Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Treffer Forbs en fraai stiftje Rijkhoff bezorgen Jong Ajax de zege op Cambuur

Laatste update:

Een versterkt Jong Ajax heeft SC Cambuur maandagavond met een nederlaag terug naar Friesland gestuurd. Carlos Forbs en Julian Rijkhoff bezorgden de Amsterdamse beloften met twee treffers na rust de zege: 2-1. FC Den Bosch boekte tegelijkertijd in de Keuken Kampioen Divisie een overwinning op bezoek bij Jong FC Utrecht: 0-2.

Jong Ajax - SC Cambuur 2-1


Trainer Dave Vos besloot maandagavond liefst zeven spelers in zijn basiself te posteren die eerder dit seizoen al minuten hadden gemaakt voor Ajax 1. Onder meer Forbs, Rijkhoff, Kian Fitz-Jim en Silvano Vos verschenen aan de aftrap.

Door de strenge wind was het bij vlagen zeer moeilijk voetballen op Sportpark De Toekomst. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht, al was Ar'Jany Martha met een schot voorlangs wel dicht bij de openingstreffer. Forbs kreeg vroeg in de tweede helft de uitgelezen kans om de 1-0 op het scorebord te zetten. De vleugelaanvaller kwam van dichtbij uit een vrije schietkans echter niet verder dan een rollertje in de handen van doelman Yanick van Osch. Jong Ajax kroop luttele minuten later aan de overzijde door het oog van de naald, nadat Rijkhoff een inzet van Remco Balk van de doellijn wist te halen.


Een kwartier voor tijd zette Forbs Jong Ajax alsnog op 1-0. Rijkhoff miste oog in oog met Van Osch, waarna Forbs ditmaal uit de rebound wel doel trof. De marge werd hierna verdubbeld door Rijkhoff, die werd weggestuurd door Kayden Wolff en Van Osch vervolgens passeerde met een fraai stiftje: 2-0. Balk zorgde diep in blessuretijd nog voor de aansluitingstreffer, al kwam zijn doelpunt uiteindelijk net te laat: 2-1. De nederlaag zal pijn doen bij Cambuur, dat de play-offs om promotie/degradatie verder uit zicht ziet raken. De achterstand op nummer acht MVV Maastricht bedraagt met nog vier duels te spelen vier punten.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 0-2


De bezoekers op sportcomplex Zoudenbalch kregen voor rust niet bepaald waar voor hun geld. Kansen vielen er nauwelijks te noteren, waardoor de hoop op een spectaculaire tweede helft was gevestigd. De ban werd na een klein uur spelen gebroken door Den Bosch. Jaron Vicario schoot snoeihard raak in de korte hoek vanaf rand zestien: 0-1. Jong FC Utrecht werd hierna nog één keer gevaarlijk, maar dankzij een goede redding van Krisztián Hegyi werd de uitzege door de Bosschenaren veiliggesteld. Sebastiaan van Bakel zorgde in blessuretijd nog voor de 0-2 door Jong FC Utrecht-goalie Andreas Dithmer voorbij te lopen en de bal in het lege doel te schuiven.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaaei, Fitz-Jim, Gooijer en Wolff de besten aan de kant van Jong Ajax. Rijkhoff met een top goal.

Gooijer overigens centraal veel beter dan rechtsback.

Die Forbs kan er helemaal niks van 14 miljoen voor betaald Man heeft niet eens een normale basistechniek

Forbs speelde wel weer echt een wedstrijd tegen zichzelf met de slechte aannames en controle steeds. Gelukkig staat er achter hem nog 1 die nog slechter speelde, Martha kan echt niet. Gaaei speelde wel oke niet echt getest.

Hopelijk verkijken ze zich bij Ajax nog niet op Rijkhoff, die zit echt nog prima bij Jong Ajax voorlopig. Ja hij scoort heel erg makkelijk maar voor de rest heeft hij het fysiek heel zwaar op dit niveau nog.

15 april 2024 om 22:31

Je ziet bij Rijkhoff met momenten dat hij echt kwaliteit heeft, maar komt fysiek inderdaad nog zoveel te kort om vast in Ajax 1 te spelen. Je zou verwachten dat hij na een paar jaar Duitsland fysiek verder zou zijn.

15 april 2024 om 22:34

Hij heeft bijna alleen maar voor de jeugdelftallen van Dortmund gespeeld. Die zet bij Ajax pas stappen in het volwassen profvoetbal.

Volgens mij kan je Gooijer prima opstellen volgend seizoen of in elk geval vast wissel in het centrum. Gaaei lijkt ook wel zijn vertrouwen terug te hebben gewonnen, geen enkele twijfel meer te zien vandaag.

Maar wat zijn Martha en Forbs slecht zeg.
Op het eind probeert Martha gewoon zijn directe tegenstander die hem passeerde met een ellenboog in de rug neer te halen. Gelukkig mist hij compleet en viel Martha zelf.

Dat gezegd te hebben, moet de KNVB toch wel betere regels maken. Dat een Forbs en Gaaie nog mee konden doen ondanks hun vele wedstrijden bij Ajax 1.. Cambuur speelde vandaag tegen een veel beter Jong Ajax dan de andere 18 clubs hebben gedaan.

15 april 2024 om 23:48

Veel beter? Forbs is duurste speler maar was1 van de slechteren. Spelers die goed waren, zijn echte Jong Ajax spelers op Gaaei na misschien (die door heel Nederland al is verguist). Wat een gezeur weer op de regels zeg, elke keer weer.

16 april 2024 om 08:21

Maar hoe zou jij het vinden dat Ajax tegen ploegen speelt waarbij altijd de beste spelers opgesteld worden en dat jouw concurrenten tegen dezelfde ploegen met mindere spelers speelt. Zou jij dit eerlijk vinden ?

Bijna niemand zit te wachten op de Jong ploegen (zie ook de toeschouwers aantallen) maar als het moet speel dan met vaste selecties. Daar is het in principe ook voor bedoeld. Want de insteek is dat de jong teams in de KKD spelen om de stap van de jeugd elftallen naar de ED kleiner te maken. Nu spelen er spelers mee die dit niet meer nodig hebben maar spelen om speelminuten te maken. Dat is dus misbruik maken van de regels.

16 april 2024 om 11:51

Zonder Jong-elftallen, veel minder geld voor tv-rechten voor de andere teams. Bovendien zijn de clubs zelf allemaal akkoord gegaan me de opzet. Forbs en Gaaei voldoen gewoon aan criteria die worden gesteld. Dan word ik echt moe van die lui die constant over de regels beginnen. En als je naar gisteren kijkt, zie je dan Forbs en Gaaei ook serieuze minuten hebben gemaakt in het 1e. Daarbij is Forbs helemaal uit beeld bij het 1e. Alleen Gaaei maakt nog wel redelijke minuten nog. Nou, nou, wat een enorme kwaliteitsimpuls is het dan zeg!

Ik begrijp nog steeds niet waarom Rijkhoff niet in de basis werd gebruikt toen Brobbey eruit lag….

16 april 2024 om 08:14

Omdat hij zeker qua fysiek nog echt heel veel moet groeien. hij is zelfs in de KKD vaak onzichtbaar.

Gelukkig heeft Henk veel krediet bij Cambuur.

Die Forbs kan er niks aan doen maar die jongen weet van voetballen toeten noch blazen.Ongelooflijk dat Ajax zoveel geld heeft gespendeerd aan dit non talent. Voor ieder aannemelijk bod wegdoen deze zomer. Liever 5 miljoen terugzien dan niets. In deze markt moet dat nog mogelijk zijn.

15 april 2024 om 23:18

Die kan gewoon nog voor 10m+ naar clubs als burnley, geen stress

15 april 2024 om 23:45

Inmiddels wordt dat bedrag kleiner en kleiner. Jeugdproduct status is leuk maar ook kleine clubs in Engeland zitten niet te wachten op een jongen die echt niks kan

16 april 2024 om 19:47

Maar clubs als burnley etc staan er juist om bekend op spelers te wachten die niet veel kunnen behalve rennen..., ik zeg nergens dat hij het waard is, maar ik ben er 100% van overtuigd dat je gewoon nog 10 miljoen voor hem kan krijgen.

Zo zo konden ze het winnen , nu snap ik die mislintat die man dacht dat ie aangesteld was om jong ajax te versterken

Wel zuur voor Cambuur dit. Ik heb niks tegen belofte teams, en vind het idee dat talenten hierdoor meer ervaring op kunnen doen echt top. Maar om nou spelers op te stellen die je voor veel geld gehaald hebt maar niet genoeg renderen in het eerste ruikt gewoon naar competitie vervalsing, ook al mag het volgens de regels.

Is het misschien een idee om de beloften teams alleen nog maar eigen jeugd op te mogen laten stellen, of spelers die je specifiek inschrijft op het belofte elftal? Dan blijft het gaan om voornamelijk Nederlands talent en houd je de enorm dure aankopen, zoals Forbes, buiten de KKD. Dit zal de weerstand die tegen beloften teams heerst ook verder verlagen.

15 april 2024 om 23:49

Welnee, daar valt niks tegen te doen. Forbs is wel duur, maar hij kan niks. Niet per sé ver boven KKD niveau. Een speler als Gooijer heeft er ook al rustig 15 Ajax-1 duels opzitten. Was daarin ook niet al te best. Mag ie nu niet meer bij Jong?

Hier valt niks op te verzinnen. Als je jong genoeg bent moet het mogen anders is er geen punt voor beloftenteams

16 april 2024 om 05:27

Jawel hoor. Gewoon vooraf vaste selecties indienen. Zo doen ze dat in Spanje volgens mij ook.

Ajax kiest er zelf voor om 'Jong Ajax' voor de talenten in de KKD te laten spelen.

Gewoon in dr zomer een vaste lijst van x aantal spelers die bij Ajax 1 horen en bjj Jong Ajax

En na de winterperiode mag je een x aantal wijzigingen doen.

Zo doen ze het in de CL en EL etc. Ook.

16 april 2024 om 08:24

Dus dan kan er niemand doorbreken van Jong Ajax naar Ajax 1? Of wel, en dan zou je jongens als Forbs, Rijkhoff, Gaaei, Kaplan en Hlynsson gewoon kunnen inschrijven?

16 april 2024 om 11:11

Bongiorno: jawel er kan wel iemand doorbreken naar Ajax 1,maar die kan niet meer voor de jeugd elftallen spelen daarna.

16 april 2024 om 19:34

Dus als een jeugdspeler van 18 zijn debuut bij het eerste maakt mag hij daarna niet meer bij de beloften spelen en moet hij gewoon op de bank of tribune plaatsnemen bij 1 elke week? Dat slaat ook nergens op natuurlijk.

15 april 2024 om 23:55

En waar moet Ajax dan haar reserve spelers en spelers die terugkomen van blessures wedstrijdritme op laten doen?
Daar wordt, ookal zouden ze geen KKD spelen juist het Jong Elftal voor gebruikt.

Met deze regel had Ajax nooit haar jong elfral in de KKD laten spelen.

16 april 2024 om 05:29

Wat gewoon raar is, is dat teams die op vrijdagavond tegen Jong Ajax spelen ook daadwerkelijk tegen Jong Ajax spelen vaak.

Maar op maandag spelen ze vaak tegen 60-80% wat gewoon bij Ajax 1 speelt.

Dat is raar, omdat het dus weldegelijk invloed heeft op de competitie.

Daarom vaste selecties voor Jong teams in de KKD zou een hele goede regel zijn.

16 april 2024 om 21:41

Late reactie, sorry.

Maar dan trekken Ajax en de rest van de jong teams zich terug. Dan hebben ze er geen voordeel meer aan.

Treffer Forbs, en wat wordt er laten zien? Z’n misser..

16 april 2024 om 08:16

Op zich logisch dat zijn misser in beeld werd gebracht, want dat was echt een grote misser. Waarbij het bij zijn goal ook nog bijna mis ging. Dit omdat hij moeite had om de bal onder controle te krijgen.

Cambuur tegen Jong-teams. 7 van de 8 wedstrijden verloren. Gewoon 21 punten door de plee. Dan verdien je het ook gewoon niet. Uithuilen en opnieuw beginnen. Maar straks wel het mooiste stadion van de KKD.

De titel geeft ook wel het probleem aan van de jong teams. Met Forbs staat er een speler op het veld die meer kost dan de begroting van 1 of meerdere jaren. Dat is niet te verkopen.

Volgende week weer in Ajax 1 en dan speelt er in het jong team een pummel waardoor de concurrent van Cambuur wel wint? Mag ook elke willekeurige andere speler uit Ajax 1 zijn, want zo goed was Forbs nou ook niet. Gaat om het principe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren