Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer grijpt van schrik naar zijn hart na onverklaarbare actie ex-PSV-doelman

Laatste update:

Cássio Ramos heeft zijn trainer, en alle aanwezige Corinthians-fans, serieus laten schrikken. De ex-doelman van onder meer PSV en Sparta Rotterdam liet bewust een vrije trap in het doel rollen. Het bleek een bijzonder slimme zet.

De vrije trap was namelijk een indirecte. De spelregels duiden dat een indirecte vrije trap nooit in een keer op doel geschoten mag worden. Derhalve mocht Ramos, volgens de reglementen, de bal oppikken voor een doeltrap.

Het opmerkelijke tafereel werd door de scheidsrechter inderdaad beloond met een doeltrap. Dat gebeurde echter niet voordat Ramos zijn teamgenoten, de fans én zijn coach flink de stuipen op het lijf joeg.

Het gebeurde allemaal bij een 1-1 tussenstand in de wedstrijd tussen Corinthians en Atlético Mineiro. Spelers van laatstgenoemde club begonnen al vertwijfeld te juichen.

Al heel snel onderbrak de scheidsrechter dat feestje echter abrupt. Met zijn handgebaar maakte de arbiter duidelijk dat het spel 'gewoon' hervat zou worden met een doeltrap.

Het fluitsignaal van de arbiter deed ook de coach van Corinthians, Mano Menzes, goed, die van schrik al lachend naar zijn hart greep.

Verder haalde de doelman geen rare fratsen meer uit, waardoor de wedstrijd ook in een gelijkspel eindigde. Een knap resultaat voor Corinthians (plek 11), dat de punten deelde met het op de vijfde plek geklasseerde Atlético Mineiro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is al bijna een week geleden gebeurd. Hoe dan ook, het blijft een slimme actie

Op zich slim, maar deze had hij toch ook prima kunnen vangen?

16 november 2023 om 21:05

Dan kun je minder tijd verspillen. Er kan ook meer fout gaan. Het is ook minder leuk.

16 november 2023 om 21:54

Dit was een waarschuwing.

Heel scherp als je dat in zo'n split second kan bedenken. Had altijd wel een zwak voor Ramos, had een hele mooie techniek qua uittrappen

16 november 2023 om 21:22

Ik had bij hem ook altijd zo’n 50/50 gevoel. Aan de ene kant een prima keeper met hier en daar hele goeie reddingen. Maar echt 100% op vertrouwen kon je ook niet

16 november 2023 om 21:37

Vond hem bij PSV juist een bron van onrust als hij hier en daar speelde. Werd toen ook een halfjaar verhuurd aan Sparta en vond hem daar toen ook niet heel goed. Heeft zich na zijn vertrek uit Nederland wel geweldig ontwikkeld en heb hem verschillende keren zien spelen in de Copa Libertadores en heeft volgens mij zelfs een paar keer voor Brazilië gespeeld. Toen vond ik hem wel heel goed. Had ik ook met die Fagner. Kreeg bij PSV weinig kansen, maar in hem zag ik wel potentie. In Brazilië was hij heel goed en heeft het toen nog even bij Wolfsburg geprobeerd, maar ook dat was geen succes terwijl hij in Brazilië gewoon top was.

16 november 2023 om 22:00

Toen Mazza bij PSV kwam nam cassio hem mee naar de efteling. De voorbereiding was niet eens voorbij. Hij was toen denk 20 jaar en nam toen al een nieuwe speler op sleeptouw in Nederland. Vond ik mooi om te zien. Hij was toen niet goed genoeg maar wel mooi om te zien dat hij een hele mooie carriere heeft gehad na PSV

'Onverklaarbare actie' in de titel zetten en vervolgens verklaren waarom hij het deed...

Hoelang is dit al wel niet geleden?

On: deze gozer heeft zoch verdiept in de spelregels 👌

Ben ik de enige die nog nooit een indirecte vrije trap buiten de 16 heeft gezien? Voetbal al 20 jaar maar ken dit alleen binnen de 16 meter

17 november 2023 om 00:21

Iedere vrije trap na een buitenspel geval is bijv. al indirect. Herkenbaar aan de scheids, die heeft dan zijn hand omhoog om het aan te geven. Er zijn meerdere situaties waarbij een indirecte vrije trap wordt gegeven.

17 november 2023 om 08:45

Tuurlijk kan dat buiten de 16. Een buitenspel is indirect. Een overtreding zonder contact is indirect. Denk aan iemand belemmeren zonder contact of gevaarlijk spel zonder de ander te raken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren