Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veel onbegrip na keuze in Nederlands elftal: ‘Begrijpt je vrouw je nog wel?’

Laatste update:

Gert Grimmius is een absolute vedette in supportersland. Sinds jaar en dag zijn Grimmius en het Nederlands elftal onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Tegen Schotland werd de ‘recordsupporter’ in het zonnetje gezet ter ere van de 346 wedstrijden die de Groninger heeft bezocht. Voetbalzone zocht de fanatiekeling op en sprak met hem over alle memorabele momenten die hij heeft mee mogen maken.

In 346 wedstrijden heeft hij het nodige wel en wee van het Nederlands elftal live meegemaakt. Maar zijn warmste herinneringen bewaart hij nog altijd aan het gewonnen EK van 1988. “Ik ben in Zuid-Afrika geweest, in Brazilië geweest, in Qatar. Noem alle toernooien van de laatste dertig jaar maar op, maar omdat we het EK in 1988 wonnen is die wel het meest speciaal.”

Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Robin van Persie, Wesley Sneijder. Het is een greep uit de namen die de revue hebben gepasseerd in het Nederlands elftal. Er valt behoorlijk wat te kiezen, maar Grimmius’ favoriete speler is Arjen Robben.

“Dan reken ik buiten Johan Cruijff, want die heeft de laatste jaren nooit meer meegedaan, dan is dat voor mij Robben. Als ik aan Robben denk, dan staan de wedstrijden tegen Brazilië op het WK van 2010 (2-1) en Spanje op het WK 2014 (1-5) direct op mijn netvlies. Hoe hij mensen kon uitkappen. Dat was een weergaloze voetballer”, vertelt de supporter.

De huidige selectie van het Nederlands elftal herbergt geen speler van zo’n grote klasse als Robben in zijn hoogtijdagen, zo meent Grimmius. “Op dit moment is er geen soortgelijke voetballer. Misschien komt er wel een vervanger aan, maar die moet nog van ver komen.”

Ondanks het gebrek aan een echte vedette zoals Robben in de selectie spreekt Grimmius vertrouwen uit in de huidige selectie in aanloop naar het EK in Duitsland aankomende zomer. “We hebben echt veel goede spelers, hoor. Als Koeman de spelers op de juiste posities neerzet, Memphis Depay helemaal fit is, het middenveld goed aansluit en met Cody Gakpo erbij... Als ik zo praat zijn we eigenlijk al Europees kampioen”, zegt hij dollend.

Robben boekt persoonlijke revanche op Iker Casillas.

Een speler die bij het Nederlandse publiek niet altijd op evenveel waardering kan rekenen is Wout Weghorst. Ten onrechte, zo oordeelt de ‘recordsupporter’. “Hartstikke fijne vent. Tuurlijk heeft hij zijn eigen manier van doen, maar hij heeft ons in Qatar nog uit de brand geholpen”, doelt hij op de heldendaad die Weghorst op het WK verrichtte.

Als invaller kwam de aanvaller uit Borne in het veld bij een 0-2 achterstand tegen de Argentijnen. Nederland leek op sterven na dood, maar een kopbal van Weghorst gaf Nederland hoop. Diep in blessuretijd ontpopte de aanvalsleider zich heel even tot nationale held door ook de 2-2 tegen de touwen te tikken, waardoor verlenging en penalty’s werden afgedwongen. Hierin schoot Nederland echter tekort en strandde het in kwartfinale.

Van Gaal en Advocaat


De gouden wissel van toenmalig bondscoach Louis van Gaal kon wél op waardering rekenen van Grimmius. “Het gevoel was goed toen Weghorst erin kwam, omdat ik heel veel vertrouwen heb in Van Gaal. Als mens en als trainer. Alles wat Van Gaal aanraakte was altijd goed. Dat was in Brazilië en nu was het ook weer goed. Je staat volledig achter de keuzes van de bondscoach.”

In de keuzes van de 72-jarige oefenmeester kon Grimmius zich volledig vinden. Hoe anders was dat in 2004 toen de Hagenees Dick Advocaat als bondscoach voor eeuwig verbonden werd aan een van de meest memorabele wissels in het Nederlandse voetbal.

Oranje speelde de tweede wedstrijd in de groepsfase van het EK tegen Tsjechië en had met Robben een speler in de gelederen die in absolute topvorm verkeerde. Zowel de 1-0 van Wilfred Bouma als de 2-0 van Ruud van Nistelrooij komen voor een groot deel op het conto van de flitsende buitenspeler. In minuut 58, wanneer de stand op 2-1 staat, gaat het bord van de vierde man in de lucht. Robben wordt afgelost door Paul Bosvelt.

De grip op de wedstrijd werd verloren, evenals de wedstrijd: 2-3. Grimmius herinnert zich de deceptie ook nog en maakte zelfs een spandoek met de zin: ‘Dick, begrijpt je vrouw je nog wel?’ Tegenwoordig is alles echter gewoon weer koek en ei tussen beiden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ieder zo zijn hobby's natuurlijk, maar ik snap niet dat je zo fan kan zijn van een land. Al is de sfeer die je meemaakt op ek's en wk's uiteraard wel top. Robben overigens ook mijn favoriete speler

25 maart 2024 om 22:43

Ik denk dat die binding met een nationaal elftal niet per se anders hoeft te zijn dan de binding met een club. Als je als klein menneke meegaat naar het stadion in een oranje shirtje ben je toch verkocht? En je ziet er betere spelers dan in de eredivisie doorgaans… en de goeie vertrekken niet na 2 jaar

25 maart 2024 om 23:12

De binding met het Nederlands elftal is bij mij alleen maar minder geworden. Ik vind het nu vaker storend dan leuk. Ik kijk veel liever naar mijn cluppie. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar misschien was het landen voetbal vroeger specialer. Je hebt nu zovaak friendlies of zo’n toernooi als de nations league.

26 maart 2024 om 01:10

Dat heb ik ook. Het lijkt voor spelers ook een kwestie van bijzaak geworden. Voor mijn gevoel.. Vroeger kon je je echt identificeren met bepaalde spelers en was het leuk om bijv. een interview te zien. Nou zie je spelers die maar korte antwoordjes blijven geven alsof het een straf is om geïnterviewd te worden. Mode, rap, dure auto’s schijnen belangrijker te zijn. Materialisme.. En het gebrek aan echte topspelers natuurlijk.

26 maart 2024 om 04:48

Komt omdat spelers van nu toch gewoon voetballen vanwege aanzien en het mooie salaris?

Destijds verdienden voetballers leuk, maar niet zoals het nu is, dus dan is het inderdaad een eer om je land te vertegenwoordigen.

Tegenwoordig is Nederland ook Nederland niet meer, maar zijn we onderdeel van de EU, wat ook niet heel erg helpt.

26 maart 2024 om 08:52

De meeste echte voetbalfans/liefhebbers die ik ken hebben echt een hekel aan interlandvoetbal, ik overigens ook.
Alleen een groot toernooi is leuk, maar puur omdat er anders geen voetbal zou zijn haha.

En je hebt juist een groot gedeelte wat niks met voetbal heeft maar dan zegt ‘ik vind een en/wk wel leuk’

Kwam btw vroeger wel eens bij NL, maar de sfeer was mij echt te erg.
Hangt altijd te erg een sfeertje van ‘even lekker een x gek doen’
Mensen dossen zich gek uit en verder is het echt muisstil de hele tijd.
Ook op de grote toernooien.

Mooie is dat NL het eerste land was waar het nationale elftal publiek helemaal vercommercialiseerd met een ander soort publiek.
Later zag je dit bij de Scandinavische landen en bij Engeland en Duitsland hoor je dit geklaag ook heel erg en bij België is het inmiddels ook al helemaal zo.

26 maart 2024 om 21:42

/mode, rap, dure auto’s schijnen belangrijker te zijn. Materialisme../

Met uitzondering van rap, zijn de overige punten die je aanhaalt gewoon niet inherent aan het profvoetbal?

27 maart 2024 om 08:10

@salerno1919,

Bedoel je met echte voetbalfans/liefhebbers de zwart geklede hoodies achter de tribunes die bij sommige clubs met trommels opgezweept moeten worden?

De liefde bij deze gasten zitten dieper, maar dat heeft ook te maken met liefde uit de regio en kan je ook niet echt vergelijken.

NL is noot echt heel nationalistisch geweest mijn inziens. Misschien mede veroorzaakt door Randstad vs platte land en daardoor al een tweesplitsing ontstaat. Kan ook komen dat Oranje door de jaren heen voornamelijk bestond uit Ajacieden. Dat heb ik ook. Ik heb geen zin om naar (oud-)Ajax te kijken, maar voor Ajax kan je elke willekeurige club zetten. Als het 15 q(oud)psvérs of Utrechters zijn, idem dito. Moeten wel enkele spelers van je eigen favoriete club bijzitten en dan kijken hoe ze zich staande houden.

27 maart 2024 om 11:13

Ik heb ook het idee dat nationalisme meer heerst in landen waar mensen het minder goed hebben. Welvaart en nationalisme gaat niet echt hand-in-hand zo lijkt. Wij hebben toch minder dat "sterven voor je land" gevoel bij voetbal dat ze in bijvoorbeeld Brazilië en Argentinië wel hebben. Dit is overigens verder niet gebaseerd op feiten, maar puur mijn indruk, maar goed.

26 maart 2024 om 14:11

Oranjesupporters zijn geen voetbalsupporters, net als de dweilorkesten in Thialf. Die uitspraak ooit gehoord, en moet zeggen dat ik me hier blindelings in kan vinden.

26 maart 2024 om 14:59



Vroeger wordt altijd geromantiseerd. De eerste toernooien die ik als menneke met grote ogen beleefde waren '96, '98 en 2000. En toen waren mijn ooms zich al negatief aan het uitlaten over het team. Een stukje racisme zat er bij sommigen ook wel bij bij. Laten we het erop houden dat ze zich niet met het team konden identificeren. 'arrogante zakken' hoorde ik ze zeggen.

En wat is er eigenlijk veranderd in al die tijd? Nu zitten de 30-plussers om verschillende redenen te zeiken op Depay, Wijnaldum, van Dijk, Wout Weghorst en 'dat arrogante menneke Xavi Simons'. Terwijl de basisschooljeugd het allemaal niets deert en opkijkt naar deze mannen en misschien de zomer van hun leven beleven.

Zij worden door hen over 20 a 30 jaar als helden gezien en ze zeiken de nieuwe generatie weer af. En Davids, de Boertjes, Seedorf en Kluivert enz worden dan weggezet zoals er nu in 2024 naar de gebroeders van de Kerkhof en Sjaak Swart wordt gekeken. Als een soort seniele opa's. Terwijl dat in een bepaald verleden ook helden waren voor een hele generatie voetbalsupporters.

27 maart 2024 om 07:29

Mooi dat iemand zo gefascineerd is. Dan mag je oprecht even in het nieuws komen.

Ik dacht eerst aan van Hanegem, toen ik de kop las. Maar vermoedelijk heeft hij het beste en mooiste Oranje uit 1974 niet meegemaakt. Dat van 1978 wordt ook nog wel onderschat, maar was niet zo spelbepalend als de "the clockwork orange". Maar Robben is natuurlijk ook een nationale topspeler geweest. Net als heel veel anderen. Die we nu niet meer herbergen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren