Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Speler met 22 Oranje-caps steunt Xavi en haalt flink uit naar Nederlandse media

Laatste update:

Vincent Janssen neemt het in gesprek met Het Laatste Nieuws op voor Xavi Simons. De 29-jarige spits, tegenwoordig in dienst van Royal Antwerp FC, vindt dat Nederlandse media ‘spelers respectloos behandelen’. Dat is één van de redenen waarom Janssen niet meer in Nederland wil voetballen. “Het is comedy capers geworden, toch?”

Simons speelde afgelopen vrijdag niet zijn beste interland voor Oranje in het gewonnen oefenduel met Schotland (4-0). De smaakmaker van RB Leipzig werd in de dagen erna door de media stevig bekritiseerd. Dat noemt Janssen ‘verschrikkelijk’. “De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld is één van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen.”

“Je kunt geen normale voetbalnabespreking meer hebben. Het is comedy capers geworden, toch? Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen”, is de aanvalsleider duidelijk.

“Ik heb met Simons een WK gespeeld. Dat is gewoon een goede jongen en een goede voetballer. In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeikt.”

“Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren. Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller”, aldus Janssen.

De spits maakte bijna exact een jaar geleden bekend zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. Janssen wees naar de ‘steeds vollere en drukkere’ voetbalkalender en wilde zich gaan focussen op zijn club.

De 22-voudig ex-international van het Nederlands elftal is bezig aan een sterk seizoen bij Antwerp. Janssen was in veertig wedstrijden tot dusver goed voor zestien doelpunten en vijf assists en bereidt zich met zijn club momenteel voor op de play-offs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

België is wel een uitzondering met hun gematigdheid. In de meeste landen is sportjournalistiek net zo sensationeel en dramatisch als hier. Maar daar krijg je gewon minder van mee.

26 maart 2024 om 12:03

Ik denk dat je wel gelijk hebt Forzaromale - maar daarmee zouden we het niet normaal moeten vinden. Overigens is ook voetbaljournalistiek een afspiegeling van de maatschappij. Op social media is nuance ook nauwelijks te vinden, veel politici doen daar bijvoorbeeld ook enthousiast aan mee.

Ook een sterk aangezette vraag of reactie van een voetbaljournalist levert clickbaits op voor zijn krant: het treurige verdienmodel van nieuwsbronnen vandaag de dag.

26 maart 2024 om 12:22

Ik vind ook niet dat we moeten doen alsof het normaal is. Maar het valt me op dat sommige mensen nogal snel de neiging hebben om te doen alsof het in het buitenland er veel beter aan toe gaat terwijl dat niet het geval is.

26 maart 2024 om 12:52

Het probleem van tegenwoordig is dat er zoveel geld in sport omgaat dat men het niet meer kan zien als spelletje maar echt als business. Presteert een speler dan iets minder dan kost dat bedrijven geld en denken ze recht te hebben om te klagen. Maar het blijft een sport en een spelletje. Helaas zijn we met zijn allen zo doorgeslagen dat we dat spelletje niet meer los kunnen zien van het feit dat het oorspronkelijk is bedoeld voor vermaak. Elf jongens die tegen elf jongens op een veld tegen een bal schoppen.

Vroeg Driessen ook niet op de persconferentie naderhand of Koeman 'nou echt niets beters' had dan Simons? Helemaal niets voor hem natuurlijk, om zo denigrerend te doen, maar wel tekenend voor hoe er gesproken wordt. Blijkbaar is het zijn van een publiek figuur een reden voor sommigen om te denken dat ze niet meer met fatsoen over je te praten.

26 maart 2024 om 12:12

Tja, de consumenten van dit soort nieuws zijn de reden dat zulke walgelijke journalisten een podium hebben. Voetbal Inside en De Telegraaf hebben heel veel succes met hun laatdunkende manier van verslag doen.

26 maart 2024 om 12:45

Nou ja, de clicks die het genereert komen ook veel voort uit frustratie. Ik betrap mezelf er ook op. Bij Driessen klik ik vaak al niet eens omdat ik ook maar enigszins iets zinnigs verwacht. Je bent vooral benieuwd of de man nog lager kan zinken en nog duidelijker kan aangeven zonder dat het zijn bedoeling is dat hij echt 0 verstand heeft van voetbal en z'n baan bij een pakje boter gekregen heeft.

26 maart 2024 om 12:54

Driessen is dan ook wel de absolute koning van het riool. Hoop dat ook zo'n jonge jongen als Simons begrijpt dat je die man vooral niet serieus moet nemen. Helaas is deze website inmiddels bijna de buikspreekpop van Valentijn geworden

Duitslag? Jeetje Vz. Verder het met Vincent eens, op deze manier word het spelen voor Oranje er niet leuker op voor Xavi.

26 maart 2024 om 11:57

Ach in Duitsland Engeland spanje Frankrijk en Italië krijg je ook kritiek als het niet loopt en nog wel erger dan hier. Als janssen in de basis stond had hij nooit bedankt. Beetje makkelijk lullen dit. Maak je toch niet zo druk om de media.

26 maart 2024 om 12:07

@hazardinho

Dat meerdere landen dit debiele gedrag vertonen, is geen excuus. Het maakt het alleen maar nog debieler.

En makkelijk gezegd maak je niet druk om de media als jij er nooit mee te maken krijgt.

26 maart 2024 om 12:21

Makkelijk gezegd natuurlijk, iemand van de leeftijd van Xavi krijgt die kritiek ook mee en word daar misschien wel onzeker van. Het is gewoon onnodig om te doen alsof die jongen er niks van kan, we weten allemaal beter.

26 maart 2024 om 12:46

Het is inderdaad nogal een overdrijving. In Engeland werd hij nota bene uitgelachen omdat hij het niveau niet eens enigszins aankon. De kritiek daar was heel wat erger dan hier. Het is helaas een trend in de grotere Europese competities, met name omdat het veel reacties uitlokt. Veel reacties, veel meningen en dus veel clicks. Maar zoals Herosennin44 al aangeeft is het inderdaad geen excuus. Het toont vooral aan dat de grootste idioten tegenwoordig voetbaljournalist of analist kunnen zijn. Daar is verder geen verstand of kunde meer voor vereist en dat merk je ook wel terug, zeg.

26 maart 2024 om 12:56

In de zuid Europese landen is de kritiek ook niet mals, maar is er itt in Nederland wel degelijk ook respect en bewondering bij goede prestaties. Hier kun je het simpelweg niet goed doen. Slecht is slecht, en goed wordt slecht gemaakt.

Vincent Janssen, bijzondere jongen is het ook. Heel zn carriere op goedgeluk uitgekozen, en nu doet hij alsof er een gedachte achter zit, namelijk dat hij niet meer in nederland wilt spelen door de pers. Alsof de pers in de landen waar hij gespeeld heeft zo normaal is.

Turkije, Engeland en zelfs in Mexico is dat gewoon fors. Maargoed, we gaat het zien waar hij over 2 / e jaar speelt.

26 maart 2024 om 12:38

In Turkije worden spelers in de media echt niet zo afgekraakt hoor. Supporters zijn wel hard als het minder gaat, maar dat zijn de media niet

26 maart 2024 om 12:57

In Turkije en Mexico wordt je bij goede prestaties daarentegen op handen gedragen. In Nederland wordt zelfs een WK finale onderuit gehaald omdat we niet volgens de Hollandse school voetbalden...

Kritiek mag toch wel, alleen hoge bomen vangen veel wind. Lat ligt gewoon erg hoog voor Xavi, omdat hij het zo goed doet in het buitenland, eindelijk weer de hoop op een internationale topspeler, komt dat er niet uit in Oranje, dan is hij de eerste die kritiek krijgt. Zelfde zal er met Frimpong gebeuren.

Jeetje vrijheid om te zeggen wat je denkt is toch het mooie aan Nederland ?
Ik krijg juist rilling van het idee dat het altijd via een bepaalde procedure moet.

26 maart 2024 om 12:09

@salmon

De vrijheid van meningsuiting ontstond zodat wij ons tegen machthebbers konden uitspreken, niet zodat we een excuus hebben voor ongepaste uitspraken over mensen.

Ik krijg eerder de rillingen van het gebrek aan respect in deze tijd.

26 maart 2024 om 12:42

Vrijheid van meningsuiting is een van de minst rechten die er is. Betekent gewoon dat de overheid je niet mag vervolgen om je mening.

Ik snap zijn punt dat er soms te ver gegaan wordt door de media, maar we moeten ook niet overdrijven. Xavi is een geweldige speler, maar presteerd gewoon zeer matig in oranje en dat mag gezegd worden. Daar moet hij mee aan de slag en er sterker uit komen.

Terechte kritiek over het aantal balverlies. Aan de andere kant zet Koeman het ook niet echt goed neer. Xavi Simons en Frimpong moeten bij Oranje anders spelen dan bij hun clubs dus dan is het ook niet heel vreemd dat ze minder spelen.

26 maart 2024 om 12:53

Je mag van een speler ook wel verwachten dat ze hun positie breed in kunnen vullen. Natuurlijk is het aan de bondscoach en z'n staf om de spelers optimaal te laten renderen, maar de grootste verantwoordelijkheid ligt nog altijd bij de speler.

Ik vind het alleen allemaal zo kort door de bocht. Hoe je het ook wendt of keert; Simons is pas 20(!) jaar. Dat is echt nog piepjong. Zelfs grote talenten breken dan vaak pas door bij een relevante club. Simons is al een meer dan relevante speler in de Duitse top in pas zijn tweede jaar als basisspeler bij een club. Dat z'n start in Oranje dan nog niet goed is, is totaal geen ramp, maar men doet alsof de wereld vergaat.

Frimpong kun je uberhaupt nog niet echt beoordelen. In z'n vorige wedstrijd viel hij zeer goed in en kreeg hij veel lof. Nu, bij zijn eerste basisplaats, maakt hij even een mindere beurt en plots wordt hij al afgeserveerd. Het is ook wel de beeldvorming die totaal geen nuance bevat.

26 maart 2024 om 14:05

Waarom zou je breed inzetbaar moeten zijn? Sommige spelers kunnen dat gewoon niet goed. Het is geen toeval dat hij het bij Leipzig super doet. Dat het er bij Oranje niet uitkomt kan liggen aan zijn positie of het type spelers bij zich. Hij speelt met Openda en Sesko voor zich, dat is totaal iets anders dan Gakpo en Depay. Gakpo kruipt graag naar binnen en Depay zakt vaak uit, voor hem veel minder ruimte om te voetballen.

Frimpong werd betrokken bij de opbouw en kreeg een aantal ballen die hij bij Leverkusen nooit zou krijgen. Dat kun je hem niet echt kwalijk nemen, aan de bal is hij niet zo bijzonder. In de diepte met zijn snelheid en acties wel.

Ik heb eerlijk gezegd weinig erge dingen gelezen? Hij was heel erg slecht, en dat vinden we allemaal heel jammer, omdat we al zo lang geen wereldtalent in de aanval hebben. Hij heeft alles de nieuwe ster te zijn, maar het is tot nu toe gewoon brandhout in Oranje. Hoort nou eenmaal bij topsport, kritiek.

26 maart 2024 om 12:10

Sterker nog, zelfs als hij vanaf vandaag 20 jaar lang de pannen van het dak zou spelen, zullen critici wachten op de duels waarin het wat minder ging en daar op doorvragen

26 maart 2024 om 12:15

Nou ja, Driessen praat over hem alsof het een stuk gereedschap is. De meningen zijn nogal ongezouten. Ik kan me voorstellen dat je daar geen zin in hebt als speler. Je bent nog steeds een mens en ook niet onaantastbaar voor dit soort kritiek.

Je noemt hem zelf ook brandhout. Dat zou je ook gewoon wat anders kunnen brengen.

26 maart 2024 om 13:45

Ik noem hem een heel groot aanvallend talent. Ik noem zijn spel in Oranje brandhout. Zo werkt topsport nou eenmaal, men overdrijft alle kanten op. Als je het goed doet zetten volwassen mannen een tatoeage van je hoofd op hun borst en als je slecht bent maken ze je uit voor rotte vis. En dan bedoel ik niet dat je mensen keihard persoonlijk moet aanvallen, of nog erger, bedreigen, maar zeggen dat hun spel brandhout is. Mja, boehoehoe.

26 maart 2024 om 14:32

Dat iets 'zo nou eenmaal werkt' is natuurlijk nooit een argument dat iets ook goed is. Dat er sprake is van verheerlijking is evenmin van belang.

Waar het om gaat is dat er mensen terecht kiezen om niet voor rotte vis uitgescholden te worden door ongenuanceerde journalisten en het godganse internet.

De druk die een voetballer moet verdragen is de afgelopen 2 decennia exponentieel toegenomen. Iets wat je eigenlijk niet kunt verwachten van een mannetje van 20 jaar oud.

Simons speelt niet zo lekker in Oranje. Dat is prima, maar dat kun je ook met een fatsoenlijke analyse onderbouwen, zonder teveel terecht te komen in popiejopie kwalificaties als brandhout.

We hebben inmiddels wel lang genoeg het internet meegemaakt om te zien wat voor effect een eindeloze stortvloed aan kritiek kan hebben op een individu.

Ik vind het echt debiel dat iemand die een beroep uitoefent uitgebreide mediatraining en psyschologische ondersteuning nodig heeft om om te kunnen gaan met een zee aan ongefundeerde kritiek. Maar ook hoe heldenverering de psyche aantast is uiteindelijk gewoon problematisch.niet iets wat de gemiddelde jongvolwassene in de regel goed kan verwerken.

Wat wil iemand er uberhaupt mee bereiken? En waarom zou dat niet wat genuanceerder kunnen?

26 maart 2024 om 16:56

Kritiek is niemand tegen, gaat alleen over de manier waarop

Hij heeft grotendeels gelijk.

Schrijvers als Valentijn Driessen en de mannen van VI roepen van alles en dit wordt klakkeloos uitvergroot in de (sociale) media als clickbaits. De ene week is een speler hosanna, een week later is het volgens hen helemaal niets. Totaal geen inhoudelijke onderbouwing.

Het is allemaal veel te opportunistisch. Wieffer in zijn voorgaande interlands 0,0 kritiek en nu een ietwat mindere wedstrijd en het is gelijk 'nooit meer oproepen'. Inhoudelijk zijn de analisten in Nederland ronduit zwak, er is totaal geen onderbouwing. Grote spelers als vd Vaart, Gullit, van Basten zijn analisten die klakkeloos wat roepen en totaal niet onderbouwen, het scoort alleen kijkcijfers.

26 maart 2024 om 12:37

V Basten wist gister bij Rondo niet eens hoe die heet. "Die ene van Leipzig..."

26 maart 2024 om 13:00

Waren het maar enkel Driessen en VI. Ze doen het allemaal tegenwoordig. Weg met journalistieke waarde en alles voor de clicks en views. Nou schrijft Ozturk tegenwoordig ook steeds meer in superlatieven, zowel positief als negatief, maar je kunt hem wel daadwerkelijk een journalist noemen. Nog met grote regelmaat brononderzoek, hij maakt gebruik van statistieken en vult dat aan met zijn eigen mening. Een mening die hij ook duidelijk aanduidt als een mening door termen als: "ik vind...", "naar mijn mening" etc. Ik heb me weleens kritisch uitgelaten, maar ik neig toch steeds vaker naar zijn artikelen en laat de rest graag links liggen.

Hij speelt meerdere wedstrijden niet goed met alleen maar balverlies en als mensen daar iets van zeggen is het respectloos en zelfs onbeschaafd? Alsof iedereen die op een normale manier kritiek levert hetzelfde is als Johan Derksen ofzo. Ik vind eerlijk gezegd mensen als Janssen respectloos door iedereen over een kam te scheren. Het probleem is niet het publiek maar eerder dat sommige voetballers niet tegen kritiek kunnen en alleen likes willen zien op social media om hun ego te strelen.

26 maart 2024 om 12:12

@rick

Rick de meeste mensen zien niet het verschil tussen kritiek en kritiek als eem dronken vader die zijn kinderen slaat als ze tegenspreken.

Dat is het probleem. Men denkt dat narcistische afbraak statements geven dus 'kritiek' is.

Ik snap hem ergens wel, je hoeft zo'n jonge jongen niet helemaal de grond in te douwen na een paar slechte wedstrijden. Maar het grootste deel van de mensen ziet en zegt dat Xavi Simons het waanzinnig goed doet bij Leipzig en dat het een enorm belangrijke speler voor ons kan worden. Maar momenteel wilt hij te graag en gaat het mis. Dus het is ook wat je er maar uitpakt qua media berichtgeving

26 maart 2024 om 13:03

Mee eens en de grootste verantwoordelijkheid draagt hij zelf, maar als we nu naar Oranje kijken: Welke speler rendeert nou echt goed in balbezit? Dan kom je niet veel verder dan Dumfries, terwijl Reijnders ook lijkt te renderen. Als zoveel posities niet renderen, mag je op dat vlak ook wel naar de technische staf kijken. Tactisch is het ook verre van redelijk, maar de aanwezige kwaliteit weet het 1 en ander te verbloemen. Wedstrijden worden nu al een poos niet gewonnen met behulp van tactiek, maar enkel op individuele kwaliteiten. Dat is toch wel een pijnlijke constatering.



Vincent Janssen heeft helemaal gelijk. Ook VZ doet eraan mee, helaas. Er is geen serieus platform meer voor sportjournalistiek. Het is allemaal op de eerste plaats aandachtzoekerij en heel veel later pas juiste, uitgebreide en degelijk verwoorde informatievoorziening. Kommer en kwijl dus. En ga nou niet dit bericht weer verwijderen voetbalzone... De artikelen die jullie plaatsen en titels voor clickbate zijn ook soms niet normaal. Bijvoorbeeld over Noa Lang een tijd geleden maar er zijn veel meer voorbeelden.

26 maart 2024 om 12:14

Maar wat is er dan gezegd over Xavi dat niet klopt. Ik ben het met je eens dat er soms echt aan riool journalistiek gedaan wordt, bijvoorbeeld door Valentijn Driessen. Echter is dat nu niet van toepassing. Hij speelt gewoon als een natte krant in Oranje, terwijl ik een mega fan van hem ben bij Leipzig. Dit mag gewoon benoemd worden.

The Sun, BILD, Maria.. allemaal vele malen erger dan hier in NL. Dit geeft meer aan wat voor slappeling Janssen is dan andersom..

26 maart 2024 om 12:19

Ik moet zeggen dat VI het nog redelijk doet. Die laten zich nog wat minder leiden door onderbuiksentimenten.

Aan dit stuk kan je lezen dat Vincent Jansen als voetballer gewoon een slapjanus 1e klas is. Er is niemand in Nederland die niet beweerst dat Xavi niet geweldig kan voetballen of niet presteert bij Leipzig. Het gaat echter alleen over zijn prestaties bij Oranje waar die gewoon niet thuisgeeft en dat is niet op basis van 1 of 2 wedstrijden maar alle wedtrijden die hij tot nutoe heeft gespeeld.

De reden dat Jansen niet meer in Nederland wilt voetballen zal niet zozeer met de pers te maken hebben maar meer met kwaliteit. Als je 1.5 seizoen geod presteert in NL maar vervolgens niet in England, Turkije en Mexico ook maar iets presteert.

26 maart 2024 om 12:18

Haha, inderdaad, en dan continue verkondigen dat voetballen in Turkije en Mexico geen stap terug is omdat het "niveau heel vergelijkbaar is met de Eredivisie".

Slapjanus, dat is het goede woord inderdaad. Als je je als voetballer druk gaat maken over wat de media over je zegt, dan ga je de top sowieso niet halen.

En dan heel stoer verkondigen dat je niet meer voor het NL elftal wilt spelen. Ik kan je verzekeren dat als hij basisspeler was hij dat nooit gedaan zou hebben.

26 maart 2024 om 12:18

@weszol

En Janssen heeft niet een keer gezegd dat hij denkt dat men vindt dat Xavi niet kan voetballen of dat hij een probleem met kritiek heeft. Het gaat hem alleen om de manier waarop en het feit dat je hem een slapjanus noemt voor dit getuigt dat hij gelijk heeft.

En als je denkt dat hij de enige is? De gemiddelde voetballer kotst in het geheim de media en fans die zo zijn uit. Ze walgen ervan. Ze houden zich alleen aan de mediatraining.

26 maart 2024 om 12:36

Driessen is een slapjanus. Deze stijl gebruikt hij enkel voor personen die hem niet in de portemonnee kunnen raken.
Hij zal nooit zulke taal gebruiken voor Johan Derksen.
Hij is enkel direct tegen minder weerbare kinderen. Het is gewoon pestgedrag.

26 maart 2024 om 12:48

@weszol, Onnodig om hem dan maar meteen slapjanus te noemen, omdat jij het er niet mee eens bent.

Moet ik jou dan maar meteen een botte hork noemen omdat jij je niet in hun kunt verplaatsen?

Beetje met krachtermen smijten in de media en iemand afrekenen omdat hij het niet op dezelfde manier kan invullen in Oranje is erg kortzichtig.

1) Je kan die jongen ook wat tijd gunnen en 2) er mag ook gekeken worden naar hoe Koeman het kan invullen om het beste uit hem te halen.

Dat afzagen is alleen maar onnodige negativiteit.

26 maart 2024 om 16:59

Dit is een mooi voorbeeld van respectloze kritiek en onfatsoenlijk. Hier op forum is het oké omdat we hier als supporters samen zijn.
Maar van een publiek figuur op tv verwacht je gewoon een normale enigszins onderbouwde reactie.

Wat is er dan zo erg aan wat er gezegd wordt? Hij is nog van geen enkele meerwaarde geweest in NL elftal tot nu. Dat wordt benoemd. Niet meer en niet minder.

Ik ben het wel eens met Janssen. De manier hoe wij omgaan met spelers is gewoonweg beschamend. Xavi Simons is misschien wel het grootste aanvallend talent die Nederland sinds jaren weer heeft, en we maken hem helemaal af alsof hij er met de pet naar gooit.

Kritiek moet je zeker kunnen geven, maar het gaat op de manier waarop het gebeurd. In plaats van hem af te vallen en minachtend doet alsof hij op schoolreisje is kan je er ook over hebben van waarom het er maar niet uitkomt bij Oranje, en wel bij zijn clubs.

Frimpong ook zo'n geval. Als ik zo'n Valentijn Driessen dan hoor praten dat hij Frimpong maar een simpele draver noemt, terwijl hij al 2 seizoenen lang een van de beste is in de Bundesliga, dan is dat toch ronduit respectloos? Die jongen heeft net 1 fatsoenlijke interland mogen spelen, en dan ook nog in een systeem dat hij niet eens gewend is. Op basis daarvan wordt die al afgeserveerd. Wat is dat dan voor manier van analyseren? Vandaag zal Oranje waarschijnlijk wel het systeem spelen dat bij Frimpong past, maar omdat hij afgelopen vrijdag slecht heeft gedaan mag die het nu weer niet laten zien. Ja, vind je het gek dat mensen dan een andere menin op na houden als ze oneerlijke kansen krijgen.

Ik ben ook geen fan van die grove, directe, sensatiegerichte vorm, dus in dat opzicht geef ik Janssen groot gelijk. Als je niet de empathie en hersencapaciteit hebt om iets beter, mooier of in ieder geval genuanceerder te formuleren, doe het dan maar helemaal niet. Kritiek hebben is nog altijd iets anders dan iemand op een botte manier neersabelen omdat het kijkcijfers en lezers zou trekken.

Een platvloerse azijnpisser als Valentijn Driessen (want op zijn voorval wordt gedoeld) mag wat mij betreft meteen uit de publieke discussie verdwijnen. Hij is slechts een voorbeeld, helaas: in het algemeen lijkt nette, professionele en welbespraakte sportjournalistiek verleden tijd.

26 maart 2024 om 12:33

Driessen is een lafaard. Hij heeft enkel een grote bek naar mensen die geen invloed op hem hebben.
Is hij ooit kritisch geweest naar Derksen? Hij zit erbij als een slaafje.
Als het zijn portemonnee kan raken dan is het niet zo direct en moet het allemaal genuanceerd.

Ik denk niet zozeer dat het respectloos is, wat de Nederlandse media doet in de discussie rondom Simons. Uitgezonderd misschien Driessen die nu alleen nog maar lijkt te zuigen om het zuigen (die zeikerige, nasale stem van hem erbij helpt dan ook niet echt).

Maar ik denk wel dat we de boel aan het over analyseren zijn. Ja, gezien het talent van Xavi gecombineerd wat hij in de Bundesliga en de CL laat zien is het jammer dat dit er bij Oranje nog niet uit komt.

Gedeeltelijk zal dit door z'n eigen koppie komen. Gedeeltelijk ook doordat Oranje het afgelopen jaar haast altijd in een gemankeerde formatie speelde. Continu waren er sterkhouders geblesseerd of ziek. De weinige vastigheden die je bij een nationale ploeg dan hebt, vallen dan weg.

Voor mij is veel meer van belang hoe hij en Oranje er komende zomer voorstaan dan bij deze oefenpotjes. Ja, het zou mooi zijn als er een stijgende lijn in het spel zou zitten. Maar het zegt eigenlijk ook nog niet zo veel.

Ze zeggen dat Nederlanders heel direct zijn, en wij vatten het op als dat wij gewoon zeggen waar het op staat. Anderen zien het eerder als een grofgebekt volk zonder enig vorm van nuance.

26 maart 2024 om 12:30

Ze zijn alleen direct als er wat te verdienen valt.
Ze zijn alleen direct naar iemand onder ik de hiërarchie. Zodra de baas weg is, is het een en al roddelen en achter de ellebogen.

26 maart 2024 om 12:49

Het gaat niet om de kritiek op zich maar de manier waarop. Een speler belachelijk maken of compleet afschrijven is geen kritiek maar respectloos, onbeschoft en ten koste van anderen proberen scoren. Dat begon met Derksen maar doet tegenwoordig een groot deel van de voetbalpers. Veel mensen smullen ervan maar het gaat ten koste van de voetballer (persoon) en daar moet je geen onderdeel van willen zijn.

26 maart 2024 om 12:59

Inderdaad @theroscoe - in de ca. 20 jaar dat ik buiten Nederland woon ben ik ook steeds meer tot die laatste groep gaan horen. Een mening uiten mag altijd, nadenken en nuanceren hoe je deze uit mag evenzeer.

Er is een verschil tussen wat we vinden van de mening (xavi speelt wel/niet goed) en meningsuiting; met dat laatste heb ik bij de regelmatig grofgebekte Nederlander inderdaad een probleem.

Janssen heeft gelijk. De Nederlandse media zijn onbeschoft. Ze klagen altijd over vedettegedrag van voetballers. Het zijn journalisten die zich als vedettes en ballerinas gedragen.
Ik ben voor een algehele boycot van figuren die zich ten koste van anderen willen profileren op een laagdunkige manier.
De dochter van Linda de Mol komt net uit de luiers. Ze krijgt instructies mee om op een bepaalde manier te interviewen. Voetballers moeten dit soort figuren compleet boycotten.
Dit zijn opportunisten en aasgieren. Ze verkopen het alsof ze het spreekbuis zijn van ‘het volk’.
De meeste voetballers zijn helaas geen Ziyech. Die negeerde dit soort riooljournalistiek.
Spelers hebben deze media niet meer nodig. Ze hebben social media. Ze kunnen gerust ‘de media’ boycotten.

Zo waar dit …

En trek het gerust een niveau verder: analyse, rust, jezelf niet belangrijker maken je bent lijkt ver zoek. Zo negatief mogelijk roeptoeteren en/of koppen boven artikelen maken waar de Privé zich voor zou moeten schamen zijn standaard praktijk geworden.

En met zijn allen lijken we dat normaal te vinden.

Volgens mij kan je prima kritiek hebben op iemand zijn spel zonder dat je de speler daarmee volledig afbrandt. Het is niet zo moeilijk om gewoon een goede analyse te doen op basis van het spel. Je geeft gewoon aan wat er niet goed ging en wat er beter kan. Harde kritiek en wilde uitspraken scoort helaas beter.

In Engeland of Duitsland is dat niet anders hoor. in België zijn ze misschien wat te soft, hele goede lichting gehad maar nooit echt ver gekomen.

Op de manier hoe de media het brengt kan je inderdaad je vraagtekens bij zetten. Verder vind ik het ook dat hij niet op de manier gebruikt wordt als bij Leipzig. Op de positie waar hij moet staan en hoe het NL elftal speelt wil het nog niet lukken. Hoop dat hij zich aan kan passen, want qua speelstijl zal Koeman niet veranderen

DramaQueen zeg, de media is overal hard en zeker in Spanje, Engeland nog een paar niveautjes erger.

Er is een verschil tussen mening (wat vind ik?) en meningsuiting (de manier waarop je deze mening verwoordt). Met een controversiele mening is niks mis, zolang je die maar stijlvol kunt verwoorden; waarom moet het altijd zo platvloers?

Ironisch genoeg: als het om voetbal gaat, vindt de gemiddelde Nederlander dat het nationale elftal stijlvol, rijk en met flair dient te spelen. Maar als het om taalgebruik gaat (of dat van landgenoten in de publieke discussie - journalisten, opiniemakers, influencers, sommige politici) is diezelfde stijl, flair en rijkdom ver te zoeken.

Kan mij vinden in de woorden van Vincent. Nederland is steeds meer aan het verhufteren en aan het verloederen. Het is gewoon een spiegelbeeld van de huidige maatschappij.
Gaat een beetje dezelfde kant op hoe er met Seedorf is omgegaan. De beste man is de meest succesvolle Nederlandse voetballer en het wordt hem kwalijk genomen dat hij er niets van bakte is het Nederlands elftal shirt. Het is prima dat iedereen een mening heeft, maar wel op een respectvolle manier. Indien je respect wil hebben moet je het toch eerst zelf geven!

“Een van de redenen waarom Janssen niet meer in Nederland wil spelen”. Ach wat een zielenpoot zeg, gelukkig dat die dan niet in Engeland, Spanje of Frankrijk speelt, daar zijn ze namelijk nog veel erger. Wat een jankbal zeg.

Eeuwige gezeur over respect. Simons speelt toch als een natte krant… maar dat hij kan voetballen bewijst hij wekelijks in de BuLi. Dan is aan het aan de speler, medespelers en coach om dat ook in Oranje voor elkaar te krijgen. Waarschijnlijk is Koeman debet aan Xavi zijn matige optredens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren