Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Simeone vergelijkt Memphis met opvallende naam tijdens presentatie bij Atlético

Laatste update:

Diego Simeone is blij met de komst van Memphis Depay naar Atlético Madrid, zo liet de Argentijnse oefenmeester weten tijdens de presentatie van de Moordrechter. Vrijdagmiddag werd bekend dat de 28-jarige aanvaller tot medio 2025 voor de nummer vier van LaLiga gaat spelen. De Madrilenen maken zo’n drie miljoen euro over aan Barcelona. Simeone vergeleek Memphis tijdens zijn praatje met een opvallende oudgediende van Atleti: niemand minder dan Diego Costa.

De gesprekken met Memphis waren positief volgens Simeone. “Hij is hier gekomen met enthousiasme en de wens weer zijn beste vorm terug te krijgen. We gaan eraan werken om weer de speler te zien die hij in Lyon was. Daar heeft hij zijn kracht en zijn capaciteiten laten zien. We gaan hem weer in zijn beste vorm brengen en dan kan hij geven wat we zoeken.” Memphis moet in Madrid João Félix doen vergeten. De Portugees speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Chelsea.

Memphis doet Simeone opvallend genoeg aan een van zijn eerdere pupillen denken. “Je kan hem vergelijken met Diego Costa, die een spits was die begon aan de zijkant, maar uiteindelijk centraal ging spelen omdat hij explosief en sterk was.” Costa kwam tijdens zijn carrière in meerdere periodes voor Atlético uit en was zeer succesvol bij de Spaanse club. In 216 officiële wedstrijden was de fysiek sterke spits goed voor 86 doelpunten en 36 assists.

Door zijn overstap wordt Memphis de vierde Nederlander in het shirt van Atlético. Jimmy Floyd Hasselbaink, Kiki Musampa en John Heitinga gingen de aanvaller voor. In Madrid zal de Nederlander concurrentie ondervinden van onder meer Antoine Griezmann, Álvaro Morata en Ángel Correa. In de zomer keert Félix contractueel gezien weer terug, al is het niet met zekerheid te zeggen of de Portugees daadwerkelijk bij Atléti blijft spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Memphis zal van Simeone moeten leren efficiënter te spelen en soms de bal 1 keer te raken in plaats van altijd een actie willen maken. Dan is hij op zijn best, techniek en het schot heeft hij. Ik ben erg benieuwd wat hij bij Atletico kan laten zien. Weet echter niet of hij samen met Griezmann kan spelen, 2 zwervende spitsen werkt (vaak) niet.

20 januari 2023 om 18:58

Hahaha, dus je bent profvoetballer in je prime (28 jaar) en dan moet de trainer je leren om de bal 1 x te raken. Misschien had je dat als 8 jarige moeten leren in de jeugd-opleiding. Maar het mooie is dat je hiermee direct aangeeft wat er schort aan Depay: hij mist een gedeelte van de basis skills voor een echt goede voetballer. Het is een momenten en een risico voetballer.

20 januari 2023 om 22:47

@078

Dat is onzin. Alsof Memphis echt nooit een bal kaatst. Het is meer dat hij er weleens de verkeerde momenten voor kiest en dat kan je best bijbrengen op elke leeftijd.

Ook niks mis met een momentenvoetballer zijn als aanvaller. Di Maria is dat ook en zeker van een hoger niveau maar die wisselt ook wedstrijden af waardoor hij dus bij clubs als Madrid en PSG nooit langdurig in de basis stond.

En dat is oké. Dat maakt je geen matige voetballer gewoon minder consistent.

22 januari 2023 om 16:50

@herosennin44, ik reageer op Markohekkert19 die aangeeft dat Simeone een profvoetballer van 28 jaar zou moeten leren om de bal 1 x te raken en daarna geeft hij aan dat Depay wel de techniek zou hebben. En ja je kunt op elk gewenste leeftijd van alles nog leren, maar ik denk nou niet echt dat Simeone er op zit te wachten om de basis te gaan leren aan een aankoop. Ik denk dat je een keeper van 29 a 32 jaar (qua leeftijd is dat een beetje de prima van keepers) moet leren duiken. Dus nee dit is geen onzin. Depay komt zeer vaak de bal halen, en verspeeld dan heel vaak de bal, dat is domweg gewoon onkunde.

Diego Costa van zijn eerste periode of van zijn tweede periode bij Atletico?

Daar past Memphis perfect bij!

Wat een drama deze aankoop. Memphis komt zwaar tekort voor een topclub als Atletico.

20 januari 2023 om 18:31

Voor 3 miljoen wel het proberen waard toch? We hoeven niet te doen alsof ze Bas Dost halen ofzo.

20 januari 2023 om 18:45

Daar heb je zeker wel een punt. Had niet gezien dat ie 3 miljoen kost.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren