Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Superieure Karim Benzema loodst Real Madrid opnieuw naar winst

Laatste update:

Real Madrid heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij Celta de Vigo. Het elftal van Zinédine Zidane werd, niet voor het eerst dit seizoen, bij de hand genomen door Karim Benzema. De 33-jarige centrumspits loodste Real mede dankzij een blunder van voormalig Feyenoorder Renato Tapia met twee doelpunten naar de zege. Marco Asensio tekende in blessuretijd voor de derde van Real: 1-3. De Koninklijke klimt met een punt meer naar de tweede plaats over Barcelona heen, dat zondag nog in actie komt tegen Real Sociedad.

Benzema was al in de openingsfase gevaarlijk, toen Hugo Mallo zich in de baan van het schot van de Fransman kon gooien. Even later was het alsnog raak voor Benzema, toen hij na een slim passje van Toni Kroos bliksemsnel opendraaide en afwerkte: 0-1. Celta was dichtbij de gelijkmaker, ware het niet dat Santi Mina uit een vrije trap van Denis Suárez rakelings over de kruising kopte.

Toch was het Real Madrid dat de wedstrijd domineerde. Benzema bood Vinícius Júnior een enorme kans, maar de Braziliaan stuurde de bal van dichtbij met de borst over het doel. Na een half uur spelen profiteerden de bezoekers van een grote fout van Renato Tapia, die zich de bal liet ontfutselen door Toni Kroos. De middenvelder van Real zette direct Benzema aan het werk, die het eenvoudig afmaakte: 0-2. Vrijwel uit het niets deed Celta vlak voor rust iets terug, toen Mina uit een vrije trap van Suárez ditmaal wél raak kopte: 1-2.

Thibaut Courtois moest na een uur spelen voorkomen dat Iago Aspas de bal in de korte hoek schoot. De doelman van Real had een uitstekende redding in huis. Real creëerde niet al te veel meer, maar had de wedstrijd in de counter kunnen beslissen. Vinícius dacht Benzema een niet te missen intikker te gunnen, maar de breedtepass werd op het laatste moment onderschept. Iago Aspas knalde in de slotfase een onterecht gekregen vrije trap tegen de buitenkant van de paal, waardoor Real goed weg kwam. De Madrilenen gooiden de wedstrijd in blessuretijd definitief op slot, toen invaller Asensio een voorzet van Benzema vanaf de linkerkant binnenliep: 1-3.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie anders dan Big Benz he ! Absolute wereldklasse. Meer valt er ook niet over te zeggen bij hem.

20 maart 2021 om 18:13

Fenomenale voetballer. Geniet echt elke wedstrijd weer om het te zien spelen.

Solari MotM. Kwartier voor tijd invallen, alles fout doen wat je fout kan doen en vervolgens uitvallen. Held!

20 maart 2021 om 18:12

Had er ook met rood afgemogen als je kijkt naar de non-overtredingen waarvoor die scheids ons gele kaarten gaf.

20 maart 2021 om 18:12

En ontsnappen aan tweede geel voor veel te laat inkomen op Casemiro.

Prima overwinning. Maar ze moeten Sierd de Vos bij Real Madrid wedstrijden niet meer het commentaar laten doen. Wat is die man partijdig zeg. Ongelofelijk.

20 maart 2021 om 18:19

Ik denk dat iedereen bij Real zit te wachten op Haaland of Mpappe, behalve Benzema😁

20 maart 2021 om 18:21

Ik denk eigenlijk dat Benzema elke nacht droomt om topspelers naast zich te hebben. Moet het allemaal in z'n eentje doen nu

20 maart 2021 om 18:24

Nou ik denk dat een type Haaland of Mpappe eerder voor eigen sucses gaan dan een assist aan Benzema geven.

20 maart 2021 om 18:26

Als je ook maar iets van Benzema zou weten dan wist je dat dit complete onzin is aangezien Benzema compleet in het belang van het team speelt en dit altijd al heeft gedaan

Big Benz. Laat ons hopen dat hij fit blijft de rest van het seizoen. Vond Real vrij goed spelen. Werd ook in team enorm goed druk gezet. Scheids was weer drama. Volgens mij is dat het meest constante team in Laliga dit jaar. Helaas in de negatieve zin, en dan bedoel ik niet enkel voor Real. Elk weekend kan je ervan uitgaan dat er weer vanalles misloopt. Mooi om de druk bij de anderen te zetten, waar Barcelona ook geen makkelijke wedstrijd heeft.

20 maart 2021 om 18:12

Idioot wat voor beslissingen die allemaal nam. Ook echt een paar spelers voor letterlijk niks een gele prent gegeven.

20 maart 2021 om 18:15

Die gele kaart voor Modric was helemaal belachelijk. Dat betekent dat elke sliding waar je de bal wegwerkt en nadien de speler over je sliding struikelt steeds geel krijgt. Zouden veel penaltys worden zo.

20 maart 2021 om 18:26

Die van Nacho sloeg ook echt nergens op. En die ene speler van Celta kreeg ook wel een zeer lichte (die leidde tot de vrije trap van Benzema die slecht getrapt was). Echt een heel matig optreden.

benzema heel underrated maar man wat hoop ik dat atleti morgen weer punten laat liggen

Als Benzema zo doorgaat mag die van mij de Balon D'Or krijgen. Wat een geweldige speler.

20 maart 2021 om 18:14

Helaas voor hem loopt er daar in München een ongezien fenomeen rond.

20 maart 2021 om 18:18

Als Real op een of andere manier de dubbel weet te pakken dan mogen ze wat mij betreft direct de Ballon Dor overhandigen. Maargoed zelfs als het gebeurt zou Benz niet winnen, hij wordt niet gewaardeerd

20 maart 2021 om 19:28

@lierse1997
In Munchen loopt inderdaad een fenomeen maar toch kan ik meer genieten van Benzema, is misschien een minder koele afmaker dan Lewandowski maar technisch gezien lopen er nauwelijks betere spelers rond, het is gewoon genieten hoe hij een bal kaatst en af kan schermen en controle heeft, doodzonde dat hij niet bij Les Bleus meespeelt. Een voorhoede met Coman Benzema Mbappe en daarachter Griezmann zou een droom zijn.

20 maart 2021 om 19:43

Lewa verdient hem wat mij betreft. Maar het is triest om te zien hoe de Ballon D'or vaak enkel naar aanvallers gaat omdat ze veel doelpunten hebben gescoord. Hoe goed is je team, je competitie/niveau van de andere ploegen, ... enzovoort wordt amper bekeken. Stel iemand doet niks en maakt 50 intikkers, kun je hem al snel bovenaan zetten.

21 maart 2021 om 10:08

@sosuh: Real de dubbel pakken? Haha jij leeft in een andere wereld, het gaat tussen Atleti en Barca. Real speelt daar terecht geen rol meer, in CL is het eerstvolgende ronde huiswaarts. Face reality; Real is EL materiaal dit seizoen

20 maart 2021 om 18:21

Ja hij is gelukkig de enige met goede statistieken in Europa. Alsjeblieft zeg, Benzema doet het leuk, maar in totaal heeft hij er ‘slechts’ 21 in de competitie en de CL ingelegd. Ter vergelijking, alleen al in de Bundesliga hebben Haaland, André Silva én Lewandowski

20 maart 2021 om 18:21

*meer goals gemaakt.

20 maart 2021 om 18:23

Het gaat niet alleen om goals he. Benzema heeft meer voetbal in zijn kleine teen dan die drie

20 maart 2021 om 18:35

Ben het met je eens hoor dat het voorbarig is om Benzema nu als de grote kanshebber te bestempelen. Maar ik vind het schrijnend om te zien hoe mensen de Bundesliga als vergelijkingsmateriaal erbij halen. Vandaag speelde Stuttgart tegen Bayern en ondanks een vroege rode kaart voor Bayern krijgen ze in de eerste helft met 4-0 een pak slaag. Niveau Bundesliga is zeer goed bovenin, maar het begint echt zielig te worden vanaf de middenmoot. Maar goed het gaat nu om Benzema, ik zou hem zeker de Ballon d'or geven als hij Real naar CL-winst weet te leiden. Het slechtste Real in jaren, een aanval met Vinicius en Asensio, als ze dit flikken is het natuurlijk aan meerdere spelers en mensen te danken, maar die Benzema heeft er dan een enorme bijdrage in en verdient de Ballon d'or bij CL-winst zodoende ook.

20 maart 2021 om 18:40

Het niveau in la Liga stelt echter ook niet al teveel voor dit jaar.

20 maart 2021 om 18:46

Gelukkig is la liga zo'n sterke competitie. Barça draait een rampseizoen en staat alsnog tweede alsof het niets is. Er is maar een competitie die erbovenuit stijgt en dat is de premier league. Bundes liga, la liga en serie a zijn prima met elkaar te vergelijken.

20 maart 2021 om 19:01

La Liga stelt niet veel voor dit jaar, maar de kleintjes en de middenmoot (op Huesca na) vind ik toch zeer goed voetballen en pakken wel wat punten af van de top. Real nota bene dichtbij verlies vorige week tegen nummer 17 Elche. Echt wel beter dan het niveau van de Bundesliga (kleintjes) dit seizoen. Vandaag keek ik vanwege Real niet naar de Bundesliga, maar normaal kijk ik op de zaterdagmiddag de switch en als ik kijk naar een Werder Bremen of een Mainz of nog beter Schalke. Dan denk ik toch van wow waar kijk ik naar, menig ploeg uit rechterrijtje Eredivisie verweert zich hier nog tegen. En als je goed naar mijn reactie kijkt doel ik specifiek op de kleintjes en de middenmoot! Niet op top en subtop.

20 maart 2021 om 19:04

Ach ja pakt Bielefeld laatst niet een punt tegen Bayern?

20 maart 2021 om 19:04

@madvillain sorry maar dat vind ik een enorm zwak argument. Barcelona is juist enorm stabiel bezig. In de beginperiode onder Koeman werden er wat punten verspild, maar nu winnen ze bijna elke wedstrijd en hebben ze sinds 5 december niet verloren. Ze draaien sinds toen echt heel stabiel en dan is het naar mijn mening logisch dat ze tweede (voor nu dan derde) staan. Apart om het seizoen van Barcelona een rampseizoen te noemen.

20 maart 2021 om 19:06

Lierse En Cadiz pakt laatst een punt tegen Barcelona. Dit heeft te maken met incidenten en geluk. Ik kijk vaak naar de Bundesliga, vind het een enorm spannende competitie, maar qua verdedigen en in mindere mate voetballend vermogen ontbeert het wel bij sommige ploegen. Dat heb ik in La Liga juist veel minder (op nummer 20 Huesca na dus)

20 maart 2021 om 19:06

Dat zegt toch niks? Real en Barcelona hebben gewoon een heel slechte start van het seizoen gehad en stonden toch eenvoudig bovenaan. Prestaties in la Liga zeggen niks over het niveau van la Liga. Maar Barcelona, Atletico en Sevilla zijn allen redelijk kansloos uitgeschakeld in de CL.

20 maart 2021 om 19:17

Real's seizoensstart was helemaal niet zo slecht als jij beweert. Gewoon gemiddeld en die van Barcelona was slecht ja, maar ze hebben sinds 5 december niet verloren en spelen gewoon enorm sterk. Dat heb jij ongetwijfeld ook gevolgd Lierse door de talloze Koeman artikelen. Daarnaast heel apart om te lezen dat jij Sevilla kansloos vond. Wist wel dat iemand dit argument zou aanhalen. Maar Dortmund moest het hebben van Haaland en werd in eigen stadion volledig overklast. Tja is maar wat je kansloos noemt. Wat betreft Barcelona en Atletico ben ik het 100% met je eens, al waren het wel topploegen die ze tegenkwamen.

20 maart 2021 om 19:22

Overigens @sch123456 niet om die spelers of de Bundesliga tekort te doen. Alleen het is gewoon makkelijker om te scoren in de Bundesliga dan in La Liga en dat ligt aan het niveau van de verdediging en het niveau van de kleintjes. Daarom vond ik het niet zo'n goed argument.

20 maart 2021 om 19:42

Je zegt dat het niveau van de middenmoot in de Bundesliga om te huilen is, maar heb je La Liga weleens gezien dan? Kom niet dat het niveau daar zo hoog ligt. Zet een Mönchengladbach tegenover een Bilbao en ik moet het nog maar zien wie wint. Real en Barca schuiven de kleintjes onder de middenmoot ook met gemak opzij. La Liga was een paar jaar geleden met uitstek de beste competitie, maar die jaren zijn inmiddels wel een beetje voorbij.

20 maart 2021 om 20:51

Het begrijpend lezen van sommigen op Voetbalzone is echt echt echt heel slecht. Er zijn echt heel veel dingen mis met jouw reactie. Ik heb nooit gezegd dat La Liga de beste competitie was. Ten tweede heb ik nooit maar dan ook nooit gezegd dat het niveau in La Liga hoog ligt. Ik zeg hoger dan de Bundesliga (middenmoot en kleintjes). Daarbij zeg ik dat de middenmoot en de kleintjes van hoger niveau zijn tegen de topploegen, en meer weerstand bieden, vooral op verdedigend gebied (in mindere mate voetballend gebied). Het gaat mij niet om onderlinge wedstrijden (daarbij zijn Gladbach en Bilbao gewoon subtop in Duitsland, jij gaat me niet wijsmaken dat Gladbach een middenmoot ploeg is). Het gaat mij erom dat de middenmoot en de kleintjes gewoon tegenstand kunnen bieden, zowel op verdedigend als op voetballend gebied. Kom nou niet zeggen dat er in de Bundesliga een hoger niveau is. Als je een Stuttgart tegen Bayern laat spelen. Ze gaan met 4-0 af in de eerste helft tegen 10 man (!). (en ja ik weet dat ze evenveel punten hebben als Gladbach maar ik baseer niveau benamingen (middenmoot, subtop) op afgelopen 2/3 jaar en niet op alleen 1 seizoen). Ik pak de wedstrijd Atletico tegen Levante erbij (0-2). Of Real Madrid tegen Elche. Of Barcelona tegen Bilbao (beiden 2-1 winst). Als je deze wedstrijd terugkijkt zie je veel meer tegenstand en zie je dat het veel moeilijker scoren is in de Liga dan in de Bundesliga.

21 maart 2021 om 05:12

veel moeilijker scoren? kijk even naar die goal die Tapia weg geeft

21 maart 2021 om 09:43

Haha het is grappig om te zien hoe selectief je bent in het uitkiezen van de wedstrijden van Duitse topploegen tegen middenmoot/kleine clubs. Ik kan me namelijk ook nog wel een paar wedstrijden herinneren waarin hetzelfde gebeurt in La Liga (Real-Levante 1-2, Real-Cadiz 0-1, Cadiz-Barcelona 2-1 en ga zo maar door). Betekent zoiets gelijk dan dat La Liga minder is dan de Bundesliga? Ik denk dat momenteel beide competities vergelijkbaar zijn. Jouw vergelijkingen slaan kant noch wal aangezien je wedstrijden uitkiest die jou het beste uitkomen.

21 maart 2021 om 13:26

Wat?? Is toch juist goed dat de kleine ploegen kunnen winnen van de grote ploegen. Dat laat het niveau zien op zowel voetballend als verdedigend gebied. Zoiets gebeurt amper in de Bundesliga. Ik zie bijvoorbeeld nooit een Mainz of Schalke winnen van Bayern.

21 maart 2021 om 13:30

Japie_krekel Echt een zwak argument man. Niet verwacht van jou. Ik heb het over de sterkte van de verdediging, niet over blunders (die overal gebeuren). Ik heb het over de sterkte van de verdediging en in hoeverre deze makkelijk uitgespeeld kan worden. Tuurlijk ligt het aan kwaliteit van de aanval, maar ook zeker aan de verdediging. Jij gaat me toch niet wijsmaken dat het in de Bundesliga moeilijker scoren is dan in de Liga als Andre Silva er meer in heeft liggen dan Messi.

Onze aanval bestaat letterlijk uit Benzema, Kroos en Modric. Wat heb ik toch een zware medelijden met deze 3 toppers dat Real tegenwoordig met dramatische vleugelspelers speelt. Vinicius gaat geen wedstrijden voor je winnen en Asensio is alleen handig als die invalt, want daar haalt die zijn meeste rendement uit. Helaas ziet Zidane in Rodrygo geen basisspeler, waarom weet ik niet. Scheidsrechter was dramatisch. Floot voor overtredingen aan beide kanten voor plezier. Lekker om te zien dat Real nu in een positieve flow zit. Weer boven Barca en maar 3 punten achter op Atletico en we hebben goede kansen in de CL met Ramos en hopelijk is Carvajal dan ook 100% fit. Benzema is ook weer in topvorm. Echt waar, Benzema heeft altijd wel van in een maand waar die in bloedvorm is en iedere wedstrijd scoort, maar de volgende maand kan het weer zomaar niks zijn. 3 punten en door.

20 maart 2021 om 18:28

Haha ben blij dat je het aangeeft. Bizar toch. Ze zijn geweldig en Benz is gewoon een one mans army in de aanval. Maar er is helaas dus een keerzijde wat ons te vaak pijn doet. Namelijk dat Benz niet altijd maar alles alleen kan doen. Dat is helaas de mindere zijde. De eenzijdigheid. Vandaag zie je het toch weer. Benz leek wat minder hongerig na 2 goals en er is dan niemand anders die koelbloedig op zoek blijft gaan naar goals. Maar Benz is geweldig hoor daar niet van. Alleen hoe geweldig zou het zijn als Benz een Haaland of Mbappe als aanvalspartner zou hebben zeg. Dan heb je gewoon constant iemand die maar wil blijven scoren en niet snel tevreden is, zeker met zo'n Haaland.

Hoe speelde Tapia de goat??

20 maart 2021 om 18:37

Slechtste man van het veld. Leek enorm nerveus, wilde dribbelen in de eigen 16 (wat leidde tot de 0-2) en leverde heel veel in. Echt heel slecht vandaag. Of was dit een sarcastische reactie om die hype van het artikel van vanochtend enigszins de nuanceren haha?

20 maart 2021 om 18:42

Ah een gemis voor Feyenoord dus

20 maart 2021 om 18:53

Haha dat laatste dus. Nou hij speelde vandaag dus slecht. Maar speelt op zich wel een stabiel seizoen bij Celta. Dat Atletico hem wil, wil ik best geloven. Alleen dat van Real geloofde ik niet. Misschien is het goed als Feyenoord hem terughaalt naar Rotterdam

Moet eerlijk bekennen dat ik Karim nooit een topspits heb gevonden maar sinds Ronaldo vertrokken is heeft deze geweldenaar zich tot een wereld spits ontwikkeld, wat een topper is het zeg!

20 maart 2021 om 18:16

Sinds ronaldo is vertrokken ja? Kan natuurlijk een mening zijn maar als je benzema geen topspits vond dan kijk je niet structureel naar Real Madrid..

20 maart 2021 om 18:40

Als je doelt op een echte top klinische afmaker zijn dan snap ik je punt maar een topspits is Benzema altijd geweest. Ronaldo presteerde alleen gewoon buitenaards waardoor (en mede door idd) Benzema (die ook meer in dienst van speelde) minder in de picture wellicht kwam voor de buitenwereld.

20 maart 2021 om 18:44

Ik draai het voor je om. Ronaldo speelde zo buitenaards Door Benzema. Met een spits als Aguero of Suarez naast hem had hij nooit die cijfers gehaald.

20 maart 2021 om 21:29

ach man overdrijven is ook een kunst. Modric had daar een grotere factor in, kroos ook wel.

21 maart 2021 om 13:32

Salaaf kom op maat ik heb het niet over Kroos en Modric of middenvelders. Ik zeg stel Real had Higuain behouden (en Benzema verkocht) of Aguero/suarez gehaald dan had Ronaldo nooit die cijfers aangetikt. Dat is wat ik bedoel. Dat middenvelders er een grote factor in hebben staat buiten kijf, maar we hebben het nu over zijn medespitsen.

Wat moet het toch een feest zijn om fan van Barca te zijn in Nederland, dat anti Real geneuzel van Sierd de Vos begint mij echt te irriteren, valt het buiten de Real fans, dus voor de neutrale kijkers, niet op dat Sierd constant zit te bashen op Real?? Prima pot van Real, en de scheidsrechters zijn gewoon een en al drama in Spanje.

20 maart 2021 om 18:26

Doet hij al zijn hele carrière, als je de bagger die hij produceert zo mag noemen. Dat is de top van de Nederlandse sportverslaggeving. Vrij pover met ons gesteld hier inderdaad.

20 maart 2021 om 18:27

In dat geval moet je op de eleven in België kijken, daar is het juist andersom. Alles aan Real is top en bij Barca flop ;-)

20 maart 2021 om 19:07

Dan heb jij nog nooit naar Gilles de bilde geluisterd denk ik.

Goeie overwinning, Big Benz rijgt de pareltjes aaneen, wat een klasbak zeg. In Vigo in het hoge noordwesten wil het nogal eens spoken. Gelukkig hebben wij daar niet vaak last van gehad. Ook vandaag niet, al hing het niet van een leien dakje.

Erg sterk Real Madrid gezien in de eerste helft, na rust wat moeizaam maar nog altijd vrij comfortabel de drie punten binnen gehaald. Kroos de laatste weken echt top en Benzema (as usual) weer de grote man!

20 maart 2021 om 18:48

Haha ligt het aan mij Sander, omdat ik Real fan ben dat ik het alsnog wel close vond? Jij zegt comfortabel, maar ik zat toch wel even nagel te bijten hoor! Bijv. die kans voor Nolito om open te draaien (wat Jan van Halst heel goed uitlichtte) of die kans voor Ferreyra waar Nacho nog goed voor tackelde. Pas toen Real in blessuretijd de hele tijd de bal in bezit hield voelde ik me wat beter. Hoe keek jij er tegen aan na toch nog even terug te kijken op de momentjes van Celta?

20 maart 2021 om 19:00

Ja toch nog wel wat kansjes voor Vigo inderdaad maar al met al heeft Courtois zich niet overdreven uit hoeven sloven om z'n goal schoon te houden in de 2e helft, toch? Wellicht als Madrid fan wel spannender ja, dat zou ik bij Ajax ook hebben haha. Maar als neutrale kijker vond ik dat Real het toch vrij volwassen uitspeelde, al was de 2e helft een stuk minder klinisch dan de 1e helft uiteraard!

20 maart 2021 om 19:19

Daar heb je zeker een punt, zal vast aan mij liggen, is namelijk altijd spannend in Celta en ook heel vaak een 1-3 eindstand. Fijne avond en succes morgenmiddag met Ajax

Prima winst. Beginnwas zeer sterk. Jammer dat de honger wat verdwijnt. Daar mis je dan toch een koelbloedige aanvaller die maar wil blijven scoren. Zet Haaland of Mbappe naast Benzema en je hebt een heerlijke aanval. Maar goed. Celta kwam sterk terug en de 2e helft ging het soms wat moeizaam. Gelukkig hielden ze het achterin prima tegen. En wat moet Real zonder Benzema, Kroos en Modric. Wat een bazen. Zet een topaanvaller erbij en je hebt gewoon weer een topteam. Valverde ook sterk gespeeld, Case en achterin. Enkel 1 slappe foutje bij de goal en Vaz vond ik helaas vandaag wat minder, werd soms echt zo makkelijk weg gezet. Vini tsja weer dreigend maar geen rendement. Zo jammer. Hij kan dat zeker verbeteren maar de issue is, is dat dat nu enorm nodig is in het team. Maar goed, 3 punten en ingelopen. Zeer belangrijke winst!

Eerste helft was Real oppermachtig, tweede helft was het weer slecht. Dat kan liggen door de wedstrijd tegen Atlanta. Al met al een goede uitslag en natuurlijk hopen op puntenverlies van de concurrentie, Hala Madrid!

Goede wedstrijd van Real Madrid. Wordt een spannende titelstrijd in Spanje met als koploper Atletico.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren