Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valentijn Driessen voorziet bliksemontslag in de Eredivisie: ‘Dit kan echt niet’

Laatste update:

Valentijn Driessen verwacht niet dat Dennis van der Ree het lang volhoudt als hoofdtrainer van FC Groningen. De 43-jarige Rotterdammer werd begin dit jaar door de clubleiding aangesteld als definitieve opvolger van de ontslagen Frank Wormuth. Heel succesvol verlopen de eerste weken van Van der Ree echter niet. Hij verloor met zijn ploeg bij Excelsior (1-0) en liep in de TOTO KNVB Beker in eigen huis tegen een ontluisterende nederlaag op tegen de amateurs van Spakenburg (2-3).

Van der Ree is een vrij onbekende naam in het trainerslandschap. Hij werkte in het verleden onder meer als assistent bij SC Cambuur en FC Twente en was analist bij Feyenoord. Die laatste club komt zondag naar de Euroborg, als Groningen er alles aan gelegen is om zich te revancheren voor de bekerblamage tegen Spakenburg. Voor Van der Ree wordt het een bijzondere wedstrijd, daar hij zowel bij Cambuur als Feyenoord samenwerkte met Arne Slot. Zondag staan ze dus tegenover elkaar.

Driessen heeft weinig verwachtingen van het treffen in de Euroborg en ziet Van der Ree niet lang aanblijven als eindverantwoordelijke bij Groningen. "Dit kan echt niet, het slaat werkelijk helemaal nergens op", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Ze betalen nu de prijs voor het wanbeleid. Ze hebben natuurlijk alles moeten verkopen omdat dat financieel noodzakelijk was, maar ze hebben te veel kwaliteit verkocht. Dat bleek eigenlijk al in de competitie en dat zet zich door in de beker."

Groningen verkocht Jørgen Strand Larsen aan Celta de Vigo en liet ook routiniers Michael de Leeuw, Mohammed El Hankouri en Bart van Hintum vertrekken. Driessen wijst dan ook met de beschuldigende vinger naar technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Dan zet hij ook nog de totaal onervaren Van der Ree voor de groep. Maar niet voor lang meer, want dit gaat niet lang duren." Groningen kreeg naar verluidt een 'nee' van Dick Schreuder, Dick Lukkien en Peter Bosz. "Er zijn echt wel trainers die in deze slangenkuil willen stappen. Voor Van der Ree kan het weleens een heel snel einde van zijn trainerscarrière worden", besluit Driessen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien moeten ze in Groningen eens gaan beseffen dat het niet aan de trainers ligt maar aan het spelersmateriaal waarmee ze moeten werken.

Het elftal word steeds uitgehold en er komt kwalitatief niks voor terug. Is het dan gek dat de prestaties scheef gaan lopen met de ambities.

Off-topic: waarom ik reageer op een artikel van Valentijn weet ik ook niet. Koning stoelpoot zagen. Geef die coach de tijd man

14 januari 2023 om 11:11

De selectie is prima. Niet top voor Groningen, maar zeker niet zo slecht als de huidige prestaties doen vermoeden. Het aanstellen van Wormuth was gewoon geen goede zet. Het is nog te vroeg om deze Van Ree af te schrijven, maar wel kun je Groningen verwijten dat ze niet gevestigde-re naam hebben weten te strikken.

14 januari 2023 om 11:22

Selectie is onevenwichtig, te licht, en gewoon waardeloos in sommige gevallen. En wie heeft die selectie bij elkaar gebracht? Precies MJF, hij is hofdschuldige. Geen enkele trainer kan iets met deze selectie. Groningen heeft geprobeerd iemand van naam te halen, maar iedereen heeft bedankt, dat moet toch wel genoeg zeggen.

14 januari 2023 om 11:24

Pepi en Suslov zijn prima, Kasanwirjo is okay. Maar je hebt geen fatsoenlijke keeper en buiten Pepi is het aanvallend helemaal niks aangezien Suslov totaal uit vorm is. Ik zie het heel somber in voor Groningen als er niet minstens 4/5 man bijkomen. Al is het maar om moraal op te krikken want eruit gaan, thuis, tegen Spakenburg moet mentaal een enorme klap zijn.

14 januari 2023 om 13:10

Kasanwirjo en Suslov raken het hele jaar al geen knikker. De enige twee spelers die het hele jaar een redelijk niveau halen zijn Pepi en Balker. En zelfs zij vielen de afgelopen twee wedstrijden zwaar tegen.

Als er 1 persoon is die hieraan niet schuldig is, is het Dennis van de Ree wel. De beste man is onervaren en was 4e! Keus als interim nadat niemand aan deze ploeg wil beginnen. Sowieso al respect dat hij eraan durft te beginnen. Hij is nu onbedoeld manager van een grote puinzooi die Guadiola, Nagelsmann of Klopp niet eens aan het voetballen gaat krijgen. Het vertrouwen van die jongens op het veld is zo ongekend laag. Als er toch 1 iemand hoofdschuldige is dan is het Mark Jan Fledderus, zijn aankoopbeleid is op een aantal spelers na 1 grote flop vooral wat er dit seizoen is aangetrokken is een grote schande. Het is geen toeval dat de afgelopen 3 coaches die de FC heeft gehad allemaal wel hebben lopen klagen over dat er spelers bij moeten komen, maar het ego van MJF is zo hoog dat hij denkt dat dat niet zo nodig is. Ik hoop dat er in de tijd dat MJF er nog is (hopelijk niet lang) dat die nog spelers gaat aantrekken die belangrijk gaan zijn in de strijd om degradatie. Iedereen begint nu tegen hem te keren en dat begin je nu ook te merken op de tribunes. Deze man maakt de club kapot. Iedere coach de afgelopen 4 jaar klaagt over de selectie, kan er dus echt niet bij dat er hier mensen zijn die zeggen dat de selectie helemaal niet zo slecht is als de stand doet lijken.

Het is jammer dat een club als Groningen de laatste 5-10 jaar is afgegleden van subtop Eredivisie naar een grijze middenmoter met als hoofdschuldige Fledderus. Dat hij nog niet is afgezet verbaasd mij wel. Qua verkopen doet hij het wel goed, maar hij snapt niet hoe je een elftal bij elkaar koopt wat sportief ook wat kan laten zien. Buiten Pepi zie ik nu bij Groningen ook geen speler waar je echt van kan genieten

Van der Ree is gewoon een noodoplossing voor de rest van het seizoen. Ik vermoed dat Fledderus voor het komende seizoen al een (mondelinge) overeenkomst met Dick Lukkien heeft afgesloten. Daar zijn immers een paar gesprekken mee gevoerd, wat door beide partijen toegegeven is. Alleen Lukkien kreeg geen toestemming van FC Emmen om eerder uit Emmen te vertrekken.

14 januari 2023 om 16:50

Moet Fleďderus niet zelf opstappen voor deze wanbeleid? Hij koopt niet goed in

@andres Het is nog maar kort geleden dat Danny Buys bij FC Groningen is vertrokken. Hij behaalde drie maal achtereen de nacompetitie voor Europees voetbal. Voor FC Groningen begrippen prima prestaties. Bovendien maakte hij spelers aanwijsbaar beter, hetgeen de club jaarlijks veel transfergeld opleverde. Zelfs toen Buys al vertrokken was verkocht de club nog spelers voor veel geld dankzij het werk van Buys. Je kunt je dus afvragen wiens verdienste die mooie verkopen waren: Fledderus of minstens ook Buys. Helaas werkte de samenwerking Groningen - Wormuth totaal niet en is v.d. Ree met alle respect nog een lichtgewicht die het vak nog moet leren. Hem aanstellen lijkt een beetje op wat ze eerder in Den Haag ook deden. Niet heel slim zeg maar.

Dit is supporters emotie. Van een journalist mag je andere teksten verwachten. Maar ja, Valentijn weer...

En: wie moet het dan gaan doen? De zoektocht heeft niks opgeleverd. Er zullen niet twee, drie weken later opeens mensen beschikbaar zijn

Zodra er iemand mogelijk ontslagen kan worden word Valentijn al helemaal nat.

Onzin van Driessen. Groningen moest Strand Larsen niet verkopen. Hij wilde zelf graag weg en Groningen kreeg een mooi bedrag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren