Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje is in de ban van nieuw onderzoek naar matchfixingschandaal

Laatste update:

In Spanje wordt momenteel onderzoek gedaan naar vermeende gevallen van matchfixing tijdens het Copa del Rey-duel tussen Levante en Huracán Melilla in december 2021. Een anonieme tipgever zou LaLiga daarover hebben ingelicht, zo melden diverse Spaanse media. De politie heeft dinsdag al een oud-speler van Huracán ingerekend op basis van een vermoeden van matchfixing.

In het bekerduel was Levante met 8-0 te sterk voor Huracán. Die laatste ploeg is actief in de Tercera División, het vijfde niveau van Spanje, terwijl Levante op dat moment op het hoogste niveau speelde. Er wordt vermoed dat de wedstrijd beïnvloed is door dubieuze acties van spelers van Melilla. Er is een formele aanklacht ingediend bij de politie over de wedstrijdvervalsing. Dat laat LaLiga donderdag weten in een statement.

Intussen is de rechtbank van Melilla ook een onderzoek gestart. Zes mensen zijn daarin verhoord en een oud-speler van de club is zelfs al aangehouden. Om welke speler het gaat is niet bekend: de politie doet daar tijdens het lopende onderzoek geen uitspraken over. Huracán geeft aan volledig te willen meewerken aan het onderzoek. “De club heeft altijd eerlijk en zuiver spel verdedigd en zal alles doen wat nodig is om fraude te bestrijden. We willen duidelijk maken dat als er een actief lid van de club bij betrokken is, er onmiddellijk disciplinaire en gerechtelijke maatregelen zullen worden genomen.”

Het is niet de eerste keer in Spanje dat er vermoeden is van matchfixing. Vorige maand zijn er nog 23 mensen in de boeien geslagen vanwege het vermoedelijk vervalsen van wedstrijden. Die gokorganisatie zou wedstrijden van kleine competities in Spanje, Andorra en Gibraltar hebben omgekocht. Bij de verdachten zouden ook enkele voetballers zitten. In totaal is er een half miljoen euro mee verdiend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee dat interesseert niemand dat 4e klasse semi profs geld hebben ontvangen om een bepaald aantal tegengoals door de laten tegen profs. Wat wel mensen interesseert is dat Barcelona meer dan 6 miljoen aan verdekte betalingen deed aan Enrique Negreira, de vicepresident van de scheidsrechterscommissie voor 'rapporten' waarvan Ernesto Valverde en de staf van Tata Martino al hebben gezegd dat ze die nooit hebben ontvangen. Hetzelfde Barcelona dat in 2016-2018 een ongekende reeks van 76 wedstrijden ging zonder penalty of rode kaart tegen en dat over de periode van 2005-2018 BY FAR de gunstigste penalty en kaartstatistieken heeft in La Liga. Iedereen zag het, iedereen dacht het en nu zijn ze eindelijk betrapt

24 februari 2023 om 15:35

Die uitspraken van Martino en Valverde heb ik nog nergens voorbij zien komen?

24 februari 2023 om 15:36

Daar zijn toch ook een paar artikelen over? Hou de discussie dan gewoon lekker daar in plaats van bij andere artikelen.
Daarnaast, wie ben jij om te bepalen dat dit niemand interesseert?

24 februari 2023 om 20:52

Zelfs als dit waar zal zijn, dan valt het in het niet bij de geschiedenis van real. Ik heb trouwens nergens bewijs gezien. Dus hoezo zijn ze betrapt?

Dit komt overal in het voetbal voor en daarnaast wereldwijd in alle sporten.
Geef het volk brood en spelen. Het is puur entertainment met ruimte voor oprechte prestaties van de deelnemers, maar op het hoogste niveau of wanneer de belangen groot zijn is het puur entertainment. Was al zo ten tijde van de Romeinse Rijk en is nu nog zo.
Af en toe komt er wat naar boven maar het meeste kunnen we ons niet eens indenken.

Weet je wat bizar is en ik onlangs ontdekte. Ik heb overigens niet kunnen bevestigen of dit in elk land zo is of niet aangezien het van wetgeving afhangt. Veel sportcompetities staan geregistreerd als entertainment bedrijf en bijgevolg is matchfixing om een wedstrijd aantrekkelijker te maken op veel plekken technisch gezien legaal.

Compleet terzijde en hier niet van toepassing natuurlijk omdat dit over matchfixing met betrekking tot gokken zou gaan en dat is wel ten strengste verboden.

24 februari 2023 om 15:38

Best bizar als je echt gelijk hebt ja. Alleen levert de matchfixing voor een specifieke speler of club dan weinig voordeel op lijkt me toch?

24 februari 2023 om 15:42

Het levert vooral de organisatie op korte termijn wat op dus het zal vast niet bijzonder vaak gebeuren in competitieve organisaties in een vrije markt zoals we die hier hebben. In de VS zal het vast iets anders liggen met hoe zij hun sportcompetities structureren.

WWE is natuurlijk het grote voorbeeld en dat neemt niemand serieus want het ligt er zo dik op dat het louter een showtje is. Echter staan die niet anders geregistreerd dan de NBA bijvoorbeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren