Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk stoorde zich tijdens Fortuna - Feyenoord: ‘Een gênante vertoning’

Laatste update:

Bas Nijhuis heeft voor veel irritatie gezorgd bij de tafelgasten van NOS Studio Voetbal. In de talkshow werd zondagavond het optreden van de scheidsrechter tijdens Fortuna SittardFeyenoord (0-1) besproken, en met name Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay hebben zich flink gestoord aan de arbiter.

Nijhuis staat erom bekend dat hij niet snel fluit voor een overtreding, en ook tijdens Fortuna – Feyenoord was dat het geval. Fortuna speelde behoorlijk fysiek, terwijl Feyenoord juist geen blessures wilde oplopen met het oog op de bekerfinale komende zondag.

Het optreden van Nijhuis is onderwerp van gesprek tijdens NOS Studio Voetbal. “Er liep er eentje tussen in een lichtblauw shirt, maar die hoorde toch bij Fortuna?”, zegt Van Hooijdonk grappend met een serieuze ondertoon.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Een gênante vertoning. Echt gewoon eigen wedstrijdje spelen. Ik begrijp het wel als je Danny Buijs bent en je bent trainer van Fortuna, en je ziet dat Bas Nijhuis een week voor de bekerfinale de scheidsrechter is. Dan gebruik je alles. Hij wordt geholpen doordat de scheidsrechter alles toelaat. Hij fluit niet.”

Theo Janssen, ook aan tafel, denkt wel te weten waarom Nijhuis zijn eigen manier van fluiten heeft. “Hij fluit op die manier zodat hij daarnaast heel veel dingen kan doen, omdat hij een beetje een act aan het worden is”, aldus de voormalig middenvelder.

Ook Afellay wordt naar zijn mening gevraagd. “Het begint nu wel echt gênant te worden”, is hij duidelijk. “Hij bepaalt zijn eigen regels. De regels zijn er om na te leven, en je moet ook af en toe een wedstrijd een wedstrijd laten zijn en worden. Maar dit ging gewoon nergens over.”

ESPN


Ook bij ESPN kreeg Nijhuis zondag al kritiek, bijvoorbeeld van Vincent Schildkamp na een overtreding van Sadik Fofana op Quinten Timber. “Het is ongelofelijk dat Nijhuis hier niet tegen optreedt. Allemaal leuk, een scheidsrechter die het allemaal lekker wil laten gaan. Maar de momenten dat je echt moet optreden zijn zo overduidelijk”, aldus de commentator.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt er op dat de baas van Bas het wel goed vind, anders zou er wel ingerepen worden. Bas zal toch ook wel regels mee krijgen en zich moeten verantwoorden?

15 april 2024 om 19:20

Zoals Slot gisteren aangaf is de lijn bij Nijhuis wel duidelijk, hij fluit bijna niet dus veel mag. Kun je je als team van te voren op instellen. Ik zie dat liever dan een inconsequente scheids. In de tijd van braamhaar, wegereef, luinge en jol wist je van te voren ook wat je er aan had. De ene scheids was streng de ander liet meer doorgaan, ik zie dat probleem niet zo. Nu met de var ligt alles onder een vergrootglas en kan een scheids niet meer zijn eigen wedstrijd fluiten. Geef mij maar persoonlijkheden als Nijhuis, laatste van de scheidsrechters die zijn eigen wedstrijd fluit en schijt heeft aan alle meningen. Jammer dat hij voor onzin handsballen nog naar het scherm geroepen wordt om volgens de regeltjes voor een penalty te fluiten.Edit: en ja soms gaat het te ver en maakt hij fouten, maar welke scheids doet dat niet. Ik kan het van hem beter hebben dan van Higler en Kooij fie volgens de regeletjes proberen te fluiten maar die fouten ook maken.

16 april 2024 om 03:40

Het lijkt er nu op dat iedere scheidsrechter maa doet zo als hij denkt dat het goed is. Je zou toch denken dat ze van de bond richtlijnen krijgen hoe te fluiten, dat was altijd zo.

Ja hij floot discutabel. Maar ook gisteren waren er zat situaties waarbij hij terecht laat doorspelen. Alles ligt bij Nijhuis onder een vergrootglas. Zolang scheidsrechters als Van Eijk, Nagtegaal, Ruperti en Kooij ook rondlopen vind ik Nijhuis lang niet zo erg.

15 april 2024 om 18:34

Verschil is dat die andere scheidsrechters fouten maken. Nijhuis heeft gewoon andere regels. Leuk dat je van mannelijk voetbal houdt hoor, maar iemand op zn enkel trappen als de bal al weg is mag niet. Hij laat wedstrijden ermee ontsporen, zoals zondag. Het is ook niet per tegen of voor een team, gewoon nadeel voor iedereen.

15 april 2024 om 19:25

Ga toch heen met je discutabel en vergrootglas. Iedereen behalve jij ziet dat Bas zn eigen gang gaat. Wordt tijd dat deze man wordt aangepakt.

Niet vaak eens met Pier. Maar hier wel. Nijhuis maakt er zijn eigen show van. Prima mannelijk voetbal en de wedstrijd de wedstrijd laten zijn. Maar geel is gewoon geel.

Altijd wel een fan geweest van Nijhuis, alleen nu begint het wel steeds meer een act te worden. Een hele helft niet fluiten, penalties niet, noem maar op.

Wat overigens het echte vuurwerk van Pierre was, betrof de manier hoe hij Arno Vermeulen keer op keer op zijn plek zette. Genieten was dat!

Gewoon de beste NL scheidsrechter

Hou toch op met dat gezeur. Sorry hoor, maar vroeger was voetbal veel leuker omdat het niet constant stil lag. Tegenwoordig wordt er voor elk wissewasje gefloten en moet degene die geraakt worden ook meteen naar het ziekenhuis. Of nee, toch niet, hij kan na het opstaan toch weer snel verder. Zeker een van Hooijdonk moet er toch niet aan denken in deze te tijden te moeten voetballen? En jammer dan dat de regels niet 100% gevolgd worden. Dat doen ze bij corners en vrije trappen ook niet, anders heb je elke wedstrijd 16 penalties.
Ik kijk liever 10 minuten zuivere speeltijd meer dan dat er iemand een extra gele kaart krijgt.

Is het probleem nou dat fortuna gewoon mannelijk speelde of dat de feyenoorders te slap de duels aangingen en hun zelf wilde sparen voor de beker finale.
Want Nijhuis floot zoals Nijhuis dat altijd doet.
De Nederlandse competitie niet gaan worden zoals de Spanjaarden doen janken zodra je naar ze kijkt en gelijk om een kaart vragen.

Dus Feyenoord speelt dit weekend bekerfinale en daarom moet Nijhuis strakker fluiten. Hou op zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren