Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Seizoen ten einde: topaankoop kost Chelsea twee miljoen euro per minuut

Laatste update:

Voor Roméo Lavia is het seizoen 2023/24 vroegtijdig ten einde gekomen, zo laat Chelsea weten via de officiële kanalen. De middenvelder kampte al enige tijd met een dijbeenblessure en ligt zeker nog enkele maanden in de lappenmand.

Voor Lavia is het niet het debuutseizoen geworden waar hij zo op gehoopt had. De twintigjarige verdedigt sinds de zomer de kleuren van Chelsea, maar kon zijn klasse amper etaleren op Stamford Bridge.

De Belg maakte afgelopen zomer voor een duizelingwekkend bedrag van 68 miljoen euro de overstap van Southampton naar Chelsea. Aan de Engelse zuidkust maakte hij, ondanks de degradatie naar de Championship, veel indruk.

Lavia kwam op 27 december voor het laatst in actie namens Chelsea tegen Crystal Palace. Hij viel in de 58ste minuut in voor Ian Maatsen, maar liep in die wedstrijd een dijbeenkwetsuur op die hem nog steeds parten speelt.

Het zorgt ervoor dat Lavia, die wel de wedstrijd tegen the Eagles uitspeelde, op een aantal van 32 minuten blijft staan. Omgerekend kost de Belg dit seizoen dus twee miljoen euro per speelminuut.

Aanvankelijk leek de dijbeenblessure niet van een dusdanig ernstige aard dat het seizoen erop zou zitten, maar een tegenslag in het herstel wijst nu anders uit. Een eventueel plekje in de EK-selectie voor aankomende zomer van de Rode Duivels kan Lavia ook definitief op zijn buik schrijven.

Lavia maakte in de zomer van 2020 de overstap van de jeugd van RSC Anderlecht naar Manchester City. Voor the Citizens maakte de destijds nog piepjonge Lavia zijn minuten in de Premier League 2, de beloftencompetitie van Engeland. Hij kwam ook tot twee duels voor de hoofdmacht, alvorens hij in de zomer van 2022 voor ruim 22 miljoen euro de overstap maakte naar Southampton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuur voor hem! Met Fofana, Lavia, James en Chilwell had het seizoen er toch een stuk rooskleuriger uit kunnen zien. Ook hier weer 68 miljoen he. Jezus! Schaam me gewoon om voor Chelsea te zijn.

27 maart 2024 om 15:51

Als je je schaamt voor je club ben je geen supporter. Veel te veel geld uitgegeven? Ja. Gaat het sportief slecht? Ja. Schamen? Nooit.

27 maart 2024 om 16:09

Lekker man Ceejah, ik voel je verdriet door het scherm heen. Keep it up

27 maart 2024 om 16:17

Er zijn beter dagen geweest als Chelsea supporter. Zowel op als naast het veld. 68 miljoen is veel geld, maar net als met Nkunku is dit gewoon pech hebben. Enige wat je de mensen in de desbetreffende functie kan verwijten is dat Lavia al geblesseerd was tijdens het aankoopproces.

27 maart 2024 om 16:29

Nou het is niet het enige wat je ze kan verwijten. Het is gewoon een bezopen bedrag voor zo'n speler. Het is ook niet de enige waarvoor ze ietsiepietsie te veel hebben betaald.

27 maart 2024 om 16:59

Schamen is misschien niet het juiste woord. Maar dit is niet meer de club die ik die afgelopen 29 jaar heb gesupport. Het is werkelijk van de zotte wat er allemaal misgaat met het huidige beleid. Ik loop niet weg voor de sportieve resultaten, nooit! Ga trouw 3x per jaar naar Londen. Maar er mag gezegd worden dat we de verkeerde kant op zijn geslagen en met de huidige 8-9 jaar contracten ben ik benieuwd hoe het boekhoud kundig zit. Anders hebben we over een X aantal jaar geen Chelsea meer.

27 maart 2024 om 17:02

Ondertussen is de club het schip van Theseus geworden.. Op de shirtjes, het stadion en het logo na heeft dit niets meer met Chelsea maken..

27 maart 2024 om 16:04

🤣Rare vent!
In voor en tegenspoed zodra ze de CL weer winnen of de premier league winnen , ben je ineens trots zoek lekker een andere club

27 maart 2024 om 17:07

Wie zegt dat hij dan even trots zal zijn? Ik zou trotser zijn op mijn club als we de CL winnen met een selectie die voor een aanzienlijk deel bestaat uit jeugd, langdienenden en lokale jongens, in plaats van met een plotse influx van kwaliteit mogelijk gemaakt door een of andere hyperkapitalist of oliesjeik

27 maart 2024 om 16:08

Je kan schamen voor Boehly. Die voert het beleid voornamelijk uit. maar voor je eigen club is wel erg vreemd.

27 maart 2024 om 16:39

En dan nog Nkunku die ook bijna alleen maar geblesseerd is..

Lachwekkend, hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je een speler gedurende een heel seizoen niet meer dan 35 minuten fit krijgt? Zou dit ook onderdeel zijn van de baanbrekende, geweldige innovatie manier zijn waarop die Amerikanen de club proberen te runnen? Het is 1 grote shitshow sinds die gasten de touwtjes in handen gekregen hebben. Wat triest..

27 maart 2024 om 20:28

Ceejah zei het hier boven al, dat je de beleidmakers kunt verwijten dat ze Lavia kochten toen ie geblesseerd was.
Dat is een domme fout en als je van tevoren wist dat ie aantal maanden nog moest herstellen van een zware blessure dan had je in het aankoopbedrag moeten snijden of helemaal niet halen.
Voordat Chelsea interesse in hem had melde Ornstein dat Arsenal goede banden had met zijn zaakwaarnemer en dat ze geïnteresseerd waren in hem. Uiteindelijk is er niets van gekomen en denk dat de achterliggende reden nu al bekend is.
Vrij apart dat de eigenaren van Arsenal ook Amerikaans zijn. Dus het ligt niet aan afkomst van beleidmakers.

28 maart 2024 om 06:45

Je kunt de beleidsbepalers kwalijk nemen dat ze een speler kochten voor teveel geld, een speler kochten die zwaar geblesseerd was en dat ze een medisch apparaat bij de club in stand houden dat spelers constant met zware spierblessures af ziet haken.

Lavia is naar Chelsea gekomen omdat Joe Shields met hem gewerkt heeft bij Southampton en hij een goede band met hem heeft. Ik weet niet zo goed wanneer Arsenal eventueel interesse in hem had, maar ik weet wel dat de interesse van Chelsea eigenlijk in oktober ‘22 serieus is geworden.

Verder hebben jullie natuurlijk ook genoeg problemen gehad met je Amerikaanse eigenaren toch? Pas sinds die jongere kerel de day-to-day is gaan doen gaat het beter. Uiteindelijk zorgen Amerikanen in 90% van de gevallen problemen zodra ze zich met voetbal gaan bemoeien, het is te hopen (voor jullie, ik hoop het zelf uiteraard niet) dat je snel een tastbaar resultaat haalt want wie weet men op deze manier beleid blijft maken als je naast de Premier League blijft grijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren