Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgefloten João Félix doet Atlético veel pijn en leidt zege FC Barcelona in

Laatste update:

FC Barcelona heeft een knappe en overtuigende zege geboekt op Atlético Madrid. De ploeg van trainer Xavi, die al voor rust rood kreeg wegens aanmerkingen op de leiding, won met liefst 0-3 in Cívitas Metropolitano. Atlético-huurling João Félix maakte de 0-1; na rust zorgden Robert Lewandowski en Fermín López voor de marge van drie. Barcelona passeert Girona op de ranglijst en staat acht punten achter koploper Real Madrid. Atlético zakt naar plek vijf.

Aan de kant van Atlético kreeg Memphis Depay ondanks zijn heldenrol in de midweekse Champions League-ontmoeting met Inter geen basisplaats. Álvaro Morata vormde de aanval met Rodrigo Riquelme. Bij Barcelona werd Lewandowski geflankeerd door Raphinha en João Félix.

Op aangeven van Rodrigo De Paul kreeg Marcos Llorente een vrije schietkans op randje zestien. De Spanjaard sloeg de handen voor zijn gezicht toen zijn inzet centimeters naast vloog. De openingsfase was absoluut voor Atlético, dat via Pablo Barrios op voorsprong had kunnen en misschien wel moeten komen. Hij schoot echter naast.

Ilkay Gündogan stond tien minuten voor rust aan de basis van de 0-1. De Duits international passeerde zijn directe tegenstander en leverde een strakke pass af op Lewandowski. De spits legde terug op João Félix, die de bal in de verre hoek werkte: 0-1. De Portugees, eigendom van Atlético, vierde zijn feestje op zeer bescheiden wijze.

Voor Xavi eindigde het duel al enkele minuten voor rust. De oefenmeester was het niet eens met een beslissing van arbiter José Sánchez en moest tot zijn eigen onbegrip naar de tribunes. Morata kreeg daarna nog een grote kans om voor de gelijkmaker te zorgen, maar de Spaans international schoot in kansrijke positie wild over.

Een dramatische pass van De Paul leidde amper anderhalve minuut na rust de 0-2 in. De middenvelder leverde zomaar in bij Raphinha, die meegaf aan Lewandowski. De Pool schoot uit de draai knap raak via de binnenkant van de verre paal: 0-2. Atlético zocht al snel de aanval, maar stuitte tot driemaal toe op Ter Stegen.

De Duitse goalie redde eerst op een poging in de korte hoek van Riquelme. Uit de daaropvolgende hoekschop loste Llorente een knap gedrukt schot, maar Ter Stegen ging op tijd naar de grond om de inzet van de Spanjaard te keren. Ter Stegen stond vervolgens op tijd op om de rebound van invaller Memphis van heel dichtbij te keren met zijn voet.

Halverwege de tweede helft kon Atlético een resultaat vergeten. Een diepe bal leverde de nodige ruimte op voor Barcelona. Lewandowski pikte de bal op aan de rechterkant van de zestien en bracht de bal uitstekend voor het doel, waar Fermín López klaarstond om raak te koppen in de verre hoek: 0-3.

Atlético speelde in het vervolg een verloren wedstrijd en dat wist het. Af en toe kwamen los Colchoneros nog in de buurt van Ter Stegen, die zich echter nooit zorgen hoefde te maken. Het meest opmerkelijke in de slotfase vond plaats bij de wissel van João Félix, die bij zijn wissel massaal werd uitgeloften. Nahuel Molina kreeg diep in blessuretijd ngo rood voor het neerhalen van de doorgebroken Vitor Roque. De vrije trap die volgde werd door Lewandowski naast geschoten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Barca fan ben ik vaak genoeg (en ik denk in de meeste gevallen ook wel terecht) kritisch geweest naar me team maar vanavond mogen we en dan met name in de tweede helft een groot compliment uitdelen aan het elftal, zeer volwassen en geduldig gespeeld met een 0-3 tot gevolg en dat met zoveel afwezigen misschien komen we in de belangrijkste fase van het seizoen wel in de juiste vorm, ook onze toekomst ziet er gewoon prima uit met spelers als Cubarsi, Yamal, Fort en Fermin nogmaals vanavond mogen we trots zijn en nu op naar het Nederlands elftal Visca Barca🔵🔴

17 maart 2024 om 23:09

Vind jij het Nederlands elftal leuk om te volgen of eerder een vervelende tussenkomst tussen het clubvoetbal? Voor mij toch het tweede hoor😅. Ik vond al jong jochie interland voetbal echt fantastisch maar dat is met de tijd echt helemaal verdwenen. Geen idee waarom.

Over de wedstrijd: heel volwassen gespeeld inderdaad. Dusdanig volwassen dat het niet eens opviel dat Cancelo was weggevallen. Fort heeft hem echt uitstekend vervangen. Gündogan is wel echt de motor van dit Barcelona. Alles begint bij hem. Die moeten we echt fit zien te houden met het oog op CL.

17 maart 2024 om 23:12

Eens Pedri, ik heb gewoon ook echt niks met het Nederlands elftal van nu. Totaal eigenlijk geen karakter of iets.

18 maart 2024 om 01:10

Klopt. Als je die selecties met vd Vaart, Sneijder, Robben etc zag. Verdediging was toen wat matig, maar het was wel echt een team en een leuke groep gasten bij elkaar die ook met het mes op de tanden konden spelen. Vind het nu vooral wat los zand van wat rappers en Insta boys.

18 maart 2024 om 06:55

Pedri het kan ook anders. Ik vind interlandvoetbal eigenlijk het leukste wat er is. Er moet alleen wel een goede trainer zijn met een leuke selectie, zodat we er met z’n allen achter kunnen gaan staan en het gaat leven in het land. We hebben natuurlijk sinds 2014 weinig successen meer geboekt, dus logisch dat dat wat kan verwateren. Misschien dat we in Duitsland weer er wat van kunnen gaan bakken met een goede verdediging en middenveld en voorin een gedreven Memphis zoals van de week.

@tyuin. Denk dat het nog steeds een groep leuke gasten is alleen door media als Instagram etc. is het voetbal soms meer een soapserie geworden waar iedereen wat van vindt.

18 maart 2024 om 10:31

Het ligt me denk ik vooral aan de spelopvatting. Het Nederlands elftal speelt nooit frivool de laatste jaren. Je zit te kijken naar saai voetbal, en naar spelers die gevoelsmatig niet zo veel geven om het Nederlands elfal.

Nu geloof ik zelf niet dat spelers echt niet trots zijn om voor hun land uit te komen. Dat zullen ze vast zijn. Het is denk ik het publiek rond Nederland dat ogenschijnlijk niet zo fanatiek is waardoor ik zelf er ook niet warm van word. Nu moet ik wel toegeven dat ik bij een EK/WK wel veel enthousiaster ben dat Nederland moet spelen, maar de kwalificatie of Nations league? Ja sorry, maar daar voel ik echt niks voor.

Daar waar ik bij Barcelona 5 dagen van te voren al uit kan kijken naar een wedstrijd, kijk ik bij Nederland de dag zelf pas of ze überhaupt moeten spelen. En of ik überhaupt ga kijken.

17 maart 2024 om 23:09

Hoe kan het dat jullie altijd relatief makkelijk hebben met Atletico en Real standaard moeilijk?

Echt opvallend

Alhoewel, Atletico heeft jullie 2x in CL dan weer uitgeschakeld meen ik.

Overigens, gefeliciteerd met overwinning maar kijk nou uit met jonge spelers ophemelen. Dat is te prematuur. Pedri is dan geen eigen jeugd maar die vond ik twee jaar geleden beter dan dit seizoen volgens mij

17 maart 2024 om 23:24

Hoezo is dat opvallend? Ten eerste is Barcelona’s speelstijl anders dan die van Real Madrid, het kan zijn dat Atletico het hier gewoon lastiger tegen heeft.

Ten tweede is Real-Atleti een stadsderby. Dat is logischerwijs meer beladen. Espanyol doet ook 10x beter hun best tegen Barcelona als tegen Real Madrid.

18 maart 2024 om 12:40

Speelstijl is redelijk hetzelfde, dominant en aanvallend voetbal

18 maart 2024 om 13:11

Speelstijl hetzelfde, pardon?
Tegen FC bal op het dak 7 spelen ze inderdaad beide aanvallend en dominant, maar tegen topclubs is er een groot verschil.
Prima trouwens hoor, juist leuk! Maar dat zorgt er wel voor dat het voetbal dat Atletico speelt veel lastiger is voor Real dan voor Barcelona.

18 maart 2024 om 17:19

Dries hoe kom je erbij dat Barcelona het vaak moeilijk heeft tegen real heb je de afgelopen 15 jaar geen el clasico’s gekeken?

18 maart 2024 om 20:12

Real heeft een positieve H2H hoor tegen Barça

17 maart 2024 om 23:17

Ja, als je de ziel van de club verkoopt, de tv-rechten verkoopt, enorme schulden mag hebben waarbij een Vitesse al 1000x failliet bij verklaard zou zijn. Dan kun je inderdaad werken aan een toekomst.

17 maart 2024 om 23:22

Ohja, we gaan even Vitesse vergelijken met FC Barcelona. Dat is alsof je groenteboer Erik gaat vergelijken met Phillips. Doe nou eens normaal man.

18 maart 2024 om 00:19

Als groenteboer Erik ook slaap apneu apparaten verkoopt vind ik het best een goede vergelijking

18 maart 2024 om 00:39

Arno vergeet even te vermelden dat Barcelona een van de grootste omzetten/winsten genereert in het hedendaagse voetbal…

18 maart 2024 om 08:00

Barca is 1 groot corrupt luchtkasteel man en dat is het al jaren. Er komt een tijd dat ze op de blaren moeten gaan zitten.

Na een handjevol andere clubs de meest onsympathieke club van de wereld geworden. Alles om maar wanhopig vast te houden aan het "gouden tijdperk".


18 maart 2024 om 10:34

Joh, dat Barcelona niet meer sympathiek is. Dat is zo. Maar de club is meer dan het bestuur.

18 maart 2024 om 13:13

@schwarz denk je dat plaatselijke groenteboer Erik met 8000 euro verkoop per maand dus even grote schulden mag hebben als een landelijke zaak als de Koopman?
Denk het niet he.
Kzou eerder kijken naar percentage schuld t.o.v. omzet als je al iets wilt vergelijken tussen Vitesse en Barca.

18 maart 2024 om 17:17

Denk dat eerder heel het Nederlandse voetbal failliet gaat dan fc Barcelona. Barca is meerwaard dan de hele benulux competities bij elkaar…

Die goal deed me weer een beetje denken aan de goede tijden. Geniet er nog steeds meer van dan wat city bijvoorbeeld laat zien.

Onthutsend zwak Atleti waarbij Depay echt heel sterk in viel, hij lijkt enorm fit en lijkt wat kilos lichter dan een paar jaar geleden. Is vele malen lichtvoetiger dan hij tijden is geweest. Erg volwassen en zeer effectief Barça gezien de tweede helft. Ik kijk zeker niet alles van Barça maar het is toch erg knap met zoveel afwezigen dat je uit in Madrid 0-3 wint. Met vlagen genoten van Gundogan en Lewandowski en Kounde die erg sterk was aan de rechterkant. Als laatste toevoeging: Sierd was weer om te huilen. Barcelona scoort werkelijk een paar heerlijke goals en hij verblikt of verbloost niet. Daarnaast denk hij nog dat de rode kaart buitenspel is terwijl de linksback zowat 2 meter achter de rest staat.

17 maart 2024 om 23:11

Zeker knap van Barça, alhoewel Atletico ook echt enorm passieloos was en totaal niet strijdlustig waar zij normaal gesproken om bekend staan.

17 maart 2024 om 23:15

Kunnen ze alleen tegen real vaak

17 maart 2024 om 23:13

Sierd is een Atletico fan dus die is niet heel objectief. Over de commentator gesproken.. wat was Wytse geweldig bij United tegen Liverpool vanmiddag!

17 maart 2024 om 23:16

Ik weet dat hij Atleti fan is maar we kijken naar Ziggo Sport en niet naar Fan TV Atleti. Dat je het dan nog uit je strot krijgt: het is een avond om snel te vergeten. Nou ik heb toch een paar prachtige goals gezien en bij vlagen genoten van bepaalde acties. Hele negatieve invalshoek op een mooie afsluiter van een zondag vol mooie wedstrijden.

17 maart 2024 om 23:18

Betwijfel ik. Is gewoon Barca fan denk ik.

Dekmantel om atketico fan te zijn

17 maart 2024 om 23:28

@Qaz343 het is belachelijk natuurlijk maar inmiddels lijkt iedereen het wel gewend te zijn van hem.

18 maart 2024 om 07:16

Siert heeft is al 30 jaar socio van Atleti ofzo en in wedstrijden tussen Atletico en Barca kun je duidelijk horen dat hij de Madrilenen een warm hart toedraagt. Alsnog zijn er Real Madrid supporters die blijven volhouden dat het enkel een dekmantel is dat hij Atletico fan is, onvoorstelbaar... xD

Barca was erg constant, ongelooflijk knap hoe ze spelen met zoveel geblesseerden.

Atletico had de zware wedstrijd nog in de benen van tegen Inter leek het.
Memphis absoluut een lichtpuntje! Hij verkeerd in topvorm en oogt fit.

Onder Koeman zien we zeker weer de beste Memphis hangend op 9, het belooft iig veel.
Die actie tegen Araujo was weer zo lekker vanouds. Genieten!

17 maart 2024 om 23:11

Memphis oogt vooral weer wendbaar. Na zijn blessure oogde hij eerst heel erg log en traag. Nu draait hij snel weg, hij houdt de bal dichtbij in de korte ruimte en hij verliest de bal niet meer zo dom.

Hopelijk houdt hij dit vol, die ga je echt nodig hebben op het EK.

17 maart 2024 om 23:16

Plus hij is weer super zelfverzekerd. Die pass op Griezmann illustreert dat. Zoals hij nu (en tegen inter) speelt, daar kom je voor naar het stadion

Wat begint die verdediging weer te draaien zeg. Keer op keer instabiel geweest en sinds enige tijd lijkt het weer beter en beter te worden. Kounde vond ik echt top spelen, al deden dat er meer (maar wil hem toch even belichten).

17 maart 2024 om 23:15

Ik denk dus dat Koundé de reden is dat Barcelona weer enigszins stabiel staat. Koundé op rechtsback is gewoon altijd een 7. Die is daar heerlijk stabiel. Araujo kan je ook altijd op aan dus die rechterkant van de defensie hoef je je geen zorgen over te maken. Toen Koundé centraal speelde merkte je toch dat hij wat meer slippertjes maakte.

Normaal speelt Cancelo als semi-linksbuiten waardoor Koundé als rechtercentrale verdediger erbij komt. Nu stond Fort veel defensiever waardoor Koundé ook aanvallend mee moest, en dat ging ook hartstikke prima.

Baldé op links met Cancelo op rechts is te aanvallend. Koundé zorgt voor veel meer balans.

18 maart 2024 om 09:14

Ben ook wel benieuwd of er nog plek voor Baldé zal zijn. Ik gok van niet, want Kounde in de vorm van gisteren is gewoon top (zowel verdedigend als aanvallend) + hij brengt toch de nodige ervaring in het elftal met zich mee. Hoe de verdediging zoals gisteren stond (met Cancelo als linksback dan) zal ik lekker laten staan zo.

18 maart 2024 om 10:34

Tsja. Speelt genoeg potten. Er zal altijd wel plek voor Baldé zijn, al moet die wel zijn vorm gaan hervinden.

Goed half/jaar gehad, maar stagneert toch wel een beetje in zijn ontwikkeling.

Cubarsi ben ik van onder de indruk! Groot talent zeg!

18 maart 2024 om 10:45

Baldé en Cancelo op linksback houden. Laat die maar concurreren. Je kan incidenteel tegen laagvlieger nog wel wegkomen met beiden in de basis, maar niet in een topduel. Je kan eventueel beter met Cancelo op het middenveld erbij, en Baldé die het breed houdt spelen. Als je ze toch beiden wilt opstellen.

Tegen Ateltico Madrid uit (nog ongeslagen het hele seizoen) met 7 key players afwezig in Baldé, Gavi, Frenkie, Pedri, Cancelo, Ferran Torres en Christensen zo een prestatie neerzetten is echt een geweldige prestatie. Ongeacht dat Atletico 120 minuten in de benen heeft is dit echt een ijzersterk resultaat. Gundogan en Koundé als absolute uitblinkers. Enorm knap

17 maart 2024 om 23:14

Absoluut een puike prestatie van Barça. Maar wat een verschil heb ik gezien in passie en strijd van Atletico tegen Barcelona in vergelijking met de wedstrijd tegen Real. Is dit verschil elk seizoen zo enorm?

17 maart 2024 om 23:33

Dat is een stadsderby, die is nou eenmaal meer beladen. Daarnaast was Atletico vrij tam door de 120 minuten afgelopen woensdag.

17 maart 2024 om 23:40

Tuurlijk is dat meer beladen dat begrijp ik. Maar Simeone begon nou ook niet echt met een heel ambiteuze opstelling. Ik betwijfel of hij dat ook tegen Real gedaan zou hebben. Desalniettemin gefeliciteerd met de fraaie overwinning!

18 maart 2024 om 00:30

Om nou jongens als Torres en Balde key-players te noemen... Doet niets af aan je boodschap overigens.

Barca win, wervelend united(gun ten hag), en het lijk van Lewandowski dat gereanimeerd lijkt te zijn. Wat een pot.
Mijn weekend is gemaakt.

Atletico zal de vermoeidheid in de benen hebben, maar barca deed het ook gewoon erg goed.

Wat is dat voor bizarre deal met Joao Felix?

Je koopt hem voor 130 miljoen (!) en gaat hem vervolgens pro deo verhuren aan je grote concurrent die jou 2x de nek omdraait.

Lijkt een beetje op de Coutinho deal met Barca en Bayern, 140mil betalen & verhuren naar Bayern en dan tegen jou die 8-2 maken.

17 maart 2024 om 23:29

Omdat ze elkaar niet als concurrent zien, de fans ook niet. Zijn meer vriendjes van elkaar, alles eraan doen om samen Real Madrid te stoppen. Daarom zie je dit soort transfers. Stel je voor dat Atletico Felix verhuurd aan Real Madrid? Lol, dan gaat heel Wanda Metropolitano in brand.

17 maart 2024 om 23:38

Wow wat is dat gek zeg.. wat zijn sommige Madrilenen ongelofelijk kleinzerig zeg. Je bent verdomme de grootste club ter wereld, ben eens tevreden. Echt dat “iedereen is tegen ons” is zo sneu als je zo groot bent..

Laten we het met de Eredivisie vergelijken. Als Feyenoord tegen PSV speelt is er geen blinde haat. wel gezonde rivaliteit maar geen ongelofelijke haat.

als Ajax en Feyenoord tegen elkaar spelen wel. Werken Feyenoord en PSV nu samen als vriendjes tegen Ajax? Kom nou zeg.. als Felix naar Real gaat is hetzelfde alsof Berghuis naar Ajax gaat. Dan is er inderdaad gezeik vanuit supporters ja.

18 maart 2024 om 00:40

Doen er alles aan om samen Real af te stoppen. Hahahahaha

18 maart 2024 om 00:42

Kan me herinneren enkele seizoenen geleden dat de voorzitter van Malaga aangaf Real 3 punten cadeau te doen in een hete kampioensstrijd tussen Barcelona en Real, aangezien hij een Real fan was. Dan horen we meneer Real Madrid natuurlijk niet.

18 maart 2024 om 08:31

@real Madr!d

Natuurlijk zijn het wel concurrenten. En niet alles draait om Real Madrid.

18 maart 2024 om 16:47

Meld ook even erbij dat spelers als Morata, Llorente en Hermoso bij Real Madrid gespeeld hebben, en andersom Courtois, Raul Gonzalez. Zelfs Santiago Bernabeu heeft bij Atletico gevoetbald.

17 maart 2024 om 23:15

Haha wat zeg je nou eigenlijk? Dat Frenkie het liefst op z’n positie wil spelen en niet op de vleugels of achter de spits? Joh?! Ter Stegen staat ook het liefst onder de lat. En met Frenkie hebben we aardig wat goede wedstrijden gespeeld, hij maakt veel vuile meters en is voetballend en opbouwend heel belangrijk voor Barca.

17 maart 2024 om 23:19

Waarom ga je hier op in? Of hij zit hier te provoceren of hij snapt het gewoon niet. Frenkie op 10 of op de vleugel.. lol.

Frenkie geeft overigens met enige regelmaat een goede lange bal hoor. Het is een mythe dat Frenkie alleen tikkie breed speelt. Frenkie speelt echt met enige regelmaat de bal strak naar de aanval.

Hij vertraagt het spel vaak wel enorm met zijn onnodige geloop met de bal. (Zoals tegen Napoli) dit moet hij iets minder gaan doen.

17 maart 2024 om 23:34

.

17 maart 2024 om 23:40

Jij denkt dus serieus dat we hier winnen omdat Frenkie er niet is? Je speelt beter met Sergi Roberto en Fermín?

Frenkie bankie tegen PSG voor wildebras Fermín. Dat gaat je totaal niet 9 counters tegen opleveren omdat Fermin te enthousiast de bal verspeeld.. goed gezien ja.

17 maart 2024 om 23:49

.

17 maart 2024 om 23:57

Sergi Roberto speelde echt een verschrikkelijke eerste helft hoor. Speelde ongelofelijk stroef, struikelde over de bal en verloor elk duel. Na rust was hij beter.

Ik snap dat je goede moed haalt uit de wedstrijden tegen Napoli en Atletico, maar Frenkie is en blijft gewoon een betere speler dan Roberto en Fermín.

als Frenkie erbij komt kan Gündogan ook verder naar voren spelen. Daar is Gündogan ook vee beslissender dan een Fermín oid.

17 maart 2024 om 23:58

ja gundo frenkie en gavi is ideaal. Pedri te vaak gebleseerd is nu al 4 keer direct gebleseerd geraakt na terug te keren uit lange revalidatie, geen toeval meer slaat nergens op.

17 maart 2024 om 23:20

@lewangoalski

Nou dan is Kroos ook een lastige speler, want die is verdedigend matig, is geen balafpakker als Frenkie en speelt ook in principe, veel ballen breed. Dat heb je nou eenmaal als je een tempo bepalende speler bent centraal op het middenveld en het niet jouw rol is om de assist te geven of om te scoren.

17 maart 2024 om 23:32

Een beetje opportunistisch. Barca heeft nu 2 echt sterke wedstrijden op een rij gespeeld. Tegen een Napoli in crisis(met frenkie hebben we veel beter gespeeld tegen een beter napoli), en een Atletico die een dag minder rust had en 120 minuten wedstrijd in de benen en die ook uit vorm is.

Fermin heeft afgezien van de goals niet hele goede wedstrijden gespeeld als middenvelder. Als je nu al overtuigd bent dat frenkie geen toegevoegde waarde heeft in dit elftal dan weet ik het ook niet…

17 maart 2024 om 23:37

Hij is wel een fantastische speler want ik schreef gisteren nog op het forum dat we alleen kans hebben om door te gaan tegen PSG als Frenkie er voor beide wedstrijden is maar vandaag ging het prima met Gundogan.

17 maart 2024 om 23:52

Is niet heel gek hoor. Gundogan speelt op een heel hoog niveau sinds begin dit jaar.

Een tandeloos, mak en passieloos Atletico gezien vanavond. Dit seizoen ook de 3-1 overwinning tegen Real gezien en wat een verschil in beleving en strijd zeg. Atletico geeft alleen tegen Real thuis in de topwedstrijden in de Liga en dan sta je dus ook op een terechte 5de plek dit seizoen. Barcelona was erg effectief vandaag en hebben maximaal geprofiteerd van dit tamme Atletico. Gefeliciteerd Barça fans met deze makkelijke overwinning! Frenkie de Jong lijkt eerder niet gemist te worden dan wel.

17 maart 2024 om 23:11

Begint echt irritant te worden dat Atletico alléén hun best doen wanneer ze tegen Real spelen.

Vind het echt een hele rare club, altijd gevonden.

Al hebben ze in het verleden 2x achter elkaar Barcelona in CL uitgeschakeld

17 maart 2024 om 23:20

Denken ze bij Atleti dat het seizoen geslaagd is als ze van Real winnen? Want tegen Real speelden ze dit seizoen echt goed maar dat heb ik in geen enkele topwedstrijd nog een keer gezien. Daarom staan ze uiteraard nu ook op een terechte 5de plek.

18 maart 2024 om 13:18

Toch ook gewoon kwartfinale CL he, dat vergeet je wel even te noemen.
In de competitie zullen ze trouwens zeker een tandje bij moeten schakelen ja, om in de to 4 te komen.

Echter, niet alles draait om Real, maar omdat het aartsrivalen zijn geven ze dan zeker net dat extra in zo'n wedstrijd. Tel daarbij op dat Real fans zich heerlijk uit de tent kunnen laten lokken, en dat de speelstijl van Real niet ideaal is tegen Atletico, en dan krijg je al snel dat ze opeens veel beter lijken idd.

Ik vind Raphinha echt slecht, hoe kun je van voetballen bij degradatiekandidaat leeds zomaar in het 1e team van barcelona terecht komen? Hij heeft helemaal niet de staat van dienst om bij Barca te voetballen

17 maart 2024 om 23:21

“Heeft helemaal niet de staat van dienst om bij Barcelona te voetballen”

Heb je daar een staat van dienst voor nodig dan? Boeit echt geen reet waar je van gekocht wordt, als je maar goed kan voetballen. Raphinha is “gewoon” vaste rechtsbuiten van Brazilie hoor. Dat is geen amateur.

17 maart 2024 om 23:39



Hij is extreem egoã¯stisch wat hem tegen werkt, hij baalt vaak als medespelers scoren en niet hij en hij loopt het hele team in de weg. Denk ook dat barca sterker is zonder hem letterlijk met 10 spelers is beter als met hem.

Als die gewisseld wordt slaat die de dug out kort en klein, heeft die al aantal keer excuses voor moeten aanbieden.

17 maart 2024 om 23:43

Dat laatste is overdreven, maar dat snap je zelf ook wel. Je kan van Raphinha vinden wat je wilt, maar hij doet defensief al-tijd zijn taak. Hij verzaakt hierin nooit. Alleen daarom al speel je nooit met 10 man met Raphinha.

Ik ben ook absoluut geen fan, maar hij heeft wel overduidelijke kwaliteiten en hij is de meest gedisciplineerde aanvaller uit de selectie. Zeg nou eerlijk: stel Barcelona staat voor in de CL tegen PSG. Return is in camp nou. Stel jij dan liever Raphinha op of Prinses Felix? Van Raphinha weet je dat hij elke keer terugkomt om Hakimi op te vangen. Felix laat hem gewoon lopen.

17 maart 2024 om 23:53



Nee serieus maar ik kijk alle wedstrijden en heb Rafinha nog nooit verdedigend werk zien doen. Jij zegt dit: ''boeit echt geen reet waar je van gekocht wordt, als je maar goed kan voetballen'' En daar ben ik het echt roerend mee eens, maar hij kan totaal niet voetballen, ik hoef niet eens een handtekening van hem. Volg hem nu 2 seizoenen en ergerde me erg het 1e seizoen en verwacht nu niks van hem.

Meest gedisciplineerd?? Raphinha? Hoezo?! Ik stel zeker liever felix op dat is toch een klasbak? Daar drop de klasse bij benfica al bij af.
Fermin speelde vandaag ook goed met een rake kopbal wat ik niet had verwacht dus tel nog liever Fermin op.

Als Raphinha zou leren om in dienst van het team te voetballen is het misschien wel een leuke voetballer wat net het niveau kan aantiken maar is het denk ik al te laat voor.

18 maart 2024 om 00:00

Ehm.. kijk.. je kan andere inzichten hebben, andere meningen. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn. Bijvoorbeeld dat Felix een intrinsiek betere voetballer (dus getalenteerder) is dan Raphinha ben ik het mee eens.

Maar jij twijfelt serieus of Raphinha beter mee verdedigd? Sterker nog Je hebt hem nog nooit verdedigend werk zien verrichten? Raphinha die praktisch linksback stond in de omschakeling tegen Napoli? Raphinha verzaakt defensief echt nooit. Die loopt al-tijd mee terug. Dat is nou net zijn sterkste punt.

18 maart 2024 om 07:19

Waarom steeds zo arrogant reageren?

Nergens voor nodig.

Vind gundogan vele malen beter dan frenkie.

Raphina is miskoop. Lamine al beter

18 maart 2024 om 10:39

Ik ben niet arrogant. Helemaal niet zelfs.

Ik lees hier dat Raphinha niet mee verdedigd. Dat is compleet onjuist. Dat heeft niks met arrogant te maken.

Ik kan hier Raphinha de grond in boren, of ik kan nuanceren dat hij niet zó slecht is. Hij is een miskoop inderdaad. Hij moet komende zomer van de hand worden gedaan vind ik zelfs, maar twijfelen of hij wel hard werkt? Onmogelijk. Dan kijk je gewoon niet. Dat is alsof ik hier ga zitten beweren alsof Mbappe niet snel is.

18 maart 2024 om 13:21

Haha Dries de zin "raphinha is miskoop. Lamine is al beter" heeft toch totaal niks te maken met hoeveel Raphinha meeverdedigd?

Voor mijn part vind je Raphinha de slechtste speler van heel Barca, maar zelfs dan nog moet je kunnen zien dat die meer meeverdedigd dan welke andere aanvaller dan ook bij Barca. Als iemand dat niet ziet mag die echt nieuwe ogen kopen volgens mij.

Dat meeverdedigen maakt hem geen wereldster ofzo he, maar hij doet het wel, en dat is een feit.

17 maart 2024 om 23:41

Ben je toevallig vorig seizoen begonnen met kijken? Volgens mij draaide Raphina gewoon een heel goed seizoen met leeds voordat hij is gekocht door Barca.

17 maart 2024 om 23:57

Ja ik kijk van vorig seizoen. Toen kwam rapinha pas hoor hij kwam tegelijkertijd met Lewandowski. Want daarvoor speekde rapinha tegen degradatie met leeds

Ik heb het gevoel dat Barcelona altijd van Atletico wint en dat ze vooral 100% gemotiveerd zijn tegen real(dat zeg ik als een barca fan)

17 maart 2024 om 23:26

Nou Marieke zo keek ik vanavond ook naar de wedstrijd. Schrijnend hoe groot het verschil is wat Atletico laat zien tegen Real en vanavond tegen Barça. Wordt nog een hele kluif voor Atleti om Champions League voetbal te halen. Een seizoen bestaat uit nóg 36 wedstrijden, dat lijkt Atletico niet altijd helemaal te beseffen volgens mij..

17 maart 2024 om 23:27

Zie mijn reactie bovenaan dit topic. Dat is helemaal niet gek gezien Real de grootste vijand van Atletico is.

Barcelona heeft het lastiger tegen Espanyol en Celta, Real Madrid weer tegen Atletico en Villareal.

17 maart 2024 om 23:32

Ik begrijp dat het aardsrivalen zijn, maar Atletico is toch wel een topploeg in Spanje in tegenstelling tot Espanyol en Celta. Gek dat het contrast in passie en inzet dan toch zo groot is maar so be it!

18 maart 2024 om 04:52

Het verschil is dat ploegen als Celta, Espanyol of Villarreal misschien net dat 10% extra geven tegen Barca of Madrid. Atletico gaat met 50% niveau omlaag tegen Barca. Barca steekt in geweldige vorm, maar winnen in Metropolitano is niemand nog gelukt dit seizoen, laat staan met 0-3. Dat is deels de prestatie van Barca, nogmaals in een goede vorm gekomen. Maar dat is ook gewoon de wanprestatie van Atletico te noemen.

19 maart 2024 om 12:21

Marieke dat is niet alleen gevoelsmatig zo maar ook de statestieken laten zien dat dit zo is. Atletico heeft in bijna 14(!!!) jaar tijd slechts 2(!!!) keer gewonnen van Barca. Als je dan ook ziet dat een Koke na afloop van de wedtrijd waarin zijn ploeg met een 0-3 is vernederd, doodleuk met de Xavi bij de pers staat te lachen en gieren, tja... Atletico gaat de wedstrijden tegen Barca in met de volgende mentaliteit: Winnen is absoluut niet het doel, gelijkspel is oké en een verlies is meer dan prima. Je ziet gewoon aan alles dat ze niet op het veld staan om te winnen.

De ziekenboeg van Barcelona is wel zorgwekkend.
De lijst met geblesseerden kun je een erg goed team van samen stellen
Fit zijn en blijven is ook een onderdeel van prof zijn.
Dan klagen ze over Lewandowski dat hij te oud is maar hij is in de laatste 15 jaar maar twee keer 3 weken geblaseerd geweest en thats it. Ook nog 1 van de sterkste en fitste spelers van de selectie

Er mag van de scheids en VAR bijna niks meer en voetbal is steeds meer een no-contact sport en toch steeds meer geblesseerden bij barca dat is wel raar. Zijn er ook een paar tussen die het wel goed vinden zo denk ik.

17 maart 2024 om 23:52

En welke zijn dat dan?

18 maart 2024 om 00:01

Pedri is een profesionele gebleseerde en lekker salaris ontvangen

23/24 hamstring injury mar 4, 2024 apr 22, 2024 49 days fc Barcelona6
23/24 muscular problems dec 18, 2023 jan 10, 2024 23 days fc Barcelona3
23/24 hamstring injury aug 24, 2023 nov 3, 2023 71 days fc Barcelona12
22/23 hamstring injury may 15, 2023 jun 30, 2023 46 days fc Barcelona4
22/23 muscle injury feb 17, 2023 apr 22, 2023 64 days fc Barcelona11
21/22 hamstring injury apr 14, 2022 jun 30, 2022 77 days fc Barcelonaspain13
21/22 corona virus jan 3, 2022 jan 10, 2022 7 days fc Barcelona2
21/22 hamstring injury sep 30, 2021 jan 10, 2022 102 days fc Barcelonaspain23
21/22 hamstring injury sep 16, 2021 sep 27, 2021 11 days fc Barcelona

18 maart 2024 om 00:08

Jij denkt dat Pedri dat prima vindt? Jij denkt dat het hem geen reet boeit dat hij geblesseerd is?

Kun je me dan uitleggen hoezo Pedri nadat hij geblesseerd uitviel huilend het valt af liep?

18 maart 2024 om 00:16

Pedri en Gavi zijn/waren mijn favoriete Barca spelers omdat ze Barca DNA hebben en vooral Gavi vind ik zo een terrier met een babyface die nooit opgeeft en zijn gezicht voor een sliding zou gooien en ook nog heerlijk dynamiek voetbalt maar vind jij die lijst die ik hier boven heb gegeven normaal dan voor een 21 jarige? Netto bij elkaar opgeteld is dat bijna 2 jaar lang blessures en dan ook nog eens verschillende blessures.

Ik moet dat misschien niet zeggen over Pedri nee maar hopelijk kan hij nog lange tijd mee op top niveau maar zijn hamsting wil dat gewoon totaal niet.

18 maart 2024 om 14:18

Ik snap niet helemaal wat je probeert te zeggen Lewangoalski.
Ja, Pedri is ontzettend veel geblesseerd, en dat is ontzettend triest bij een 21-jarige.
Echter laat die wel keer op keer merken er zelf ook ontzettend van te balen.

Ik mis de onderbouwing van "zijn er een paar tussen die dat ook wel prima vinden" en vervolgens het noemen van Pedri.

Dat is juist een speler die ook met zijn hart speelt, en altijd er vol voor gaat. Niet zo lomp en enthousiast als Gavi, maar zeker wel op zijn eigen manier.

17 maart 2024 om 23:52

Lewandowski is in pre-season ook de speler geworden die het beste scoorde op de cardiotesten van de gehele selectie, en dat als 35-jarige. Dat is ongelofelijk knap en dat zal ik ook zeker toegeven.

Het probleem met Lewandowski (vooral voor de winterstop) was dat zijn aannames vrij vaak slecht waren, en zijn passing was ook onzuiver. Hierboven op miste hij ook kans op kans, dus de kritiek was terecht.

Nu is hij weer dodelijk effectief, en zijn aannames zijn weer top.

Schitterende pot gespeeld. Het was niet eens flitsend zoals in de goede oude dag, maar gewoon enorm volwassen, goed voetbal bij momenten, mooi uitgespeelde doelpunten en vooral de intensiteit zat goed. Dat heb ik in maanden niet echt gezien. Sowieso zijn we een beetje in vorm aan het geraken, 20/24 uit de laatste 8 wedstrijden in La Liga en 4/6 in de CL. Ook de verdediging staat eindelijk weer eens goed stabiel, en dat komt door twee zaken.Eerste reden is dat Kounde weer volledig geconcentreerd staat te spelen op RB waardoor die haast nauwelijks te passeren is. Hij gaat moeten begrijpen dat daar echt wel zijn beste positie is en dat als hij uiteraard wil blijven dat hij ook daar gaat blijven spelen. Ten tweede is ontegensprekelijk de terugkeer van Ter Stegen. De verdediging staat positioneel veel beter, het uitvoetballen loopt vlotter. Met Inaki Pena was het altijd paniek bij hoge ballen omdat hij niet communiceerde en had bvb een Araujo ook minder vertrouwen zo leek het toch.Ten derde, de opmars van Cubarsi en het posteren van Christensen op 6. Er is veel meer balans op dat middenveld waardoor ook Gundo hoger kan spelen en dat overigens de laatste weken uitstekend doet. Vandaag was Christensen er niet bij en hebben ze eigenlijk met een dubbele pivot gespeeld Roberto - Gundo. Werkte uitstekend! Heerlijke week voor ons Culers en ze tanken vertrouwen uit deze week! Hopelijk trekken ze deze vorm door tot het einde van het seizoen, wie weet valt er misschien nog een verrassing? Ohja Hector Fort speelde uitstekend als vervanger van Cancelo!PS : Iemand ook opgevallen dat Gundogan altijd in de tweede seizoenshelft zijn allerbeste versie van zichzelf laat zien? Dat was ook al zo bij City. Speelde in de eerste seizoenshelft altijd redelijk mee, maar vanaf de jaarwissel is hij echt uiterst bepalend voor dit Barcelona. Bij City kwamen de (belangrijke) doelpunten ook altijd in de tweede seizoenshelft.

18 maart 2024 om 07:22

Knappe overwinning, maar vind het wel treurig dat Atletico alleen goed kan spelen tegen Real madrid lijkt wel.

Jullie hebben trouwens goede kans om finale te halen. PSG is echt een modaal team en Atletico..wel taai.

Al heeft Atletico jullie 2x uitgeschakeld meen ik?

2016 en 2017

18 maart 2024 om 07:51



@driesdevries

Vind het best sneu dat je continu wil laten lijken alsof het Atletico niets kon schelen en ze de overwinning cadeau hebben gegeven aan Barcelona. Vergeet niet dat Atleti in een zware strijd is verwikkeld om CL-voetbal. Bilbao is ondertussen over hen gesprongen.

We beginnen gewoon beter en beter te spelen en dat is positief. Ik heb ook altijd gezegd dat we moeten pieken vanaf februari, want dan is het moneytime. Alleen heeft Barcelona iets teveel punten verspeeld in de heenronde, waardoor de achterstand op Real quasi niet meer in te halen is. Als ik zie hoe ze ook eenvoudig winnen op Osasuna, wat ook geen zwakke tegenstander is (vooral thuis), dan denk ik niet dat ze nog veel punten gaan liggen.

De CL-finale, laten we er nog niet te veel over spreken. Mbappã© scoorde gisteren nog een hattrick, dus alle alarmbellen moeten afgaan als we tegen PSG spelen. Gelukkig zijn Koundã© en Araujo wel in vorm aan het geraken, vooral Koundã© speelt top op rechtsback tegenwoordig. We slikken weinig goals en we beginnen eindelijk ook eens wedstrijden te winnen met meer dan 1 doelpunt verschil.

Atlã©ti heeft ons inderdaad 2x uitgeschakeld, in 2014 en 2016. Dat was wel een uitgekookt team met prime Koke, Saul, Mandzukic en Griezmann voorin. Godin en Miranda met de ervaren Juanfran en Filipe Luis. Dit team is wat mij betreft een stuk zwakker.

18 maart 2024 om 10:49

Heb je die goals van Mbappe gezien? Vooral zijn 2e pff.. daar gaan we het verdomd lastig mee krijgen.

Uit mogen we gewoon niet verliezen. Op de Montjuïc moeten komen en scoren, met het publiek erachter zorgt ervoor dat PSG heerlijk kan counteren met hun absurde snelheid. Hopelijk slepen we een 1-0 overwinning in Parijs uit het vuur en kunnen we iets meer teruggetrokken spelen.

18 maart 2024 om 11:50

@pedri16

Laat ons maar counteren in het Parc de Prince, niet des Barça's maar ik zie wel de laatste weken dat ons dat niet slecht ligt. We spelen opvallend sneller vooruit bij balbezit en spelen zoals in de terugwedstrijd tegen Napoli gezien vaker op de omschakeling. We hebben de snelheid als we met Raphinha & Cancelo op links gaan spelen, Fermin is overigens ook uitstekend als die in de omschakeling speelt.

18 maart 2024 om 23:43

Atleti trad aan met een halve b elftal… ze hadden niet echt de intentie om te winnen nee.

19 maart 2024 om 09:30



@unbeliebeble

Met Oblak, Savic, Witsel, Molina, Lino, De Paul, Marcos Llorente en Morata hebben 8 spelers meegedaan die steevast in de basis staan. Drie jongens hebben dus niet gespeeld, waaronder Griezmann die net terug is van een enkelblessure en geforceerd heeft gespeeld tegen Inter, Koke die ondertussen 32 is en 120 minuten speelde en Mario Hermoso die geblesseerd was. Daarnaast speelt Barcelona ook gewoon met 4 afwezigen die normaal gezien altijd spelen, namelijk Cancelo, Frenkie, Pedri en Christensen.

Beetje een zwaktebod van de Madridistas hierzo.

19 maart 2024 om 10:48

Het is geen zwaktebod maar een feit dat Atlético voor Barça elk seizoen een garantie is op 6 punten. Als je ziet hoe futloos, ongeïnteresseerd en zwak zij tegen Barça spelen en dat tegenover hun ongekende motivatie tegen Real, dan kun je aardig stellen dat Atlético Barça met alle liefde de drie punten meegeeft.

Atlético heeft in bijna 14(!!!) jaar tijd slechts 2(!!!) keer van Barcelona gewonnen. Zoals je hier kunt lezen, valt het ook gewoon de neutrale kijker op dat het Atlético dat tegen Barça aantreedt in alle opzichten een ander Atlético is dan het Atlético dat tegen Real Madrid of een andere ploeg aantreedt. Tegen Barça spelen zij standaard op vijftig procent. Winst is niet het doel, gelijkspel is oké, en een verlies is ook prima: dat is de mentaliteit.

Als je dan ziet hoe een Koke na de wedstrijd, waarin ze met 0-3 vernederd zijn, doodleuk met de trainer van de tegenstander bij de pers loopt te dollen en te lachen... tja... het maakt ze overduidelijk echt niet uit of ze tegen Barça verliezen, zij vinden dat prima.

Knappe zege van Barcelona zonder enkele sterkhouders.

Atletico onthutsend zwak, ondanks dat ze nog om CL moeten strijden.

Scheids was echt dramatisch. Ben het zelden met Xavi eens, maar dit was echt een inconsequente flapdrol.

Voor dat ik persoonlijk aangevallen word, deze vraag komt van een accountloze collega (barca fan) van me. Heeft iemand postbode Frenkie gemist de afgelopen wedstrijden? Barca speelt veel beter zonder hem.

18 maart 2024 om 11:52

@ian_rafc

Beetje een verkeerde opvatting , het lijkt nu zo omdat we twee goede potten spelen dat Frenkie niet gemist wordt. Zet Frenkie echter in deze ploeg met de dynamiek die er nu heerst, en dan speelt die ook wel uitstekend hoor. Vorig seizoen was hij in mijn opzicht de belangrijkste middenvelder van Barça.

18 maart 2024 om 12:22

Bedankt voor de input man, ik ga er zelf niet over oordelen want buiten de 2 wedstrijden tegen Antwerp heb ik welgeteld 45 minuten van Barcelona gevolgd dit seizoen.

18 maart 2024 om 14:21

Het enige nuttige wat je kunt zeggen over Frenkie met deze wedstrijd in het achterhoofd, is dat Frenkie een slecht team niet veel beter maakt, maar een goed team wel nóg beter.

Echter is vooral de verdediging gewoon beter gaan draaien de afgelopen tijd, en dat werpt nu zijn vruchten af. Koundé en Araujo spelen weer goed, en Christensen zorgt ook voor extra stabiliteit.

Juist nu zou Frenkie erbij ontzettend lekker zijn, omdat die juist lekker zijn ding kan doen nu de verdediging weer op orde is.

Postbode Frenkie is trouwens hoe dan ook volledig onterecht, het aantal lange ballen dat Frenkie dit en vorig seizoen heeft gegeven is echt heel hoog. Je kunt Frenkie beter verwijten dat die geen Casemiro en geen Busquets is qua defensieve stabiliteit, dan dat die een postbode is geweest de afgelopen 2 jaar.

Zonder Xavi langs de lijn ging t stukken vlotter, Lewa was ook top zeg. Leuke wedstrijd en barca ruim verdiend gewonnen. Altijd lekker om sierd zijn weekend naar de galemiezen te horen gaan.

Lekker boys wat een slecht team is dit atletico zeg spelen echt zo slecht geen smakelijk voetbal je wilt er niet eens naar kijken. Tijd voor verandering lekker barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren