Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schittert Mbappé komende zomer op twee toernooien? Macron houdt hoop

Laatste update:

Emmanuel Macron houdt hoop dat Kylian Mbappé komende zomer uitkomt op de Olympische Spelen in Parijs, zo heeft de Franse president gezegd in een interview met sportzender RMC.

Het heeft er alle schijn van dat Mbappé volgend seizoen onder contract staat bij Real Madrid. De 25-jarige aanvaller beschikt bij Paris Saint-Germain over een aflopend contract en gaat niet bijtekenen.

Macron heeft echter één probleem. Real Madrid geeft spelers nooit vrij om uit te komen op de Olympische Spelen. Dat lijkt ook nu zeker niet te gaan gebeuren, daar Mbappé eerder deze zomer op het EK in Duitsland actief zal zijn met Frankrijk.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op de Olympische Spelen mogen enkel spelers meedoen die jonger zijn dan 23 jaar, maar elk land mag beroep doen op drie dispensatiespelers. Frankrijk en Macron zien Mbappé dus graag als één van de drie routiniers.

“Ik wil een competitief team. Ik heb er wel vertrouwen in dat de clubs in Europa wel hun steentje zullen bijdragen, al vrees ik dat het EK toch een obstakel kan gaan vormen”, aldus Macron.

De president van Frankrijk sprak zelf nog niet met Mbappé, maar de vleugelflitser heeft al eens eerder aangegeven dat hij wel openstaat voor een deelname aan het sportevenement.

"Het is mijn werkgever die beslist. Het zal een plezier zijn om voor Frankrijk te spelen, maar als mijn werkgever niet wil, zal ik die beslissing steunen. Ik denk niet dat het ze veel tijd zal kosten om erover na te denken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

26 jaar alweer. Voor mijn gevoel is Mbappé nog steeds 22 ofzo

16 april 2024 om 13:43

Hij is 25, maar d’r is weer zo’n hapsnurker van een stagiair bezig met artikeltjes te schrijven

16 april 2024 om 14:03

@KM7-RMA

Mbappe is idd 25 maar voor mij voelt het soms alsof die nog 20 is. ik weet nog goed toen hij als jochie zoveel indruk maakte op het WK 2018

16 april 2024 om 14:03

Toen hij doorbrak bij Monaco had ik aan tien bier op een avond nog genoeg, ongekend hoe snel de tijd gaat.

"de president van Frankrijk sprak zelf nog niet met Mbappé." Eigenlijk bizar dat er in deze wereld waarin zoveel heftige dingen gebeuren een president tijd kan vrijmaken voor een voetballer om een toernooi bij te wonen. Terreur dreiging opgeschaald naar het maximale niveau, dan moet de Olympische spelen nog geen onderwerp zijn van het gesprek. Azijnzeiken? Het zou wel, maar hoop dat onze overheid zich wel met serieuze zaken bezig houd.

16 april 2024 om 13:54

Hangt er natuurlijk van af hoe lang het allemaal duurt.

Sowieso moeten mensen een soort van vrije tijd kunnen hebben, niemand kan altijd werken. Als hij in zijn vrije tijd een beetje FM in het echt wil spelen dan moet dat kunnen als hij er niet teveel tijd in stopt.

16 april 2024 om 14:10

Natuurlijk moet deze beste man zich met zijn hoofdtaak bezig houden, echter hebben zelfs presidenten ook recht op vrije tijd. Dus hij kan prima een gesprekje met Kylian voeren vind je niet?

16 april 2024 om 14:40

De beste man is president. Het enige wat hij doet, is adviezen inwinnen bij de minister van defensie, de generaals etc. En vervolgens een beslissing maken in samenwerking met diezelfde mensen die het vervolgnes gaan executeren.

Dat telefoontje wat een halfuurtje duurt met Mbappé verwacht ik echr wel dat hij daar tijd voor heeft haha.

16 april 2024 om 20:38

@Deenb nog ff en hij mag zijn vrouw niet meer "verwennen". Dit is wel azijnzeiken op het allerhoogste niveau.

Laten we maar weer roofbouw plegen op de beste speler van het moment. Ik vind het ook prima om 'maar' naar 40 potjes in een seizoen te kijken. Het hoeft echt niet elke week 2 keer per week raak te zijn. Commercieel vast geweldig, maar de romantiek gaat wel een beetje uit de sport zo

16 april 2024 om 14:06

We hebben het wel over een inmiddels 25 jarige speler die hier al jaren over praat. Echt letterlijk elk jaar heeft hij het hier wel over. Ik snap sws helemaal niets van wat er zo leuk is aan die olympische spelen, zelfs niet voor mijn favo sporten, maar als zo'n jongen dit zo graag wil. Het is blijkbaar echt een grote droom voor hem, het zijn juist de clubs die er geen trek in hebben

16 april 2024 om 14:21

De Olympische Spelen in je eigen stad, dat gebeurt maar 1x in je leven. Natuurlijk wil je daarbij zijn.

16 april 2024 om 14:36



@hangover96, in 2019 had hij het al over Olympics in Tokyo in 2020 dus hij wilde toen al

16 april 2024 om 14:07

Wedstrijden als Real - Citt zijn leuk om te kijken, maar niet een paar keer per jaar idd. EK's en WK's vind ik persoonlijk veel mooier. Kwalitatief een pak minder, maar niet elk toernooi dezelfde potjes.

Al zal dat ook wel gauw verdwijnen mochten ze écht om de twee jaar een WK houden.

16 april 2024 om 14:21

In Ligue 1 en op de OS kan hij gewoon op halve kracht spelen, dus dan zijn het nog maar 20 potjes

Real moet niet piepen. Hoevaak krijgt een speler de kans om actief te zijn op de Olympische spelen? Die potjes tegen Celta en Villareal win je ook wel zonder Mbappe. Als Mbappe graag naar de spelen wil. Lekker laten gaan.

16 april 2024 om 14:17

Real betaalt dan het salaris van die speler. Dus ze hebben wel degelijk recht om te 'miepen'.

16 april 2024 om 14:28

Real heeft sowieso niks te piepen. Die willen Mbappe meer dan dat hij ze wilt. Wat dat betreft heeft hij dus meer macht bij de onderhandelingen en kan hij waarschijnlijk makkelijk met dit soort eisen weg komen

16 april 2024 om 15:49

Hij heeft genoegen genomen met een (veel) lager salaris dan die bij PSG krijgt,
anders ging het hele feest niet door. wie wil wie dan liever? Eerst onderzoek doen voordat je een comment op het internet plaatst.

16 april 2024 om 16:11

Er is nog niks officieel getekend. We horen tot nu toe alleen maar geruchten. Dus we moeten het allemaal nog zien gebeuren. En zelfs als zijn salaris volgens de geruchten minder is dan bij PSG, vertellen die zelfde geruchten ons ook dat het om een teken bonus gaat waar zelfs PSG niet aan kon tippen. Dus dat hij geld inlevert om bij Real te mogen spelen is onzin en zou super achterlijk zijn vanuit zijn kant.

16 april 2024 om 16:39

''geruchten'' van de best ingelichte journalist die er is: Fabrizio Romano. Real Madrid kan financieel overigens op geen enkele manier tippen aan het oliegeld van PSG.

16 april 2024 om 16:47

Je vraagt mij om onderzoek te doen maar baseert je eigen onderzoek op geruchten van een journalist. Een beetje krom vind je niet?

16 april 2024 om 16:57

Geruchten van een journalist die het 99% van de keren goed heeft. Daarnaast al door meerdere spelers doorgeschemerd dat ie komt.

16 april 2024 om 15:37

Hoezo moet Real niet miepen? Als hij onder contract staat is die club dat zijn salaris betaald, dus die bepalen. Daarnaast speelt hij ook al een EK. En nog een Olympische Spelen erbij is gewoon zelfmoord op zijn fysiek. Pedri is het beste en enige voorbeeld en je ziet hoe hij er aan toe is tegenwoordig.

16 april 2024 om 15:59

Jij moet niet miepen over wat een club met haar spelers, die zij betalen, doet.

Het is gewoon een no-go voor Mbappé simpel. Hij speelt al een EK na een slopend seizoen. En een Olympische Spelen erbij is gewoon teveel. Pedri is de enige speler die een volledig seizoen, een volledig EK en dan een volledige Olympische Spelen had gespeeld in 2021. En je ziet hoe hij er tegenwoordig aan toe is qua fysiek. Heel veel spierblessures omdat hij overbelast was omdat hij op 19-jarige leeftijd meer dan 70 wedstrijden had gespeeld.

16 april 2024 om 16:34

@modricmagic, hij was zelfs 17 jaar begin dat seizoen en werd in de loop 18. Vind het wel heel andere situaties. Een jong jochie die net komt kijken en misschien geen nee durft te zeggen of een absolute vedette van 25 jaar die al minimaal 5 jaar lang, elk jaar aangeeft dat hij mee wil doen aan de Olympische Spelen.

Slopend seizoen valt trouwens wel mee, Mbappe loopt al 2 maanden nogal gefrustreerd rond omdat hij zo weinig speelt in de Ligue 1.

Macron heeft wel meerdere problemen als je het mij vraagt.

Sowieso heeft voetbal niks te zoeken op een olymoische spelen. Die sport is al groot genoeg om mondiaal aandacht te krijgen zonder de ringen.geef dan, als je het zo graag wil, dat podium aan het vrouwenvoetbal. Die constructie met O23 met 3 dispensatiespelers is mij ook een raadsel. Waarom hebben ze dat in vredesnaam bedacht?

En wat Mbappe betreft, moet je dat nou willen. Je hebt ook al het EK, net een seizoen gehad en volgend seizoen maak je een stap naar een compleet nieuwe omgeving en competitie. Een beetje rust lijkt me ook geen overbodige luxe

16 april 2024 om 18:36

Geen paniek, er is ook vrouwenvoetbal op de Olympische Spelen hoor.

Die Macron is meer bezig met het Franse elftal dan zijn land regeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren