Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst staat voor eerste trainersklus sinds ontslag bij Rangers

Laatste update:

Giovanni van Bronckhorst is dicht bij een deal met Besiktas, zo melden onder meer verschillende Turkse media en 1908.nl. De voormalig trainer van Feyenoord kan in Istanboel de opvolger worden van Riza Calimbay.

Een akkoord tussen Besiktas en Van Bronckhorst is er echter nog niet. De oefenmeester wil namelijk Jean-Paul van Gastel meenemen als assistent-trainer. De coach van NAC mag echter niet weg van zijn huidige werkgever.

Besiktas zou zelfs bereid zijn een afkoopsom te betalen voor Van Gastel, maar het is nog maar de vraag of dat de club uit Breda kan overtuigen afscheid te nemen van zijn hoofdcoach. Van Gastel staat sinds dit seizoen onder contract bij NAC en maakt tot dusver een prima indruk.

De Parel van het Zuiden begon het seizoen nog met Peter Hyballa als hoofdtrainer, maar van hem werd na vijf wedstrijden afscheid genomen wegens tegenvallende resultaten en een 'samenwerking met de werkomgeving' die als 'onvoldoende' werd beschouwd.

"We geloven als directie niet dat die situatie nog te repareren is", zei Peter Maas, technisch directeur van NAC, daar destijds over. Na het ontslag van Hyballa stond Ton Lokhoff één wedstrijd voor de groep, alvorens Van Gastel het stokje overnam.

Sindsdien heeft NAC de weg omhoog gevonden. Sinds de aanstelling van de 51-jarige trainer in september wonnen de Bredanaars zeven wedstrijden en inmiddels vinden ze zichzelf terug op plek negen in de Keuken Kampioen Divisie.

Aan de samenwerking met Van Gastel komt nu dus mogelijk een einde. Van Bronckhorst wil hem meenemen naar Besiktas, wat voor Gio de eerste trainersklus kan worden sinds diens ontslag bij Rangers in november 2022.

Eerder stond Van Bronckhorst ook aan het roer bij het Chinese Guangzhou City en Feyenoord. Met de Rotterdammers won hij één landstitel, twee KNVB Bekers en was hij tweemaal de sterkste in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben bang dat dit een nieuwe Cocu-situatie zal worden. We gaan van Flick en Genesio naar Van Bronckhorst. Lijkt er op dat het nieuwe bestuur toch niet volkomen voorbereid waren op de huidige situatie en nu uit paniek een trainer gaan aanstellen.

2 januari 2024 om 15:39

Besiktas supporters zeggen altijd dat ze de Turkse media niet geloven maar geloven elke onzin dat wordt aangekondigd. Wanneer heeft de voorzitter een belofte gedaan met namen als Flick en Conte. Hij heeft alleen gezegd we hebben gepraat met Flick en hij heeft tijd gevraagd ivm met zijn operatie. Genesio is nooit genoemd door het bestuur (behalve die leugenaars uit de media) maar goed. Al heeft ie het daadwerkelijk afgewezen is dat ook volkomen logisch gezien hij niet in zo een team wil stappen waar 7/8 spelers naar de Afrika Cup gaan en 5-6 spelers chronisch geblesseerd zijn. Het oude bestuur heeft zowel dit seizoen als de komende seizoenen gesaboteerd. Stelletje verraders.

Door de naaistreek van het oude bestuur (net voor het aftreden Riza aangesteld) konden beide voorzitter kandidaten geen coach aanstellen. Maar Riza heeft her zo erg verknald dat ze hem wel moesten ontslaan en nu in een spagaat zitten.

On: Gio een geval Cocu noemen gaat ook te ver. Cocu was bij Psv ook gewoon heel slecht. Het was dat hij dat hele goeie team had met Depay en Wijnaldum. Zijn derde jaar was ook puur geluk met gift vanGraafschap. Gio heeft Rangers EL finale laten spelen en is ook een hele andere coach dan Cocu qua speelstijl. Ik heb er vertrouwen in komende 6 maanden wennen (misschien beker pakken) en vanaf de zomer zijn eigen selectie samenstellen en vlammen

2 januari 2024 om 15:49

Ik zeg ook nergens dat hij Flick had beloofd, maar er is wel contact geweest. Ook met Genesio en Glasner.

2 januari 2024 om 16:01

De voorzitter heeft al voordat hij de verkiezingen won gezegd dat zolang het niet van het bestuur kwam niks moesten geloven. Een voorbeeld Sercan Dikme, de spion van het vorige bestuur, wist alles eerder te melden dan iedereen. Sinds een maand is elk nieuws van hem fake en de naam Gio heeft hij pas net van de Nederlandse media gehoord voor het eerst dus van dat Glasner en Genesio geloof ik ook niet 😅

Zou dit wel erg jammer vinden. Had gehoopt dat hij het na aankomend EK zou overnemen van Koeman. Hopelijk polsen ze Ten Hag dan, die is tegen die tijd toch al een tijdje vrij gok ik.

2 januari 2024 om 15:27

Geen paniek, Gio kan prima adviezen geven aan de raad van commissarissen bij Ajax en trainer van Besiktas zijn.

On: ik denk dat je Koeman bedoelde bij het NL elftal en hij lijkt mij daar ook wel geschikt voor.

2 januari 2024 om 15:47

Als ik naar de trend bij Besiktas kijk is van Bronkhorst eind april wel weer beschikbaar. Ruim op tijd om een nieuwe baan aan te gaan in de zomer.

Mooie stap voor hem, had het ook wel wat gevonden als hij naar Ajax zou gaan komend seizoen. Maar Besiktas is naar mijn mening zeker een mooi avontuur.

2 januari 2024 om 18:14

????
Dat lijkt me wat raar. Heeft redelijk maar niet opzienbarend gepresteerd, clubs zijn niet geïnteresseerd behalve nu een vd wispelturige Turkse topclubs. Ajax is helemaal onzin, daar komt ie nooit

De voormalig trainer van Feyenoord kan in Istanboel de opvolger worden van de in november ontslagen Burak Yilmaz.

Dit klopt niet, de opvolger van Burak Yilmaz was Riza Calimbay en die is recent ontslagen door de nieuwe voorzitter.

Dit lijkt mij geen goede keuze voor Gio, Besiktas heeft een matige selectie met veel oude en uitgebluste spelers. Gio is een trainer die tijd en ruimte nodig heeft om zijn stempel te kunnen drukken en die tijd zal hij bij Besiktas niet krijgen.

Mooi dat Gio weer aan de bak kan. Alleen lijkt de keuze niet reuze als je uiteindelijk bij Besiktas aan de slag gaat.

Doet dat nou niet Gio!

Bij Turkse clubs wordt je gegarandeerd binnen zeer afzienbare tijd weer ontslagen. Voor Besiktas zou je dit seizoen alleen al de 3de/4de coach zijn. Dat moet je echt niet willen als je een serieuze carrière als coach wil hebben.

2 januari 2024 om 15:46

Als de resultaten uitblijven wordt je bij elke club na pakweg 3 a 4 maanden ontslagen, behalve bij Man United. 🤣

2 januari 2024 om 15:51

Ik begrijp je volkomen hoor maar dat 3/4e coach moet je met korreltje zout nemen. Het waren eigenlijk interim trainers waarvan een gewoon een naaistreek was van het oude bestuur door een legende aan te stellen zodat het nieuwe bestuur met een dilemma zou zitten.

Gio blijft echt een uithangbord voor je club echt een keurige gozer. Hoop dat hij nu een succes gaat behalen met Besiktas. Snap overigens Nac wel, vind JP wel een uitgesproken mening hebben en NAC wel aardig voetbal speelt.

Besiktas is een fantastische club en mooie stap voor Gio. De club zit zeker in zijn hart. Gio voelt zich klaar voor buitenlandse topclub.

Vind Van Bronckhorst echt een nietszeggende trainer. Typetje Hedwiges Maduro. Trainer zonder statuur of enig gezag. Waait met alle winden mee en is nergens echt geslaagd. Bij Feyenoord goed gepresteerd, maar daarna is het kommer en kwel geweest. Besiktas is op voorhand al mission impossible. Je kunt het daar nooit goed doen. Bij geen enkele Turkse topclub trouwens.

Nee, ik vond Gio goed als linksback, maar als trainer en persoonlijkheid komt hij zwaar tekort voor de Europese (sub)top. Hetzelfde geldt voor Frank de Boer. Prima carrière bij o.a. Ajax en Oranje, maar als trainer zwaar, zwaar ondermaats.

2 januari 2024 om 15:40

Hij is bij Feyenoord (waar hij - toen nog - nationaal troeteldier Kuijt zonder blikken of blozen op de bank zette) met een beperkte selectie kampioen geworden en heeft met Rangers de EL-finale gehaald. Hoezo met alle winden meewaai-trainer die nergens is geslaagd?

2 januari 2024 om 16:03

En hem dan nog vergelijken met Hedwiges Maduro ook. Die alleen assistent is geweest bij Almere en Ajax, en die als interim 7 goals tegen kreeg in 2 wedstrijden.

2 januari 2024 om 16:55

Heeft wel effe feyenoord kampioen gemaakt na een eeuwigheid met een selectie dat in principe veel minder was als dat van ajax en psv. Zeker in de breedte of hoe je het ook mag spellen.

Ik snap de verleiding, de uitdaging is er, grote club met mooie aanhang. Mocht er geld zijn voor aankopen zou ik het doen. Is dat er niet zou ik er toch goed over nadenken

Waarom, Gio? Bij Besiktas is dit en volgend seizoen geen eer te behalen. Kijk alleen naar de blessuregevoeligheid van de spelers en hun contracten, echt 90% kans dat ‘ie binnen 1,5 jaar wordt ontslagen. Ik had gewoon gewacht op een andere leuke club.

Opzicht, Besiktas heeft een nieuwe voorzitter die een nieuwe beleid naar de club wilt brengen. Het is niet voor niks dat gasten als Aboubakar, Bailly, Ghezzal e.d. uit de selectie werden/zijn gezet. De club wilt meer naar talentvolle, jonge spelers wijken. Vind een Nederlandse coach ideaal voor zo een visie. JP van Gastel erbij zou het inderdaad een stuk mooier maken.

Zo slecht is de selectie van Besiktas ook eigenlijk niet. Het is gewoon een enorm rotzooi met de coaches en diens opvolgers geweest. Een goede coach krijgt de team echt wel op gang.

2 januari 2024 om 18:11

Ja, vind ik ook, heel veel drama om niks bij Besiktas. Er is wel veel ballast zoals Tayfur Bingol en Onur Bulut, maar deze selectie heeft ook gewoon heel veel kwaliteit. Enkele gerichte versterkingen en een winterkamp en deze ploeg eindigt met vingers in de neus derde.

Zeer slechte keuze van Gio.. selectie heeft zeer weinig kwaliteit, onlangs 5 spelers uit de selectie gezet waaronder Aboubakar, Rosier en Ghezzal.. daarnaast is de druk nu zeer maar dan zeer hoog dus er zijn alleen maar verliezers straks.

Gio kan beter wachten en van de zomer aan de slag weer gaan bij Feyenoord mocht slot vertrekken.

Gio heeft het bij Feyenoord en Rangers goed gedaan. Ik snap niet zo goed waarom het zo moeilijk is voor hem om een fatsoenlijke club te vinden. Ik wens hem in elk geval veel succes bij Besiktas.

Velen vergelijken hem nu al met Cocu, die na 4 maanden weggebonjourd werd bij Fener. Kan een Feyenoorder mij even vertellen in hoeverre Gio (zowel in speelstijl als persoonlijkheid) verschilt van Cocu?

2 januari 2024 om 18:09

Ik denk niet zoveel. Beiden echt slaapverwekkend saai in interviews, Cocu iig in z’n PSV-tijd, weet niet hoe dat bij Vitesse was. Van Bronckhorst als analist is ook zo gaar, ten alle tijden zo serieus en zakelijk blijven

Turkije is geen land waar je als Nederlandse coach het flikt en volhoud.
En ik snap NAC ook wel....
Laat Besiktas maar achterlijk veel betalen, mochten ze JP willen.

Wat een drama zou dit zijn als het echt waar is! Geen Sergen Yalcin maar Gio.. lachwekkend

2 januari 2024 om 18:06

Plaats jij nou serieus Sergen Yalcin die nog nooit een Europese match won boven Van Bronckhorst die een Europese finale heeft bereikt?

Ik hou echt van de mens Gio maar vind de teams, die hij heeft getraind nou niet echt hoogwaardig voetbal spelen. Over het algemeen te behoudend. Verder heeft Besiktas een trainer nodig die spelers echt beter kan maken, daar is Gio niet echt goed in. Daarom blijf ik het zeggen, dat het beste, wat Besiktas kan doen is het polsen van Bilic en hem proberen terug te halen. Onder hem hebben we onze beste spel gespeeld en dat met een team, dat individueel nog niet eens zo goed was. Op hem heeft die Senol nog lang kunnen teren.

Gio is een heer. Een gentleman. Een klasse persoon. Een perfecte uithangsbord voor de club Feyenoord. Zou hier niet aan beginnen. Turkse voetbalwereldje is te rommelig. Ga je niet op je cv willen als je een carierre als een goede coach wilt opbouwen in met name europa. Binnen no time ben je ontslagen vanwege randzaken of smoesjes.

Ik zou het niet doen.
Het is bij Besiktas momenteel 1 grote bende; nieuw bestuur, een team dat totaal uit balans is en compleet ongemotiveerd. Daarnaast de mega druk van de ultra kritische supporters groep en media. Gewoon kansloos om nu in te stappen bij Besiktas er is geen mogelijkheid dat hij goed kan doen. Daarnaast lijkt Gio mij niet echt een passend karakter voor de Turkse competitie, veel te bescheiden en timide.

Je zou toch denken dat hij na de goede prestaties bij Feyenoord en Rangers wel een stap hoger kan?

Nou dan hoop ik dat GIO naast 10 nieuwe spelers ook een nieuwe medische staf en terreinverzorgers meeneemt..

Ik ben wel happy met Gio. Laat goed voetbal; spelen, gezonde mix tussen vrijheid en discipline, heeft met Feyenoord en Rangers ook mooie prestaties behaald. Vergelijken met Cocu is een beetje onzin; Cocu is een echte starre rationele Hollander. Van Bronckhorst is veel meer een people manager, warmbloedig persoon die geniet van passie en beter bij de Mediterraanse cultuur past, Feyenoord is niet voor niets zijn club. Besiktas is ook wel de Feyenoord van Turkije, dus wat dat betreft een goede match.

Gaat een moeilijke job worden, Besiktas moet verjongeren en versterken. Gala en Fener zijn echt vele malen beter.

Welk voetbalmens met zelfrespect wil nou in Turkije werken? Dit jaar zijn er nog maar vier trainers over van de twintig trainers waarmee het seizoen begon. Scheidsrechters worden neergemept, teams worden van het veld gehaald tijdens een wedstrijd en het mooiste vind ik nog steeds dat de oud-voorzitter van een club tijdens de wedstrijd met een microfoon de supporters uitschold.

En ow ja, Besiktas is echt niks waard dit seizoen.

2 januari 2024 om 20:09

Volkan staat ook op het punt om te vertrekken bij Hatay, dus grote kans dat dat aantal 3 wordt haha

Niet zo handig om daar aan de slag te gaan. Deze club verandert om de 2 jaar van trainer. Er zijn maar 2 trainers in de geschiedenis die het langer hebben volgehouden. Zelfs legendes houden het niet langer vol. Laat staan in deze situatie waar de club niet stabiel is. Zware klus voor gio. Er is geen materiaal maar er worden prijzen verwacht en in een korte periode aansluiting bij gala en fener. Zou alleen handig zijn bij een lange termijn project

Dan toch nog liever thuiszitten en niks doen. Dat was toch wel het laatste land waar ik heen zou gaan. Dan nog liever naar Lichtenstein.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren