Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stunt van de baan: Alves beëindigt profloopbaan

Laatste update:

Het zou een mooie stunt zijn geweest, maar Afonso Alves keert niet terug bij sc Heerenveen. De Braziliaan trainde in de afgelopen week mee bij de beloften en mocht daar aantonen of hij nog een versterking zou kunnen zijn voor de selectie van Dwight Lodeweges. Het is niet bekend of Heerenveen hem heeft afgewezen, maar Alves kondigt aan dat hij stopt met voetballen.

/

De 34-jarige Alves had sowieso al een tijdje niet meer op niveau gevoetbald en het komt dus niet tot een comeback. “Ik wil de supporters van Heerenveen en de club bedanken”, schrijft de aanvaller op Instagram. “Vandaag zet ik een punt achter mijn loopbaan als betaald voetballer. Ik bedank al mijn supporters en vrienden.”

Alves kwam in zijn loopbaan tot acht interlands voor de Braziliaanse ploeg en kende zijn beste periode bij Heerenveen, toen hij in anderhalf jaar tijd 45 doelpunten maakte in 39 competitiewedstrijden. Alves maakte een miljoenentransfer naar Middlesbrough, maar viel in Engeland door de mand en speelde zijn laatste jaren als profvoetballer in Qatar.

Jammer dat Afonso Alves niet terugkeert bij Heerenveen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zonde had het nog wel een jaartje willen zien in de Eredivisie.. in zijn tijd bij Heerenveen vond ik hem echt een geweldenaar.

5 oktober 2015 om 12:05

Inderdaad een geweldenaar. Persoonlijk vind ik hem de beste speler die ik ooit in een Heerenveen shirt heb zien spelen.

5 oktober 2015 om 12:17

Nee man hij kan er geen pepernoot van gooi hem in de zandbak en je hoort er niks meer van

5 oktober 2015 om 12:55

Nu niet meer nee. Maar hij was in zijn Heerenveen periode echt groots

5 oktober 2015 om 15:09

Dat wel, maar waarschijnlijk kan hij het niveau toch niet meer aan.
Te lang niet gespeeld

Haha, ik heb de gekte die bij een aantal heerste helemaal niet begrepen. Deze man heeft in de afgelopen vier jaar amper gespeeld, hij zou sowieso op korte termijn echt geen versterking zijn (als ie dat gezien zijn leeftijd al nog kon worden). Nu haakt ie na 1,5 training af, tot zo ver de Alves-show 2015.
Prima, kunnen wij ons weer richten op wat echt belangrijk is: het omkeren van de hele neerwaartse spiraal waar we inzitten, zowel op als buiten het veld.

5 oktober 2015 om 09:58

Eens, die hele tendens van het terug halen van oude spelers is sowieso al een slechte ontwikkeling. Ga lekker opleiden en hou die jongens vast!

5 oktober 2015 om 10:14

Hoezo tendens? Alleen Kuyt en Heitinga toch?

5 oktober 2015 om 10:21

Tendens is misschien een te grote term ja maar toch, als topclubs als Ajax en Feyenoord dit soort jongens gaan terughalen met de verwachting van het niveau van circa 10 jaar geleden dan vind ik dat een slechte ontwikkeling.

5 oktober 2015 om 10:29

Die verwachtingen hebben die clubs helemaal niet. Je denkt toch niet dat Frank de boer denkt dat Heitinga nog hetzelfde niveau heeft als toen hij bij Ajax vertrok? Heitinga is gehaald als mentor die eventueel hierna zijn trainerscarriere bij Ajax kan gaan beginnen, niet als reddende engels die Ajax kampioen maakt.

Bij Kuyt precies hetzelfde. De clubleiding weet heus wel dat die jongen niet meer op niveau zit van toen hij vertrok maar als hij nog iets kan toevoegen met zijn ervaringen in het buitenland en jonge jongens bij de hand kan nemen is dat toch prima? Niemand van de clubleiding heeft die illusies, enkel de fans denken dat een speler van die leeftijd nog steeds hetzelfde kan brengen als voorheen.

En wat Heerenveen betreft. Ik begrijp wel dat ze hem uittesten want alles is beter dan het brandhout dat nu voorin staat.

5 oktober 2015 om 10:33

@ Eenliefhebber,

Volgens mij is dat iets van alle jaren. Cocu kwam nog op 33 jarige leeftijd terug naar Psv, Jaap Stam ging naar Ajax, Roy Makaay naar Feyenoord enzovoorts.

5 oktober 2015 om 10:41

Sibon twee keer bij ons, ook succesvol.

5 oktober 2015 om 11:02

Oké dat ben ik met je eens, maar waarom (in het geval van John) dan voor een miljoen per jaar? Investeer dat geld liever in salaris voor jongens die je nog een paar jaar vast wil houden. Mentor oke, maar niet voor een miljoen. En dan heb je nog mazzel dat hij niet voor 2 jaar heeft getekend want dat was ook nog een optie las ik laatst.

5 oktober 2015 om 11:11

@pparzyszek

Klopt, en uiteraard soms pakt het goed uit, soms niet. Maar ik denk dat je daar als club minder je focus op moet leggen. Ik heb veel liever een gebalanceerd elftal omdat de ervaring er al lang speelt en zo jonge jongens om zich heen kan laten floreren dan dat er oude bekende worden terug gehaald die te veel kosten en slechts een leidersrol vervullen. Daar moet je als club keuzes in maken. Halen we oude spelers terug of gaan we met dat geld jongens meer laten verdienen en houden we ze vast?

5 oktober 2015 om 11:14

Hoe wil je die jongens dan in vredesnaam gaan houden? Neem nu een Blind die naar United kan en bij Ajax 1 miljoen euro per jaar verdient. Ga je die als Ajax zijnde over de streep trekken nog een jaar te blijven als je hem 2 miljoen op jaarsalaris biedt? Dat is totaal niet reëel om te denken aangezien hij bij een veel grotere club kan gaan spelen, met veel betere medespelers kan gaan spelen in een veel grotere competitie. Engeland, daar gebeurd het. Niet in Nederland. De schijnwerpers zijn daar vele malen groter dan in Nederland. Je komt in 200 landen op TV en voetballers zijn daar goden. In hoeveel landen de Eredivisie op tv komt?

Daarnaast strijkt Blind in Manchester nu een ton per week op. Dat verdiende hij bij Ajax in een maand tijd. Dus verdient hij nu vier keer zoveel. Denk jij dat dat miljoen dan uitmaakt voor een speler of hij blijft of niet? Die jongens hebben in hun hoofd allang hun keuze gemaakt. Ajax is gewoon een club waar je je carriere leuk leven in kan blazen als je jong bent, Je kunt etaleren in Europa en je snel in het Nederlands elftal kunt spelen. Niets meer en niets minder.

Overigens was Christian Poulsen bij Ajax ook zeer belangrijk voor eenzelfde soort bedrag. Die ving 8 ton exclusief bonussen. Ik vind dat jij er als buitenstaander niet over kan oordelen wat voor een effect het heeft als je geen deel uitmaakt van de spelersgroep.

5 oktober 2015 om 11:42

Nee 2 miljoen is niet genoeg nee, maar dat was Blind in mijn optiek ook niet waard. Je had jongens als Vertonghen en Eriksen toentertijd 3 of 4 miljoen moeten bieden om zo een vaste solide selectie te kweken. En wat je zegt is trouwens helemaal waar. Tuurlijk is Engeland het land waar het gebeurt maar dat is ook precies het pijnpunt van het moderne voetbal. Jongens in de eredivisie worden nou eenmaal nu niet beter omdat ze niet met trainen met mensen die ze beter te maken, ze gaan daar veel meer verdienen door de tv gelden die clubs krijgen en de focus ligt daar meer vanuit de wereld. Dat is precies waarom de eredivisie leegt loopt en het hier zo slecht is. De enige manier om spelers vast te houden is om ze meer slaris te betalen en zo de competitie weer overeind te krijgen. En dat is heel lastig, maar als we dat niet doen is de Eredivisie binnen 5 jaar niets meer dan een onderbond in Europa. Wat wil je dan?

5 oktober 2015 om 13:40

Laten we eens beginnen met het gelijktrekken van het televisiegeld en prijzengeld. Zo kunnen de kleinere clubs zich versterken met de beste spelers uit de eerste divisie. Op die manier spelen altijd de beste spelers in de hoogste klasse ( iets dat nu vaak nog niet zo is). Zo krijg je onderin ook wat sterkere ploegen en kun je als topploeg iedere week aan de bak. Meer weerstand betekend ook dat jongere spelers zich beter kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is het natuurlijk een periode van crisis en hebben zich veel sponsors teruggetrokken uit het voetbal, simpelweg omdat dat geld nodig was voor andere opvullingen in bedrijven. Natuurlijk hebben andere landen deze crisis ook gehad maar aangezien de tv prijzen in de toplanden zo bizar hoog liggen hebben die daar minder last van gehad. Nu het weer aantrekt en de meeste clubs in de eredivisie nieuwe stadions hebben verwacht ik ook dat daar weer meer inkomsten uit voortvloeien wat weer in selecties gestoken kan worden.

Verder zal ik als competitie toch maar eens aankloppen bij de Belgen. Niet direct voor een Beneliga maar voor een gezamenlijk bekertoernooi. De laatste acht van Nederland en de laatste acht van België treffen elkaar in de bene-beker en vechten het zo uit. De beste 2 ploegen (1 van NL en 1 van BE winnen een Europees ticket) Heb je twee teams van hetzelfde land in de finale staan dan moeten de twee beste ploegen van het andere land het onderling uitzoeken. Op deze manier kijk je of er draagvlak is voor een eventuele gezamenlijke competitie.

Ik denk toch dat je naar dit soort uitwegen moet afwijken als je het weer enigszins stabiel wilt krijgen. Nederland wordt steeds meer uitgehold en je moet van onderaan beginnen wil je het weer knap op de rit krijgen. Dan krijg je vanzelf een bredere top wat de kwaliteit ten goede komt. Meer goede tegenstanders is de oplossing en dat gebeurd niet door je eigen spelers 1 miljoen meer te bieden dan nu het geval is.

Ook zou je kunnen investeren in types als Nigel de jong en Wesley Sneijder. Dienvoegen daadwerkelijk nog iets toenaam de topteams in Nederland. Als Ajax ieder jaar 10 miljoen reserveert en dat investeerd aan het salaris van bv de jong of Sneijder haal je spelers die echt iets toevoegen en nog mee kunnen en niet enkel voor de kleedkamer. Als sneijder zou terugkeren bij Ajax en 4 miljoen betaald krijgt zou daar geen Ajacied om boosworden. Simpelweg omdat deze jongen nog meekan op topniveau en het in het verleden hebben laten zien door de championsleague te winnen en de WK finale te spelen. Maar ophouden met types als van der vaart voor 1 miljoen, daar heb je wel gelijk in. Dat komt het spel (technisch gezien) niet ten goede.

Jammer. Had gehoopt dat hij zou komen. Zouden we misschien toch nog een goede spits.met doelpunten binnenhalen in plaats van Veerman en te Vrede...

5 oktober 2015 om 10:01

Alves is niet meer de speler van acht jaar geleden. Ik betwijfel of hij een versterking zou zijn.

5 oktober 2015 om 10:01

Ga er maar niet van uit dat op deze leeftijd en ik deze staat nog van toegevoegde waarde zou zijn, als hij dat wel was geweest dan zou hij heus niet zijn gestopt

Wat een bijzondere speler was dat. Als voetballer bij SC Heerenveen bij het Braziliaanse elftal komen. Wat scoorde die man destijds toch makkelijk.

Blijft eigenlijk bizar dat Heerenveen een Braziliaans international onder contract had staan, zelfs een spits. Vraag me toch af hoe het had gelopen als die transfer naar AZ wel doorgang had gevonden, was hij dan wel geslaagd?

5 oktober 2015 om 10:08

Bij AZ had ie ook vanzelf rotzooi lopen trappen denk ik. De enige manier voor hem om te slagen was om in een voor hem "warm bad" terecht te komen, bijvoorbeeld een Portugese topclub.]dat Boro waar ie heen ging was echt een belachelijk slecht elftal.

8 x uitgekomen voor o selecao toch knap

5 oktober 2015 om 10:46

Wanneer we over twee weken thuis klop krijgen van Feyenoord is men Alves alweer lang en breed vergeten.

5 oktober 2015 om 11:36

Wat is het verschil tussen Kazim bij Feyenoord en Alves bij Heerenveen. Denk dat hij sowieso een handenbindertje zou zijn, Alves kan je niet gewoon laten lopen als verdediger. Ben blij dat ik vorige week nog even naar Skoaterwald ben geweest, Alves nog 1x zien trainen. Nog 1x Alves is actie. Later als wij oud zijn, praten wij over Alves als er nu over een Abe, de 70's, etc etc. Alves is gewoon cult in Heerenveen. En wij kunnen zeggen dat we er bij waren op die zondagmiddag tegen Heracles! Pake.... vertel nog eens over Alves

5 oktober 2015 om 13:04

Als het zo doorgaat zoals nu heeft pake niet zoveel meer over sc Heerenveen te vertellen, dan is die club er al 50 jaar niet meer.

Ook nooit begrepen waarom iedereen zo enthousiast was over deze jongen, al twee keer op "aparte" wijze bij ons weggegaan..

Haha geweldig ook weer van voetbalzone. Die foto met die naam combineren, bedoelt om menigte te laten denken dat het om Dani Alves zou kunnen gaan. Well played.

5 oktober 2015 om 14:29

Staat toch een Nederlands vlaggetje voor het bericht.
Hoezo dacht je dan dat over Dani Alvez zou gaan.

5 oktober 2015 om 18:27

Op die foto lijkt ie verdomd veel op Dani Alves.

6 oktober 2015 om 14:25

Met een overduidelijk Heerenveen kleedje over zich heen.
Heb nogmaals gekeken met knijpoogjes en toegegeven....dan lijkt hij er wel wat op ja.

Pff, helemaal geen misleidende titel, je ziet toch duideljk dat het niet Dani Alvez is, bovendien: waarom zou dat een stunt zijn? On: feitelijk was hij al gestopt. Leuk dat hij nog even meetrainde maar was nergens echt toegevoegde waarde geweest...

Beetje vaag mannetje die Alves.
Vorige week wilde hij nog serieus fit worden voor een club en een week later beëindigd hij zijn loop baan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren