Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart niet blij met situatie Memphis en wijst ‘Beckham van deze tijd’ aan

Laatste update:

Rafael van der Vaart is niet blij met de situatie van Memphis Depay en Davy Klaassen. De Oranje-internationals moeten het woensdagavond bij het duel tussen Atlético Madrid - Inter doen met een reserverol. Van der Vaart is van mening dat het Nederlands elftal Memphis hard nodig heeft op het EK 2024 aanstaande zomer.

Memphis had eerder dit seizoen te maken met een spierblessure, waardoor hij enige tijd aan de kant stond. Na zijn rentree in januari kende Memphis een uitstekende periode, waarin hij driemaal achter elkaar wist te scoren. Gezien de concurrentiestrijd met Antoine Griezmann, Álvaro Morata en Ángel Correa moet Memphis het echter ook vaak zat doen met een reserverol, ook toen Griezmann er de afgelopen weken uitlag met een blessure.

Tegen Cádiz afgelopen weekend mocht Memphis wel starten. Hij maakte, net als de rest van zijn teamgenoten, een slechte indruk tijdens de 2-0 nederlaag tegen de degradatiekandidaat in LaLiga. Youri Mulder vindt dat Memphis er tegen Cádiz 'ongeïnteresseerd' uitzag. "Of hij was niet in vorm. Je kunt na zo'n periode ook blij zijn dat je eindelijk weer de wei in mag. Maar het kan ook zijn dat je na zo'n periode even een terugval hebt. Daar moet je je niet te veel door in de put laten zitten."

Van der Vaart stipt aan dat Memphis geen ritme krijgt omdat hij 'af en toe wel, af en toe niet' speelt. "Dan heb je moeite om dat niveau weer aan te tikken en dat vind ik jammer. Dan is het een keuze van de club. Atlético, prima, dat is geen Real Madrid of zo", zegt de ex-speler van Real Madrid. "Maar ik vind hem zó goed en we hebben hem echt nodig bij het Nederlands elftal. Dan hopen we met zijn allen dat hij top gaat zijn in de zomer."

Klaassen moet het minder verrassend bij Inter ook doen met een reserverol. "Ik moet zeggen: Klaassen, daar word ik wel een beetje verdrietig van", stelt Van der Vaart. Presentator Wytse van der Goot stipt aan dat hij er 'wel bij zit' en dat hij 'wel zijn minuutjes maakt'. "Nee, nee, nee", verzucht Van der Vaart. "Hij speelde elf minuten? Dat is toch helemaal niks, man." Klaassen viel afgelopen weekend in tegen Bologna en pakte 25 seconden na zijn entree een gele kaart.

"Op die leeftijd (31, red.) moet je gewoon spelen. Dan moet je je minuutjes maken, waar dan ook. Dan kun je wel Inter achter je naam hebben, maar ja... Nou lekker, dan zit je weer op de bank." Klaassen komt bij Inter bijna nooit meer dan een half uur in actie, áls hij in actie komt, en heeft bij Inter concurrentie van onder meer Hakan Çalhanoglu, die zichzelf onlangs uitriep tot beste controleur.

Van der Vaart speelde bij Hamburger SV samen met de Turks international, maar is het niet eens met zijn bewering. "Dat heeft hij over zichzelf gezegd?", vraagt Van der Vaart zich met een verbaasde blik af. "Oh, nee, dan denk ik niet dat dat waar is." Toch is Van der Vaart zeer lovend over zijn ex-teamgenoot.

"Toen hij achttien was kwam hij naar HSV. Ik heb niet veel vrije trappen aan iemand anders gegeven, maar toen hij kwam en hij begon ze te nemen, dacht ik wel: Oké, je mag hem wel één keer nemen. Het is een hele goede speler, en hij heeft een goed oog naar voren. Hij is de Beckham van dit moment. Hij is echt gegroeid."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Depay moet komend seizoen gewoon naar PSV gaan lekker knallen in de eredivisie kan die elke week ze vriend promes opzoeken en weer lekker scoren op niveau lager.

13 maart 2024 om 21:56

Klinkt nog niet eens als een heel stom idee. Zo goed zijn voor Memphis, PSV, de Eredivisie, het Nederlands elftal, én Promes.

13 maart 2024 om 22:55

Memphis kan echt wel een hoger niveau aan dan PSV.

13 maart 2024 om 23:02

Tuurlijk maar hij zal wel direct de ster van het team zijn bij de club van z'n jeugd. Een uithangbord voor de club en een van de betere spelers van de Eredivisie. Hier zal die makkelijker z'n vorm vasthouden wat ook weer goed is voor het Nederlands Elftal.

14 maart 2024 om 00:11

Mensen zijn echt delusional als ze denken dat Memphis nu terug gaat keren naar PSV

14 maart 2024 om 00:25

*delusional* is wel heel erg overdreven. Depay is volgens mij nu 31 jaar, mooie jaren bij psv gehad, psv speelt volgend jaar bijna zeker CL heeft een leuk team en goede trainer. Terug in zijn eigen omgeving en wilt denk ik ook wel weer wekelijks spelen ipv op de bank zitten.

14 maart 2024 om 07:27

Inderdaad. Het is niet 'pRiMe' Memphis die uit z'n contract liep bij Lyon. Hij wordt in de loop van het komende seizoen alweer 32. En hij is fysiek gezien ook geen Dirk Kuyt die nu nog 3 jaar bij Gala of Fenerbahce kan schitteren en dáárna nog even bij twee seizoenen PSV in z'n laatste seizoen in z'n afscheidswedstrijd PSV met een hattrick naar het kampioenschap schiet.

13 maart 2024 om 21:23

Door een gebrek aan concurrentie op die positie snap ik dat wel

13 maart 2024 om 21:31

Dat de concurrentie daar ook zeker niet top is ben ik met je eens. Maar je kan niet zeggen dat hij op dit moment duidelijk beter is dan Zirkzee of Malen en misschien Brobbey. Even een goede periode gehad en nu al weer tijden niks meer van over.

13 maart 2024 om 21:42

Malen vind ik niet echt een centrum spits maar meer vanaf de zijkanten. Is Brobbey de vaste spits voor Oranje? Goed aanspeelpunt, kan heel goed de bal vasthouden, dat staat buiten kijf, maar kan hij ook op een hoog niveau doelpunten maken? Heeft ie nog niet echt laten zien. Is mislukt in de Bundesliga. Zirkzee had ik komende oefen interlands graag in actie gezien maar helaas geblesseerd, moet je zo’n jongen dan nog inpassen in oranje in zo’n korte tijd? Ja dan val je inderdaad terug op een Depay die, als hij het op zijn heupen heeft, heel goed kan voetballen en het verschil kan maken. Dat doet ie ook bij Atletico in de weinige minuten die hij heeft gemaakt.

13 maart 2024 om 21:49

Vind het wel meevallen dat hij het verschil maakt in zijn weinige minuten. Heeft het misschien 1x per 7-8 wedstrijden “op zijn heupen”, wat je er ook onder verstaat.

13 maart 2024 om 22:01

Malen , Gakpo, zijn 2 zware dragers die het meer dan beter doen en hebben goede ritme bij Liverpool en Borussia Dortmund.Zelfs die Summerville van leeds United is in beter doen dan hemNiet te vergeten x.simons

13 maart 2024 om 22:57

Gakpo zit de laatste tijd ook steeds vaker op de bank. Zeker in de grote wedstrijden

Memphis heeft in topwedstrijden bij Nederland zelden thuis gegeven. Het is echt tijd om het gewoon eens met de nieuwe jonge garde te gaan proberen in plaats van dit soort subtoppers. Brobbey, Zirkzee, Simons, Gakpo, Malen. Werk maar gewoon met die mannen voor de posities voorin.

13 maart 2024 om 22:40

Zeker maar dan hebben we ook een nieuwe bondscoach nodig die dat aandurft en geen Ronald koeman

13 maart 2024 om 23:47

@noud

Dat is simpel gezegd onzin dat Memphis zelden thuis gegeven heeft in de topwedstrijden. Hij heeft meer dan genoeg doelpunten en assist tegen toplanden en er is werkelijk geen een speler van Nederland die in de buurt komt van zijn moyenne in topwedstrijden.

Want Nederland kwam elke keer als hij geblesseerd is ook zo 'makkelijk' aan doelpunten?

Memphis hebben we nog niet echt eerder nodig gehad op een eindronde dus waarom nu wel? Leuk hoor die vele goals tegen de lamme en de blinde en een nationals league die niet door iedereen serieus genomen wordt. Ego Depay kan je prima zonder. Maar goed Koeman zal wel met de tandem Depay Wijnaldum opdraven

13 maart 2024 om 23:50

@JK-Ajax

Wanneer is Memphis ooit nou een egoïstische voetballer geweest?

Daarbij heeft Memphis consistent de meeste doelpunten gescoord en assist gegeven voor Nederland in welke competitie ze ook meededen en is Nederland aanvallend consistent dramatisch als hij niet speelt.

Ik heb het idee dat velen gewoon iets tegen Memphis zelf hebben om niet voetbalredenen en daarom hij meer moet laten zien dan anderen en het dan alsnog niet genoeg is.

Ik bedoel 'Ego Depay'? Een speler die werkelijk nooit egoïstisch is geweest en maar al te graag combineert?

14 maart 2024 om 00:12

Zo’n saaie en voorspelbare mening. Hoezo nooit nodig gehad? Heeft meerdere goals en assists op eindtoernooien. De 1-0 tegen de VS op het WK, 2-2 tegen Costa Rica, 2-0 tegen Chili, de goals op het EK 2021 tellen zeker niet mee?

Klaassen met de Brobbey van dit seizoen had er bij Ajax gewoon 20 gemaakt. Zonde om op deze leeftijd zo weinig te spelen inderdaad. Memphis maakt wel redelijk wat minuten, is hij mooi fit tegen die tijd

13 maart 2024 om 22:04

Mensen hebben blijkbaar geheugenverlies, Net voor die vertrok bij Ajax kon Klaassen er helemaal niets meer van. Het was heel zielig om te zien dat hij gewoon moeite had met lopen.

Druk maken om Klaassen?? Verdient lekker zijn geld en mag wat minuten maken, mooi toch!! Nederlands elftal zal hij gelukkig nooit meer in aanmerking komen!!

Daar gaan we weer, ik ben van der vaart moe! Hij zit al bijna 8 jaar in de reet van Memphis en lijkt er maar niet uit te komen

Niet nodig ga lekker zandbakken,
Te blessure gevoelig en gaat saibari , tilman in hun ontwikkeling stagneren.

Moeten we het als Nederlands Elftal echt van Depay hebben? Ik kijk zelden buitenlands voetbal, maar in Oranje heb ik hem altijd zeer, zeer matig gevonden.

Ben zelf voor ajax en brobbey is echt goed bezig. Maar elke blinde kan toch zien dat Depay 4x zoveel meer kwaliteit heeft dan brobbey. Zien jullie niet wat voor kwaliteit doelpunten depay scoort bij Atletico. In 1 aanname weg bij de tegenstander en goal. Brobbey die heeft nog moeite met op snelheid dribbelen en afwerken, met links schieten, kan niet koppen. Een speler uitkappen gaat ook veel moeizamer dan bij depay. Dat zien jullie toch wel ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren