Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Rossi ontloopt dopingschorsing en krijgt waarschuwing

Laatste update:

Giuseppe Rossi hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. De aanvaller testte vorig seizoen na de wedstrijd tussen Benevento en Genoa positief op het middel dorzolamide, een zogenoemde koolzuuranhydraseremmer. Dit middel kan in theorie gebruikt worden om eventuele verboden middelen te maskeren.

Rossi moet zich op 1 oktober verantwoorden voor de dopingautoriteiten. In een persverklaring hebben hij en zaakwaarnemer Andrea Pastorello reeds laten weten nergens vanaf te weten: “Ik ben altijd schoon geweest en dit is zo’n zaak die geseponeerd zou moeten worden. De positieve test is bereikt door onvrijwillige besmetting”, klinkt het.

Dorzolamide wordt ook gebruikt in oogdruppels en waarschijnlijk is dat de reden van de positieve test van de 31-jarige Rossi. “Rossi heeft gele kaarten gekregen voor overtredingen en is nooit ergens anders voor bestraft”, aldus zijn zaakwaarnemer. Rossi is ‘buitengewoon boos’, maar werkt volgens zijn agent volledig mee met het onderzoek.

Giorgio Perinetti, de algemeen directeur van Genoa, is eveneens overtuigd van de onschuld van de 29-voudig international van Italië. “Hij is een goudeerlijke speler. Dit moet een misverstand zijn.” Rossi speelde sinds december 2017 voor Genoa en vertrok na het afgelopen seizoen uit Genua. De linkspoot zit nu zonder werkgever.

Update 1 oktober 17.25 uur – Rossi ontloopt dopingschorsing en krijgt waarschuwing
Giuseppe Rossi wordt niet geschorst vanwege dopinggebruik. De aanvaller testte vorig seizoen na de wedstrijd tussen Benevento en Genoa positief op het middel dorzolamide, maar de dopingautoriteiten hebben besloten de 31-jarige Rossi slechts een waarschuwing te geven. Momenteel zit de voormalig international van Italië zonder club.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 september 2018 om 20:12

er is nou eenmaal heel veel zon daar hè

25 september 2018 om 20:13

Beetje hetzelfde als asma bij professionele wielrenners

25 september 2018 om 21:11

En dat van een dominee nog wel

Vind het eigenlijk wel jammer om te zien hoe Rossi de afgelopen jaren is afgegleden, want bij Villarreal een aantal jaar geleden was hij echt een hele goede spits.

Scoorde daar veel goals en was een van de betere spitsen in de Spaanse competitie. Ik weet nog wel dat Barcelona in de zomer van 2011 belangstelling voor Rossi had en dat Barcelona toen koos tussen Alexis Sánchez of Rossi en ondanks dat het toch wel twee verschillende types zijn (want Rossi is meer een nummer 9 en Sánchez een vleugelaanvaller), koos Barcelona toch voor Sánchez en sindsdien heeft Rossi de ene na de andere (zware) blessure gehad en heeft hij eigenlijk bijna niet meer het niveau weten te halen dat hij van 2007 tot 2011 bij Villarreal had, al deed Rossi het bij Fiorentina in het seizoen 13-14 ook gewoon goed (21 wedstrijden en 16 goals in de Serie A).

Maar buiten dat siezoen bij Fiorentina heeft hij dus nooit echt meer dat niveau van zijn eerste vier jaar bij Villarreal weten te halen.

25 september 2018 om 21:16

Hij blijft mijn absolute sportheld nadat ik hem live die hattrick heb zien mogen scoren na een 0-2 achterstand in de rust tegen Juventus. Absoluut jammer dat hij zoveel blessure pech heeft gehad, want dat seizoen was hij niet te stoppen!

1 oktober 2018 om 19:25

Vond hem bij United al iemand met veel kwaliteiten begrijp eigenlijk niet dat hij nooit de absolute top heeft gehaald als jeugdspeler toch wel een groot talent.

Wel raar dat hij niet geschorst word zijn tientallen voorbeelden te noemen waar spelers voor minder of geen doping gebruik geschorst zijn geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren