Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vader Reijnders onthult lage vraagprijs die Feyenoord en Twente te gortig vonden

Laatste update:

Tijjani Reijnders (25) verliet AZ afgelopen zomer voor een avontuur bij AC Milan. De Italiaanse grootmacht maakte zo’n 19 miljoen euro over voor de diensten van de middenvelder, die inmiddels is uitgegroeid tot international van Oranje. In gesprek met Voetbal International onthult Martin Reijnders, de vader van Tijjani, dat de carrière van zijn zoon ook anders had kunnen lopen.

Milan-middenvelder Reijnders wordt op het gebied van transfers geadviseerd door zijn vader. “Ik noem mezelf geen zaakwaarnemer, maar ben vooral een begeleider”, aldus Reijnders Senior. “Ik doe de onderhandelingen met clubs, maar voor het checken van contracten huren we een advocaat in.” Reijnders is volgens Transfermarkt inmiddels 23 miljoen euro waard.

Reijnders senior vindt het belangrijk om zijn zoon te ondersteunen. “Er zijn een paar goede zaakwaarnemers in het wereldje, maar ook heel veel slechte. Dan houd ik het liever in eigen hand.” Martin Reijnders adviseert ook zijn andere zoon, Eliano. De veelzijdige Zwollenaar is dit seizoen een reguliere basiskracht bij PEC.

Tijjani Reijnders brak na lang wachten vorig seizoen pas echt door bij AZ. Aan de hand van sterkhouder Reijnders schopte de Nederlandse subtopper het tot de halve finale van de Conference League. Uiteindelijk speelde de rechtspoot 128 wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 15 assists.

Mislintat
Volgens Reijnders senior werd zijn zoon ook gevolgd door de Nederlandse recordkampioen. “Ik ben een paar keer benaderd vanuit de scouting van Ajax. Dat Tijjani in Amsterdam hoog op de lijst stond. Er werd bij gezegd dat ze eerst spelers moesten verkopen, voordat ze concreet konden worden.”

Reijnders senior denkt te weten waarom Ajax zich niet officieel gemeld heeft. “Een paar maanden later werd Sven Mislintat aangesteld. Die scout had mijn nummer aan hem gegeven, maar Mislintat heeft nooit gebeld. Blijkbaar had hij geen behoefte aan Tijjani.” Ajax is niet de enige Nederlandse club die Reijnders op de korrel heeft gehad.

“In de voorgaande zomer hadden Feyenoord en FC Twente ons al gepolst”, aldus Reijnders senior. Volgens de familieman was zijn zoon in de zomer van 2022 een stuk goedkoper op te pikken in het AFAS Stadion. “Die vonden de richtprijs van toen, tussen 1,5 en 3 miljoen euro, te hoog. Een jaar later ging Tijjani voor een veelvoud naar Italië.” Voor Milan speelde Reijnders al 22 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en hetzelfde aantal assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja, nu lijkt dat een verkeerde beslissing, maar Feyenoord had toen helemaal niet zoveel geld te besteden. En Twente legt dat ook niet zomaar even neer.
Daarbij zijn er genoeg spelers van AZ mislukt als ze een niveautje hoger gaan.
Hij doet het nu goed en vind het een goede speler, maar dit soort verhalen achteraf zeggen me niet zo veel. Al bedoelt die pa het waarschijnlijk niet zo, maar Voetbalzone wel met deze titel.

22 december 2023 om 12:48

Vond hem bij Az niet heel bijzonder destijds. Statistieken vallen ook best mee. Doet het nu aardig in Italie maar hou het eerst maar eens voor langere periode vol.

22 december 2023 om 18:04

Had voor ons een betere keuze geweest dan Vlap lijkt me. Maar ik weet ook niet wat daar voor afspraken lagen. Of het met Vlap allang beklonken was toen Reijnders in beeld kwam o.i.d.

Tsja, had had, het ene jaar is het andere niet.
De jaren waar zijn pa over rept zat Tijani ook nog gewoon op de bank.

22 december 2023 om 11:20

Wel mooi hoe snel het dan kan gaan. Een enorm goed jaar bij AZ en nu gewoon aanhaken bij Milaan. Goede keuze gemaakt.

Klopt wel dat Twente belangstelling had, maar ten eerste speelde Reynders zich al snel in de basis bij AZ en ten tweede had Twente het geld niet. Pas dit jaar is er voor Ugalde een bedrag boven de 3 miljoen uitgegeven.

22 december 2023 om 12:52

Ook niet bepaald verstandig gebleken. Voor de lange termijn best een aardige aankoop, maar de kans is groot dat je dit seizoen afhaakt voor die derde plaats, omdat je al je eieren in 1 mandje hebt gestopt. Ugalde is niet ver genoeg en op de flanken kom je flink wat kwaliteit tekort. Taha heeft potentie, maar het is nog te vroeg. Over Vlap en Rots hoeven we het niet te hebben.

22 december 2023 om 18:11

Hij zorgt er op de korte termijn voor dat de aanval functioneert. Het is ook wensdenken dat je met die 4/5 miljoen van Ugalde je hele aanval van kwaliteit zou hebben voorzien. AZ heeft voor bijna 10 miljoen aan rechtsbuitens aangetrokken en is er nog niet tevreden over. Feyenoord heeft iets soortgelijks. Dat is niet omdat die clubs slecht zijn in het spelers aantrekken maar omdat echt goede buitenspelers gruwelijk duur zijn.

Ik denk dat we gewoon de handen dicht moeten knijpen dat we Cerny gehad hebben hier en ons realiseren dat zulke spelers niet elke window in je schoot vallen. Zelfs Cerny had wat tijd nodig om op gang te komen trouwens.

22 december 2023 om 21:59

Mwa, niet per se mee eens. Het maakt niet uit wat een andere club spendeert aan een bepaalde positie. Er lopen genoeg goede rechtsbuitens rond en in het geval van FC Twente lijkt het me niet bepaald moeilijk om een betere te vinden dan Rots. Ze hoeven immers niet goed genoeg te zijn voor Real Madrid, goed genoeg voor Dortmund of goed genoeg voor PSV te zijn, hè? Ze moeten alleen goed genoeg voor FC Twente zijn.

(Ik ben een paar keer benaderd vanuit de scouting van Ajax. Dat Tijjani in Amsterdam hoog op de lijst stond. Er werd bij gezegd dat ze eerst spelers moesten verkopen, voordat ze concreet konden worden.”)

Las ik dat goed wat de vader van Tijani te horen had gekregen van Ajax. En nu.....2024 moet Ajax weer eerst spelers verkopen voordat ze klasse kunnen halen voor de doorverrote middenveld. Of vond Ajax Reinders niet goed genoeg voor het eens zo grote Ajax.

‘Looking a cow in the ass’ dit.

Ik denk dat Reijnders iedereen verbaasd heeft dit jaar, niemand had verwacht dat hij het zó goed ging doen in Milaan. Als je mij vorige zomer gevraagd had of Feyenoord hem moest nemen voor 2m had ik hoogstwaarschijnlijk ook ‘nee’ gezegd.

Uiteindelijk haalde Feyenoord die zomer Aursnes voor 5 ton en een zomer later Wieffer voor hetzelfde bedrag, terwijl Kokcu er ook nog gewoon was. Ik begrijp best dat je dan niet 3 miljoen uitgeeft aan een (toen nog) twijfelgeval. Dat hij zich dan zo goed ontwikkelt had niemand voorzien.

22 december 2023 om 11:48

Ik denk dat die zomer uiteindelijk een van Feyenoord beste transferzomers ooit is geworden. En de basis heeft gelegd voor het huidige succes.

Trauner, Aursnes, Nelson, Dessers, Til, Jahanbaksh. Allemaal spelers die iets hebben toegevoegd aan Feyenoord. Er zaten ook missers bij natuurlijk, maar met heel weinig geld hebben we destijds heel veel kwaliteit gekocht.

Aursnes die voor 450.000 binnenkwam en na 12 maanden voor 13 miljoen de deur uit ging. Dat is echt bizarre winst.

22 december 2023 om 11:57

Het gaat om de zomer van 2022, niet 2021. We kochten toen Timber, Wieffer, Santi etc.

22 december 2023 om 11:58

Daar ligt denk ik inderdaad wel de basis voor het succes. Berghuis verkocht en vrijwel zonder geld spelers gehaald die voor Eredivisiebegrippen top zijn. Daardoor kon er de twee zomers daarna wel geïnvesteerd worden.

22 december 2023 om 12:50

Maar toen kroop hij al richting een basisplaats aan en speelde al meer dan 1000 minuten. Bovendien was AZ al positief over zijn ontwikkeling. Ik denk niet dat AZ hem uberhaupt naar eventuele concurrenten zou laten gaan. Waarom zou je die jongen pakweg voor 1,5 tot 2 miljoen laten gaan? Ik heb eerder het idee dat die vader dergelijke nuances bewust weglaat om aan te kunnen geven dat FC Twente en Feyenoord een grote fout hebben gemaakt. Sowieso was het alternatief van Feyenoord een veel groter koopje en FC Twente kon helemaal geen 3 miljoen euro neertellen op dat moment.

Scouting hier maakt structureel verkeerde beslissingen. Ze gaan af op de hype die analisten op tafel gooien ipv gedetaileerd spelers te ontleden. Hoe vaak nu al gezien dat spelers opeens wel renderen in Italie waar ze hier over aan het twijfelen waren. In dit land kijken de meeste mensen sowieso niet gedetailleerd genoeg. Liever een biertje bij de hand, lullen en af en toe een gedeelte meepikken om vervolgens een mening over een speler te hebben. 1 van de weinige die het vaak van tevoren al goed ziet is Van De Gijp. Hij voorspelde vlak na het debuut van Reijnders al dat die ver zou komen en hetzelfde met Virgil. Echter word hij niet serieus genomen doordat het een grapjas is. De rest van de analisten zijn net papegaaien en de scouting gaat hierin mee

22 december 2023 om 12:41

Kraaij ziet het vaak ook best goed. Hij pikt de toppers uit de eerste divisie er vaak uit.

22 december 2023 om 12:46

Da's toch ook niet moeilijk? Daar hoef je de wedstrijden niet eens voor te zien. Even kijken naar algemene statistieken en wat samenvattingen en je bent er. Maar goed, er komt vaak wel wat zinnigs uit Kraaij. Hij weet het vaak ook wel te staven met concrete punten, waardoor je ook gelijk merkt dat hij de speler vaker aan het werk heeft gezien.

22 december 2023 om 13:14

In de eerste divisie blink je al snel uit. Echter heb ik hem net zo vaak horen meepraten met een hype om er vervolgens helemaal naast te zetten. Perez kijkt ook heel gedetailleerd en gaat niet snel met alle winden mee. Zo een Mario Been is echt een verschrikking. Loopt alles en iedereen na te praten. Laten we Maher er eens bij pakken. Iedereen sprak erover alsof het een nieuwe wereldster was maar als je goed naar de wedstrijden van AZ keek zag je dat hij onder druk de grootste moeite had om zuiver naar voren te spelen. Was enkel af en toe magisch met mooie goals maar over het geheel was zijn handelingssnelheid, wendbaarheid en vooruit kijken te matig bij zowel AZ als PSV. Nooit iemand kritisch naar hem zien kijken. Pas toen hij naast Wijnaldum als half kwam te staan en het verschil gigantisch was. Scouts zijn er voor om van te voren dit soort dingen al in te zien. Daarvoor heb je het label scout maar die zien dan ook alleen die mooie goals

Op dat moment kon FC Twente niet zomaar hogere bedragen uitgeven. Ugalde voor 4 miljoen ging afgelopen zomer al behoorlijk moeizaam en dat was na de verkopen van Cerny en Zerrouki. Daarnaast is het achteraf ook makkelijk praten, maar op dat moment stond Reijnders er niet op zoals vorig seizoen. Toen was hij al niet meer te halen. Ik vraag me sowieso af of dit wel het volledige verhaal is, want het lijkt me sterk dat AZ hem destijds van plan was van de hand te doen. Hij had zich op dat moment al in de basis gespeeld.

Ik zou bijna zeggen dat AZ dit bod te laag zou vinden, niet zozeer te hoog voor de geïnteresseerde clubs zoals bv feijenoord,

Ik was zo’n twee jaar geleden al wel fan van deze speler en maakte me erg veel zorgen dat Ajax m zou oppikken, terwijl we bij psv nog wel zo eentje konden gebruiken

Ongelooflijk idd dat hij niet door een Nederlandse topper is opgepikt. Ik was live aanwezig bij Milan-Monza. Reijnders is werkelijk de enige die vooruit denkt en voetbalt. Hij scoorde zijn eerste in San Siro, wordt zichtbaar gewaardeerd door zijn collega’s en is bij de trainer onbetwist. Sterker nog, we zagen dat hij zeer regelmatig naar de kant werd geroepen om daarna de boel te organiseren als verlengstuk van de trainer. Met twee voorassists en een doelpunt t was hij man of the match. Slaapkoppen in Nederland!!!

23 miljoen is hij nu waard volgens Transfermarkt? Volgens mij wel meer. Vooral als je de prijzen van tegenwoordig ziet. Hij doet het geweldig sinds hij is gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren