Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Italiaanse bond draait schorsing voor Muntari terug

Laatste update:

Sulley Muntari heeft zondag op eigen initiatief het veld verlaten. De middenvelder werd tijdens de uitwedstrijd tegen Cagliari (1-0) racistisch bejegend door de supporters, maar de scheidsrechter weigerde het duel stil te leggen. De Ghanees kreeg zelfs nog een gele kaart en nam daarop zelf de benen.

De 32-jarige Muntari verzocht Daniele Minelli om actie te ondernemen tegen de oerwoudgeluiden, maar die weigerde. Muntari raakte daar geïrriteerd door, maar dat kwam hem op een gele kaart te staan van de arbiter van dienst. “Ze begonnen vanaf de eerste minuut met spreekkoren. Ik zag in het publiek dat het een paar kinderen waren en hun ouders deden niets”, zei de linkspoot na afloop tegen Sky Italia.

“Ik ben daarom op die ouders afgestapt en heb hen mijn shirtje aangeboden, om een voorbeeld te stellen. Vervolgens ging het in een ander vak gewoon verder, in de Curva. De scheidsrechter zei dat ik hen met rust moest laten, maar daar werd ik boos van. En in plaats van dat hij de wedstrijd stopte besloot hij mij te straffen”, aldus Muntari, die 84 interlands achter zijn naam heeft staan.

“De fans zaten verkeerd en de scheidsrechter had tegen hen moeten optreden, niet tegen mij. Ik ben hier het slachtoffer. Als de officials dit soort wedstrijden gewoon stilleggen, weet ik zeker dat het voortaan niet meer gebeurt”, aldus Muntari, die na het krijgen van de gele kaart het speelveld verliet. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd overigens gemaakt door João Pedro.

Update 2 mei 19.33 uur: Italiaanse bond laat straf Muntari na protest tegen racisme staan
De Italiaanse voetbalbond laat de schorsing voor Sulley Muntari staan. De middenvelder van Pescara liep in het duel met Cagliari het veld af nadat scheidsrechter Daniele Minelli hem een kaart toonde toen hij aankaartte dat hij racistisch werd bejegend door de supporters van de thuisploeg. Omdat het zijn vijfde geel van het seizoen was, is hij nu voor één wedstrijd geschorst. Cagliari en de supporters worden overigens niet bestraft voor het incident.

Update 5 mei 21.13 uur - Italiaanse bond draait schorsing voor Muntari terug
Sulley Muntari werd naar aanleiding van zijn gele kaart in het duel met Cagliari voor één wedstrijd geschorst, maar de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft die schorsing nu teruggedraaid, zo meldt persbureau AP. Dat betekent dat de middenvelder van Pescara gewoon in actie kan komen in het duel met Crotone.

Had de scheidsrechter het duel stil moeten leggen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zet van Muntari. De scheids had hem in bescherming moeten nemen en de wedstrijd (voor even) moeten staken.

Ongelofelijk dat dit soort dingen nog steeds voor komen. Racisme & voetbal gaat niet samen. De scheidsrechters had hem moeten beschermen. Ik ben benieuwd of er een dag gaat komen waarin de mensheid in vrede kan leven. Voor het leven bannen.

dat er gewoon 17 procent nee stemt wekt toch best zorgen vind k

1 mei 2017 om 01:05

Dat weet ik niet. Je kent namelijk hun beweegredenen niet. Dat is altijd het gevaarlijke van ja/nee antwoorden. Dat ze geen voorstander zijn van de wedstrijd stilleggen kan ook te maken hebben met het feit dat ze bang zijn dat dergelijke (verwerpelijke) acties bijvoorbeeld ingezet zullen gaan worden wanneer teams van dergelijk volk onder zware druk staan en ademruimte nodig hebben.

Je kan je afvragen of wedstrijden stilleggen de oplossing is. Hiermee straf je namelijk het gehele stadion en niet de individuen die het verzieken voor de anderen.

1 mei 2017 om 06:34

@Asensio: Brilliante reactie.
Met stil leggen wordt geprobeerd clubs te straffen zodat zij op hun beurt die mensen straffen. Ik vind dit een goede optie. Justitie & de clubs kunnen echter ook rechtstreeks (enkele) van deze mensen keihard straffen door bijv. levenslang stadionverbod te geven en €3000 boete o.i.d.
Geloof me je bent dan gelijk van deze rotzooi af.

1 mei 2017 om 09:36

Ben het met beiden(@Asensio en @Warabe) eens, maar is dit niet al jaren gaande? En met resultaat dat het minder is, maar nog niet uitgebannen. Ikzelf denk toch dat de boosdoeners én gestraft moeten worden met boete/levenslang stadionverbod, maar ook (bij stilleggen van de wedstrijd) de woede van de echte supporters voelen en zo alleen komen te staan. Denk dat het dus van twee kanten (zou) moet(en) komen; club/bond en 'de goede supporters'

1 mei 2017 om 10:17

Als er nu een staking komt dan zijn er zeker mensen die het in de CL finale gaan doen. Geef die jochies maar mooi een levenslang stadionverbod, dan weten ze direct dat het geen grapje is.

2 mei 2017 om 21:38

Ik heb ook nee gestemd, ik denk namelijk niet dat de wedstrijd stilleggen iets oplost.
Ook dat de scheids geel gaf valt regelementair gezien niets van te zeggen. Alleen dat dat die kaart later niet word kwijtgescholden is een domme keuze en geeft een hele verkeerde boodschap af.

Allereerst is de club verantwoordelijk voor het gedrag van de eigen supporters. En zou dus gestraft moeten worden.
Verder kan de bond natuurlijk de club wijzen op hun verantwoordelijkheid, maar als je weet dat Carlo Tavecchio daar de voorzitter is hoef je daar ook niet veel van te verwachten..

6 mei 2017 om 01:44

Verplaats je eens in die speler man met je regeltjes. Die heeft toch helemaal niks aan reglementair gedrag terwijl je net even tot op het bot wordt gekwetst.

6 mei 2017 om 07:46

Misschien moet je even opnieuw lezen... Ik snap zijn reactie juist heel goed, vandaar dat ik ook zeg dat ze hem die kaart moeten kwijtschelden (wat nu dus ook gebeurt is)
En wat betreft die regeltjes, die zijn er natuurlijk niet voor niets he. Zou anders een mooie boel worden.

Maar wanneer er een donkere speler voor hun ploeg scoort willen ze die wel op handen dragen.

Deze scheids moet van de velden gehaald worden. Definitief.
Muntari z'n gele kaart moet worden kwijtgescholden. De winst van cagliari moet worden omgezet in een 0-3 verlies.

Terecht dat hij dit niet pikt. No offence maar in Italie worden er nog te vaak zulke incidenten niet serieus genomen.

Zoveelste voorbeeld dat men binnen de voetballerij helemaal niks tegen racisme doet. Kan de Uefa wel een hypocriet filmpje opnemen en wat bordjes neerzetten, maar meer doen ze ook niet. Ze vinden het wel prima zo.

1 mei 2017 om 10:19

Precies, wel zo'n domme reclame maken maar dan geen actie ondernemen. "No to racism" laat me niet lachen...

In italie gebeuren zulke dingen helaas vaker. Het faschisme stijgt bij naar het hoofd bij bepaalde groepen en er word weinig actie ondernomen vanuit de bond. Jammer dit natuurlijk.


Onbegrijpelijk dat het in Italië nog steeds zoveel voorkomt, ik had het idee dat het minder werd.
Dat de scheidsrechter hier niet op ageert is zeer vreemd. Lijkt erop dat de scheidsrechter sympathiseert met de gedachte of angst heeft wat beide in Italië goed mogelijk is

Ze kunnen ook gewoon via luidsprekers oproepen om te stoppen met racistische bejegeningen zonder het voetbal stop te zetten. Als een official het dan nog een keer hoort dan is gezamenlijk staken een volgende stap. Maar goed, wie weet wat er nu werkelijk aan de hand was. Ging de scheids er niet op in omdat hij oprecht niks hoorde of negeerde hij het. In wat voor mate was het te horen. Kan het zijn dat Muntari zich aanstelde? Vragen van een vergeten wedstrijd.

Ik zie hier allemaal schokkende reacties maar dit is niks nieuws.... Hier valt moeilijk tegen op te treden zeker wanneer het door een grote groep mensen gedaan word.

1 mei 2017 om 11:11

Duel stilleggen zou al een eerste stap kunnen zijn. Als het na een afkoelperiode nog steeds door gaat de wedstrijd staken en omzetten in een 0-3 overwinning, ik weet zeker dat het dan snel voorbij is.

Maar in Italiã« hebben ze wat dat betreft nog een hele weg te gaan...

1 mei 2017 om 13:03

als je dat gaat invoeren kunnen fans van de bezoekende partij in het thuisvak plaatsnemen en zo eventueel hun ploeg een 3-0 zege bezorgen.

De scheids geeft Muntari geel dus? Wat is dat triest. Ze zouden die scheids wel een schorsing mogen geven. Gisteren tijdens Inter - Napoli dacht ik ook zoiets gehoord te hebben richting Koulibaly, maar ben daar niet zo zeker van.

jammer genoeg komt racisme tegen afrikanen nog steeds veel voor in italie. vooral in het zuiden of een bij een club met een rechtste aanhang zie je het regelmatig. de Figc moet gewoon harder optreden tegen racisme binnen het voetbal.

2 mei 2017 om 19:44

Nou dat doen ze, ze schorsen dus Muntari, nee echt de Italiaanse voetbalbond zet zich nu volledig voor schut.

Wat is dit voor waanzin joh? Wordt Muntari nou serieus geschorst? Achterlijk zooitje daar.

Die voetbalbond is volledige gek geworden! Muntari schorsen omdat hij het veld verlaat na deze racistische aantijgingen. De wereld op z'n kop..

Schandalig dit! Niet te geloven zeg. Ipv de supporters die zo racistisch deden opzoeken en een boete (of wat dan ook) geven, wordt Muntari gestraft

Extra informatie bij bericht:
Dit was Muntari zijn vijfde gele kaart. Dus hij is niet geschorst voor deze actie ze hebben gewoon zijn vijfde gele kaart laten staan.
Reden tot geen straf Cagliari: Ze hebben onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat er maar een kleine groep van 10 mensen/kinderen deze uitlatingen deed. Dit vond de bond te weinig om Cagliari te straffen.

Ik praat het overigens niet goed wat de Bond hier doet, ik vind het ronduit schandalig!

Hiervan leren we dus dat racisme loont.. Maar goed de Uefa heeft een filmpje die 2x voor elke Europa cupwedstrijd wordt afgedraaid en er staan wat bordjes langs het veld. Dat is voor de Uefa het middel om racisme te bestrijden. Ondertussen worden degene die echt een punt van racisme maken in eigen land bestraft.

Lekker dan weer doet die Italiaanse voetbalbond niks Koulibaly en Rüdiger deden ze ook niks tegen lijkt wel alsof het ze niet boeit en Cagliari schaam jullie een dat jullie zelf ook niks doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren