Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Troyes zet vier spelers op non-actief na bizar vuurwerkincident met eigen fans

Laatste update:

Het Franse Troyes AC heeft vier spelers op non-actief gezet, zo meldt de club middels een officieel statement. Reden voor de beslissing is het bizarre incident van afgelopen weekend, waarbij de vier betreffende spelers vuurwerk richting de eigen fans gooiden.

De wedstrijd tussen Troyes en Valenciennes FC van afgelopen vrijdag werd vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gestaakt bij een 1-1 tussenstand, omdat fans het veld bekogelden met vuurwerk. De reactie van een aantal spelers van de thuisploeg was schrijnend.

Degradatie lijkt nagenoeg onvermijdbaar en de fans van Troyes waren zich daar vrijdagavond ogenschijnlijk bewust van. Zij uitten hun onvrede middels het gooien van vuurwerk. Een aantal spelers van de club die onderdeel is van de City Group reageerde door de fakkels plompverloren terug richting de tribunes te gooien. Het duel werd logischerwijs niet uitgespeeld.

Troyes degradeerde vorig seizoen uit de Ligue 1, waarin het op dat moment twee jaar actief was. De ploeg zou dit seizoen als degradant een goede kans moeten maken op promotie, maar niets blijkt minder waar. Op een niveau lager draait Troyes wederom mee in de onderste regionen en een nieuwe degradatie dreigt. Met nog twee speelrondes te gaan heeft l'ESTAC een achterstand van zeven punten op de veilige plekken.

De enige manier waarop Troyes, dat inclusief het restant van het duel met Valenciennes nog drie wedstrijden te spelen heeft, zich kan handhaven, is door twee van de resterende duels te winnen en een punt te halen uit de andere wedstrijd. Daarbij is Troyes ook afhankelijk van USL Dunkerque, dat zijn resterende twee duels moet verliezen.

Als gevolg van het vuurwerkincident heeft Troyes besloten om vier spelers op non-actief te zetten. “Ondanks meerdere provocaties is het duidelijk dat de reacties van onze spelers even gevaarlijk waren. Zij zijn nu tijdelijk geschorst. Troyes veroordeelt met klem elke vorm van agressie en geweld en we zullen maatregelen blijven nemen om ervoor te zorgen dat ons stadion en veld een veilige omgeving zijn voor al onze spelers en supporters”, zo luidt het statement.

Niet alleen de spelers worden aangepakt, maar ook de zich misdragende fans. De club is bezig met een intern onderzoek. “We hebben de camerabeelden bestudeerd en negen mensen geïdentificeerd. Hun seizoenskaarten en tickets worden ongeldig verklaard en ze krijgen een maximaal stadionverbod. Daarnaast is hun identiteit doorgegeven aan de politie”, valt er te lezen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

een maat van mijn is ze oog kwijt geraakt door een fakkel! Om dat die gozer naast ons niet uit keek ben daar zo van geschrokken zie dat iedere nacht nog voor me als zo iets gebeurd blijft dat je hele leven bij kan ik je zeggen! Ben er ook voor in therapie! Dus hoop echt niet dat ze met vuurwerk gaan beginnen dan schreeuw ik alles bij elkaar en dan komt alles weer boven! Zie dan me maat weer voor me die ze oog werd uit gebrand door die gek naast ons Het moet gewoon stoppen

8 mei 2024 om 17:29

Vervelend voor je! Je bent een rund als je met vuurwerk stunt! Toch een mooie traditie die we hopelijk in stand houden en raddraaiers die er mee klooien hard aanpakken!

8 mei 2024 om 18:57

Pff wat een kut reactie. Fakkels zijn zooooooo gevaarlijk! Echt ongekend en dan zo goedekopenreactie. Vuurwerk hoort gewoonweg niet in een stadion tenzij het is georganiseerd! Te veel factoren waardoor het snel negatief kan escaleren, stewards moeten instant ingrijpen en verboden van 10 jaar opleggen!

8 mei 2024 om 21:24

Hij/zij heeft een punt hoor. Het wordt pas gevaarlijk als je ermee stunt. Fakkels zijn eigenlijk noodseinsignalen (het is pas vuurwerk zoals het gebruik door supporters, dan wordt het pyrotechnisch). Nee leuk, gebruik het maar niet in nood want het is zooooo gevaarlijk.

9 mei 2024 om 01:27

Huh wat een rare redenering. Het is toch situatiegebonden, in nood is een andere situatie dan veilig op een tribune. Plus tel hier bij op dat de gemiddelde supporter op de tribunes met fakkels etc sws minimaal een paar bier al binnen hebben, en dan wordt het gewoon wachten op problemen. Dus zo heel gek is dit niet om hierover te discussiëren en nadenken, kijk maar hoe een onschuldig iemand wordt verminkt aan zijn oog door een "ongevaarlijke" fakkel

Ik hoop dat men ook dat hele vak leeg laat de komende tijd. De spelers straffen en de supporters niet, dat zou waanzin zijn. De mensen die om die fakkelgooiende idioten zitten horen net zo goed bij die groep en hadden ze tot de orde moeten roepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren