eerste geval zou het dan wel vervelend zijn voor die mensen als de zaak deze zomer stopt.

16 april 2024 om 20:43

Daar zullen wel afspraken over gemaakt zijn. Het neigt alleen wel naar dweilen met de kraan open, waardoor het wel vreselijk moeilijk wordt om deze zomer nog overeind te blijven. Ze halen eigenlijk dus zo'n 3,5 miljoen euro van volgend jaar naar dit jaar om het seizoen af te kunnen maken. Dan heb je ook nog te maken met het stadion dat alleen maar geld kost en de flink dalende inkomsten door de degradatie (zo'n 35 procent terug in omzet). Dan blijft er werkelijk niets meer over.

Vind het vreselijk voor alle trouwe supporters.. wordt je toch gek van , dit gun je niemand!

Heel eerlijk. We hadden een reek van 6 uit 7 wedstrijden tegen ploegen die rond ons heen stonden. RKC, Volendam, excelsior en Heracles o.a. daarin hebben we maar 2 punten behaald en dat is gewoon mega triest en nu is het volkomen terecht dat we gaan degraderen. Ik hoop echt dat er nu schoon schip gemaakt kan worden en er vervolgens gebouwd wordt aan een nieuw Vites met Arnhemse roots qua sponsoring en aanwas van spelers. Zo rond de eeuwwisseling hadden we de beste jeugd maar is er nooit echt op doorgepakt in mijn ogen.

Nog een paar wedstrijden tandenknarsend toekijken en dan eventjes rustig afwachten wat er allemaal gaat gebeuren. 19 spelers lopen uit contract dus nu is het moment voor een make over in alle opzichten.

16 april 2024 om 22:24

En toen werd je wakker... volgens mij is iedereen het erover eens dat Vitesse volkomen terecht degradeert.. helaas voor Vitesse en het Nederlands voetbal gaat het over het voortbestaan van een voor Eredivisie begrippen, grote club. Wat ik hier tussen de regels lees is het een trucje om meer tijd te vergaren.. nog lang billenknijpen dus.

Hoe kan je sponsorgelden en seizoenkaarten inkomsten naar voren halen als het nog niet eens zeker is of je überhaupt in de Eredivisie actief zal zijn?

Het niet uitspelen van de competie zou niet alleen voor Vitesse een ramp zijn, maar ook voor NEC. Hebben ze eindelijk een gewonnen van vitesse....zou die wedstrijd weer uit de boeken verdwijnen.😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren