Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Virgil van Dijk is beter als centrumverdediger dan Erling Haaland als spits’

Laatste update:

Het weekend zit er weer op en dus is er alle reden om terug te blikken op de afgelopen speelronde. Voetbalzone doet een rondje bij de buitenlandse media en kijkt naar de meest opvallende zaken uit Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk. Onder meer Virgil van Dijk maakte afgelopen weekend grote indruk door Erling Braut Haaland in bedwang te houden. In Italië liet Teun RoboKoop Koopmeiners zich gelden met een dubbelslag tegen Juventus, de club die de Oranje-international volgens verschillende media wil kopen.

Engeland


Virgil van Dijk heeft zondag wederom grote indruk gemaakt in Engeland. De aanvoerder van Liverpool bezorgde zijn ploeg onlangs al de Carabao Cup en was afgelopen weekend in de topper tegen Manchester City (1-1) opnieuw een van de absolute uitblinkers. Van Dijk stuurde zijn ploeggenoten aan en was superspits Erling Braut Haaland de baas.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jamie Carragher was na afloop van het duel lyrisch over Van Dijk. "Haaland is de beste spits ter wereld", vertelde de oud-verdediger bij Sky Sports. "Voor mij behoort Van Dijk in dezelfde categorie bij de centrale verdedigers. Ik denk zelfs dat Van Dijk beter als centrumverdediger is dan Haaland als spits. Als je kijkt naar het duel tussen de beste centrumverdediger en de beste spits, is Virgil van Dijk als winnaar uit de bus gekomen."

Van Dijk werd ook bewierookt door andere Engelse media. Zo vergeleek The Telegraph het duel tussen Van Dijk en Haaland met enkele legendarische bokspartijen van Muhammad Ali. "De wereld hield zijn adem even in na een paar duels met Haaland, zoals ook gebeurde toen Ali het opnam tegen George Foreman en Joe Frazier. Haaland heeft vaak gezegd dat Van Dijk zijn zwaarste tegenstander is. Na zondag is er niets veranderd."

Virgil van Dijk en Erling Braut Haaland: twee giganten in de Premier League.

Spanje


In LaLiga is Real Madrid na de zege op Celta de Vigo (4-0) weer een stap dichter bij de landstitel gekomen. Een van de absolute uitblinkers was Antonio Rüdiger, die bij zowel de 1-0 als 2-0 een cruciale rol speelde door als een gigant boven alles en iedereen uit te torenen bij de hoekschoppen die leidden tot de cruciale treffers.

Marca bestempelt de Duitse centrumverdediger als 'de leider van Real Madrid'. "Hij was na de vertoning tegen RB Leipzig (1-1, red.) kritischer dan iedereen. Hij was de eerste die zijn stem verhief in de kleedkamer en degene die de kar trok tegen Celta de Vigo. Al tijdens de warming-up was hij aan het schreeuwen en moedigde hij zijn teamgenoten aan. Hij schreeuwde 'meer, meer' na de achtste finale tegen Leipzig en was de eerste die zei dat er nog niets te vieren viel." Real Madrid speelde matig tegen Leipzig, al was het gelijkspel na de 0-1 zege in Duitsland net genoeg om de kwartfinale van de Champions League te bereiken.

Ook voor Arda Güler was het duel met Celta de Vigo reden voor een feestje. Het supertalent maakte vlak voor tijd zijn eerste treffer door doelman Vicente Guaita kundig te omspelen en binnen te schieten. De Turk toonde zich daarmee bijzonder effectief, daar hij pas in minuut 89 mocht invallen voor Vinícius Júnior. Marca vraagt zich af waarom Güler niet eerder mocht invallen. "Ancelotti ziet iets in Güler wat hem daarvan weerhoudt", concludeert de sportkrant. "Anders valt het niet te begrijpen dat hij maar anderhalve minuut speeltijd kreeg. Ancelotti bracht eerst Kroos en Tchouaméni. Voor hen betekent tien minuten niets."

Arda Güler viert zijn eerste treffer voor Real Madrid met 'leider' Antonio Rüdiger en aanvoerder Nacho Fernández.

Italië


In Italië is Inter hard op weg om de scudetto te veroveren en is de strijd om de vierde plaats net als in voorgaande jaren weer enorm spannend. Toch ging het afgelopen speelronde vooral over het degradatieduel Lecce - Hellas Verona. Hellas won met 0-1 en tijdens de wedstrijd kregen zijn spits Thomas Henry, die pas vlak voor tijd inviel, en Lecce-speler Marin Pongracic het meermaals met elkaar aan de stok. Na afloop van het duel liep Lecce-trainer Roberto D'Aversa naar Henry toe, om de Fransman een kopstoot uit te delen.

Zowel D'Aversa als Henry kreeg de rode kaart gepresenteerd. Lecce maakte maandag bekend dat de oefenmeester is ontslagen. "Ongelooflijke beelden na afloop van de wedstrijd van Lecce", schreef Corriere dello Sport over het bizarre incident. "De keiharde maatschappij: een actie die haaks staat op de waarden die bij sport horen. Hij ligt op pole position om ontslagen te worden." Dat gebeurde een dag later dan ook.

Teun Koopmeiners onderscheidde zich zondag juist in positieve zin. De ex-AZ'er zorgde er met een dubbelslag voor dat Atalanta een punt overhield aan het uitduel met Juventus (2-2). "Twee doelpunten van de Nederlandse transfertarget van Juventus", valt er te lezen in Corriere dello Sport. Koopmeiners. De Oranje-international, in Italië ook wel bekend als RoboKoop, siert de voorpagina van de meeste grote Italiaanse sportkranten. Zo stelt La Gazzetta dello Sport dat Koopmeiners Juventus 'verblindde' en schrijft Tuttosport:: "De enige die bewees Juventus-waardig te zijn, was Koopmeiners."

Werken Teun Koopmeiners en Massimiliano Allegri volgend seizoen samen?

Duitsland


In de Bundesliga raakte Bayer Leverkusen niet in de war van de 8-1 zege van Bayern München op FSV Mainz 05. De ploeg van trainer Xabi Alonso liet VfL Wolfsburg, dat ruim een uur met tien man speelde, volledig kansloos: 2-0. Kicker licht er enkele spelers uit. "Leverkusen kon weer vertrouwen op zijn individuele kwaliteit. Grimaldo hield Majer voor de gek en gaf perfect voor op Tella, die met het hoofd voor de voorsprong zorgde." Alejandro Grimaldo speelde Lovro Majer schitterend uit door hem te passeren met een effectieve en fraaie hakbeweging.

Ook Florian Wirtz liet zien over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken. "Hij krijgt alles gedaan." Wirtz schoot vlak voor rust de bevrijdende 2-0 tegen de touwen door via de binnenkant van de paal hard raak te schieten. Ook de Süddeutsche Zeitung (SZ) is louter positief over Leverkusen, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloor.

"Leverkusen wint en lacht", schrijft SZ. "Talrijke fans op de tribunes hieven al kartonnen kampioensbekers richting de avondhemel. De favorieten bleven de aanvallend ongevaarlijke gasten in de tweede helft in bedwang houden, maar het resultaat bleef in ieder geval spannend - totdat Wirtz toesloeg met een hard schot." Met nog negen duels te gaan bedraagt de voorsprong van Leverkusen op Bayern tien punten.

Jonathan Tah, Josip Stanisic en Granit Xhaka hebben alle reden tot lachen bij Bayer Leverkusen.

Frankrijk


Paris Saint-Germain stelde afgelopen weekend teleur in de Ligue 1 door niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen Stade de Reims. De Parijzenaren kregen van L'Équipe gemiddeld een 4,9 gemiddeld als beoordeling, met Bradley Barcola als absolute dissonant. De jonge Fransman kreeg een 3 toebedeeld.

Foot Mercato was eveneens hard in zijn beoordelingen over PSG. Alleen Kang-in Lee (5,5) en Gonçalo Ramos (6) kregen een voldoende van de voetbalwebsite. Niet Barcola, maar Carlos Soler was in de ogen van Foot Mercato de slechtste man van het veld. "Hij was de minste zichtbare Parijzenaar. Elke keer gaat er iets mis. Zondag was hij opnieuw spookachtig. Aanvallend deed hij vrijwel niets en verdedigend deed hij niets noemenswaardig. Wederom middelmatig."

In tegenstelling tot PSG maakt Olympique Marseille de laatste tijd wél indruk. Gennaro Gattuso werd vorige maand na de 1-0 nederlaag tegen Stade Brest ontslagen, nadat hij l'OM in de zes wedstrijden daarvoor ook al niet naar een overwinning wist te leiden. Onder de nieuwe trainer Jean-Louis Gasset is alles anders. Alle vijf wedstrijden na diens aanstelling werden gewonnen. Zondag werd ook FC Nantes aan de zegekar gebonden (2-0).

"Amper een maand geleden was Marseille stervende", schrijft L'Équipe. "21 dagen later is het team letterlijk getransformeerd onder Jean-Louis Gasset, die het team nieuw leven heeft ingeblazen." Marseille is opgeklommen naar plek zeven en maakt zelfs nog kans op een Champions League-ticket. Midweeks werd Villarreal ook al van het veld geblazen in de Europa League (4-0).

Jean-Louis Gasset, hier in gesprek met Geoffrey Kondogbia, is de verlosser van Olympique Marseille.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone-nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is natuurlijk appels met peren vergelijken,je kunt iemand alleen beoordelen tegenover een persoon die exact hetzelfde werk uit hoort te voeren. Je kunt wel zeggen dat van Dijk wellicht belangrijker is voor het team op dit moment t.o.v. Haaland.

12 maart 2024 om 08:44

dus messi was niet beter dan ramos?

12 maart 2024 om 16:17

Is Messi een betere verdediger dan Ramos? Nee, absoluut niet.

12 maart 2024 om 22:06

Messi is een betere aanvaller dan Ramos verdediger.

Ben blij dat hij buiten Oranje wel de waardering krijgt die hij verdient. Man wat moet het vermoeiend zijn om constant uitgekotst te worden door een deel van je eigen volk, terwijl je dat eigenlijk niet verdient. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit komt omdat hij Derksen tegen het zere been heeft geschopt, want dingen als "eng kliekje" (vaak op vz comments gelezen) slaat eigenlijk helemaal nergens op. En ook dat hij doorgeselecteerd moet worden.. mijn god zeg.

11 maart 2024 om 14:21

Volledig eens, al vond ik dat toen nergens op slaan, die boycot. Maargoed.. Vorig seizoen had hij een minder seizoen, maar mag het? Na een flinke blessure. Wel voor ons Nederlanders jammer dat hij het niveau van bij Liverpool in het Nederlands elftal vaak niet haalt, is overigens ook niet raar als je zo weinig samenspeelt.

11 maart 2024 om 15:53

Bellapartita

Nee, dat is niet zo. Ik ben een van degenen die enorm kritisch op van Dijk is geweest.

Kijk a.u.b. de goal van Sancho in de wedstrijd Manchester United - Liverpool eens terug! Dat was van Dijk in die periode in optima forma.
Tegen Argentinie in de kwartfinale heeft hij op de penalty en de bodycheck bij Paredes na al het vuile werk door anderen op laten knappen. Sowieso stond hij in Oranje altijd als een dirigent te wijzen, maar de uitvoering zelf....

Hij was gewoon niet zo goed meer als voor zijn blessure! Het liefst liep hij achteruit met de handen op de rug!

Maar ere wie ere toekomt. Ik zie van Dijk de laatste maanden weer vooruit verdedigen, weer met overtuiging de duels in gaan en de oude zijn... Wie nu van Dijk nog altijd bekritiseerd, kijkt geen Liverpool. De waardering verdiend hij ook binnen Nederland... alleen moet hij dit nu ook wel in het Nederlands elftal laten zien waar hij nu bij Liverpool mee bezig is.

Samen met Ake heb je een wereldcentrum op dit moment.

Van Dijk staat natuurlijk echt als een beest te verdedigen de laatste tijd. Ook vooral omdat hij met 3 spelers + keeper staat te voetballen die er normaal niet in staan/ op andere positie staan. Als je dan nog Haaland in toom kan houden. Zeer knap.

Ach ja, je gaat nooit een Liverpool-analist een compliment zien geven aan iets dat Liverpool-gerelateerd is wat totaal niet overtrokken is. Het is te moeilijk om te zeggen dat ie het gewoon goed gedaan heeft en het daarbij laten.

11 maart 2024 om 14:55

Virgil is Man of the Match geworden, dan wordt je prestatie ook extra besproken. Dus zo vreemd is dit niet. Ook andere analisten waren louter lovend en positief over zijn optreden echter wordt hier enkel Carragher uitgelicht.

11 maart 2024 om 19:13

Je weet dat ik het heb over hoe overdreven het compliment is, niet over dat Van Dijk überhaupt een compliment kreeg. Als ik zeg dat hij het goed heeft gedaan, denk je dan dat ik niet op de hoogte ben dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld en dat anderen dit vervolgens gaan belichten?

12 maart 2024 om 10:13

Nou zo overdreven is het compliment niet vind ik.

Als je kijkt naar verdedigers in de PL dan hoort van Dijk bij de absolute top. Net als dat Haaland dat bij de spitsen is.

Laat ik voorop stellen: Van Dijk is een absolute klasbak! En ja, hij is wellicht de beste CV ter wereld momenteel. Maar om nu een scorende spits te vergelijken met een centrale verdediger, slaat toch nergens op?

Hoe kan je ingodsnaam nu vergelijken of van Dijk als CV beter is dan Haaland als spits? Wat is dat voor een nonsense?

Haaland is overigens gewoon een machine. Scoort nog steeds aan de lopende band, mag alleen wat meer in de toppers naar boven komen (van mij hoeft niet als Arsenal fan overigens haha)...

Je weet dat Haaland voetballend vrij weinig toevoegd en het er vaak onbeholpen uitziet. Het is geen Mbappé voetballend gezien nee...

12 maart 2024 om 08:51

Met jouw redenatie had dus v dijk een beste speler van het jaar prijs moeten hebben die messi kreeg bijvoorbeeld. Niemand was belangrijker voor een team dan v dijk dat jaar, dat was messi zeker niet voor zijn team toen maar iedereen vond dat niet de juiste reden voor de prijs als beste speler ter wereld. Maar zoals jij aangeeft kan je ze dus helemaal niet eens vergelijken omdat je over hele andere kwaliteiten op andere posities praat. Messi scoorde goals en v dijk moest ze tegengaan. vdijk was dat seizoen beter in het tegengaan dan het scoren van messi.

12 maart 2024 om 09:18

Ik weet niet waarom jij nu opeens met Messi komt. En ook niet over welk jaar je het hebt?

Messi heeft absurde jaren gehad en cijfers overlegd.

Hele goeie verdediger, maar als er iemand zoals Martinelli met pace tegenover hem staat is hij de welbekende schaatser,

11 maart 2024 om 16:24

Meer behendige dribbelaars waar hij moeite mee heeft. Haaland is niet veel minder snel dan Martinelli alleen veel houteriger

Absoluut een goeie verdediger en hij heeft afwisselend periodes gehad waar zeker tot de beste ter wereld behoorde.
Uiteindelijk denk ik niet dat hij later in één adem genoemd zal worden met bijvoorbeeld Stam laat staan een Maldini of Cannavaro.
Moet wel toegeven dat hij Haaland aardig goed onder controle heeft wanneer ze tegenover elkaar staan en er misschien niemand rondloopt momenteel die dat beter kan

Virgil van Dijk is misschien niet per se de beste aller tijden, maar hij verdient zeker een plek in de discussie. Het is jammer dat sommige mensen neerbuigend doen tegenover onze supersterren. Wanneer het even minder gaat, lijken ze opeens nooit goed te zijn en worden ze overschat genoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren