Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carlo Ancelotti heeft nieuws over positie onder de lat bij Real Madrid

Laatste update:

Thibaut Courtois keert zaterdagmiddag in het thuisduel van Real Madrid met Cádiz CF terug onder de lat, zo bevestigt Carlo Ancelotti op de persconferentie. De 31-jarige doelman van de Koninklijke gaat daardoor zijn eerste minuten van het seizoen maken. Zijn rentree gaat ten koste van Andriy Lunin, die wel speelt in de thuiswedstrijd tegen Bayern München.

Courtois raakte afgelopen zomer in de voorbereiding zwaar geblesseerd aan zijn knie en moest daardoor maandenlang revalideren. Real Madrid schakelde na het wegvallen van de Belg razendsnel door Kepa Arrizabalaga te huren van Chelsea.

De Spanjaard keepte het grootste deel van de eerste seizoenshelft, maar raakte na een blessure zijn plekje onder de lat kwijt aan Lunin, die vervolgens de onbetwiste nummer één werd. De Oekraïner kwam dit seizoen tot dusver tot 29 optredens en vertolkte een heldenrol in de strafschoppenserie tegen Manchester City in de kwartfinale van de Champions League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Courtois, die ook nog een terugslag in zijn herstel kende, zat deze week weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie in het uitduel met Bayern (2-2). De Belg kan zich nu dus ook gaan opmaken voor zijn rentree in de basis. “Courtois speelt zaterdag en Lunin woensdag tegen Bayern”, laat Ancelotti optekenen op de persconferentie. “Wie er in de Champions League-finale speelt, mochten we die halen? Weet ik niet.”

Geen EK voor Courtois


Wat in ieder geval wel zeker is, is dat Courtois niet zal worden opgeroepen voor het EK. Dat bevestigde bondscoach Domenico Tedesco onlangs tegenover Duitse media.

De relatie tussen de twee is al langere tijd belabberd en dat is vermoedelijk de voornaamste reden van het thuislaten van de sluitpost. “Ik wil geen pingpong spelen”, zo luidde de conclusie van de bondscoach.

“We concentreren ons op spelers die in goede vorm zijn”, aldus Tedesco. “Over dit onderwerp is verder alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws voor Real.

Lunin deed het leuk op momenten (bijv. de penalty's), maar ik hield af en toe ook wel echt m'n adem in.

3 mei 2024 om 16:04

Nah, Lunin is denk ik de beste 2e keeper die er is op het moment. Als je bij m al je adem in houdt, dan zou elke ploeg dat hebben bij hun 2e keeper. Lunin heeft aangetoond dat hij een waanzinnig goede keeper is, die bij elke subtopper in de basis staat. Besef dat hij 25 jaar is en de afgelopen 3 jaar nog geen 20 wedstrijden heeft gekeept, als je dat tot je neemt is het waanzinnig wat hij laat zien en kan hij naar een topclub toegroeien. Met zn voeten is het wat spannend, maar dat is bij Courtois idem in mijn ogen.

3 mei 2024 om 16:11

Nouja. Beste tweede keeper weet ik niet maar wel een uitstekende.

Als je kijkt naar een Ortega achter Ederson bij City. Ook een zeer goede tweede keeper.
Of als je kijkt naar een Aaron Ramsdale achter Raya bij Arsenal, idem.
Kelleher is ook geen misselijke tweede keeper, al schat ik die wel lager in dan Ramsdale, Lunin en Ortega.

3 mei 2024 om 16:18

@ Glenn
Misschien mijn Real hart die spreekt
Top 3, doe ik t ook voor! Je hebt gelijk mbt Ramsdale en Ortega, ook waanzinnig goede 2e keepers. Al heb ik bij Ramsdale altijd t gevoel dat er een blunder aankomt, hetzelfde als met Raya. Blijf het aparte keepers vinden.
Beetje Barthez vibes, kon waanzinnig goed keepen maar had ook de grootste blunders.

3 mei 2024 om 16:50

Bij corners wel imo. Maar dat ligt niet enkel aan hem, die zonedekking van Madrid trekt nergens op. Dat in combinatie met het weifelen van Lunin op hoge ballen maakt het spannend met momenten.

3 mei 2024 om 19:12

Vind het niet spannend met Lunin op goal, wacht al twee jaar dat hij kans zou krijgen en dat heeft hij duidelijk gepakt. Moet in principe ook gewoon verkocht worden aan een club waar hij gewoon nummer 1 is, heeft hij verdiend

3 mei 2024 om 19:41

Lunin is toch gewoonweg veel te goed om op de bank te zitten? Laat dit seizoen gewoon zien gemakkelijk het niveau van Real aan te kunnen, zelfs met constant wisselende verdedigers en met veel blessuregevallen.

Enkel met corners is hij niet optimaal, maar aan de bal echt waanzinnig goed voor een keeper.

Welcome back TC, hopelijk heeft zijn lange afwezigheid er niet ingehakt voor wat betreft zijn atletisch vermogen. De reflexen zul wel gewoon goed gebleven zijn.

Bizar eigenlijk dat Courtois pas 31 is. Kan nog makkelijk 3/4 jaar op het hoogste niveau mee en loopt voor mijn gevoel echt al een eeuwigheid rond in de absolute top. Respect!

Vooral bij corners hebben we je nodig. Lunin is een goede keeper, maar bij elke corner.is het billen knijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren