Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic noemt Xabi Alonso en Nederlander als mogelijke opvolger Ten Hag

Laatste update:

The Athletic heeft een lijst opgesteld van alternatieve managers die bij 'underperforming' Premier League-teams aan de slag kunnen gaan. Zo worden onder meer de namen van huidig Feyenoord-trainer Arne Slot en Xabi Alonso genoemd als mogelijke opvolgers van Erik ten Hag bij het kwakkelende Manchester United.

Het Engelse medium legt alles teams in de Premier League langs de meetlat en bepaalt welke ploegen onder hun kunnen presteren. Het suggereert op basis van data en speelstijlen van andere coaches welke managers het beste zouden passen om de regie over te nemen van de huidige oefenmeester en de club uit het slop te trekken.

The Athletic begint direct met de grootste tegenvaller van het seizoen: Manchester United. De ploeg van Ten Hag kent een lastig seizoen met ups en downs, waarbij een ontslag van Ten Hag in de Engelse media al maandenlang een onophoudelijk thema is.

"Twee logische kandidaten dienen zich meteen aan: Xabi Alonso en Roberto de Zerbi", begint het medium. "Zij domineren hun wedstrijden met veel balbezit en door hun voetbal door het centrum."

Dan komt de nieuwswebsite met twee namen buiten de topvijfcompetities. "Ruben Amorim (Sporting Portugal, red.) en Arne Slot zijn twee managers die al een tijdlang in verband worden gebracht met een stap naar het buitenland, en dat is niet zonder reden."

"De 4-2-3-1 formatie die Slot hanteert zou misschien wel het best passen bij de tactiek en speelstijl van Manchester United", vermoedt de site, die naast die vier namen ook nog Graham Potter oppert als nieuwe coach.

Crystal Palace
Crystal Palace, dat veertiende staat, wordt de namen van Jindrich Trpisovsky (Slavia Praag) en Jesse Marsch (clubloos na ontslag bij Leeds United) aangeraden.

Ook Michael Carrick, die dinsdag met zijn Middlesbrough nog van Chelsea won in de FA Cup, en Ajax-target Kjetil Knutsen zijn voor Palace interessante opties volgens The Athletic.

Burnley
Bij Burnley, waar manager Vincent Kompany met zijn ploeg een teleurstellende negentiende plek inneemt, wordt de naam van Giovanni van Bronckhorst als alternatief neergezet. De Nederlandse oefenmeester zag onlangs nog een transfer naar Besiktas afketsen.

Zijn naam wordt in één adem genoemd met Steven Gerrard, die niet bepaald aan een goed seizoen bezig is bij Al-Ettifaq, en Steve Cooper, onlangs ontslagen bij Nottingham Forest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien wel de allerslechtste stap op dit moment voor Xabi Alonso zou Man Utd zijn. Ik weet ook niet hoe de club verder moet met wat voor trainer...

10 januari 2024 om 14:23

United heeft toch een nieuwe technische beleid. Als Xabi een goed gevoel krijgt om te werken met Ratcliffe waarom niet?

10 januari 2024 om 14:32

Dan zit je nog steeds met verwachtingen en een selectie die niet met elkaar stroken en een gebrek aan een goede TD die die 2 dichter bij elkaar kan brengen.

Er zijn nog altijd tig betere opties voor een gewilde trainer als Alonso.

10 januari 2024 om 14:56

Er komt een nieuwe CEO, td en hoofd recruitment bij United. Of dan United een goede optie is als manager valt te betwijfelen, de verwachtingen zullen dan alleen maar toenemen

10 januari 2024 om 15:10

Tig aantal gaat wel iets te ver. Zoveel clubs groter dan United zijn er niet. Het is veel werk dat klopt. Maar als Xabi net als Ten Hag 400 miljoen euro kan krijgen in twee zomerperiodes dan moet je wel iets kunnen laten zien.

10 januari 2024 om 15:11

De verwachtingen toenemen is normaal bij een club als United. Ik denk dat de druk niet groter is dan Real Madrid waar hij na 2 jaar misschien naar toe kan gaan.
Ik ben zeer benieuwd hoe United eruit komt te zien onder Ratcliffe.

10 januari 2024 om 15:38

Je moet maar afwachten of die Ratcliffe er verstand van heeft. Vooralsnog is er geen technisch fundament en zit je nog met Fletcher en Murtough in de maag. Zolang dat soort types het beleid moeten uitstippelen, kun je als coach maar beter niet naar United trekken.

10 januari 2024 om 15:39

@manutd36 - Eerst zien, dan geloven. Vooralsnog zit iedereen er nog.

10 januari 2024 om 14:59

Ik zou momenteel denk ik sowieso nooit de stap 'omhoog' naar ManU maken. Zowel voor trainer als speler is dat nu een erg lastige plek. Denk dat je daar nu alleen wil instappen wanneer je CV zo goed is, dat je een verlies mag lijden. Denk aan namen als Zidane, Tuchel, Ancelotti, Pep, Klopp ed., niet dat ik zeg dat zij willen komen, maar dat niveau. Voor Slot en Alonso is het gevaar om reputatie schade te leiden nu toch veel te groot, lijkt me. Er zijn zat clubs van niveau ManU waar je dezelfde stap veiliger kan zetten...

Maar goed, grote naam, veel geld, de aantrekkingskracht blijft enorm natuurlijk.

10 januari 2024 om 15:06

Volledig met je eens. Was precies om die reden ook verbaasd dat Ten Hag er instapte. Voorgangers als Mourinho en Van Gaal konden het hebben, terwijl je van Solskjær en Moyes amper nog iets verneemt. Eerst eens benieuwd of, en wanneer, Ten Hag wordt ontslagen en dan kan het grote speculeren helemaal losgaan.

10 januari 2024 om 16:30

Moyes won nog wel even de Conference League met West Ham natuurlijk.

10 januari 2024 om 15:12

Vraag me ook wel af of Xabi Alonso zelf wel naar Utd zou willen ivm zijn Liverpool verleden.

10 januari 2024 om 19:24

"Twee logische kandidaten dienen zich meteen aan: Xabi Alonso en Roberto de Zerbi", begint het medium. "Zij domineren hun wedstrijden met veel balbezit en door hun voetbal door het centrum."

Daarmee hoef je dit artikel dus direct niet meer serieus te nemen. Ze hebben duidelijk niet naar de selectie gekeken. Dat is precies waar ten Hag en 10 jaar geleden van Gaal zelfs al op stuk liepen. Stuk voor stuk ondermaatse voetballers als het gaat om spel intelligentie, technische kwaliteit, voetballend vermogen etc. United heeft een selectie met spelers die vooral geschikt zijn voor countervoetbal. Met veel snelheid en hier en daar spelers met sterke individuele kwaliteiten. Wat ze nodig hebben is een people manager met een vergelijkbare filosofie.

Hoe wordt Chelsea niet in de rijtje genoemd dan? Hebben bakken met geld uitgegeven en Pochettino bakt er tot nu toe heel weinig van. Kom maar door met De Zerbi hoor, zou perfect bij de huidige selectie van Chelsea passen.

10 januari 2024 om 14:29

Pochettino mag helaas nog wel even blijven aanmodderen ben ik bang. Het lijkt wel of hij ons terug wil pakken van het moment dat we Leicester kampioen maakte, dit las ik gisteren. Het kan toch niet meer lang duren, bij de volgende nederlaag mag je hem buiten trappen (al mocht dat 4 weken geleden al). Hoop dat Xabi snel naar Munchen mag dan geef mij Tuchel maar.

10 januari 2024 om 14:41

Jij schat de spelers beter in dan ze zijn.

10 januari 2024 om 15:10

@n.chelsea, ik ben bang dat Pochettino mag blijven zitten. Ik heb het gevoel dat het wel heel erg mis moet gaan voor ze nu weer een manager halverwege het seizoen gaan ontslaan.. Begrijp me niet verkeerd, het zou compleet terecht zijn en ik vind dat Pochettino ze echt alle reden geeft om hem te laten ontslaan maar ik zie het niet snel gebeuren.

Ik vraag me sowieso af of je er iets mee opschiet om hem nu te ontslaan en dan voor een trainer als Flick te gaan of Lopetegui als tussenpaus, veel andere opties zijn er niet. Aankomende zomer kun je beter goed rondkijken, maar als je dan weer met een flutaanstelling als deze aankomt dan schiet je er nog niets mee op.

10 januari 2024 om 15:36

Ik denk dat je ook gewoon moet beseffen dat de selectie van Chelsea verre van indrukwekkend is. Net als bij United is er bij Chelsea ook geen sportief fundament. Ze trekken een blik spelers los die alles nog te bewijzen hebben en als dan blijkt dat ze toch veel moeite hebben met het niveau, shoppen ze gewoon weer in dezelfde vijver. Tja, dat werkt niet. Je zal een plan moeten hebben en dat hebben die twee clubs totaal niet.

10 januari 2024 om 16:10

@sirius, ik ben het met je eens dat je niet hoeft te verwachten dat deze ploeg hoge ogen gooit in de Champions League of eventjes het gevecht aangaat voor top 4 maar verliezen van Middlesbrough (die ook nog even 12 geblesseerde spelers hebben)? Dat is toch wel het andere uiterste?

Ik denk inderdaad niet dat er flitsend totaalvoetbal op de mat gelegd kan worden met deze groep, maar zo identiteitsloos spelen zoals ze nu doen is toch ook beneden alle peil? Pochettino is gewoon een hele matige trainer, dat wordt nu weer bewezen. Hij krijgt geen lijn in het spel, hij maakt zelfs de jonge spelers niet beter (iets waar hij specifiek voor gehaald is).. Kijk wat Emery in 10 dagen voor elkaar kreeg bij Villa, kijk wat zelfs Nuno voor elkaar krijgt bij Forest! Pochettino, de grote wonderdokter die van Tottenham zo'n "geweldige ploeg" wist te maken, krijgt in 6 maanden tijd het niet voor elkaar om dit elftal beter te laten voetballen.. Dan heb ik het nog niet eens over een specifieke speelstijl, maar gewoon over beter voetballen..

11 januari 2024 om 15:59

Oh, maar wat dat betreft ben ik het ook wel met je eens. Overigens denk ik niet dat Pochettino per se een slechte trainer is, maar hij heeft wel een goede technische directie nodig. Zoals zoveel trainers is hij niet het soort trainer dat balans krijgt in een ploeg waar de balans afwezig is en kan maximaliseren als de omstandigheden niet minstens redelijk goed zijn.

Zou als ik hem was ver uit de buurt van Man U blijven. Grootste trainer en speler kerkhof sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson.

Ergens in Spanje zou wellicht beter zijn in mijn opinie.

10 januari 2024 om 14:59

Met die ontslagpremies die ze elke keer moeten betalen zou ik zeker het risico wel nemen.

Tja als ik Xabi was zal ik lekker bij Leverkusen blijven. Die stap naar een Bayern, Real of Liverpool komt vanzelf wel. Of wellicht bliiven en historie schrijven bij Leverkusen wat Klopp ook lukte bij Dortmund met o.a. 2 titels en CL finalist.

Lekker makkelijk. Kan de Athletic geen realistische namen naar voren schuiven? Alsof Alonso zo dom is om bij United in te stappen? Als hij deze zomer al een stap omhoog wil maken (waar het niet op lijkt) kan hij zo bij Bayern binnen wandelen en had hij dat wellicht ook bij Madrid gekund indien hij zijn wens bij Madrid had aangegeven. Als hij geduld heeft komen er de komende jaren ook wel meer opties in beeld waaronder ex-clubs Madrid en Liverpool, waar ik Klopp ook geen 5 jaar meer zie blijven. Mocht Pep in de nabije toekomst vertrekken bij City dan zie ik ook vanuit die hoek interesse voor Xabi en wellicht zelfs Barcelona. Als je al die opties ziet, wie kiest dan voor het trainerskerkhof dat united is?

Je moet wel de spelers hebben om dominant te voetballen. Momenteel hangt United als los zand aan elkaar. Niet een speler steekt er echt enorm bovenuit, tel daarbij op dat er nog heel wat spelers complete miskopen zijn en je krijgt een team dat draait zoals United. Als trainer zou ik juist nu wel willen instappen, slechter kan het niet gaan. Als voorwaarde zou ik dan wel stellen dat er een technisch directeur aangesteld dient te worden. Zou echt wel wat inspraak willen hebben bij transfers maar dat zou ik niet als hoofdzaak willen hebben.

United is na Alex Ferguson een groot drama. Ik zou nooit voor United kiezen als coach, beter voor een club als Liverpool waar meer rust en vertrouwen is en bovendien had hij daar ook nog succesvolle periode meegemaakt.

10 januari 2024 om 15:35

Het probleem was dat Ferguson en consorten zo'n beetje het gehele voetbalbedrijf runden. Toen dat wegviel, viel het gehele voetbalbedrijf en fundament weg en kennelijk zijn die eigenaren niet in staat om de problemen te zien (of het interesseert ze simpelweg niet).

Als Alonso zijnde naar United overstappen is het slechtste sportief gezien. Die club is een trainerskerkhof de laatste decennia. Ook zijn er nog steeds spelers die daar jarenlang zitten en maar niet weg willen gaan. Dan kan je als trainer weinig doen. Gewoon lekker bij Leverkusen blijven en zo presteren. Dan komt de grotere ploegen zoals Bayern en Real vanzelf wel.

Zie Alonso eerder de stap naar Liverpool of Real Madrid maken, niet naar United.

United en Chelsea zijn ook echt een kerkhof voor trainers en tegenwoordig ook voor spitsen, haha...

Alonso zou een geweldige trainer zijn voor United.

Als ik Alonso was zou ik gewoon voorlopig bij Leverkusen blijven, Man United is de voorbije 10 jaar een trainerskerkhof en met het materiaal dat daar rondloopt zie ik Alonso het ook niet veel beter doen. Hij doet het momenteel heel goed bij Leverkusen en strijdt mee voor de titel en in Europa. Ik zou in zijn plaats nog even geduld houden tot die kans komt om een andere en betere club te coachen, en die zal ongetwijfeld zeker en vast komen als je zijn prestaties als coach bekijkt.

United staat waar t hoort. Met wat geluk paar plaatsen hoger maar dat is t dan. Ten Hag presteert niet eens zo slecht als je stats met Klopp en Arteta over zelfde aantal wedstrijden vanaf begin bekijkt. Topspelers komen niet meer dus of eraan wennen of talent kans geven en pas op de plaats maken

Dat moeten die coaches niet doen. Dan loop je tegen hetzelfde aan als Ten Hag. Slot vind ik overigens redelijk vergelijkbaar qua spelopvatting en manier van werken. Hij oogt alleen wat gecontroleerder in interviews. Coaches als Ten Hag, Slot en Xavi Alonso zijn juist zo veelbelovend als ze een ploeg naar hun hand kunnen zetten. Bij United gaat dit al 10 jaar niet. Er is geen sportief fundament en je krijgt niet de tijd om dat op te bouwen, zoals een Arteta dat bijvoorbeeld wel bij Arsenal kreeg. Als United op plaats 8, 8 en 6 eindigt, heeft het al twee coaches versleten en gaat het bezig met de derde. Een sportief fundament en plan vanuit de technische directie is zo belangrijk voor een coach en ploeg.. Arsenal had dat goed gezien en plukken daar nu de vruchten van.

Als Liverpool fan juich ik dit zeker niet toe. Toch wel een legende met die finale in Istanbul 2005. Maar goed, met het spel dat Leverkusen op de mat legt is het logisch dat zijn naam bij elke “top” club genoemd wordt.

Als je als nederlandse trainer naar de premier league wilt, moet je naar zo'n middenmoter, en daar goed voetbal laten zien. Kijk naar Villa, Brighton, West Ham, Newcastle. Deze clubs hebben beter technisch beleid en laten leuk voetbal zien. Daarnaast lig je niet direct onder een vergrootglas zoals ten Hag bij United. Dit geld voor zowel spelers als trainers.

Xabi Alonso heeft nog een vrij korte trainers carrière en doet het nu fantastisch bij Bayer 04 Leverkusen. Het zou zonde zijn als hij naar een zinkend schip als Manchester United zou gaan want eerlijk is eerlijk met de huidige selectie van Manchester Utd komt geen enkele trainer ver.
Bovendien zou ik het persoonlijk jammer vinden vanwege zijn Liverpool verleden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren