Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sensatie in Frankrijk: AS Monaco laat zich uitschakelen door derdeklasser

Laatste update:

FC Rouen heeft voor een sensatie in het Franse bekertoernooi gezorgd. De nummer zeven van de Championnat National, het derde niveau van Frankrijk, won na strafschoppen van topclub AS Monaco. Rouen mag het in de kwartfinale van de Coupe de France opnemen tegen FC Valenciennes, de hekkensluiter van de Ligue 2.

Bijzonderheden:
Monaco, de nummer vijf van de Ligue 1, begon met grote namen als Denis Zakaria, Youssouf Fofana en Folarin Balogun aan het duel. Laatstgenoemde bezorgde de Monegasken tien minuten voor rust de voorsprong. De Amerikaans international schoot een starschop beheerst binnen.

Clement Bassin zorgde op slag van rust voor extase bij de thuissupporters, door de bal uit een vrije trap tegen de touwen te werken. Daar bleef het vervolgens bij, inclusief verlenging, waardoor een penaltyserie uitkomst moest bieden. Daarin bleken missers van Balogun en Maghnes Akliouche fataal voor Monaco. Het is voor het eerst sinds 1999 dat Rouen de kwartfinale van het bekertoernooi heeft gehaald.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe krijg je het voor elkaar zeg! Als professionele club je uit laten schakelen door een amateurclub, echt ronduit een belachelijke en lachwekkende prestatie!

8 februari 2024 om 23:41

Wonnen ook van toulouse toen ook met penalty's door

8 februari 2024 om 23:43

Inderdaad, zal Ajax gelukkig nooit gebeuren.

8 februari 2024 om 23:49

Haha Inke, heerlijk deze reactie 😂😉

8 februari 2024 om 23:51

Het is niet eens om te lachen, het is gewoon echt schandalig. En dan druk je het nog zacht uit. Als je ziet hoe onze profs verzorgt worden, betaald krijge en alles word voor ze geregeld. Ze hoeven alleen maar 3 uur per dag te trainen. En wat media verplichtingen of sponsor dingetjes. En dan verlies je van gasten die van Smorgens tot Savonds gewoon “echt werken” en maar twee of drie keer per week trainen. Die gasten zouden allemaal drie maanden niet betaald moeten krijgen van hun “prof” club. Overigens vond ik het prachtig om de emotie etc. Bij de jongens van Hercules te zien. Daardoor was de afgang iets minder pijnlijk.

9 februari 2024 om 00:05

Ach tuurlijk is het schandalig maar het heeft toch ook gewoon zo zn charme. Precies wat het bekertoernooi zo mooi maakt. Probeer er wat van te genieten ipv het zo negatief te benaderen

9 februari 2024 om 08:16

Toch spelen in de hogere amateur regionen vaak spelers die in de eerste divisie bij de betere spelers zouden horen. Maar er gewoon voor kiezen om niet voor een klein loontje bij een eerste divisie club te gaan spelen, maar voor iets minder geld of hetzelfde geld bij een amateurclub, waar men ernaast een baan kan hebbben. Op die manier verdient men vaak meer geld.

9 februari 2024 om 10:14


Alleen gaat het hier niet over halve amateur teams uit de KKD, maar over nationale topclubs als Ajax en Monaco. Die krijgen toch minimaal zn 10x meer betaald als de jongens bij Hercules of Rouen.

9 februari 2024 om 11:19

Niels, plaats het alsjeblieft in perspectief. Beker, twee maanden geleden en typerend voor het k*tjaar van Ajax. Nou, als je daar nu nog opgewonden van kan worden, adviseer ik je een cursus 😉

9 februari 2024 om 13:12

Weinig opgewonden, en ik zeg ook dat ik het mooi vond voor de gasten van Hercules. Beker of oefenpotje maakt me geen bal uit, z’n wedstrijd mag je nooit verliezen. Je reactie voegt weinig toe.

8 februari 2024 om 23:54

Wat is de beker toch een mooi iets

9 februari 2024 om 11:24

Gebeurd ook Nederland ook ieder jaar in de KNVB beker.

Fc Rouen leuke club. Ik voetbalde daar vroeger, heel veel jongens uit de regio speelde daar en werden door Rouen gescout om kans te maken voor professionele clubs in France

9 februari 2024 om 07:36

En hebben een paar het ook gered?

Ik moest vooral aan drs p denken: Ik was een dagje in Rouen. En trof zowaar Jeanne d'Arc daar aan. Die zich niet erg beleefd gedroeg Toen ik haar om een vuurtje vroeg.

Is in Frankrijk helemaal niet ongebruikelijk.

Er hebben deze eeuw al vaker amateurclubs in de eindfase van de Coupe De France gestaan. In 2018 speelde vierdeklasser Les Herbiers zelfs nog de finale tegen Psg.

Er is geen bekercompetitie zo gek als de Franse naar mijn mening.

9 februari 2024 om 02:44

Jij doet het vast goed op feestjes. De auteur heeft zo zijn best gedaan op dit artikel, komt zuurpruim even kritiek leveren dat het allemaal niet zo bijzonder is.

Dit is voor die gasten natuurlijk fantastisch. Hopelijk schakelen ze ook nog even PSG uit

Je ziet in steeds meer landen dat profclubs het steeds lastiger hebben tegen de amateur takken. Is opzich wel een mooie ontwikkeling

Monaco zal vast rouen om deze schandalige uitschakeling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren