Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southampton stalt overbodige Jordy Clasie bij Club Brugge

Laatste update:

Jordy Clasie speelt dit seizoen voor Club Brugge, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. De middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van Southampton, waar hij niet meer in de plannen voorkwam. Brugge heeft geen aankoopoptie op Clasie weten te bedingen. Bij de Belgische topclub treft Clasie met Ruud Vormer en Stefano Denswil twee landgenoten.

Vorig seizoen was de Nederlandse enclave in Brugge groter, maar Lex Immers en Ricardo van Rhijn vertrokken deze zomer bij de Belgische topclub. Club Brugge haalde eerder deze zomer met Marvelous Nakamba, en Jordi Vanlerberghe al twee defensieve middenvelders binnen, terwijl ook Vormer op die positie speelt.

Nu heeft de Belgische topclub dus ook Clasie binnen, die tijdelijk overgenomen wordt van Southampton. Mauricio Pellegrino, de nieuwe manager van the Saints, had de middenvelder niet nodig. Om die reden mocht Clasie uitkijken naar een nieuwe club. Eerder werd de geboren Haarlemmer gelinkt aan Crystal Palace en Lazio, maar hij kiest nu dus voor een vertrek naar België.

Southampton telde in 2015 vijftien miljoen euro neer om Clasie los te weken bij Feyenoord. Mede door blessures werd de middenvelder nooit een vaste waarde in het zuiden van Engeland. In totaal kwam hij in twee seizoenen tot 49 wedstrijden, waarin hij 2 keer scoorde en 1 assist leverde.

Kan Jordy Clasie weer opbloeien bij Club Brugge?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk persoonlijk dat Feyenoord zijn plafond was. Leuke club voor hem, Brugge maar een topcompetitie is gewoon te hoog gegrepen

30 augustus 2017 om 19:26

Dat zei ik voor die naar Soton ging al maar dan werd je afgemaakt hier.

30 augustus 2017 om 19:32

Feyenoord en Club Brugge zijn beide topteams voor de lage landen.
Heeft Brugge een optie op koop?

30 augustus 2017 om 19:39

Neen, geen optie.

30 augustus 2017 om 19:37

Nee hoor. Wijnaldum, Strootman, Klaassen en Erikssen waren allen beter.

30 augustus 2017 om 19:42

Beste middenvelder van Nederland nee joh doe ff normaal , Eriksen paar tikkies beter in bijna alle aspecten behalve het verdedigende werk

30 augustus 2017 om 19:42

Beste middenvelder van Nederland nee joh doe ff normaal , Eriksen paar tikkies beter in bijna alle aspecten behalve het verdedigende werk

30 augustus 2017 om 19:34

Als hij het niveau nog heeft zie ik hem graag komen als vervanger voor karim. Die heeft ook niet het eeuwige voetballeven. Of als vilhena zou vertrekken. Nu is er geen ruimte voor

30 augustus 2017 om 20:03

Indien Feyenoord om de titel wil strijden dan heeft hij ook voor Feyenoord geen waarde. Het is gewoon een harde werker, maar heeft niet genoeg voetballende kwaliteiten.

30 augustus 2017 om 20:07

In Engeland werd hij in het begin nog aangekondigd als 'the Dutch Xavi', nadat hij onder Van Gaal op het WK een paar goede fases kende tegen Argentinië met name.

30 augustus 2017 om 21:54

Voor de eredivisie is Clasie een uitstekende voetballer. Tactisch spelletje niet dat moordende tempo wat vaak in de PL gespeeld wordt. Er is niets mis met hard werken en als je dan ook nog overzicht voetbalinzicht en een goede pass beschikt ben je voor alle Nederlandse clubs een aanwinst.

30 augustus 2017 om 21:45

Fysiek komt die tekort voor de EPL. Niet alleen qua kracht, maar ook qua startsnelheid, conditie, duelkracht en behendigheid. In het rechterrijtje van de Serie A of La Liga zou die beter passen.

30 augustus 2017 om 23:01

Ik zag hem toen tegenover Pogba staan, was gewoon pijnlijk om te zien.

31 augustus 2017 om 00:17

Je kunt niet zeggen dat hij niet het maximale uit zijn carrière haalt zowel sportief als financieel is dit gewoon knap voor een redelijke beperkte middenvelder

Voor Brugge natuurlijk een fantastische speler.

30 augustus 2017 om 20:14

Arme Ruud Vormer die kreeg zeker hartkloppingen toen hij hierover hoorde. Clasie is mede de reden dat die haast nooit aan de bak kwam bij Feyenoord em terecht ook wamt hij kwam gewoon in alles tekort en Clasie is ook gewoon 2 klassen beter als Ruudje

30 augustus 2017 om 21:06

Ruudje is anders aardig bezig en was afgelopen seizoen een van de betere spelers in belgie. Denk dat je vormer hier ernstig te kort doet en met makamba erbij denk ik ook dat clasie erg veel van zijn zitvlees gebruik zal gaan maken.

Dit zag iedereen wel aankomen mag ik hopen. Begrijp me niet verkeerd, maar de BPL heb je toch wat attributes nodig wil je overleven. Clasie heeft al zijn fysiek niet mee, en als hij ook skills te kort komt, dan wordt het heel moeilijk om te overleven. Hopelijk doet ie t goed in Brugge, gunt het hem namelijk wel.

Ik kan clubs als anderlecht en brugge nooit echt peilen. Zijn die nou beter, gelijkwaardig of toch gewoon minder dan een ajax/feyenoord of psv?

30 augustus 2017 om 19:31

Minder. Enkel anderlecht komt nog in de buurt maar bij Brugge hebben op Clasie na bankzitters van PSV, Fey en Ajax allemaal basis gestaan. Dat zegt wel iets denk ik, en Brugge speelt de laatste tijd helemaal niets klaar in Europa. Meer het niveau AZ, Utrecht.

30 augustus 2017 om 19:38

Ik vind dat je best wat nationalistischer mag zijn.

Brugge is een topclub in Belgie, van hetzelfde niveau als Anderlecht, dus die zijn ongeveer van het niveau Roda Sparta etc.

30 augustus 2017 om 19:36

Belgische competitie is gelijk aan de Nederlandse, mochten beide competities in elkaar geschoven worden, heb je een competitie die qua sterkte in de buurt komt van de Franse.

30 augustus 2017 om 19:39

De Franse middenmoot ja. Maar de top 3 van Franrijk (Psg, Monaco en Lyon) kunnen we normaal gesproken niet aan tippen.

30 augustus 2017 om 20:11

PSG heeft eigenaren welke met briefjes van €100,= hun kont afvegen,
Lyon is vorig door Ajax uit Europa gezet, dus dat gat valt in goede tijden mee.
Ik kan me ook nog herinneren dat Monaco vorig seizoen alle moeite had met Anderlecht, Uit mijn hoofd zat er een gelijkspel bij en de andere wedstrijd weet ik zo niet meer.

30 augustus 2017 om 21:31

Dat was 2 jaar geleden, in Brussel 1-1 en in Monaco 0-2. Anderlecht deed het dus erg goed tegen de toekomstige kampioen van Frankrijk.

Al ben ik het er mee eens dat we in principe niet kunnen tippen aan de top 3 of 4, enkel op een goede dag en als de tegenstander minder is.

30 augustus 2017 om 19:37

Nipt minder, maar we spelen in Belgiã« harder en pragmatischer voetbal, wat algemeen beter rendeert in Europa. Doen het budgettair ook met zowat de helft van de Nederlandse top 3. De subtop en middenmoot in de Belgische competitie is m.i. wã©l pakken beter dan de Nederlandse.

Ik zei het jaren geleden al. Clasie is/was goed maar is nooit zo goed geweest in de eredivisie zoals Vurnon Anita dat was in zijn laatste seizoen. En bepaalde fans maar roepen dat Clasie veel beter was en ging zijn, tja, zo zie je maar.

Anita speelt nu inderdaad bij een Championship team maar kon het niveau in de PL wel aan.

Ik gun het hem wel dat hij het terug goed doet maar hij heeft getreuzeld.

30 augustus 2017 om 19:35

Wat?!? Vurnon anita beter dan Clasie... weet niet waar je dat vandaan haalt maar als je altijd Feyenoord had gekeken had je gezien dat dit echt een geweldige speler was zeker in zijn laatste seizoen

30 augustus 2017 om 19:40

Ja en Vurnon Anita was een geweldige speler was bij Ajax, zeker in zijn laatste seizoen.. wat is je punt?

30 augustus 2017 om 19:40

Ik vond Anita veel (en veel) dominanter overkomen in zijn laatste seizoen dan Clasie, die alle tijd had en nam om zich te ontwikkelen. Anita controleerde echt alles en at iedereen op. Dat zag ik bij Clasie niet zo snel terug.

Clasie kan een betere pass geven, vond ik iets inzichtelijker speler.

30 augustus 2017 om 19:41

Anita was voor ED begrippen geweldig in zijn laatste seizoem bij Ajax en Clasie was dat voor Feyenoord. Maar beide zijn het nooit hoogvliegers geweest. Bij spelers als Sneijder, Erikssen etc.wost je bij hun vertrek al dat het toppers zouden worden.

30 augustus 2017 om 19:44

Veron Anita is een heel ander soort speler absoluut niet te vergelijken. De vergelijking slaat nergens op. Beide niet goed genoeg voor de PL en geschikt voor het voetbal in Nederland, dat is ook wel de enige overeenkomst.

30 augustus 2017 om 19:51

@tornado

Die vergelijking werd jaren geleden wel heel vaak gemaakt.

30 augustus 2017 om 20:02

Geen idee door wie maar diegene die deze twee spelers met elkaar gaat vergelijken als zelfde type spelers heeft er weinig kaas van gegeten....

30 augustus 2017 om 20:14

Prachtig hoe Ajacieden altijd hun eigen spelers ophemelen zonder 1 kritische noot.
Anita is een heel erg matige speler , hij was dat en zal dat altijd blijven.

30 augustus 2017 om 20:56

Wat Feijenoord supporters zo geweldig vinden aan Clasie begrijpen de Ajax supporters niet..
Ik neem hierbij even de vrijheid om voor de grote groep te spreken, uitzonderingen daar gelaten. Veron Anita is geen vergelijkbare speler maar wel een geweldige balafpakker met een geweldige drive, misschien is het jammer dat hij naar engeland is gegaan omdat je daar wel meer loopwonders heb..

30 augustus 2017 om 21:43

Zoals je Anita nu inschrijft zou die dus een topper moeten zijn maar dat is die totaal niet. De waarheid is dat ie het destijds verkeerd zag en nu nog steeds.

30 augustus 2017 om 21:57

Geweldig is een woord. Clasie zou op dit moment voor elke eredivisie club een versterking zijn. Prima voetballer geen topper maar toppers lopen er sowieso niet in de eredivisie.

30 augustus 2017 om 21:58

Geweldig is een groot woord. Moet het uiteraard zijn.

30 augustus 2017 om 20:11

@medellin ,

On:

The premier L is een verkeerde beslissing geweest , hij past veel beter in Italie of Spanje.
Hoop dat Belgie je wat word.

30 augustus 2017 om 20:13

Wat een idiote vergelijking. Overigens denk ik dat Clasie beter is dan Anita.

30 augustus 2017 om 21:41

Haha Anita. Die was nooit een vaste basisspeler bij Newcastle, zelfs niet vorig jaar in de Championship. Verder ook nooit in beeld geweest bij Oranje. Nee, Clasie liet meer zien dan hij en is iets beter.

30 augustus 2017 om 22:04

Waarom lach jij. Anita heeft gewoon 5 jaar voor Newcastle gespeeld. Dat is een mooie lange tijd. Claude gaat na 2, 5 jaar naar een Belgische club en heeft dat niet gehaald. Ik vind trouwens niet dat je ze kan vergelijken en voetbal in Engeland veranderd snel en vooral bij de clubs. Maar om Anita uit te lachen is een beetje zielig.

30 augustus 2017 om 22:42

Ik moet lachen om zo'n uitspraak. Anita is toch niets meer dan een simpele, middelmatige draver?

30 augustus 2017 om 23:15

Dan onderschat jij hem flink. Anita kan zowel op 6 als op 8 uit de voeten. Fysiek sterk en een goed overzicht en vooral tactisch sterk. Jij geeft aan dat hij geen vaste basisspeler was maar dat was hij dus wel degelijk voor hij langdurig geblesseerd was. Maar ook daarna gewoon 33 wedstrijden gespeeld.

30 augustus 2017 om 23:55

Fenomeno je moet niet liegen. Anita heeft in 5 seizoenen Newcastle maar 1 seizoen minder dan 25 wedstrijden gespeeld en dat was door een blessure. Was altijd basis, alleen positie verschilde nog wel.

31 augustus 2017 om 00:55

Was heel vaak invaller, daar moet je juist naar kijken, nooit een onbetwiste basisspeler bij een degradatieklant uit de Epl. Speelt nu niet voor niets in de Championship.

Hoevaak bij Oranje gezeten? Ik snap niet dat jullie hem weer ophemelen, maar dat deden jullie ook met die supertalenten die via de achterdeur vertokken zoals Bazoer, Riedewald, Tete en El Ghazi.

31 augustus 2017 om 12:15

Hoe kom je daar nu bij? Anita was gewoon basis speler tot zijn blessure en ook daarna weer basis speler. Gast helemaal niet om het ophemelen van een speler maar de discussie ging of hij maar een matige speler is tov bv een Clasie die juist afgelopen seizoen de bank warm hield. Die proberen jullie op te hemelen dus niet de boel omdraaien. Tot nu toe zijn je argumenten ver can de waarheid.

31 augustus 2017 om 20:24

Waar is Anita vandaag bij Oranje? Zat hij bij de voorselectie?

30 augustus 2017 om 21:48

Hoe heeft Anita laten zien het niveau aan te kunnen? Zat veel op de bank toen ze in de PL speelde. Kijk eens naar hoeveel interlands ze hebben gespeeld.

30 augustus 2017 om 22:05

Anita heeft 5 jaar bij Newcastle gespeeld. Dan doe je toch iets goed toch? Dat heeft Claude nog niet gehaald en mag nu naar een Belgische club.

30 augustus 2017 om 22:09

Zoiets gaat in overleg lijkt mij. Sommigen kiezen ervoor om te blijven. Je kunt ook zeggen dat niemand Anita wilde hebben. Bogarde bleef ook bij Chelsea. Dan zou die vast iets goeds gedaan hebben...

30 augustus 2017 om 22:29

Sorry Leopart nu mag ik toch echt lachen. Anita was in seizoen 15/16 vaste waarde tot hij een blessure kreeg. In 16/17 heeft hij 33 wedstrijden gespeeld. Bogarde mocht niet eens meetrainen bij Chelsea. Wat een rare vergelijking. Onder McClaren was hij juist enorm belangrijk. Hij is voor Newcastle altijd van waarde geweest en is belangrijk geweest bij hun promotie.

30 augustus 2017 om 22:07

Sneijder? Verder als lengte zie ik geen overeenkomsten

30 augustus 2017 om 22:26

En Clasie beschikt over een goeie pass en heeft inzicht. Voor de rest zitten er geen overeenkomst tussen hun. Want Sneijder is ook meer een spelmaker, terwijl Clasie meer een spelverdeler is. Maar met de kwaliteiten van Clasie kan je beter in LaLiga zitten, dan in de Premier League.

Hoop dat hij hier de weg naar boven weer in kan slaan. Vond hem erg goed bij Feyenoord maar toch te licht voor het buitenland. Leuke speler denk ik voor België of de Spaanse middenmoot.

Technisch en tactisch een prima voetballer fysiek opzichtig ook oke alleen heeft hij te weinig vermogen, zeker voor de PL. Brugge is een mooie club voor hem maar of Vormer daar zo blij van wordt? Clasie is voor het grootste deel de reden dan Vormer bij Feyenoord niet An spelen toe kwam.

Heeft een tijdje gespeeld onder Koeman, maar na Koeman zijn vertrek was het toch wel over en uit voor Clasie. Eerlijk is eerlijk, hij kwam ook gewoon te kort voor Soton. Club Brugge is een mooie club voor hem en Brugge heeft een voor JL league begrippen een goede speler met Europees ervaring.

Goede stap om zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Blijkbaar kwam hij nog te kort om in een topcompetitie te spelen. Erg benieuwd of hij weer die dragende speler kan worden zoals hij bij Feyenoord was.

Hoop dat hij zich kan herpakken, maar vraag me eigenlijk af of je als 4e speler op jouw positie veel aan spelen toe zal komen. Vormer kan ook aanvallender spelen denk ik. Maar was Clasie nou echt nodig bij Brugge? Hoop dat hij de goede keuze heeft gemaakt!

30 augustus 2017 om 19:46

Bij Feyenoord speelde hij ook meer en Vormer niet. Clasie is een stuk getalenteerder dan Vormer.

30 augustus 2017 om 19:50

Vormer is echter aanvoerder inmiddels begrijp ik, speelt er al een paar jaar, heeft zich in die jaren waarschijnlijk doorontwikkeld, waar Clasie stil stond. Daarbij wordt er in de Belgische competitie ook anders gevoetbald. Ik denk dat je je zeer gewaardeerde aanvoerder er niet zomaar uithaalt voor een huurling en daarom vraag ik me af of hij de juiste keuze heeft gemaakt en wel kansen gaat krijgen. Maar ik hoop het absoluut, want Clasie kan echt wel voetballen.

30 augustus 2017 om 20:15

Ik neem aan dat een trainer het beste 11-tal opstelt en als dat dan ten kosten mocht gaan van je aanvoerder, jammer dan maar met het beste team heb je de grootste kan op succes. Clasie was vooral voetbaltechnisch een stuk beter dan Vormer. Vormer was meer een draver met een goede trap. Het zou kunnen dat het spel van Vormer beter bij Brugge past dan dat van Clasie. Ik denk trouwens dat ze best samen kunnen spelen op een middenveld. Clasie meer als regisseur en Vormer om de vuile meters voor Clasie op te knappen.

Ook heel erg moeilijk voor iemand met zijn postuur werkzaam te zijn in de meest fysieke competitie van Europa. Ik weet niet hoe fit hij momenteel is maar ik denk dat hij niet zou mistaan bij de gehele top 3 uit de Eredivisie. Brugge is een mooie club voor Clasie.

Er slagen maar heel weinig spelers uit de eredivisie in de PL de laatste jaren. Opvallend aangezien de PL vergeleken met de echte top van Europa de laatste jaren toch ook maar vrij matig was.

30 augustus 2017 om 20:09

Geen tactisch voetbal zoals we in NL hebben

30 augustus 2017 om 20:17

Veel fysieke kracht hoog tempo. Dat zijn eredivisie spelers niet gewend.

30 augustus 2017 om 21:44

Allebei een correcte opmerking. Maar dat weten die Engelse clubs onderhand toch ook wel zou je dan denken net zoals spelers uit de eredivisie en hun zaakwaarnemers dit eveneens behoren te weten lijkt me. Maar ze zullen wel alleen naar het geld kijken ben je dan snel geneigd te denken.

30 augustus 2017 om 22:03

Clasie werd gehaald door Koeman. Koeman die al gewerkt had met Clasie ik vond deze stap niet zo gek eerlijk gezegd.
Ook de bedragen die clubs krijgen spelen mee in de transfers. Nederlandse clubs verkopen maar al te graag aan PL clubs.
Sanchez voor 42 miljoen is natuurlijk ook van de zotte voor een speler die er een jaar eredivisie op heeft zitten. De kans dat hij het niet haalt is ook zeker aanwezig. Talent is niet het enige dat doorslag geeft of je het redt in een topcompetitie.

Hoop dat carrière daar een nieuw boost krijgt. Ruud Vormer zit daar ook al een tijdje lekker in zijn vel, nadat het een periode wat minder ging bij Feyenoord.

goed voor Clasie dat hij naar Brugge kan... ik hoop nog steeds dat Feyenoord hem als vervanger van El Ahmadi kan halen volgend seizoen aangezien Karim ook al weer 32 is. Clasie zou zijn natuurlijke vervanger zijn imo.

Hahahah Jordy Clasie, nee hoor zeker wel een degelijke speler, maar jeetje wat werd dei gozer opgehemeld. Waarschijnlijk zal Clasie nu met z'n mattie Vormer gaan zeiken dat na 5 aardige wedstrijden hij wel een oproep voor Nederland verdient. Club lijkt me best een goede club voor Clasie, mooi team met goede fans en mooie shirts, voor het PL niveau komt Jordy gewoon tekort.

31 augustus 2017 om 06:30

Heeft Clasie ooit gezeurd over een selectie bij Oranje? Op de positie van Clasie heeft Nederland genoeg kwaliteit maar als je ziet wie er opgeroepen worden is het niet gek dat er spelers vooral in het verleden bij Blind hun wenkbrauwen fronsten toch?

31 augustus 2017 om 20:16

Heb je absoluut gelijk in Tornado72, nee Clasie heeft zich nooit raar opgesteld dat zeg ik ook niet, het lijkt wel een ding te zijn bij de Nederlandse spelers van Brugge, vooral de niets toevoegende Ruud Vormer dat ze een belletje verdienen.
Blind had zeker een raar selectie beleid niemand die het daarmee oneens is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren